Altă idee: Countryside pe bicicletă – să legăm Scorniceștiul de Oradea, călătoria de 1001 km

Nu, nu-i vorba de o nouă locuință sau idee de locuit precum v-am obișnuit în ultimul timp în seria o nouă idee.

Mi-a venit în minte imaginea cu această minunată rulotă tracționată de bicicletă cînd m-am gîndit la echiparea necesară pentru gîndul meu.

La ce mă gîndesc de fapt?

O călătorie de 1001 de kilometri. Șase zile dus, o zi pauză la Scornicești. Duminica! Apoi încă șase zile drum. O zi de Duminică la Aleșd, apoi mai departe … Oradea. Legăm Oltenia de Ardeal, Universitatea Emanuel, de Scornicești, locul de misiune tradițional deja pentru cei care participă la proiectele Countryside.

Ce ar presupune o asemenea călătorie? Reîntoarcerea și focalizarea pe una dintre ideile principale ale proiectului Countryside: ucenicia peripatetică, idee abandonată de instituțiile de educație creștină moderne.  Ucenicie în timpul călătoriei împreună. Ucenicie prin prezență și dialog, prin evenimente și cercetarea lumii pe suprafața pămîntului, sub soare.

Cred că mergem prea repede cu mașinile. Facem lucrurile pentru care trebuie timp în prea mare viteză. Dacă încetinim vom avea mai mult timp să vorbim unii cu alții, să stăm de vorbă cu oamenii.

Isus a mers pe jos cu ucenicii. Uneori mergeau, probabil, pînă la 30 de kilometri pe zi. Aceasta este ucenicia peripatetică, în mișcare, în mers, nu în sala de clasă, experimentînd viața la ea acasă, nu încapsulată în manuale și înșirată pe table. Risc? Aventură? Pericol?

Și? Nu tocmai aceste lucruri formează, disciplinează, îndreaptă? Cei care vor să vină să le spună mamelor de pe acum că le-au iubit mult.

Ce vom face? Mergem cîte 50-80 km, unde este loc mai drept, 100 de km pe zi, ne oprim, vorbim cu oamenii despre Isus, apoi mergem mai departe.

Unde dormim? La frați, pe lîngă biserici.

Ce este necesar? O bicicletă BUNĂ! de Crossing sau Trekking sau Touring. Voi prezenta una curînd și un inventar minimal pentru o asemenea călătorie. IAtă AICI cîteva exemple de echipare.

sursa foto wikimedia.com

De ce vă spun de pe acum? Aveți și AM nevoie de antrenament, dragilor! Cine nu face 20 de km pe zi cu bicicleta ACUM pentru a crește pînă la 40 pînă atunci, nu are ce căuta într-o astfel de aventură.

De asemenea, vă spun de pe acum pentru că este nevoie de fonduri. Investiția într-o bicicletă bună (între 500 ron, second hand, 1500 ron, nouă), echipamentul (portbagaje, samar, accesorii diverse, unelte etc. ) plus cheltuiala pe zi. Împreună cu cei experimentați voi face bugetul final pentru a putea strînge fondurile. Sperăm să obținem și sponsorizări, de ce nu?

Acum este timpul de cumpărat biciclete. Vă recomand, studenți fiind, biciclete second hand din surse sigure. Știu cîteva. Raportul preț-calitate este imbatabil. Tocmai am achiziționat un Lizard, o bicicletă de touring excelentă la un preț amețitor cu ajutorul unor prieteni de încredere.

Deocamdată, pentru că este vineri, să ne rugăm, să postim pentru asta.

Dacă sînt doritori, acum putem să ne gîndim la echipă. Locuri? Numai șapte! Maxim!

Voi reveni cu instrucțiuni și date obținute de la domnul Emanuel Păduraru, experimentat tuourer, și din partea altor prieteni cu experiență în acest domeniu. Speranța mea este să fim însoțiți chiar de domnul Păduraru sau de domnul Narcis Lungu, care a legat Oradea de Galați.

Aștept oferte pentru asistența rutieră, o mașină cu încărcătura de drum, care să ne asiste pe parcursul călătoriei (piese schimb, scule, corturi, dușuri, instrumente de camping etc.). Dacă nu, singuri.

Alte idei? Sfaturi?

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Altă idee: Countryside pe bicicletă – să legăm Scorniceștiul de Oradea, călătoria de 1001 km

  1. stp zice:

    Foarte interesant proiectul! Doar doua intrebari am: Anul acesta sau anul viitor calatoria? Si care sunt conditiile pentru cineva care ar vrea sa participe? Innafara de pregatirea fizica si tot echipamentul necesar.

  2. Pingback: Eseuri “Soțul ideal” – ultima parte | Marius Cruceru

  3. Pingback: Pană la bicicletă? | Marius Cruceru

  4. Pingback: “Șopîrla” este pregătită | Marius Cruceru

  5. Pingback: Noutăți despre misiunea “Scornicești 1001 km cu bicicleta” – partea I | Marius Cruceru

  6. Pingback: Ultimul Paleu | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.