O zi de nota 10 (10.10.10)

Aşa ar fi trebuit să fie astăzi, o zi de nota 10. 10 octombrie 2010. A fost duminică! Aşa am plecat din faţa casei, acest lucru ni l-a spus fiica noastră, Neriah, „azi este o zi de nota 10”.

La Aleşd am avut Sărbătorea Roadelor. Toată clădirea bisericii a fost împodobită de mare sărbătoare. Am cîntat cu familia cîntarea din Habacuc capitolul 3 şi atunci mi-am dat seama că nicio zi n-ar trebui să fie o zi proastă ca noaptea, o zi mai prejos de nota 10. Ce motive de nemulţumire şi cîrcoteală am avea?

Chiar de smochinul nu ar înflori,

Chiar dacă via nu ar mai rodi,

Eu tot mă voi bucura în Domnul meu,

În Domnul mîntuirii mele.

 

Dacă oile toate ar pieri,

Dacă staulele ar fi pustii,

Dacă n-ar mai răsări iarba-n cîmpii,

Lauda mea tot a Domnului ar fi!

Habacuc 3:17 Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da nici un rod, rodul măslinului va lipsi şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule şi nu vor mai fi boi în grajduri,
18 eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!
19 Domnul Dumnezeul este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor şi mă face să merg pe înălţimile mele. Către mai marele cântăreţilor. De cântat cu instrumente cu coarde.

Seara a fost slujba de deschidere a anului universitar la Universitatea Emanuel din Oradea. S-a desfăşurat în cadrul Bisericii Creştine Baptiste Emanuel din Oradea.

A fost o zi de nota 10 pentru un an de nota 10 pentru studenţi de nota 10. Ce motiv am avea să nu începem acest an cu aceste nădejdi? An de criză? Nimic nou sub soare! Se pare că şi pe vremea profetului era criză. Nu circumstanţele sînt cele care ne pot opri bucuria. Bucuria este o alegere! Poate că voi reveni la acest subiect cu de la Apostolul citire.

Pînă atunci, vă doresc o săptămînă de nota 10, cu zile de nota 10 şi clipe de nota 10.

Un profesor (wanna be)

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Gînduri, Meditaţii, Pt. studenţii mei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la O zi de nota 10 (10.10.10)

 1. Delia R zice:

  Cu adevarat o zi binecuvantata, o zi pe care noi copiii Domnului am putut sa o petrecem in casa Lui, aceasta zi de nota 10 🙂
  Chiar daca vor fi zile care nu le vom vedea de nota 10, versetele din Habacuc sunt atat de frumoase si de incurajatoare pentru noi. Chiar daca … chiar daca nu vor fi toate acele lucruri, eu tot ma voi bucura in Domnul, si e Domnul mantuirii mele.
  Am meditat si eu acuma seara la aceaste versete din Habacuc, mi-au venit in minte pe drum, intorcandu-ma de la Biserica.
  Fie ca si in acest an universitar sa-L avem cu noi in corabie pe Dumnezeu, si atunci cand furtunile vor veni, inima noastra va fi linistita si va putea sa spuna: chiar daca…. eu tot ma bucur in Domnul. El sa fie cu toti studentii si profesorii de pretutindeni care sunt copiii Lui

 2. Ente' zice:

  Amin. Nimeni si NIMIC nu ar trebui sa-mi intunece atitudinea inimii, sa ma distraga de la a fi multumitor indiferent de circumstante… Insa… prea adesea cad la acest examen, si zile ce ar fi de notat (din oficiu) cu 10, abia de primesc nota de trecere. Dupa cum spune cantarea: „Schimba-mi inima”…

 3. CNI zice:

  Cantarea prorocului Avacum este a patra oda a canonului, la utrenie:”

  Auzit-am Doamne, auzul tau si m’am temut înţeles-am lucrurile tale, şi m’am spăimântat. În mijlocul a doi vieţuitori te vei cunoaşte, când se vor apropia anii, te vei cunoaşte, când va veni vremea, te vei arăta, când se va turbura sufletul meu, întru mânie mila o vei pomeni.
  3. Dumnezeu dela amiazăzi va veni, şi cel sfânt din munte umbros cu desime. Acoperit-au cerurile bunătatea lui, şi de lauda lui este plin pământul.
  4. Şi strălucirea lui ca lumina va fi, coarne în mâinile lui, şi a pus iubirea cea tare a vîrtutei lui.
  5. înaintea feţii lui va merge cu vânt, şi va ieşi la câmp dinapoia lui.
  6. Stătut-au, şi s’a clătit pământul. Privit-au şi s’au topit neamurile; zdrumicatu-s’au munţii cu silă, topitu-s’au dealuri veşnice, călătorii veş nice ale lui.
  7. În loc de ostenele a văzut cor turile Etiopilor, se vor spăimânta şi corturile pământului lui Madiam.
  8. Au doar întru rîuri te vei mâniea Doamne? Sau întru rîuri este iuţimea ta? Ori în mare este pornirea ta? Că vei încăleca pre caii tăi, şi încălecarea ta este mântuire.
  9. încordând vei încorda arcul tău asupra schiptrurilor, grăeşte Dom nul, de rîuri va crăpă pământul.
  10. Vedea-vor, şi în durere vor fi popoarele, risipind apele mergerile, dat-a adâncul glasul său, înălţimea nălucirile sale.
  11. Ridicatu-s’a soarele, şi luna a stătut întru rânduiala sa, întru lumină săgeţile tale vor merge, în tru strălucirea fulgerului armelor tale.
  12. Cu înfricoşare vei împuţina pământul, şi întru mânie vei surpa neamurile.
  13. Ieşit-ai spre mântuirea popo rului tău, ca să mântueşti unsul tău, pus-ai pre capetele celor fărădelege moarte, ridicat-ai legături până la grumaz.
  14. Tăiat-ai întru uimire capelele celor puternici, cutremura-se-vor într’însele, deschide-vor frânele sale, ca săracul cel ce mănâncă întru ascuns.
  15. Şi ai suit la mare caii tăi tur burând ape multe.
  16. Păzit’am şi s’a spăimântat inima mea de glasul rugăciunei bu zelor mele, şi a intrat cutremur în oasele mele, şi întru mine s’a tur burat virtutea mea; odihni-voiu în ziua necazului meu, ca să mă suiu eu la poporul nemerniciei mele.

  17. Pentrucă smochinul nu va rodi, şi nu vor fi roduri în vii; minţi-va lucrul măslinului, şi câmpii nu vor face mâncare; lipsit-au dela mân care oile, şi nu vor fi boi lângă iesle.
  18. Iar eu întru Domnul mă voiu bucura, veseli-mă-voiu de Dumnezeu mântuitorul meu.
  19.Domnul Dumnezeu puterea mea, i şi va rândui picioarele mele spre săvârşire, preste cele înalte mă sue pre mine, ca să biruesc întru cân tarea lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.