„Şah la Rege” cu piese de sub masă – verişorul Cristi şi domnul Băsescu

Cînd eram copil jucam şah cu un verişor, Cristi. Cristi are sindromul Down şi, spre mirarea medicilor, este foarte longeviv, activ, şi are un simţ al umorului cu totul deosebit.

Cînd jucam şah cu el, pitea piesele. Îmi atrăgea atenţia în altă parte şi ascundea ture şi pioni, apoi îmi dădea şah la Rege cu ceva piesă pe care o aducea de te miri unde.

Asta făcea Cristi şi intram în jocul lui cu simpatie.

Domnul Băsescu face cam acelaşi lucru acum, dar dînsul nu are sindromul Down, este prezent în instinctul politic precum o cobră. Dă şah la Rege încălcînd regulile. În fiecare zi ne oferă altă fantoşă ca să luptăm cu făcături, în timp ce pune piese noi pe tablă pentru un alt curs al jocului.

Ne atrage atenţia în altă parte de la mogulii pe îi înfrunta sau se făcea că luptă cu ei pînă mai ieri şi ne îndreaptă atenţia spre un bătrîn care a trăit impecabil pînă la 90 de ani.

Domnul Băsescu vrea să cîştige partida, dar încalcă regulile şi primele reguli pe care le încalcă sînt acelea ale cavalerismului şi ale bunului simţ.

Opiniile nu au întîrziat să apară! Acuzaţiile de ignoranţă istorică se îmbină cu epitete din cele mai grele (aici încearcă şi Crin Antonescu să cîştige un pic de fascicul de lanternă, „apatrid moral”???). Între acestea remarc şi comentarii sau luări de poziţie care se potrivesc cu eleganţa regală a Majestăţii Sale. Vezi şi AICI o scrisoare sub care aş semna imediat.

Iată  reacţii AICI, AICI şi AICI.

Cei mai din urmă şi tîrzii de obicei, PNŢ-CD-ul, acum reacţionează prompt. Excelent!

Este scandalos! Poate că ar fi trebuie să vedem asta mai devreme cînd preşedintele şi-a sărbătorit victoria bînd direct din sticla de şampanie, ducînd-o la gură în spume.

Nu mă dau înapoi să recunosc faptul că am votat cu Traian Băsescu la ultimele alegeri. Atunci am considerat opţiunea cea mai bună dintre două sau mai multe rele posibile: un Crin Antonescu infatuat şi obrăznicuţ, plin de sine şi fără substanţă, un Mircea Geoană, boier, domnos, elegant, dar cu un spate infect constituit din Vanghelie şi clica, şi Traian Băsescu, promiţînd un program de aerare a Parlamentului şi un set de măsuri cît de cît fezabil. M-am simţit la ultimele alegeri la fel ca atunci cînd am votat Iliescu contra Vadim. Spuneam atunci că noi, românii, votăm întotdeauna pentru contra vreunui personaj, nu pentru vreun program.

Azi? Regret! Este încă o dovadă că nu sînt deloc făcut pentru politică.

Sper în mintea cea de pe urmă a preşedintelui Băsescu şi în urma de onoare care ar necesita scuze.

Pînă atunci sînt în perplexitate.Pentru Cristi, verişorul meu, aveam simpatie şi intram în jocul lui nevinovat. Domnul Băsescu nu joacă un joc, nu este nevinovat şi nu poate avea parte nici de înţelere şi nici de simpatie. Ne atrage atenţia în altă parte ca să ne poată fura piesele de pe tablă.

Singura mea nedumerire: de ce acum şi cu orice preţ şah la rege?

Pînă voi primi răspuns trebuie să ne cerem scuze Majestăţii Sale şi .. cei care am votat Băsescu să ne mai cerem scuze şi naţiunii.

Iertare, naţiune!

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la „Şah la Rege” cu piese de sub masă – verişorul Cristi şi domnul Băsescu

 1. Agnusstick zice:

  Felicitări, Marius, pentru recunoaşterea publică a regretului!

  • Marius David zice:

   Mulţumesc, dar chiar nu este pentru ce.

  • Agnusstick zice:

   Ba da, trăim într-o societate în care foarte puţină lume are tăria să recunoască o cât de mică greşeală în judecată sau opţiuni viscerale. Surprinzător, chiar şi la evanghelici e valabil destul de des, deşi pocăinţometrul ţiuie la greu în dreptul lor. Excepţiile sunt îmbucurătoare şi merită celebrate. Îmi menţin felicitările cu încăpăţânare, recunoscând în acelaşi timp că nu prea mai speram într-o astfel de repoziţionare. Dar, de la articolul cu prof. Marga încoace… Apropo, sincer mi-e foarte greu să înţeleg cum poate dânsul apărea în aceeaşi emisiune cu Florin Ciutacu. Ar fi păcat să devină un etern invitat pe antene.

   • Marius David zice:

    Asta este- Fiecare cu slăbiciunile şi tăriile noastre. Cunoscîndu-l un pic pe domnul Marga şi ascultîndu-i argumentele, altele decît cele imaginate de presa tabloidă… tind să îi dau dreptate.
    Apoi .. cînd eşti refuzat constant de toate tembeliziunile… ajungi la Ciutacu ca să mai poţi fi auzit.

 2. Marinel zice:

  Cine a zis că domnul (?) Basescu nu are sindromul Down? Îl are, numai că sub forma unui sindrom care îl plasează…”down”. Şi încă „down” rău de tot! Poţi să înţelegi până la un punct politicile de manipulare, de distragere a atenţiei publicului, dar când sfârşeşte în grobianism este deja prea mult. Se pare că se simte bine împroşcând cu noroi, nu doar în stânga şi-n dreapta, ci într-o ţară întreagă! Dureros pentru mine este că sunt suficienţi români care încă îi ţin isonul şi-i dau dreptate! Dureros e că ar face-o şi dacă ar pângări eroii neamului!
  Mulţumesc, frate Marius, pentru luarea de poziţie! E trist că ţara asta a ajuns să fie condusă de indivizi de genul celor care ne conduc! Va amintiţi? „Paranteza numită România”… De acolo ni se trage…

 3. Bogdan Burghelea zice:

  Slavă Domnului pentru această luare de poziţie. Mi-era teamă că nu va veni …

  • Marius David zice:

   De ce? Alţii m-au întrebat de ce nu iau poziţie faţă de Peniel, spre exemplu… se pare că unii deja au un program de scris gata făcut pentru mine 🙂

   • Bogdan Burghelea zice:

    Mi-era teamă că anumite considerente (în spusa cardinalului Richelieu: „Scopul e prea înalt pentru a alege mijloacele”) vor copleşi slăbuţa şi oropsita dreaptă socotinţă.

 4. Agnusstick zice:

  Aştept cu interes reacţia domnului Andrei Pleşu, şi a altor intelectuali de mare anvergură. Ar putea fi un test al existenţei unor dosare? Sau măcar al lungimii unor lese? Dar poate că intelectualii adevăraţi nu greşesc niciodată, sau sunt totdeauna sinceri. Aş accepta orice ipoteză, dacă intelectualii ar începe să redevină o elită, nu doar un ornament cu slujbă.

 5. Marinel zice:

  Oare de ce, privind la ceea ce se întâmplă cu istoria actuală a ţării noastre, îmi vine în minte, vizavi de declaraţia lui Băsescu, fraza aceea din copilărie… „cine zice, ăla e”? 😉

 6. LiviuPaul zice:

  ˝Regret˝. Mai bine mai târziu decât niciodată. Se pare că a sosit şi timpul regretelor, iar optimismul meu a fost justificat. (Vezi: https://mariuscruceru.ro/2011/01/08/preafelixul-voiculescu/). Nu era decât o chestiune de timp ca preşedintele jucător să-l insulte pe Regele Mihai, după ce a început cu ţiganca împuţită, găozar şi câte alte expresii auzite şi folosite în tavernele portuare, pe unde domnia sa şi-a ˝desăvârşit˝ cultura.
  Felicitări pentru atitudine.

 7. habar nu mai am de politica romaneasca, dar un lucru stiu: toate vin de la Dumnezeu. Ne meritam soarta.La fel si aici.

 8. STEFAN T. zice:

  Un atac mizerabil,de low class,facut de cineva de la care se pretinde o anumita calitate de lider de presedinte.Dar odata ce clasa politica e aleasa prin pomenile electorale care le face la fiecare alegere,atunci nu te poti astepta la prea multe,Chiar,nu ma mai mira nimica.

 9. eLioR. zice:

  ii prea tarziu pt regrete. ; )

 10. dorin zice:

  Domnu Cruceru, daca dumneavastra insiva recunoasteti ca ati gresit in interpretarea istoriei prezente prin alegerea lui Basescu, ce va face sa credeti ca sunteti competent in interpretarea istoriei apuse de mai bine de 60 de ani?

  • misu zice:

   si mie mi se pare ca ar trebui sa-i lasam pe cei de afara sa faca politica, iar noi sa vedem de cei dinauntru sau sa vedem cum aducem oameni la Hristos. Sincer, frate Marius desi aveti dreptate in ce spuneti, eu unul nu m-as fi bagat in afirmatii suplimentare.

   • Nu era vorba de politica… ci de un act incalificabil. Toata tara ar fi trebuit sa-si faca blog si sa denunte o asemenea insulta.

    • ACIDUZZU zice:

     @ ascultareacredintei,
     „Toata tara ar fi trebuit sa-si faca blog si sa denunte o asemenea insulta.”
     Da, frate, asta da, atitudine !
     Dar ce te faci cu tara care actualmente arata ca o moderna „tabara impartita”?
     In contrast cu „Mahanaim” (Cantarea Cantarilor 6:13b; Genesa 32:2), in tarisoara noastra care arata ca un atol, datorita gaurii negre care persista in drapelul national dupa douazeci de ani de la…”lovilutie”, aici, pe plaiurile mioritice „uni striga una, altii,alta; adunarea populara (care include si bisericile neoprotestante si cele traditionale) este in invalmaseala si cei mai multi nici nu stiu pentru ce se aduna, pentru ce si mai ales pentru cine discuta! ( Fapte 19:32) Rascoala frate, rascoala, dar nu avandu-l drept lider pe…argintarul Dimitrie…

    • Marius David zice:

     Asta este de reţinut: „Toata tara ar fi trebuit sa-si faca blog si sa denunte o asemenea insulta.” 🙂

  • Marius David zice:

   Tradiţia! Comunitatea hermenutică! şi alte cîteva.

   Şi greşiţi fundamental…. istoria prezentă este un oximoron, dacă nu v-aţi dat seama… mai corect ar fi fost … intepretarea PREZENTULUI…

   Repet ca să nu fiu înţeles greşit, aşa cum am spus şi la momentul de atunci: ÎN CONDIŢIILE DATE L-AŞ FI VOTAT TOT PE BĂSESCU contra Crin.
   Şi azi, dacă aş fi pus în acestă situaţie, cu toate declaraţiile lui Băsescu, cu tot monarhismul lui Crin, din două rele….

   deci… interpretarea prezentului nu mă împiedică la istorie. Sper să fi fost clar.

   • Bogdan Burghelea zice:

    „Şi azi, dacă aş fi pus în acestă situaţie, cu toate declaraţiile lui Băsescu, cu tot monarhismul lui Crin, din două rele …”.

    Ciudată poziţie. Mă întreb ce poate fi atît de fascinant la grobianismul lui Băsescu? În plus, a lovit copilul şi a jurat strîmb cu mîna pe Biblie.

    • Marius David zice:

     nimic fascinant, Bogdan, prefer însă un grobianism pe faţă decît unul mascat mai bine gen Crin Antonescu şi ceilalţi.

     • Bogdan Burghelea zice:

      Si totusi … Basescu a comis sperjur.

      • Marius David zice:

       Va da socoteală, a fost dovedit?

       • Bogdan Burghelea zice:

        Stop! Să nu amestecăm categoriile. Nu a comis infracţiunea care se numeşte „mărturie mincinoasă”, nici nu putea, fiindcă nu era acolo în calitate de martor într-un proces şi nu depunea mărturie.

        Dar ştiţi şi dumneavoastră, ca şi mine, că a lovit copilul şi că a recurs la o reservatio mentalis. Iar după standardul moral înalt al creştinului şi reservatio mentalis este o minciună, iar Băsescu a rostit-o cu mîna pe Biblie. Măcar simbolic şi tot a fost un gest grav. Cred că multe dintre suferinţele actuale ale României din ultimii doi ani îşi au rădăcina spirituală în acel sperjur.

       • Marius David zice:

        aşa cum am spus, eu am fost convins că a lovit copilul.
        În rest n-aş pune toate suferinţele României pe o vorbă, ar fi aşa de simplu! Cred că este un pic mai complicat totul

 11. Fraților,
  Am văzut de curând un film, o parte din el, și mă tem că domnul Băsescu are puțintică dreptate…
  Dacă stăm de vorbă cu experții istoriei, sau scotocim dosarele secrete, tot domnul Băsescu e pe undeva în avantaj… Sincer, a greșit și Regele, și Ion Iliescu și Traian Băsescu. România însă, a rezistat..
  http://nicolaegeanta.blogspot.com/2011/06/romania-profunda.html

 12. Marinel zice:

  Of, cum şi cât cunosc unii istoria… 😦

  • ACIDUZZU zice:

   „Am vazut robi calari si voievozi umbland pe jos…”
   Nu vi se pare arhicunoscuta constatarea aceasta ? Mie, da !
   Ce credeti, de istorie le mai arde romanilor acum ?
   Unii mai invoca „istoria” ca pe o formula magica, ca pe o tehnica „woodoo…” crezand ca macar asa se mai intampla ceva (incepand de pe blogurile pe care le cutreiera ca…agroturisti ! La pasune, la pasune !

   Am vazut si „voievozi” pe…doua carari si inca mai vad si demntari cu zavozii dupa ei…urmand un strict si oficial itinerariu !

 13. calin zice:

  ma gandesc asa in miez de noapte, nu cumva aceste injurii la adresa regelui sunt facut cu scopul de a ridica procentajul casei regale in sondaje in defavoarea USL? Prea tace regele la faza asta. Daca nu mai au sanse de viitor ca partid, atunci sa ciuntim USL cat se poate. Vorba aia nici noi, dar nici ei

 14. Liviu zice:

  Sunt exact in aceeasi postura ca si tine Marius( l-am sustinut pe ”d-l” Basescu contra Iliescu, Geoana si restul gastii rosii). Nu simt insa nevoia sa cer iertare pentru asta, pentru ca altceva mai putin toxic nu exista la momentul respectiv. Si nici nu-mi pot cere iertare Majestatii Sale in locul mojicului ”domn” presedinte. Doar ”domnia” sa mai poate incerca scuze (oricum penibile) pentru noroiul improscat in directia Regelui.

  • crestin zice:

   Si eu sunt de acord ca varianta Geoana era groaznica atunci, dar ar fi trebuit sustinut mult mai mult Crin Antonescu. Daca pentru denigrarea lui s-au gasit pana acum doar epitete gen obraznic si lenes, eu zic ca e bine. A fost acuzat ca e omul lui Patriciu atunci, tot de catre propaganda porocalie, s-a dovedit recent ca nu e. Prostia aia cu neparticiparea in Parlament e iar o propaganda, e sef de partid si principal opozant, nu el trebuie sa fie acolo zi de zi sa propuna proiecte de lege ce oricum pica in fata coalitiei PDL-UDMR-UNPR. Cat despre faptul ca e obraznic, a fost si este cu Basescu, si asa si trebuie sa fie cu un om nesimitit, obisnuit sa i se cante doar in struna.

   • LiviuPaul zice:

    Mai bine cu un preşedinte ˝boier, domnos, elegant˝ cum a fost caracterizat Mircea Geoană de către domnul Marius Cruceru, decât un preşedinte grobian. Un boier, în sensul frumos al cuvâtului, nu insultă şi nu jigneşte niciodată. Iar preşedintele ˝jucător -circar˝ încă nu şi-a epuizat numerele din joben.

    • ACIDUZZU zice:

     „Mihaela, dragostea mea…am invins !”, mi-a mers atunci la inima si era sa fac infarct dar m-am ales doar cu niste fibrilatii…
     Cum stiu boierii domnosi si eleganti sa ne manipuleze sentimentele si in special pe cele casnice, doar atunci cand e vorba de alegeri…Dupa aia, barbatul „bun” se distinge dupa nas…Nu conteaza, fie sforile cat de multe cu care e manipulat de…tatuca Ilici !
     Intre Basescu si Geoana este doar o problema de…rafinament ! Un „coroclink de fâţifex…”, obisnuia sa se exprima Nichita Stanescu.
     Cat despre brobieni, sunt toti o apa si-un pamant. La bairamuri de protocol ! Adica,
     „Branza caineasca, numai cainii o mananca !”

    • Marius David zice:

     Să vedem, se pare că nu ne vom plictisi.

  • crestin zice:

   Mircea Badea ma enerveaza teribil pentru infantilismul lui, se pare insa ca face rating cu asta, dar din cand in cand spune niste chestii perfect valabile. Spunea recent ca PDL-ul e o secta cu lider BAsescu. Cam asa si este, Basescu spune ceva si toti fanii lui spun fascinati dupa el, si repeta la infinit aceleasi prostii, gen mogulii, mogulii, comunistii, comunistii,
   Din pacate Base mai are inca adepti inraiti pentru care orice spune el este 100% adevarat si real, tot ce spun ailalti ( Ponta si Antonescu ) e 100% fals. Parca ar fi hipnotizati si nu gandesc. Si mai grav e ca printre ei sunt oameni cu studii, masterate si doctorate chiar uneori, dar cand e sa fii fascinat de un om se pare ca totul pica. Asa imi explic cum a reusit si hitler sa prosteasca zeci de milioane de nemti.

   • Darius Abrudan zice:

    Cata dreptate are, eu am ajutat un prieten care e in PSD ,i-am spus ca sunt apolitic, ajutorul era pt el. Dupa aceea s-a dezlatuit furtuna. Toti au sarit scandalizati. Au aparut poze pe facebook cu mine si PSD ,parca as fi prins intr-un bordel,nu alta.

   • ACIDUZZU zice:

    „Mircea Badea ma enerveaza teribil pentru infantilismul lui, se pare insa ca face rating cu asta…”

    Mircea Badea ? Face rating doar prin zbuciumul sau larvar de sub dorsala…Prefericitului Motan Felix ! Ca nu a fost deparazitat cam demultisor…
    Este intruchiparea personajului Costache Gudurau de altadata, versatil si oportunist, agitat, transpirat si aplecat slugarnic a…iobagie !

    Despre ceilalti, care sunt tot aia dar cu alta palarie, am un cuvintel spus cu ceva vreme in urma de catre Paul Cortez, in cartea sa „Echivalente”: „…au absolvit toate facultatile, numai pe cele mintale, inca nu !”
    Vorbeam de alta palarie, mai colorata: cand in galben cand in rosu ca steagul…
    Stia Basescul cum ca prin amestecul culorilor rosie (PSD) cu galbena (PNL) rezulta culoarea…portocalie (PDL); deci, de la guvernare, de la timona, adicatelea !

   • asta inseamna sustinere politica…

 15. consica zice:

  ce bine ti-a facut regele tie sau romaniei in ultimi 60 de ani spune unul macar

 16. maricel zice:

  e interesant ce spune si biblia referitor la cei care isi salveaza viata …

  oare o fi avand aplicabilitate si aici ?

 17. Mihai-Sorin zice:

  Motto: ” cu matele ultimului preot sa spanzuram ultimul rege ”

  @ Singura mea nedumerire: de ce acum şi cu orice preţ şah la rege?

  Intr-o era a globalizarii, premergatoare vremii fiarei, era in care masoneria mondiala, nationala si
  locala isi spumega duhoarea satanica prin legi ucigatoare contrare marturiilor si randuielilor divine,
  legi intentionat ticluite inspre a creste depravarea sociala si a discredita valorile autentice printr-o
  cultura a ignorantei spirituale pe de o parte si inspre a diminua capacitatea combativa a societatii
  prin cultura fricii guvernamental institutionalizate si prin atacuri asupra starii de sanatate asupra
  populatiei fie prin inflamanzirea ei fie prin imbolnavirea ei prin vaccinuri pentru boli inventate in
  laborator, intr-o astfel de era deci, in cugetul intinat al conducatorilor cu sufletul vandut
  intr-un intuneric opac straluceste luciferic una dintre devizele magistrale ale masoneriei de pretutindeni:

  CU MATELE ULTIMULUI PREOT SA SPANZURAM ULTIMUL REGE!

  de ce preot? pentru ca reprezinta singurul pericol spiritual real pentru drac-masonii-mondiali
  puterea Lui Cristos fiind infinita fata de puterea celui rau care desi este inspaimantatoare raportata la om,
  fata de Dumnezeu este fara grad de comparatie

  de ce rege? pentru ca regii (dinastiile) constituie singurul pericol social real pentru drac-masonii-mondiali
  intrucat acolo unde autoritatea de guvernare (conducere) are legitimitate dinastica masonii nu pot sa-si
  puna papusile umane pe care sa le joace teatral inaintea societatii dupa scenariile marilor maestrii
  injiltati in Templele terifiante ale intunericului orbitor caruia apartin.

  Cu doar cateva saptamani inainte, spre rusinea ocaratoare a intregii Romanii,
  acest obedient al puterii intunericului, aflat pentru putina vreme pe loc de carmuitor al natiunii,
  a primit cu onoruri (garda nationala) pe inalt drac masonul conducator al spurcatului ordin al
  cavalerilor de malta, lungind prin acesta lista marilor rusini pe care le-a adus asupra Romaniei
  decand nefericit nefericeste luciferic (in opinia lui lumineaza luci-feeric) populatia Romaniei prin
  conducerea-i anti-crestina, anti-nationala, anti-umana.

 18. Mihai-Sorin zice:

  @”..Băsescu face cam acelaşi lucru acum, dar dînsul nu are sindromul Down, este prezent în instinctul politic precum o cobră. Dă şah la Rege încălcînd regulile. În fiecare zi ne oferă altă fantoşă ca să luptăm cu făcături, în timp ce pune piese noi pe tablă pentru un alt curs al jocului.”

  Reorganizarea teritoriala a Romaniei este un subiect de majora importanta nationala
  ce intra intai de toate sub directa responsablitate spirituala a crestinilor de orice confesiune.

  Acest „un alt curs al jocului” ascuns sub fatete diverse ale fantoselor false dar multi- mediatizate, in scop diversionist, este dat in principal, de realitatea ascunsa in spatele reorganizarii teritoriale a Romaniei.

  SCOPUL NEDECLARAT, ASCUNS, REAL SI PRIMORDIAL AL REORGANIZARII ESTE
  SCHIMBAREA CARTILOR DE IDENTITATE CU CARTI DE IDENTITATE BIOMETRICE,
  CA PRIM EFECT DIRECT AL REORGANIZARII TERITORIALE, IN CAZUL NEFERICIT IN CARE ACEASTA SE VA INTAMPLA.

  Odata cu legiferarea reorganizarii teritoriale se va impune ca prim efect schimbarea cartilor de identitate a fiecarei persoane, in mod evident din ratiuni „justificate” magistral cum ar fi:
  „interes national”, „social”, „siguranta”, „operativitate”, „modernizare” etc” , cu carti de identitate biometrica (microcipul devenind astfel principalul mod de identificare a persoanei) care, desi initial vor fi optionale, romanii putand sa aleaga dintre trei variante:
  – eliberarea unei carti de identitate,
  – eliberarea a unei carti electronice de identitate fara impresiuni digitale (dar care permite utilizarea semnaturii digitale) sau
  – eliberarea unei carti electronice de identitate care contine toate facilitatile si datele, inclusiv impresiunile digitale.

  creandu-se un precedent ce se va dovedi aparent „inofensiv” in timp (cativa ani) ulterior,
  in baza altor magistrale justificari perfid-mincinoase se va trece la obligativitatea la scara nationala a biometrizarii populatiei prin cartile de identitate..

  Iata in Anglia proiectul de preschimbare a cartilor de identitate cu unele cu microcip, pe baza de date biometrice este programat ca fiind implementat la scara nationala in anul 2013 (informatie verificabila).

  De aici, de la implementarea microcipului in cartea de identitate pana la mutarea lui subcutanata pe frunte sau pe mana dreapta mai este doar un pas.

  De aceea se cere o concentrare a fortei spirituale a bisericilor crestine in rugaciune de mijlocire pentru oprirea acestui proiect in Romania.

  Este adevarat faptul ca la un moment dat acesta se va implini dupa cum scrie in Apocalipsa cap. 13, 14 insa inaintea Lui Dumnezeu noi vom fi raspunzatori daca am oprit prin rugaciune si smerenie, abatere de la rau, si cautarea Fetei Lui, acest proiect in generatia noastra
  facand ca, prin acesta, Domnul sa vindece tara iar generatiile urmatoare vor fi responsabile la randul lor daca au continuat lupta oprind acest rau ucigator national sau l-au lasat sa se manifeste.

  Comparativ este ca si cand la navalirea unor cotropitori in tara, populatia i-ar astepta cu flori, casele deschise si mesele puse desi acestia vin sa fure sa prade si sa ucida.

  Iresponsabilitatea spirituala crestina va atrage o judecata infricosatoare mai ales asupra crestinilor care stiau, puteau, dar nu au dorit sa opreasca un astfel de rau.
  La nivelul tarii noastre (populatie, teritoriu, zestre spirituala, capacitate,) acest lucru oprirea acestui proiect este deplin posibila.
  Nu ni se cere alceva decat vointa de a face asta, lasandu-l pe Dumnezeu sa vindece tara dupa ce noi ne-am facut datoria din 2 Cronici 7:14.

  In cronica istoriei crestinilor din Romania ingerii vor nota orice actiune sau inactiune a fiecarei persoane care cunostea adevarul si care putea prin aplicarea lui sa-l faca activ, vindecator, eliberator.

  o judecata mai mare ii este randuita celui ce stie si nu face ca nu vrea(nu ca nu poate) decat celui ce nu faca ca nu stie sau nu poate in baza principiului..din..

  Matei 11:20-24
  Vai de tine, Horazine!„ a zis El. ,,Vai de tine, Betsaido!„ Căci, dacă ar fi fost făcute în Tir şi Sidon minunile cari au fost făcute în voi, de mult s’ar fi pocăit, cu sac şi cenuşă. 22 De aceea vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decît pentru voi. 23 Şi tu, Capernaume, vei fi înălţat oare pînă la cer? Vei fi pogorît pînă la Locuinţa morţilor; căci dacă ar fi fost făcute în Sodoma minunile, cari au fost făcute în tine, ea ar fi rămas în picioare pînă în ziua de astăzi. 24 De aceea, vă spun, că în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru ţinutul Sodomei decît pentru tine.„

 19. Edgar zice:

  Cu ceva intarziere am descoperit articolul acesta in Ziua de Cluj

  http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/exploziv-charles-de-romania–76935.html

  O posibila explicatie a acestor atacuri?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.