Petiţie în favoarea lui Liu Xiaobo

În perioada comunistă acest fel de petiţii au funcţionat în întîrzierea, dacă nu anularea, unor acţiuni de prigonire împotriva credincioşilor baptişti.

Cred că este cazul să facem şi noi ceva pentru cei care luptă pentru libertatea de a se exprima.
Cred că şi noi credincioşii baptişti putem lansa astfel de petiţii în favoarea unor pastori baptişti închişi în centrele de detenţie din China comunistă de ani de zile.

sursa

Iată un bun început. Domnul Mihail Neamţu împreună cu domnul Vladimir Tismăneanu iniţiază această petiţie.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Biserica Baptista, Fabrica de barbati, Oameni, Pt. studenţii mei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Petiţie în favoarea lui Liu Xiaobo

 1. em zice:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6802644-persecutia-crestinilor-realitati-intrebari.htm
  Am ramas fara cuvinte citind articolul. De ce tot timpul ne rugam pentru trezire, si nu NE trezim??

 2. Samuel zice:

  „Unde nu mai exista persecutie ,isi face loc firea pamanteasca”. Deja in America sunt crestini care au fost judecati ca s-au rugat. Dupa mai bine de 10 ore de marturie si argument ,Judecatoarea Casey Rodgers de la tribunalul federal din Pensacola a declarat pe Frank Lay si Robert Freeman “NOT GUILTY,” adica NEVINOVATI pentru rugaciunea pe care au rostit-o. Verdictul a fost pronuntat in favoarea lui Robert si Frank, si impotriva Statului American (care a adus cazul impotriva lor la cererea lui ACLU) la 6:28 p.m. Central Standard Time.
  Dupa cum stiti, Frank si Robert riscau inchisoare pentru sase luni, amenzi de $5,000 fiecare, si confiscarea pensiilor lor, numai pentru ca au rostit o binecuvantare inocenta inainte de a servi o masa de apreciere cu alti adulti adunati la scoala lor.(http://ambasadorul.wordpress.com/2009/09/19/victorie-in-pensacola/).
  Daca si in SUA a inceput prigoana pentru crestini,eu cred ca este un semn clar ca vom fii si noi chemati sa dam socoteala de credinta noastra. Faptul ca avem o Constituei a Europei ratificata de toate tarile membre ale UE si mai nou si un presedinte al UE,asta spune tot despre statul acesta politienesc care se pregateste.
  Deocamdata Frank Lay si Robert Freeman au trecut testul acesta. Ce vom face noi cand vom fi in situatia lor. Vom face noi ca si Daniel. Ce fanatic era Daniel ca nici macar 30 de zile nu s-a putut abtine.

 3. emsal zice:

  S-a iniţiat şi o PETIŢIE pentru eliberarea lui Gao Zhisheng. Citiţi mai multe despre el şi vedeţi reconstituirea interogatoriului din închisorile comuniste aici http://emsal.wordpress.com/2010/01/15/gao-zhisheng-disparut-in-inchisorile-comuniste-din-china/

 4. neamtzu' zice:

  Atunci cand petitiile noastre adresate catre Tatal ceresc inceteaza sa mai schimbe lumea (si asta datorita noua), facem petitii catre autoritati sa ni se respecte drepturile.
  Spiritul american, de exemplu, nu se potriveşte cu cel chinez. O întâmplare adevărată ne dovedeşte concret. Doi misionari americani au vizitat doi păstori chinezi care făcuseră închisoare 24 respectiv 17 ani. Americanii le-au spus păstorilor că America se roagă pt ţările persecutate ca persecuţia să înceteze.
  Păstorii chinezi le-au răspuns: spuneţi-le fraţilor sa nu se mai roage pt noi ca persecuţia sa înceteze, pentru ca in momentul când persecuţia va înceta, şi bisericile din China vor deveni asemenea bisericilor americane: fireşti şi lumeşti (2cor. 4:16-18). Aşadar, ce-i de facut? Eu cred ca noi nu suntem gata sa plătim preţul jertfei de sine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.