Între Scriptură și ziar(e) – Stress-ul posttraumatic. Ce urmează pentru cineva care a trecut printr-o tragedie de tipul Colectiv? Cu psiholog Anca Axente

Ce urmează pentru cineva care a trecut prin ceva de tipul Colectiv? Am făcut armata în timpul Revoluției din 1989. Sînt lucruri pe care mi le amintesc și acum. Am unele coșmaruri și acum despre nopțile de veghe în groază. Și acum cînd bate vîntul ca în Dobrogea și cînd ninge tare îmi amintesc de orele nesfîrșite petrecute cu teama în suflet.

Am multe cicatrici pe corp din diferite pricini. Mă dor întotdeauna cînd este vremea rea. S-au vindecat, dar am amintiri legate de fiecare: căzături cu bicicleta, arsuri, tăieturi.

Oare cum se vindecă rănile sufletești?

Sper ca discuția cu Psiholog Anca Axente să vă ajute. Poate cîndva va trebui să identificați fie în viața dumneavoastră, fie în viața cuiva apropiat acea stare de boală sufletească în fața căreia nu ne mai putem ajuta singuri.

Soluția? Specialistul. Școala de psihologie clujeană, condusă de prof. dr. DAniel David, este una dintre cele mai performante în acest domeniu.

Biserica lui Cristos are diferite daruri. De ce să nu fie folosite? Oare dintre aceste daruri nu sînt și specialiștii în diferite domenii? Medici, psihologi, psihiatri, toți cu o infrastructură ideatică spălată în Cuvînt, cu priceperi și abilități cîștigate în timp îndelungat.

Cristos a ales să nu ne rezolve toate problemele și mai cu seamă a ales să nu le rezolve Singur pe cele pe care vrea să le dezlege. Ne-a dat frați și surori în același Trup!

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Între Scriptură și ziar. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.