De Buna Vestire, marșurile pentru viață

Pe 25 martie, anul acesta, în peste 100 de orașe din România se vor desfășura marșurile pentru viață. Pînă atunci să desfășurăm o campanie susținută pentru protejarea vieții.

sursa tp://alexionescuthinks.wordpress.com

sursa tp://alexionescuthinks.wordpress.com

Suprinderea mea neplăcută este că și printre cei pe care i-am considerat creștini dedicați apar idei pro-choice. Zilele trecute am avut un dialog surprinzător cu cineva care dădea circumstanțe atenuante uciderii. Argumentul? Femeile nu sînt vinovate că fac avort. Sînt silite. Bărbații sînt de vină. Ei, cu pulsiunea lor sexuală de nestăvilit.

Cred că trebuie să desfășurăm campanii de conștientizare, de informare, de educare mult mai intense. Pînă în 25 martie avem cîteva săptămîni bune în care să îi chemăm pe creștini la manifestarea publică a concepției lor despre viață, concepție, naștere.

Mi-aș dori să văd măcar 3000, dacă tot am ieșit pînă la 7000 în Oradea, măcar 3000-3500 de credincioși manifestînd pentru drepturile celor care nu se pot apăra, tot așa cum am manifestat în aceste zile. Nu cred că miza politică este mai presus decît dreptul ființelor dezmembrate în spitale, acolo unde ar trebui ca acestea să fie protejate.

În următoarea perioadă voi desfășura, atît prin emisiunile pe care le produc la Credo TV, cît și pe blogul meu, pe profilul de facebook, o campanie mult mai agresivă pentru viață. Sînt conștient că acesta îmi va aduce multă ură și resentiment, dar îmi asum riscul.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Fabrica de barbati, inventarul stricaciunilor spirituale, Perplexităţi, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la De Buna Vestire, marșurile pentru viață

 1. Pingback: De Buna Vestire, marșurile pentru viață |

 2. ABCD zice:

  Pace
  Sunt membru al unei biserici Baptiste si as dori sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: De ce trebuie noi sa fim atat de interesati de ceea ce fac alti oameni? Ma refer aici la avort si homosexualitate. Nici eu nu sunt de acord cu aceste lucruri, dar nici nu ma intereseaza atata timp cat ele nu sunt practicate de catre membrii bisericii. De ce trebuie mie sa imi pese daca Vasile si Gheorghe sunt gay sau daca „X” face un avort? Ok, sunt pacatosi, vor merge in iad. Ce atata bataie de cap?

  • Marius David zice:

   ABCD, da, cred că voi încerca să îți răspund la această întrebare duminica următoare. Voi avea o conferință legată de tema creștinul și cultura. De ce trebuie să ne implicăm în cultură, în cetatea în care trăim. De ce trebuie să ne pese?
   Ai familie? ai copii?
   Dacă cei care fac parte din biserica ta nu sînt pedofili, dar Coco și Boco (că Vasile și Gheorghe sînt nume prea încreștinate ca să le întinăm) sînt pedofili sau vînd droguri și se leagă pe stradă de copiii tăi, recrutează, fac lobby, sînt agresivi, încearcă să corupă, se bagă în viața ta, se agață de soția sau fiica ta pe stradă, încercînd să le violeze, precum acum un an în Koln? Tu ce o să faci? Nu mă bag, nu este viața mea, nu am treabă.
   Ei, există o majoritate care tocmai încearcă să ucidă copii. Nu pe stradă, ci în spitale.
   Voi lupta pentru apărarea acestor copii. Orice drept al unei ființe umane, create după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, orice drept fundamental, la viață, la libertate, dacă este încălcat, atunci este și treaba mea.
   IAr atunci cînd două drepturi intră în coliziune, dreptul la libera alegere cu dreptul la viață, avem priorități clare, care ne ajută să facem alegerea cea mai bună.
   Deci, ce atîta bătaie de cap, pînă în iad, vorba lui Sartre, ”iadul sînt ceilalți”

   • abcd zice:

    Personal nu cred ca e datoria crestinilor sa ii schimbe pe altii. De ce nu se implica biserica in reducerea avorturilor prin reducerea nr de prostituate sau a contactelor sexuale extraconjugale, in loc sa tot organizam marsuri pentru viata? Nu neg ca acei copii au dreptul la viata, dar ce poti face daca mama nu ii vrea? Avorturile, curvele si medicii dispusi sa faca asa ceva au fost si vor exista mereu.

    • Marius David zice:

     nu, creștinii nici nu pot să îi schimbe pe alții, dar pot vesti Evanghelia, care poate aduce schimbarea. Duhul lui Dumnezeu aduce schimbarea, după convertire.
     Biserica se implică în proiecte de educație, sînt fundații și organizații, am prieteni, profesori, reprezentanți ai unor ong-uri, voluntari, organizații private, toți se implică în cadrul orelor de dirigenție în școli, în stradă, vedeți ce fac Iulia și Dan Călinescu în Cluj, spre exemplu, familia Chiș din Oradea, familia Vișan, tot din Oradea.
     Trebuie educație, informare, prezență în spațiul public.

 3. Pingback: Creștinul secolului XXI și Cetatea/cultura – Serile Iris | Marius Cruceru

 4. Gabriel zice:

  As a former fetus i oppose abortion.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.