”Eu și tata” la AMEC Sibiu – o inițiativă care merită reeditată

Zilele acestea am participat la o întîlnire care ar trebui reduplicată și reeditată. Un seminar tați-fii-fiice timp de 3 zile. Mamele au stat acasă (mai puțin Natalia 🙂 )!

A fost extraordinar. 20 de perechi de tați-copii au participat la 3 zile de activități, seminarii, rugăciune, cîntare.

Exemple? ”Ce facem fără mama?” Bucătarii de la AMEC i-au învățat pe tați să gătească împreună cu ai lor copii … brioșe. Podul lui Da Vinci, apoi ARKA Park, apoi discuțiile pe cele trei teme: Copilul în prim plan, Tata și copilul, Tatăl în prim plan. După seminarii am discutat despre homeschooling, despre adolescență, despre problemele generației care învață să folosească tablete și smarphone-uri încă de la vîrsta de 2 ani ..

Ce bine ar fi fost să fi știut despre asemenea lucruri în urmă cu 20 de ani! Cîtă nevoie este de astfel de acțiuni!

Îi felicit și le mulțumesc celor de la AMEC, directorului Iulian Mangalagiu, fostul meu student de care sînt atît de mîndru, domnului Sebastian Solomon, organizatorul acestei acțiuni, alături de Alex Grigore, care a fost atotprezent în slujire. Îi felicit pe toți tăticii, oameni ocupați, cu diverse profesii solicitante, care au ales să petreacă acest sfîrșit de săptămînă astfel.

 

Sper ca AMEC să continue să organizeze astfel de seminarii-tabără! Voi participa cu plăcere, învățînd de la tați mai reușiți decît mine.

Ne-am simțit extraordinar alături de noi prieteni. Ne-am descoperit frămîntări comune, întrebări comune, regrete comune, pasiuni comune și sigur ne vom sprijini mai mult unii pe ceilalți.

Probabil voi reveni asupra unor gînduri pe care le-am adunat în aceste trei zile.

Sîmbătă mi-am urmat ritualul! Am urcat Păltinișul! În fiecare an fac această cățărare. Este o cățărare de rugăciune! Voi explica altă dată ce este cu asta!

 

Apoi Duminica dimineața am sărbătorit Cincizecimea, Pogorîrea Duhului Sfînt (NU RUSALIILE, eu nu sărbătoresc RUSALIILE!!!) alături de prietenii Sorin Cigher, Teodor Dobrin și Teofil Cotrău, la Sibiu și apoi, seara, la Alba Iulia.

Tema?

Dacă tot a venit Duhul Sfînt, mai punem ”semne înaintea Domnului” ca Ghedeon sau nu?

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Conferinte, cugetări de pe bicicletă, Fabrica de barbati, homeschooling, Jurnal de tată imperfect. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ”Eu și tata” la AMEC Sibiu – o inițiativă care merită reeditată

  1. A republicat asta pe Depozitarul lui Dumnezeu și a comentat:
    O tabara care va ramane mereu in inima si amintirea tatilor si copiilor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.