Cum ar trebui să răspundă și față de cine falșii vindecători?

Disclaimer: text dur!

sursa ethan-vanderbuilt-a-wolf-in-sheeps-clothing

sursa ethan-vanderbuilt-a-wolf-in-sheeps-clothing

Am o mînie cumplită!. În aceste zile se stinge o mamă tînără. Are multiple metastaze. Este în dureri insuportabile. Mai are puțin, foarte puțin de trăit. A fost înșelată! Acum știe și ea asta. Este dezamăgită, tristă, plină de regrete!

I s-a promis vindecarea. A venit și pe la Străjerii despre care am mai scris în alte rînduri. Au pus mîna pe ea, au uns-o cu uleiuri, au făcut invocări, apoi au dat garanții. Au trimis-o acasă să nu mai ia niciun tratament, să își reia viața normală că Domnul a vindecat-o, este complet curată de cancer! Acum se stinge încet, încet, în chinuri groaznice, după ce va fi refuzat și alte forme de terapie.

Nu este singurul caz. Am în minte o groază. Există cazuri de bolnavi terminali care ar fi avut încă șanse bune de supraviețuire, și dacă nu ne putem lungi viețile, măcar ar fi avut șansa la o altă calitate a vieții în suferință, dacă nu ar fi refuzat tratamentele convenționale sau alternative (Gerson sau ce vreți dvs.!!!), dar nu! I-au convins impostorii că sînt vindecați, că nu au altceva de făcut decît să meargă acasă și să își trăiască viața absolut normal. Ba, mai mult, le-au spus că dacă mai iau vreun tratament dovedesc necredința. Nici măcar calmante să nu ia, că Domnul este Cel care le-a luat deja durerile prin chiar mîinile lor soioase.

I-au nenorocit! Pe ei și pe familiile lor. Unii dintre aceștia n-au mai fost compleanți la niciun fel de tratament, nici măcar la analgezice. Au murit în chinuri groaznice, unii blestemîndu-L chiar pe Dumnezeu, Biserica, credința, inclusiv pe păcălitorii lor.

Cui prodest? 

În tot acest timp acești vindecăreți carismatici își fac ochelari, vin la stomatolog, își fac proteze auditive, se tratează de dureri de spate. Iau analgezice, se programează în Felix la tratamente, masaje, infiltrații, înveliri cu băi, cu nămol. Uleiurile și rugăciunile sînt pentru fraieri și proști.

Aș face o propunere legistlativă. Acest fel de oameni să fie incriminați, să fie tratați precum orice fel de alt escroc. Să fie urmăriți în justiție, să suporte consecințe legale, precum orice impostor care ar îmbrăca halatul alb medical, practicînd medicina fără a da socoteală de consecințe.

Toți ratații au găsit acum o nouă cale de afirmare și de repoziționare: ”fraților, vrem să începem o nouă lucrare. De vindecare! Fizică!”

Oameni descalificați de moralitatea lor, care n-au făcut nimic în viață, fără niciun  fel de altă pricepere în niciun alt domeniu, buni de gură, manipulanți cu vervă, prezențe scenice spumoase, toți aceștia se adună acum, se regrupează în haite și găști pentru a mai începe o lucrare de eliminare o coșurilor, cariilor și furunculelor în numele lui Cristos.

Scîrboși acuzați de abuzuri demne de un #metoo evanghelic își reîncep carierele publice prin apelul la vulnerabilitatea unor oameni în căutare de ostoire de durere fizică și de alinare spirituală.

Azi-mîine moare o femeie care plătește prin dureri cumplite naivitatea. Ea plătește! Păcălitorii ei sînt nevătămați! Cum și cînd se va face dreptate? Cine își va ridica glasul pentru cel obidit? Cine va apăra dreptul celui oropsit? Cine se va ridica pentru cea care a murit acum patru ani în chinuri psihice pe cînd i se lătra în față:

Tu ești vinovată! Nu ai credință! Ești demonizată! Nu vrei să scapi de demonul de cancer din tine! Ne pare rău, dar nu colaborezi! Dacă ai fi avut credință, ai fi scăpat!

Și sărmana și-a dat duhul convinsă că este demonizată fără scăpare!

Ce fel de iad trebuie inventat pentru asemenea scursuri? Ce chinuri pregătește Dumnezeu pentru cei care învie, scot draci de CITEZ: ”duhuri de hemoroizi, impotență, chisturi ovariene, tenia … ”, ce răsplată veșnică vor avea aceștia în afară de cunoscutul strigăt:

Plecați de la Mine, că nu vă cunosc?

Ah, dar noi îi cunoaștem și într-o complicitate cu tăcerea îi lăsăm să ne împută bisericile, să ne contamineze, să ne spurce cu mîinile lor libidinoase, care au atins ce nu trebuia atins altădată, acum ating în numele vindecării prin Duhul. Noi îi știm, îi cunoaștem, dar ne facem că nu s-a întîmplat nimic numai pentru că ne temem de tupeul lor de neimaginat ani în urmă.

Atunci cînd a fost scandalul cu unii dintre Străjeri, ani în urmă, m-am întîlnit cu unul dintre cei implicați recent alături de ei:

Pace, frate, rînjește el lupește, tot așa aspru ești cu noi? Poate te mai dai pe brazdă! Să știi că Domnul nu te va lăsa să faci rău lucrării Lui, ai grijă… îmi spune el cu ton amenințător. 

Poate că asta m-a iritat și mai mult să îl țesăl cu peria de sîrmă în felul acesta: 

Stimabile, i-am răspuns, noi nu sîntem frați în niciun fel, aparțineți unei alte împărății, iar bună ziua între noi nu poate fi, cum nici Pace nu ne putem da, pentru că Apostolul Iubirii ne poruncește nouă drept-credincioșilor să nu vă spunem nici măcar bun-venit! Duceți-vă! Plecați! Fiți izgoniți precum Cain, avînd soartă de ucigași de suflete și trupuri! Ați făcut să cadă pe mulți micuți! Căutați-vă pietre și Crișul! Pînă cînd veți minți împotriva adevărului? Pînă cînd veți spurca încă bisericile? Scrijeliți-vă odată și nu mai tulburați turma mică, lupi în blană de oi!

A plecat îmbufnat! Am înțeles că a repovestit întîlnirea cu mine deformînd toate spusele mele și punînd de la dînsul. Scrijelească-se lucrători ai fărădelegii, oameni ca Iane și Iambre, a căror lucrare va fi arătată spre rîsul Iadului! Dumnezeu să ne scape de ei și un îndemn la ”dragoste” de la Apostolul Iubirii pentru toți ereziarhii:

2 Ioan 10 Dacă vine cineva la voi, şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu -l primiţi în casă, şi să nu -i ziceţi: ,,Bun venit!„ 11 Căci cine -i zice: ,,Bun venit!„ se face părtaş faptelor lui rele.

 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în HOSPICE, inventarul stricaciunilor spirituale, lacrima din colțul ochiului, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

51 de răspunsuri la Cum ar trebui să răspundă și față de cine falșii vindecători?

 1. Eu îi numesc șamani amatori.

 2. XLucian zice:

  De acord!
  Ca să nu fie luați de mincinoși invocă art. #2 Cine nu se vindecă nu are credință.
  Art. #1 sună așa: Se vindecă doar cine are credință.

  Ei uită că metoda presupune:
  „Să-i cheme pe bătrînii bisericii, Ei să se roage pentru el şi să-l ungă cu ulei în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă îl va face bine pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşi.”

  Un text prea puțin studiat de ei, măcar gramatical [dar știu că nu prea se pricep], dacă nu teologic [despre asta au auzit ei ceva, dar e tabu].

  • ReMinder zice:

   XLucian – mai sunt si alte feluri de mincinosi – cei care ruineaza prin minciuna reputatia altora. Ma uimeste ca ai ochi sa ii critici pe unii si totusi sa ii adulezi si incurajezi pe altii.

   • Marius David zice:

    Stimabile, dacă faceți vreo aluzie, vă rog! Sînteți oaspetele meu! Eu pot veni cu probe, nume și mărturii. Dvs.? Mai întîi aici n-a fost pomenit încă niciun NUME ca să fie vorba de reputație. Am pomenit nume în alte instanțe și eu nu am umblat cu aluzii, ci am dat pe față.
    Dacă vă identificați cu acest tip de discurs, mă rog, este problema dvs., dar nu cred că este doar o chestie de gust pentru un anumit tip de retorică, cred că, dacă vă place, atunci aveți o patologie spirituală care poate fi investigată oriunde în altă parte, dar nu pe blogul meu.

    vă rog, gustați mai ales ultimele minute, de la 11.00 încolo, chestia cu zidul berlinului.

    DAcă aceasta este evanghelie, atunci eu sînt budist.

   • XLucian zice:

    @ReMinder
    Știu ce vrei să insinuezi, dar nu voi răspunde la provocare.
    Mulțumesc pentru atenție!

    Frate Marius, el vorbește despre ceva care nu are legătură cu subiectul. 🙂

   • XLucian zice:

    @ReMinder
    Pentru liniștea ta îți spun că nu încurajez pe nimeni atunci cînd vorbesc obiectiv, iar de adulat sub nici o formă. Nu idolatrizez oameni!
    Dacă asta e impresia ta, atunci te anunț că îmi atribui lucruri în mod subiectiv, fără dovezi!

    Altceva, subiectul era despre falșii vindecători, iar tu te legi de mine, nu de subiect.
    Te aștept cu comentarii pe blogul unde administrez. 🙂 Nu aplic cenzură decît dacă este vorba de obscenități.

 3. Gabriela zice:

  Eu zic sa o iei mai incet. Nu ii apar pe falsii prooroci, vindecatori si altii ca ei. Departe de mine aceasta prostie.
  Totusi, vreau sa iti spun sa nu o iei la vale cu supararile, Mama aceasta tanara daca moare, atat i-au fost zilele. Chinurile prin care trece nu se datoreaza falsilor vindecatori sau amagitorii care au sfatuit-o sa renunte la tratament, ci se datoreaza tocmai asa-numitelor tratamente pentru cancer. Chimio-terapia distruge tot, aduce trupul intr-o stare deplorabila si pacientul tratat de cancer moare in chinuri, Bolnavii de cancer care nu fac chimio-terapie sau radioterapie se vindeca de multe ori natural; iar daca nu se vindeca, mor fara dureri. Cancerul nu face sa cada parul, si nu te aduce in faza terminala asa repede. Bolnavii de cancer care au facut chimio-terapie arata ca niste oameni iradiati, iar apopi mor din cauza asta, a iradierii. Nu mai cauta scuze si nu mai afirma ca, daca femeia ar fi facut mai multa chimio-terapie ar fi fost scutita de dureri.

  Nu o cunosc pe femeie, dar e clar ca a mers la medici si si-a pus speranta ei, numai cand a vazut ca nu o ajuta ei, a apelat probabil la Dumnezeu. Daca se incredea in Dumnezeu, nici nu mai ajungeau la ea falsii vindecatori. Dumnezeu ar fi vindecat-o sau ar fi luat-o acasa, dar e clar ca nu ar fi ajuns in starea asta, pentru ca Dumnezeu nu iradiaza oamenii bolnavi de cancer. Asa ca vinovati de suferinta femeii sunt medicii, iar ea are vina principala pentru ca sperat ca iradierea o va scapa cumva de cancer.

  Medicii se lauda cu un procent de sub 5% vindecari de cancer la cei diagnosticati si tratati de ei, numai ca ce nu spun ei e ca acei pacienti au renuntat la tratamentele lor inainte de a fi prea tarziu. Poti sa iei cel mai sanatos om, sa il iradiezi cu chimio-terapie si iti garantez ca va muri in chinuri, precum mamica aceasta, intr-un timp relativ scurt,

  E ca si cum te-ai duce la medic ca te doare stomacul si el iti prescrie arsenic. Tu stii ca e otrava, vezi ca dupa prima doza te simti mai rau ca inainte, dar continuu sa te otravesti oentru ca…pentru ca esti disperat si iti pui toata increderea in medici. Indiferent cine iti prescrie arsenicul, medicul cu diploma sau baba din sat, efectele vor fi aceleasi, iar tu vei muri in chinuri asa cum moare orice om care se otraveste.

  • Marius David zice:

   Stimată Gabriela, discuția despre chemo-radio et-c terapie este cu totul altă discuție în opoziție cu alte terapii, terapiile alternative.
   Noi nu discutăm aici dacă să facă chemo sau nu, discutăm despre escrocherie spirituală, adesea însoțită inclusiv de beneficii materiale.
   Aștept un #metoo pe această temă în mediul evanghelic.
   Cînd se vor trezi cei care au fost înșelați ca să depună mărturie cu numele împotriva acestor falși profeți, falși vindecători?
   Legat de tratamente încazuri de cancer știu foarte bine ce se întîmplă.
   De un an și ceva lucrez capelan la un hospice specializat pe oncologie.

   • Gabriela zice:

    Stimate domnule Marius, subiectul pe care l-ai prezentat e mult mai complex, iar daca doreai sa combati intr-un fel, falsii vindecatori, nu trebuia sa afirmi „Există cazuri de bolnavi terminali care ar fi avut încă șanse bune de supraviețuire, și dacă nu ne putem lungi viețile, măcar ar fi avut șansa la o altă calitate a vieții în suferință, dacă nu ar fi refuzat tratamentele convenționale sau alternative”. La ce fel de „calitatea vietii” va refereati aici?

    E drept ca e bine sa ii sfatuiti pe oameni sa se fereasca de impostorii din biserici, dar nu ii impingeti in bratele impostorilor din lume, pentru ca din afirmatia d-voastra pe care am redat-o mai sus, eu asta am inteles.

    • Marius David zice:

     Da, stimată doamnă, EXISTĂ cazuri de bolnavi care au avut o altă calitate a vieții datorită tratamentelor tradiționale! Insist!
     Am dovezi!
     De asemenea, despre cancer, vaccinuri și chemo terapie, cu toate fețele acestora, am discutat în alte postări. DAcă veți dori să aflați, vă pot indica pe blogul meu unde și cum s-a discutat PE TOATE FEȚELE aceatsă problemă, inclusiv pericolele.
     Soacra mea a refuzat chemoterapia. I-am respectat decizia. A avut o moarte superbă!

  • Ciprian Aioanei zice:

   Stimabila, bati campii.Discutia era despre excrocheria spirituala. Cu privire la metodele de tratament ar fi bine sa te racoresti putin. Toate pseudo tratamentele de pe internet functioneaza pentru voi cei care doar cititi despre cancer. Am terminat un tratament de chemo-radio terapie si, slava Domnului inca nu am murit in chinuri. Atata naivitate( a se citi p_ _ _ _ _ e) si atot-stiinta cat am gasit la pocaitii romani nu cred ca am mai vazut la alte natii. Sa te pazeasca Domnul te o astfel de boala. Un chemo-radiat salvat prin har…

   • Gabriela zice:

    Ma bucur ca nu ai murit de la chimio-terapie, Prietena mea care avea leucemie, dupa trei sedinte de chimio, la un an de la casatorie si la doar 28 ani a murit in chinuri. Dar daca ai scapat de cancer dupa chimio-terapie si il slavesti pe Dumnezeu e bine. Sper ca ai inteles ca daca nu te ajuta El acum erai la 2 m sub pamant, pentru ca, daca ai scapat de cancer cu toate ca ai fost iradiat, inseamna ca trupul tau a luptat fantastic( vorbind din punct de vedere omenesc) si ca ai avut inca zile de la Dumnezeu(vorbind din punct de vedere crestinesc).Daca insa continuu sa iei pastile(preventiv, cum ii sfatuiesc medicii pe cei care au apelat la metodele lor), tot acolo vei ajunge pana la urma.

    Ca bine zici mataluta, „un chimio-radiat salvat prin har”, dar e clar ca amesteci termenii si te indepartezi de crestinism. E ca si cum ar afirma cineva”un sinucigas salvat prin har”.

    P––e e putin spus cand te referi la cei care se incred in Dumnezeu. Unii ii numesc pe crestinii credinciosi „nebuni”, iar Pavel afirma ca acesta e un motiv de mandrie pentru un credincios, pentru ca noua ne place sa fim „nebuni pentru Hristos”. Ba mai mult, venind de la un necredincios care crede ca un crestin da dovada de inteligenta cand se lasa pe mana medicilor cand stie ca aia au de gand sa il iradieze, pot sa fiu cu atat mai mandra.

    Sa ne fereasca Dumnezeu de boala asta cumplita cum spui tu. Eu am mers la medic perntru dureri de spate si pentru ca aveam varsta la care probabilitatea de a avea cancer era foarte mare(trecuta de 35 de ani) mi s-a propus sa fac niste teste pe care eu le-am refuzat. Si stii de ce? Pentru ca de multe ori, multi dintre cei care umbla liberi pe pamant, au cancer, dar nu isi fac analize si, daca se simt rau, incerca sa ia vitamine, sa se odihneasca mai mult.

    Nu sunt impotriva mersului la medici. daca iti rupi un picior, ai nevoie de o operatie si chiar recomand romanilor sa mearga la bai, pentru ca e datoria noastra sa avem grija de trupul pe care l-am primit de la Dumnezeu. dar nu depasiti limitele increderii in oamnei, pentru ca atunci aluncati si nici nu va mai dati seama cand v-ati pierdut credinta in Dumnezeu.

    • Ciprian Aioanei zice:

     Stimabila doamna, multumesc pentru lectia predata, cu siguranta stiu ca depind in totalitate de Dumnezeu. Cu siguranta, faptul ca am raspuns la tratament i se datoreaza in EXCLUSIVITATE LUI DUMNEZEU. Cei care apeleaza la terapii traditionale sunt p_ _ _ _ _ i? Putina exegeza si veti observa ca „nebuni pentru Cristos” nu are nici o legatura cu interpretarea dumneavoastra. Si noi ne incredem in Dumnezeu, si de aceea apelam la mijloacele pe care El, in harul Sau, a binevoit sa ni le puna la dispozitie astazi. Unii prin terapii clasice, altii prin terapii alternative, fiecare dupa intelegerea pe care o are. Cei care nu s-au vindecat, nu au avut suficienta credinta? Nu doresc sa incepem o polemica fara sfarsit, nu astept un raspuns. Problema semnalata in aceasta postare e mult prea importanta si nu merita sa deviem de la aceasta. Cred ca mai multa moderatie si echilibru nu ar strica in abordarile noastre.

 4. A republicat asta pe B a r z i l a i – e n – D a n (Un Barzilai izvorât din Dan) și a comentat:
  Împărtășesc mânia lui Marius. Să piară lupii care smintesc și sfârtecă oile Domnului!

 5. Dragă Marius
  Azi este o zi mare în biserica noastră! Dumnezeu s-a îndurat, ne-a ascultat rugăciunile și o soră este liberă de cancer. Tratamentul medical a dat rezultate.
  Împărtășesc însă cu tine mânia sfântă pentru lupii care sfârtecă și mulg oile nepricepute (,,netoate“, cum le numea Ionid). Împărtășesc și tonul articolului tău. Cine nu urăște lupii nu iubește oile! Ciobanii din turmele Domnului ar trebui să pună ciomagul pe ei. Noi am alungat câțiva care ne dădeau tărcoale. Bine că avem tineri cu mușchi la Bethel !

  • Marius David zice:

   Slava Domnului pentru lucrările lui.
   Cei care spun că refuzînd tratamentul medical se întorc la vremea și metodele Domnului sînt invitați să vină la biserică pe măgar și să treacă pînă la dvs. oceanul în corabie cu pînze.

 6. Ne găsim, ca în Biserica Ortodoxă, în cazul lui Cristian Pomohaci, într-o situație deosebit de ingrată, insolvabilă: unii vor invoca experiențele lor pentru a-i înălbi, alții, pentru a demasca escrocheria.
  Pe cine să mai crezi, nu-i așa?
  În funcție de interesul (care poartă fesul) omului, fiecare va trage balanța la stînga sau la dreapta. Pentru unii, cutare individ este un escroc, pentru alții, un sfînt. Te pomenești că poate fi și una și alta, deodată?!
  Cum „DUMNEZEU zăbovește să facă dreptate aleșilor Săi, care strigă zi și noapte către EL” (Luc.18:7), mai rămîne o singură soluție: tribunalul. Deocamdată legislația este deficitară și astfel de escrocherii „sfinte” și „duhovnicești” nu își pot găsi ușor încadrarea juridică. De aici ar trebui pornit. Alianța Evanghelică nu poate porni un astfel de demers, întrucît ar însemna să își taie unul din picioare. În schimb, o inițiativă cetățenească ar putea, mai ales dacă ar beneficia de sprijinul unui cult creștin, să facă o propunere legislativă cu șanse de reușită.

 7. Andrei zice:

  Intr-o zi, cu citiva ani in urma am stat de vorba cu un frate. El s-a dus acasa, si peste jumatate de ora m-a sunat sotia lui si plingea de nu putea sa se opreasca. Fratele venind acasa a cazut paralizat.
  In timp ce m-a sunat eu stateam de vorba cu prietenul meu, pastorul bisericii carizmatice din orasul nostru. L-am ruga sa vina cu mine la familia aceea.
  Intrind in casa l-am gasit pe fratele de care spuneam culcat jos pe podea din coridor. Pastorul carizmat se ruga in timp ce eu incercam sa inteleg ce s-a intimplat. Dupa ce s-a ruga, el a poruncit duhului necurat s-a iese. dupa aceia i-a poruncit fratelui sa se redice in picioare si sa se aseze pe scaun. La momentul acela fratele nici nu putea vorbi. A inceput sa vorbeasca si s-a sculat. Dupa ce a sezut jos a fost intrbat de pastorul carizmat daca nu cumva exista un pacat anume (…….) care in care el persista. Da a raspuns el. A fost chemat sa se pocaiasca si sa mearga inainte.
  Deci sunt deacord, ca sunt multi sarlatani … Dar nu cumva sa fim Biserica, care provoaca „vânătoare de vrăjitoare”. Si sa aiba de suferit si fratii adevarati.

  • Marius David zice:

   Andrei, nu mă îndoiesc că pot exista și astfel de experiențe! Eu am trăit vindecare miraculoasă. Cei care îmi citesc site-ul știu despre ce este vorba.
   Dacă am spus vindecători FALȘI, probabil există și VINDECARE autentică, nu? Opoziția este implicată.
   Nu subestima însă și alte puteri, alte forțe, autosugestia et c.
   Există cazuri și cazuri, însă probabil că voi reveni cu detalii legate de anumiți frați care trebuie ÎNSEMNAȚI, după cum Apostolul face.
   după o perioadă de liniște, a doua generație de străjeri și alții ca ei se recoagulează.
   Să îi ajutăm să își găsească calea!”

   • mecanick zice:

    Da ….asta este ….sa fie ajutati sa gaseasca calea . Suntem chemati sa-i iubim si sa-i intelegem pe homo, de ce nu am incerca si cu ei la fel …!!!?? . Mania sfanta se poate transforma intr-un …” spart la nas ” fara ingaduinta si acceptare .

    • Marius David zice:

     Mecanick, în seara asta am predicat din TRĂIȚI ÎN DRAGOSTE, COOLMEA!!! Vezi ce spune Efeseni 5:1. Ce tranziție logică trebuie să fie pînă la Efeseni 5:7. Ce s-o fi întîmplat cu Apostolul?
     Cum adică trăiți în dragoste, dar cu ăia să nu aveți legături, să nu vă întovărășiți cu ei? Adică să îi respingeți cu entuziasm și hărnicie!

     • mecanick zice:

      Bun raspunsul ! Cool …este ca dv aveti discernamant , control , capacitatea de a deosebi lucrurile pe baza experientei si prin lumina duhovniceasca . Cool….nu este , ca cei mai tineri sau lipsiti de experienta i-au lucrurile prea direct , iar sentimentul lor este …resentiment . Cum adica ???? Ca intr-o cancelarie …acolo sunt si profesori atei .

  • SILVIA zice:

   ANDREI, nicaieri nu este Dumnezeu mai drastic ca in pedepsirea inchinarii la idoli (VT) si invataturile false (NT) pentru ca acestea actioneaza precum cancerul.In privinta intamplarii mentionate cititi in 1Tesaloniceni 2 si va veti lamuri.Suntem in cel mai mare pericol cand nu iubim ADEVARUL si rastalmacim dragostea.

 8. Fr.Marius,
  Impărtășindu-ti atitudinea și scârba fata de obrăznicia acestor oameni firești.
  Aseară am citit doua versete din Iuda -ucenicul- despre oamenii toxici, meschini, mercenari si kileri spirituali..care nici măcar n-au pus mâna în viata lor pe Evanghelia lui Hristos ..dar vorbesc altora in „Numele lui Hristos”. O impostură clară ca lumina zilei!

  Iuda 1:16 Ei sunt niste cârtitori, nemulțumiți cu soarta lor; trăiesc după poftele lor; gura le este plina de vorbe trufașe si slăvesc pe oameni pentru câștig”.

  – nemulțumiți, frustrați,neproductivi in societate, agitați, in mintea lor de Satana, trăiesc după Sfântul Intestin (după pântec, pentru contul bancar)..asa ca să parafrazez pentru situația, starea si secolul în care ne aflăm.

  Următorul verset..
  Iuda 1:19. Ei sunt aceia care dau naștere la dezbinări, oameni supuși poftelor firii, care n-au Duhul. – pai săi auzi cum ii ia flama pe multi, că totul e corupt, că bisericile sunt adormite, că la ei sunt treziri,vindecări, eliberări, desfundări si tremurici pe spate, că ti se rezolva ghiuveta si fixează toate datoriile si egrasia din casă..dacă cotizezi la ei.

  Ei dau naștere la conflicte, nu înțeleg ce este subordonarea fată de autoritati si n-au Duhul- adică il au..dar nu pe ăla care conduce si călăuzește la cumpătare, bun simt, evlavie, smerenie.

  Ma bucur că vorbiți despre lucrurile astea..pentru că dacă ati tăcea…nouă azi ne-ar fi greu să mai găsim oameni avizați, autorizati, cu familiile în regula, cu responsabilități crestine, cu frică si teama de Domnul care să mai aibă curaj să demaște pe fată devierile astea.

  Varianta NTR
  16Ei sunt cârtitori, critici, umblă după poftele lor; gura lor rostește lăudăroșenii si admira fetele oamenilor ( si ii lingusesc) pe oameni pentru propriul lor beneficiu.”pentru propriile foloase”.
  ESV
  16 These are grumblers, malcontents, following their own sinful desires; they are loud-mouthed boasters, showing favoritism to gain advantage.
  19. It is these who cause divisions, worldly people, devoid of the Spirit

  Asa cum în tara noastră există legislație anti-coruptie, ANAF-UL, ANI (Agentia Nationala de Integritate, DIICOTUL si altele nu ar putea exista si in spațiul evanghelic un for care sa monitorizeze paraziții sociali, șarlatanii, escrocii, impostorii si să li se facă un profil afisat intr-un album..să rămână pentru nepoții noștri, asa ca un catalog cu „persoane de evitat si ținut la distantă si pus in aplicare de cei care sunt autorități in comunitățile creștine si oameni cu integritate spirituala?

  Cu respect.

 9. OlD zice:

  Nu doar strajerii, buba e mult mai mare (Peter Horrobin – se vand cartile lui si in Romania – crestinii pot avea duhuri rele, acestea pot veni noaptea si sa aiba relatii sexuale cu ei, crestinii sufera pt pacatul generational).

  Problema e cand le dau crezare pastorii sau fratii care predica. Daca la aberatii atat de grosolane nu ne prindem , ce facem cu ereziile finute?

  • Cristina zice:

   OID …suntem la un subiect foarte interesant:lupi în piei de oaie. Mā întreb:tu ce ești când îți dai un alt nume fārā „fațā” pe Facebook ??? Aproape ti-as da si numele aici dar am sā-L trimit la TATA în rugāciune. Mā rog pt.pocāinta ta 🙏🙏🙏. Hai s-o terminām cu douā fetze,cā DOMNUL nu are nevoie de astfel de închinātori. DOAMNE AJUTĀ sā fim ceea ce vrei TU sā fim si lumineazā-ne pe fiecare…Efeseni 6:10 Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.

 10. Emil zice:

  In continuare acesti oameni insemnati cu fierul rosu in insusi cugetul lor, nu contenesc a insela multimi. Mai jos un link despre ce se intampla zilele astea la Baia Mare. O intalnire spritisto – oculta si profund vrajitoreasca a carei origini, nu foarte indepartate, nu se mai chinuie sa o afle nimeni. Si asta dintr-o proasta intelegere a Scripturii. A celor ce o centreza pe ei si pe binele lor acum si aici.
  O blasfemie la adresa Dumezeului Atotputernic.

  Dă clic pentru a accesa CONFERINTA-SCOALA.pdf

 11. Gabriela zice:

  Eu personal cred ca falsii vindecatori si falsii prooroci nu pot fi combatuti. Cea mai inteligenta metoda de a educa posibilele victime ale acestora cred caeste Evanghelia. Daca oamenii ar invata sa se increada in Dumnezeu, ar fi paziti de astfel de impostori.

  Cand eram eu mica, fratii din biserica noastra nu cautau vindecatori sau oameni cu daruri cand aveau probleme, ci luau zile de post si se rugau. Cautau frati mai batrani, pensinonari care erau obisnuiti cu postul, si le cereau ajutor in rugaciune. Si fara ca cineva sa aiba un dar special, am experimentat multe minuni in casa noastra.

  Dar cei care suna prooroci sau vindecatori, dar nu isi pleaca genunchiul, punandu-si viata in mana Domnului, sunt responsabili direct de ceea ce li se intampla dupa aceea.

  O femeie in jur de 40 ani din Cluj a fost diagnosticata cu cancer si i s-a recomandat operatia si chimio-terapia post operatorie. Ea a acceptat operatia si a refuzat chimo-terapia. Medicii i-au spus ca boala va recidiva si ea va muri, dar sora era credincioasa si a spus ca daca va veni timpul sa plece din lume, oricum nu se va putea opune vointei Creatorului.

  Credinta ei nu a fost de suprafata, ci dupa operatie si-a trait viata frumos, fara frica de moarte, lasandu-se cu totul in mana Domnului. Acum se apropie de 60 de ani si cancerul nu i-a mai aparut niciodata.

  Una e sa iti afirmi credinta si alta e sa traiesti in ea. De asta spun ca ar trebui sa ne intoarcem la credinta autentica, pentru ca in vremurile tulburi in care traim, aceasta este singura solutie viabila a unui credincios. Nu putem alege graul de neghina; chiar Domnul Isus ne-a spus sa le lasam sa creasca impreuna ca nu cumva, smulgand neghina, sa vatamam graul. La sfarsit Dumnezeu va face alegerea; sa Il lasam deci pe Dumnezeu sa faca ce are de facut, iar noi sa ne facem treaba noastra.

  Domnul Isus stia ca in vremurile de acum vor fi multi evanghelisti mincinosi si multi prooroci falsi, dar nu asta Il ingrijora pe El, ci credinta celor care au gustat din harul lui Dumnezeu. De aceea se intreba retoricgandind la vremea in care se va intoarce sa isi ia mireasa la cer”Oare voi mai gasi credinta pe pamant?”

 12. Cornel C. zice:

  Am niste intrebari pentru tine:
  1. Cine este mai vinovat, cel cu paiul sau cel cu barna?
  2. Promovezi dragostea lui Dumnezeu fata de pacatosi?
  3. Nu crezi ca mai mare este vinovat cel care omoara credinta in adevarul bibliei decat cel care omoara trupul fizic?
  4. Aruncam cada cu apa murdara impreuna cu copilul?

  • Marius David zice:

   Răspuns:
   1. scoateți textul din context, aici eu sînt acarul, iar cei despre care discutăm sînt traversa de calea ferată sau pricina de poticnire în care se impiedică acești micuți. Eu o mut din drum, dacă vreți să rămînem în registrul lemnului.
   2. Cei despre care vorbim nu sînt fără cunoștință de Dumnezeu, sînt pui de năpîrci, oameni însemnați în chiar cugetul lor. Caută pocăința ca Esau și nu îi mai găsesc locul în care au ascuns-o. Nu este vorba de niște păcătoși necunoscători de veste bună. Să fim clari!
   3. Ăștia omoară și una și cealaltă.
   4. CAre-i copilul aici? Copilul este mama care moare acum în chinuri pentru că și-a pus nădejdea în înșelătorii aceștia.

  • dorinmicu zice:

   Draga Cornel intrebarile tale de mai sus nu fac nici un sens!??? De unde sti tu ca aici nu este spus adevarul in dragoste???!!! Limbajul la fel ca si tonul pot fi gresit interpretate! Cand Dumnezeu l-a avertizat pe Adam sa NU manance din pomul cunostintei binelui si raului nu a folosit un limbaj dulceag, dupa cum noi insine nu folosim un limbaj dulceag can avertizam pe iubitii nostril copii sa nu puna mana pe cuptorul incins! Tonul desi pare dur este izvorat din dragostea noastra pentru ei si binele lor! In contrast cu Dumnezeu, a venit mai pe urma Diavolul si a zis Evei: „Cu adevarat a Zis Dumnezeu?” Crezi ca cuvintele diavolului au fost aspre, eu nu cred! Au fost cuvinte tare mieroase asa de gustoase dupa cum punem noi otrava la sobolani; 98% cea mai buna mancare pe placul lor, ceea ce le starneste mirosul si dorinta! Otrava nu are miros si nici gust pt. ei pentruca procentul „bunatatii momelii” acopera, ascunde procentul foarte mic de otrava din momeala! Cred ca ai mari probleme teologice de interpretareae a Bibliei! Domnul cu tine si sa te lumineze si in acest sens!

 13. A republicat asta pe Depozitarul lui Dumnezeu și a comentat:
  Unii „vindecători”sunt mai slabi si ca Nurofenu

 14. dorinmicu zice:

  Cu regret trebuie sa spun ca foarte multi credinciosi nu interpreteza Biblia cum trebuie in ceea ce priveste vindecarea de boli! Mantuirea sufletului nu are nimic comun cu vindecarea fizica; sunt 2 lucruri total diferite si se produc in sfere diferite! Cand am spus unora acest lucru care sunt foarte anexati pe darurile vindecarilor, s-au uitat cam intrebatori si confuzi la mine! Exemplul cu cei 10 leprosi vindecati de lepra cand au fost trimisi de Domnul Isus sa se arate preotilor! Doar unul a fost mantuit desi toti cei 10 au fost vindecati de lepra! De fapt orice vindecare cat de miraculoasa ar fi ea nu face altceva decat sa prelungeasca sederea noastra in „acest loc ne necaz!” Scopul Lui Dumnezeu specificat in Epistola catre Evrei este „sa duca multi fii la slava” nu sa-i tina vejnic pe pamant! Chiar si cele 3 invieri facute de Domnul Isus! Ce, nu au fost autenntice? Si fetita de 12 ani si fiul vaduvei din Nain si Lazar au murit cu generatia lor acum 2000 de ani! Ca Bunul Dumnezeu mai da cate un supliment de viata in acest trup muritor unora care sunt bolnavi, de fapt le cam prelungeste perioada de slujire pe acest pamant in detrimentul celei de odihna, nu? Faptul ca cineva nu crede in vindecari trupesti miraculoase, dar crede cu toata inima in mantuirea sufletului in jertfa Domnului Isus, nu-l descalifica ca necredincios ci din contra il califica ca fiind un rob bun si CREDINCIOS, gata de intrare in bucuria Stapanului sau! Fiti binecavantati de Domnul cu o buna intelegere a Scripturii! Dorin Miculescu, Atlanta, GA – USA

  • Ioan Joldes zice:

   Pace,
   Noi trebuie să credem toată Scriptura indiferent de ce fac șarlatanii: pe Domnul Iisus L-a interesat și sufletul și trupul și viitorul și prezentul; n-ar fi rău să-I călcăm pe urme, ce ziceți?

 15. Adriana zice:

  Dar „duhurile” de escrocherie, nesimtire, lacomie, prostie pe cand le programeaza la exorcizare? Presupun ca la Sfantu’ Asteapta… sau alea intra la categoria „duhuri utile sarlatanilor” si se cultiva cu grija?! Mai moastele lipsesc… asta ca sa fie circul complet.
  Poporul piere din lipsa de cunoastere a Scripturii.
  Si durerea mare e ca si oameni cu pregatire, crescuti de copii in bisericile evanghelice, adulti care s-ar presupune ca sunt si maturi, considera ca „iarba e mai grasa” la aceste adunaturi.
  Sincere aprecieri pentru blog si pentru predici.

 16. Maria Istoc zice:

  Ma intreb ce fel de cenzura folositi; sau care sunt criteriile cenzurari de vreme ce nu ati publicat comentariul meu. Vreau doar sa stiu in ce fel de principii etice se incadreaza aceea cenzura.

 17. Am sa repet scurt si direct, intrebarea:

  Asa cum în tara noastră există legislație anti-coruptie, ANAF-UL, ANI (Agentia Nationala de Integritate, DIICOTUL si altele nu ar putea exista si in spațiul evanghelic un for care sa monitorizeze paraziții sociali, șarlatanii, escrocii, impostorii si să li se facă un profil afisat intr-un album..să rămână pentru nepoții noștri, asa ca un catalog cu „persoane de evitat si ținut la distantă si pus in aplicare de cei care sunt autorități in comunitățile creștine si oameni cu integritate spirituala?

  Cu respect.

 18. Paul zice:

  Sunt de acord cu cele scrise de dumneavoastra, in intregime, dar, totusi falsul nu poate lua locul genuinului, autenticului. In conformitate cu 1Corinteni 12:8-9 „De pilda … altuia, … ii este dat, darul tamaduirilor prin acelasi Duh”. Concluzia este ca trebuie sa fie si un autentic dar al vindecarilor impartit de Duhul unora spre folosul celorlalti (1Corinteni 2:7). Nu stiu cine-s, nu stiu unde-s si nici nu ii voi cauta probabil niciodata. Asa cum ati spus mai sus, si eu am vazut vindecari miraculoase, de pilda bunica mea cand medicii nu i-au mai dat nici o sansa de viata din cauza cancerului, in urma tuturor procedurilor oncologice, fiind trimisa acasa sa moara. Dumnezeu a vindecat-o si de asta a fost convinsa de la inceputul tratamentului, i-a marturisit, cu masura bunului simt si a politetii unei femei simple, de la tara, chiar medicului care a tratat-o, ca daca se va vindeca, Dumnezeu o va vindeca, la urma, chiar acest medic, dupa constatarea vindecarii declarand ca a fost o minune dumnezeiasca. Era din Oastea Domnului, nu s-a rugat nimeni din fratii ei de credinta intr-o slujba speciala pentru ea. Si totusi cred ca exista darul tamaduirii pe care Dumnezeu (fara a putea fi manipulat) il da prin Duhul unora, in anumite vremi, cu anumite ocazii, pentru scopuri precise pe care El le are atat cu cei carora le da acest har cat si celor care beneficiaza de el. Dar faptul ca nu esti vindecat de sarlatani sau nu, nu trebuie sa determine ura sau resentimente fata de Dumnezeu din partea nimanui, in fond Dumnezeu nu este dator sa ne dea nimic, nici macar sanatate, El a facut totul pentru mantuirea noastra (nici cu asta nu era), in rest nu ne e dator cu nimic. A te apropia de Dumnezeu, a dezvolta o relatie cu El nadajduind sa traga un folos din ea, sperand ca te va vindeca de toate suferintele sau bolile tale, este idolatrie (Isaia 44:10).

 19. Lazar Florentina zice:

  Doar Dumnezeu are toate raspunsurile.
  Doar Dumnezeu cunoaste adevarul absolut despre fiecare si pe fiecare!

  • Marius David zice:

   da, sînt adevăruri pe care le știm și noi, teorema lui Pitagora, spre exemplu, tabla înmulțirii, nu mă pot face că nu cunosc răspunsul la întrebări elementare,
   la fel este cu acești profeți mincinoși,
   este simplu ca tabla înmulțirii

 20. Corny zice:

  Asa a fost si pe vremea Domnului,a fost batjocorit,numit anselator,sin nebunia lor ,chiar Lau rastignit,pt binele care La facut,nui de mirare ca astazi sentampla aceleasi lucruri,dupa ce uni nau facut si nu fac nimic,pt binele oamenilor ,nici cei ce vor sa faca nu sant lasati anpace,ps.numai blestemati pe alti,mai bine mergeti prin biserici sa vedeti cum traesc oamenii

  • Marius David zice:

   Stimate Corny, cu adevărat ar fi o vindecare miraculoasă dacă dvs. ați reuși să scrieți măcar un rînd în limba română! Eu aș numi-o ”dezlegarea limbii”. DAcă vindecătorii sînt apărați de oameni ca dvs., atunci își merită soarta …

 21. Ida zice:

  Este incorect sa-i numim falsi daca a facut-o cu bunacredinta.
  Daca mergi sa-ti depaneze telefonul si nu functioneaza, acela este fals?
  Eu nu sunt de acord cu este fals
  De ce? Doar pentru ca nu te-ai facut bine? Dar cine garanteaza ca te poate face bine cineva? Medicina te face bine? Nu sunt escroci in medicina acum ca s-a terminat covidu trageti niste concluzii. Cine arunca primul piatra?

  • Marius David zice:

   dacă unul care are bunăcredință se dă polițai și dirijează circulația, vă oprește și vă dă amenzi, le plătiți, chiar dacă omul este impostor de fapt și de drept, dar are intenții bune, să meargă bine circulația…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.