Pocăința ca REACTIVARE – faza proiectiv-comunitară – Partea a VI-a (Psalmul 51)

sursa Edictum Dei

De ce reactivare după pocăință autentică? Pentru că lui Dumnezeu nu
Îi place ca diavolul să cîștige două bătălii la rînd într-un război. Dacă i s-a permis diavolului să cîștige o primă bătălie în viața lui David, următoarea este cîștigată de Dumnezeu.

Ce psalmi ascultăm și citim noi acum? Psalmii unui împărat, din ăștia au mai fost! Psalmii unui curvar, și din ăștia au mai fost, ai unui ucigaș? Nu! Psalmii „omului după inima lui Dumnezeu”, pentru că așa a fost numit de Însuși Domnul un ucigaș și un adulterin care a pierdut enorm, dar a fost reactivat într-un mod nou pentru slava Sa!

13 Atunci voi învăţa căile Tale pe cei ce le calcă,şi păcătoşii se vor întoarce la Tine.14 Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele! Izbăveşte-mă de vina sângeluivărsat,şi limba mea va lăudaîndurarea Ta.15 Doamne, deschide-mi buzele,şi gura mea va vesti lauda Ta.16 Dacă ai fi voit jertfe, Ţi-aş fi adus,dar Ţie nu-Ţi plac arderile-de-tot.18 În îndurarea Ta, varsă-Ţi binefacerile asupra Sionuluişi zideşte zidurile Ierusalimului!19 Atunci vei primi jertfeneprihănite, arderi-de-tot şi jertfe întregi;atunci se vor aduce pe altarul Tău viţei.

Ce se pierde și ce se cîștigă cînd ne pocăim? Există lucruri care te descalifică pentru totdeauna, chiar dacă Dumnezeu și Biserica te iartă. Se poate reclama revenirea în aceleași poziții de slujire, de autoritate? A rămas viața lui David intactă, autoritatea lui neștirbită, poziția lui egală cu cea dinainte? L-a repus Dumnezeu în aceleași roluri?

Nu!

A pierdut 4 copii, a pierdut granițe, a pierdut autoritate, a pierdut binecuvîntări, sabia nu s-a depărtat de casa lui. Cicatricile au rămas și au durut pînă la finalul vieții sale și urmele faptelor sale au avut ecouri chiar în generațiile următoare.

Ce mai putem face și ce nu mai putem face după un păcat public, după o cădere vizibilă?

Da, există păcate după care putem fi iertați și reactivați în lucrarea publică, dar sînt căderi, alunecări și păcate în urma cărora se pierde încrederea.

Încrederea ca o FOAIE DE HÎRTIE! Încrederea este ca o foaie de hîrtie foarte fragilă, care este șifonată. Mai poate aceasta fi îndreptată după ce o vom fi mototolit cu totul în pumn? Niciodată, chiar dacă o vom călca cu fierul încins. Dacă a fost descoperit un pedofil și este condamnat, cînd se pocăiește, îl punem învățător la școala duminicală a copiilor? Nu! Un casier care a furat din banii bisericii poate fi iertat, dacă se pocăiește, dar nu îl mai pui din nou la casierie.

Păcatul desfigurează și dezonorează. De aceea Dumnezeu restaurează la David ce se mai poate restaura, pentru că nu s-a putut îndeplini aceasta cu totul!

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl recîștigăm este relația cu Dumnezeu. Sîntem lipiți cu aurul harului Său!

Citește întreg articolul pe Edictum Dei AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole publicate pe Edictum Dei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pocăința ca REACTIVARE – faza proiectiv-comunitară – Partea a VI-a (Psalmul 51)

  1. Pingback: Pocăința ca REACTIVARE – faza proiectiv-comunitară – Partea a VI-a (Psalmul 51) | elvyce's Blog

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.