Între Scriptură și ziar(e) – ADHD, un mit sau … nu? Ce să faci dacă ai un copil cu ADHD? Cu psiholog Anca Axente

Copilul meu este obraznic! Nu stă locului! Are probleme la grădiniță, la școală! Este izolat de ceilalți! Nu se poate concentra! Cred că este de la tabletă, i-am dat prea repede telefonul mobil! Nu știu ce să mă mai fac cu el!

Avem trei copii. Fiecare este diferit. Noah scoate toate energiile din 4 adulți. Am citit multe despre ADHD, și pro și contra. Unii spun că este doar un mit.

Urmăriți emisiunea cu psiholog Anca Axente. Doamna Axente a făcut cercetări în domeniu și s-a ocupat în detaliu de această condiție, ca să nu îi spunem boală.

Aștept contribuțiile voastre, întrebările, nelămuririle. Le direcționăm spre specialist. Numai vă rog să nu vă diagnosticați singuri copiii. Românul este obișnuit să ia pastile singur, să se diagnosticheze în fața dr. Google. Căutăm repede pe internet și ne găsim soluțiile convenabile.

Sper ca acestă discuție să vă fie de folos, cu toate veștile bune și rele pe care le conține. Nu uitați: copiii cu ADHD sînt extrem de inteligenți! Iată vestea bună și probabil că Homeschoolingul este soluția ideală pentru ei. Altă veste bună!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Între Scriptură și ziar. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Între Scriptură și ziar(e) – ADHD, un mit sau … nu? Ce să faci dacă ai un copil cu ADHD? Cu psiholog Anca Axente

 1. Roxana zice:

  e adevarat ca ati mentionat la sfarsitul emisiunii ca veti aborda si tema relatia tehnologie/comportament dar trebuie sa recunosc ca sunt usor dezamagita ca intr-o emisiune de aproape 30 de min nu s-a atras deloc atentia asupra unor factori de risc pt ADHD ft importanti si anume tabletele, TV-urile, desenele animate etc la care copiii sunt expusi multi dintre ei inca de la 6-9 luni si care afecteaza dezvoltarea creierului intr-un mod negativ. Sunt studii facute, OMS recomanda 0 expunere la ecran pana la 2 ani. In schimb in foarte multe case TV merge non-stop, copilul de joaca cu tableta si telefoanele parintilor etc. ADHD-ul de multe ori poate fi prevenit, desigur ca exista o componenta genetica in unele cazuri dar nu la toti, exista si multe cazuri care rezulta din faptul ca li se permite copiilor sa faca ce vor ei, nu au limite si din accesul precoce la tehnologie,

  • Marius David zice:

   Stimata Roxana, problema este mult prea complexa ca sa fie expediată în doar 30 de minute. Media este doar un trigger pentru ADHD, nu este cauza. 30 de minute este foarte puțin pentru oorice discuție mai adîncă. Din fericire, la cererea telespectatorilor s-a schimbat formatul, vom avea 45 de minute din ianuarie.
   Noi nu avem televizor si am evitat si cu primul rînd de copii expunerea la media pînă la 13 ani. Vom încerca și cu micuțul Noah.
   Așa cum spuneam, vom reveni asupra subiectului tangent. Mulțumesc pentru atenție și sugestie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.