Flight

Iată filmul despre care am vorbit la conferința din această seară! Un film care merită văzut! Este despre minciună și izbăvirea prin rostirea adevărului.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Conferinte, Dezbatere, Fabrica de barbati, filme de văzut, inventarul stricaciunilor spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Flight

 1. Adi T. zice:

  Denzel Washington e un actor bun si multe dintre filmele in care joaca sint interesante, insa cel de fata il aseman cu o prajitura delicioasa sau o mancare gustoasa in care se afla doar o cantitate mica de otrava, suficient insa ca sa faca rau celor ce o inghit. Cele cateva scene care reprezinta otrava acestui film ar trebui sa ne faca sa fugim de astfel de filme care pe langa unele lucruri interesante,, ne murdareste constiinta. Stie el inselatorul cum sa ne conduca in locul in care pacatul sa ne infasoare lesne si sa ne manjeasca constiinta . Personal, cred ca pentru mizeria pe care o contine, acest film trebuie evitat. O intrebare (sau doua, trei) buna la care trebuie sa ne gandim mai mult este : Ce fel de filme vizionam ? Ce facem cu mizeriile din filme, care nu sint putine? La ce privesc ochii nostrii si cum ne transforma acele lucruri inima?

  • Marius David zice:

   draga Adi T.
   Nu știu la ce anume te referi, la faptul că în film se arată cum Denzel bea și ia droguri sau la ce anume. Chiar este un film destul de curățel.
   Nu știu ce anume îți va fi provocat poticnirea.
   Cine nu poate răbda să nu ia.
   Mai bine nu vă uitați la astfel de filme decît să vă poticniți.

 2. Adi T. zice:

  filmul l-am văzut cu mai mult timp în urmă şi aşa cum ziceam mi-a lăsat un gust amar puţina cantitate de otravă pentru suflet. Partea cu pricina este cuprinsă în scenele de la începutul filmului , când Denzel se află într-o cameră de hotel cu o femeie goală, scene pentru care filmul primeşte din partea mea nota 0 din 10. Fără acea parte, filmul ar fi fost într-adevar unul interesant şi da, cu un mesaj la care ne putem raporta în diverse situaţii din viaţa noastră presărată cu tot felul de lupte. Vorbeam zilele astea cu un frate care imi spunea despre o regulă (condiţie) pe care trebuie să o respecte, din câte îmi spunea el toţi cei care produc filme, condiţia fiind că trebuie să includă în film scene imorale într-un anumit procent. N-am dezvoltat subiectul, o să-l întreb când ne mai întâlnim de unde are informaţia. Oricum am constatat urmărind mai multe filme această practică scârboasă, de ajungi să-ţi pui de fiecare dată simpla întrebare: Oare nu se putea fără acele scene? Evident că se putea dar există un scop precis pentru care ele se găsesc acolo. Într-unul din filmele care imi plac, Time changer, personajul principal este de-a dreptul şocat de lucrurile pe care le vede în lume la o oarecare distanţă în timp şi de efectele nocive ale divertismentului lumii moderne reprezentat foarte puternic de industria cinematografică prin care, cum spunea un frate cu mulţi ani în urmă când îşi cumpărase un televizor care avea lipit un abţibild cu mesajul : „Astazi a intrat lumea în casa ta”, chiar aia se întâmplase. E uşor să învităm lumea în casa noastră, cu scosul ei afară e mai greu.

  • Marius David zice:

   da, hmmm, scuze pentru acea scenă. O și uitasem. Din păcate nu există mai nou prea multe filme holywoodiene fără ceva ingrediente de genul asta.
   De fapt nici reclamele la escavatoare nu prea se mai fac fără vreo goliciune în cupă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.