Adi Gliga

Aseară m-am întîlnit pentru a doua oară cu Adi Gliga la o seară împreună pentru slujire.

Prima dată a fost la Caransebeş cînd mi-a împrumutat chitara pentru două cîntări, dat fiind faptul că eu eram în lipsă.

I-am ascultat pentru a doua oară mărturia. Nu-l cunosc bine pe om, nu ştiu sub ce autoritate eclesială îşi desfăşoară activitatea şi cum este în relaţia cu biserica lui (sper că bună şi că dă socoteală de ce face), dar ca unul care ştiu ce se întîmplă în orfelinatele din România (mama mea a lucrat pentru 35 de ani într-un orfelinat de stat) ştiu că în unele din aceste instituţii s-au întîmplat abuzuri greu de descris. Mărturia lui pare adevărată.

Mărturie autentică, muzică lucrată, stil ciupit pe chitară, introduceri la blockflote, o combinaţie între soft-pop, folk, nu ţipureala de care se pune uneori prin bisericile noastre înainte de predică, muzică proastă, cîntată la maxim, de asculţi cu ficatul şi pancreasul în loc de timpane.

Am ţinut să spun aceste lucruri mai ales în contextul în care în ultimul timp am fost atît de dezamăgit de formaţiile invitate la evanghelizări, tot felul de „aflători în treabă” care cu două boxe şi trei microfoane ne urlă în creieri snobindu-i în bătaie. Nu mi-e obiceiul să fac reclamă cuiva, soţia îmi tot spune… scrie despre Isus şi numai despre el, dar cred că din cînd în cînd ar trebui amendate prin comparaţie ieşirile în decor ale altora. Decît să blestemi întunericul, mai bine apreciezi o mică luminiţă.

Adi Gliga are tot ce-i trebuie ca interpret, prezenţă scenică, voce, carismă, creează o atmosfera caldă, introducerile la cîntări, fără a le transforma lozincărie, versurile gîndite şi cu bun simţ, vocea bine controlată şi în registrele grave şi în acute, autenticitate, muzica în acord cu versurile, acorduri mai complexe, schimbări de game, nu aceeaşi plimabare previzibilă şi plictisoare între tonică, dominantă, subdominantă, cu vreo relativă pierdută printre ele, intermezzo-uri de violoncele, viori, realizate de profesionişti etc.

Poate că prea mult negativ pentru gusturile mele unplugged, dar chestie de gusturi. Poate că şi la videoclipuri, prea multe poze cu persoana în cauză…. De asta trebuie să ne rugăm cu atît mai mult pentru oameni ca Adi, ca Dumnezeu să îi ferească de mîndrie…

Cîntarea despre venirea lui Isus a slujit mesajului şi am simţit că am fost în acelaşi Duh cu băieţii, unul din Cluj, celălalt din Bistriţa.

(repet, videoclipurile nu sînt pe gustul meu…asta-i ! )

La astfel de istorii mă uit cu bucurie şi frică. O viaţă în faţa oamenilor are atîtea ispite şi atîtea încercări, iar muzica este un spaţiu atît de alunecos, cu atît de multe capcane, vine cu celebritatea de mînă. Uneori mă tem să spun „prea frumos ca să fie adevărat….”. Adi Gliga ar fi putut face carieră de cîntăreţ profesionist pe orice scenă din ţară.

Mă rog lui Dumnezeu ca Adi şi oameni ca el să îşi folosească darurile pentru slava lui. Odată cu vizibilitatea vin şi ispitele mai mari. Mă rog lui Dumnezeu pentru Adi cam ce mă rog şi în dreptul meu… Doamne, păzeşte-ne de noi înşine!

Poate că ne mai întîlnim pe traseu, cine ştie…

În rest, închei ca apostolul Ioan, copilaşilor, feriţi-vă de idoli…

PS: i-am spus lui Adi Gliga într-o discuţie că, dacă nu se apucă de şcoală pentru a-şi cultiva talentul, va fi înlocuit rapid de o generaţie nesătulă şi pretenţioasă la sunet. Vom vedea…

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Muzica, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

94 de răspunsuri la Adi Gliga

 1. enciu zice:

  Marius, ce numeşti tu videoclipuri sunt de fapt nişte slideshow-uri cu poze puse pe o melodie de Adi Gliga. Şi nu cred că sunt făcute de el. Apropo de „prea multe poze cu persoana în cauza”. Dar ce spui e foarte adevărat, Domnul să ne ferească de mândrie pe toţi.

 2. ciprianmusat zice:

  Da, Adi Gliga canta bine si poate ca se face auzit tocmai pentru ca vine cu ceva diferit de ceea ce este pe piata. Mai copiaza din lumea laica pe unul sau altul dar asta nu pare a fi o problema prea mare.
  Nu credeti ca, pentru a ne ajuta reciproc in fata capcanei mandriei, ar trebui sa dezvoltam un sistem critic, de critica muzicala, profesionist si apreciat? Ma infricoseaza multimea versurilor care contin erezii si care se canta cu seninatate in biserica, hranirea orgoliilor multor formatii prin lauda la scena deschisa si respingerea automata a oricarei criticii. Ma gandesc de mult la un blog de recenzie muzicala, fie ea aplicata doar versurilor. Credeti ca ar fi un proiect potrivit in peisajul evanghelic?

  • samisavu zice:

   aveti dreptate,ar fi f bine si benefic pt viitorul copiilor nostri-dar adi gliga e profesionist cel putin de 1an cinta la cel mai inalt nivel din tara si de ce nu din lume,,

   • LJ zice:

    iooooooooi ci-ai zaaaaaaassssssss…..scuze modul mitocanesc de a ma exprima, dar in fata unei afirmatii de genul, „Adi Gliga, profesionist la nivel mondial”, nu m-am putut stapanii :))) intradevar este un cantaret bun, dar sa il pui pe o scala profesionista si inca la nivel modial…..pffffuaahahhhhahhaaaa :)) hmmm….scuze 🙂

 3. elisa zice:

  Frate Marius,Gliga a mai fost la Caranesebes,inainte de a va intalni,dar n-a avut impact pzitiv asupra bisericii,
  poate tinerii…toate melodiile sunau cam la fel,iar cuvintele nu aminteau de Dumnezeu,din cele cantate aici,la Cransebes,tocmai imi spusese o sora…
  Ma mir,ca sunteti de acord cu acest” soi” de incantare a oamenilor,care vin in biserica.
  Au parte sin in lume de asa ceva.
  Tozer:
  „daca metodele noastre nu sunt combatibile cu lauda la adresa Lui,atunci nu Il laudam pe El cu adevarat”
  „Cred ca fiecare biserica ar trebui sa vegheze la metodele ei de evanghelizare,,astazi valorile pe care Hristos le-a disptretuit sunt folosite sa atraga pe oameni.”
  „Cantarile nostre sunt la marginea sacrilegiului,aredem foc strain pe altare,ca sa adunam cat mai multi oameni.”
  Daca nu simti miros de cer,de casia si de aloe..degeaba e folk,sau pop,ca tot folk si pop ramane.
  Ne inchinam fara ardoare spirituala si energie morala.de aceea ne umplem bisericile cu cantareti.Oare asta e metoda Noului Testament?

  „Ne lipseste cunoastrerea cailor lui Dumnezeu si le inlocuim cu ale noastre.”
  „Lipsa Duhului Sfant este inlocuita de energia ,insufletirea tinereasca,elanul natural,ne lipseste discernamantul spiritual si intristam pe Duhul Sfant,pentru ca folosim metodele lumii,a teatrului,ale spectacolului,ramanand
  in robia babiloniana.”
  S-a facut o spartura in biserica,pe unde intra lumea..mai ales pe calea muzicii(inclusiv a modei lumesti)
  L-am primit pe Hristos,dar ne-am transformat bisericile in teatre,neavand cea mai vaga idee,de implicatiile serioase ale uceniciei,nu intelegem ce este Crucea.
  Multi avem o senzatie de jena,cand incep „muzicile in biserica” si acest lucru este printre copiii Lui,pentru ca ceilalti inghit camila.
  Tozer spune ca” ardoarea devine muzica inimii credinciosului si nu mai are nevoie sa fie momit cu alte lucruri,pentru a se amuza.”
  Tozer mai spune ca
  „trebuie sa aiba loc o reforma.Trebuie sa se produca o ruptura violenta de acea pseudo-religie iresponsabila,pagana,nebuna dupa distracii,care trece drept credinta in Hristos si care este raspandita in toata lumea de oameni nespirituali,care folosesec metode nespirituale”
  Nu am vazut ,cat a trait Domnul Isus pe pamant,sa-si fi carat dupa El,camionul cu fire,boxe,statii,cu cantareti…voind sa momeasca pe cineva.Dimpotriva a zis pana si ucenicilor:plecati..voi de ce nu plecati..
  Cuvintele vietii vesnice,spuse pe acorduri lumesti nu mai au nici o putere.
  M-am bucurat ca in Brasov,la BB1.nu a venit(sau nu a fost primita) niciodata nici o formatie..
  Sunt frati in adunare si surori,este corul..cred ca e deja suficient,acestia cantand cantari duhovnicesti.
  Dupa ce asculti acesti cantareti nu ti se umple inima de veneratie,de un sentimen smerit,de dragoste covarsitoare pentru Hristos,..poate pentru muzica,,
  daca e buna..

  • oana zice:

   hmmm, vorbesti cam mult si fara continut, nu am inteles mai nimic din ce ai spus si ce anume ai vrut sa pui in evidenta. eu zic, pe viitor, sa gandesti inainte de a scrie ceva. pari frustrata; Dzeu sa aiba mila si de tine!

 4. elisa zice:

  EFESEN CAP.5 CU 19:

  Vorbiti intre voi cu psalmi,cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti,si cantati(toti sa cantam,nu numai unii cu microfoanele) si aduceti din toata inima lauda Domnului.

 5. andrei zice:

  Elisa,

  Daca asta este gandirea ta in legatura cu muzica din biserica, probabil ca ar fi bine sa decupezi psalmii si sa ii scoti afara. Este dureros modul in care ii judeci pe altii (Adi Gliga, si altii asemenea lui). Cred ca e bine ca nu ai trait in vremea Domnului Isus pentru ca sigur faceai parte din grupul care l-au scos afara din sinagoga ca sa-l ucida.
  Am o intrebare: Corul din vestita ta biserica, ALinuta si Geanina, Ioana si Corina, nu fac uneori acelasi spectacol pe care tot tu il condamni mai sus? E adevarat ca DOmnul Isus nu a venit cu boxele dupa el, dar tot Domnul Isus nu a venit nici cu famfara sau corul, sau cu grupul barbatesc, sau cu ALinuta si Geanina cantand duet.
  Eu am avut inima plina de veneratie si adorare si cand l-am ascultat pe Adi Gliga, si cand am ascultat corul, si cand am ascultat grupul de inchinare, si cand am ascultat famfara pentru ca eu cred ca este important sa mergem la biserica cu inima pregatita sa-l laudam pe Domnul nu sa ii judecam pe altii. Singurul moment in care imi este greu sa-l laud pe DOmnul este atunci cand intalnesc oameni legalisti si exclusivisti ca tine. Pacat!

 6. elisa zice:

  Andrei,ai citit Tozer? este elmun legalist?
  A face totul din inima de dragul Domnului Isus inz=seamna legalism?
  Iti recomand sa citesti Inchinare si distractie a lui Tozer..si abia dupa aceea mai discutam.
  Spune el ceva acolo,despre faptul ca a tunci cand vrei sa urmezi pe Domnul intocmai,esti acuzat de legalism.
  Simti acum vreo putere in adunare? Puterea Duhului Sfamnt,nu duhul muzicii..care te incanta mai mault..?
  Ce e mai important?
  A.W.Tozer,are cateva,vreo 12-13 carti cel putin,or fi mai multe,acestea le am si-mi hranesc inima, a fost un om cu o adevarata marturie pe pamant,un martor adevarat al invierii,demn de urmat,ca si apostolul Pavel.
  Multumesc de” caracterizarea de mai sus” Domnul s ate binecuvanteze cu adevarata viata din El,sa Il vezi pe El,sa-L iubesti pe El,in toata splendoarea Lui,cu tot ce implica aceasta.
  Numai bine..

 7. bogujoy zice:

  cristianmusat
  sunt pentru un proiect de genul citicii muyicale… ca ii cam varza in muzica romaneasca
  acum cateva saptamani am primit o piesa foarte aiurea si am pus-o pe net sa auda mai multi cam ce se mai canta in bisericile noastre
  cred ca ar trebui un proiect profesional in directia criticii muzicale crestine din Romania.

 8. gamaliel zice:

  Ce interesanta ar fi dezbaterea pe aceasta tema daca i-am asculta pentru inceput pe cei care canta, apoi pe cei care sunt pastori cu inchinarea, apoi pe compozitori, apoi pe dirijori, apoi pe cei care asculta muzica ( enoriasul de rand) si nu in ultimul rand pe pastorii si slujitorii duhovnicesti. Cred ca un sondaj facut pe toate aceste categorii ne-ar oferi o imagine a muzicii din bisericile noastre. E simplu sa ne dam cu parerea asupra unui fenomen dar fara a avea ” informatii pertinente” de la toate categoriile implicate e imposibil de a fi exacti in aprecierile noastre. Muzica din biserica nu poate fi despartita de contextul Scripturii dar nici de contextul cultural. Si un lucru de care n-ar trebui sa uitam…si aici se aplica cuvintele ” sa nu va potriviti chipului veacului „.

 9. Flautu fermecat zice:

  Am ascultat si eu fisierele audio.
  Foarte multe influente de la diferiti alti autori, Hrusca, Ducu Bertzi, etc.
  Dar o voce buna, bine controlata, sunt curios cine ii face orchestratiile, si acolo se mai poate lucra.

  Verdictul meu: un artist in maturizare, dar de viitor.

  Si la mai mare!

 10. elisa zice:

  1 cor 14-26..daca unul din voi are o cantare..cred ca
  fara a fi farisei,cantarea care vine din sanul bisericii,reflecta lauda adusa lui Dumnezeu,conform voii Sale….daca unul din noi…are o cantare,nu zece…
  Noi ne adunam in Numele Lui,de dragul Lui,El nu spune faceti artisti dintre fratii vostrii si trimitet-i in lume,sa cante in Numele meu,n-a zis acest lucru apostolilor,ca sa ne fie de invatatura.

  Organizarea adunarii locale,care lauda pe Domnul cu orchestra sau corul,nu cauta sa atraga ovatii,Slava trebuind sa fie toata a Domnului.

  …Minunat lucru mi-a dat Domnul,ca pot canta cu fratii martea la Maru,fara fasoane,fara vedete,noi
  si Domnul,se canta cu atata suflet si putere,ca pentru Domnul.Si nu numai atat,simti prezenta Duhuli Sfant.Mai e nevoie de ceva?
  Nu dau „martea de la Maru”,pentru orice altceva.

 11. Esential zice:

  Elisa, si toti ceilalti care v-ati dat cu parerea in acest spatiu la acest comentariu, sincer nu stau bine jignirile aduse de unii dintre voi la adresa altora….Eu,un singur lucru am de zis: cantarea din biserica de azi, a devenit mai mult o rutina: „hai sa o cantam ca sa umplem programul, hai sa cantam ca sa se faca colecta”…..Nu mai este libertate in inchinare, exprimare a sentimentelor si iubirii pentru DUMNEZEU..Foarte rar mi se da sa vad in biserica mea oamenii care intra-adevar canta cantarea cu toata inima, ridicand maini curate spre cer (1 Timotei 2:8)…Si multi au stiluri favorite. Unii cand aud chitara si acordeonu in formatie sa vedeti cum canta si se bucura…de muzica, nu de inchinare….Iar exact aceiasi oameni cand aud o chitara bas, sau un instrument mai zanganitor, aoleu, sa vedeti ce scandal fac……Asta eeeee…..totusi sunt unele grupuri in care eu am fost si in care e inchinare extraordinara, in care DUMNEZEU lucreaza in timpul cantarii: multe persoane sunt vindecate spiritual, vindecate emotional, primesc avant in lucrare, etc….Intr-unul din aceste grupuri fac eu parte….

 12. Marius David zice:

  Enciu, aşa să fie.
  Ciprian Muşat, exact, este ceva diferit, asta am vrut să sublieniez.
  Faorte importantă ideea cu critica muzicală.
  LA fel, Bogujoy, excelentă ideea.
  Eu am speranţă.
  La sesiunea de comunicari de la UEO, cei de la muzică au bătut recordul. 24 de lucrări. Excelent.
  Viitorul sună cu adevărat armonic.

  Gamaliel,nu există păstori cu închinarea. Există dirijori.

  Ideea ta este valoroasă, muzica între Scriptură şi Cultură. Foarte important. Voi reveni asupra subiectulu, de asemena, este valoros ce spui, nu trebuie să ne dăm cu părerea în ignoranţă.

  Flautu, asta spuneam şi eu. Despre influenţe? Cine nu are. Şi pe mine m-a întrebat aseară cineva după cîntare dacă am ascultat mult Led ZEppelin

  Elisa, există cîntări şi cîntări, există Măru şi există alte locuri, există vîrste şi vîrste, oameni şi oameni. Duhul este duhul multor cîntări, naţiuni, neamuri, culori, Duhul este Duh în care se manifestă diversitatea.
  Îl recunoşti şi cînd se ascunde după un acord cu septimă micşorată.
  Aşa cum cineva poate cînta departe de Duh „Numai Harul „în mîndrie şi cu gîndul la plată.

  Andrei, tu ai făcut mai rău decît Elisa cînd ai pus-o în tagma celor ce l-au fugărit pe Domnul.
  Nu-ţi dai seama că sfătuind-o să nu judece, tu însuţi ai judecat-o foarte aspru şi cu mult amar?

  Nu te baza pe sentimente şi senzaţii, ne putem înşela şi cînd cîntă Adi Gliga şi cînd cîntă cele ce le pomenşti,
  Eu mă pot înşela ascultîndu-mă pe mine însumi!

  Esenţial, şi tu ai dreptatea ta.
  Unii nu sînt de acord cui chitara electrică, alţii cu fanfara, alţii cu acordeonu sau cu saxofonu.

  Dacă cineva m-ar vedea cîntînd la saxofon m-ar anatemiza.

  Problema este mult mai complexă decît un instrument care poate fi anatemizat.

  Draga Elisa, tocmai asta este ideea, gîndeşte-te la ce a fost ultima dată cînd am fost la CAransebeş. Dintre cele două stiluri cred că prefer totuşi Adi Gliga.
  Cel puţin am ascultat muzica cu timpanele, nu cu ficatu şi pancreasu.. din cauza volumului .

  Domnul să ne dea înţelepciune şi să ne curăţe în urechi!

 13. Anonim zice:

  Fr. Marius sunt de acord cu dvs. in privinta lui Adi Gliga. Insa as dori sa mai adaug un gand: uneori cred ca exagereaza putin si tinde sa se auto-compatimeasca. Richard Wurmbrand spunea ca nimeni nu va fi intrebat la ultima judecata cat de mult a suferit, ci cat de mult a iubit…

 14. livy zice:

  Nici eu nu l-am cunoscut personal pe Adi, nu-i stiu viata, biserica, etc, cum spuneai frate Marius, dar cantarile lui ma zidesc, gasesc cuvinte pline de inspiratie si … muzica buna. Are o voce buna, are talent la instrument, are o marturie deosebita. Imi place mult „Iarta-ma”, una din cantarile lui, poate si pentru ca ii cunosc istoria, dar oricum, fiecare avem nevoie de o astfel de rugaciune.
  Dumnezeu sa il binecuvinteze si sa fie binecuvantare pentru crestinii zilelor noastre, pentru tineri.

  • Marius David zice:

   Livy, atîta timp cît nu ne facem idolli….cît nu devenim fani şi cît Dumnezeu îşi păstrează locu în laudele noastre, cît adlolecentele nu leşină cînd apare Adi sau altcineva…. tăt normal.
   Rugaţi-vă pentru toţi oamenii puşi în faţă ca Adi şi alţii, ca Dumnezeu să îi folosească spre Slava Lui

 15. alex zice:

  Psalmul 33
  2. Lăudaţi pe Domnul cu harfa, lăudaţi-L cu alăuta cu zece coarde.

  Eu nu vreau sa judet pe nimeni dar Elisa eu zic sa-l lasi pe Tozer si sa mai citesti si Biblia care e scrisa negru pe alb.

  Psalmul 150
  4. Lăudaţi-L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi-L, cântând cu instrumente cu coarde şi cu cavalul.
  5. Lăudaţi-L cu chimvale sunătoare, lăudaţi-L cu chimvale zângănitoare!
  6. Tot ce are suflare, să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul!

  Sincer am fost in mai multe tari si biserici diferite, am vazut mai multe stiluri de inchinare si cred ca ar fii bine sa nu critici din perspectiva lui Tozer – si el e om ca si Adi Gliga

  • Marius David zice:

   Draga Alex, ştii cumva cum arată instrumentele descrise aici? Sînt sigur că n-ai fi foarte „în-cîntat” dacă ţi-aş cînta din unele dintre ele.
   A propos, ai citit ceva de Tozer?
   ESte foarte uşor să ne refugiem în citate biblice care ne convin imediat.
   cred că asta este una dintre cele mai subtile refugii pentru gîndire la neoprotestanţi, mitraliera de versete.
   E simplu.

 16. elisa zice:

  Alex draga,
  nu-l las nicidecum pe Tozer,
  asa cum nu-l las nicidecum pe Domnul,iar Biblia isi are locul ei,care nu poate fi inlocuit de nimic.Fiecare lucru are locul si timpul sau.
  Toate se citesc cu randuiala,insa sunt sigura ca daca ai citi despre marturia vie,care reiese din scrierile lui Tozer,caruia Domnul la un moment dat,l-a oprit sa mai predice si i-a spus sa scrie,nu mi-ai mai da sfaturi,ci dimpotriva le-ai da altora sa-l citeasca,
  e drept ca cere un efort,nu ca muzica.Cartile lui se „mananca” cu lingurita,nu se citesc,este mult prea viu,desi a murit in 1961, si iti solicita foarte mult si mintea si duhul.Slava Domnului ca a dat asemenea oameni.
  A fost un om ,pe urma pasilor caruia poti calca,pentru ca si el a calcat pe urma pasilor lui Hristos,a trait cu Domnul inainte de a da altora ceea ce Duhul cel Sfant care-l calauzea l-a pus sa faca.

  • Marius David zice:

   Alex, vorbim după ce citeşti una dintre cărţile lui Tozer, ce spui? „Ce s-a întîmplat cu închinarea” ar fi o bună pornire.
   S-ar putea să îţi schimbi un pic părerile.
   Oricum tinerilor le stă bine cu păreri solide. Dacă acum nu au convingeri clare şi de nezdruncinat, atunci cînd? 🙂

 17. alex zice:

  draga Marius,

  Aparent esti sigur de gusturile mele (te poti insela). pe mine nu ma intereseaza instrumentele in sine (care isi au rolul lor la fel si liderii de inchinare) ci Duhul si atmosfera. La urma urmei instrumentele au suferit modificari de-a lungul istoriei.

  Legat de Tozer nu am nimic cu el insa am o problema cu faptul ca el nu e canonizat si el este fundamentul argumentarii Elisei.

  Nu vad relevat sa ma laud cu ce am citit, tot Biblia e miezul. La fel nu stii cat de tanar sunt – afirmatia care ai facut-o era relevanta daca ne cunosteam

  p.s. eu nu am problema cu nimeni, ci modul in care unii nu gandesc dupa Biblie, ci dupa fluturasi. stiu ca Tozer nu e fluturas, dar nu tot zboara se mananca

  • Marius David zice:

   Alex, scuză-mă dacă te-am crezut mai tînăr, de obcei este un compliment…
   Nu sînt sigur pe gusturile tale, vorba ta, nu ne cunoaştem. Ideea este că ne putem apăra gusturile şi fără să sărim unii la alţii.
   Cred că este rîndul tău să exagerezi: nu Tozer este fundamentul argumentelor Elisei, mie nu mi-a dat impresia asta. Pur si simplu numele a fost adus în discutie ca un autor care are o intreaga argumentatie pe tema asta, destul de persuasiv, după părerea mea.
   De acord, Biblia este miezul. Fără îndoială.

   Deci, care-i concluzia? Care-i legătura între instrumentele din Biblie şi Adi Gliga. Te asigur că are o chitară cît se poate de modernă pe care am cîntat şi eu la CAransebeş. Cred că este solid wood faţă şi eclise, placaj spate, firmă bună, pick-up excelent, finisaje extrem de bine făcute, amplificat sună excelent.

   Unde-i problema?

   Dinu, nu te contrazice nimeni.
   Şi eu cînt la chitară şi, după părerea mea, şi nu numai după a mea, Adi Gliga cîntă mult mai „pocăieşte” decît mine. Stai liniştit!
   Abia aseară am avut din nou curajul să cînt Psalmul 116 la Cluj.
   Are o parte care poate fi confundată cu muzica rock şi, de obicei, lumea izbucneşte în rîs cînd este surprinsă de succesiunea aceea de acorduri… Aseară, pentru că melodia a fost în contextul Iacov MEreu sala a fost de o linişte admirabilă.

 18. dinu zice:

  elisa,
  adi gliga e un cantaret dintre cei buni, nu inteleg care e problema in faptul ca el canta si altii asculta, Dumnezeu a lasat pe unii artistii si pe altii capabili sa aprecieze arta, unora Le-a dat talent si altora (cum sunt eu) nu. si daca el canta la o evanghelizare intr-un stil sau altul eu cred ca el canta din inima si pentru slava lui Dumnezeu, nu pentru ca asa au sa vina mai multe fete la biserica sau o sa fie mai celebru. daca e ceva care merge impotriva Bibliei in ceea ce el face atunci are rost sa il condamnam, insa daca el foloseste mijloacele pe care la are la indemana si nu dezgroapa instrumentele folosite de levitii care slujeau in templu eu zic sa fim mai cu bagare de seama, asa cum spunea si alex mai sus tozer nu este echivalentul Bibliei, deci poate mai bine ne bazam pe o stanca pe care ne-o pune la dispozitie Dumnezeu.

 19. alex zice:

  Draga Marius,

  Problema daca o putem numi asa, e legatul de modul in care Elisa si-a expus parerea, ea fiind bucuroasa de faptul ca Adi Gliga nu a cantat in Brasov la BB1. Al doilea lucru este faptul ca ea nu „a vazut cat a trait Domnul Isus pe pamant, sa-si fi carat dupa El, camionul cu fire, boxe, statii, cu cantareti … voind sa momeasca pe cineva” – asta arata faptul ca cei care fac acest lucru, printre care si Adi Gliga vor sa momeasca pe cineva – ceea ce mi se pare foarte urat spus.

  Solistul de la Decean e casatorit si are 3 copii – el pe cine vrea sa momeasca ?

  Daca e sa fim logici ar trebuit sa mergem si noi numai in sandale (fara autoturisme), cum mergea Isus acum aprox. 2000 ani, dar totusi suntem in sec 21 si avem multe unelte (numeroase intrumente, boxe, microfoane si camioane, dar eu nu am vazut pe nimeni cu camionul) de care ne putem folosi in slujire.

  Cantarile lui Adi Gliga sunau cam la fel pentru ca erau cantace in aceasi gama – dovada de simplitate. „Cuvintele nu-i aminteau de D-zeu” – aici depinde cum le-a privit ea. La fel „cuvintele vietii vesnice, spuse pe acorduri lumesti nu mai au nici o putere” – acorduri lumesti, ce fel de acorduri ? ce vrea sa spuna cu asta ? – sunt catalogate anumite acorduri ca fiind lumesti.

  Legatura dintre intrumentele din Biblie si Adi Gliga -ceea ce vroiam sa zic era, ca inca din antichitate erau diferite intrumente si unelte de slujire (unele nu le cunoastem si nu sunt metionate in Biblie), iar Adi Gliga se foloseste de ce le moderne, respectiv chitara, boxe si microfoane. Incerc sa intaresc ideea de al sluji pe Domnul cu toate uneltele (moderne si vechi) care le avem.

  Am fost in biserici unde am cantat fara nici un instrument, fara boxe si fara microfon, dar am fost si in biserici unde era tot asenalul de instrumente – putem spune ca e vreo diferenta intre cele 2 atat timp cat ele se inchina Domnului ? Intreb pentru ca Elisa lasa de inteles ca este destul corul si cantarile trebuie sa fie duhovnicesti – intr-un fel sunt catalogate si cantarile.

  Dau un exemplu mie nu-mi place sa mananc pui cu smantana. Eu zic ca e matur din partea mea sa spun ca nu-mi place, dar nu zic ca NU este bun puiul cu smantana pentru ca poate dvs. adorati sa mancati pui cu smantana. Elisa spune ca ei nu-i place si NU e bun Adi Gliga (camion, boxe, microfon si vrea sa momeasca), a intarit ideea cu sora care i-a afirmat acelasi lucru si apoi la trantit pe Tozer ca argument, ca apoi sa spuna de Isus care nu umbla cu camionul si intrumentele dupa El – ceea ce nu e frumos si e imatur –

  Legat de exagerare, sincer m-am uitat pe blog si in multe din postarilor facute de Elisa, Tozer e mentionat. Acum nu vad relevat sa-l citez si eu pe C.S. Lewis in orice argumentare pe care o expun.
  Concluzia mea ar fi atunci cand afirmi ceva gandeste-te de 2 ori si nu arunca vorbe. Acum sper Elisa sa nu se supere.

  Vorba lui Dinu unii au fost inzestrati cu talent altii nu, daca pe cei care au talent ii „condamni”, pe cei care nu au talent ce faci cu ei ?

  Daca eu am inteles gresit imi cer iertare.

  Legat de Tozer, parerea mea despre afirmatia ca „atunci cand vrei sa urmezi pe Domnul intocmai, esti acuzat de legalism” – este o scuza. Cartile lui din punctul unora de vedere sunt legaliste, din puntul altora nu sunt legaliste, dar atunci cand afirmi asta te scuzi pe tine, subiectivismul tau si ceea ce ai scris.
  Legalismul e invizibil pentru un legalist.
  Dvs. din cate vad nu sunteti legalist. Eu nu vreau legalism, dar totusi este nevoie de un set de reguli care trebuie respectate, reguli de care nu am avea nevoie daca l-am intelege pe Hristos. – drept ?

  Iacov cap 1
  23. Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă;
  24. şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era.
  25. Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.

  Iacov cap 2
  24. Vedeţi dar că omul este socotit neprihănit prin fapte, şi nu numai prin credinţă.

  Daca faptele noastre ar fi neprihanite mai avem nevoie de reguli ? Libertate in Hristos, dar conteaza si motivatia cu care faci faptele. Libertate si noua lege adusa de Hristos.

  Tozer spune “daca metodele noastre nu sunt compatibile cu lauda la adresa Lui, atunci nu Il laudam pe El cu adevarat” – sa inteleg din ce a scris Tozer ca inchinarea trebuie sa fie perceputa de toata lumea ca fiind compatibila sau trebuie sa fie chiar compatibila, conteaza cum sunt eu perceput de oameni sau de D-zeu si daca Tozer a scris asta sa vedem cat de adevarat este. Insa nu cred ca Tozer e vinovat ca a fost folosit gresit in agumentarea ca metodele lui Adi Gliga nu sunt compatibile cu lauda la adesa Lui, ci resposanbila se face Elisa ca a folosit un citat din Tozer acolo unde el nu-si avea locul sau gresit daca isi avea locul acolo.

  Astept raspunsul dvs. Am scris mult, sper sa vedeti firul expunerii si sa intelegeti ca nu am nimic cu Elisa, ci cu argumentarea ei.

  p.s. Ce firma e chitara lui Adi ? N-am reusit sa o vad de aproape.
  Ma rog Domnului sa-mi dea intelepciune si intr-o zi cu ajutorul Lui sa fiu un bun lider de inchinare si stiu ca nu e usor si o responsabilitate mare.

  • Marius David zice:

   Draga Alex, Elisa si-a exprimat un punct de vedere. Este o doamna-sora foarte respectabilă de 68 de ani. Fă concesia faptului că sîntem din generaţii diferite.
   Eu încerc să înţeleg punctul dînsei de vedere, cu rezerva pe care mi-am exprimat-o faţă de Adi şi cu entuziasmul pe care îl am încă faţă de el.
   Să nu exagerăm!
   Nici dînsa, nici tu. Poate că astăzi domnul Isus ar fi avut blog şi staţie de amplificare, microfon la lavalieră şi … cine ştie, poate şi cravată. Adi n-a venit cu camionul de cîtee ori ne-am întîlnit.
   Argumentul cu preferinţele culinare este periculos şi în muzică şi aici. Dacă mie nu-mi place să trag praf pe nas.. s-ar putea ca altuia să-i placă, nu? Cu preferinţele este o întreagă discuţie, să avem mare băgare de seamă, vorba fratelui Marcu.

   Şi cu legalismul trebuie nuanţată discuţia, avem un Dumnezeu foarte liber, dar foarte orientat spre detalii, pînă aproape la a fi confundat cu legalilsmul, vrea jertfa într-un anume fel şi îl trăsneşte pe un biet nenorocit că a pus mîna pe chivot în timp ce îl trăgeau în car cu vacile. umple de lepră o doamnă cumsecade şi aşa mai departe.
   Nuanţă, nuanţă, nuanţă.
   Libertatea în Cristos nu este ultimul cuvînt şi nici ultima regulă de creare a unui ethos în care sîntem atît de diverşi.
   Nu cred că am libertatea de a deconspira firma chitarei lui Adi, dacă el doreşte poate să o facă şi firma aia ar trebuie să mă plătească serios pentru publicitate 🙂

   Aşa să te ajute Dumnezeu, să te transformi într-un închinător adevărat… cu ideea de „lider de închinare” sînt mai rezervat, nu-mi place nici terminologia, nici conceptul care stă în spate…

 20. alex zice:

  draga Marius,

  Tocmai eu n-am zis ca Adi Gliga a venit cu camionul dupa el.
  Legat de argumentul culinar am incerca sa arat ca nu tot ce nu ne placa nu este si bun. E bun si exemplul cu praful – dar praful nu este bun si nu e o chestiune de gusturi
  De legalism ati spus bine, dar totusi traim in Har si D-zeu nu mai trasneste pe nimeni astazi.
  Libertatea in Cristos nu e ultima regula de creare a un ethos in care suntem atat de diversi si totusi suntem atat de diversi si gandit diferit – asa ne-a creat El, cred ca indiferent de generatie.

  Legat de firma am sa caut o poza cu chitara lui nu este problema.

  Acum totusi eu as vrea sa-mi spuneti o parere despre ce am scris de Tozer legat de metodele compatibile cu lauda la adresa Lui.
  Eu vrea sa inteleg din ce a scris Tozer daca inchinarea trebuie sa fie perceputa de toata lumea ca fiind compatibila sau trebuie sa fie chiar compatibila, conteaza cum sunt eu perceput de oameni sau de D-zeu si daca Tozer a scris asta sa vedem cat de adevarat este.
  daca nu puteti sa-mi raspunde-ti pe blog – e ok si un e-mail as fi super.

  inchinator adevarat – este perfect si asa, dar totusi levitii erau responsabil cu asta, ei faceau toata inchinarea.

  inteleg ce vreti sa spuneti cu generatii diferite si aveti perfecta dreptate.

  astept raspunsul dvs.

  • Marius David zice:

   Alex,
   Prima chestiune. PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU NU MAI SCRIE D-ZEU. eSTE UNA DINTRE REGULILE PE CARE LE-AM MOŞTENIT DE PE PĂTRĂŢOSU.
   LA FEL CA ŞI INTERDICŢIA DE A SCRIE CU MAJUSCULE 🙂
   hai să lăsăm camionul. Nu-i important. De ce praful nu e bun? Pentru tine nu e bun. Wake up, sîntem ca peştele, plutim în postmodernism şi tu îmi spui că există vreun lucru care este bun-rău, corect-incorect? Orice lucru este bun pentru cel care decide că este bun pentru el. Nu-i aşa? Şi prostituţia şi incestul.
   Ba da, Dumnezeu mai trăzneşte şi azi. Probabil că n-ai tu destulă experienţă de viaţă, nu încerca pe pielea ta totuşi.
   Da, gîndim diferit, sîntem diverşi, dar avem acelaşi Domn, acelaşi Cristos, acelaşi Duh, acelaşi Tată, există diversitate în unitate, ca în Sfînta Treime.
   Aici este problema… Ce fel de închinare ne imaginăm şi unii şi alţii că Îi place Treimii. Unii spun că numai cîntecul gregorian, alţii Îl imaginează pe Isus cu plete de rocker şi în blugi, alţii îl pun la frac şi papion, alţii îi dau un tricou destul de Jazzy.
   Gîndeşte-te, închinarea are de-a face cu iconografia, desenăm imagina lui Dumnezeu prin sunet şi vers PENTRU CEILALŢI.
   Dacă vrei să devii un bun „lider” de închinare trebuie să te gîndeşti că trebuie să cînţi nu ce îţi place ŢIE, ce te mulţumeşte pe tine, ci ceea ce o mulţumeşte ŞI PE eElisa, şi pe mine şi pe Adi Gliga.

   Înţelegi. Noi ne închinăm Domnului în faţa unei comunităţi, Alex, nu-i chiar aşa de simplu… Ce-mi place mie este bun şi sînt liber… Asta este slăbiciunea noastră a neoprotestanţilor, individualismul, eu şi cu Domnul formez majoritaea. Scîrboasă idee pentru orice eclesiologie sănătoasă la cap.

   Sînt sigur că Dumnezeu are inima destul de largă şi pentru Schlitt şi pentru ce cînt eu, problema este COMPATIBIL cu ce, cu o comunitate care trebuie slujită, Alex. CAm asta-i ideea, înţelegi?
   Eu aş cînta o grămadă de alte lucruri, dacă n-aş avea de slujit o comunitate. Ce am cîntat eu înseara asta după ce am venit de la simpozionul patristic.. asta este altă treabă. Aici, în apartament, cînt pentr mine, pentru copii, pentru soţia mea, pentru mine din nou etc.

   Ai pus o problema interesantă, mai există instituţia leviţilor şi preoţilor. Da şi nu. Da, pentru că toţi sîntem o împărăţie de preoţi, dar coriştii nu ne sînt leviţi. Biserica creştină este o biserică cîntăreaţă. Toată comujnitatea trebuie să cînte. Nu vei găsi pe suprafaţa pămîntului o altă comunitate religioasă care să cînte atît de mult ca biserica creştină.

   De aia nu-mi place ideea de „trupa de închinare”, „lider de închinare” pentru că ei confiscă închinarea, nu întotdeauna, dar asta este riscul. Populaţia se uită la ei cît cîntă de bine şi perfect şi sînt descurajaţi să mai cînte alături de ei.

   Mă bucur că m-ai înţeles cu generaţiile diferite.

 21. alex zice:

  draga Marius,

  aveti dreptate intr-un fel, dar nu are rost sa expun mai multe idei pentru ca discutia va dura la nesfarsit.

  legat de postmodenism – praful nu este bun pentru ca trupul nostru e templul Domnului; placerea nu este in a consuma praf, ci in Domnul – Nu eu sunt cel care spun ce e bine si ce e rau, ci Biblia. Asa pentru unii pacatul nu mai este pacat daca noi suntem cei care decidem ce e bun pentru noi – si stiu ca Dumnezeu stie ce e mai bun pentru noi.

  la urma urmei nu ii putem multumi pe toti.

  o zi binecuvantata

  cel mai mult ma bucur ca gasesc oameni echilibrati

  la urma urmei ma inchin singur acasa, dar totusi vrea sa ma inchin impreuna cu fratii in Domnul indiferent de genul de muzica – bineinteles unele exceptii si cred ca intelegeti ce vreau sa spun

  • Marius David zice:

   Draga Alex, spui tu „discuţia ar dura.. nu expun mai multe idei”… tocmai asta este ideea acestui spaţiu, să expunem şi să schimbăm idei, să discutăm pentru a învăţa unii de la alţii.
   aceasta discuţie a fost stimulativă pentru mine şi m-a ajutat.
   Îţi mulţumesc ţie şi celorlaţi pentru felul în care aţi pus problema. Nu contează că nu sîntem de acord, Domnul ne va lumina pe fiecare în acele privinţe, dar trebuie să discutăm.

   Spui tu: trupul nostru este TEmplul Domnului, îi spui asta şi uui elev din clasa XII-a la unul dintre cele mai bune licee din Bucrueşti?
   Spune-i, te rog, de Biblie şi ce spune ea. Îţi va rîde în nas! Nasul pe care tu n-ai tras praful 🙂

   Ei, închinarea de unul singur… versus închinarea cu toţi. Asta este o bună temă de meditaţie.
   cu drag
   mc

 22. ascultareacredintei zice:

  Daca Biblia este standardul, atunci standardul nu mai este placerea mea. Astfel, nu mai pot sa spun ca „mie imi place… lui ii place…” in argumentatie. Ci, „Biblia spune:…”.

  Desigur, Biblia are in vedere lucruri bune si rele si le adreseaza prin principii si in mod direct (cazuri in care poate sa se nasca ideea de legalism, dar in mod fals, fiindca vorbim despre Duhul Sfant care a scris Biblia). Dar Biblia prezinta situatii unde credinciosul trebuie sa aleaga. Exempul: preferinte culinare (vezi Romani 14) etc. Dar si aici avem un drum clar prezentat de Scriptura despre cum sa ne comportam. Practic, Scriptura ne formeaza o logica si o gandire care nu ne lasa a merge pe doua cai in acelasi timp. Aici intra in discutie si maturitatea si intelegerea de acum a fiecaruia.

  In ce priveste inchinarea de acasa si cum cantam acasa nu sunt de acord nici cu dvs. si nici cu Alex. In general, desigur, fiecare e liber acasa sa se comporte dupa cum doreste. Totusi, nu chiar dupa cum doreste. Caci, si acasa, tot Scriptura trebuie sa fie etalonul. Altfel, am deveni ipocriti, cu doua feluri de viata.

  Sunt sigur ca nu stiu ce e acasa la nimeni, de aceea nu argumentez decat legat de ce s-a scris aici (ceea ce poate sa fie o informatie incompleta).

  Ce ascult ma formeaza, intr-un fel sau altul. Exista un minim de influenta mereu. Ce cant si mai mult, fiindca ma implic mai mult, interpretez. Desigur, acasa as putea sa ascult Pocaitii, sa zic, pentru a-mi face o parere, pentru un studiu sau pentru alt scop concret. Nu si la intalnirea Bisericii. E o diferenta, desigur. Dar, totusi, nu ascult acasa de obicei anumite formatii, stiluri etc. De ce? Nu fiindca la mine locuieste toata Biserica si nu pot, din cauza lor, ci fiindca vreau sa ma formez intr-un anume fel, compatibil cu ceea ce invat din Scripturi, in cresterea mea spirituala.

  Prefer sa fiu acasa ca la Biserica si, daca ceva trebuie corectat la mine in Biserica, voi duce si acasa (corectat). Daca la Biserica nu ascult cu pancreasul, nu ascult nici acasa din aceleasi considerente, in principiu.

  In ce priveste generatiile e inca ceva important de spus. Mie imi place Adi Gliga si nu l-as compara cu formatii precum Vitamina C sau cele sinonime. Dar trebuie considerata parerea exprimata a generatiei mai in varsta. E foarte importanta. Scriptura ne arata clar ca maturitatea spirituala este de cautat si urmat in Biserica. Desigur, nu inseamna ca intre batran(varsta) si batran(spiritual) trebuie pus mereu semnul de egalitate, dar parerea lor este foarte importanta si cu greutate.

  Si la noi a cantat Adi Gliga. A fost plin, s-au suplimentat locuri, s-a stat in picioare. Dar se pare ca unii mai in varsta, oameni respectabili si credinciosi, nu au fost impresionati. Evident, nu sugerez ca multimea atesta cantaretul sau predicatorul. Ideea este ca mai degraba as lua in considerare intuitia fratilor batrani credinciosi, decat a mea, daca vorbim de intuitie.

  Daca ne referim la Scriptura, atunci nu prea gasesc ideea de concert crestin printre principiile Noului Testament. Personal cred ca in alarmant de multe cazuri se invita cantareti pentru ca suna bine si aduc oameni (indiferent daca e o muzica buna, sau nu). Si aceasta e o mare problema.

 23. alex zice:

  frate Marius,

  Ma bucur ca discutia va ajuta si sincer ma ajuta si pe mine.
  Legat de Templul Domnului m-am referit strict la noi ca suntem pocaiti si avem Harul si putem lua decizii cu Duhul Sfant fata de ce este bine – rau, corect-incorect, dar la fel sa avem baza Scriptura si nu gusturile noastra care sunt extrem de diferite, sa nu criticam din perspectiva gusturilor noastre.
  Unii elev din clasa a XII-a incerc sa-i explica ca are o problema – dar nu vorbeam de elevi de clasa XII vorbeam cat de bun e Adi Gliga in contextul tinerii care vin sa-l cunoasca pe Dumnezeu.

  Legat de ce a spus ascultareacredintei ai zis bine ca intra in discutie si maturitatea si intelegerea fiecaruia. – asta e si problema de cat de maturi sunt unii si de modul in care inteleg; ca sa nu zic nimic de generatii. Dar nu toti ajung sa aiba logica de care vorbesti tu pentru ca nu toti ajung sa fie maturi, pentru ca nu toti cresc.

  Legat de ce ai spus inchinarea acasa ai spus ca nu esti de acord nici cu mine nici cu fratele Marius dupa care ai spus ca nu stii ce e la fiecare – pai scuza-ma, dar cum poti sa nu fii de acord cand nu stii ? te contrazici si e cam impropriu adica pe scurt ai inteles gresit ideea si ce am incercat eu sa spun.

  Nu este vorba ce aceasi chestie – acasa am alte gusturi cum acasa stau imbracat lejer si la biserica vin imbracat mai elegat – nu inseamna ca si acasa trebuie sa ma imbrac la 4 ace.
  Inchinarea in forma ei personala e la fel in esenta; la urma urmei am o relatie personala cu Hristos si ma pot inchina mai personal.
  La fel am prieten care se simte prost cand canta pentru ca nu are voce – el acasa canta din toaa gura pentru ca nu-l aude nimeni – asta inseamna ca nu e in concordanta cu ce spune Biblia ?
  Eu acasa poate vreau sa cant 20 de cantari.

  Legat batran (varsta) si batran (spiritual) – foarte bine spus si sunt de acord. Nu batranetea conteaza cat maturitatea, dar totusi doar UNII batrani sunt si maturi ! si totusi cata incredere poti sa ai in fratii batranii ca sunt si maturi ?

  Legat de generatii nu masele sunt autoritatea – daca ar fii asa ar fii grav. Parerea exprimata de generatia mai in varsta e de fapt unul singur cu gura mai mare. nu vreau sa fiu rau cand zic asta. Nu poti sa te duci intr-o biserica sa afli parerea tuturor, vei afla parerea celor care se bag in seama, care nu sunt neaparat cei in masura sa vorbeasca.

  In incheiere frate Marius, iau chitara cand 2 cantari apoi ma rog si plec de acasa unde am eu treaba cu Hristos in inima gata sa-l marturisesc. La biserica cand ma duc este un program care trebuie sa-l urmez – eu totusi cred ca sunt mai complet cand sunt singur decat cand sunt cu toti.

 24. monica zice:

  Ma scuzati ca intervin ,am citit dealungul timpului opinile voastre ,daca voi sunteti pocaiti si ascultati cuvantul Lui Dumnezeu,va plac cantarile duhovnicesti,aduceti in casa Domnului fel de fel de cantareti,pastori,trupe ,vreau sa spun ca asa cum la voi in adunari a cantat si vorbit Adi Gliga si la noi in biserica a fost acest cantaret,cu toate criticile si comentarile noastre tin sa va spun ca Adi Gliga in ciuda usilor ferecate el a deschis usi cu Duhul sfant,si va place nu va place Dumnezeu lucreaza prin el,si marturia lui a atins inimi, cantecele lui sunt ascultate in casele crestinilor fiind un balsam al inimilor noastre ca sunt cantate cu o voce blanda si calda cum nu am intalnit la nici-un cantaret are cantece despre Isus si viata oamenilor,Adi Gliga este un crestin pentru crestini si nu pentru faima,sau un nume de om mare,este un simplu om pentru oameni,un tanar pentru tineri,il respect si il ascult chiar daca zvonuri rele se aud despre el,nu aceea e important ,ci cea ce face el pentru tineri,pe cand cei cu bani multi si asa zisi pocaiti se complac in placeri si pacatosi din fire ,Adi traieste si munceste isi sacrifica viata pentru mantuirea unora care sunt scaldati in pacate si placeri firesti,este omul ideal pentru marturie caci a trait in pacat si suferinte cumplite,iar acum traieste prin Duhul Sfant,nu uitati ca Dumnezeu din pacatosi a facut sfinti,ajutati-l si chemati-l la adunarile voastre si programe cu tinerii chemand pacatosii din lume sa asculte marturia si cantecele lui Adi Gliga,si cu siguranta veti fi uimiti de ce face acest tanar crestin cu ei,acceptati-l asa cum e cu bune si cu rele sau defecte ,caci Domnul lucreaza prin el.Domnul sa va binecuvanteze!

 25. Stefan zice:

  Frate Marius,
  l-am ascultat pe Adi inca de la primul album. Au trecut ceva ani,de cand am avut ocazia sa stau alaturi de el cand a compus, cand a suferit, cand a plans si cand s-a bucurat.E drept, pentru putin timp… Stiti ce m-a uimit intotdeauna la el? Faptul ca desi era atat de perfectionist in muzica, lua langa el intotdeauna adolescenti sa cante alaturi de el, chiar daca erau departe de standardul lui in muzica. Singura conditie era sa fie pregatiti spiritual in a intelege ca trebuie sa ramana modesti chiar daca canta in fata.De aceea, revazandu-ma cu el acum 2 saptamani, am constat cu bucurie, ca poarta cu sine aceeasi teama de a nu isi parasi smerenia. Deaspre Adi pot sa spuna multi, multe. Il citez insa cu o interventie avuta la o seara de tineret:”va rog nu ma luati exemplu, sunt un simplu om , care prin purtarea mea am fost in stare sa indepartez de langa mine oameni care ma iubeau cu adevarat,folosind cuvinte grele…” Cine il cunoaste, stie ca este in stare de asta, dar mai stie si ca atunci cand lucrezi cu el, cunosti o latura a Domnului Isus, pe care o poate vedea doar cel care s-a agatat de Dumnezeu numindu-l TATA, fara macar sa fi stiut vreodata cum este sa ai unul pe pamant.Faptul ca autoritatea noastra eclesiala era diferita atunci cand ne-am cunoscut,este inca un argumnet la faptul ca Adi nu cauta la fata omului ci la inima omului.
  Si pentru ca dumneavoastra il apreciati in materie de muzica, pentru mine este o bucurie, deoarece in acest domeniu (desi cant la chitara de aproape 15 ani)cultura dumneavoastra este reprezentativa (cel putin in dreptul meu).
  In ceea ce priveste Psalmul 116 cantat la Cluj, nu am inteles avertizarea anterioara interpretarii, deoarece am cunoscut in timpul cantarii, o noua dimensiune legata de moarte si de mormant,care mi-au generat in trup valuri de fiori reci, imblanzite doar de armonia refrenului ca Dumnezeu ne-a oferit o alternativa care ne poate tine departe de mormant, atat timp cat IL ascultam si stim ca El ne mai asculta. Astfel dar, va incurajez sa mai prindeti curaj cu alte ocazii, pentru ca am venit acasa, si am citit altfel, acest Psalm. Daca nu pentru 200 de ascultatori, macar pentru 10 care ar intelege, si merita!

  • Marius David zice:

   Draga Stefan,
   da, am observat asta la Adi, ca promoveaza pe lnga el tineri. Dmnul sa ii tina naravul.

   legat de psalmul 116… am fost acuzat ca acea succesiune de fa# major diminuat, LaM, SolM, SiM, este muzica trash rock.
   eu am incdrcat numai sa subliniez muzical ideea din text.
   ma irita o melodie country saltareata pe versuri ca In gradina Ghetsimani, cind El cu singe se ruga…
   se potriveste ca nuca in perete
   eu caut sa subliniez prin fraza muzicala ideea din versuri.

 26. adi zice:

  Marius , il cunosti pe Adi Gliga omul sau Adi Gliga cantaretul ?

 27. elisa zice:

  Fratele Yan,care face misiune in Yakutia,la 8000 km de aici(minus 57grade noaptea),un tanar serios si pasionat de Hristos,a intrebat tineretul(care era pe bancile coristilor in fata bisericii):
  -punctul vostru de sprijin in univers este muzica?
  Au ras cu totii.
  Ce trist este ca se pune multa pasiune in muzica,mai putina pentru Hristos,despre care nu se vorbeste tot atat intre tineri.
  Sa ne rugam pentru ei.

 28. Stefan V. zice:

  Elisa, ai dreptate, atata timp cat nu generalizezi. Pentru ca una nu o exclude pe cealalta, ci mai cu seama, Unul, Isus Hristos, o genereaza pe celalata (muzica). E necesar in acest context, sa vorbim si despre oamenii care fac muzica, deoarece e trist sa sti ca nu suntem profesionisti laudandu-ne Domnul Perfect, in timp ce altii, care prin muzica lor, dedicata lor, sunt geniali in ceea ce fac. Sunt de acord cu tine in final, ca inchinatorul crestin fara Domnul Isus in minte, este asemeni unui meci de fotbal fara minge, si rezultatul este acelasi:meci nul…nu castiga nimeni…

 29. Marius David zice:

  Draga Adi, eu cred ca il cunosc putin si pe Adi Gliga omul. Ne-am intilnit, am slujit impreuna, am stat de vorba. Sigur, asta nu ajunge, dar cred ca este un inceput, nu-ia asa?

  Pe Ian il cunosc, Elisa, a fost studentul nostru. Ma bucur ca a ramas la fel de serios.

  Stefan V. Domnul nostru merita tot ce este mai bun. Ceea ce am admirat la Adi Gliga este dorinta de performanta, cintarea cit mai buna pentru Domnul.

 30. Beniamin zice:

  imi vine sa rad…sincer. – Pentru cei care comentati asa despre Adi Gliga de parca il cunoasteti… Pe cine cunoasteti? Adi Gliga sau omul Adi Gliga? Ma intreb daca el va stie pe voi… ma indoiesc. Sunteti oare in masura sa vorbiti ceva despre el? Macar ca e om, face mai mult decat multi altii car au mai mult ca el. Dumnezeu va arata odata care din ce suntem construiti. Fiti pe pace. Imi place totusi ca nu aveti altceva de discutat decat despre el….si asta e de bine pe undeva. Mi se pare amuzant. Oamenii se intorc la Dumnezeu prin el si voi comentati despe slujba lui. Cred ca e vorba de caracter aici…unii nu au asa ceva. fiti seriosi oameni buni. Cat faceti voi pentru altii?

 31. Beniamin zice:

  elisa. o doamna respectabila pentru ca are o varsta. Dumnezeu sa va binecuvinteze…cu multa dragoste pentru generatia tanara. vreau sa va spun ca Adi Gliga a fost si la noi la biserica. nici macar nu are o casa unde sa seintoarca…sta la prieteni. Tot ce castiga investeste in lucrare. Ciudat este ca vorbiti despre un om cu care nu ati vorbit niciodata. Am vorbit cu el, i-am auzit marturia si mai mult decat atat este mai pocait decat ati fost multi dintr-e voi cei de varta a treia. Tineretea lui straluceste, oamenii se schimba, tinerii se apropie de Domnul… La 68 de ani cred ca e putin cam inexplicabil cum de poti sa vorbesti despre ceva ce nu cunosti..sau cineva pe care nu cunosti. CAbluri si statii si boxe… De para mantuirea atarna de ce ne place sau nu. Mantuirea o da Isus Domnul Adi e un instrument de care se foloseste si isi proslaveste numele. Ma gandesc ce fai ar fi daca ati face macar un sfert din cat face adi. Va sugerez sa vainteresati despre el. vorbiti cu el si o sa va pocaiti numaidecat. Zicea el in marturie ca Dmnezeu l-a ridicat pe el din mizerie de la gunoi pentru ca noi cei care putem face ceva suntem prea ocupati cu ale noastre….cu barfe pe blog-uri…cu lucruri slabe. Daca este omul lui Dumnezeu si voi vorbiti impotriva lui sau a oricarui slujitor al lui Dumnezeu….paziti-va. Mai bine ziceti si voi un cuvant de zidire de incurajare pentru astfel de oameni. Frate Cruceru…respect. Numai un om cu caracter dupa voia Domnului vede lucruri bune la altii.

  • Marius David zice:

   Beniamin, interesant este omul.

   1. bine ai venit!
   2. te plingi ca se discuta, se birfeste se una … alta, dar tonul tau si modul de abordare nu face decit sa intarite si mai mult.
   Eu am apreciat ce face Adi, unii au spus ca nu le place, este o tara libera. Domnul sa ii binecuvinteze si pe unii si pe altii.. etc.
   Nu ridica prea mult in slavi pe nimeni, nu idealiza pe nimeni, apreciaza ce poti aprecia si RELAXEAZĂ-TE!!!!!

   Cine vorbeste cu frustrare ridica frustrare.
   Calm, temperanta, echilibru, liniste lautrica. Prea multa vorbarie pentru faptul ca Elisa, o sora de 68 de ani si-a spus parerea sincer.
   Este diferenta de virsta, de gusturi, asa ca nu trebuie sa treci la un ton atit de „convingator” 🙂

   Cu drag
   mc

   • lika zice:

    buna ziua dragii mei!
    am ascultat si eu o singura data pe Adi Gliga
    intr-o biserica muzica lui si cum vorbeste despre Domnul m-a impresionat.Vreau sa mentionez la partea muzicala ai lui Adi.Eu fac muzica de 15 ani si provin dintr-o familie de muzicieni cunosc si inteleg ce inseamna muzica adevarata si de calitate care deschide sufletele oamenilor si indeamna la pocainta fie asta o muzica cantata in biserica sau in alta patre tv,radio nu conteza important este mesajul cantecului si cum o canti Adi are toate aceste lucruri in creatia sa si vrei sa-l asculti mai mult si mai mult pentru ca te duce in lumea lui Ysus in prezenta Domnului eu personal nu m-as apuca sa critic nici un muzicant si nici nu o fac nu e treaba noasta a oamenilor dar selectez si ascult ce-mi place si mer la biserica unde imi place cul il slavesc pe Domnul.
    Apropo eu cant in biserica de cateva luni dar mi-am dat seama ca tot ce cantam eu pana acum muzica care imi era draga mie in fiecare vers era slava Domnului.pace voua tuturor creati frumosul si ziditi-l cu fiecare vorba spusa si cuvant asta pute-ti sa face-ti oricand!!!!!!

    • Marius David zice:

     Lika, bine ai venit. Să nu confundăm subiectele. Acest post nu este despre Adi Gliga, ci despre Cel care este în cîntecele lui Adi Gliga. Asta spun epntru toţi fanii, echilibraţi sau nu, ai lui Adi.
     Domnul fie lăudat pentru toate darurile pe care El le-a dat … de la El şi … pentru El sînt toate.

 32. elisa zice:

  M-am suparat..am doar 66,7 . 🙂
  Multa pace.

 33. lika zice:

  Imi pare rau ca m-ati inteles gresit nu sant fan lui Adi si nu am nici un fan in afara de Dumnezeu si fiul sau Ysus am vrut sa calmez spiritele aceste discutii inutile despre Adi si muzica crestina pentru ca am citit cu atentie toate comentariile referitor la muzica si desi totul pornise de la Adi Gliga sau spus multe lucruri care daca le-ar citi Ysus sigur nu ar fi fost de acord nici cu unul din noi hai sa vorbim despre lucrui care zidesc dar nu distrug.O zi cat mai Buna Marius

 34. lika zice:

  asa m-am obisnuit este o gresala?

  • Marius David zice:

   Aha, acum am văzut, da, este o greşeală, după părerea mea. Y-ul grecesc are valoare intre i si u, greu de pronuntat, dar este alt semn. nu putem scrie la intiplare si cum ne place.
   pentru asta ne anatemizeaza unii ortodocsi si spun ca prin scrierea numelui lui Isus asa scriem de fapt „magar”, după parerea lor singura forma corecta este Iisus si nicicum alta.
   Ar trebui scris cum va Iesous, ceva cam in genul asta si nici asta nu este destul de aproape.

 35. lika zice:

  mie imi place sa scriu Ysus asa!!!!!!
  apropo eu sant Art.director a primului festival de muzica crestina din R. Moldova care este organizat de biserica noastra ‘Generatia Invingatoare’ si vreau sa invit cantareti si Pastori din Romania daca m-ati putea ajuta sa-mi recomandati niste buni muzicieni mie personal imi place Vasile Oprea si desigur mi-a placut si Adi mai spuneti niste nume sa le caut pe net si sa-i ascult va as fi recunascatoare!

 36. lika zice:

  salut Marius! ti-as fi recunascatoare daca mi-ai da un raspus oricare ar fie el!

 37. lika zice:

  vroiam sa-mi recomanzi niste muzicieni buni din Romania
  formatii sau cantareti

 38. Pingback: Adi Gliga la Lupeni – 21 octombrie « CAP PATRAT

 39. Myself zice:

  Muzica lu Adi Gliga este o bincuvantare pentru suflet si sper ca tot mai multe persoane sa ajunga sa slujeasa lui Dumnezeu asa cum o face el. De astfel de oameni avem nevoie.

 40. Ioana zice:

  Adi Gliga este deja un profesionist. Muzica lui incanta auzul oricui. Mi-a placut de cand l-am ascultat prima data si ori de cate ori am ocazia il urmaresc cu placere. Este un privilegiu sa avem printre noi asemenea artisti.

  • Marius David zice:

   Adi are foarte mult talent nativ. Are nevoie însă de ceva continuare în formarea lui ca să nu se plafoneze. Am spus-o și voi continua să o mai spun. I-am spus-o și dînsului.
   Cred că ar exploda în evoluția lui dacă și-ar continua formarea muzicală.

   • Ioana zice:

    Eu l-am vazut doar la tv, la concursul Cristia (sper ca am retinut bine numele) si pot spune ca m-a impresionat. Are talent din belsug si sunt convinsa ca acest talent nu va ramane necultivat. Nu e greu sa inveti putina teoria muzicii, istoria muzicii si armonie pentru a te perfectiona. La felul in care intelege muzica o poate face singur, fara profesori. Mai ales in vremurile noastre cand internetul iti ofera toata informatia de care ai nevoie.

    • Marius David zice:

     exact, asta am spus și eu, Cristia a fost creat tocmai cu acest scop, promovarea muzici românești, încurajarea unor astfel de artiști și crede-mă, potențial este din belșug.
     Cred că l-ai văzut și pe Teofil Pintilie. A fost extraordinar.

 41. Pingback: 9 semne? Bisericile matcă şi bisericile-clonă. « Marius Cruceru

 42. gabriela matei zice:

  muzica lui te duce spre alta lume,iar experienta lui este extraordinara…ar trebui sa i multumim Domnului ca exista si ca face lucrarea Sa.iar cei care il criticati sunteti niste frustrati…ar trebui sa va rugati pt el…ascultati i experienta,,,voi ati avut o casa ,o mama,un tata care va ridica in brate cand erati mici…sunteti asa rai…mai bn ati fi simpli si smeriti…e atata invidie in biserici,fratilor cercetati va pe voi…voi sunteti bn?a fost la ploiesti sapt asta…si …am simtit prezenta lui Dzeu in el…rugati va pt el…i ati face un bn,,,dar daca sunteti egoisti si n o faceti o sa va mustre constiinta,,,dar Dzeu iarta…

  • Marius David zice:

   draga GAbriela Matei, nu văd cum te-a dus muzica lui Adi spre altă lume dacă te pogori să stucheşti pe „frustraţi”, „egoişti” etc. şi să dai sfaturi ca şi cum ai avea un ascendent asupra fraţilor tăi care s-ar putea să guste altfel muzica lui. Poate că mă aşteptam să fii un pic mai senină.
   Apoi, încearcă, te rog, să scrii corect româneşte şi „Dumnezeu” fără prescurtări, n-ai nicio scuză să nu faci asta.

 43. adriana zice:

  salut am vazut mai multe comentarii si vreau sa va spun ca am ramas surprinsa sa vad ca ne putem gandi la sisteme critice cand biblia spune clar sa nu judecam pe fratele nostru….fiecare are modul lui de inchinare! ca suntem noi sau nu deacord, asta este! fiecare vom fi judecati dupa faptele noastre. cat despre Adi vreau sa spun ca sunt una dintre „victimele” lui 🙂 (defapt Domnul a lucrat la inima mea, prin el) parerea mea este ca e un om care incearca sa ne intoarca la Dumnezeu cu adevarat. deci nu ar trebui sa-l criticam, dupa cum spunea el: ‘primesc uneori critici si unele aspre cu privire la modul in are slujesc, dar oameni buni multumesc Domnului ca macar eu fac ceva, si nu doar vorbesc’ eu zic ca are dreptate! omul acesta face lucrare mare, iar multi dintre noi stam sa-i judecam pe cei care ies in fata sa faca lucrare! multi dintre noi vedem paiul din ochiul fartelui nostru, dar mas bucura sa vedem si paiul din ochiul nostru. caci este mai important sa te vezi pe tine iar apoi sa spui despre cei din jurul tau! Domul sa va binecuvinteze

  • Marius David zice:

   draga Adriana,
   multumesc pentru comentariul tau,
   nu pot sa nu fiu de acord cu ce spui tu.
   nu cred ca textul despre judecata din Matei 7 se aplica aici totusi,
   si nici nu putem spune…. fiecare cu modul sau de inchinare, s-ar putea ajunge la exagerari.
   Slava Domnului pentru ce face. Dacă ai observat postarea inițială este apreciativă față de ce face Adi.

 44. romuluss zice:

  mi se pare excelent montajul – voce-versuri-muzica. intr-adevar este adaptat stilului modern si totodata cu mult import din slilul worship americam. cu toate astea eu zic ca este un talent binecuvantat care merita ascultat.

  eu multumesc Domnului pentru talente ca si Adi

  are importanta autoritatea ecleziala? este un fel de „card” care ne ajuta sa ne identificam ca fiind in „normal”?

  • Marius David zice:

   așa am spus și eu, Slava Domnului pentru talente precum are Adi. Domnul sa il tina asa cum cinta, simplu si smerit.
   da, are importanta autoritate eclesiala, tocmai pentru ane putea pastra simpli si smeriti

 45. adriana zice:

  da ai dreptate sa-r putea exagera, dar ceeia ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa-i criticam pe cei care ies in fata caci ei fac ce fac pentru Domnul iar la vremea potrivita vor fi judecati. da! nici eu nu sunt deacord cu unele genuri de muzica cantate in biserici dar ce poti sa le faci asa cred ei ca se pot inchina! iar noi judecandu-i nu rezolvam nimic si ami apoi biblia spune sa nu judecam pe aproapele nostru….si da am observat ca postarea este apreciativa fata de Adi! si apreciez modul tau de a ne spune ca ne zbatem prea tare sa-i aparam pe unii si pe altii ca sa-r putea sa ne facem fani, idoli din ei!

 46. adriana zice:

  dar si cei care critica poate sa li se urce la cap….prin cuvitele noastre putem face mult rau. ca unul care iesi in fata, nu stiu cat de criticat ai fost dar nu cred ca te simti foarte bine cand esti criticat si apoi daca te schimbi nu le convine celorlanti care te placeau inainte….vreau sa zic ca nu poti fi pe placul tuturor!acelasi bine care il vad eu la tine (de exemplu) altul poate il vede rau!si tu ce faci, te imparti in doua!? nu! ci traiesti dupa principiile tale….(eu zic ca asta fac oameni in general)

  • Marius David zice:

   ehehe, Adriana, te rog să iei toate criticile împotriva lui Adi Gliga, să le ridici la puterea a treia, mai adaugă 365, apoi înmulţeşte iar cu doi şi obţii un număr aproximativ cam de cîte critici am eu parte. 🙂
   Nu, nu mă simt bine cînd sînt criticat, chiar şi pe nedrept, dar uneori este terapeutic. Mi-e milă de cei care mă urăsc, dar mulţumesc Domnului zilnic pentru ei.
   Mi-e milă că sînt nişte biete unelte în mîna Domnului. Eu sînt cel cîştigat. Ia uite cum îmi iese luciul.. şi încă mai este de lucru 🙂

   • oana zice:

    Hmmm, Marius, Marius… intelege, nu te uraste nimeni!!! de ce sa crezi asta? stai linistit in privinta asta. Da, stiu ca ai tot dreptul sa scrii despre altii, e omenste, esti un om foarte destept, dar e mai bine sa ne mai folosim si tacerea, cu mult mai bine decat sa vorbim si sa postam despre altii, despre slujitorii Domnului 😦 gandeste-te si la asta mai mult, eu zic ca ti-ar folosi. Dzeu sa te intareasca in continuare sa predici din din ceea ce vrea Dzeu sa predici. Te iubim

 47. Pingback: Adi Gliga din nou la Targu Jiu « Gorjul Evanghelic

 48. marius zice:

  Adi Gliga e un personaj interesant…se pare ca discutat…ceea ce inseamna ca e ceva cu acest om…as zice important daca nu avem ce face decat sa vorbim despre el….fie bun, fie rau. Adi Gliga omul… e om…si a inteles ce inseamna sa fii om. Defecte….da. Calitati….poi daca Dumnezeu i-a dat calitati inseamna ca nu se pot compara calitatile lui cu defectele…care culmea…le avem toti…dar nu suntem toti in vizor asa cum e Adi. Diferenta e ca noi nu facem cat face Adi si ca noi, ne uitam la altii cand vine vorba de facut ceva….dar lui nu ii pasa….face fara sa astepte ceva si are rod vizibil. Parerea mea ca cei care critica au o viata complicata si daca ar intelege putin din ce inseamna lucrearea care o face Adi , nu ar avea curaj sa vorbeasca. Interesant e ca nu se apara niciodata cand e vorbit de altii. Asta spune mult. Invatati.

  • Daniel Manta zice:

   Buna. Va salut pe toti si ma bucur sa citesc cate ceva despre Adi Gliga si mai mult despre muzica lui. Am ascultat de doua ori marturia lui si mi s-a parut autentica, de asemeni cei de care este inconjurat ma tot incurajeaza sa merg de fiecare data cand vine prin capitala. Nu ascult prea multe melodii cantate de el, dar se observa talentul cu care a fost inzestrat de fiecare data. Domnul sa il binecuvinteze si asa cum spunea fratele Marius „trebuie criticati cei ce ies in fata, ca sa nu li se urce la cap.
   si cintaretii si predicatorii, toti.”. Multumesc asemeni Domnului ca de fiecare data are grija sa ma smereasca si sa ma invete prin criticile pe care le primesc.
   Un lucru pe care il tot observ in comentariile de mai sus este felul in care noi, cei care adaugam comentarii, schimbam subiectul discutiei, probabil datorita necitirii atente a ce a fost scris sau poate neidentificarii acestuia (subiectului). Domnule Marius Cruceru, tin sa va multumesc ca raspundeti cu caldura si la obiect, Dumnezeu sa va intareasca!

   Daniel

  • Marius David zice:

   Da, Marius.
   Nu este „ceva” cu orice om?
   Defecte avem toţi, calitati, de asemenea.
   Unii fac ce face Adi, alţii, altele, alţii şi mai şi.
   Esti foarte sigur pe parerea ta, nu-i aşa?
   Atunci şi viaţa ta este foarte complicata pentru ca tu ii critici pe cei care il critica pe Adi… etc.

 49. maria zice:

  mi se pare destul de absurd sa va certati pe o tema oe care nici nu o cunoasteti cu adevarat…incetati a invinui si a judeca oameni pusi in slujba de Domnul.A canta este o responsabilitate foarte mare… desigur tot timpul vor fi oameni care vor judeca..pt ca numai dupa acest lucru se uita… Eu cant de ceva vreme intr-o biserica mare si mi-a trebuit mult curaj..de fiecare data inainte sa ies in fata ma gandesc DOAMNE PRIMESTE LAUDA MEA!..Nu am facut-o din mandrie.. am facut-o pt ca Dumnezu m-a inzestrat cu frumosul dar de a canta si eu sunt datoare sa cant pentru Domnul ,pentru ca intr-o zi voi fi intrebata la judecata ce am facut cu talantul meu…nu-i o mare placere sa umbli toata viata si sa canti la alti ..e f obositor…da DOmnu ne-o asezat pe fiecare la locul nostru!!! si ne-a dat cat a trebuit si ce a trebuit..
  nici nu stiu de ce vorbiti despre Adi Gliga care in fiecare zi se zbate sa mearga dintr-un loc intr-altul si sa vorbeasca despre nasterea Domnului…pacat ca va este ciuda pe fratii vostri!!!
  lautat fie Domnul pt lucratorii sai!
  \

 50. oana zice:

  Marius, ca una care iti ascult predicile, ma uimeste faptul ca ai postat un asa „articol”. Nu e frumos, cred eu, si nici spiritual sa vorbesti despre alti slujitori 😦 stii ce am observat in urma postarii acestui „articol”? o vorbareala fara sens, o vorbareala provocata. Fac apel la chemarea de a ne vedea de lucrurile strict din ograda noastra (cand vine vorba de a ne spune ceva in public). Nu spun mai multe. Este suficient atat. Dzeu sa ne calauzeasca si sa ne dea intelepciune!!!

 51. Clau zice:

  Da… din pacate Gliga a devenit un idol pentru multi crestini. Din pacate, e un interpret crestin lumesc care reuseste sa duca in ratacire in special pe cei tineri. Dumnezeu nu-si imparte slava cu nimeni. Daca Gliga ar fi intradevar un om al lui Dumnezeu, n-ar fi plin internetul cu fotografiile lui, cu laudele ce-i sunt aduse in comenturi (si culmea…nu sunt sterse de catre Adi cel smerit) si lumea n-ar merge la asa-zisele concerte crestine, sa-l vada si sa-l aplaude pe el. Dar unde omul e mare, Dumnezeu e mic, iar unde e Dumnezeu – omul nu se vede.

 52. Laurentiu37 zice:

  draga Clau, a nu fi smerit inseamna sa te lauzi singur iar daca te lauda altii ramai smerit. Si vina este a celor ce il lauda pt ca el nu face asta ca sa iasa in evidenta. De exemplu eu am 12 ani si am cantat pt prima oara in echipa de inchinare Harvest Metanoia Braila la chitara si nimeni nu a venit la mine sa imi spuna ,,Vaaaai ce frumos ai cantat„ pt ca nu am facut-o ca sa ies in evidenta ci ca sa il laud pe Dumnezeu

 53. ana dinu zice:

  …oameni..buni.. cred ca despre dl.Adi Gliga ar trebui vorbit urmarindu-i parcursul,..discursul..si muzica.. ar fi putut..cu vocea lui incredibila,..cu nuante ce te surpprind..te acapareaza..te tintuiesc-te poti misca doar cand muzica-nceteaza,..ar fi putut sa faca propaganda in favoarea violentei..lipsei de castitate…a lucrurilor obscene si caduce..Dar el L-a ales pe Dumnezeu..si Dumnezeu ii ajunge.. Urmariti-l!..e onest si pasionat de ceea ce face..Ce inseamna muzica duhovniceasca, Eliza? Merg in biserica ortodoxa, particip la Sfanta Liturghie.. in dimensiunea ei sacramentala care include si sunete se nasc distante intre mine si Dumnezeu..de care incerc sa ma tin cu ambele maini!..asa incat ies de-acolo simtind nevoia dureroasa sa strig: Unde esti, Doamne..? bisericile neoprotestante sunt minunate in partea de cateheza..dar muzica..ar trebui sa-nceteze.. Adi Gliga..se roaga,.public..cantand..Si-o face cu sinceritate..si de aceea sunetul e perfect..Poate e dovada ca Dumnezeu apreciaza..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.