Eveniment editorial – Eneida în traducerea lui Dan Slușanschi

Prof. dr. Dan Slușanschi ne-a predat gramatica latină, gramatica greacă – morfologia, cursul practic de Homer. A fost primul profesor pe care l-am întîlnit la Facultatea de Limbi Clasice de la București chiar la examenul de admitere.

Dan Slușanschi a fost un adevărat poliglot, în sensul inițial al cuvîntului. Om de o vastă cultură, cu preocupări largi în recuperarea adevăratei culturi din spațiul nostru (lucra, spre exemplu, la un proiect Cantemir chiar înainte de moartea sa).

Fostul său student, Otniel Vereș, îi ridică un monument, publicarea traducerii la Eneida.


Eveniment editorial Ratio et Revelatio în pregătire pentru Gaudeamus (București, 2014): ENEIDA lui Vergilius, în traducerea marelui clasicist Dan Slușanschi. Lansarea va avea loc sîmbătă 22 noiembrie ora 16 în prezența unor oaspeți de seamă.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Cărţi de citit. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Eveniment editorial – Eneida în traducerea lui Dan Slușanschi

  1. Adrian zice:

    asta da eveniment! De fapt nu e doar un eveniment, e o sarbatoare: Eneida lui Dan Slusanschi e un fel de, cum ar spune microbistii, „azi joaca Real Madrid!” 🙂 Lectura obligatorie pentru toti, de la inginerul de poduri, avocati, contabili si chirurgi si pana fizicienii care cauta bosoni si cosmonautii de pe statiile orbitale. Recitarile conducatorului meu de doctorat din Iliada, Odiseea si Eneida (din memorie, sute de versuri) m-au marcat. Chiar azi ne-am intalnit si uitandu-ma la Dansul mi-au revenit in minte versurile din Eneida (cantul VI?): „Batran, dar batranetea lui e verde/ Si ca un zeu de tanar e batranul.” Pacat ca in zilele noastre se face atat de putina cultura clasica in scoli.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.