Aleluia, ….. şi iaca bărbatul Colo mănîncă, slavă Domnului, orez!!! UPDATE – VIDEOS RELOADED

Iată la ce s-a înhămat Iosif Ţon. Bărbatul Demeter, căruia îi face următoarea recomandare, este în rolul principal.

 

Liderii spirituali ai acestei mişcari şi slujitorii Domnului, Nelu Demeter, Nelu Peia şi Ilie Popa sunt asociaţi şi în colaborare cu Mişcarea de trezire din alte parţi ale lumii (Nigeria, Africa de Sud, Uganda, America Latină, Egipt şi ţările ex – sovietice). Ceea ce am remarcat în evlouţia lucrării de trezire din Romania urmărind transmisiile conferinţelor şi chiar a Şcolii de Vindecare şi Eliberare prin Cuvântul lui Dumnezeu este roada, care la urma urmei califică orice om şi orice lucrare. Ceea ce văd eu la Nelu Demeter (pentru că pe el îl cunosc personal şi mai îndeaproape fiind un fost angajat al Societăţii Misionare Române în care am lucrat) este darul lui excepțional de consilier spiritual. Dacă lucrarea pe care o face îi ajută pe oameni (în special tineri) să se elibereze de păcate și de duhurile acestor păcate, să se umple de Duhul Sfânt și să capete pasiunea pentru o viață curată, putem noi să ne împiedecăm de faptul că anumite manifestări de la adunările Străjerilor nu sunt pe gustul nostru? Unii le văd numai pe acestea. Eu văd prezența Duhului Sfânt în această mișcare.

 

şi cîteva mărturii, fără alte comentarii. Dau slavă Domnului pentru bunul simţ rural şi pentru intuiţia spirituală a unui om simplu (aşa se vede după limbaj), un tip autentic şi fără vicleşug. Pe acest fel de oameni se sprijină bisericile noastre, dragi prieteni, nu pe oamenii care s-au depărtat de Scripturi şi de bunul simţ. Da, sînt impresii personale, senzaţii subiective, chestiuni greu de verificat, expresii ale unor temeri care pot duce la exagerări. TRebuie să înţelegem că aceşti oameni sînt speriaţi, dar parcă am mai mare încredere în autenticitatea acestora, care recită din Scripturi şi caută să le înţeleagă în context, decît declaraţiile de vindecare şi mărturia despre orez a bărbatului Demeter.

Acolo unde este Duhul Sfînt este şi bunul gust. Acolo unde penibilul locuieşte, Duhul Sfînt se retrage!

Eu sînt curios dacă Demeter are hipertensiune. Obezitatea nu este şi ea o boală? Eu cred că există un duh responsabil şi de obezitate. Acest soi de draci, după experienţa mea, iese numai cu post şi rugăciune. Şi eu sînt în proces de exorcizare. De asemenea, nu ştiu dacă se duce la dentist, dar sper că există o proclamaţie de vindecare şi asupra cariilor dentare.

Carii dentare… dispăreţi!!!! Şi iaca s-au umplut!

Am o lucrare din partea Domnului. Profet contra profet şi cred că şi mie mi s-a dat Duhul!

1. Lucrarea străjerilor nu are de-a face cu nicun fel de trezire. Este lucrare de manipulare şi înşelare.
2. Iosif Ţon este un fals profet.

Amin!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Perplexităţi, Pt. studenţii mei, Pătrăţoşenii, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

283 de răspunsuri la Aleluia, ….. şi iaca bărbatul Colo mănîncă, slavă Domnului, orez!!! UPDATE – VIDEOS RELOADED

  • Marius David zice:

   pentru ce? Sufletul meu este trist, deşi sînt ironic, inima îmi plînge.

   • Andreea zice:

    Cand ma gandesc la miscarea strajerilor imi vine in minte doar versetul din Luca 21:8
    „Isus a răspuns: „Băgaţi de seamă să nu vă amăgească cineva. Căci vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: ,Eu sunt Hristosul’, şi ,Vremea se apropie.’ Să nu mergeţi după ei.
    Mat 24.4; Marc 13.5; Efes 5.6; 2Tes 2.3;”

    • Andreea,

     cei de la Strajerii, nu sustin ca sunt Cristos… cred ca confunzi lucrurile rau de tot…

     • Pasajul spune asa:

      – vor veni multi in Numele Meu
      – vor zice: „Eu sunt Cristosul”, „Vremea se apropie”

      Evident ca daca zic acestea in acelasi timp, nu se refera la faptul ca ei ar fi Cristosul incarnat. Se refera la altceva, atunci, nu?

      Strajerii confunda lucrurile rau de tot, vezi mai sus.

     • Andreea zice:

      Scurta completare…
      Mentionez ca punctul meu de vedere este unul cat se poate de personal si de subiectiv-asa ca as dori sa fie tratat ca atare…
      Ma „sperie”(sau mai bine spus ma pune in alerta) faptul ca, desi fiind avertizati in Scriptura de faptul ca multi vor face vindecari in numele lui Isus, ca diavolul are puterea de a imita minuni si a face „miracole”, de a se transforma in inger de lumina, „poporul atat de dornic de minuni si de rugaciuni ascultate (vezi video-ul 1) alearga spre acesti FALSI profeti in loc sa alerge spre Dumnezeu. Calea spre Dumnezeu e mai scurta prin intermediul unor intermediari se pare….desi ADEVARATA CALE e numai prin Isus Hristos…
      De asemenea, ma intreb cum ajung oameni din biserici cu o invatatura buna sa urmeze astfel de oameni, care nici macar sa citeze din Biblie nu sunt capabili, ci doar sa parafrazeze dand alt inteles cuvintelor?
      Ma uimeste si mama, care vizionand cateva emisiuni pe asa zise posturi crestine cu misiunea acestui domn Chris din Africa imi tot spune cat de mare e puterea lui Dumnezeu…si imi plange inima, asa cum spunea si fratele Marius, cand ma gandesc la faptul ca credinciosii devin din ce in ce mai slabi si mai usor de purtat de vantul „vindecarilor miraculoase”.
      Nu neg puterea lui Dumnezeu de a face minuni si azi, l-am vazut pe Dumnezeu vindecand oameni chiar si in familia mea, dar in nici un caz manifestarea si scopul vindecarii nu a fost acela pe care il vad in diferite videoclipuri ale dnulu Chris.
      Cred ca Dumnezeu ne va da intelepciunea de a cerceta lucrurile in dreptul fiecaruia…
      (PS. imi cer scuze pt eventuale greseli gramaticale si dezacorduri, dar si iertare celor care se simt lezati de comment-ul meu insa asta ma macina personal pe mine)

     • Mihai Sorin zice:

      ” Ma “sperie”(sau mai bine spus ma pune in alerta) faptul ca, desi fiind avertizati in Scriptura de faptul ca multi vor face vindecari in numele lui Isus”

      Andreea,

      in astfel de situatii, ca cele prezentate de clip..un singur lucru face diferenta:
      Intentia.
      – e destul de greu de crezut ca intentia celor mai multi dintre ei e falsa..de fapt am vazut ca se doreste vindecare la nivel de trup si suflet.

      – deasemenea e destul de greu de crezut ca cel rau sa-i multumeasca Domnului cum am vazut ca sunt indemnati sa faca cei de acolo, iar daca unii s-au vindecat nu pot sa-l vorbeasca rau pe Domnul imediat dupa aceea

      – metoda chiar daca nu e de acceptat pentru foarte multi motivatia (intentia) pare a fi buna.

      E intelept sa nu se rosteasca judecati pripite asupra lor.

      Biblic vindecarea vine asa:

      1. cel bolnav cheama prezbiterii adunarii
      2. marturiseste pacatele
      3. prezbiterii isi pun mainile peste el si il ung cu untdelemn in Numele Domnului si Cuvantul adevarului spune cert:
      si se va vindeca (nu e exclusa nici o boala)
      Asta spune Iacov, fratele Domnului.
      in mod sigur nu a gresit cu nimic si in mod sigur metoda functioneaza si azi. E cuvant de Dumnezeu.
      Insa daca cei de acolo striga spre Domnul dar nu si-au marturist pacatele..o fac degeaba..

     • naomi zice:

      Mihai, in Matei Domnul Isus spune ca se vor scula Cristosi mincinosi, proroci mincinosi care vor face semne mari si minuni pana acolo incat sa insele daca este cu putinta chiar si pe cei alesi. Deci puterea de convingere este foarte mare si cine nu sta bine inradacinat in Cuvantul lui Dumnezeu si nu cunoaste lucrarea Duhului Sfant, cad victime a acestor impostori. Nu-i de glumit.

     • Mihai Sorin zice:

      Naomi,

      Stiu ce spune Scriptura.Si tu stii asta nu? Lucrurile trebuie intelese in context si conform textului fara a aduga ceva sau scoate ceva din el, fie cu privirea prin neglijenta, citind in graba, fie in alt fel.
      De ex.
      Cand se refera la pasajul celor lepadati care vor spune „Nu am facut noi minuni in Numele Tau etc..?”
      cheia versetului este in cuvintele „voi care lucrati faradelegea” prin urmare
      asupra acestui aspect trebuie concentrata atentia in ceea ce-i priveste pe cei care fac subiectul postarii.
      Si nu pe metoda folosita de ei.

      daca se gasec fapte de coruptie fata de legile tarii si ale Domnului, la ei (evaziune, imoralitate, egoism etc..) lucrurile sunt clare..daca nu..nu e intelept sa fie blamati.

     • naomi zice:

      Ai dreptate, Mihai, si stiu ca gandesti bine, dar am vrut sa ma bag in seama. 🙂

    • Cel mai mult ar trebui sa ne ingrijoreze Biserica de azi care nu seamana cu cea dintai…. putem spune ce vrem de Strajeri, dar atunci de ce Biserica de azi (cea fara manifestatii ciudate) nu seamana cu cea dintai? Nu va ingrijoreaza forma de evlavie-dogmatica si ritualistica– care tagaduieste puterea?????

     • Ciprian Simut zice:

      biserica de azi nu seamana cu cea dintai pentru ca nu are cum. sunt realitati care modifica biserica.

      sunt si doua mii de ani de interpretare biblica, iar acestia si-au lasat amprenta peste ea.

      oamenii in esenta sunt aceiasi, adica in natura umana, iar aceasta, fara nici un dubiu, isi face treaba pana la capat, dar vremurile obliga biserica sa faca fata problemelor politice, economice, sociale si religioase in mod specific pentru fiecare perioada.

      degeaba vreti sa ne intoarcem la biserica primara (si banuiesc ca va referiti la manifestarea darurilor) ca aceasta nu cred ca va avea loc. accentul a trecut pe partasie, Cuvant (predicare) si rugaciune.

     • Ciprian, pe ce te bazezi cand afirmi ca accentul a trecut pe partasie??? eu nu vad nici unde in biblie ca forma si starea bisericii primare ar fii fost doar ceva temporar. credinta a fost data odata pt totdeauna… sti tu altceva??!!

     • De acord cu Ciprian Simut. Este de observat ca nu tot ce se intampla intr-o generatie pe paginile Scripturii se repeta si in toate celelalte, la aceeasi intensitate, atat in VT, cat si in NT.

      De exemplu, credinta a fost data sfintilor odata pentru totdeauna. Ne place sau nu, noi nu am trait cand aceasta s-a intamplat. Ca o putem primi si noi e cu totul altceva. De asemenea, Ziua Cincizecimii, cand cu pogararea Duhului Sfant in Biserica a fost si nu se mai poate repeta, fie ca intelegem si acceptam aceasta, fie ca nu. Nu-L mai putem vedea pe Cristos in trup de slava sa punem mana in coasta Lui, ca Toma. Cutremurul de la inaltare nu-l vom experimenta niciodata cum l-au trait cei prezenti acolo, in timp si spatiu.

      Exemplele sunt foarte multe, cred ca s-a inteles ideea.

      In acelasi timp insa, sunt anumite valori care nu se schimba si care raman, in fiecare generatie. Pe acestea se va pune accentul si nu pe altele. Cercetati problema si din punct de vedere istoric.

     • naomi zice:

      Nu trebuie sa ne intoarcem la biserica primara ci la Dumnezeu. Oameni s-au schimbat dar Dumnezeu este acelasi ieri, azi si-n vesnicii.
      Nu ar trebui sa ne oblige nimeni si nimic sa facem fata la nimeni si nimic dar asa complicam noi viata

     • ascultarea credintei,
      DS s-a mai pogorat si se mai pogoara ca la cinzecime–s-a intamplat in casa lui Corneliu (Petru spune ca DS s-a coborat peste ei cum se pogarase la cinzecime) , s-a intamplat la azuza si multe alte locuri..

     • Duhul a fost dat Bisericii o singura data. Credinta la fel. Nu ma refeream la ce ati crezut.

     • catalin zice:

      adevarata reforma, si ce forma avea biserica primara? Vorbesti despre biserica primara dar daca te uiti putin la stilul lor si la inchinarea lor, cred ca pentru generati de astazi ar fi destul de plictisitor. Noi traim vremurile din urma despre care vorbea Pavel catre Timotei in 2Tim. 3. Oamenii cauta senzationalul ptr ca nu mai agreeaza pocainta si sfintirea vietii.

   • Otniel Veres zice:

    @ Mihai

    intentia hmmm….

    un citat al lui Steinhardt: „Parinte Ionica, daca dracul scrie pe o bucata de hirtie „Dumnezeu exista” si semneaza, nu semna alaturi de el”.

    nu cred ca intentia este suficienta pentru a justifica biblic o miscare. acopera intentia buna – hai sa o acceptam – celelalte derapaje?
    pe de alta parte, de cite „elemente” nebiblice e nevoie pentru a cataloga o lucrare ca nebiblica si gresita in ansamblu

    • In plus, o miscare ce se doreste spirituala, care urmareste binele si voia Domnului, isi va corecta greselile descoperindu-le. In niciun caz nu staruieste in ele, o astfel de practica aratand spre altceva.

     Vorbim, in cazul de fata de o decizie constanta de a persista in anumite chestiuni aberante. Plus multe alte probleme. De ce sa vedem totul roz cand nu e? Daca ajungem sa ne mintim singuri vom sfarsi prin ne pierde mintile. Noi trebuie sa ne pastram integritatea si in gandire si sa continuam sa ne folosim bunul simt al logicii care ne-a fost data cu un scop.

     In plus, Dumnezeu este atent cu privire la Cuvantul Sau si ne cheama sa-L traim asa cum este. Nu doar ca intram sub incidenta pedepsei Lui daca nu-L pastram asa cum este, ci ne inchinam altul Dumnezeu, avem alta Evanghelie daca nu pastram ceea ce am primit prin revelatie. Nu noi L-am inventat pe Dumnezeu ca sa mai facem cercuri de discutie, sa mai lasam de la noi, sa mai implementam cate ceva, ci El S-a revelat pe Sine. Ne place sau nu, voia lui Dumnezeu a fost exprimata deja… de El Insusi.

    • Mihai Sorin zice:

     Otniel,

     de acord cu cele scrise.
     am folosit argumentul „Intentiei” doar ca prevenire de la un blam care poate fi si nejustificat. nimeni nu are inca certitudinea ca aceea este o lucrare potrivnica Domnului.
     Nu am cautat sa justific miscarea(abia am auzit de ea cunosc un singur om asociat ei, fratele Ilie Popa printr-un proiect al PBPR, daca despre el e vorba, iar ca si marturie personala, dragoste in actiune si jertfa prin post si rugaciune in ceea cel priveste..pot spune ca daca nu ai palarie , generic vorbind, poti sa-ti cumepri una ca sa poti spune „imi scot palaria”; daca citeste aceasta postare il salut cu mare bucurie si multumesc Domnului pentru oameni ca el in Romania) ci m-am gandit ca atata timp cat crezi ca faci binele, chiar daca e rau ceea ce faci, nu poti fi condamnat sau catalogat ori apostrofat in media, pe bloguri etc.

 1. Dyo zice:

  … vulturii isi cresc puii pe un varf de munte … unde n-ajung serpii, n-ajung balaurii … ( in primul clip chiar la inceput )
  A fost poanta zilei … Cool!

  • Marius David zice:

   ai văzut pînă la sfîrşit?

  • „Un semn deosebit legat de rostirea profetica pe care pastorii locali (fratii Petru Aron, Iacob Berghianu, Petrina) a facut-o asupra orasului au fost cei 7 vulturi care au inceput sa se ridice de peste zona numita Peninsula (locul de adunare odata pe an a rokerilor si satanistilor din intregul continent) planand in cercuri la mare inaltime peste oras, tot timpul rugaciunii pe Palatorul Cornesti . In sens spiritual simbolul vulturilui vorbeste de interventia lui Dumnezeu in favorul celor ce sunt ai lui,” (www.strajeri.ro)

  • Deci, poanta zilei e tot ce a zis. Dvs, domnule Dyo, va dati seama cat orez tre sa manance cineva pentru a darama Zidul Chinezesc?

   Mentionez ca zidul Berlinului a fost deja daramat, dar a ramas scaunul Satanei acolo si ca, daca-i mai spune a treia oara lui Demeter cineva de la Domnul sa mearga sa-l inconjoare e mare pericol, sfatuiesc pe toti tatii sa-si tina acasa fecioarele!

 2. Ioana zice:

  Imi vine sa plang. Pe langa faptul ca zice tot 5 tampenii si-o prostie…mai si trage atata popor dupa el. Nu inteleg…macar de-ar fi un om cult si cu scaun la cap. Auzi acolo…n-a citit niciodata vreo carte asa de simpla si atat de patrunzatoare. ce sa zic…mai bine divizati de adevar decat uniti de eroare. Atata accent pe minuni si vindecari…nimic despre sfintenie si pocainta.
  2 Petru 2:1-3

  • JTP zice:

   Asta din cauză nu nu ai văzut un clip cu așa ceva, Ioana. În fiecare seara sunt „chemări” la pocăință și deseori predici destul de lungi pe marginea umblării în sfințenie, mai ales duminica, înainte de încheiere.

   În același timp, dacă ar fi prezentat, sa spunem, broșurica cu cele patru legi spirituale, și ar fi zis că e cea mai simplă tratare a nevoii omului de pocăință, am mai fi sărit pe dânsul pentru că nu vorbește despre Biblie, ci o oarecare publicație? Evident, personal nu am nici o treabă cu rapsodiile pe marginea cărora nu e ziditor să comentez… dar na…

   • Marius David zice:

    draga JTP, salvează articolele lui Iosif Ton de pe străjerii, bănuiesc că le va retrage.

    • JTP zice:

     Hmmm, de ce ar face asta?

     • JTP zice:

      Hmmm-ul meu se datora faptului că nu cunosc probabil anumite dedesubturi. Fiind oarecum familiar cu unele dintre cărțile fr. Țon și nu cu lucrarea lui în general și aderările sale din trecut, în particular. Repet întrebarea, cu mențiunea pentru ascultareacredintei: de ce și-ar retrage fr. Țon articolele de pe site-ul străjerilor și de ce ar fi lucrul acesta evident?

      • Marius David zice:

       stai să vedem! Dacă nu şi le retrage va recurge… la CLARIFICĂRI… NUANŢĂRI.
       ah, da, aşa cum ţi-am spus… deja afăcut-o, în urmă cu o oră mi-a sosit în email un mesaj care are ca titlu clarificări şi cu un comentariu al pastorului Daniel Brînzei.
       Nu ştiu dacă şi cît este de public, care este cercul în care se răspîîndesc aceste CLARIFICĂRI….

     • Uitati-va cum scrie Iosif Ton si urmariti inregistrarea de mai sus cu Demeter. Aceasta din urma ar trebui sa fie un motiv suficient de evident pentru a te retrage dintr-o astfel de miscare, daca sau daca nu te cheama Iosif Ton.

      Problema se pune daca ne este aceasta clar sau nu.

     • JTP zice:

      Mulțumesc pentru clarificare. Eram puțin confuz în ceea ce privește pe de-o parte declarația fr. Țon în legătură cu implicarea sa în definitivarea teologiei străjerilor (în cazul în care probabil străjerii au o teologie eronată, lucrul acesta ar fii… bun, observând centralitatea lui Cristos în scrierile țoniste) și (aici îmi găsesc cu greu un cuvânt adecvat) stigmatizarea fr. Țon datorită implicării sale printre străjeri.

      Să înțeleg astfel că:

      1) e doar o chestiue de timp până cînd fr. Țon va realiza că străjerii nu sunt defapt ceea ce crede el (dpv al teologiei și manifestării)? ceea ce mă conduce la următoare întrebare (mai degrabă afirmație)
      2) străjerii pot suferii o lovitură serioasă în cazul în care Țon se asociază apoi desasociază(?) sau
      3) fr. Țon se poate dovedi un element pozitiv în mijlocul lor, aducând învățătură sănătoasă și o eventuală corectare a abaterilor?

     • Nu inteleg nici eu o asemenea implicare, mai ales ca Iosif Ton, prin stil si prezenta pare o persoana foarte echilibrata.

      Sunt de acord ca dansul are o pozitie clara fata de starea credinciosilor din Romania si ca sustine o trezire spirituala (nu discut acum la ce se refera cand spune aceasta), dar nu inseamna ca daca mi-e foame mananc orice, daca mi-e sete beau orice si exemplele pot continua.

      Ce face Iosif Ton e treaba dânsului. Implicatiile a ceea ce face acum, se pare ca influenteaza suficient de mult incat sa se impuna o discutie si o luare de atitudine chiar din partea conducerii Uniunii (reactii sunt deja). Ceea ce vreau sa nu discut eu e tocmai aceasta – oare ce urmareste Iosif Ton. Nu stiu! Ce este insa evident – natura acestei miscari. Dovezile vorbesc de la sine, motiv pentru care e natural sa folosesc acest cuvant (evident).

      Miscarea aceasta e legitima? Daca da, e pornita din popor, sau de la lideri? Daca e de la lideri, atunci directia si scopul sunt clare si au de-a face cu pastorul Criss (e simplu). Daca e pornita din popor, atunci Iosif Ton ar putea prelua conducerea miscarii, dar nu stiu daca e cazul. Sa vedem. Lucrurile nu sunt chiar atat de simple, ma tem.

     • JTP zice:

      Just. Îmi este foarte clar faptul că lucrurile nu sunt așa de simple, avand în vedere că în ceea ce-i privește pe străjeri nu este vorba doar despre cei care conduc mișcarea, ci de oamenii asupra cărora se răsfrâng activitățile ei (un mic exemplu banal, daca nu mă însel unul dintre commenturi preciza faptul că în ceea ce privește conferința străjerilor de la Tg. Mureș în video nu potți observa mai mult de 200 de oameni sau cam așa ceva; din surse sigure știu că în sala conferinței au fost așezate 800 de scaune în formația auditoriului, fiind însă nevoie ca mulți participanși să se așeze și pe scaunele din zona folosită ca restaurant – hotelul Business din Tg. Mureș). Dincolo de personalitți carismatice este vorba despre oameni, mai mult sau mai puțin simplii care caută… fiecare știe ce.

      În ultimul articol de pe site-ul străjerilor, văd un aple făcut celor care se consideră parte a acestei mișcări să mărturisească experiențele etc. din viața lor. În același timp, observ că se punctează de câteva ori faptul că este o mișacre de post și rugăciune, dar în același timp se observă tendința clară de accentuare a lucrării de vindecare și minuni gen Johannesburg și Chris Oyakhilome.

      Pentru mine, lucrul acesta rămâne ca semi-taină. Nu vreau să spun că scopurile lor sunt chiar așa de mârșave încât să stoarcă bani de la oameni (personal nu prea am auzit că la străjeri se mișcă cu tomberoane printre oameni, ci doar colecte normale), dar după cum și dv. ați spun, lucrurile sunt ceva mai complicate și cred că întâlnirea din decembrie va fi una importantă pentru a observa reacțiile și roadele acesteia. Este prima data când fr. Țon are de-a face first-hand cu străjerii. Dacă gândurile sale sunt să aducă reformă dogmatică în mijlocul unei mișcări care propune o oarecare reformă în viața bisericească, ei bine, atunci vor începe aspectele interesante.

      Până atunci (și de atunci încolo), vorba fr. Țon, să umblăm cu Dumnezeu în unire cu Domnul Isus, sub călăuzirea Duhului.

     • Marius David zice:

      tocmai am primit in email exact ce aşteptam: CLARIFICARI din partea I.T.

      Emil BArtoş spunea zilele trecute: „Sînt diferite daruri spirituale. Unii au darul NUANŢĂRILOR. Spun ceva, declara ceva, după care revin şi iar revin şi iar revin pînă ajung să contrazică ce au spus prima dată, fără a avea curajul dezicerii oneste.”. Mare dreptate a avut!

      I.T. are darul NUANŢĂRILOR şi CLARIFICĂRILOR.

    • Sunt publice aceste clarificari?

 3. tani zice:

  Frate Otniel,aluneci prea departe cu fantezia si treci la mustata pe linga vorbirea burienoasa!Nu iau apararea nimanui dar nici Dumnezeu nu te incurajeaza sa fi scarcastic!Cit despre show-urile care o sa ne faca parte strajerii ,fi fara teama,Dumnezeu stie de ce!!!

  • Ciprian Simut zice:

   o fi off-topic, dar de ce se sperie toata lumea de sarcasme si ironii?

   …o fi fost atinsa mandria cuiva?

   • Camix zice:

    nu se sperie, Cipri, ci e scârbită. Pentru că arată nişte ne-calităţi.

    • Otniel Veres zice:

     auziti, prefer sa ramin, stimata Camix cu ne-calitatile mele. oricum, inca ramin surprins ca tot noi cei sarcastici sintem cei mai criticati.
     blasfemia acestor oameni, luarea in bataie de joc a Duhului Sfint, cu profetii despre orez … nicio problema!

     faceti-mi placerea si intrati pe site-ul strajerilor.
     cititi marturiile de la aceasta conferinta si limbajul aproape erotic al unor femei participante acolo.

     nu o mai tineti cu atitudinea aceasta feciorelnica si sfioasa a limbajului dragostos unde nu e cazul.

     • Camix zice:

      Deocamdată nu ştiu să mă fi pronunţat pro sau contra străjerilor. Deocamdată nu m-am îndrăgostit de ei, nici nu pot spune că fac eforturi imense să mă îndrăgostesc. Nici nu-i urăsc cu vreo ură de moarte. Vă adresaţi persoanei greşite, dar în fine.

      dacă nu vă place atitudinea feciorelnică şi sfioasă, asta este. Eu cred că dacă atragi atât de mult atenţia asupra lucrurilor care nu sunt de urmat, vei obţine efectul invers! Deja acest efect se obţine în privinţa unora. Vor urma şi alţii, nici o grijă. cu sau fără atitudini feciorelnice.

      fin.

      • lorincz zice:

       pt Camix: Dvs spuneti ca nu v-ati pronuntat pana acum pro sau contra strajerilor. Un credincios normal n-ar trebui sa aiba ezitari in a fi, vorba lui Caragiale, „pentru contra”. Stiti ce-a zis Tozer: timiditatea sfintilor acrediteaza indrazneala ereticilor. In materialele prezentate sunt erezii cu duiumul. Asa ca, hotarati-va, pana nu va treziti cu vreo invitatie … pe zidul chinezesc!

       • Camix zice:

        A nu se pronunţa nu este egal cu a avea ezitări. Logică elementară. În acest context, nu ştiu ce ar trebui să însemne „normal”.
        Iar dacă nu aţi înţeles nici după ultimul comentriu răspunsul, mai încercaţi.

       • Dan Spaniard zice:

        Corect. Corect si la celalat comentariu pe care l-ati avut.
        Dan

      • Ciprian Simut zice:

       abordarea unilaterala a oricarui subiect este in defavoarea celor care asculta.

       sa presupunem ca scoatem in evidenta numai lucrurile bune, fara sa punem deloc accent pe cele negative. efectul va fi identic cu cel in care le prezentam si bunele si relele. dar, in cazul in care criticam raul si luadam binele, cei care fug spre rau s-ar putea, nu e sigur, sa fie mai putini.

       cineva (nu-i spun nici meseria -desi se vor ridica unii sa spuna ca daca nu spun ce meserie are, nu e valid comentariu, si nici titlul academic -ca sa nu se inflameze altii) imi spunea ca cei care se simt jigniti de ironii sunt fie vinovati de ceea ce se acuza in ironie, fie sunt extrem de mandri.

       nu eu am spus-o ci altcineva, asa ca pietrele aruncati-le in vidul necunoasterii.

       • ciprian, parca accentul trecuse la partasie in biserica… oh, scuze, asta numesti tu partasie, o serie de ironii? !

       • Ciprian Simut zice:

        e remarcabil cat e de ciudat:

        „ciprian, parca accentul trecuse la partasie in biserica … oh, scuze, asta numesti tu partasie, o serie de ironii? !”

        formularea asta e ironie.

        🙂

       • ciprian,
        asta era ideea… se pare ca voi asta faceti mai mult pe blog… si ma intrebam: ce s-a intamplat cu partasia de care vb? apoi, m-am gandit ca poate asta numiti voi partasie…

     • viorel zice:

      cred ca dormiti bine noaptea de la atata eroism ce va curge prin vene…poate fi o mangaiere buna in lipsa unei relatii intime cu Domnul!
      …vedeti…ironia naste ironie…sarcasmul naste sarcasm in ceilalti. Intelepciunea de sus naste roadele Duhului pe care evident le aveti in lipsa!
      Domnul se poate apara si singur. Razbunarea este a Lui! Ce va tot agitati atata cu ceva ce nu puteti stapani si nici nu e cazul?
      Domnul sa va mangaie! Sper din toata inima sa nu imbatraniti impietrit doar pt ca trebuie sa aparati ,,sfanta traditie baptista”! Ar fi pacat…am auzit totusi si lucruri frumoase despre d-voastra! Pacea sa ne fie inmultita!

      • lorincz zice:

       viorel: cand citesc comentariul dvs ma gandesc ca sunteti un candidat bun sa conduceti microbuzul lui Demeter spre Berlin! Asa, ca sa demolati „sfinta traditie baptista” si s-o inlocuiti cu cea „carismatico-strajereasca”.

      • Ciprian Simut zice:

       ironia ieftina naste ironie ieftina.

       nu orice ironie e rea … parerea mea.

      • Ciprian Simut zice:

       cam rautz, nu credetzi?

       va legatzi de ironie, dar mustrarea pe care o aruncati nu prea are nimic a face cu roada Duhului, care pretindetzi ca respectivul trebuie sa o posede.

       din raspuns inteleg ca pretindetzi a avea roadele Duhului. ei bine, in loc de o vorba blanda si profunda, ati azvarlit cu o piatra.

       WWJD? (e o ironie, apropo)

      • Beniamin Enache zice:

       Deci? Ce s-a mai întâmplat ?

     • sa sti ca e mai placut in compania vamesilor si pacatosilor, decat in cea a fariseilor…daca nu crezi, intreaba-l pe Isus

      • Problema este ca toti suntem pacatosi si ca toti suntem farisei. Sa nu-mi spuneti ca dvs. nu.

       • ascultarea credintei…tu citesti afara din context adesea…. in contextul meu
        nu toti suntem pacatosi si nu toti suntem farisei… om avea oarecare trasaturi dar nu si suntem…e una sa gresesti si alta sa te complaci…e una sa ai din cand in cand apucaturi si e alta sa fii asta ca stare generala/normala. sper ca am clarificat 🙂

       • Ciprian Simut zice:

        „nu toti suntem pacatosi”

        ati putea explica mai in detaliu?

       • ciprian… in NT cand se vb ca Isus statea la masa cu pacatosii, se referea la pacatosii notorii care pacatuiau fara remuscari, nu la cei de toate zilele…asa toata lumea este pacatoasa.. cat ne priveste pe noi , suntem considerati sfinti prin Har macar ca fiind in trup totusi pacatuim….cu alte cuvinte, avem statu de sfinti macar ca practic nu suntem inca acolo in totalitate. pricepi?

       • Ciprian Simut zice:

        eu pricep, intrebarea era daca pricepeti Dumneavoastra. deci, mai pacatuim cu voia?

        ideea cu partasia lui Cristos si pacatosii e cu probleme. fariseii erau si mai pacatosi dar cu ei nu statea la masa. in plus, ce ne facem cu cei care nu pacatuiesc fara remuscari? a murit Cristos si pentru ei?

        ideea cu partasia … you are not helping!

       • cipi..sorry…apparently we’re getting nowhere

       • Gheorghe Barna zice:

        inima ar trebui sa planga datorita lipsei de evlavie , ironia si sarcasmul necesar uneori , nu elimina evlavia !!!, care totusi ar trebui sa se simta, printre randuri.Din pacate cei (aproape toti , pt ca unii sunt blocati- poate gresesc) care comenteaza aici , nu inteleg frica de Domnul , doar trimbiteaza , nevoia de protejare contra prorocilor falsi , si atunci te intrebi de ce nu se recunoaste nevoia de trezire.Doamne ajuta!.

       • Marius David zice:

        Iată un comentariu primit de la Ovidiu Niculas. Este postat cu aprobarea dînsului:

        Marius,
        Citind proclamatiile strajerilor am scris cateva randuri. Daca tu crezi sunt ok te rog sa le adaugi celorlalte comentarii. Eu sunt inca incepator in ale blogurilor si facebook-urilor.

        Ovidiu Niculas

        Proclamatiile strajerilor(de la pastorul Chris de Johannesburg)

        Ridicol, Manipulator, Eretic – înşiruiri de cuvinte care n-au de-a face cu textele biblice citate. Evident totul are de-a face cu viata noastra fizica, materială, cu dorinta de-a fi sanatosi şi prosperi. Asta sa fie oare trezirea spirituală pe care o reclama unii??? Incercarile sunt trepte de promovare pentru mine? Eu-l meu are nevoie de promovare sau de smerire pentru ca eu sa fiu mai mic si Hristos mai mare? Si tot eu sunt un om de succes. Iarăşi eu-l meu…

        Celule moarte, ADN-ul lui Dumnezeu, camp de forta…. suntem cumva intr-o emisiune de pe Discovery chanel? Toate functioneaza perfect in trupul acestori nemuritori… mai putin mintea(judecata). Dar cel mai ingrijorator este ca ei afirmă că domnesc peste DEMONI?!? (procalmaţia 10)

        În final proclamatia lor se incheie astfel:

        „Progresul este partea mea, dezvoltarea este partea mea, belşugul este partea mea, vindecarea divină este partea mea… „

        Eu zic: Hristos e partea mea, Evanghelia e partea mea, Harul Lui mi-e deajuns. Dacă le am pe toate: sănătate, belşug, prosperitate s-ar putea să pierd bucuria de-a experimenta Harul lui Dumnezeu. Şi in loc de credincios voi deveni un încrezut.

        Căci orice făptura este ca iarba şi toată slava ei ca floarea ierbii. Iarba se usucă şi floarea cade jos dar cuvântul Domnului rămâne în veac. Şi acesta este cuvântul care v-a fost propovăduit prin Evanghelie. (1 Petru 1:24-25)

        Ovidiu Niculas

       • 🙂 Nu stiti dvs cum citesc eu. Deci, sa inteleg ca dvs aveti trup glorificat si nu va intersectati deloc cu lumea decazuta, cu natura? Sunt curios atunci cum scrieti pe blog comentarii.

    • Otniel Veres zice:

     @ viorel

     nu stiu daca mie mi-ati trimis comentariul sau fratelui Marius.

     in orice caz, le iau pentru mine si va multumesc de urari.
     nu am nici relatie intima cu Domnul, nici roada Duhului Sfint. este bine ca dumneavoastra stiti lucrul acesta.

    • Ciprian Simut zice:

     ironia nu e marca a ne-calitatilor, ci din contra, e menita sa le scoata la iveala.

    • Si cam ce ne-calitati a avut Domnul cand a folosit ironia?

     • Agnusstick zice:

      Aici…
      Cu astfel de argumente, îl legitimăm şi pe păstorul Chris, că şi el vindecă, şi cădem în cultul personalităţii care face ce făcea Mântuitorul, dar nu şi cum o făcea El. Domnul Isus comparat la necalităţi cu un om plin de calităţi şi necalităţi?

  • lorincz zice:

   tani: totusi ar trebui sa iei apararea adevarului!

 4. Dyo zice:

  Ok … ca le-au luat doua munite sa desfaca cu mari jertfe un biet pachetel … mai bine il lasau nedesfacut!
  Rapsodiile acelea parca erau Biblii, nu altceva! Zice ca „are o atata incarcatura incat iti poate rezolva problemele anticipat” – exprimarile tradeaza pe tot parcursul clipului o romaneasca de balta … asta e.

  Apoi, gura pacatosului adevar graieste, cu o Rapsodie in mana: „Niciodata in viata mea nu mi-a cazut in mana o carte atat de simpla si atat de plina de incarcatura …”. Oare Biblia pe unde si-a pierdut-o?

  Nu’stiu daca sa mai urmaresc si in continuare … e degradant … imbina ridicolul cu lucruri despre care parca nu-ti vine la indemana sa glumesti …

 5. andrei zice:

  Eu vad si un duh de barbie dubla care il bantuie pe Nelu (fr. Demeter).
  Stiti ce ii totusi interesant? Atunci cand a fi „martir” era la moda, Iosif Ton a umplut America si nu numai cu Suferinta, martiraj, si rasplatiri in ceruri. El era martirul de servici al Romaniei. Acum aflam ca a fost si securistul de servici. Acum cand moda martirajului a trecut, Iosif Ton devine vindecatorul de servici. Domnul sa-l „intareasca”.

 6. Marius David zice:

  orice veţi cere… DUPĂ VOIA LUI…

  sînt ÎNDUMNEZEIT? în ce sens?
  în venele mele curge Cuvîntul lui Dumnezeu? În ce sens? Organic, celular, între membrană şi nucleu?

  • Marius, nu uita ca si in sangele fariseilor curgea cuvantul… tot organic, etc.
   si tot cu cuvantul in mana, l-au gasit vinovat pe Isus….

  • Marius, pe bune acuma: de ce nu mergi si tu sa vezi cum e pe viu? poate iti vei schimba parerea.. cred ca si daca nu, vei fii intr-o pozitie mult mai tare sa judeci lucrurile…

   • Deci, daca merge pe viu, ar gandi antagonic situatiei in care merge pe inregistrari intocmai cu se s-a petrecut si cu ce s-a zis?

    Are sens ce spuneti? Are rost?

    • incercarea moarte n-are… cred ca un martor ocular e mai credibil

     • Ciprian Simut zice:

      mai credibil?

      darul nepretuit al inregistrarilor este tocmai acela de a nu ingadui doar marturia verbala a unuia sau a mai multora.

     • Gresit! Eu va sfatuiesc sa nu va aruncati de pe un bloc cu zece etaje fiindca urmeaza sa muriti. Va sugerez politicos sa nu deschideti usa avionului cand acesta zboara, pentru a ramane in viata. Va implor sa va pocaiti (vorbesc la modul general, nu stiu daca sunteti) pentru a nu ajunge in iad, cand deja va fi prea tarziu pentru o reconciliere cu Dumnezeu. Ma credeti, sau verificati la fata locului?

      Martorul ocular, ca notiune, are sens in anumite limite, nu-i asa? Prorocii mincinosi si invatatorii mincinosi nu trebuie atinsi, ci auziti. Invatatura lor e gresita, nu conteaza daca o auzim la radio sau fata in fata, nu-i asa?

      Pe mine nu ma intereseaza daca merge sau nu, ci nu eram de acord cu argumentul dvs. Dupa cum ati observat, am dreptate!

     • catalin zice:

      va vad om matur, adevarata reforma, nu incercati sa ma tot contraziceti.

   • catalin zice:

    sigur isi va schimba parerea, va deveni si mai dornic sa-i opreasca pe acesti eretici.

 7. cristi zice:

  frate Marius de ce suntei asa obraznic in privinta asta si asa dur?

  • Otniel Veres zice:

   frate Cristi,
   tot Marius Cruceru este obraznic si dur?
   Nu vi se umple obrazul de rusine cind vedeti asa ceva?
   Chiar credeti ca Duhul Sfint se bucura de asa ceva?

  • Pentru ca are obraz, spre deosebire de altii.

   Nu ati vazut inregistrarea din primul clip, cand sulheticul Demeter ameninta fecioarele ca le ia cu el la Berlin, sa darame scaunul Satanei? Adica, dvs ati citit vreodata definitia termenului „neobrazat” sau doar o folositi?

  • Marius David zice:

   Dur, da, obraznic am fost numai cînd am fost copil.
   Întreabă-l, te rog, şi pe Domnul Isus acelaşi lucru. De ce a fost atît de obraznic cu fariseii?

 8. cristi zice:

  sa stiti ca inteleg dar mi se pare prea obraznic

 9. pety zice:

  Daca Iosif Ton cade in capcana, sa fim cu totii atenti, ca sa nu fim amagiti. Domnul sa ne ajute!

 10. Pomisor zice:

  „dar sper că există o proclamaţie de vindecare şi asupra cariilor dentare.”

  Exista! Se numeste: „Iarta si iubeste oamenii care ti-au gresit! Nu acumula rautate in inima si in minte!” (la modul cel mai serios, nu glumesc).

  • Dyo zice:

   Si totusi, intr-un registru mai relaxat: un upercut bine plasat poate rezolva si problema cariilor. Definitiv. Fara proclamatii suplimentare.

  • elisa zice:

   ce sa iertam: ereziile nimicitoare? credca glumesti1

   • Pomisor zice:

    Nu inteleg cum puteti dumneavoastra ierta pacate care in care nu sunteti parte… Ereziile sunt pacate la adresa Domnului nostru Isus deci noi nu suntem afectati de ele decat daca le credem (si atunci este vina noastra nu a celor care le emit…). Deci iertarea de catre un om a unei erezi este un nonsens (din punctul meu de vedere).

    • Agnusstick zice:

     Cu umilinţă neprefăcută, vă rog să-mi indicaţi nişte versete din care să înţeleg că erezia este păcat. Dar să fie din evanghelii, vă rog, nu din epistole. Mulţumesc. (Chiar mă chinuiesc să găsesc astfel de versete, nu glumesc.)

     • Pomisor zice:

      Cuvantul erezie nu cred ca apare in evanghelii in schimb apare termenul profet mincinos pentru ca o erezie este sustinuta intotdeauna de la o persoana care a renuntat la adevar din anumite motive de el stiute…
      Cateva exemple:
      Matei 7:15. Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
      Matei 24:11. Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi.
      Matei 24:24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.
      Marcu 13:22. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi. Ei vor face semne si minuni, ca sa insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi.

      Caracteristica de baza a unui asemenea personaj este minciuna… Si de altfel erezia este in esenta o minciuna cu privire la elementele esentiale ale unei religii (crestinism in cazul nostru).

     • Agnusstick zice:

      Înţeleg ce spuneţi. Nu ne legăm de cuvinte. De la „Cine are urechi de auzit, să audă” la conceptul de erezie e o cale de străbătut, pe care unii merg cu mare plăcere, cu impresia sau pretenţia că-L apără pe Cristos cu armele hermeneuticii, exegezei, tradiţiei, Tradiţiei etc. E sentimentul „taberei celei bune”, absolut omenesc.
      Dar în exemplele dumneavoastră, păcatul este al profetului mincinos. Pe mine mă interesa mai mult soarta celor ademeniţi.

     • Pomisor zice:

      Dupa faptele lor 😦 … Nu vor avea o soarta foarte buna…

     • Agnusstick zice:

      Sigur nu după creierul şi inima lor? Deşi inima poate corecta creierul, invers niciodată.

     • Pomisor zice:

      Din punct de vedere juridic doar tendintele materializate in actiuni pot fi judecate… La ce i-a folosit fostului apostol Iuda remuscarile? Faptele erau deja facute…

     • Agnusstick zice:

      Posibil să-i fi folosit enorm, dacă nu făcea şi gestul final care a refuzat iertarea, înfăptuind propria judecată înaintea Celui îndreptăţit. Nu credeţi?

     • Mihai Sorin zice:

      „Din punct de vedere juridic doar tendintele materializate in actiuni pot fi judecate… La ce i-a folosit fostului apostol Iuda remuscarile?”

      Pomisor,
      Logica juridica spirituala e alta ..
      Lui David i-au folosit remuscarile dupa ce a platit cu pretul mortii copilului, cu prigoana unui fiu, Absalom, cu umilirea tiitoarelor sale chiar de catre fiul sau, pacatul crimei si al curviei, a primit, culmea, chiar prin Batsheba (adica cea cu care pacatuise) un fiu deosebit, frumos si binecuvantat, plus intelepciunea initiala de a cere intelepciune caci prin prostie nu poti cere lucruri intelepte.(se aplica aici ,cui are i se va da)
      Toate astea atesta faptul ca i-au folosit remuscarile lui David.

      si lui Petru i-au folosit remuscarile..

      Si totusi nu putem spune ca intotdeauna functioneaza la fel..

      de pilda lacrimile remuscarilor lui Esau nu i-au folosit pentru a recupera binecuvantarea vanduta..

      Concluzie: logica „juridica” divina e circumstantiala..dar dreapta si suverana.
      trebuie acceptat asta prin credinta.

      Ps. referitor la Iuda caderea lui nu a fost un moment ci un proces..el a devenit in timp, un hot, luand din punga apostolica.
      Vanzarea pe cei 30 arginti e strict legata de acest comportament deviant dezvoltat in timp.

     • Pomisor zice:

      Of daca doar prin lacrimi s-ar putea sterge faptele trecute si rescrie istoria! As fi primul care ar apela la aceasta metoda…
      Eu cred ca in cazul lui Iuda chiar daca Domnul Isus l-ar fi primit (ceea ce nu ar fi fost garantat, Domnul Isus a mai refuzat persoane care nu erau sincere cazul lui Irod cand nu i-a raspuns nimic) ar fi trebuit sa corecteze faptele sale prin lucrari care trec cu mult dincolo de posibilitatile umane. Deci … cam greu…

     • Agnusstick zice:

      Asta este o abordare catolico-ortodoxizantă de-a binelea… Cu „Fără bani şi fără plată dacă te pocăieşti şi te întorci la Domnul cu inima neîmpărţită” (verset doctrinar inexistent, dar plauzibil) cum rămâne?

     • Pomisor zice:

      Si totusi avem un verset real care spune : Galateni 6:7. Nu va inselati: „Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera.

      Si in plus o realitate istorica ce confirma acest verset… Acum dumneavoastra in locul Domnului Isus l-ati fi primit inapoi pe Iuda? Nu cumva i-ati fi redat si titlul de apostol? (in ultima intrebare glumesc).

     • Agnusstick zice:

      Da, l-aş fi primit negreşit, dar nu ştiu ce ar fi făcut El. Fiul are Judecata, şi versetul dvs. este la fel de adevărat.

  • Marius David zice:

   Pomişor, dragă, cui i-au greşit proclamatorii? Mie?
   Bunului simţ comun i-au greşit! Asta nici măcar cu dreapta credinţă nu are a face!

 11. vesteabună zice:

  ”Un homeless a găsit o carte … și-a mers acasă.”
  Păi dacă homelessu’ a mers acasă atunci este o șansă și pentru oamenii ăștia.
  II Cronici 30:11

 12. naomi zice:

  Eu sunt penticostala si am crezut ca nu este inteleasa credinta noastra in puterea lucrarii Duhului Sfant. Acum m-am dumerit si va inteleg „reactia” dar tot imi plange inima in mine. Frate Marius se mai poate face ceva pentru acesti oameni? Mai este salvare pentru ei? Merita sa ne rugam pentru ei?

 13. A.Dama zice:

  Interesant ca sub aceasta forma sunt lasati sa ia cuvantul unii care n-ar fi lasati la microfon in biserica!
  Reconfortant!…

  • Unii au microfon incorporat!
   Asurzitor!

  • Marius David zice:

   A.Dama. respectivii sînt .. unul pastor în zona Huedin, pastor penticostal, din cîte am înţeles, celălalt membru în biserică. Probabil că au acces la microfon sau amvon

   • vio zice:

    nu stiu daca acum e pastor, l-am cunoscut in urma cu zeci de ani, cred ca e un om care gandeste, nu l-am mai intalnit de catiava ani, este chiar din Huedin(era lucrator in biserica penticostala din Huedin) mai stiu ca a fost seful garii Huedin, poate ca mai este.

   • naomi zice:

    Este pastor si inca unul bun, fratele Vlaicu Ioan, celalalt nu l-am recunoscut duta voce.

    • Beniamin Enache zice:

     Il cunoasteti personal pe Nelu Vlaic ? Eu am stat de vorba cu un prieten care frecventeaza o secta (o grupare iesita dintr-o biserica baptista) la care Nelu Vlaic este considerat profet si le da invatatura. Printre invataturile lui se numara (bazat pe discutia cu prietenul meu si cu cele afirmate de preitenul meu despre Nelu Vlaic) :
     – Botezul cu Duhul Sfant prin stariunta manifestat prin vorbire in limbi, vindecari si profetii ( vedeti aici o profetie de-a lui Nelu Vlaic https://www.resursecrestine.ro/predici/78668/cuvantul-adevarului )
     – Negarea Trinitatii. Isus este considerat doar fiu al lui Dumnezeu nu Dumnezeu, Trinitatea fiind o inventie.
     -Duhul Sfant este doar o putere – nicaieri Biblia nu spune ca Duhul Sfant este Dumnezeu.
     – Botezul doar in numele lui Isus nu al Tatalui al Fiului si al Duhului Sfant – pentru ca singurul text care spune asta e adaugat.
     – Nu toata Biblia este cuvantul lui Dumnezeu pentru ca este plina de erori iar acelelea nu pot fi decat adaugate mai tarziu decatre oameni, nu este Cuvantul lui Dumnezeu. La intrebarea cum decizi care este Cuvantul lui Dumnezeu ? Raspuns: Duhul imi descopera.
     -Toate Bisericile sunt nefrecventabile. Toti liderii bisericilor invata doar o doctrina fara putere (probabil fara daruri miraculoase) de aceea nu sunt demni de urmat.

     Nu il stiu personal pe Nelu Vlaic dar inteleg ca asta invata.

 14. pucheadorel zice:

  Mie mi se pare că fratele Țon este mult prea aspru criticat! Se uită prea ușor lucrurile pe care dumnealui le-a făcut pentru Domnul… și nu puține la număr!

 15. freedfromthelaw zice:

  Fr. John MacArthur despre abordarea ereticilor:

 16. Micul Teolog zice:

  „Amicus ton-istii, sed magis amica veritas”

 17. Andrei zice:

  Oare ce se întâmplă în lumea îngerilor cand spui ca sunt liber? Numai Demeter știe…
  Mai spune o perla Nelu Demeter și anume că în Berlin este scaunul satanei (a mai fost unul în Republica Moldova care spunea că scaunul satanei este la Kremlin). Interesant ca să darâme scaunul satanei mai are nevoie de 20 de fecioare cu el, probabil sa-l sustina în rugaciune…?!
  Unde gasim în Scriptură că Duhul Sfânt este activat în noi?

 18. Dan Spaniard zice:

  Iosif Ton nu este un profet fals datorita simplului fapt ca el nu este… profet.
  Intr-adevar oamenii din imagini sunt aproape de border-line. Dumnezeu vindeca, binenteles, in urma rugaciunii, tratamentului medical, postului etc. Nu este necesara starea aproape epileptica de a cere un lucru.
  In cazul Iosif Ton totul se produce pe fundalul nemultumirii pe care o are cu privire la starea Bisericii Baptiste Romane actuale. Stare pe care probabil nu o contesta nimeni dintre cititori.
  Si eu cred ca unele declaratii publice se vor modifica in viitor.
  Mie mi s-ar parea frumos ca pastori din „vechea garda” sa aiba o intalnire cu Iosif Ton si sa dezbata ultimele evenimente. Din punct de vedere teologic, doctrinar, social.
  Noua nu ne ramane decat Biblia, postul si rugaciunea.
  Sa avem dragoste pentru toti.
  Inainte de Lucian Blaga… parca toti ardelenii au fost doar osteni. La fel a fost si cu Iosif Ton cand s-a numit baptist.
  Sa avem, deci, o masura in a comenta, a face judecati.
  Cu dragoste pentru Iosif Ton si voi
  Dan

  • naomi zice:

   Exact asta ar face un copil a lui Dumnezeu.

  • Gabriela Radu zice:

   Dragule,este evidenta dragostea ta pentru Iosif Ton…si pentru noi,ceilalti.In ciuda dictonului cu „dragostea oarba” ,dragostea nu orbeste,vezi dragostea lui Dumnezeu pentru noi.Oare de ce n-a facut Domnul Hristos vindecari in masa ?…Imi pare bine ca nu fac parte din „vechea garda”…,asa ca raman ,cum zici,cu Biblia,postul,rugaciunea.Imi pare bine sa aflu ca traiesti.

  • Marius David zice:

   s-a încercat o asemenea întîlnire de clarificare chiar în anii trecuţi.

 19. florian zice:

  Faza in care Demeter primeste cele doua proorocii merita retinuta, deoarece are de-a face cu „proorocia moderna”, la care au aderat multi. In prima, barbatul Colo e trimis in China , ca sa manance orez si sa darame zidul chinezesc. In a doua, barbatul Demeter, insotit de 10 + 10 fecioare, trebuie sa mearga la Berlin ca sa proclame numele Domnului peste …. ceva ce se va demola. Demeter isi ia auditoriul nu de fraieri, ci de prosti! Imi cer scuze de la cei care au fost acolo, dar un cuvant mai nimerit n-am gasit. Mai mari gogomanii decat acestea, rar se poate intalni. Cine-i legitimeaza pe acesti impostori? Cine acrediteaza acest gen de proorocii? Este vremea ca pastorii sa-si cheme turmele in staule si sa le pastoreasca, iar neavenitii sa fie tinuti la respect.

  • Da, numai ca nu toti pastorii sunt de drept acolo. Ar fi fost ideal sa fie pastorii de vina ca au adormit si acum sa se trezeasca si sa-si apere cu succes turma. Realitatea este mai dureroasa, mult mai dureroasa. Intre timp s-au strecurat multi invatatori mincinosi (apropos, NT face diferenta intre proroc mincinos pe care-l pune in poporul Israel, istoric, si invatator mincinos, pe care-l pune in Biserica; noi astazi avem invatatori nu proroci, chiar daca vorbim de prorocii si duhul prorociei sau Duhul prorocilor). Probabil ca Bisericile nu au vegheat, poate sistemul Uniunii, cine stie?…

   Daca Iosif Ton se amesteca atat de usor, altii de ce nu s-ar lasa convinsi? Sunt ferm convins ca sunt multi pastori care ar putea sa ia atitudine, precum si presbiteri in sensul folosit de baptisti al termenului(Scriptura incredinteaza sarcina vegherii asupra Bisericilor presbiterilor), dar sa nu generalizam.

   • George zice:

    Cum a citit o brosura de-a lui…Cris si sa predat??? Si dupa aceea a urmat cresterea spirituala??? Dar Biblia cind o citeste??? sau este destul sa citeasca numai acele brosuri???

 20. frenti zice:

  nu. suntem aici statornici,o tara avem si ea e acolo sus,,,…..un crestin adevarat nu se lasa manipulat{oxigenarea creerului se face prin citirea cuvintului lui D-ZEU] despre spalare nici vorba….. caracterele slabe accepta inchipuirile unora fie ei si titrati .

 21. Dan Spaniard zice:

  @Otniel Veres

  Faptul ca esti indignat nu exclude indignarea unora cu privire la atitudinea ta in ceea ce priveste Iosif Ton, Strajerii etc.
  Dreptate ai, dar nu te mai grabi sa „dai pe mana Satanei” oamenii asa repede pana nu faci absolut totul ca sa ii aduci inapoi unde le este locul.
  Si Marius Cruceru mai enunta axiome in fata carora publicul ramane inmarmurit. Dar asta nu ma impiedica sa-l iubesc si sa-l contrazic daca mi se pare ca nu e corect ceea ce imi spune.
  Draga Otniel, o furie a multimii mereu va exista. Farmecul tau sta in abilitatea de a reactiona frumos si dupa voia lui Dumnezeu, adica cu dragoste.
  Problema cea mai mare a omenirii in general este urmatoarea. Oamenii si cand au dreptate reactioneaza asa de exagerat incat daunele sunt mult mai mari decat cele initial produse.
  Cu dragoste
  Dan

  • Otniel Veres zice:

   Multumesc de comentariu. Recunosc ca nu o data depasesc limita.
   totusi cred ca uzul ironiei nu e o greseala intotdeauna, nu? si Domnul a folosit-o. si daca eu sint ca Domnul … :))

   Ce continua insa sa ma uimeasca este lipsa de reactie a atitora la asemenea manifestari care depasesc cu mult limita bunului simt.

   • Dan Spaniard zice:

    Sunt de acord cu tine Otniel. Eu am sa bat drumul pana la Oradea sa stau DIRECT de vorba cu Iosif Ton. Si tot ceea ce ma nelinisteste am sa ii spun. Am sa pun intrebari, am sa fac observatii.
    Eu cred ca la ora actuala DOAR cine-l iubeste pe Iosif Ton il cauta sa-l „ia la rost” cu privire la ceea ce se intampla.
    Da. Baptistii trebuie sa aibe o reactie. Dar una fireasca (nu in sensul biblic), corecta, cu dragoste.
    Si iti mai spun ceva. Iosif Ton NU impartaseste apucaturile aproape patologice ale celor din videoclipurile lui Marius.

    Cu dragoste
    Dan

    • George zice:

     Poti sa stai de vorba cu Ton, ca tot nu vei obtine nimic.
     Insa sa stii un lucru „Cine se aseamana se aduna” spune o vorba din popor.
     I-mi pare rau de cel care a fost fratele Ton. Insa din pozitia lui si cu cunostintele lui despre Scripturi… si totusi a facut ce a facut????A fost un renegat , s-a pocait, a fost o IUDA si nu stiu daca s-a pocait. Cel putin acum arata ca nu a fost de acord cu cei ce l-au pus l-a disciplina pt un timp. A trecut la Strajeri de aici unde v-a trece??? CENZURAT DE MODERATOR.

    • Beniamin Enache zice:

     Ai vorbit cu Iosif Ton? Ce ti-a spus?

 22. Agnusstick zice:

  Dacă tot e liber la sarcasme…
  De ce nu se cheamă oare mişcarea Străjeriţelor, dat fiind numărul atât de mare de femei din imagini? (Ăsta să fie unul dintre motivele animozităţii evidente cu care unele feciorelnice făpturi sunt tratate de către curajoşii indignaţi sarcastici, spre deosebire de doamnele orientate şi bă-tăioase, mereu binevenite?) Aşa sunt femeile, impresionabile. Dar şi unii bărbaţi altminteri raţionali, n-am ce zice. Mă miră cel mai tare faptul că starea poporului credincios (evanghelic şi nu numai) este de aşa natură încât manifestările stră-jeleşti reprezintă un real pericol, că pot pierde multe suflete etc. E tristă, foarte tristă o astfel de temere. Mă întreb cum s-a ajuns la cifra de 50.000 de suflete trezite, dacă numărul celor prezenţi la conferinţele prezentate în imagini depăşeşte cu greu 100-150 de persone, cu tot cu CristoCentric şi personalul auxiliar de despachetare. Să fi avut peste 3000 de conferinţe? Sau poate că imaginile şi conferinţele nu reprezintă decât o mică parte din ceea ce fac Străjerii (mai ales Străjeriţele, poate), parte care deocamdată nu poate fi desfiinţată prin ironie. Doamnele prezente nu par a fi genul care citesc două cărţi de Iosif Ţon pe săptămână şi nici chiar bloguri evanghelice, deci bănuiesc că sarcasmul este cumva preventiv, nu curativ, pentru că nici cu Netul nu par să stea foarte bine străjeriţele vrăjite de Rapsodia lui Chris pentru shofar şi sintetizator Korg. Dar poate să fie doar o impresie greşită. Se pare că e urgentă nevoie de o (re)evanghelizare cu sprijinul deplin şi fundamentat al teologilor sarcastici, deşi pentru cei mai bătrâni poate fi prea târziu (mă refer la cei din turmă, desigur).

 23. Vasile-Remus zice:

  SLAVA DOMNULUI ISUS !!!!!!
  A SOSIT SI MOMENTUL ADEVARULUI !!!!
  „NU VA FI NIMIC CARE SA NU FIE DESCOPERIT” !!!!!!!!
  MARIT SI BINECUVINTAT SA FIE DOMNUL !!!!!!!

 24. adrian zice:

  Mie mi-a iesit recent foarte bine (neasteptat de bine) o analiza extrem de importanta. Previziunile unor doctori erau destul de pesimiste, dar analiza a iesit miraculos de mica (de 100 de ori mai mica decat mi-a prezis unul dintre medici).
  Nu am tipat, nu am poruncit nimic nimanui. Ma gandeam ca oricat de mare ar iesi, oricum ar fi mai putin decat as merita.
  Un singur verset m-a framantat in spital: daca voi putea spune ca Iov (imi place cum suna in King James Version): And though after my skin worms destroy this body, yet in my flesh shall I see God. Daca as fi primit un rezultat sumbru, l-as mai fi vazut in carnea mea pe Dumnezeu?!
  Ceea ce ma framanta nu este lipsa sau prezenta minunilor in viata mea, ci prea putina mea credinta, atat de putina incat uneori mi-e teama ca este mai mica nu de cat un graunte de mustar, ci chiar decat un quark…
  Din cate vad in aceste videoclipuri, altii nu sunt strabatuti deloc de astfel de temeri.
  Dezavantaj – eu…

  • naomi zice:

   Pai, poate alti au credinta.
   Acum fara gluma, eu consider o credinta mare sa acceptati incercarea fara sa disperati, este urma unei increderi in Dumnezeu care poate face ce vrea cu noi. Si versetul pe care-l recitati spune asta.

  • Da, Iov stia ca va fi o inviere la urma, cand Il vom vedea in trup pe Domnul. E nadejdea noastra!

   Trecem cu totii prin incercari, pentru ca exista un scop. Aceasta realitate are la baza o intelepciune mareata a lui Dumnezeu, adanca, minunata. Trebuie sa fie asa, acesta este planul lui Dumnezeu. Nu avem voie sa lasam pe altii sa minimalizeze frumusetea acestor realitati pe care le traim pentru ca asa vrea Dumnezeul suveran in care ne-am pus nadejdea. Sunt, intr-adevar, multe feluri de duhuri, dar stim ca vantul bate incotro vrea si la fel este si cu Duhul. Mai sunt si boli din alte cauze, dar tot in mustrarea plina de dragoste a Domnului (1 Corinteni).

   As fi vrut sa va intreb ceva, poate fr. Marius face o postare speciala sa se discute acolo, as avea multe de invatat – ce implicatii sunt in urma ultimelor experimente cu antimaterie (da, am trecut la alt domeniu, nu are legatura cu subiectul, dar aminteati de quark) pentru noi? Mi se par foarte interesante descoperirile. De exemplu, se pare ca teoriile care se credeau pana acum cu privire la conditiile nasterii Universului sunt altele (se vorbeste despre un lichid fierbinte ?). Ma gandesc ca astfel de descoperiri deschid noi orizonturi si poate se merita o dezbatere, mai ales pentru informatia pe care o putem primii de la cei mai avizati dintre noi, precum dvs si altii. Eu chiar as avea multe de invatat fiindca nu prea am acces la asemenea chestiuni foarte interesante pentru mine. Sunt fascinat de ce a facut Dumnezeu in Universul pe care abia abia il intelegem.

 25. Cristina L. zice:

  Cand iti este dat sa vezi si sa auzi asemenea lucruri, o singura bucurie mai poti avea: vine Domnul!
  In rest, circ in toata regula ; faza cu umbra e de-a dreptul graitoare 😐

  Marturiile merita ascultate – reconfortante.

  In incheiere va recomand cu caldura, fie sa cititi rapsodiile lui Toparceanu, fie sa ascultati rapsodiile lui Enescu. 🙂

  • mircea zice:

   corect, bine zici Cristina, ca circ avem paine ne mai trebuie!!!

   • mircea, nu zice bine de loc decat daca se refera la circul religios din bisericile moarte, fara viata unde forma si dogma au inlocuit cu „succes” lucrarea Duhului.

    • Ciprian Simut zice:

     reforma a fost o lucrare de succes a Duhului? sau o lucrare a dogmei?

     (aversiunea unora fata de dogma inca imi scapa…poate imi explica cineva)

     • se poate explica si asa: dogma este ce ramane dupa ce pleaca realitatea…

     • Ati putea arata care sunt aceste biserici moarte? Eu as indica Efesul, Tiatira, Smirna si celelalte din Apocalipsa, atentionate de Domnul, dar am banuiala ca nu la astfel de biserici va referiti.

      Cand spuneti „moarte”, va referiti la zgomot? Oare unde e zarva mare de nu se mai aude bataia in usa a Domnului Isus (care e, deci, afara) e trezire si viata spirituala? Fapte inseamna dragoste intotdeauna? Ce va faceti daca fratii aceia batrani la care probabil va ganditi nu mai pot in trup sa se comporte intr-un anume fel, dar in duhul sunt plini de viata, iar dvs. ii judecati ca fiind morti spiritual?

      Nu odata mi s-a dat sa aud (grea incercare, trebuie sa recunosc) ca avem nevoie de cantari mai miscate, sa ne trezim. Din fericire, Imparatia lui Dumnezeu nu este exprimata in valorile caracteristice lumii acesteia.

      Sa nu uitam ca Duhul bate incotro vrea (Duhul).

     • ascultarea credintei..
      cred ca in principii gandim la fel (nu doar noi 2 ci cei mai multi crestini autentici). problema e atunci cand vedem pe viu ceva nu pare sa fie asa cum este cand am citit in Carte. Gandeste-te, tot poporul evreu citea despre Mesia si venirea Lui… dar cand a venit nu parea sa fie El pt ca nu se potrivea imaginii pe care si-o facuse ei citind Scripturile.

      Asa e si azi…toti credem… dar… nu ni se pare autentic la toti la fel in acelasi timp..

      Biserici moarte? Mai peste tot..Dc moarte? pt ca nu sunt trezite, egal de forma sau denominatie. avem nevoie de o suflare proaspata a Duhului in fiecare generatie …altfel murim

     • Multumesc ca ma considerati un crestin autentic, dar imi voi pastra circumspectia – cat de sigur sunteti ca eu sunt un crestin autentic?

      Problema cu exemplul din timpul Domnului Isus este mai serioasa. Atunci Cristosul era o taina inca, acum nu mai este. Acum Duhul Sfant face o lucrare speciala de descoperire, aratand crestinului lucruri care la mintea omului nu s-au suit, lucrurile minunate ale lui Dumnezeu.

      E adevarat ca trebuie sa fim atenti la invatatura, sa ne incercam pe noi insine (daca suntem in credinta), sa ne pastram smeriti chiar daca credem ca stam in picioare, luand seama as nu cadem. Dar, noi acum stam pe alta pozitie, cu totu diferita. Dumnezeu Insusi a dat daruri spirituale cu scopul protejarii Bisericii. El a raduit slujirea de presbiter si pentru a da unor oameni din fiecare Biserica un rol esential – acela de veghetor spiritual, care sa pazeasca turma de pericole. Dumnezeu nu cheama fara sa dea capacitate, nu infiinteaza posturi pentru neamuri si prieteni.

      Noi nu citim doar Scripturile, noi Il cunoastem pe Dumnezeu (daca Il cunoastem, in adevar). Noi avem Duhul Sfant. Este o diferenta prea mare ca sa nu fie considerata ca atare. Duhul este Cel care ne invata toate lucrurile si ne da pricepere in Cuvantul Sfant.

      Exista si alte aspecte, cum spuneti. Dar diferentele de intelegere tin de cunoasterea Cuvantului, de interesul pe care ni-l dam sa intelegem, sa stim adevarul. Problema este ca sunt oameni care avertizeaza si atunci noi alegem sa-i neglijam sau sa le relativizam mesajul cu subiectivismele noastre. Uitati-va la cum a randuit Dumnezeu Biserica si observati, va rog, ca sunt oameni care inteleg si arata primejdia!

      Ce nu inteleg e cum de atat de usor putem judeca starea spirituala a unei Biserici, inclusiv pe presbiterii si batranii ei, dar nu reusim sa desebim oleaca de invatatura gresita!???

    • Cristina L. zice:

     @Adevarata Reforma
     M-am referit strict la circul „Strajerilor” . Cum ati ajuns dumneavoastra la biserici vii si moarte,va priveste.

    • Cristina L. zice:

     @Adevarata Reforma

     Eu ma tem mai mult pentru cei care cad in plasa acestor falsi strajeri.
     Da, Dumnezeu ne poate deschide ochii sa pricepem dar, trebuie oare sa coboare Domnul din cer sa ne deschida ochii la propriu? Nu se cade mai degraba, ca si copii ai lui Dumnezeu, sa judecam toate aceste lucruri in lumina Scripturii ? Nu degeaba ne-a fost lasat Cuvantul si capacitatea de a rationa, ramane doar sa facem uz de ele. Si-apoi, Dumnezeu ne mai da si intelepciune. Sa nu facem economie acolo unde nu este cazul.

     • Cristina, nu e nici o plasa.. stai linistita… nu poate fii mai rau decat ce este acum in culte si biserici in general daca le-am analiza cu aceeasi ochi critici… dar cu astea ne-am obisnuit pt ca ne-am nascut si am crescut cu ele–nu stim altceva. ce e la strajerii e nou si de acea supara ….

     • Adevarata Reforma, logica pe care o folositi e gresita. Daca am 3 mere stricate, atunci mai caut un mar stricat, ca, de, oricum merele pe care le am sunt stricate? Daca ma intereseaza sa stopez sensul gresit in care se merge, nu!

      Daca suntem toti gresiti (desi nu e cazul, dar, sa presupunem, de dragul discutiei ca am fi), dar ne dorim sa devenim autentici, incepe Dumnezeu sa ne cerceteze si vrem sa fim buni, atunci ce e mai normal – sa descurajam o miscare si ea gresita, sau sa o lasam ca oricum toti suntem gresiti?

      Degeaba scrieti dvs in comentariile pe care le faceti ca miscarea aceasta nu e chiar asa. Pai, daca nu e, atunci, aratati cum e. Ce anume e si ce nu e. In articolul la care comentam s-au adus dovezi clare, suficiente pentru ca o atitudine sa existe. Problema este ca astfel de dovezi sunt mult mai multe si implicatiile de teologie, practica, relatii, eclesiologie sunt mult prea mari.

      Eu cred ca oamenii din Biserici incep sa se trezeasca, iar semnul este tocmai faptul ca incep sa reactioneze la chestiuni de felul acesta.

 26. catalin zice:

  stati linistit abroad, si lasati-ne ca ne vom descurca noi aici.

 27. florian zice:

  pt.Doru D. ILIOI-Denver,Colorado:
  Materialele selectate de fr. Marius Cruceru circulau deja pe internet cu cateva ore inainte ca dumnealui sa le expuna pe blog-ul dumnealui. (Verificati data si ora postarii lor pe youtube.) Conferinta Strajerilor de la Tg Mures este inregistrata in intregime pe DVD-uri. Puteti sa le procurati si s-o vizionati in intregime.
  Miscarile parabisericesti, gen Strajerii, prolifereaza mizand pe lipsa de reactie a celor credinciosi. Marius Cruceru se poarta ca un adevarat strajer, anuntand pericolul din timp, pe cand dvs, ati vrea ca trambita sa nu dea un sunet clar si puternic. Ati ascultat marturiile celor doi oameni care au fost in Africa? Daca dvs ati fi fost in locul lor, ati fi cazut pe spate in fata lui Chris?
  Daca sunteti oripilat de ce ati vazut, atunci puneti mana si scrieti strajerilor si mentorilor lor!

 28. gamaliel zice:

  Felicitari fr. Marius pentru argumentatie si suport. Asa da! Nu atacuri la persoana ci argumente concrete. In ce-l priveste pe fr Ton, personal nu cred ca va cadea in aceasta capcana si probabil ca mesajele transmise pe site la Strajeri …ar trebui decodificate. Incolo sa auzim numai de bine si sa ramanem langa Cristos!

 29. Narcis Nichita zice:

  E o lucrare de ratacire, rezultatul e ca oamenii cred o minciuna. Noi insa sa ramanem in Cuvantul pe care il cunoastem de la inceput. Domnul n-a propovaduit minunile, si nu acestea au schimbat vieti, ci samanta Cuvantului care il prezinta pe El si numai pe El. Evanghelia lui Cristos e puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede!

 30. Ioan B. zice:

  Pt. mine cel putin este clar ca totul se invarte in jurul banilor. Oamenii astia au facut o industrie de facut bani, si inca una serioasa. Scoateti bani din ecuatie si nu mai ramane nimic (pt. ei). Nu stiu daca de la inceput au pornit cu un plan bine pus la punct, cu o strategie clara pe termen lung sau pe parcurs si-au dat seama de potentialul pe care-l au in a produce bani. Din pacate pt. ei pretul pe care il vor plati va fi mare.
  Fr. Marius, ma gandeam la prietenul nostru Sebi Vaduva ca ar fi interesant sa predea un curs studentilor despre cum sa NU faci profituri uriase.

 31. Florina Bonca zice:

  Ma bucur pentru cei care au marturisit adevarul despre Africa. Stiti de unde sint?, sau cine sint?, i-mi place mult accentul, este foarte relaxant.
  Sa ne fereasca Dumnezeu de ratacire si de spiritul de turma ( unde merg multi sa mergem si noi , ce cred cei multi sa credem si noi).

  • Agnusstick zice:

   Unul dintre ei nu se conformează îndeajuns doctrinei, poate mai bine păstraţi distanţa ca să n-aveţi necazuri cu fraţii. Se pare că are şi duhul discernământului, pe lângă alte daruri ale Duhului, dar cu teologia stă mai prost.

 32. Shifu zice:

  Draga Viorel, nu vad care e problema in a fi ironic cu cei ce s-au autointitulat strajerii. Exasperat din cauza celor care spunea ca taierea imprejur e necesara pentru mantuire, apostolul Pavel a rabufnit spunand „schilodeasca-se odata cei ce va tulbura”; cu alte cuvinte, Pavel le-a recomandat sa nu-si taie doar pretutul, ci sa se castreze de-a binelea… Daca asta nu-i ironie si luare in deradere, nu stiu ce e… Domnul Isus i-a facut pe farisei pui de naparci si morminte varuite. Pavel chiar ne recomanda sa calcam pe urmele lui, asa ca expunerea strajerilor prin chestiuni ironice nu mi se pare deplasata deloc. Sunt penibili cu ai lor „lideri” cu tot, iar unii oameni nu pricep de vorba buna. Zici ca Marius Cruceru n-are roada Duhului… Fie precum zici, insa omul asta a dovedit si indelunga rabdare si autocontrol, ba chiar dragoste si bunatate si multe altele fata de oamenii astia. Dupa parerea mea, acestia ar trebui dati afara rapid din bisericile noastre pentru ca-i tulbura pe frati. Asta si din simplul motiv ca nu impartasesc aceeasi marturisire de credinta cu noi, caz in care n-au decat sa-si faca propria „adunare”.

 33. Andrei zice:

  Dar ce argument biblic doriti pentru un asa zis pastor care se pregateste sa mearga la Berlin cu 20 de virgine? Singurul argument biblic care imi vine in minte este ca aceste fecioare sunt al dracului de neintelepte. De astfel de oameni merita sa iti bati joc. Si Domnul Isus a facut la fel. Vezi Matei 23.

 34. Viorel S. zice:

  Cred că mult mai bine ar fi să ne verificăm biblic faţă de aceste devieri evidente (pentru unii) şi să vedem cât de serios este argumentată poziţia noastră. Faptul că noi respingem nişte doctrine şi nişte practici doar pentru că nu le promovează gruparea noastră (cultul nostru), nu este suficient. Oare câţi dintre cei care s-au pronunţat (să zicem, corect!) împotriva Străjerilor, ar fi capabili să meargă în faţa lui Iosif Ţon şi să-i demonstreze cu multiple argumente biblice solide că dumnealui greşeşte? Sau măcar să îi scrie o asemenea demonstraţie! Este mult mai simplu şi în acelaşi timp ineficace să zici „Nu sunt de acord!” şi să închizi uşa după câteva propoziţii sărace în arumentare… Deci dacă avem o poziţie solidă (să ne ajute Dumnezeu!) în legătură cu această deviere, să ne-o facem publică (nu aici, pe Blog!). Ar putea ajuta pe mulţi care încă nu ştiu ce să mai creadă. Este un lucru bun care poate ieşi din toată această dezbatere care probabil va dura destul de mult timp de aici înainte.

  • Multi ar putea sa mearga, dar nu e cazul. Nu dovedim ca suntem tari batand un coleg. Cand copiii se cearta, unul zice „nu te cred, arata-mi”. Sa fim oameni mari la minte.

   Va prefaceti ca nu exista argumentatie. Pe langa acestea toate, s-ar putea ca unor comentatori sa le fie evidente cuvintele Scripturii si sa nu mai considere necesar sa le aminteasca la fiecare comentariu. Presupunem ca cunoastem Biblia cu totii, macar atat. E adevarat ca Dumnezeu a lasat pastori si invatatori in Biserici, cu dar spiritual, dar aceasta nu inseamna sa nu ne citim Biblia.

 35. Ce marturii puternice! Darul deosebirii Duhului sta impotriva darurilor de vindecare. Deci, care e de la Domnul?

  Scriptura ne invata clar cu privire la ce sa veghem si cum s-o facem, in Biserica.

  Ramaneti tari in Domnul, preiubitilor!

 36. tudor zice:

  Vorbiti despre frati de credinta ca despre niste straini ciudati si ciumati.
  Chiar si Ioan botezatorul s-a indoit la un moment dat de Hristos (in opinia lui nu tinea Legea).Raspunsul Domnului a fost „ferice de cei pentru care nu sunt o pricina de poticnire”.
  Nu credeti ca mai sunt vindecari?Pana si in bisericile baptiste sunt multe tamaduiri.
  Cred ca privirea voastra fratilor este directionata gresit.Mergeti in lume si propovaduiti evanghelia , asa cum o stiti , si nu opriti pe altii care sunt putin diferiti in manifestare, nu e treaba voastra sa-i judecati.

  • naomi zice:

   Tudor fi mai atent si ai sa vezi ca oameni astia au dreptate.
   Bine ai zis „S-a indoit”, numai ca noi am trecut de faza indoieli – ne-am dumerit- ce fac ei acolo.
   Daca ai ascultat marturiile fratilor din aceste vide, ai fi inteles si tu ca ceea ce fac ei acolo numa’ vestirea Evangheliei nu se numeste. Diferenta in manifestare este inaltarea omului si nu a lui Dumnezeu.

  • Ba da, e treaba noastra. Cititi Biblia si vedeti ce treburi au fratii in Biserici, toate primite de la Dumnezeu, prin porunca.

   Domnul Isus nu este o pricina de poticnire pentru noi. Apropos, cui se adresa Domnul cand a spus asta?

   Da, mai sunt vindecari. Nu ati citit marturiile fratilor? Eu, de pilda, cand m-am angajat, la un moment dat, am facut un control obligatoriu si mi s-a gasit un suflu la inima. La un alt control ulterior, dupa ce m-am rugat Domnului, nu au mai gasit nimic. Eu stiu ca am fost vindecat, a fost har de la Domnul, El putea sa zica „Nu”. Am acte semnate de medici pentru ce am spus.

   Vedeti ce har are Domnul, daca pana si in bisericile baptiste sunt tamaduiri?:)

 37. Paul Dan zice:

  UNDE SUNT PASTORII BAPTISTI IN ACEASTA CONFRUNTARE TEOLOGICA?

  „Oare tacind faceti voi dreptate…?” Psalmul 58:1

 38. Un nou dar: Darul de a vedea ce spun duhurile cand spui „Sunt liber”

  O noua problema: Cine arunca puiul de vultur – vulturul sau vulturoaica?

  Ce invata Duhul: „Puteti zbura”, intrebare: „Cati dintre voi acuma puteti zbura?”

  Motiv de rugaciune: „Ne vom ruga pentru cauze”

  Probleme de rezolvat: „Ea rezolva problem gravidelor… e agentie matrimoniala”

  Noua metoda de vindecare: „”Daca proclami de aici, du-te linistit acasa, esti vindecat”

  The ultimate book: „Rapsodia realitatii”, acolo are Dumnezeu multa incarcatura si-ti va rezolva problemele anticipat (deci nici nu trebuie s-o citesti, important e s-o ai), doar la 5 lei bucata, daca duci cartea cuiva il lasi fara colesterol.

  Formatia strajerilor: Cristocentric, „ei daca nu ar fi existat, trebuiau infiintati pentru strajeri”

  Filip rateaza marturia. Cand putea sa spuna daca a fost vindecat… era afara: „o iesit” (Filip, nu duhul de boala). Mentionez ca ma refer aici la cum s-au potrivit lucrurile…

  Intrebarea zilei: „Iti dai seama cat orez tre’ sa mananci ca sa darami Zidul Chinezesc?”

  Afacerea anului pentru Demeter: sa-i dea Domnul profetia cu zidul chinezesc altuia ca-i mai tanar si lui sa-i dea alta. Ok, zis si facut. Si vine profetia – sa meraga la inconjurat scaunul Satanei de la Berlin cu 10 fecioare… Asa merge? Da!!! Ok, bonus ca accepta: inca 10 fecioare. Omul chibzuieste pentru ultima oara, inainte sa accepte: „Dar, stai putin, nu erau numai 10 fecioare?” (am parafrazat acum). Si accepta. Sala tremura. Demeter se uita la fecioare si le zice, pe rand: „Deci s-ar putea sa te iau si pe tine”.

  Oameni buni, ii opreste cineva odata pe astia?!!!!!!! !!!!!! !!!!!! Asemenea invataturi nu trebuie tolerate de Bisericile noastre. Merg acolo oameni…

  PS: Trebuie avertizati cei din Berlin ca vine Demeter cu masina si darama zidul Satanei. Demential…

 39. Agnusstick zice:

  Apropo, aţi mâncat salam cu soia?

 40. Legat de taieturile de video…

  As vrea sa va intreb, la modul cel mai serios, daca dvs. considerati adevarata o fraza/un paragraf formata/format din doua propozitii: una adevarata si una falsa? Daca nu, atunci argumentatia pe care ati facut-o nu are sens. Daca da, atunci nu voi comenta…

  Erezia amestecata cu adevar e mai periculoasa decat erezia singura. Otrava pusa in suc e mai periculoasa decat otrava din sticla pe care scrie ATENTIE OTRAVA!!! Faptul de a o identifica, in cazul nostru, tine de datorie, capacitate si nevoia de adevar.

  • Ascultarea credintei, e adevarat ce spui tu…DAR…am impresia ca noi catalogam ceva care arata „religios” ca si sanatos, iar daca e „nereligios” in forma, ca si otrava…. judecam dupa infatisarea exterioara mult prea mult.

   • Adevarat, aveti impresia. Cat de sigur sunteti ca eu fac asta? Va bazati pe infatisarea exterioara a spuselor mele?

    Discernamantul tocmai aceasta propune – sa putem discrimina intre adevar si minciuna cat mai clar, cat mai bine. Biserica e chemata la discernamant. Presbiterii il au ca indatorire de baza. Credinciosul autentic nu se joaca de-a mantuirea si este atent, stiind ca ii ramane sa cerceteze toate lucrurile si sa ia ce este bun. Cum sa iau ce e bun cand nu stiu ce e bun? Nu mai intai trebuie sa stiu? Ba da!

    Oare nu exista niciun om cu discernamant intre noi toti? Normal ca exista. Ascultatii, nu toti au darul deosebirii duhurilor. Trecand de la aspectul acesta spre cel al Bisericii locale, imi pun intrebarea ce fac presbiterii. Actiunile acestea parabisericesti nu prea sunt biblice, iar limita s-a intrecut de multa vreme.

    Sa fim sinceri cu noi insine si drepti in gandire. Vrem binele Bisericii, sau nu conteaza ce se intampla si tot ce zboara se mananca?

 41. stefan zice:

  Imi amintesc de „fenomenul” Desanca de dupa revolutie, cand aceasta doamna se considera intruparea Duhului Sfant! Of, ce erezie. A avut, si are totusi foarte multi adepti.
  http://bisericasecreta.wordpress.com/2008/05/21/desanca-dincolo-de-mormant/

 42. Gabriela Radu zice:

  Nimic nou sub soare.Ati citit „Elmer Gantry” (1927-Sinclair Lewis )?

 43. Lucia zice:

  Am ţinut neaparat sa fiu prezenta in biserica baptista in cele doua zile in care a predicat fratele Iosif Ton, saptamana aceasta. Si nu mi s-a schimbat deloc parerea despre domnia sa. Este un om al lui Dumnezeu, care traieste in partasie cu Domnul si vrea sa-L slujeasca. Am simtit nevoia sa ma rog pentru el ca Dumnezeu sa-i dea putere si sanatate sa-l poata sluji in continuare. Si cred ca Dumnezeu va face lucrul acesta. El Isi face partea Lui intotdeauna. Si in aceste doua seri Domnul a vorbit bisericii si celor prezenti prin fratele Iosif Ton. Sper ca au fost inregistrate aceste predici desi s-au tinut in cursul saptamanii. Mai mult, cred ca la vremea potrivita, cand va socoti Domnul de trebuinta va face ca imaginea acestui om al Lui, sa fie intacta, ca o mireasma de bun miros care este placuta Domnului.
  Lipsa convergentei afirmatiilor cu privire la fr. Ton, nu ma va face sa-mi schimb parerea despre cei care gandesc altfel, unii frati scumpi, plini de cunostinta lui Dumnezeu, de a caror buna credinta nu ma indoiesc, a caror autoritate, discernamant si maturitate spirituala nu pot fi puse la indoiala.
  Cred ca e vorba doar de o inclinatie subtila a lentilei prin care observam lucrurile … Pantele diferite, pozitiile diverse pe care ne situam, pot da intelegeri diferite, pot crea imagini diferite ale aceleiasi realitati. De undeva din avion vezi numai galben un camp plin cu papadii sau numai rosu daca este cultivat cu lalele. Daca insa-l privesti stand cu fata la inaltimea firului de iarba vei vedea intai verdele tulpinilor si apoi culoarea florilor. Ia uite, ce teorie am elaborat ad-hoc! :)) De retinut ca n-am afirmat cine sunt cei care vad peisajul din avion si cine de la baza firului ierbii!

 44. Tica Olariu zice:

  Mai frati tineri & puternici, care sunteti gata sa daramati Zidul Berlinului fara cele „20 de ajutoare”, proprietari de bloguri si manuitori de cuvinte (de multe ori nearticulate si de strada) pe internet, va sfatuiesc din toata inima sa fiti mai atenti la cuvintele bashcalioase pe care le impartiti cu mare generozitate pe un site al unui OM care propovaduieste Evanghelia drept si fara partinire..
  Am fost foarte atent la fiecare riposta pe care stiti s-o dati cu mare graba si fara sa ramaneti dator celui ce poate ca v-a lezat putin „credinta voastra”.. De ce oare nu sunteti asa de „grabnic la ascultare” si „zabavnic la manie”..?? Clar lucru pentru mine, ca NU ati avut vreme sa invatati NIMIC de la „IOSIF TON”, care intre timp NU mai este fratele vostru mai mare…!!! Se pare ca atunci cand el predica cu mare putere, ori NU erati ” pe valea asta”, ori va jucati cu masinutele si papusele Barby…Chiar asa de sadici ati ajuns, incat sa-l „puneti la zid”, numai pentruca este prieten cu Nelu Demeter si impartasesc impreuna un anumit punct de vedere…??..!!!
  Dan Spinard spunea ca, poate ar fi mai bine sa aveti o iantalnire cu „Iosif Ton” si sa puneti pe masa toate nelamuririle, ca este capabil sa va dea raspunsuri pertinente din Cartea Sfanta Biblia, care v-ar putea aduce un plus de viata, voua si caselor voastre..Si NU orice viata, ci VIATA din ABUNDENTA…!!! Daca va considerati tari si mari in Cultul..oricare ar fi el, incepeti sa propovaduiti Evanghelia cu putere in Adunarile unde Domnul v-a asezat, asa cum a facut-o dinsul in anii grei de dupa a doua trezire spirituala din Romania, vestiti Evanghelia pocaintei la Radio si chemarea la o intalnire reala cu Creatorul, scrieti carti pentru cresterea, modelarea si maturizarea spirituala, adunati popor setos dupa Evanghelie si tineti cursuri de Viata Spirituala…si APOI, sa INDRAZNITI sa SCOATETI CAPUL din NISIP…!!!
  De ce trebuie sa lasam (cream cadrul specific) ca oameni din ortodoxie (Doru ilioi – Denver, Colorado) sa priveasca indoielnic asupra vorbelor fara rost pe care va place sa le insirati pe tastatura computerului, bashcalios & nonshalant..? Inteleg ca cei mai multi care s-au afisat aici, nu sunt altceva decat niste dornici de afirmare, de a vorbi fara a cugeta mai inainte de toate, frustrati in ce priveste ARTA MANUIRII Evangheliei lui Hristos si niste UNELTE special ORDINATE de cel rau, pentru a baga ZAZANIE intre copiii lui Dumnezeu…!!!…??? Oare daramare & scindare, ne trebuie noua acum..?? Nu uitati, va rog: „Ce semanati, aceea ve-ti si semana”…!!!
  Dacat ve-ti continua sa pierdeti vremea cu cuvinte NIMANUI FOLOSITOARE, va invit dragilor, sa va luati timp si sa mergem impreuna sa vestim Evanghelia in Rep. Moldova & Rep.Ukraina, ca-i mai aproape de Africa de Sud…!!! Si, cu siguranta ve-ti avea SATISFACTII, garantat 100 %, mai mult decat ati pierde vremea pe bloguri sau comentand site.urile cuiva…!!! In primul rand ve-ti reusi „sa umpleti de bucurie inima Domnului” pentruca ati ascultat de El, implinind Marea Trimitere (Mc.16:16) si apoi cand ve-ti vedea „cu ochii vostri” Rodul suferintei Domnului Isus vi se va umplea si inima voastra de bucurie incat sa aveti de dat si la altii…!!!
  Lasati-l pe TON in pace sa-si traiasca in liniste & pace batranetile si nu-l plangeti pe el…Ci, PLANGETI-VA pe VOI si CASELE VOASTRE, pentruca aveti destule motive…!!! Nu m-a angajat TON aparatorul lui, dar vad in voi o pornire (sa nu-i zic URA) inversunata care este gata oricand sa va distruga si acel putin, pe care credeati ca-l aveti in OMul dinlauntru.. Dar, mai aveti, oare, si OM dinlauntru..??
  Cu ce-l hraniti, cu ce-l alimentati, oare..??
  OK..!!! Am inteles ca nu va place de acesti STRAJERI… Aveti toate motivele sa va impacientati (si, NU numai) ca, un om INCULT & NECITIT ca Nelu Demeter sa stea in fruntea strajerilor… Nu va place de asa oameni, de asa lideri…??
  Aratati voi CUM TREBUIE sa FIE un STRAJER ADEVARAT…!!!
  Doamne-ajuta, Doamne da izbanda…!!!!

  • Marius David zice:

   draga Tică, dezamăgitor mesajul tău.
   Printre altele.
   1. nu sînt din aceia care stau la computer fără să facă misiune. Mîine am de făcut 550 de km între două biserici în care predic.
   2. ştiu şi eu lucruri pe care le invoci aici şi nu sînt chiar din aceia care se jucau în nisip cum faci aluzie cînd se întîmpla istorie în urma noastră.
   3. cărţi am scris, dar nu asta este proba înţelepciunii.
   4. despre împărţirea Evangheliei „drept şi fără părtinire” să vorbim cu altă ocazie.

  • Ciprian Simut zice:

   e trist si ca se minimizeaza impactul anumitor teologii.

  • Eu recunosc, ma jucam cu masinute. Si inca ma joc. Mai nou si cu papusi.

  • nelustr zice:

   domnul spune sa avem grija ca insusi el va trimite un duh de ratacire printre voi din cauza necredintei noastre frate Tica mai slujesti mai esti in sistem ai grija ce protejezi domnu sa te aldue

 45. Pingback: Marius Cruceru despre Iosif Ţon: este un fals profet! – Mihai Chiriguţ

 46. freedfromthelaw zice:

  interesant ca zice Demeter la un moment dat ca un homeless a gasit o „rapsodie” la cutia de gunoi, si apoi s-a dus….acasa…de a citit-o. :-O
  Adica un homeless, s-a dus acasa???? oamenii astia ofenseaza pana si gandirea logica…

 47. Viorel Cruceru zice:

  Poate traduce cineva vorbirea în limbi a lui Chris? Înainte ca umbra lui sa treacă peste cei doi ,vorbește în limbi și din cuvintele lui am înțeles cuvintele următoare”iaba iaba da” Are legătură cu celebrul strigat al lui Fred Flinstone din desenele animate Epoca de piatra, „iaba daba du”?

 48. corneliu zice:

  E cam greu de urmarit tipul, asa ca am scos cele mai ”importante” lucruri din ce a spus. Cum vi se pare ”Evanghelia” dupa Pastor Chris?
  ”Puterea pe care ti-a dat-o Dumnezeu nu necesita nici un ajutor din afara ta…
  Dumnezeu ne-a trimis Duhul Sfant. Acesta este tot ce ne trebuie si nu aveam…
  Cand Duhul Sfant a venit la noi, Dumnezeu a pus capat rugaciunii pentru totdeauna…
  (Aici a simtit nevoia s-o indulceasca) Oamenii au gasit mai usor, pentru ca nu aveau nici o putere/abilitate, să se roage lui Dumnezeu și să astepte ca Dumnezeu sa raspunda: ”O, Doamne!”… si sperau sa primeasca un raspuns. Si Dumnezeu raspundea. Dar Dumnezeu nu era multumit. El nu dorea un om care este dezavantajat. El nu vrea un om care are nevoie de ceva din afara lui. In Ioan 5:26 spune: ”dupa cum Tatal are viata in Sine, tot asa a dat si Fiului sa aiba viata in Sine.” Biblia spune că ”Caci pe Acela pe care L-a trimis Dumnezeu vorbeste cuvintele lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu nu-i da Duhul cu masura.” (Ioan 3:34). Deci Isus a avut Duhul fara masura. Dar aici nu spune ”Căci Isus pe care L-a trimis Dumnezeu…” ci ”Acela pe care L-a trimis Dumnezeu…” Noi am primit Duhul Sfant in intregime; noi nu am primit o parte din Duhul Sfant. Noi am primit Duhul Sfant in totalitate. Noi am primit Duhul Sfant fara masura. Fiecare dintre noi L-a primit. Asa ca, tot ce ai nevoie este in tine. (aplauze si chiote; urmeaza apoi repetarea acelorasi lucuri pana toti inteleg: adica brainwashing)… ha, ha, ha, ha. Glory to God! Sunt un succes. Succesul este in spiritul tau. Look at me and say: I am a success!”

 49. elisa zice:

  Dan Spaniard te rog sa-mi spui in ce calitate il aperi totusi pe Ton?am inteles ca te-ai lasat de baptism,
  pastorul tau din Romania ce spune despre tine ca e mai bine sa faci acolo in Spania?
  nu-ti spun ca sa te supar.
  Cristi
  @dimpotriva.frate Marius de ce suntei asa obraznic in privinta asta si asa dur?
  Domnule Cristi, citit ce inseamna cuvintul obraznic

  – Dex online obraznic – OBRÁZNIC, -Ă, obraznici, -ce, adj. (Adesea substantivat) Lipsit de respect, de ruşine; neruşinat, impertinent, insolent, arogant; (cu sens atenuat)
  Fr Marius imi poate fi fiu; dar eu ma rusinez de rusinea ta; nici n-as mai da pe aici
  in veci.

 50. Silviu zice:

  Am ascultat toate mesajele şi mă întreb: este real sau particip la o piesă de teatru prost regizată?

 51. Pingback: ABC-ul ironiei (auto) « Blog

 52. Pingback: Top Posts — WordPress.com

 53. Laurentiu zice:

  E Nelu Vlaic care vorbeste la un moment dat mai mult??

 54. Estera zice:

  „deci dacă eu am murit împreună cu Domnul, Cel care trăieşte în mine, este mai mare şi mai tare decât mine şi decât cel din lume şi că de fapt numele Domnului Isus nu este doar sursa mântuirii, ce este instrumentul prin care eu îndrăznesc în Numele Lui, astfel ceea ce cer sau proclam, ia fiinţă pentru că este de la El şi prin El.” (de pe situl strajerilor)

  -dupa cum se vede aici spun despre Domnul Isus ca este „instrument”?
  -prin acest „instrument” ei fac tot felul de lucruri: („eu îndrăznesc”).
  -„ceea ce cer sau proclam, ia fiinţă” – mi se pare ca semana ca ideologie cu textul: „care cheamă lucrurile care nu sunt, ca şi cum ar fi.” din Romani 4:17, text care se refera la puterea lui Dumnezeu nu a omului. Daca ei pot sa faca lucrurile pe care le face Dumnezeu e destul de clar ca ei se folosesc de Dumnezeu nu Dumnezeu de ei.

 55. Estera zice:

  a citit cineva pe site-ul strajerilor la rubrica „Cine suntem”! Cand cineva poate sa afirme ca Domnul Isus a fost „om obisnuit” sigur nu il cunoaste cu adevarat pe Domnul Isus.
  („Aceasta era orizontala primului născut din Dumnezeu, a unui om obişnuit, dar plin de Duhul Sfânt. Aceasta ar trebui să fie orizontala bisericii din ziua de astazi şi astfel, efectul criză, care este consecinţa unor cauze pe care biserica de-a lungul istoriei le-a neglijat şi le-a înlocuit cu cor, fanfară, programe diverse şi diplome, ar fi anulat. Aceasta este soluţia pentru România”)
  In plus Romania are nevoie de mantuire nu de „solutii”.

 56. benjib zice:

  Imi suna foarte cunoscuta vocea celui care vorbeste in marturie. Am sa verific.

 57. Coenel Tudorache zice:

  Eu nu as vrea sa va rapesc timpul aratindu-va cine sint sau nu sint Strajerii.Ca ei mai sint si altii.Asa zise miscari noi ale Duhului Sfint.Sub pretext ca nu putem crede ca Duhul Sfint n-are voie sa lucreze si altfel decit a facut-o pe vremea apostolilor,am inventat noi manifestari ale Duhului Sfint.
  Sa ne aducem aminte de miscarea Oastea Domnului.A fost o lucrare a Duhului Sfint prin care a intors o buna parte din ortodoxi la Dumnezeu.O cunosc foarte bine aceasta miscare si nu din auzite ci din experienta mea si a altora.Cind au inceput sa existe si sa se inmulteasca acesti crestini duhovnicesti,nu s-a scandalizat nimenea si nu i-au putut arata cu degetul pentru manifestari indoielnice ca fiind ne biblice.Mai mult decit atit ,dintre ei s-au ridicat multi frati de-ai nostrii la diferite alte denominatiuni,dupa ce au inteles adevaruri ale Bibliei,cum ar fii botezul ca si adulti,cina Domnului,daruri ale Duhului Sfint,proorocii cu privire la viitorul oamenilor cum sint ele pe paginile Bibliei etc.
  La ce asistam noi astazi nu poate fii nici pe departe comparabil cu acea lucrare.Prea multe lucruri din noua miscare sint condamnate de Domnul Isus mai intii si apoi de apostolii Sai.
  Este adevarat ca traim intr-un fel de declin al vietii spirituiale in majoritatea covirsitoare a bisericilor de toate denumirile(ma refer doar la cele crestine).Este un gol pe care in mare graba satabn cauta sa-l umple cu ale lui.Dar sa ne aducem aminte ca el este un mincinos si tatal minciunii.Cum dar ne poate da ceva adevarat.
  Dragi parinti,care aveti tineri inca in preajma voastra,cautati(pina mai puteti) sa aflati in ce „lumi ” isi consuma ei viata in fiecare zii.Nu va mingiiati(amagiti) cu gindul ca „au facut botezul”.Vedeti daca s-au nascut din nou si asta cu multa dragoste si intelepciune,iar daca nu veti constata acest adevar in viata voastra faceti tot ce-i posibil sa aiba loc acest fenomen in viata lor.Nu va culcati pe urechea ca”merg la intilnire de tineret” cu Conducatorul de tineret din cadrul bisericii.
  Nu-i treaba nimanui sa fie conducatorul copiilor dumneavoastra. Dumnezeu n-o sa primeasca aceasta scuza in ziua judecatii. Pastorul sau Conducatorul de tineret nu-i din Biblie.Acesta a fost inventat de satan ca sa desparta pe copii de parinti.
  Prima data cind au inceput aceasta practica a fost cu scopul de-a aduna tineri ne credinciosi de pe strada si ai invata Biblia.Si uite unde am ajuns astazi.Copii si tinerii au lumea lor iar parintii au lumea lor,traind ca niste straini spirituali sub acelasi acoperemint. Si vreti sa-mi spuneti ca nu-i siret deavolul?.
  Avem un tineret „invatat” gresit,fiindca sint invatati tot de unii care au crescut ca si ei(asta in cele mai multe cazuria o spuna).
  Si atunci sa nu ne miram ca vine un X ori Y care le ofera ceva care are o mai buna rezonanta la pornirile lor carnale si nu spirituale si-l imbratiseaza cu toata fiinta lor.Iar in acelas timp unii tineri care ramin in Cuvintul Domnului sint marginalizati si ridiculizati.
  Nu va fie frica,dragi tineri,caci va venii o zii cind insusi Domnul va da calificativul fiecaruia.

 58. CiprianS zice:

  off-topic, or maybe not:
  de cand cu tumultul izvoarelor dulci-amare care despica parerile in tabere, imi tot vine in minte exemplul lui David ( imparatul, nu Marius David) care actioneaza in acelasi mod in doua situatii diferite:
  1) il are in varful sabiei pe cel care-i dorea moartea, dar considerandu-l unsul DOMNULUI, il cruta de teama Stapanului
  2) fiind unsul DOMNULUI este injurat, batjocorit si improscat cu pietre de un frustrat, dar considerandu-l o potentiala unealta a Stapanului, il cruta de teama Stapanului
  In ambele cazuri, teama de Stapan (care se spune ca e inceputul intelepciunii ) i-a motivat atitudinea si reactia. Iar solutionarea ambelor situatiuni a venit de la Stapan cand a dorit EL, pentru ca DUMNEZEU este singurul care are acces deplin la toate fatetele unei realitati, a unui fapt. Am primit si noi un mic instrument de masurare relativa a validitatii judecatii noastre de la un moment dat (nu toti apucam sa-l folosim raportat la un fapt istoric, de exemplu) si acesta ar fi proba timpului.
  Timpul este cel care ne arata daca si in ce masura am judecat/am cantarit sau nu corect – cu mentiunea forte/apasata ca Stapanul ne va surprinde cu siguranta in vesnicie.

  in concluzie: sa ma fereasca DUMNEZEU sa ma ating de unsul Lui si ce treaba am eu ca cineva ma batjocoreste si imi incurca calea? Si unul si altul depind de Stapanul care are totul in control!

  Sunt eu pus sa cantaresc faptele fr Iosif Ton? (este in lucrare, deci este uns de DOMNUL, nu-i asa? Daca imparatul David n-a facut-o, ce ma invredniceste pe mine s-o fac???) Fiecare vom avea de trecut proba lucrarii proprii pamantesti si acolo (doar acolo) vom fi validati (sau nu).

  Fr Iosif Ton duce in ratacire pe cei care i-au urmat invataturile de zeci de ani? (in ipoteza ca ar fi ratacit). Vai de omul care se increde in om! Si vai de omul pe care doar persoana fr Ton l-a tinut langa HRISTOS!

  Cred ca ar trebui sa existe o reactie oficiala a Cultului Baptist la aceasta situatie aparuta si poate ca va exista, dar treaba mea este sa-mi vad de umblarea mea pe Cale si sa raman in picioare. Treaba mea (si a altor confrati ce suntem inca cu cas teologic la gura ratiunii necoapte cronologic) NU este sa judec sau sa arunc cu pietre in inaintasii credintei noastre, oricat de patati vrem noi (sau altii) sa apara. Are CINE sa-i judece!

  Cred ca acest comment il va dezamagi pe David (Marius, nu imparatul), dar mi-am asumat acest risc, fiind si eu dezamagit de turnura care au luat-o aici comentariile.
  Cu consideratie,

  • Agnusstick zice:

   Mulţumesc pentru acest comentariu, teoretic aveam gândurile astea pregândite pentru astfel de situaţii, dar au rămas uitate din cauza tumultului. Ce bine că mi le-aţi reamintit! Nu ştiu cum să fac să nu le uit nici altă dată…

  • Marius David zice:

   draga Ciprian,
   dacă gîndeşti situaţiile în legătură cu David
   1. situaţia unu: era în pericol viaţa lui, viaţa lui David… nu s-a apărat, nu avea de-a face cu Împărăţia, nu avea de-a face cu poporul, cu apărarea neamului.
   2. situaţia unu: era jignit de un frustrat EL, persoana lui adicătelea (oh, ce? n-am păţit-o şi eu de atîtea ori, spre deosebire de David eu am mai tras în ei 🙂 ), nu s-a apărat pentru că era vorba de el. Dar cînd a fost jignit Domnul, poporul, împărăţia?
   S-a apucat şi a tăiat capete, i-a dat sarcini de tăiere a capetelor lui fii-su.

   Tu nu citeşti psalmii?
   David nu s-a apărat cînd a fost vorba de el, dar a trecut la atac neîntîrziat cînd au fost alte mize în joc.
   cînd Iosif Ton m-a atacat în faţa colegilor şi m-a făcut cu ouă şi cu oţet pe nedrept din pricina propriei lui greşeli (se dăduse prof. dr. la ministerul educaţiei fără să fi luat doctoratul cu adevărat, era doar un doctorat onorific…. ministerul i-a scris şi i-a anulat prefixele şi asta a generat mînie) nu m-am apărat şi am primit în freză fără să scot niciun cuvînt, deşi umilinţa a fost publică. Am fost făcut incompetent, răuvoitor etc.

   Cînd este vorba de altceva decît de persoana mea proprie şi personală lucrurile iau o cu totul altă întorsătură.

   Îndemnul Domnului să nu judecăm nu înseamnă anularea capacităţii de a raţiona.
   Da, fratele Iosif duce în rătăcire pe cei care l-au urmat.

   Nu, scriptura nu ne învaţă că doar acoo vom fi validaţi, de aceea spune să cercetăm lucrurile să vedem dacă trebuie urmaţi asfel de oameni.

   Aşa cum spui: treaba ta este să îţi vezi de cale şi să rămîin în picioare, numai că în momentul în care Dumnezeu te cheamă să fii episcop peste suflete, cînd eşti chemat la lucrarea pastorală, lucrurile se complică.

   • CiprianS zice:

    Marius, am putea dezbate mai departe…ca sa ce? cu ce finalitate? Oricum, trebuie sa ramanem fiecare in picioare. Iar abordarile noastre sunt diferite, fiecare cu cel doare.

    Dar daca tot ai adus in discutie menirea ta de episcop peste suflte, vreau sa-ti amintesc ca ai sustinut ca aceasta platforma e un spatiu in care esti „tu insuti”, liber (adica fara constrangeri, etc, sau bla-bla-bla? 😀 ). Si totusi, aici ai gasit cu cale, pentru a cata oara, oare? – sa dai drumul unei polemici care nu fac bine nimanui, in care se ajunge chiar la o forma de linsaj mediatic. Adica, te-ai simtit responsabil intr-un spatiu pe care l-ai definit ca departe de astfel de constrangeri, intr-un spatiu „fara cravata”.

    Daca vrei sa provoci lumea la „miscare”, la scuturare, la iesire din amorteala, tu chiar ai uneltele necesare. Poate chiar mai multe decat stiu eu. Alin Cristea iti tot enumera titlurile, eu nu le prea stiu, dar iata o intrebare : de ce nu provoci Comunitatea Baptista de BH, SM a carei vicepresedinte esti la o discutie referitoare la raportarea fata de fr I T, de venirea acestuia la Felix si propovaduirea Cuvantului (si poate a invataturilor pe care le incriminati aici) intr-o biserica baptista locala?

    Mi s-ar fi parut mai corect fata de tine, de ceea ce sustii si fata de noi toti sa faci (macar) asta, decat sa lasi „teologi” de-o schioapa (cu pedigree, bien sur) sa analizeze mai ales la cald un astfel de fenomen (ca pana la urma si cutremurele sunt fenomene,nu?) si sa se ajunga pana unde s-a ajuns cu implicatiile. Si s-a mai intamplat si dincolo, pe patratosu.

    Atat timp cat tu sustii ca acest spatiu este jurnalul tau personal, ca ceea ce spui aici te priveste (si noi putem intra si lua ce dorim), ca ceea ce se spune aici e fara girul vreuneia dintre institutiile de care apartii (UEO, Biserica din Alesd, Comunitatea de BH, SM, etc), aceasta discutie referitoare la fr I Ton nu poate depasi stadiul de discutie de iarmaroc sau de banca de pe ulita, cu toate ambitiile unor teologi nascuti peste noapte.

    Vrei sa schimbi ceva? (si stiu ca vrei!): asuma-ti statutul si actioneaza ca atare! Si poate atunci vom avea si o reactie oficiala in legatura cu aceasta situatie, poate atunci se va „misca” ceva inspre bine in mediul evanghelic romanesc.

    • Marius David zice:

     draga Ciprian, eşti convins că această polemică nu face bine NIMĂNUI?
     Da, ştiu, sînt oameni care suferă, care se poticnesc…
     n-ai avut pacienţi care doresc să îşi ignore dianosticul pentru a fi mai liniştiţi?

     Da, am provocat şi comunitatea baptistă, am avut întîlniri bilaterale la iniţiativa mea cu fraţii din comunitatea penticostală de Oradea,nu stăm degeab… unii chiar munceşte 🙂

     eu laud pe Domnul pentru binele pe care îl poate face o asemenea „tulburare” Bisericii…
     cea mai bună veste pe care am primit-o?
     două de fapt

     1. un coleg m-a contactat spunîndu-mi: hai să ne scriem mărturisirea de credinţă. Din nou.
     2. un alt coleg … acum este un moment prielnic în care bisericile noatre pot face un pas înainte spre unitate, unitate spirituală, teologică.

     Străjerii chiar vor produce trezire. Asta este garantat. Ţi-o spun eu. Nu cum îşi imaginează ei, dar vor produce trezire. De asta merită toată tulburarea asta.
     Mulţi se vor trezi.

     Sînt sigur că bisericile noatre vor ieşi mai dumirite teologic şi mai unite în părtăşie. GArdienii pretind că EI sînt cei care se roagă, ei au confiscat postul şi stăruinţa, ori nu este aşa.

     Sfatul tău este bun „Vrei sa schimbi ceva? (si stiu ca vrei!): asuma-ti statutul si actioneaza ca atare! ” Done already! de două săptămîni.

 59. Pingback: Spechless: Evanghelia autosugestiei şi autohipnozei predicată de “elevul” Demeter, de la Chris inspirată şi înapoi la Iosif Ton “asociată” (aderată?) | Marius Cruceru

 60. matis ioan zice:

  Cel traz spiritual aude de doua ori ce vorbeste Domnul o data. Pastorul Demeter doarme dus pe alte lumi daca trebuie sa auda de trei ori o trimitere. Sau nici el nu-si ia in serios propriile deviatii spirituale. Daca ar fi fost sigur de ce spune , ar fi fost la Berlin sa proclame darimarea scaunului satanei sa scape lumea de rau. Rivna farea pricepere. Avem datoria sa ne rugam unii pentru altii. Miine putem noi fi cuprinsi de ratacire. Cine are impresia ca sta in picioare sa fie atent sa nu cada. In anul 2010 sunt credincosi cu credinta mai mica decit in anul 33 d.h. cind un sodat roman era convins ca un cuvint spus de Domnul v-a vindeca la distanta pe fiica lui.

 61. Ionel Cezar zice:

  Pace fratilor! Am ascultat toate aberatiile acelui pastor si vreau sa imi exprim si eu punctul meu de vedere in legatura cu manifestariile Duhului Sfant.
  As dori sa urmariti faptul ca cei care il critica pe Pastorul Chris Oyakhilome sunt niste oameni carora Apostolul Pavel Sau Isus Hristos nu le-ar putea cere sub nici o forma sa traiasca precum traiau odinioara Sfintii Apostoli Ai Lui Dumnezeu care ajunsesera atat de departe cu minuniile facute prin duhul Sfant incat batista sau umbra care era pusa peste cei bolnavi ii vindeca pe loc*Faptele Apostolilor*(cap 19 ver.12).
  Spuneti si voi daca Pastorul Chris nu se incadreaza la Apostoli?
  Imi pare tare rau pentru acesti oameni care tagaduiesc Puterea Duhului Sfant sustinand ca minunile si vorbirea in limbi au fost odata ca niciodata si acum s-au cam terminat.
  Pavel spune*Ramaneti in Israel pana veti primi o putere si apoi veti deveni neclintiti si nimeni nu va va mai putea insela si purta incoace si incolo ca pe niste valuri*
  Daca ar citi acesti critici si hulitori ai Duhului Sfant Faptele Apostolilor si-ar da seama ca ,credinta lor nu este decat o forma de evlavie tagaduind Puterea Lui Dumnezeu aratata prin semne si minuni.
  Scrie mare in Biblie *vindecatii pe bolnavi ,scoateti draci etc.Oare cui se adreseaza Dumnezeu aici??? unor oameni care nu au nici o putere sau oamenilor ca Pastorul Chris si multi altii ca Isus*benny hinn,andres Bissoni,kenett Hagin,Todd Bentley,etc*
  Sunt foarte dezamagit de acesti oameni pacaliti de Satana si adusi la un standard de pocaiti neputinciosi si lipsiti de puterea Duhului Sfant.

 62. un oarecare zice:

  Un articol de pe net

  Pastor offered me R10 000 to sit in a wheelchair…. stand up and walk 04 April 2008SPECIAL
  INVESTIGATION by Getrude Makhafola and Tebogo Monama

  Faith healer or fake healer: Pastor Chris Oyakhilome

  Related Content

  From architecture to saving souls

  Nigerian preacher and healer Pastor Chris Oyakhilome has been accused by a member of his own church of staging miracle healing sessions.

  Some of his followers have said that he has been hiring people to pretend to be sick and disabled and then “be healed” during his television shows and public prayer meetings.
  A man who did not want to be identified for security reasons said: “I was offered R10 000 to rehearse and pretend to be in a wheelchair three weeks before the all-night prayer called Night of Bliss at the Johannesburg Stadium.”

  Last weekend Pastor Oyakhilome hosted an all-night prayer at the stadium. The source told Sowetan that he started attending Christ Embassy church in Randburg last year.
  He was recruited by one of the pastors and told he would be paid if he helped to draw crowds. “The pastor told me that they were looking for people to work for the church.
  He said that I was going to sit in a wheelchair and be wheeled around while pretending to be physically ill. I would then stand up and walk as soon as Pastor Chris stopped praying for me.”
  The source also said that the people who are “healed” every time on stage are actually trained weeks before.

  “Even children who are healthy are whisked around in wheelchairs. Some use crutches. “Everyone is allocated a person who tells the congregation about your background, your specific illness and suffering. “The pastor then raises his hands and places them maybe on your legs if you cannot walk, and a few seconds later you get up and walk around the room,”the source said. He said he called the church the day after their offer and turned them down.
  “I just told myself that using the word of God to lie to desperate people is immoral, so I refused to take up their offer,” said the source.

  A woman who went to the all-night prayer service, said: “When he started healing people, I did not see him call anyone from the audience. The people that he ‘healed’ came from a certain section of the audience and it looked like he came with them especially for the event.
  “I saw a lot of people in wheelchairs leaving the venue who had not been healed. It was very sad.
  ”Lerato Moeketsi told Sowetan she was a loyal follower of the church and was disappointed that she could not make it into the stadium. “I had to turn back because the stadium was full. “There was no way I could go through to receive his blessing,” she said.
  Thousands of followers jostled for space at the stadium.

 63. Alexandru zice:

  Astept cu nerabdare sa ajung la ,,intrunirea~si ,,conferinta,, nu stiu care……..acolo se gasesc emotii….manifestari….dar in ,,camaruta mea,, in singuratatea mea cu Domnul…El si eu…doar noi doi…dupa asta de ce nu astept…..

 64. alin zice:

  cine sinteti voi sa judecati? daca nu e lucrarea Domnului acolo nu va dainui ,Dumnezeu nu se lasa batjocorit asa ca o sa vedem mai incolo…….

 65. alin zice:

  poate suna mult mai bine …… MANTUIRE , VINDECARE SI ELIBERARE!!!!!

 66. Pingback: Aleoleo… şi iaca bărbatul Costel…, bravo fimeii, mănîncă bătaie!!! …. şi Domnul Ciprian de Piatra Neamţ | Marius Cruceru

 67. Marius David zice:

  Ben de la Torent Creştin,
  scuteşte-ne, dragă!

 68. Sorin Neamtu zice:

  De ce nu a fost buna credinta de pana acuma? Credinta parintilor nostri, care stateau pe genunchi, se rugau, citeau Cuvantul si Il traiau si Domnul lucra cu semne si minuni! acuma nu ne mai trebuie asa ceva,nu mai vrem sa stam pe genunchi, nu mai vrem sa traim Cuvantul…vrem sa traim cat mai liberi…au aparut fel de fel de miscari,treziri si ce or fi ele, dupa care ne luam,dc? ne ofera liberta..si ne baga pe toti in rai…asta se vinde in ziua de azi,mergi in rai oricum.!!! sa ne trezim odata din somn pana ce nu e prea tarziu,si nu va mai lasati amagiti de orice vant de invatatura! sa ne intoarcem la cararile vechi!!!

  • Marius David zice:

   să nu idealizăm, să nu idealizăm.
   acest tip de discurs paseisto-păşunist nu ne duce spre soluţie.
   Soluţia nu este întoarcerea la credinţa „bisericii primare”, la „credinţa celor de demult”. Doamne fereşte!

 69. Pingback: Internetul, noul praf de puşcă | Marius Cruceru

 70. adigaspar zice:

  Frate Marius,
  Este trist că nici ei, cel puțin unii, nu-și dau seama în ce mreje fusără prinși. Muzica nu dă viață, fie ea cântată și de Cristocentric, și nici repetiția de tip papagalistic nu aduce vreun rezultat. Cum să poruncesc eu, sau cine sunt eu să poruncesc inimii să bată… Numai Dumnezeu o face, de fapt, conform aceleiași Biblii la care fac și ei referire din când în când, spune că „în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele” (Psalmii 139:16b). Așa că poate țărâna să poruncească orice și cât ar vrea, totul a fost programat demult și rămâne neschimbat.
  Este trist că această evanghelie Ușoară este tot mai acceptată și la noi, dar măcar dacă am putea atrage atenția la cât mai mulți…

 71. Leo zice:

  Barem de ar porunci nebuniei sa ii paraseasca.

 72. Pingback: Cum ar trebui să răspundă și față de cine falșii vindecători? – Ziua 62 | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.