Săptămîna patimilor – ziua a patra – pîine, apă, case, oameni și rînduială în cămara cu boli

Astăzi am căzut. Hrana minimală, pîinea și apa, nu asigură destule resurse organismului pentru lupta cu boala. Foarte mulți carbohidrați, prea puține proteine. Pînă astăzi toată familia mi-a răcit. Eu am rezistat. Am un sistem imunitar de invidiat. Dacă aș fi fost în continuare doar pe legume și fructe, aș fi scăpat și de această dată. Dar răceala m-a doborît. Febră, frisoane (cum n-am mai avut demult), stare generală proastă, iar în gît am avut niște sîrmă ghimpată.

Dar n-am renunțat la tură… Am mers încet, cu o medie orară de pensionară, m-am îndreptat spre Apateu (ce nume! parcă derivat din apatheia, starea de netulburare și nepătimire a grecilor, de care vorbesc deopotrivă și Cicero și Augustin în latină).

Am vînat case părăsite și bătrîni voioși, verde, cai, biserică de sat.

O călătorie fără obiective sportive, în care mi-am inventariat bolile. Spuneam că în această săptămînă îmi fac ordine în cămări, birou, depozite. La fel cum facem ordine în vălmășagul lucrurilor, tot astfel trebuie să ne punem în rînduială toate boalele. Dacă nu le așezăm la locul lor, par multe și devenim ipohondri. Dacă le lăsăm în devălmășie, atunci uităm de ele și Neglijența le dă drumul ca să ne cotropească mai tîrziu. Sînt obraznice tîrîturile, se suie pe masă, prin pat, scormonesc prin lucruri.

Rafturile cu boli seamănă cu un terariu. În fiecare borcan, cu eticheta întoarsă spre mine, am pus cîte o boală. Unele sînt șopîrlițe mici. Fibrilația este pe raftul de sus, în sticla cea mai groasă. Stă și clipește rar în semihibernare. O țin la rece, ca să nu se trezească. Cînd va scăpa, îmi va strivi pieptul. Este cea mai puternică jivină pe care o am în terariu. Se mișcă încet, cleios, plină de forță. Celelalte? Bine așezate pe rafturi, stau cuminiți în general. Una mi-a scos limba astăzi, dar i-am dat un bobîrnac prin geam și s-a întors cu spatele. Nu le hrănesc, dar le vizitez periodic.

Gata! S-a făcut ordine! Declar casa curată de jigănii și șerpuitoare, de insecte și infecte.

Ah, da! Pentru răceală? Am pus-o și pe asta deja în borcan. O biată musculiță! Cu multă vitamina C de 1000 mg (cam 8 pastile în 24 de ore), mult lichid, și aspirină naturală – Salicinol. Am bolit cum se cuvine cam 10 ore și  … gata! Mîine voi renunța la efort fizic și călătorii.

Stau în izolare numai de dragul celor din jur. Ca să nu contaminez. Aștept să treacă …

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în cugetări de pe bicicletă, disciplinele spirituale, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Săptămîna patimilor – ziua a patra – pîine, apă, case, oameni și rînduială în cămara cu boli

  1. danielpghe zice:

    22.3km/h, iar media mea e de 23 🙂 sunt la categoria pensionari, va multumesc :)))))

    Va doresc sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.