Pocăința ca RESTAURARE – Partea a V-a (Psalmul 51)

sursa Edictum Dei

Curățire, spălare, zidește, pune, dă-mi iarăși – ce serie de imagini!

7 Curăţeşte-măcu isop, şi voi fi curat;spală-mă, şi voi fimai alb decât zăpada.8 Fă-mă să aud veselie şi bucurieşi oasele pe care le-ai zdrobit Tu sevor bucura.10 Zideşte în mine o inimăcurată, Dumnezeule,pune în mine un duh nou şi statornic!11 Nu mă lepăda de laFaţa Taşi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt.12 -mi iarăşi bucuria mântuirii Tale,şi sprijină-mă cu un duhde bunăvoinţă!

David cere restaurare, vrea să repare, în măsura în care se poate. Uneori nu se mai poate! Morții nu pot fi înviați, spălarea Batșebei nu înlătură sarcina nedorită. Șmecheriile și complotul, acoperirea, autoritatea politică și militară a lui David nu sînt de ajuns ca să anuleze faptele.

Este o mare diferență între REPARAȚIE (faci un lucru să redevină funcțional – asta poate face orice mecanic de biciclete), RECONDIȚIONARE (îl readuci la condiția inițială, dar nu cu piese originale – am recondiționat o bicicletă Ucraina. N-am mai găsit piesele originale, dar am pus unele asemănătoare) și RESTAURARE (obiectul este reparat și recondiținat, acest proces implică ambele acțiuni pomenite înainte, dar cu piesele și materialele pe care le-a folosit autorul original. Un Stradivarius nu se repară și nu se recondiționează se restaurează. Piesele de artă se restaurează!)

Noi sîntem piesele de artă ale lui Dumnezeu. Dumnezeu restaurează, nu ne pune din nou pe roate, ci redecorează cu materialul Lui, nu cu chinezisme, cu pedale din Polonia, cu cauciucuri din Ucraina, ci, așa cum am restaurat o bicicletă din 1940, un Condor. Am căutat de la aceeași firmă, Maloya, ca să obțin același tip de cauciucuri, am așteptat un an după același tip de pedală din același an, de la o altă bicicletă din 1938. A rezultat o bijuterie.

Dumnezeu ne re-creează, ca și cum Stradivarius însuși și-ar restaura viorile. De aceea se numește NAȘTERE DIN NOU! ANA-GENESIS!

Citește întreg articolul pe Edictum Dei AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole publicate pe Edictum Dei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pocăința ca RESTAURARE – Partea a V-a (Psalmul 51)

  1. Pingback: Pocăința ca RESTAURARE – Partea a V-a (Psalmul 51) | elvyce's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.