Simon & Patrick: o nouă licitaţie pentru concursul de chitară clasică din Martie

Trebuie să mă despart de Simon and Patrick-ul meu drag. Este o chitară de suflet, care are o istorie deja în spate. Doi prieteni mi-au făcut-o cadou în 1999 numai ca să înregistrez primul meu album (foarte prost înregistrat din păcate din pricina unui nepriceput „inginer de sunet”). Albumul este AICI, dar proiectul va fi reluat într-o altă formă. Despre aceasta cu altă ocazie. A sosit momentul să facem ceva mai mult pentru chitara clasică în cadrul Universităţii Emanuel, chiar cu preţul durerilor personale, nu-i aşa?

Vom face o nouă licitaţie pentru a schimba chitarele cu fier  (ale mele) în chitare cu nylon (ale ucenicilor).

Sînt foarte ataşat de acest Simon & Patrick nu numai din pricina acestui CD. Am călătorit mult cu ea şi am cîntat în multe locuri, am adunat amintiri împreună şi uimitor…. fără a avea lovitori, zgîrieturi. Am avut foarte mare grijă de singurul meu instrument „serios” la acea vreme. Cumpărată din Austria în 1999 a costat o mică avere.

Atît pe CD cît şi pe Copertă este fotografiată chitara despre care vorbim împreună cu biblia din care am cîntat psalmii.

Iată lista cîntecelor de pe album.

Această chitară îşi va creşte valoarea cu siguranţă mai ales după moartea autorului şi deţinătorului :).

Iată AICI şi AICI şi AICI  şi AICI cîteva detalii despre compoziţia acestei chitare şi intervalul de preţ.

Instrumentul nu este lăcuit în mod tradiţional „mobilă”, are un alt tip de finisaj, ceea ce îi asigură un sunet superior.

Faţa este din molid canadian, iar la acest instrument este prezentă pe faţă o „gheară de urs”, un „defect” (nu este zgîrietură sau defect, ci o deformare naturală a lemnului) din lemn care îi conferă un astpect special.

Spatele şi eclisele sînt din placaj dublu superior din cireş. Finisajele la gîtul de cedru şi tastiera de mahon sînt fără reproş. Rozeta din lemn este discretă, dar elegantă, la fel şi cordarul din palisandru.

Chitara de faţă este un cutaway, ceea ce asigură deplasarea în poziţiile superioare, unde nu falsează absolut deloc. Chitarei i se poate monta o doză pentru a fi transformată în chitară electro-acustică.

Această prezentare necesită JavaScript.

Preţul de pornire pentru licitaţie este de 1500 ron. Toate aceste fonduri vor fi folosite pentru organizarea unui concurs cu un premiu special, o chitară Reghin clasică de concert cu finisaje deosebite, chei scumpe, spate şi eclise din palisandru superior, faţa de molid.

Din aceşti bani va fi achiziţionată o astfel de chitară şi se vor plăti cheltuielile anexe concursului (deplasare, protocol, organizare).

Licitaţia se va încheia în data de 29 februarie la ora 20. Procedura se poate încheia şi mai devreme, dacă voi primi o ofertă de „nerefuzat”, licitaţia considerîndu-se încheiată atunci cînd voi considera că toate cheltuielile vor fi acoperite. În cazul în care suma va creşte considerabil, vom achiziţiona şi premii II şi III, după cum am procedat la concursul trecut.

În cazul achiziţionării de către doritori aflaţi în altă parte decît Oradea, preţul transportului va fi responsabilitatea celui care achiziţionează instrumentul.

Chitara poate fi auzită pe CD sau încercată la faţa locului, la Universitatea Emanuel din Oradea, la laboratorul de chitară clasică.

Se înţelege că aşteptăm sponsorizări (cum a fost cazul Hora.SA) din partea celor ce doresc să se implice în astfel de proiecte pentru a oferi şi premiile II şi III, eventual menţiuni.

PS. Iată alte cîteva fotografii cu această chitară:

în timpul înregistrărilor:

cu-chitara.jpg

si cele „trei gratii” a se citi „graţii”

chitari-la-disk.jpg

cîntînd la nashville

cintind-la-nashville-1.jpg

PPS. Trebuie să menţionez că fondurile care au fost obţinute din CD-ul „David Unplugged” au fost cu toatele direcţionate spre construcţia Biserici Baptiste din Scorniceşti, inaugurată în anul 2005.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Simon & Patrick: o nouă licitaţie pentru concursul de chitară clasică din Martie

 1. Daniela zice:

  Nu ma pricep prea bine la chitara, dar albumul cu Psalmi a fost un leac extraordinar pentru depresie si descurajare. Atat de bun, incat calitatile „inginerului de sunet” mi-au sarit in ochi foarte tarziu.
  Rezultate cat mai bune la licitatie si roade bogate dupa jertfa asta!

  • Marius David zice:

   draga Daniela, venind din partea ta asemenea cuvinte, nu pot a le considera un simplu compliment. Mă tem că este o încurajare să continui un proiect care m-a speriat întotdeauna 🙂
   Cel mai deprimant a fost că inginerul de sunet a ratat cele mai bune producţiuni, abia se învăţa cu aparatura: „îmi pare rău… asta n-am tras, n-am pornit”. Era crunt şi crud.
   Am un plan de reluare cu instrumentişti adevăraţi într-un studio adevărat, adicătela cu profesionişti.
   un loc aparte îl vor avea psalmii de imprecaţie 🙂

 2. costelpv zice:

  Multumesc frate Marius ca ati incarcat psalmii; aveam caseta vreo zece ani in urma, o invarteam de multe ori. Gandesc ca este o varianta deosebita a psalmilor. Imi plac toate, cel mai preferat – 61; imi rasuna refrenul deseori in minte; poate ca continuati cu ceilalti psalmi? 😉

 3. costelpv zice:

  PS. Imi place ideea cu Licitatia, desi nu as putea deloc sa concurez la asa nivel de darnicie si sa plasez si eu un ‘bid’ 🙂 As fi vrut sa stau la Oradea sa iau parte la lucrurile frumoase de acolo.

 4. Pingback: ANUNŢ IMPORTANT: Concert-concurs de chitară clasică şi recital Duo Alexandra şi Dragoş | Marius Cruceru

 5. Pingback: REMINDER: Concert-concurs de chitară clasică şi recital Duo Alexandra şi Dragoş | Marius Cruceru

 6. Pingback: Rezultate licitaţie Simon and Patrick: răsturnare spectaculoasă de situaţie! | Marius Cruceru

 7. Eddie Nuta zice:

  Prima reactie a fiului meu (6 ani recent impliniti), la ascutarea psalmului 1:
  „De ce-si bate joc omu’ asta de cuvantul lui Dumnezeu?” 🙂
  E tocmai in perioada memorarii, etc, recita in biserica.. si stie ca trebuie sa aiba o atitudine corespunzatoare. Dupa explicatiile de rigoare, ii chiar place!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.