Postul lui Daniel – ziua 17, zi de post (biologia în stil baroc sau barocul biologiei)

Corpul uman este fascinant. Viața este fascinantă. Astăzi am plecat iar în izolare. Am celebrat prima zi de primăvară! A fost extraordinar de cald pentru un februarie, astfel că am sărbătorit prima zi cu adevărat ciclabilă în toi de Februarie pedalînd 45 de km pentru cei 45 de ani ai mei, cu o viteză de peste 22 km la oră și cu o maximă, pe Paleu, de peste 73 de km în coborîre. Am luat Vitusul, eroina celor 400 de km într-o zi, și am mers cît am putut și cu vîntul în spate și cu vîntul în față. Apoi, pentru completare, am mers pe jos încă 96 de minute spre obosirea trupului la săvîrșire.

Nimic! Fiind zi de post, m-am hrănit doar cu lapte de migdale și espresso. Totul foarte diluat cu apă. Am încheiat seara, de această dată, postul scurt cu un shake de fructe de pădure, fără zahăr și lactate, doar fructele congelate, și cu varză murată tăiată mărunt și cu mult ulei de măsline.

Am dorit să suplinesc cele glucide consumate în efort și sarea eliminată prin transpirație, plus cele 1528 de calorii arse, 1009 la bicicletă, 519, la plimbarea cu Noah în spate.

După cum vă spuneam, corpul uman este fascinant. Rezistă enorm. Cînd am ajuns acasă, după efortul pe care îl vedeți AICI, am observat un ușor tremor la mîna dreaptă. Eram plin de adrenalină, golit de resurse. Echipamentul era ud.

Am încercat să văd cît ține și cît mai rezist așa. Presupun o hipoglicemie. Am evitat dulcele. M-am așezat în pat, am adormit profund, și m-am trezit, CULMEA, fără foame, fără senzația aceea de epuizare și cu senzația că aș fi putut lua totul de la capăt, alergînd după pradă.

a propos, iată un documentar fascinant despre tensiunea evoluție – creație

sursa DiscoveryScienceNews

Împărtășesc o teorie pe care am mai dezvoltat-o la serile Iris: și anume că avem două moduri în care sîntem programați să rezistăm la foame.

  1. Modul vînătoare – alergăm, sîntem flămînzi, dar alergăm, facem efort și consumăm grăsimea din corp. Pe cînd găsim hrana sau mîncăm normal, corpul recuperează și de aici efectul yo-yo al celor care țin cure de slăbire proaste.
  2. Modul rănit – sîntem flămînzi, dar stăm. Corpul citește faptul că ești bolnav, zaci, trebuie să te recuperezi, n-ai nevoie de mușchi, deci îi va auto-canibaliza și te va menține în viață, sacrificînd totul, ultimul fiind creierul.

Din această pricină alerg, biciclesc atunci cînd sînt în post. Trec în modul vînătoare. Am grijă la recuperare. De luni nu am mai mîncat nimic solid. Numai sucuri de fructe și legume. Un regim hipocaloric, dar care compensează prin abundența de vitamine și mineralele extrase direct din plantele trecute prin storcător.

Sînt mirat de energia pe care o am (mai ales că am trecut de la 3 expresso pe zi la 1 singur, doppio), de claritatea privirilor  și deciziilor (la 73 de km la oră pe două roți trebuie să iei niște decizii destul de rapid, este diferența dintre viață și moarte). Simt cum în corp se întîmplă multe lucruri, organele interne reacționînd la efortul intens alături de schimbarea drastică de alimentație.

PS. Ah, pentru cei care ați întrebat totuși de kg. S-au dus 5 pînă acum. Se vor duce  7 la finalul postului lui Daniel, dar nu asta este important. Am mai spus. Nu este cură de slăbire, deci, doamnelor și domnișoarelor, nu încercați aceasta ca să vă vină vreo rochie la vreo nuntă 🙂 .

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.