Bihon despre inițiativa ”75 de ani de la deportarea evreilor din Cluj”, ”in memoriam Eva Mozes Kor” și ”pro Emanuel Hospice”

Mă bucur că inițiativa noastră a fost remarcată de presa locală. Poate așa prind curaj și alții. De această dată eu nu am fost pe bicicletă. Am făcut asistență rutieră. Am deja două drumuri la Auschwitz pe bicicletă. Sînt veteran. Am dat ocazia altora să se bucure de acest fel de pelerinaj. Este mai greu să stai în mașină, să alergi după resurse, apă, să mergi la defecțiune sau pană decît să pedalezi.

Punctul de plecare - zona Fabricilor de Cărămidă

Punctul de plecare – zona Fabricilor de Cărămidă

Un grup de unsprezece ciclişti, împreună cu capelanul Marius Cruceru, au dat start-ul la Cluj, joi dimineaţă, turului memorial „75 de ani de la deportarea evreilor din Cluj – In memoriam Eva Mozes Kor”. Aceștia vor pedala, timp de cinci zile, până la Auschwitz, cu scopul de a atrage atenţia asupra Holocaustului şi de a aduna fonduri care să le asigure ore de îngrijire paliativă pacienţilor Hospice.

Punctul de sosire - Auschwitz

Punctul de sosire – Auschwitz

„La iniţiativa capelanului nostru Marius Cruceru, am lansat la începutul acestui an Campania «Mai dăruiește-mi o oră!» prin care ne propunem să adunăm fonduri pentru fiecare oră petrecută de personalul clinic alături de un pacient hospice. Ne puteţi ajuta să le oferim ore pe care să le trăiască în comfort şi demnitate, transferând în contul Hospice Emanuel suma de 70 lei, pentru a acoperi costul pentru îngrijire paliativă specializată timp de o oră a unui pacient.

Citește mai departe AICI

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Biciclete, cugetări de pe bicicletă, HOSPICE, inventarul stricaciunilor spirituale, lacrima din colțul ochiului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bihon despre inițiativa ”75 de ani de la deportarea evreilor din Cluj”, ”in memoriam Eva Mozes Kor” și ”pro Emanuel Hospice”

  1. Pingback: ”10+ lecții din, dinspre și despre Holocaust” – în această seară la Tineret Filadelfia Oradea | Marius Cruceru

  2. Pingback: Turul ciclist in memoria victimelor comunismului – 2022 | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.