„Mai bine mort cu ghidonul în mînă decît cu telecomanda sau cu mausul”

Din 2007 trăiesc sub spectrul morții! Credeam că sînt un fost cardiac! Nu, sînt un cardiac cu diagnostice clare și ieșiri din spital scrise negru pe verde! Sînt fibrilant din 2007 și știu ce soartă au fibrilanții. Fibrilațiile se repetă tot mai des, sînt tot mai lungi, pînă la ultima, din care nu mai ieși decît pe ușa de sus, a tavanului. De cîteva săptămîni știu care este una dintre posibilitățile prin care voi păși în lumină.

Asta este altă poveste!

Este o minune că sînt în viață după 20 de ore de fibrilații. Este o minune că pot face mișcare. Mă consider un om vindecat miraculos de Dumnezeu, acum cu cîteva zile înainte de înspăimîntătoarea întîlnire cu medicul cardiolog.

Am fost întrebat dacă nu îmi este frică să fac atît de mult efort cu inima mea. Nu! Pe cînd voi muri voi muri. Psalmul 139 cu 16 este în vigoare și adevărat pentru mine.

Dacă va fi să mor, mai bine cu ghidoanele în mînă, pe drumuri de ucenicie cu studenții decît în lenevire cu telecomanda în mînă sau cu mouse-ul la facebook, vorba lui Voicu Bojan. Mai bine!

În fond atitudinea contează. Este un fel de joc cu mărgelele de sticlă. Tot ce sper este să nu mor într-un mod de care să îmi fie rușine. Făcînd ucenicie, împlinind porunca Domnului, care pe drumuri și-a format discipolii, este o cale bună.

Cu alte cuvinte … pedalăm mai departe. Cu inima în pioneze, cu firul vieții subțiat, cu monitorul cardiac ancorat pe piept și pe ghidon, gîfîind la deal cu ochii pe ecran ca să nu treacă de 173 pentru 30 de minute … cu ochii pe ceasurile de pe ghidoane…. cu ochii pe ceas. 🙂

Mergem și iarna! Da, de ce nu! Iarna este un anotimp bun pentru moarte.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biciclete, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la „Mai bine mort cu ghidonul în mînă decît cu telecomanda sau cu mausul”

 1. VOC zice:

  Sper să nu pară lipsit de tact:

  „I was dead for millions of years before I was born and it never inconvenienced me a bit.” – Mark Twain (atribuit)

 2. Pingback: Moartea | Cezar Derevlean

 3. david zice:

  … except ca n-a fost niciunde inainte de a fi conceput, nu? Asta vine de la crezul reincarnarii, sau de pe unde-o fi, ca a existat undeva inainte… Bineinteles ca dupa moarte e cu totul altceva…
  Spuneam copilor mai marisori in ziua cind s-a nascut cel mai mic. „Vedeti cum incepe o viata vesnica? Pentru Iona (bebelusul) astea sunt primele ore dintr-o viata care nu se mai sfirseste”… Ma refeream de la nasterea lui. Dar ei au prins imediat ideea si mi-au spus „Nu. Sunt mai mult de citeva ore, pentru ca si perioada din pintecele mamei se pune” :). Aveau dreptate, desi n-as putea spune exact momentul… (Lui Adam i-a dat Domnul suflare de viata cind l-a creiat. N-a fost niciunde inainte). Da asta-i alt subiect. Oricum nu sunt milioane de ani. 🙂

 4. costel zice:

  iata istoria unui om care a murit cu ghidonul in mana si cu dealul in spate
  drept ca pentru o alta onoare
  http://m.youtube.com/watch?v=oAPWNs0LDyo

 5. Daniel Baceanu zice:

  „Scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El”- Iubirea Lui fata de noi ne da valoare chiar si in clipa mortii! Greu de explicat dar de milioane experimentat deja!

 6. Pingback: #REZIST – efort – ziua 5 | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.