Am găsit o ”bucată” de cîntat cu ”trupele” sau ”bandele” de Praise-n-worship pe mîine! ”We praise Thee!”

Ha! După marșul pentru viață de astăzi mi-am adus aminte, alergînd cu bicicleta dintr-o parte în alta de limbajul referitor la sistemul închinării noastre. Nu știu de ce! Poate pentru că mîine este Duminică!

Avem ”bucăți”! Bucăți ne dădea după cap antrenorul nostru Domnul Ghiorghică, cînd nu făceam bine. Bucăți făceam la sport, cînd făceam intervale. Bucăți făceam la armată, cînd făceam flotări, cînd primeam pedepse … bucăți.

Uneori chiar simt că primesc …bucăți în timpane și în ficați cînd aud cîte-o TRUPĂ!

Ahhh, da, trupe de închinare, nu formații, trupa de laudă și închinare. Păi trupe avem la armată. Alea te atacă, îți zboară creierii kalașnicindu-i.  Uneori am impresia că băietanii ăștia care joacă counterstrike sîmbăta și Duminica ne cîntă la chitară bass sau electrică, au ceva străfulgerări anamnetice de sîmbăta cînd ne mitraliază pe noi cu sunetele în vremea Duminicii.

Bandă! Avem bandă! Un barbarism de la englezescul band. Cîntăm în banda de laudă. De aici vine bandit. Bandele se luptau de Crăciun între ele între Dacia și Alexadru cel Bun în Iași.

Nu mai continui. Observați, este un limbaj al agresiunii parcă dezvoltat dintr-o teamă subconștientă că vom fi bătuți mîine cu sunetele: bucată, bandă, trupă.

Să ascultăm acum un desant (că ăștia parcă sînt parașutați din altă lume) muzical.

În răzbunare, dați-mi și mie voie să vă dau vreo două bucăți peste timpane… cu bass-ul dat la maxim!

na, încă o bucată!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în inventarul stricaciunilor spirituale, Muzica, Schimb de iutuburi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Am găsit o ”bucată” de cîntat cu ”trupele” sau ”bandele” de Praise-n-worship pe mîine! ”We praise Thee!”

  1. tarniceriu liviu zice:

    Ovi ciupe

    Trimis din Yahoo Mail pe Android

  2. adrian zice:


    De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător…

  3. mcosma zice:

    Ma-ntreb de n-ar fi loc pentru muzica bisericeasca veche in comunitatile evanghelice, alaturi de recuperarea gandirii patristice. Se vede ca pana si la ministerul culturii sovietice se mai facea treaba buna… 😉

  4. Pingback: A cincea duminica din “Postul Pastelui” | Arinuck ptl

  5. Elena Drambareanu zice:

    Cu multumiri si binecuvantari pentru tot ce claditi. Noi cum ne platim datoria spirituala de a ne inchina coplesitoarei O Love that will not let me go? Ma unesc in cuget cu fratii coreeni Mai degraba decat cu ai mei? CE se poate face la nivel de comunitate?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.