Postul lui Daniel – ziua 16 (solitudine și simplificare)

Astăzi a fost zi de solitudine. M-am închis în birou de dimineață. M-am apucat să fac unul dintre cele mai dureroase lucruri. Pentru că Duminică la Iris voi predica despre simplificare, simplitate și sărăcirea intenționată, am început să triez cărți din birou, să scot și să dau.

 

În fiecare an fac acest exercițiu cu haine, cărți, obiecte la care țin, instrumente, biciclete, piese de biciclete. Evit să devin colecționar bolnav de simțul proprietății. Pe cînd ne-a fost spartă casa încă eram bolnav de acestea.

Este atît de terapeutic să scapi de lucruri, să omori în tine simțul cumulărilor inutile. Un creștin autentic trebuie să ucidă în sine simțămîntul de colecționar, recitînd cu voce tare și cu glas plîngăreț: TOATE VOR ARDE CU TROZNET!

Vă voi ține la curent cu eliberarea de lucruri! 🙂

Deci:

Dimineața – espresso dublu cu Whey (zer, soluție proteică!)

Prînz – lapte de migdale, în jur de 1 litru

apoi a urmat sala, cam 550 de calorii la vîslit (știam că am de dat miercuri la pedale)

Seara – guacamole făcut de Natalia. Probabil că cel mai bun guacamole din lume. Tot ea face și cea mai bună salsa. Am primit complimente chiar de la texani pentru salsa ei. 🙂 Au fost în jur de 210 g (pe cîntar) de guacamole, fără tortilla chips, așa cum mîncam de obicei.

Iată rețeta pe scurt:

P.S. A propos, cineva m-a întrebat cît am slăbit. Menționez din nou: aceasta nu este cură de slăbire. Dacă este cineva totuși interesat de efecte: n-am probleme de concentrare, de efort, azi am stat o oră la sală, am corectat eseuri, am făcut mișcare, m-a alergat Noah, mîine voi face 50 de km cu bicicleta pe post negru. Tăt normal, cum spun frații noștri de dincolo de Prut.

Senzație de foame? Beți apă. Multă apă. Cînd mă chinuie foamea mă duc și fac mișcare. Trece. Dacă nu trece, iau niște semințe de in amestecate cu semințe de susan.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.