Cîteva lucruri despre copii și creșterea copiilor (mici) – colici, somn și alte chestii

Noah împlinește mîine trei luni. Ar trebui să scăpăm de perioada colicilor. Dar cine poate potrivi ceasul după burtica unui prematur?

2014-12-21 02.13.02

Am hotărît să înlocuiesc survolul de lunea aceasta cu anume gînduri despre creșterea copiilor mici, lucruri învățate în ultima vreme, chestiuni de urgență, de ajutor pentru colegii noștri de bucurii și suferință, părinți de copii mici.

Nașterea lui Noah ne-a schimbat radical. Ne-a schimbat pe noi, dinamica relațiilor dintre noi (toate spre bine), nu doar Natalia, după cum arată articolul ACESTA.

Pentru cei care își fac planuri AICI este o postare de aur. Merită citită, dar fără a ne abandona credința. Bucovinenii au o vorbă, pe care noi am experimentat-o din plin în aceste trei luni: fiecare copil vine cu o pîine sub braț.

Dacă nu ați avut pînă acum ocazia să creșteți un copil, articolul ACESTA este absolut delicios. Am rîs cu lacrimi împreună cu Natalia. Cum ne pregătim pentru venirea primului copil?

Punctul 3: Programul nocturn

1. Plimbă-te prin sufragerie de la 5 la 10 seara cu o pungă cu apă cântărind între 4 şi 6 kilograme şi cu radioul din care răsună de zgomote insuportabile dat tare.

2.  La 10 seara lasă punga jos şi pune ceasul să sune la miezul nopţii.

3. Trezeşte-te la ora 11 şi plimbă punga prin cameră până la 1 noaptea.

4. Pune alarma să sune la 3.

5. Din moment ce nu poţi să dormi, trezeşte-te la 2 şi fă-ţi un ceai.

6. Bagă-te în pat la 2:45.

7. Ridică-te la 3, când sună ceasul.

8. Cântă în beznă până la 4.

9. Pune alarma să sune la 5. Trezeşte-te când sună.

10. Fă micul dejun.

Continuă să faci asta pentru cinci ani. Și nu uita să pari binedispusă!

Citiți-l în întregime AICI.

 

A propos de lucruri și nevoi, iată AICI cîteva lucruri care nu sînt necesare copilului, nici după naștere, nici după. Iată totuși cîteva lucruri de care au nevoie:

– They need physical nourishment.

– They need classic, open-ended toys: wooden blocks, Legos,

– They need clothes they’re allowed to get dirty.

– They need time with their parents and siblings. They need to play outside. They need to go to a zoo. They need to visit a farm (if they’re city kids) or the city (if they’re rural).

– They need to ask questions.

– They need to explore.

– They need sleep.

– They need books.

Citiți articolul în întregime. Merită!

Voi reveni oricum cu postări mai îndesite și detaliate despre aceste subiecte.

1. COLICI. Protectis, Bonisan, dar se poate încerca și cu Sab Simplex. Totuși nimic nu-i mai bun ca purtarea în wrap și sunetul alb (sunetul de foen). Am făcut cîteva nopți albe. Vreo 40, dar nu pentru că Noah a fost rău de plîns, ci numai pentru că nu puteam adormi de dragul lui. Abia așteptam să îi întîmpin scîncitul. Mers prin casă, legănat et c. Nota 10 și premiul I cu coroniță, vorba Dr. Bianca Chirea: contactul piele-piele și sunetul alb.

 

2. PURTAREA. Wrap. Tot timpul. Da, îl învățăm în brațe. Fără niciun regret și mustrarea de conștiință. Voi lupta împotriva mitului găunos cum că se vor învăța în brațe copiii și nu vei mai putea scăpa de ei. Acum mi-aș mai ține în brațe copiii mai mari. Nu mai vor ei. Îi fugăream de lîngă noi, cînd erau mici, ca nu cumva să se învețe prea mult alintați. Nu vom mai repeta greșeala. Iată că inclusiv noi bărbații putem arăta bine cu noul accesoriu de îmbrăcăminte: wrap-ul. Vezi poza de mai sus.

3. SOMN. Nu îl scăpăm pe Noah din priviri. Știm totuși că ajung 3 minute ca moartea să îl ia. Ironia situației ne-a învățat că atunci cînd am fost mai cu ochii pe copii, atunci au avut cele mai urîte răni, cele mai urîte căzături. Dumnezeu ne-a învățat că nu ne putem noi proteja copiii …. totuși. Pentru că este prematur trebuie supravegheat de aproape. Dacă aveți un somn neglijent și agitat, NU DORMIȚI în pat cu pruncul. NU ÎI PUNEȚI PERNE și elemente de susținere pe lîngă. Iată mai multe detalii AICI. Copilul se poate sufoca cu propria vomă sau cu micile elemente de susținere pe care le puneți pe lîngă el. Noi am ales deocamdată bed-sharing, dar cu prudență, pentru că Natalia are un somn foarte atent și grijuliu. În cazul lui Noah mai periculos este să îl lăsăm singur, din cîte am observat noi. Iată argumente pentru Bed-Sharing AICI.

4. LECTURA. Copilul aude, chiar dacă nu ascultă. Preia, chiar dacă nu pricepe. Am început deja lecturile pentru Noah. Citiți! Iată AICI 5 căi pentru a face teologie pentru ochișori micuți. Sper ca de această dată să facem mai bine. Iată AICI un alt articol pe tema aceasta.

5. ALĂPTAREA. Nu mai discutăm beneficiile alăptării naturale la sîn versus alăptarea cu biberonul cu lapte praf. Este o minune că Noah se poate bucura de acest mod de hrănire. Pentru mamele care doresc relactarea, iată un articol bun AICI. În engleză sînt mai multe resurse. Iată ceva de început AICI.

6. GREȘELI. Continuăm să le facem. Am renunțat la proiectul de a deveni părinții perfecți. Încercăm să folosim experiența de pe urma lui Neriah și Naum, dar știm că sîntem ființe păcătoase și cu siguranță Noah nu seamănă nici cu Neriah, nici cu Naum. Deja își manifestă personalitatea foarte puternică. Încercăm să ne gîndim deja fiecare pas cu puțin înainte. Iată o discuție despre 10 greșeli posibile. Eu am numărat la mine mult mai multe. Vezi articolul AICI.

7. INSTINCTUL. Am învățat să ne urmăm instinctul patern și matern. Este cel mai util. Inima ne spune din nou ce avem de făcut. Creșterea copiilor este ca mersul pe bicicletă. Nu îl uiți. Ți-l aduci aminte imediat ce reîncepi. AICI este un articol despre supraviețuirea în primele trei luni de viață. Sper să vă fie de folos. Dacă aveți mame, soacre sau o mătușă înțeleaptă pe aproape, sunați-le!

va urma!

 

Bonus:

Via Gramma

Dintre regulile de creştere a copiilor de acum 300 de ani. De Susana Wesley.

1. Este interzisă mâncare între mese.2. Copiii trebuie să fie în pat la ora 8 p.m.3. Copiii trebuie să ia medicamentele fără să plângă.4. Supune voinţa copilului, pentru a-i câştiga sufletul pentru Hristos.

5. Învaţă-l pe copil să se roage, de îndată ce ştie să vorbească.

6. Cere tuturor copiilor să fie liniştiţi în timpul de închinare din familie.

7. Nu da nimic copiilor dacă plâng, ci numai dacă îţi cer în mod politicos.

8. Pentru a preveni minciuna la copii, nu pedepsi niciodată o faptă mărturisită pentru care copilului i-a părut rău.

9. Nu lăsa nicio faptă păcătoasă nepedepsită.

10. Nu pedepsi niciodată un copil de două ori pentru aceeaşi greşeală.

11. Laudă şi răsplăteşte faptele bune ale copiilor tăi.

12. Orice încercare de a-ţi face plăcere din partea copilului, chiar dacă nu este aşa reuşită, trebuie lăudată.

13. Cultivă dreptul la proprietate, chiar dacă este vorba doar de lucruri mărunte.

14. Să te ţii cu stricteţe de toate promisiunile.

15. Nu pretinde de la fete să lucreze, până nu ştiu să citească.

16. Învaţă copilul să se teamă de nuia.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în cugetări de pe bicicletă, Fabrica de barbati, homeschooling, Jurnal de tată imperfect. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cîteva lucruri despre copii și creșterea copiilor (mici) – colici, somn și alte chestii

 1. Nechitoaia Marius zice:

  Domnul sa va binecuvanteze si sa va ajute in aventura de tata.referitor la susane wesley( mama lui John Wesley) este un exemplu pt toate mamicile din ziua de azi a crescut 19 copii si din ce stiu prin regulile acestea toti au ajuns bine vazuti in societate(dpdv etic) : doctori , avocati , evanghelisti

 2. pivoinepage zice:

  Am avut 3 fete cu colici. Cel mai mult a durat 3 luni si jumatate. Imi pare rau ca nu am stiut. Va trimiteam de aici un remediu cu totul natural bazat pe extras de musetel si alte plante foarte safe pentru sugari. Am folosit acest tratament la fetele mele, o pastiluta minuscula si cretoasa care se dizolva sub limbutza. Prima mea fetita a fost foarte colica. De la 7 seara pina la 2 noaptea o tinea. Celelalte doua au trecut foarte usor peste colici, fiindca pe atunci am aflat de colic baby remedy.

  Pe o nota pozitiva, nu mai dureaza mult. Probabil vreo doua saptamini si gata. Copiii colici sunt recunoscuti a avea o personalitate foarte placuta, Parca sa ISO ia revansa la cele 3 Luni de colici:)

  God bless!!! Georgeta Ulici

  Next time write me early and I will send you the help! 🙂 Cu incredere!

  Sent from my iPhone

  >

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.