Noutăți editoriale la Ratio et Revelatio

Editura Ratio et Revelatio își propune să-și respecte angajamentul față de cititorii săi, prin calitatea, atît de conținut, cît și de formă fizică, a cărților sale. De asemenea, Editura speră ca anul 2015 să marcheze și inaugurarea ofertei de ebook-uri, în producție proprie.

Iată cîteva dintre cele mai importante titluri din 2015. Colecția de filosofie (Ratio) va aduce titluri inedite și valoroase, de la texte primare traduse pentru prima dată în română sau ediții revizuite, la istorii ale filosofiei. Vor fi publicate: George Berkeley, „Alcifron sau micul filosof” (trad. Vlad Mureșan), dialog tîrziu al lui Berkeley, dedicat respingerii argumentelor frecvente în cadrul iluminismului britanic în favoarea scepticismului, agnosticismului, materialismului și ateismului, pentru prima dată în limba română; Charles Sanders Peirce, „Semnificație și acțiune” (trad. Delia Marga, ediție revizuită a traducerii apărute în 1991), o valoroasă colecție de scrieri ale unuia dintre cei mai importanți filosofi americani; pentru prima dată în cultura română va apărea o colecție de eseuri ale marelui filosof german Johann Georg Hamann, supranumit „Magul Nordului”, în traducerea lui Mihnea Moroianu. De asemenea, tot pentru prima dată în românește, va apărea, în traducerea lui Andrei Todoca, lucrarea filosofului german Salomon Maimon, „Încercare asupra filosofiei transcendentale”, fundamentală operă a idealismului german timpuriu.

În domeniul istoriei filosofiei, va apărea primul volum (din patru) al „Istoriei filosofiei occidentale”, de Sir Anthony Kenny (trad. Antoaneta Sabău).

În catalogul de teologie (Revelatio), va fi inaugurată o colecție de teologie medievală. Primele titluri vor marca începutul seriei Anselm de Canterbury, prin „Despre adevăr” (traducere inedită de Cristian Bejan) și republicarea „Proslogion”-ului și „Monologion”-ului, în traducerea revizuită a lui Alexander Baumgarten.

Citește mai departe AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Cărţi de citit. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Noutăți editoriale la Ratio et Revelatio

  1. Bine de știut. Deși îmi este atât de greu să citesc electronic. De obicei imprim cărțile pe care doresc să le citesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.