Primele impresii despre Devron Zerga D 3

Azi despre primul Devron. A sosit deocamdată Zerga D3-ul. Este o bicicletă care va avea o destinație specială. Nu pot deconspira deocamdată.

Am primit vestea că a venit chiar de 1 aprilie. N-a fost păcăleală. N-am avut răbdare și m-am dus la magazinul Green Bike din Oradea și am luat-o chiar cu o oră înainte de închidere.

Am făcut o tură prin oraș pînă acasă. Suprinzător de agilă pentru un MTB, ușoară (13,5 kg cu tot cu pedale și portborcan).

I-am blocat furca pentru șosea și s-a comportat ca o bicicletă de trekking. În afară de vîjîitul roților de MTB, neobișnuit pentru mine, un cursierist și ciclist de touring (roți subțiri de 28 erau preferatele mele), nimic nu mă deranja.

Am încercat cîteva manevre riscante pe unde am avut loc, pregătindu-mă pentru căderi. Nimic! Stabilă, ușor de manevrat chiar în skiding.

Am dat drumul la furcă și am încercat cîteva frînări agresive. Cu Nishiki m-aș fi răsturnat peste cap.

A doua zi am făcut primul Paleu. Iată AICI. M-a însoțit Attila Szondrai, care mi-a și făcut niște poze incomode 🙂 .

Am finalizat Paleul sub o oră și mi-am bătut pentru prima dată recordul personal la coborîrea serpentinelor. Cu nicio altă bicicletă nu aș fi îndrăznit acele manevre pe nisip în curbe sau pe drumul denivelat în coborîre.

Cu o medie de 21,4 km pe oră sînt foarte mulțumit la categoria MTB, iar aproape 55 de km la oră pe coborîre este destul de bine cu roți de 26 inches.

Cele trei foi și nouă pinioane sînt îndeajuns pentru orice fel de înclinație, pantă, coborîre.

Este prima bicicletă de acest fel (nu se pune în socoteală Colnago) la care schimbarea se face instant, impecabil, fără ezitări, fără încălecări, zgomote. Totul este ca la carte, exact, fiabil, de încredere. Așa și trebuie la un SRam, nu?

Sînt curios cum se va comporta 27,5-ul. Pînă atunci vom mai merge cu D3-ul.

Ce-mi place cel mai mult din tot ce au făcut băieții de la Devron? Cadrul! Am pedalat pe Scott-uri, Kellys, Bulls, Cube, Canondale, Univega, Merida, toate modelele de circa 5 ani încoace. Pe niciuna nu m-am simțit atît de acasă, atît de confortabil ca pe acest cadru de aluminiu.  Top-tube este lăsat în jos mult spre șa, astfel că pot sări ușor de pe bicicletă fără să mă lovesc, la stopuri stau comod, schimbarea poziției în pedale la cățărări nu dezechilibrează bicicleta.

Ce aș schimba? Poate că este o chestie de gust aici, pentru că asta fac la fiecare bicicletă. Aș schimba manșoanele (prefer ceva mai lin, fără zimți, deși zimții oferă o prindere mai sigură, mai ales pe teren accidentat, forma aceasta este extrem de comodă mai ales la drum mai lung.), pedalele (optez pentru pedale ușoare și cu zimți ascuțiți care să îmi intre în talpa pantofilor pentru aderență maximă, actualmente folosesc pedale Forester de la Doua Roti) și șaua (prefer șeile cu fantă pe mijloc, din Seria Selle Italia Flow).

Azi am făcut a doua tură cu Zerga D 3. Satisfacția este în creștere, mențin observațiile făcute anterior.

Deja aceste chestiuni sînt preferințe personale, este contactul cu bicicleta în cele trei puncte (pedale, manșoane, șa). Εchiparea de la WTB pentru Devron nu este rea deloc, este pe deplin satisfăcătoare pentru orice tură sub 25 de km. De la 25 de km în sus pretențiile pentru un post de conducere mai confortabil cresc exponențial. Toate acestea se pot achiziționa cu banii economisiți prin diferența față de o altă marcă străină. Realmente cred că Devronul este o achiziție excelentă, dacă privim la raportul calitatea echipării-preț.

Ce pot să spun în concluzie? CUMPĂRAȚI ROMÂNIA!

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biciclete. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Primele impresii despre Devron Zerga D 3

  1. Pingback: Devron Zerga D6.7 după 500 de kilometri | Marius Cruceru

  2. Pingback: Devron Zerga D6.7 la 5000 de km! | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.