De ieri, vineri, 30 august sîntem parte din Biserica Creștină Baptistă ”Harul” din Mierlău

Ieri, Vineri, 30 August, 2019 biletele noastre membrale ca familie au ajuns de la Biserica Creștină Baptistă Sfînta Treime din Aleșd, la Biserica Creștină Baptistă Harul din Mierlău, județul Bihor.

În urma unui proces mai lung în care am stat înaintea lui Dumnezeu ca să primim călăuzire cu privire la biserica noastră ”de metanie”, adăpost spiritual pentru o vreme, așa am simțit ca familie: să mergem spre Biserica Harul, așezată pe dealurile minunat unduite și împădurite ale Mierlăului, comuna Hidișel.

De cînd am descoperit locurile, ne-a fascinat comunitatea sătească un pic aruncată lateral din calea marilor drumuri care traversează județul și ne-a fermecat peisajul, un loc care îndeamnă la retragere și meditație, la scris și tihnă.

Am fost plăcut surprinși să găsim chiar și aseară, la slujba din timpul săptămînii, o biserică activă, cu o prezență bună pentru o vară la sat, unde este atît de mult de lucru pînă la apusul soarelui.

Am fost primiți cu dragoste și mult entuziasm de cei prezenți. Naveta noastră se înjumătățește deocamdată. Cu timpul vom petrece și mai mult timp pe aceste meleaguri, dacă Dumnezeu ne va confirma în continuare călăuzirea Sa.

Pentru moment, din perspectivă eclesială sînt sub autoritatea pastorului local, pastor Ilie Sorițău, iar mandatul meu pastoral este la dispoziția Comunității Baptiste. Slujirea mea va continua la Universitatea Emanuel din Oradea, unde sînt profesor și în dreptul Hospice Emanuel, unde sînt Capelan. De asemenea, mă voi implica voluntar și în alte proiecte, în conformitate cu darurile mele spirituale și cu binecuvîntarea bisericii în care sînt membru de acum încolo.

Biserica tocmai a trecut printr-o renovare interioară recentă realizată cu decență și gust. Acum se lucrează la exterior.

Fotografia este realizată cu 20 de minute înainte de începerea slujbei. Unii au ajuns cu nerăbdare mai devreme.

Mîine, 1 septembrie, în absența și la rugămintea pastorului local de la Aleșd, fratele Sabin Văran, care își ia rămas bun de la Biserica din Moldova Nouă, voi da ultima Cină a Domnului bisericii locale în care am petrecut 24 de ani. Seara va fi ultima mea slujire în această biserică. Ne despărțim cu greu de această comunitate, dar iubim prea mult Biserica din Aleșd ca să nu o părăsim acum.

Dumnezeu să își binecuvînteze Biserica Sa, oriunde se ipostaziază local Aceasta!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Biserica Baptista. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.