Update la declarație de avere – 5 noiembrie 2012

Aici este declarația mea de avere pe scurt și pe bune.
A intervenit o schimbare între timp.
Săptămîna trecută ne-am luat mașină. Ce altceva decît un opel astra G. (Mașina pe care am avut-o în folosință pînă acum). Prietenii noștri ne-au vîndut-o la un preț foarte prietenos.

Să dea Dumnezeu să o purtăm fără accidente!

De asemenea, cu ocazia „fericitelor sărbători creștinești de ziua morților” am înstrăinat două biciclete din colecția „personală și privată”. Krugerul și Noul Pegas. A propos, băieți, nu uitați de concursul care se încheie mîine. N-am renunțat însă la biciclit, chiar dacă vremea a fost rea. Lizardul este prieten de nădejde, bicicleta de cross-country, care trece „prin foc, prin spăngi, prin fum”.

Αltă noutate: în această perioadă hoții (alții, oameni cinstiți, la locul lor… ) ne-au călcat din nou. De data aceasta la terenul amintit, dar despre asta … cu altă ocazie.

Această minunată casă-grajd este acum complet devastată de doi locuitori cinstiți ai localității minunate de munte din România profundă și foarte profund cinstită, oameni curați la suflet, dar un pic murdari la buzunare. N-au iertat nici lemnele, copacii, tot ce se putea tăia cu drujba, încărca și duce.

Veșnicia și curăția sufletească în satul românesc se odihnesc, numai că dorm sărmanele în papuci. Deci și în concluzie, mă consider jefuit din nou.

Apoi, în prepararea sărbătorilor de iarnă, în sprijinul constituirii formațiilor, orchestrelor și altor ansambluri de acest fel, o parte dintre instrumentele muzicale din casă ne-au părăsit tropăind de fericire în lift că și-au găsit stăpîni nemiloși exploatatori.

Mai bogați cu o fierătanie, mai săraci cu alte lucruri, dar mult îmbogățiți în suflete.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Update la declarație de avere – 5 noiembrie 2012

 1. marinelblaj zice:

  Felicitări! Pentru maşină! S-o… struniţi sănătoşi! Pentru celelalte… Iov 1:21 ar zice românul, „tradiţional cinstit”, ca să se justifice… Aşa e de când cu politica asta, nu prea a mai rămas mult de furat în ţara asta; bune şi lemnele… Vine iarna şi… românul, gospodar…
  Mă bucur pentru maşină, îmi pare rău pentru jaf, dar apreciez liniştea cu care le priviţi pe ambele!

  • Marius David zice:

   da, mulțumim, mașina o strunim de vreo cinci ani cu permisiunea și ajutorul unor buni prieteni, acum a intrat oficialmente în averea noastră, leasing lor fiind terminat și mașina amortizată. Da, jaful este dincolo de 4500 de ron, după aprecierea unuia care a fost martor, au tăiat toți copacii groși, i-au transofrmat în cherestea și au luat tigla de pe casă, lemnele … tot. Au vîndut și acum nici gura nu le miroase. Poliția nu poate face nimic că… trebuie prinși asupra faptului, legați de noi și duși la post cu filmulețe și poze făcute. Trăiască satul romanesc plin de oameni ospitalieri, amabili etc. Să-i vezi pe cei doi … oameni de toată nădejdea, gospodari … 🙂 Asta este! Domnul a dat, oamenii au furat! Fie numele Domnului, care a făcut și copacii și oamenii, lăudat!

   • Octavian zice:

    E dincolo de 4500 lei, fie si numai pentru copaci. Nici constructia nu se face batand din palme, dar de copaci parca ma doare inima. Am vazut in ultimii ani nuc cules cu toporul, copaci „taiati cu excavatorul”, acum copaci furati si facuti bani. Uf! Sincer, imi pare rau.

   • Adrian zice:

    vesnicia s-a nascut la sat, dar a murit foarte repede dupa nastere, avand in vedere ca in acele vremuri mortalitatea infantila in satele romanesti era foarte mare.
    Unei matusi cineva i-a furat lemnele din fata casei. Toti stiau cine, dar respectivul nu a patit nimic.
    Nu mai spun de vii culese de vecini plini de „vesnicie” si de „sufletul satului”…
    Taranu’ roman e profund crestin, dupa cum zice un actor contemporan cu pretentii de filosof, nu e ca americanu’ mercantil, nu e ca neamtu’ rece, taranu’ nostru e plin elan metafizic, e ontologic superior taranului francez sau spaniol, pentru ca prin fiinta lui trece nu-stiu-ce suflet al satului, un potop de arhetipuri ii brazdeaza fiinta si ii umplu existenta de sens. Si daca mai ciordeste de la altii, taranu’ roman face asta din cauza ca aproapele lui are un preaplin care da pe laturi. E doar o aplicatie vie a principiului vaselor comunicante.
    Chiar si cand fura, taranu’ mioritic nu face altceva decat sa reproduca un ritual plin de semnificatii: ciordeala ancestrala!
    Imi permit si o nota filologica: a ciordi este un cuvant care are la baza o radacina sanscrita – inca o dovada, daca mai era nevoie, ca noi traim arehtipal chiar si cand furam.
    Nu-mi place ‘vacanta mare’, dar parodia asta chiar mi se pare potrivita pentru vremurile pe care le traim:

 2. Draga Marius, am servit cafeau de dimineata impreuna cu „Update la declarație de avere”. Nici vorba de indigestie deoarece am „stomacul tare” din cauza imunitatii dobindite de-a lungul anilor gloriosi. Din cind in cind, chiar daca departe de tara, mai primesc si eu cite una sau doua in stomac, doar asa de antrenament. Nu vreau sa te plictisesc cu problemele mele, cu doar sa-ti multumesc pentru share si sa-ti spun ca am fost stapin fericit a unui Opel astra G timp de 6 ani pina acum doua saptamini cind, a trebuit sa-l pensionam din cauza semnalelor de batrinete. Un salut sincer, Dan.

  • Marius David zice:

   draga Dane,
   ce surpriză plăcută! Îți mulțumesc că ai trecut pe aici. Ca persoană publică uite că trebuie să îmi deschid curtea ca îndrituiții și neîndrituiții să îmi numere lemnele de încălzire. Asta este!
   Săfie Dumnezeu cu tine acolo departe… Poate că la voi este un pic mai cald. În week-endul acesta voi fi mai aproape de tine, la Zaragoza.

 3. nistor zice:

  Felicitari pentru masina. Am urmat sfatul/ideea dumneavoastra si mi-am cumparat un Astra-H diesel din 2008 asta vara, din afara. Foarte buna masina. Inregistrez de regula in afara un consum in jur de 4.5. NU merg cu mai mult de 100 km/h. Condus mosnegeste am prins si 3.9. NU stiu de ce ati spus, mai demult, ca nu scade consumul sub 5!? Va doresc mult sanatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.