Biserica Creștină Baptistă ”Sfînta Treime” din Aleșd are un nou pastor. Slujba de instalare se va desfășura Duminică, 25 August, 2019

După o perioadă de post și rugăciune, de căutări intense, Biserica Creștină Baptistă Sfînta Treime din Aleșd, biserică în care am slujit în perioada 1995-2019 (cu o întrerupere de 5 ani), și-a ales un nou pastor.

În data de 11 August 2019, în urma unei Adunări Generale Extraordinare, final al unui proces de aproape 7 luni în care am fost implicat ca pastor girant delegat de Comunitate, Biserica l-a ales drept pastor pe fratele Sabin Văran, care a slujit pînă acum la Moldova Nouă.

Mîine, 25 August 2019, începînd cu orele 9.00,  va avea loc slujba de instalare, timp de sărbătoare și celebrare a harului și suveranității atotștiutoare a lui Dumnezeu.

Sărbătoarea va continua și după-amiaza, începînd cu orele 17.00.

Pentru mine aceste luni de căutări, din februarie pînă acum, timp în care am funcționat ca pastor girant, au reprezentat un timp în care am învățat multe lucruri despre modul în care Dumnezeu Își călăuzește și Își păstorește Mireasa ca Mare Păstor.

Ne-am bucurat ca familie de ani minunați la Aleșd, dar acum este timpul să începem o altă slujire în alt loc. Ne despărțim cu inima împăcată și liniștită. Pînă aici a fost timpul îngăduit nouă să slujim în acest loc.

Pentru mine va fi penultima Duminică în calitate de pastor (de această dată girant) al acestei biserici. De asemenea, pentru noi ca familie, a sosit momentul despărțirii de o comunitate pe care am iubit-o cu pasiune și care a fost pînă acum și pentru noi și pentru copiii noștri biserica noastră. În data de 1 septembrie 2019, exact la 34 de ani de la botezul meu, voi da ultima Cină a Domnului în biserica noastră dragă.

Am un singur regret: că nu am fost pastorul pe care această minunată biserică l-ar fi meritat. Le-am dat prea puțin timp, regret pe care îl am și în dreptul copiilor mei. Acum, nădăjduiesc eu, au pastorul pe care biserica îl merită și îl așteaptă de atît de mulți ani, un pastor care să se dedice total numai și numai acestei comunități, fără împărțire în alte slujiri, un pastor cu adevărat de parohie.

Îmi cer iertare tuturor membrilor bisericii din Aleșd pentru că i-am dezamăgit de multe ori și n-am reușit să mă ridic la nivelul așteptărilor lor legitimate.

O parte din inima noastră va rămîne pentru totdeauna acolo unde ne-am binecuvîntat copiii, s-a botezat fiica noastră și apoi am văzut-o tot acolo mireasă. Ne leagă foarte multe amintiri și prietenii, relații care vor rămîne nedesfăcute. Le mulțumim pentru modul în care ne-au primit și ne-au slujit ei pe noi, mai mult decît noi pe ei. 

Așa ne-a călăuzit Dumnezeu, fără vreo urmă de părere de rău sau conflict, ca în bună pace și liniște să îl lăsăm pe noul slujitor să își continue slujirea fără nicio umbrire sau presiune din partea mea.

Fratele Sabin mi-a fost student și l-am remarcat încă din anul I pentru inima sinceră, deschisă, pentru onestitate și transparență, pentru dorința de slujire în deplină dedicare și smerenie. Un ”copil curat”, așa cum l-a caracterizat una dintre profesoarele lui din liceu.

Ne bucurăm că, în ciuda unor alegeri extrem de dificile pentru ei ca familie, în viața personală și profesională, fratele Sabin și sora Ema au ales să se mute în Bihor dintr-un loc în care le era foarte bine și astfel să se pună pe altarul slujirii în această biserică. Dînsul va rămîne singurul pastor al bisericii. Fratele Florin Opriș își continuă lucrarea la Vadul Crișului.

În ce mă privește eu mi-am depus mandatul de pastor girant la dispoziția Comunității Baptiste și ne-am transferat ca membri în Biserica ”Harul” din Mierlău, Județul Bihor, unde ne vom continua slujirea sub autoritatea pastorului local și în funcție de solicitările bisericii locale.

Ne rugăm ca Dumnezeu să își binecuvînteze lucrarea Sa de-a lungul vremii.

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.