Cea mai tare întrebare din viaţa mea de blogăr…

Un copil de vreo 10 ani se duce la spovedanie.

– Ai încălcat postul?

– Cum e aia, părinte?

– Mănînci carne, ouă, lapte, brînză acu de vreo cîteva săptămîni.

– Ah, nu, nu m-a lăsat mama …

– Bine. Ai curvit?

– Ce înseamnă aia, părinte?

– Hai, lasă, eşti prea mic… aşa-i întrebarea-n manual.

– Ai furat?

– Cum e aia, părinte?

– Păi… de exemplu, te-ai dus la maică-ta la geantă să-i iei bani fără să ştie ea… să-ţi cumperi una alta pentru tine?

– Nu, părinte, dar să ştiţi că nu-i o idee rea.

Am fost întrebat tot felul de lucruri despre blog, în acel spaţiu, în public, în conferinţe sau chiar în privat. Am fost întrebat inclusiv despre familie, copii, viaţa intimă etc. Se înţelege că nu sînt dator să răspund la toate întrebările.

Am fost întrebat de mai multe ori însă despre blogăreală, blogoslovire şi blogariseală, despre cum se face, cum se desface, tehnica postărilor, aia aia… etc. Am improvizat chiar şi un fel de curs facultativ pentru studenţii de la litere, un curs de blogging, dar seara trecută am primit o întrebare care m-a luat pe neaşteptate:

As dori sa va intreb daca folositi un program ce genereaza trafic pe blogul dumneavoastra sau sunt vizite reale.Va multumesc si astept raspuuns daca se poate.

D.Z.

M-am simţit şi eu ca acel copil la spovedanie. Am rămas o clipă perplex, după care mi-am făcut temele de casă. Da, domle, uite că există aşa ceva. Nici măcar nu mi-a trecut prin cap că se poate face asemenea dărăraie, să pui un program sau să te agaţi de vreun progrămel undeva ca să îţi facă accesări automate, dar .. vorba puştiului:

Dom’le, să ştiţi că nici măcar nu-i o idee rea!

Nu, dragul meu D.Z., nu folosesc niciun truc, nicio şmecherie, toate vizitele sînt autentice. Bănuiesc că cei de la W.P. m-ar taxa imediat, dacă ar simţi ceva de felul acesta, aş scoborî urgentissime din topul lor (loc atît de enervant invidiat de unii), top care oricum nu prea mă interesează. Ei, wordpreşii, au evidenţe foarte stricte şi o monitorizare de care sînt extrem de mulţumit.

Dacă interesează pe cineva, vizitele variază între 12.000 pe zi (maxima) pînă la 3500 pe zi (minima in acestă perioadă, sîmbetele şi duminicile), cu medie de 5000, asta înseamnă 2500 de vizitatori unici în medie, cu 900 subscripţii.

N-am niciun secret special! Chiar nu ştiu şi nu îmi explic ce găsesc oamenii în gîndurile mele. Am scris tot timpul, din clasa a II-a. Am jurnale întregi pe caiete de 200 de file. Vor căpăta valoare după moartea mea. Le las moştenire fiului meu, iar cele şapte kilograme de scrisori către Natalia, soţia mea, (cîte o scrisoare în fiecare zi aproape, dacă nu, o pagină pe zi) le las moştenire fiicei noastre. Aş scrie şi dacă nu aş fi citit? Răspunsul este DA. Poate că aş scrie diferit, pe alte subiecte etc. Trebuie să depun mărturie că vizibilitatea este extrem de incomodă pentru scrisul liber. Uneori prefer zilele în care îmi puneam singur întrebări pe Patratosu.

Mi-am adus aminte o altă întrebare pusă de un alt cititor:

„Cu cine sînteţi în competiţie? Ce vreţi să demonstraţi”.

Răspuns: cu mine însumi, nu vreau să demonstrez nimănui nimic, gîndesc cu voce tare. Atît. Pentru mine scrisul este acţiune katarhică şi anamnetică, adicătelea terapeutică în esenţă, golitor-curăţitor-arzătoare şi diacronic-reamintitoare. Iată aici cîteva răspunsuri la întrebarea: De ce mi-am făcut blog?

Dacă aş fi mîndru, dar nu sînt 🙂 , aş spune cam aşa: nu a intrat încă pe internet cel care mi-ar fi competitor. Nu are cum. I-ar fi viaţa un iad, că nu va reuşi să se ţină după mine. Nu-i nimeni aşa de naturalmente „împrăştiat” ca mine şi care să intre în competiţie să vorbească cu un amatorism perfecţionat despre: condus maşini, exegeză biblică sau literară, poezie, politică bisericească, lăută renascentistă, muzică barocă, morţi, vii, chitară, pastorală, politică, parapante, arcuri medievale, călărie şi ce mai vrei tu.

Îngăduie-mi şi mie puţintică nebunie, vorba Apostolului.

Acum serios: probabil că mulţimea vizitelor se explică tocmai prin imprevizibilitatea subiectelor şi prin multitudinea de arii de interes pe care le acopăr prin preocupările mele naturale. Altă cauză nu văd. Vorba pseudo jurnalistului care a ratat atacul împotriva mea săptămînile trecute, am enorme complexe de superioritate: sînt o persoană creativă (interesantă ar spune alţii) 🙂 . Ăsta sînt şi altul mama nu mai face! Învăţătoarele cu toatele, ca şi profesoarele de limba română mai tîrziu, mi-au spus că am talent. Femei cu instinct matern pentru un orfan. Profesorul Puiu de la Liceul de Filologie Mihai Eminescu din Iaşi nu s-a lăsat înşelat aşa de uşor. M-a pus la citit şi la lucru. Fie-i bună memoria!

Dacă acesta este secretul meu bine păzit de blogariseală, atunci iaca nu mai este un secret.

Folosiţi-l!

BTW: uite aici cineva care se pare că a găsit secretul, ni-l dă şi nouă, ca atare creşte accesărili. God for him!

Iată şi cele 25 de porunci ale jurnalistului. Cred că se pot adapta şi la blogări.

PS: Am şi eu o întrebare care mă chinuie totuşi de aseară: de ce este totuşi important să facă cineva accesări de pe urma unei maşini, dacă tot nu este citit de nimeni? Mi s-au încreţit neuronii în jurul acestei chestiuni şi nu pot scăpa. Lămuriţi-mă, vă rog, că altfel mă apucă insomnia.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

81 de răspunsuri la Cea mai tare întrebare din viaţa mea de blogăr…

 1. vioricaO zice:

  Fr.Marius,

  Sunt si eu o persoana care va accesez blogul, cam de un an jumate…de la alegerile prezidentiale, mi-am luat virusu, cititului pe blog…:) va spun drept nu le citesc pe toate. Cele cu muzica si lautele si alte instrumente muzicale ,sunt prea inalte pt. mine sa le pot ajunge si intelege:)
  Acum , nu va suparati , va pun si eu o intrebare indiscreta: sunteti sigur ca-n arborele dvs. genealogic nu exista o gena evreiasca… nu de la Avraam, ci mai incoace:))
  Ca prea le aveti cu toate „defectele” evreiesti: literat, muzical, Scriptura o stiti de la prima la ultima slova, ( de parca de la 3 ani ati invatat Tora).. doar ca ebraica a-ti dat-o pe greaca…:)
  Fiti binecuvantat cu intreaga familie!

  • gigi l zice:

   …nu cred ca e neam de evreu ca …nu face afaceri sa faca bani… 🙂

   • Marius David zice:

    aici ai dreptate, banii nu au lipici la mine deloc, absolut deloc şi sînt un negociator extrem de prost.
    toate lucrurile le-am vîndut numai în pierdere.

    • daniel zice:

     marius., eu cred ca tu nu vrei sa ti ie banii care ii ai.
     exemplu: 2500 vizitatori unici pe zi ar fi cam 100$ pe zi.

     dar de ce sa o faci ca doara….
     cred ca daca ai face o toata lume ar intalege de ce ai face o..
     pentru ca petrci timp si energie pe acest blog.
     cred ca sotia ar fi cea mai fericita:)
     eu consider ca pierzi aiurea. chiar crezi ca este o intamplare ca tu ai nevoie de banii si tocmai ai peste 2000000 de noduri .

     sory , nu doresc sa ti dau un sfat doar observ de aici …

     succes.

     • Cristina zice:

      Teoretic ai dreptate, practic pe termen mediu si lung pierderea este mare …

     • Marius David zice:

      aş înceta mîine bloggingul, dacă m-ar ispiti să iau bani din chestia asta.
      Mîine!
      Nici nu vreau să aud. Chiar dacă aş cîştiga 1000 de dolari pe zi.
      Există şi alte chestii mai importante decît banii.
      Atunci n-aş mai fi liber… şi multe alte complicaţii.

      Aşa scriu de plăcere.
      Vorba cuiva: eşti bun într-un lucru cînd nu mai faci diferenţa dintre muncă şi joc.
      Mîine mă duc să mă joc cu limba greacă, acum mă joc cu blogul. Sper să nu mă părăsească spiritul ludic nici la 72 de ani cînd mi-am propus întîlnirea cu Dumnezeum, deşi El se pare că are alte planuri cu privire la această chestiune.

    • AlexB zice:

     Confirm ce spuneti! :))))

     Imi amintesc de intalinirea emotionanta cu dvs cand am mers la Universitatea Emanuel sa-mi dati o carte „Intoarcerea din oglinda” (https://mariuscruceru.ro/rinduiri/#comment-20207)

     Am fost bulversat de pretul pe care l-ati cerut pe ea. Dupa multe insistente ati zis: „bine. daca Domnul ti-a pus pe inima sa o platesti, du-te la contabilitate si fa o donatie pentru facultate”.

  • Marius David zice:

   sora VioricaO,
   sînteţi prea generoasă, nu sînt vrednic de cuvintele bune.

   Nu, sigur nu există. Sînt alte gene (majoritatea proaste), dar, cel puţin din cîte ştiu pînă acum, nu mă înrudesc cu Isus decît prin sîngele care s-a vărsat şi asupra mea, nu prin cel din vene.
   Nu, nu ştiu Scriptura aşa cum mi-aş dori.
   Îmi vine să şterg comentariul dvs., dar a stat prea mult la vedere. 🙂
   şi, de ce să nu recunosc, îmi place 🙂

 2. gigi l zice:

  Salut Marius !
  sa stii ca nu am inteles intrebarea , la ce te referi ?
  poate sint eu prea obosit sa inteleg , sau e o intrebare prea grea ? 🙂

 3. eLioR. zice:

  Dacă interesează pe cineva, vizitele variază între 12.000 pe zi (maxima) pînă la 3500 pe zi (minima in acestă perioadă, sîmbetele şi duminicile), cu medie de 5000, asta înseamnă 2500 de vizitatori unici în medie, cu 900 subscripţii.

  adica 2500 de ip-uri?

 4. Dani zice:

  Ma gandesc ca, daca ai multe accesari urci in topuri. Lumea te gaseste mai usor si, poate crede ca esti chiar interesant daca ai ajuns acolo. Preferintele se educa, oamenii se obisnuiesc cu blogul tau si uite’asa incepi sa ai chiar vizitatori reali.
  Care cred ca citesc ceva cool, ceva la moda, ceva apreciat.

 5. alice zice:

  pe unele site-uri sau bloguri (pe care se face si publicitate) se pot obtine niste bani functie de numarul de accesari, asa ca ideea cu accesarile prin diverse programe e nascuta din iubirea de bani

  • Marius David zice:

   uite altă idee bună!! 🙂
   mărturisesc că asta mi-a trecut prin cap, mai ales cînd am primit oferte de contract de publicitate.
   Era să fac la un moment dat, dacă nu eram atent, cîteva mii de eurăi. Slavă Domnului că sînt fraier!!!

 6. AlexB zice:

  Alice mi-a luat vorba din gura. In cazul in care ai reclame platite la mia de afisari, cu cat ai mai multe vizualizari cu atat esti mai bine platit.

  Un alt motiv pentru care unii recurg la asta ar fi ca un site mai vizualizat urca in topuri, urca in google.

  Mai amintesc unul: sa zicem ca 50% sunt vizitatori ‘humanoizi’, restul roboti. ‘Omenii’ vor crede ca sunt vizite pe bune, deci iti creste prestigiul, daca se poate zice asa.

  Evident, dvs nu v-ati incurcat cu asemenea, dar e de apreciat sinceritarea celui care a intrebat: in timp ce imi pun problema ca cineva ar folosi un astfel de soft (practic, minte si fura), sper ca acel cineva sa raspunda sincer la intrebarea mea. =))

  De apreciat siceritatea

 7. Cristina zice:

  Eu am dat intamplator peste acest blog cautand un anumit site, am ramas in primul rand pentru ca mi se pare un mediu virtual curat, dezbate subiecte diverse unele deosebit de interesante, comentarii decente, pertinente, ironie desteapta si umor sanatos.

 8. motivul meu a fost sa inteleg cum tinerii din epoca e-mails/blog /internet /comunica cu altii si ce se discuta intre ” necunoscuti „de pe toata fata pamintului .Nu am auzit de numele acesta pina de curind cind a-ti visitat Anaheim -California si fratele Branzei a fost cel care a facut referiri (elogioase ) la blogul acesta .Il visitez- zilnic- sa vad ce mai este prin ” Tzara” si pina acum este pentru mine o sursa de informatie in multe domenii .( Am cunoscut familia Chidesa inainte sa plecam- 23 de ani in urma )este placut sa citesti dar uneori comentariile arata ca doar unul munceste si ceilalti critica (mai mult sau mai putin constructiv ) dar asta este un alt aspect…”Keep up the good work ” si Domnul sa te tina sanatos in Pacea Domnului !

 9. Liviu Miclea zice:

  Iubiti frati in Domnul,

  va rugam in Numele Domnului Nostru Isus Christos sa ne sprijiniti in
  rugaciune pentu fratele Cornel Pop – Coco din Dej.
  noi dorim, credem si nadajduim ca Domnul il poate vindeca .

  el este Coco – http://biserica.beteldej.ro/index.php?page=video&cat=videos&vid=1054

  Multumim ca nu veti sta nepasatori si ne vom uni cat mai multi pentru a
  fi alaturi de familia lui in post si rugaciune .
  Provocati pe cat mai multi sa se alature noua !

  Fiti binecuvantati.!

  Liviu Miclea

  • Marius David zice:

   Da, ne vom ruga şi…. dacă totuşi cauza nu este lipsa credinţei fraţilor, dacă punem o povară aiurea pe umerii lor…
   Dumnezeu poate chema acasă şi tineri la 20 de ani, de ce nu ar chema la 30.
   eu zic ca fratele să se îmbărbăteze curat şi să înfrunte şi posibila moarte.
   Eu mă voi ruga pentru curaj!

 10. Ady zice:

  mandrie frate Marius…simpla si complicata mandrie ;))

  • Marius David zice:

   Aşa este, Ady, aşa este…
   dar pentru că ştiu şi îmi cunoscc boala, voi scăpa de ea, nu-i aşa.
   dacă nu voiam să mă tratez crezi că mă expuneam ca oameni, precum faci tu acum, să îmi spună că sînt mîndru?
   nicicum!
   Dar uite, mă smeresc, şi ştiu că sînt smerit 🙂 , aşa că …. mai am o şansă!

  • Anca Gherman zice:

   Vorbesti din experienta Ady? Ai fost mandru si ai scapat deja de tot de mandrie? M-as bucura sa fie asa… Dar socotesc ca ai vorbi altfel daca asa ar sta lucrurile. Iti doresc numai bine, sincer! Doar toti gresim in multe feluri… nu esti singurul…

 11. Așa ajungi să scrii pentru roboți. La ce rost? Investești energie, cap, sudoare, etc. să te acceseze… jenant, absolut penibil. Poate dacă te accesează Watson mai poți spera la un dialog 🙂
  Și totuși, e o jignire la adresa artei scrisului, la adresa ta până la urmă.

 12. tink3rbe11 zice:

  Eu cred, ca pe unii ,un numar afisat acolo le da o anumita satisfactie.
  Nu cred ca sunt pe blog din dragul de a scrie ceva!Se simt cineva in fata celorlalti, le da acel sentiment de superioritate, ceva de genul..” eu am mai multi vizitatori decat tine”deci sunt mai tare!
  Asa inteleg eu! Si eu m-am intrebat de unii vin si te roaga sa-i pui in blogroll si viceversa.

  • Marius David zice:

   da, uite o altă chestie, nu fac schimb de link-uri, am vreo două sau trei excepţii, acolo unde mi s-a părut că merită. Dar niciodată n-am rugat pe cineva să mă pună la blogroll, nici n-am răspuns pozitiv la asemenea cereri.

 13. viorica zice:

  Frate Liviu ne vom ruga pentru acest frate tanar ca Dumnezeu sa-Si intinda mana si daca e voia Lui sa-i dea vindecarea .”El poate ,El poate ,eu stiu ca poate”….
  Fr.Marius felicitari si succes mai departe ,cel putin pentru mine acest blog si inca vreo doua ,m-a invatat sa scriu,sa fiu mai buna ,rabdatoare ,sa stiu sa-mi cer iertare cand o iau razna. In comunitate cu fratii inveti multe .Oooo, uitasem si dela sora Natalia am invatat ceva, simplitatea si modestia dinsei m-a uimit ! Fiti binecuvintati!

 14. ACIDUZZU zice:

  Stiam si eu ceva despre spovedania cuiva care i-a iesit cu zecimale…la canoane si a fost trimis sa mai pacatuiasca pentru a „rotunji” numarul zecimal al pacatelor…
  In ziua de azi totul este posibil si…anecdota a devenit realizabila…

  Oare are vreo legatura blogul cu…taina spovedaniei ?
  Categoric, nu !
  Asta este o alta…taina…

 15. eumiealmeu zice:

  mulţumesc pentru linkuri. sunt foarte valoroase, pentru oricine.

 16. dorel zice:

  cred ca altii mai buni nu sunt

 17. Rodica Botan zice:

  Ce ma face sa vin adesea pe blogul asta (fara cravata) este faptul ca nu da cu raspunsurile dupa oameni…ci pune o multime de intrebari. Uneori sintem atit de convinsi ca le stim pe toate sau le facem pe toate bine…multumiti de noi insine- o stare deloc potrivita.
  Cind te loveste cite o intrebare buna…si trebuie sa-ti raspunzi singur la intrebare, este musai sa iei o atitudine si sa faci o schimbare. Si neaparat revii pentru alte intrebari, alte situatii…
  Chiar si postul asta este un fel de intrebare…care a stirnit niste ginduri in fiecare cititor si ne-a obligat sa ne raspundem…sau ne-a ispitit sa comentam…

  • Marius David zice:

   multumesc, Rodica, da, urăsc să dau răspunsuri şi să mă prefac că sînt priceput în toate.
   De fapt, ca să fiu sincer, eu învăţ cele mai multe lucruri, mai multe decît voi. Vă abuzez pe toţi fără niciun pic de ruşine. Sînt un egoist fără scăpare şi burete cînd e vorba de informaţii.

   Era un articol foarte interesant scris de Carl Trueman „Există un mod duhovnicesc de a mînca un hamburger?” se referea la pastorii şi teologiii care dau cu sfatul în balţi, în stînga şi în dreapta despre orice lucru.
   Credeţi-mă! Nu există mai multe modalităţi duhovniceşti de a schimba uleiul de la maşină sau de a băga gemul în frigider.

 18. Stefi zice:

  Profesorul Puiu este Puiu Filipescu?

 19. Amadeus zice:

  Post-ul asta, ca si altele, nu arata decat LIPSA de modestie pe care o ai. Multimea aplauda… Asa e multimea.

  • Cristina zice:

   sau poate doar ganduri impartasite …
   … pe care unii, dintr-un motiv sau altul, simt nevoia sa le interpreteze critic :).

   • Amadeus zice:

    @Cristina

    Uite vezi? Tocmai de aceea Marius Cruceru mi-a lasat comentariul. Sa sara… multimea.
    Sa ne recunoastem in Psihologia Multimilor a lui Gustav le Bon.

    Dar, Domnule Cruceru incercand Titanic Vals cu noi, cititorii, nu faceti altceva decat sa credem contrariul…
    Sunt vechi, dom’le… vorba lui Caragiale

    • Marius David zice:

     draga Amadeus, mă supraevaluezi.

     În primul rînd comentariile sînt la liber. Să nu crezi că mă ocupez duminica, tomna dumnica cu datul comentariilor pe post.
     Comentez din cînd în cînd, cînd am timp, iar voi, în afară de cei spamaţi, spuneţi ce doriţi, cînd doriţi şi chiar de rău.
     Cred că mă încarci cu prea multă inteligenţă şi cu prea multă agendă cînd îţi imaginezi că stau şi manipulez mulţimile ca să îmi fac un nume prin chestia asta.
     Am o familie de care trebuie să am grijă, (şi ce des dezamăgesc)
     o meserie pe care încerc să o fac bine (şi adesea nu reuşesc)

     Ai dreptate într-un punct, că mă folosec de comentatorii mei. Sînt un neruşinat egoist şi abuzator de cititori. Uite, am şi luat de la tine un titlu: Psihologia Mulţimilor, Gustave LeBon. Să-mi fie ruşine! TE-am stors! 🙂

     • Amadeus zice:

      Da. Te-am supraevaluat. Asta e clar.
      Fa un post de vreo 3 zile in ceea ce priveste scrisul si ocupa-te de orice altceva.
      Prea te crezi spledoarea din iarba a lui William Wordsworth.. Uite, m-ai mai stors de un autor…
      Arata-ne ca poti si un Recviem. Asa.. ca Mozart.

   • Marius David zice:

    Cristina, eşti „mulţime”, după Amadeus.
    De mîine îţi voi vorbi cu „dumneavoastră”, adicătelea la plural. 🙂

  • Marius David zice:

   da, Amadeus, este una dintre „lipsele” mele. Ce să-i faci, nobody’s perfect!
   Eu cel puţin ştiu ce îmi lipseşte. Asta-i semn de vindecare.
   Cu smerenia este mai rău, exact atunci cînd crezi că o ai îţi fuge printre degete precum apa pe care încerci să o ţii în pumni.

  • adrian zice:

   foarte bine face ca nu e modest!
   Tara asta merge prost din cauza excesului de modestie al oamenilor capabili.
   Da-te mare, Marius David! Ai si de ce!

   Marius a lasat comentariul ca sa se vada ce om cult sunteti (Le Bon, Titanic Vals si Caragiale – ce desfasurare coplesitoare de forte!). Mai invatam si noi, cei care nu avem timp sa ne uitam la TV.
   Vesnica recunostinta mintii dvs. plina discernamant de la noi, amaratii din Matrix!

  • Anca Gherman zice:

   Conform DEX online:
   MODESTIE – Însușirea de a fi modest; simț, sentiment care ne face să nu exagerăm valoarea ideilor și a acțiunilor noastre.
   N-am vazut exagerarea in post-ul asta… Trebuie sa fim atenti cum alegem cuvintele. Si ma gandesc in primul rand la mine. De multe ori aleg cuvinte nepotrivite pentru a exprima ceva, dupa ce imi dau seama imi pare rau… apoi invat, si merg inainte 🙂
   Deci daca e lipsa de ceva in articolul asta, in orice caz nu e lipsa de modestie. Daca cineva vrea sa critice, e bine sa fie si obiectiv, si sincer, si cu bun simt, si constructiv etc.

 20. Lucian B. zice:

  Accidental, am aruncat o privire peste topul celor mai citite articole wordpress, ale săptămânii, iar dumneavoastră, cu acest articol, vă aflaţi pe un mândru loc trei. Ceea ce ma frapat a fost ocupantul primului loc şi anume, ceva legat de finala Noră pentru mama…Acum, nu contest peniţa electronică, folosită cu iscusinţă de dumneavoastră, ci volumul de interes acordat unui subiect, aparent (şi se pare), neinteresant. Cu siguranţă acest top reflectă o realitate, însă una virtuală, privitor la ocupantul primei poziţii. Oricum, mă bucur că m-am împiedicat de butoanele tastaturii şi m-am lovit violent de blogul dumneavoastră. Astfel, am avut prilejul unei plăcute călătorii peste rândurile gândurilor plăcut exprimate…
  Cele bune!

  • Marius David zice:

   Lucian,
   bine ai venit şi multumesc pentru cuvintele generoase. Eu ştiu mai bine că nu le merit, aşa lipsit de modestie cum spunea Amadeus că sînt 🙂
   Despre celelate articole din topuri nu comentez pentru că nu prea mă interesează topurile. De niciun fel.

 21. dadatroll zice:

  Am si eu ontrebare. Dece nu lasi domne toate comentarile.

 22. Rodica Botan zice:

  Amadeus…multimea nu numai aplauda…dar si critica…Esti parte din multime, chiar daca arati cu degetul inspre altii.
  Deschide un blog si vezi cum stai vizavi de lucrurile care le critici…pentruca comentariul tau despre Marius a dezvaluit caracterul tau si nu al lui…

  • Amadeus zice:

   Oh, Doamne. Rodica Botan, dar cat de repede te-ai erijat intr-un psiholog de Gaesti.
   De ce imi faci oare impresia ca esti chiar „vis-a-vis” de ceea ce scriu eu?
   Cu privire la lucrurile pe care le comentez, daca vor fi in continuare amendate de catre tine nu imi fac nici o grija. Si asta pentruca comentariul tau… etc

 23. Paul Pantea zice:

  Ce cred ca dorea Amadeus sa spuna era ca puteau lipsi precizarile de genul „Daca intereseaza pe cineva, numarul vizitelor este… „. Sau ” probabil că mulţimea vizitelor se explică tocmai prin imprevizibilitatea subiectelor şi prin multitudinea de arii de interes pe care le acopăr”. Am dreptate, Amadeus, au ba?

  • Amadeus zice:

   Oarecum. Dar cred ca e mai adanca chestiunea..

  • Marius David zice:

   Draga Paul,
   fac astfel de precizări (deşi am repetat că nu mă interesează topurile, numărul de vizite) pentru că există unii care se ocupă de asta şi o fac cu seriozitate.
   Spre exemplu, în urmă cu doi sau trei ani a trebuit să dau date despre blogul meu unui student la jurnalism. A făcut o lucrare pe chestiune.
   Era interesat de fenomenul bloggingului şi i-am dat tocmai astfel de date.
   Sînt unii care sînt interesaţi pentru diferite scopuri, fie pentru a-şi îmbunătăţi propriile performaţe, epntru comparaţie, pentru a face studii de marcheting media etc.
   Iar în a doua afirmaţie eu cred că dau un „pont”, adică un „secret blogăresc” pe care l-aş fi putut păstra pentru mine.
   Tocmai pentru că vreau să fiu concurat şi depăşit dau informaţii de acest fel.

 24. STEFAN T. zice:

  Eu am aflat de acest blog,dintrun articol din revista Harul, in care fratele Cruceru descria conferinta de la Detroit,daca imi aduc bine aminte.De atunci incolo a fost dragoste la prima vedere :)).Satul de garbage-ul de pe siturile de media romaneasca,am ales acest blog pt ca continutul este excelent din multe puncte de vedere,mai ales credtine.O delectare and keep up the good job!!!

 25. Pingback: Marius Cruceru nu a făcut niciodată blogging? (Iconsistențe 2) « Surprins de Dumnezeu

  • Marius David zice:

   Stimate domnule,
   sînteţi obositor,
   vorbim limbi (logice) cu totul diferite, aşa cum, dacă voi avea timp, voi demonstra.
   Vă tot chinuiţi să îmi demonstraţi pe de altă parte şi pe de alte colţuri de blog că fac blogging cînd eu spun clar că nu fac. Că îi spun taburetului scaun ca să înţeleagă poporul genul proxim, nu înseamnă că mi-am pierdut cu totul simţul măsurii lexicale şi nici memoria nu m-a lăsat.

   Nu aveţi minima sensibilitate a mutaţiilor semantice. Nu zic că o gîndire fixistă inginerească nu este utilă, dar eu unul nu mă descurc, pe mine m-aţi pierdut demult pentru aşa ceva.
   Am mai întrerupt astfel de dialoguri cu cel puţin trei persoane pînă acum. Nu ajungem nicăieri şi ne pierdem timpul reciporc.

   Dacă cineva afirmă “eu nu am făcut niciodată sex cu soţia mea”, dumneavoastră veţi arăta spre copii şi cu orice preţ veţi face rost de certificatele de naştere ale ţîncilor, evidenţa este acolo. Omul voia să spună că întotdeauna a făcut DRAGOSTE cu soţia lui, dar dvs. nu şi nu… ştiţi mai bine ce a făcut omul în dormitorul lui.

   Zilele trecute am găsit un citat pe care vi-l voi indica cu sursă, dacă găsesc… “eu n-am citit nicio carte niciodată, m-am uitat doar la imagini”. Asta spunea o doamnă vorbind despre citit, adicătelea ea nu a citit? Păi veţi arăta cărţile pe care le are pe masă că ele, adicătelea, nu au poze.
   Nu, domnul meu, doamna spunea că nu acitit niciodată, adică înşiruiri de lexeme, ci a văzut tot timpul imaginile din spatele textelor, adică a citit cu o imaginaţie fulminantă. Deci a citit sau nu acitit? A citit spuneţi dvs. Eu spun că doamna ştie mai bine ce a făcut, numai că o gîndire ipsită de nuanţe, dar aparent “tare” la silogisme, va demonstra exact contrariul. Greşit!

   Exact aşa este şi cu bloggin-ul meu şi cu altele, limbajul trinitar şi pe unde v-aţi mai băgat, neechipat, neformat şi neinformat. Sînt sigur că veţi fi un dianostician excelent, poate chiar un doftor bun. Vă urez succes însă eu limbaj poetic şi metafore şi alea alea cu dvs. nu mai discut şi nici eu nu vă dau lecţii de medicină, cum probabil că aţi vrut să înţelegeţi.
   eu am semnalat o chestie care mi s-a părut interesantă, aşa că lăsaţi-o baltă în zona în care am pus-o. N-am dat prescripţii, n-am manipulat publicul să pască cătină şi nici nu predic vegetarianismul.

   În general mă feresc de diletanţi, dar îmi plac amatorii.
   Pentru dvs. un text pe care l-am citit chiar azi.

   Deja am alergie la “alincristianisme” de genul acesta. Persoanele cu apucături de acest fel sînt genul care au cel mai mare talent la întreruperea dialogului de orice fel tocmai prin fixaţiile aproape patologice pe detalii nesemnificative.

   Serviţi, vă rog,

   Aşa cum spunea cineva, profesionistul uneşte, diletantul dezbină. Cariera diletantului este efemeră. Chiriaş al istoriei, el dispare cînd se schimbă gazda. Nu face casă bună cu durata lungă. Nici nu-şi doreşte asta, întrucît el vine şi pleacă. E în voiaj de carieră. Ocupă musai poziţii care îi asigură vizibilitate, acces la resurse şi un loc călduţ de hibernare. Diletantul e pătimaş, didactic, încăpăţînat, egoist, dominator, lacom şi înfumurat. Deruta sa interioară este generată de expertiza celor din jur. Nu-i poate cuprinde, nu-i poate domina din punct de vedere profesional. Nu e pe tărîmul lui. Ce nu-l avantajează, ignoră pedant. Un diletant învaţă însă repede arta diversiunii. E abil şi stăpîn pe situaţie. Nu discută despre probleme în profunzime, ci alternează cazuistica generalizatoare cu sofismul aluziv. E un fin marcator de detalii ştiute de cînd lumea. Combate sulfuros tezele caduce. Este fatalmente pe lîngă subiect.

   Andrei Muraru

   P.S.
   Ca şi prima dată, cînd aţi făcut actul scabros de a vă bate joc de numele meu, nici astăzi nu înţeleg pentru ce dumnezeu s-a întîmplat asta. sînteţi trecut la spam. Dacă am avut ceva îndoieli asupra bunelor dvs. intenţii şi propensiunii spre dialog, după episoadele de rîsu-plînsu cu bloggingul… şi cu “inconsecvenţele”, acestea mi s-au risipit cu totul.
   E clar. Luaţi legătura cu Alin Cristea. Sper că el vă înţelege. Vorbiţi aceaşi limbă.

 26. Pingback: Dacă ai fi bogat?, Recesiune sau “resetare”?, Criminal sau medic? « La patratosu

 27. Anca Gherman zice:

  „Conflict builds character.” (Steven V. Thoulon)
  Oare asta sa fie motivul animalutelor de soiul cainilor, porcilor, vulpilor, serpilor etc care cuvanta uneori pe blogul asta? Daca ar avea macar intentia asta buna in gand as mai trage nadejde.
  Daca nu le place blogul, de ce isi mai irosesc pretiosul timp cu el? Nu are nici o noima ce fac ei… imi pare foarte rau!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.