Concurs de chitară clasică cu premii substanţiale la Universitatea Emanuel din Oradea – UPDATE anunţ scurt pdf

Iată că, în mai puţin de doi ani de la deschiderea modulului de chitară clasică în cadrul Universităţii Emanuel din Oradea, modul condus de prof. Ioan Sabău, putem să ne gîndim la un concurs de chitară clasică dotat cu premii substanţiale. Este mai mult decît am fi visat sau ne-am fi putut imagina în urmă cu doi ani.

De asemenea, este de necrezut felul în care oameni de bine s-au alăturat acestui proiect. Am primit trei chitare second hand prin domnul Liviu Costea, reparate de maestrul Lorinczi, pe care le-am putut distribui celor interesaţi de chitară clasică. Chitara pusă în licitaţie a fost donată de cîştigător înapoi şcolii. Pe lîngă aceste fapte caritabile, acum putem oferi instrumente noi.

Sponsorii principali ai acestei iniţiative sînt Hora S.A, domnul Cristian Jugariu din Oradea şi domnul Mihai Hategan din Portland, SUA. Mulţumesc conducerii Hora, domnului director general şi în special domnului Hărăpescu pentru amabilitatea de a duce la capăt această idee, după o colaborare excelentă pînă acum şi în alte proiecte.

Concursul va avea loc în data de 8 aprilie, Vineri, începînd cu orele 17.00, în Capela Universitatii Emanuel din Oradea.

Pot participa concurenţi cu vîrsta cuprinsă între 13 şi 20 de ani.

Concurenţii vor prezenta două piese la alegere, dar care să se încadreze în limita de timp de 7 minute, exclusiv pauza dintre piese şi prezentarea pieselor şi a concurentului.

Premiile sînt următoarele:

1. Premiul IRegun (chitară cu finisaje superioare, lemn dens de faţă, toată chitara este din lemn, cedru faţă şi palisandru spate şi eclise) cu accesorii (toc, suport gitano), în valoare totală de 1200 roni (chitara plus accesoriile).

2. Premiul al II-leaCristal (chitara din lemn, molid-faţă şi mahon spate şi eclise) cu accesorii (husă, suport gitano), în valoare totală de 600 roni (chitara şi accesoriile).

3. Premiul al III-lea un SM 40 (faţă din lemn) în valoare de aproximativ 300 roni. Fără accesorii.

4. Premiul special – surpriză.

Toate instrumentele muzicale oferite drept premii sînt construite de Hora S.A. – Reghin.

Concurenţii se pot înscrie pînă în data de 4 aprilie 2011, trimiţînd un email către prof. Ioan Sabău, la ioansabau_78 arond yahoo punct com.

Participarea nu presupune niciun tarif de înscriere. Concursul se adresează în mod special tinerilor chitarişti care sînt în situaţia de a nu avea un instrument decent pe care să studieze.

Avem semnale din preanunţurile pe reţelele de socializare că ar dori să vină şi tineri din alte localităţi cu o situaţie materială mai modestă şi care nu posedă instrumente pe care să poată studia. Sponsorizările nominale, îndreptate spre aceşti tineri, pentru cazare şi transport, ar fi de apreciat. Pentru acestă problemă vă rog să vă adresaţi pe mail la marius punct cruceru arond gmail punct com.

Cazarea pentru concurenţii din alte localităţi poate fi asigurată, în anumite limite şi în condiţii pe care le vom preciza prin corespondenţa privată, în cadrul Universităţii Emanuel din Oradea sau în Băile 1 Mai.

Concursul se va desfăşura cu spectatori şi intrarea este gratuită. Avem rugămintea ca spectatorii să nu înregistreze concursul video sau audio.

Organizatorii concursului:

– conf. univ. dr. Marius David Cruceru,

Decan al Facultăţii de Teoologie

din cadrul Universităţii Emanuel din Oradea

(în cadrul facultăţii există şi specializarea Pedagogie Muzicală),

 

– masterand Ioan Sabău,

profesor de chitară clasică Tîrgu Mureş şi

modul în cadrul UEO,

 

– Ec. Gabriel Hărăpescu,

Reprezentant Hora S.A.

UPDATE – anunţ scurt PDF aici pentru afişare sau republicare

Aici varianta DOC.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Chitara, Muzica, Pt. studenţii mei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Concurs de chitară clasică cu premii substanţiale la Universitatea Emanuel din Oradea – UPDATE anunţ scurt pdf

 1. Pingback: Concursuri si festivaluri de chitara | Lectii de chitara

 2. Pingback: Juriul pentru Concursul de chitară clasică + REMINDER – concurs | Marius Cruceru

 3. Ma bucur ca am putut contribui la acest proiect. SC HORA SA incurajeaza astfel de manifestari, de aproximativ 2 ani HORA este sponsorul pe partea de premii la turneul „Folk fara varsta” sustinut de Radio Romania prin realizatoarele sale Manuella Popescu si Renata Rusu. Imi pare insa rau ca nu pot veni personal la acest evenument de la Oradea, insa Domnul Profesor Cruceru Marius ma va intelege . In privnta Domnului Profesor Ioan Sabau ….. cu adevarat ca are 6 degete la mana dreapta….. vineri cu ocazia probarii unor chitari a demonstrat inca odata talentul si capacitatea extraordinara in domeniul interpretativ.

  Urez tuturor participantilor la concurs mult succes iar organizatorilor de asemenea succes in realizarea tuturor proiectelor. In masura in care pot voi sprijini orice proiect de acest gen

  • Marius David zice:

   Mulţumim, chitarele au ajuns.
   Sînt în siguranţă şi fără nicio zgîrietură.
   Le-am receptat, le-am probat, impecabil.
   Vom face în aşa fel ca fiecare dintre premii să fie dotat cu „chitară clasică”. Generozitatea Hora SA ne-a ajutat la acest lucru.
   LA începutul concursului, pînă se încălzesc tinerii concurenţi vom face şi o prezentare a produselor Hora pe care le deţin.
   Îl voi ruga pe domnul Sabău să mă ajute.
   mulţumim de ajutor şi urări.

 4. Pingback: Azi, ultima zi de înscrieri la concursul de chitară clasică – mesaj Ec. Gabriel Hărăpescu (Hora S.A.) | Marius Cruceru

 5. Pingback: Azi, ultima zi de înscrieri la concursul de chitară clasică – mesaj Ec. Gabriel Hărăpescu (Hora S.A.) | Marius Cruceru

 6. Pingback: Evenimente 07-11 Aprilie 2011 « CrestinTotal.ro

 7. Pingback: Reminder: Concursul de chitară clasică – imagini cu premiul I şi upgrade premii | Marius Cruceru

 8. Pingback: Concursul de chitară clasică – cîştigătorii | Marius Cruceru

 9. Pingback: Simon & Patrick: o nouă licitaţie pentru concursul de chitară clasică din Martie | Marius Cruceru

 10. Pingback: ANUNŢ IMPORTANT: Concert-concurs de chitară clasică şi recital Duo Alexandra şi Dragoş | Marius Cruceru

 11. Pingback: REMINDER: Concert-concurs de chitară clasică şi recital Duo Alexandra şi Dragoş | Marius Cruceru

 12. Pingback: Rezultate licitaţie Simon and Patrick: răsturnare spectaculoasă de situaţie! | Marius Cruceru

 13. Pingback: Programul Concursului anual de chitară clasică de la Universitatea Emanuel din Oradea – 2012 | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.