Între Scriptură și ziar(e) cu Dacian Palladi – despre justiție și politică sau … invers

Pe Dacian Palladi l-am cunoscut mai bine cu ceva timp înainte de convertirea sa, de care nu se rușinează deloc. Dacian nu este doar o persoană foarte plăcută în dialog, este un adevărat personaj. L-am cunoscut mai bine pe cînd m-a luat la vînătoare. Am stat la veghere în gheretă și singurul lucru pe care l-am vînat a fost VÎNTUL LUNII … un vînt ușor, ca o adiere a Duhului, ca vorbirea lui Dumnezeu către Ilie, care se simte atunci cînd se lasă seara.

Trece dintr-o parte în alta a pădurii, ușor, ca un oftat de înger obosit, așa este acel vînt. Nu știam că există, nu știam că se poate simți, vedea.

Așa ne-am împrietenit, petrecînd cîteva ore bune în mijlocul pădurii la înserare. Ne-am coborît noaptea din adăpost în primejduirea animalelor sălbatice, odată cu bufnițele. Dar … despre acestea  cu altă ocazie.

Acum am intrat în Forum, în Agora să discutăm despre creștin și justiție, va urma creștinul și politica.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Între Scriptură și ziar. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Între Scriptură și ziar(e) cu Dacian Palladi – despre justiție și politică sau … invers

 1. Cristina zice:

  Ma pasioneaza Constitutia SUA si principiile pe care este fondat guvernul/statul. Pina prin 1870s, studentii la drept au invatat ca drepturile vin de la Dumnezeu, iar rolul statului este sa garanteze ca aceste drepturi sint respectate. De aceea au fost invatati ca atunci cind trebuie sa decida un caz, ei trebuie sa se uite la Constitutie ca fiind standardul dupa care trebuie sa se ghideze.

  Dar, in 1870s, Christopher Columbus Langdell a devenit decanul facultatii Harvard, departamentul de drept. El a fost afectat si influentat de teoriile darviniste. El a fost cel care a introdus conceptul de „case law” ca baza pentru deciziile judiciare, pentru ca legile ar trebui sa „evolueze.” Asa s-a ajuns sa se spuna ca „Constitutia este ceea ce vor judecatorii sa spuna ca este.” Sistemul judiciar s-a schimbat de la legi bazate pe principiile lui Dumnezeu, la legi bazate pe mofturile judecatorilor.

  Ascultind interviul dvs. am ramas uimita sa inteleg ca si in Romania se judeca in functie de precedent, nu de niste legi bine stabilite dinainte, facind astfel judecatorii sa fie mai presus de Constitutie, mai presus decit principiile lui Dumnezeu. Intrebarea mea ar fi, ar putea un crestin sa lucreze in acest domeniu stiind ca acest sistem functioneaza impotriva lui Dumnezeu si a cetatenilor? Daca da, cum?

 2. dorel zice:

  ati luato pe ulei; in loc sa iesiti sa vorbiti despre Domnul Isus si mantuire pe strazi sau chiar si la tv, va complicati vietile cu controverse ,pamflete si alte prostii in care se invarte lumea cand ati putea sa fiti mai intelept si sa acceptati calea simplificata a lui Isus asa cum e in Biblie. De cand a pacatuit omu nu stie in ce sa se mai implice si uite ca asa traim complex.

  • Marius David zice:

   stimate Dorel,
   1. mai întîi pe acest blog trebuie să formulați corect în limba română. La prima abatere trecem cu vederea, apoi spam. Aceea înseamnă luare pe ulei. Orice adevăr, chiar și cel gramatical, este un adevăr dumnezeiesc.
   2. de unde știți că nu sîntem și pe străzi. Dacă mă urmăriți, știți bine că fac acest lucru consecvent și cu perseverență.
   3. încerc să fiu mai înțelept. Este adevărat, nu-mi iese întodeauna. Încercăm. Pînă mai este viață, mai este speranță. Sper să pot reuși, ceea ce vă doresc și dvs.
   4. Da, trăim complex. Și eu și dvs. Chestia cu ”simpli și smeriți” nu merge, oricît veți încerca.
   Spor!

   • dorel zice:

    1. de ce? e cumva blog sfant? vorbesc cumva nemteste cu diacritice arabesti? Mi se pare sau dvs cam inclinati spre extrema? Fara alte ginduri, faptu ca zaceti ca si scrierea gramaticala coRecta e un adevar dumnezeiesc, numai ancape indoiala ca tindeti (cu obsesie,desigur) sa doriti sa aveti dreptate acolo si pe dincolo, unde scrieti. Nu-mi amintesc ca Dumnezeu sa tina seama de dinastea.
    2.atunci de ce va duceti la emisiuni de genul? …lasati mortii sa.si ingroape mortii.
    3. nu lasati amaraciunea sa va cuprinda inima… cine vede, cunoaste.
    4. nu iintelg la ce va referiti, dar nu-si avea rostul sa veniti amandoi imbracati la 4 ace; de ce n-ati ales ceva mai simplu? sau asta da bine la …mai mari? 🙂

    • Marius David zice:

     Stimate Dorel,
     mă tem că asemenea comentarii nu își au locul aici.
     Încercați în altă parte.
     Deocamdată v-am trecut cu reverență la spam.
     Se pare că nu pricepeți ce încerc să fac, iar nu am timp de explicații.
     Cu simpatie,
     mc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.