Christopher Parkening

Christopher Parkening este un interpret prea dulce pentru gusturile mele. Are prea puțină pasiune și ar putea pune mai multă carismă. Îi lipsește ceva… nu știu ce, încerc să mă concentrez să verbalizez, dar este ceva care lipsește în general muzicii creștine.

Am ascultat cîteva CD-uri cu el. Este un bun tehnician, dar cîntă prea leșinat, prea efeminat, după a mea părere. Să fie de vină faptul că este creștin evanghelic? Nu cred. Așa cînta și înainte de experienaț a lui spirituală.

Iată mărturia despre convertirea sa AICI. În rest… toată admirația!

Oare de ce îmi lasă aceeași senzație de prea dulceag muzica praise and worship. De ce muzicii noastra îi lipsește dramatismul, lupta lăuntrică, pasiunea, forța, culoarea, vioiciunea?

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, Chitara, Fabrica de barbati, Muzica, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Christopher Parkening

 1. Cristi S. zice:

  Nu ma leg direct de acest muzician dar…nu credeti ca sunt multi care cinta asa zisa muzica crestina care pur si simplu au ratat-o pe plan profesionist si acuma si-au pus un nume crestin si deodata au access la o noua parte din market?

  Greseala pe undeva este si a crestinilor care imediat sar si cumpara sau suporta un grup/muzician asa zis crestin, fara sa investigheze prea mult cum a ajuns acel performant la punctul acela.

  Asa cum spuneati intr-o discutie pe care am vazut-o video – nu exista muzica crestina ci muzica cintata de oameni care intr-adevar sunt crestini.

  Ma doare capul (serios) cind vad muzicieni de exemplu de la „American Idol” (care daca intr-adevar ar fi crestini nici nu ar avea de-a face cu acel concurs) care se pun sa cinte cite o piesa crestina si acuma toti evenghelicii ca oile dupa ei sa-i sprijine…

 2. guitarschizofrenic zice:

  Christopher Parkening elevul lui Segovia, unul din acei elevi care l au urmat pe segovia pana si in greseli. cu toate astea parkening este foarte respectat pentru contributia adusa chitarei. nu are o tehnica deosebita insa ii place sa cante piese cu caracter crestin in mod deosebit!

  • Marius David zice:

   Sigur, este un tehnician bun, GS, cîntă CORECT! dacă admitem cuvîntul… Corect, nu spectaculos, ca Bream, doar corect.
   Cuminte! Ca la şcoală.
   Astfel de oamneni sînt buni pedagogi.

   • guitarschizofrenic zice:

    da canta corect, nu asta e problema lui ci scoala lui segovia. williams si russel s au departat si au reusit mai mult – grade diferite. parkening canta si acum pe ramirez, pentru ca asa canta si maestrul…
    Ps. legat de american idol, am urmarit pe tube (din intamplare) si au fost cateva voci foarte frumoase la auditii.

 3. marcel cosma zice:

  poate de la Segovia i se trage… sau ramirezul e de vina?

  pe de alta parte in Jubilation de York e dinamic si exuberant si poate pe un dumitriu ar suna mai dramatic

  despre influente pietiste in muzica cantata de evanghelici nu zic nimic 🙂 (nu ca ar fi ceva rau neaparat)

  • Marius David zice:

   Nu cred, este vorba de sînge, Marcel, sîngele, genetica. La unii este la alţii nu este. Ai văzut-o pe Isbin? Este femeie, dar este evreică. La fel chinezoaicele. Sîngele.
   Parkening are prea multă „civilizaţie” în vene, prea s-a stins pasiunea şi flacăra în el…

   Este o domesticeală care nu ajută deloc la interpretare l…. aia nu este civilizaţie, este numai un fel de domesticeală, este la fel ca la curcanii sălbatici din Brazilia, vînaţi cu arcurile şi arbaletele, comparaţi cu curcile de curte de la noi, fugărite prin curte după ce le-am îmbătat cu spirt…

   Creştinismul şi-a pierdut ascuţişul, vorba lui Tozer, virtutea, în sensul etimologic al cuvîntului, este prea efeminat, prea dulce, prea moale, prea rotunjit la burtă şi pe coapse… e prea de găină şi prea puţin de vultur. cam asta sesizam eu.

 4. guitarschizofrenic zice:

  john williams bwv 1600, preludiu, pt. o scurta comparatie http://www.youtube.com/watch?v=oPfZVflJdp0

 5. Pingback: Andrieş « Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.