„Dezamăgire”, numele tău este Iosif Ţon

Există, spunea cineva, oameni care nu au nevoie de duşmani, îşi sînt lor cei mai grozavi duşmani.

Astăzi primesc o veste care mă aduce de la uimire spre perplexitate.

Este greu de comentat aşa ceva, dar astăzi portretul domnului Iosif Ţon mi s-a rotunjit cu totul. Am încercat, după dezamăgirea cu declaraţiile contradictorii referitoare la colaborarea cu Securitatea, să refac respectul pentru un om în vîrstă şi pentru cineva care a făcut totuşi unele lucruri pentru mişcarea evanghelică din România.

Astăzi la un curs, fără să fi aflat veştile acestea, le spuneam studenţilor că Îl rog pe Dumnezeu să îmi lase mintea întreagă pînă la sfîrşit. Este rugăciunea mea cea mai ardentă. Vreau să sfîrşesc bine, chiar dacă mai devreme, dar să se poată uita copiii şi nepoţii şi fraţii şi urmaşii la sfîrşitul vieţuirii mele, dacă nu cu mîndrie, măcar fără jenă.

De ce este grav ceea ce a făcut Iosif Ţon? Voi reveni cu explicaţii şi cu reacţii din partea altor pastori din ţară şi din străinătate referitoare la potenţialul impact al acestei asocieri toxice.

Vi-l imaginaţi pe Iosif Ţon făcînd aşa ceva?

Curată spălare de creier, nu pe creier, de creiere.


Vi se par cunoscute (sună familiar?) acest fel de declaraţii? Nu sînt oare acelaşi tip de declaraţii şi proclamaţii care apar în întîlnirile acestui grup, autointitulaţi „străjerii”
?

Vă rog să urmăriţi şi acest spectacol de lobotomie colectivă, de hipnoză publică.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Dezbatere, dulce Românie, Oameni, Perplexităţi, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

683 de răspunsuri la „Dezamăgire”, numele tău este Iosif Ţon

 1. Paul Cimpeanu zice:

  Fr. Marius ,de ce crezi ca a gresit fr. Ton alaturandu-se Miscarii strajerilor ? Am citit si eu acel comunicat si din pozitia mea de crestin, fara a implica denominatiunea din care fac parte , totul este ok. De ce voi baptistii trebuie sa va simtit tradati de acest mare slujitor prin faptul ca s-a asociat cu o grupare crestina nonbaptista ? Sunteti cumva impotriva trezirilor spirituale ? sunteti legat atat de tare de denominatiunea din care faceti parte incat orice activitate desfasurata in afara prezinta un pericol pt dvs ? Fr. Ton cu onestitate amintea in acel comunicat ca trezirile spirituale au parte si de manifestari uneori extremiste ,dar de ce trebuie sa vedem intodeauna partea goala a paharului ? de ce sa nu vedem lucrurile bune ? In fine , nu stiu de ce , cu toate ca a fost un om care a recunoscut ca a fost colaborator al securitatii , Iosf Ton, nu merita ”titlul” de mai sus.
  Fiti binecuvantat !

  • calin zice:

   stii i-mi place ca nu-ti dai denominatia. imi plac oamenii de acest gen. din acest punct de vedere. Si pe mine cand ma intreaba ce fel de crestin esti lespun simplu: credincios. doar atat. si le mai spun ceva. daca mai adaug ceva dupa credincios spun sa se pregateasca pentru al treilea razboi mondial.
   Fratii mei cum sa ne iubim mai mult? asta ma framanta ca un jaratec ce nu vrea sa arda repede.

   • Ramona GRAMMA zice:

    Dragul meu frate, tot ca un „jaratec ce nu vrea sa arda repede” ar trebui sa te framante modul in care sil(u)iesti limba romana sa te slujeasca. Pentru mine, a scrie pe forum echivaleaza cu a vorbi de la amvon. Pentru tine….?

  • catalin zice:

   Paul Campeanu, imi permit sa dau un raspuns la intrebarile tale iscoditoare. iosif ton este o dezamagire intr-adevar, pentru Biserica Baptista in primul rand ptr ca prin aprecierile pe care le face strajerilor, el de fapt se dezice de toate convingerile bisericii baptiste, convingeri care nu se regasesc in doctrina strajerilor( asta in cazul in care au una).
   In al doilea rand, sa spui ca acesti oameni au adus trezirea adevarata, ca el o poate recunoaste si asta este, ma face sa inteleg ca este strain de tot, de ceea ce inseamna cu adevarat „trezire spirituala”.
   In al treilea rand, si asta o spun cu mare durere, imi este sila, ca un om ca iosif ton, il coboara pe fr Liviu Olah, sub haosul strajerilor, numit de ei trezire. Probabil dintr-o mare invidie pe care inca i-o poarta fratelui Liviu Olah.

   • ina zice:

    Domnule Catalin, desi nu sunt pro „strajerii”,nu inteleg cum te poate dezamagi fr Iosif Ton prin asa zisa dezicere de convingerile bisericii Baptiste?, unde in Biblia pe care o cititi dvs este scris ca e pacat sa te dezici de convingerile unei denominatiuni infiintate de oameni?

   • elisa zice:

    Securitatea l-a distrus pe fr Olah, care a facut prin Domnul acea mare trezire; nu cred ca Ton nu a avut o contributie majora acolo;pentru ca avea in singe deja microbul.
    Uitai-va la biserica Speranta din Oradea ce a insemnat trezirea,
    plingeau toti cind se rugau, nu picau ca plosnitele.

    • Florina Bonca zice:

     Elisa draga este fosta biserica baptista nr. 2 actuala Emanuiel din Oradea, am crescut acolo.
     Trezirea a fost in sufletele oamenilor si s-a manifestat prin schimbarea vietilor si a comportamentului de zi cu zi, nu numai in biserica.

     • elisa zice:

      Am vazut pe net..veneau fratii cu doua ore inainte de inceperea programului; se ruga toata biserica plingind. Fratele Olah avea o putere de sus ca si Pavel; insa atit l-au macinat si tocat; a pierdut mult pentru ca in iubirea lui de oameni, nu-si inchipuia ca sunt fatarnici; au semanat minciuna intre el si frati, ca sa nu mai aiba nimeni incredere in el si el suferea enorm, pentru ca stia sa iubeasca>
      Insa Domnul i-a pregatit o cununa, ACOLO unde Domnul ii va sterge orice lacrima,asa cum a promis; pentru ca doar Acolo nu vor fi necazuri; cum promit strajerii ca va fi de fapt pe pamint; exact ca martorii mincinosi.

     • Marius David zice:

      Oare nu aceasta este adevărata trezire, cea care schimbă etica, ethos-ul, comportamentele, gesturile de fiecare zi…

  • Marius David zice:

   draga Paul, mă voi explica într-o altă postare.
   Nu numai noi ne simţim trădaţi de acest gest, şi unii dintre fraţii pentiostali la care a predicat fratele Iosif, nu ştiu dacă ştiţi, şi aici mă adresez penticostalilor care m-au interpelat, dar există reţineri şi delimitări faţă de mişcarea străjerilor şi în interiorul cultului penticostal.

   De ce?
   pentru că este o evanghelie falsă. Voi reveni asupra acestei afirmaţii.

   Iosif Ton a recunoscut că a fost colaborator OBLIGAT. Ar fi tăcut în continuare dacă nu era scandalul de acum ceva timp.
   Eu însumi am vorbit la telefon cu dînsul înainte cu doi ani de scandalul declanşat în proximitatea publicării articolului despre tatăl meu.
   Am încheiat acea convorbire cu un îndemn ca şi dînsul să spună adevărul despre sine.
   N-a făcut-o la vreme?A fost obligat.

   • Buciuman Beniamin zice:

    Miscarea Strajerilor nu este o miscare penticostala, ci una carismatica.
    Aici se gaseste o predica a unui pastor penticostal despre miscarea carismatica.
    http://audio.resursecrestine.ro/predici/20145/lectia-06-miscarea-carismatica

   • iulian zice:

    fr. Iosif Ton, nu avea de ce sa zica cuiva ca a colaborat cu securitatea pentru ca nu era pastor in aceea vreme ba chiar nici nu era crestin. Era ateu. Deci ce atata valva aiurea si fara sens ?

    • freedfromthelaw zice:

     corect, pe acelasi principiu cred ca se poate spune si ca Ton nu are de ce sa isi ceara scuze inaintea baptistilor pentru ca le-a ascuns de circa 50 de ani convingerile sale carismatice, desi si-a incasat frumusel salariul si a ocupat fara prea multe remuscari de constiinta pozitia deloc rece de presedinte de Uniune, nu?
     Iulian, unii, din spatele tastaturii, fac tot ce pot sa fie cat mai penibili in afirmatii.
     Omul asta a declarat pe video, inaintea unei adunari intregi in Timisoara, acum 2 seri, ca el la 17 ani a devenit copil al Domnului, ca a predicat de la 17 ani, dupa care a avut o perioada de intuneric de 10 ani, TIMP IN CARE avea OBICEIUL ca IN FIECARE DIMINEATA, de la 5 la 7 sa mediteze la Cuvantul lui Dumnezeu….nu ti se face pielea de gaina cand te gandesti cum omul asta de la 5 la 7 medita la Cuvantul lui Dumnezeu, dupa care de la 7 pana la apusul soarelui probabil ca urmarea si turna pe unul si pe altul dintre credinciosi la securitate???? chiar asa, ne credeti pe toti prosti? Ton a jucat pe degete o intreaga confesiune crestina, si acum isi bate joc de ea la drumul mare, si voi veniti sa ne povestiti despre un fat frumos pe cal alb, care a calcat in strachini la tinerete si noi, astia rai, ne luam de ateismul lui? daca taceai, filosof ramaneai….si ca tine multi altii…

    • elisa zice:

     Ba era crestin , apoi”a devenit” ateu ca sa poata turna pe fartii Domnului; apoi iar a devenit crestin.
     A trimis o scrisorae catre sora C.Mg> ca Domnul Isus e un sarlatan….exista un satrlatan mai mare ca acest om?
     a invatat Scriptura la nivel de minte, pt a-i sluji securitatii.

    • elisa zice:

     Ba era crestin , apoi”a devenit” ateu ca sa poata turna pe fartii Domnului; apoi iar a devenit crestin.
     A trimis o scrisoare catre sora C.Mg> ca Domnul Isus e un sarlatan….exista un satrlatan mai mare ca acest om?
     a invatat Scriptura la nivel de minte, pt a-i sluji securitatii.

     • michael zice:

      exista un sarlatan mai mare. il chema Pavel. IT si`a marturisit, tardiv ce`i drept, colaborarea si caderea, iar mai apoi a cerut iertare si bisericii. ma tem ca monstrul pe care incercati sa`l puneti acum pe tapet este doar produsul unor minti bolnave care rationeaza in afara realitatii.

    • Agnusstick zice:

     Nu vă supăraţi, dar securiştii ăştia şi colaboratorii lor nu vor şi ei să pape o pensie binemeritată de la Patrie (eventual patrii, uniuni, federaţii, regate etc.)? La ce vârstă se retrag, că parcă aveau nişte avantaje şi scăpau mai repede decât civilii? Chiar aşa fanatici să fie că vor să moară la datorie? Şi apoi, nu se mai şi ramolesc la un moment dat, ce bază poţi să mai pui pe asemenea colaborare după 70-80 de ani?

    • George zice:

     pt Iulian

     Cind esti turnator esti un nimic plin de pacate. chiar si in fata lumii esti un nimic taiat in sapte.
     Insa daca esti si copil al lui Dumnezeu si ai cazut in acest pacat…este normal sa marturisesti si sa-ti ceri iertare.
     asta ar fi facut mult.. si era normal.
     pacat de Ton este inteligent are o inteligenta deosebita, dar de unde vine??? aceasta inteligenta este lumeasca si nu vine de SUS.Biblia se sustine numai cu biblia si nu cu trimiteri la cine stie ce tele-evanghelisti..

   • Teo zice:

    Va rog mult sa nu imi mai trimete-ti toate aceste e-mailuri, deci scoate-ti e-mailul meu de pe lista
    multumesc
    Teo

   • Paul Cimpeanu zice:

    Îmi cer scuze. Nu v-am răspuns pentru că nu am mai intrat de mult pe blogul dvs. Oricum subiectul rămâne deschis. O să revin.
    Vă doresc multe binecuvântări !

  • Fr Cimpianu,
   Deacord cu tine. Trebuie sa fim atenti, dar mi-e teama ca am devenit asa „atenti” ca de fapt am adormit „veghind” si am si murit…Biserica s-a transformat intr-un cimitir bine ingrijit si nimic mai mult.

   • Marius David zice:

    dacă aşa aţi vorbi despre mireasa mea… oare ce face Cristosul cînd aşa se vorbeşte de Mireasa Sa?
    Adevăraţi Reformatori ca dvs. au tot fost prin istorie şi este plin coşul de gunoi al istoriei cu portretele dînşilor…

    • Eu nu m-am prezentat ca si Reformator… Poate ma confunzi cu altcineva….dar cred ca duci prea departe ceea ce vezi si citesti… Mi-e teama ca faci la fel si cu I.T. si miscarea Strajerii.
     Este o diferenta intre a-ti da cu parerea despre ce este o adevarata reforma cu privire la un anumit lucru si a te prezenta ca si reformator adevarat. Cred ca te pripesti un pic in acuzatii.

    • Apropo, sa sti ca eu nu am vazut nimic hipnotic in ceea ce a spus si facut fr. Peia oricat de mult am cautat sa cad de acord. Recunosc ca mi-e antipatic din fire omul (l-am vazut si live cu cativa ani in urma), dar chiar nu a am vazut nimic hipnotic. Concluzia care am tras-0 vizionand clipul este ca ce se intampla prin ei este autentic. Ai grija cum judeci oamenii.

     Vreau doar sa-ti amintesc ca este scris ceva de genul in Scriptura–uitati-va, razvratitilor, si mirativa. Iata voi face o lucrare in mijlocul vostru pe care nu o veti crede nici daca vi-ar fii spus-o cineva mai inainte. Am parafrazat…Dzeu face lucruri care ne pot mira f mult…Sa avem grija.

     • Otniel Veres zice:

      „Sunt interesat de a trezi lumea crestina la o intelegere biblica a mersului Bisericii (si nu numai) asa cum a fost intentionata de Dumnezeu.”

      Nu sint cuvintele dvs. domnule Reformator?

      Daca tot credeti atit de mult, nu v-ati putea ruga sa primiti intr-o noapte cunostinte de gramatica si ortografie si sa auziti o voce care sa va spuna sa nu mai scrieti Dzeu in mod constant, ca unul care va credeti atit de mult unealta lui?

     • Marius David zice:

      ai fost la vreo astfel de întîlnire? Eu, da!
      Nu a străjerilor, alt grup.
      După ce vezi pe viu aşa ceva… că prin mediul acesta nu se transmite, înţelegi ce spun eu prin hipnoză publică.

     • Cornel Tudorache zice:

      Cu sfiala si team as vrea sa-mi exprim opinia legat de ce citesc pe aceste bloguri privitor la Strajerii.Ieri am petrecut citeva ore urmarindu-i live la Felix,dupa care am mers pe site-ul lor si am vazut inregistrari dela Tirgu Mures.
      Se pare ca ne petrecem prea mult timp discutind despre X sau Y dela Strajerii si pierdem din vedere INTREGUL ce se chiama Strajerii. O noua trezire a crestinilor romani din tara si de peste hotarele ei.
      As vrea sa semnalez unele lucruri care mi se par gresite.
      -Liderul,indiferent de cine este el cu microfonul in mina „instiga” publicul sa laude pe Domnul si asta pe un fundal de muzica,fiindca pe fondul muzicii poti sa controlezi mai bine mintile auditoriului.
      _ Grupul vocal-instrumental conduce in „inchinare” poporul.Cred ca mai bine se numea acest grup doar EXCENTRIC si nu Cristocentric,dar ne plac nume impresionante.
      Cautati si vedeti inregistrari cu Beatles din anii 60 daca nu erau mai decente decit intilnirile tinerilor la Strajerii,care pretind ca „liberi de prejudecati” baptiste,penticostale,crestini dupa Evanghelie etc,aduc o „noua laude si inchinare”.
      Tot aici am sa arat un lucru si anume planificarea Revelionului 2011 a Strajerilor. Doamne ce mai „lauda si inchinare va fii acolo”.Multumesc Domnului ca copiii nostrii sint de mult la casele lor si nu mai vor sa mearga la asemenea intilniri de tineret.
      – Pastorul Ioan Peia tot la TgMures predica si un fundal muzical in background facea sa nu pot auzii ce avea de spus.Sa nu cumva sa auda auditoriul mesajul si sa-si schimbe viatile.
      Billy Graham nu avea nevoie de fundal muzical decit doar cind facea invitatia la pocainta si asta tocmai ca sa sensibilizeze sufletul.
      Spiritul in care se fac aceste lucruri nu seamana deloc cu vre-un loc din Scriptura,desii ni se arunca in ochi replica:”Vreti sa limitati pe Duhul Sfint sa lucreze,ori nu are voie sa lucreze intr-un mod nou”? Problema este ca daca renunt la a compara TOTUL ce-i NOU cu un standard,care este Biblia,atunci o luam razna de tot si trebuie sa acceptam tot ce ni se ofera ca si „O noua forme de manifestare a Duhului Sfint”.
      Alt mod de-a ni se prezenta aceste manifestari noi este folosind cei care ne explica texte din Biblie care n-au deloc a face cu realitatea.Si nu-i loc aici sa dau nenumarate exemple.
      Ce este insa mai inspaimintator este faptul ca in toata aceasta noua miscare sint si lucruri adevarate,ca de exemplu predica Fr I Ton de ieri dela Felix.Cuvint biblic foarte bine elaborat(exceptie finalul cind a spus cu-i i-a fost adresat.adica noua care scriem aici).Si atunci stai si te gindesti si iar te gindesti ;este adevar sau este fals?!Pe deasupra mai auzi si de cite-o vindecatre miraculoasa,ca cea a fiicei Fr Ton.Dupa cit inteleg din toata marturia ei n-a fost nici o vindecare,ci s-au pus lucrurile la punct in viata acesteia pe plan spiritual printr-o pocainta adevarata si astfel trupul a intrat in functiunile lui normale(sint cuvintele ei din marturie-trist ca tatal ei,un on ce invata pe altii mii de credinciosi despre curatia spiritual n-a bagat de seama ce se intimpla in”ograda dumnealui”) Fr Ton imi pare rau dar asa cred.
      Dumnezeu sa ne umple de El si de bunatatea Lui in toate priviintele.

  • Coenel Tudorache zice:

   Fr. Paul,pui o intrebare destul de naiva,ca sa nu spun mai rau.Daca ai fii citit TOT ce a scris I Ton,pe aceste bloguri despre viata dumnealui de cind a primit darurile Duhului Sfint;vorbirea in limbi,proorocia si vindecarile si mai tirziu vorbirea in limbi i-a fost retrasa si in schimb a primit darul de invatator,poate ca te-ai fii uitat la dinsul putin diferit,decit doar un crestin baptist care s-a lipit de Strajerii.
   Am intilnit pastori baptisti ca si Daniel C,Costica C,(amindoi au predicat la Portland OR)care au inteles mai mult decit marea majoritate a baptistilor si in special a pastorilor baptisti,despre Persoana Duhului Sfint si lucrarile Acestuia in vietile credinciosilor.Deosebirea dintre acestia si I Ton este ca ei au ramas in cadrul bisericilor pe care le pastoreau,incercind cu dragoste si intelepciune(caci este nevoie de acestea cind aduci ceva nou)sa-i ajute si pe ceilalti baptisti sa inteleaga si sa accepte aceasta noua lumina pe care Dumnezeu le-a revelat-o din Biblie si care este potrivita cu adevarul ei.
   I Ton n-a spus pina acuma(sub forma de invatare,desii invatase in multe biserici lucruri despre cresterea spirituala))nici unei biserici baptiste despre darurile Duhului Sfint pe care el pretinde ca le-a avut.De ce n-a facut
   acest lucru?.Raspunsul este unul singur si anume ca aceste invataturi l-ar fii expus (poate?)ridicolului in cadrul lumii baptiste,ori dumnealui n-a cautat niciodata asa ceva,ci dimpotriva a cautat acceptarea,promovarea si inaltarea.Ori acuma prezentindu-se la acesti „treziti”(ma intreb de cine si la ce),Strajerii,aici este un teren unde” se vind” foarte bine „darurile” pe care pretinde ca le primise cu zeci de ani inainte.De vor mai functiona?!
   Nu ti se pare ceva dubios in toate acestea?Mie da.
   Inca ceva,pentru intelegerea mai clara a lucrurilor in ce-l priveste pe I Ton.Din biserica unde fusese membru ultimii 10 ani a plecat destul de rusinos,in urma demascarii dumnealui privitor la unele invataturi mistice.Confruntat de un frate diacon din acea biserica in repetate rinduri cu privire la aceste invataturi nebiblice,I Ton a cerut pastorului bisericii sa-l excluda pe diaconul in cauza din biserica sau daca aceasta nu se ve intimpla el o sa-si retraga membralitatea din biserica respectiva.
   A crezut ca dumnealui este prea mare ca sa-i fie refuzata aceasta cerere,”vezi Doamne doar era vestitul I Ton”.Cererea i-a fost refuzata politicos de pastorul bisericii,fapt care l-a pus pe I Ton in postura de-a parasii biserica.Acuma era „liber ” de orice biserica si culmea ca-i iasa in cale aceasta „minunata si adevarata miscare de trezire”.
   Motivul pentru care s-a atasat lor este unul de familie pe care nu-l voi discuta aici.Doar am sa spun ca Strajerii i-au facut un mare”bine” lui I Ton,care l-a determinat pe acesta sa „inteleaga(nu stiu dela ce duh)ca oamenii acestia fac minnuni si ca ei au adevarul.
   Tot dumnealui a spus pe unul din bloguri ca se atasaza strajerilor sa-i „ajute” sa-si formuleze doctrina.Marea intrebare se ridica;”Ce fel de docrina o sa le faca,fiindca dumnealui a oscilat intre mai multe feluri de „doctrine”,de-a lungul vietii sale.
   Om traii si om vedea unde se ajunge,dar deocamdata sfatul meu fratesc este sa cercetam lucrurile in intregime si apoi sa tragem concluzii.
   Dar pina una alta sa stam lipiti de SCRIPTURA si astfel nu ne vom ratacii.

  • Valerica Feier zice:

   Cu părere de rău dar oile adevărate cunosc glasul pastorului lor.Acest Christ din Africa este un sarlatan care doar se îmbogățește după cei ce nu sunt sinceri cu Dumnezeu . Nimeni nu se rătăcește pe calea Domnului dacă suntem sinceri și stam cu smerenie înaintea Domnului și a oamenilor.Mila lui Dumnezeu sa ne ajute sa primim lumina adevărată și sa stam lângă Pastorul adevărat.

 2. Vaisamar zice:

  N-am fost la nicio „Străjerie” până acum, dar sper că cei ce merg acolo nu fac asemenea demonstraţii gratuite de „leşinare” şi „dezleşinare”, ca cele din clip. E cam lungă şi stranie umbra pe care o proiectează nenea din acest videoclip…

  • Dyo zice:

   Mai bine il facea Domnul transparent …

  • eLioR. zice:

   Dumnezeu spune ca inaintea lui duhurile si sufletele cad in lesin. Ce intelegi tu prin asta, vaisamar?

   Cunosc personal si bine oameni din aceasta miscarea strajerilor. As vrea sa fiu si eu ca ei. Ma surprinde colaborarea lui Iosif Ton cu ei. Placut.

   • Vasilis zice:

    sper ca nu te superi ca o sa raspund si eu.
    fii atent la citire, ne indeamna Pavel.

    a caror suflete si duhuri cad in lesin?
    sufletele smerite in schimb sunt imbarbatate si inviorate, spune tot pe acolo cu un verset inainte.
    multumesc pentru citat, mi-am dat seama mai bine ce e cu lesinul sufletelor.

    • eLioR. zice:

     Cum sa ma supar?
     Sufletul lui Daniel cum era cand a cazut cu fata la pamant LESINAT? Nu o singura data. (Te rog sa-ti imaginezi si sa-mi pui cum cand oamenii care lesina? Cu fata la pamant sau pe spate sau lateral?)
     Ioan spune in apocalipsa ca a cazut ca MORT la picioarele lui Cristos atunci cand l-a vazut. Poti sa-mi spui de ce? Sa nu-mi zici ca s-a inchinat. Ai intrebat vreodata pe cineva care a experimentat astfel de caderi ce simte, ce se intampla cu el?
     Si apostolii au fost condamnati ca atunci cand au primit Duhul Sfant erau beti. Pai cum sa primesti Duhul Sfant, sau sa fi plin de Duhul Sfant si sa fi confundat cu un betiv? Ciudat, nu?
     Daca omul care care este posedat de vreun duh (demonic), cade la pamant, ce este asa de neobisnuit? Ar fi culmea sa stea demonul tapan in fata lui Dumnezeu. Nu vreau sa spun ca fiecare om care experimenteaza o astfel de experienta (sa-i spunem cadere in duhul) este posedat.
     Apoi multi dintre acesti oameni care au cauzut au fost vindecati. Si nu numai ei.
     Ce spui despre recentul caz de vindecare miraculoasa ai cantaretei de muzica gospel (parca), Delia Knox? Gasesti info pe net.
     Pana si lui Isus i-au spus c-are drac. Ce sa ne mai miram ca li se spune unor oameni, pe care nici macar nu-i cunosc. Iar Scriptura spune ca dupa faptele si roadele lor ii veti cunoaste. Pe langa multele semne si minuni ce le vor face (vezi in Biblie care), chiar mai mari decat a facut Isus, si care din pacate, la cele mai multe denominatiuni crestine, lipsesc.
     Sunt multe de zis despre acest subiect. Nu prea e locul potrivit pt asa ceva.

     • Vaisamar zice:

      Perspectiva dvs. e aberantă. Aţi văzut vreun om de pe paginile Scripturii făcând demonstraţii de „leşinare” şi „dezleşinare”? Prezenţa lui Dumnezeu e copleşitoare, când se manifestă. Dar nu prea ştiu să se manifeste când spune „magicianul” că trebuie să se manifeste. Pastorul de culoare îl are pe Dumnezeu la degetul mic. El nu e ca Petru şi Ioan care percepe o nevoie, un olog la poarta Templului care are credinţă. Pastorul de culoare face demonstraţii de forţă pe „voluntari”, în scop publicitar (Ia priviţi cum îi leşin eu pe ăştia şi aduceţi puhoi de lume la viitoarea întâlnire). N-am prea văzut aşa ceva pe paginile Scripturii. Nici măcar Isus n-a putut face minuni în mijlocul necredinţei celor din satul său (Marcu 6:6). De ce? Fiindcă minunile nu se produc acolo unde nu sunt aşteptate. Isus nu face demonstraţii gratuite ca să-i meargă buhul şi să crească ratingul.
      .
      Am văzut fachiri indieni mergând pe un jăratic cumplit, fără să păţească nimic. Luând jar în mână şi înghiţindu-l. Nu de supranatural mă îndoiesc. Ci de sursa lui.
      .
      Lui Isus i-au spus că au drac. Dar Isus nu făcea ce face pastorul din clip. Să nu amestecăm lucrurile.

      • Marius David zice:

       Vaisamar,
       cred că trebuie să ne concentrăm spre altceva, un posibil rezultat conex acestui conflict, un pseudoconflict fără nicio miză (doctrinară, teologică etc. ) între baptişti şi penticostali.
       N-am produce mai mare bucurie dracului.

     • eLioR. zice:

      Nu face nimeni demonstratii si rating. Asta crezi si tu altii . Iar daca nu PREA ai vazut in Scriptura, asta e.
      Isus in alte dati spune ca i-a vindecat pe toti. Basama ca aia toti or fi fost credinciosi. Mai putin cei din satul lui.
      Ai raspuns la o intrebare mult pus: de ce Dumnezeu face minuni (vindecari) numai in Africa si nu face si in Romania?
      „Fiindcă minunile nu se produc acolo unde nu sunt aşteptate.” Bingo! Si nici primite, as zice eu.
      No, fiecare faca-i-se dupa credinta.

     • eLioR. zice:

      fiecaruia*

      In rest sper ca se intelege.

     • Vasilis zice:

      „Iar Scriptura spune ca dupa faptele si roadele lor ii veti cunoaste.” eLioR

      Ia seama bine la citire (sau citare)… (Pavel)
      In nici un caz nu-o vom cunoaste dupa fapte, ci doar dupa roade.
      Asta e greseala multor crestini, satui de mediocritatea si uscaciunea spirituala din multe biserici traditionale – se arunca in bratele oricarui le promite minuni si semne.

      Acestea garanteaza prezenta si lucrarea Duhului Sfant? Nu am invatat ca poti face minuni si sa nu fii cunoscut de Domnul Isus? Sarim din lac in put?
      E bun nectarul dar ii e de ajuns o picatura de otrava ca sa mori incet si sigur.

      N-am auzit de acest pastor Chris pana acum. Nu stiu ce predica ce mesaje are… Mi-a ajuns sa vad atitudinea de vedeta TV si de circ din acel videoclip.
      Nu m-as mira sa fie unul din atatia promotori ai evangheliei prosperitatii, o evanghelie izvorata din iad… chiar o sa verific unele din mesajele lui.

     • Vasilis zice:

      se pare ca nu m-am inselat…
      vindecari de VIP + evanghelia prosperitatii,
      ce conteaza un pic de otrava, important e sa ne vindecam si sa prosperam.

      am auzit multe bazaconii in anumite biserici neoprotestante dar ce am auzit din gura acestui Pastor Chris le intrece pe toate…

      Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze,şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea”(proverbe 22:6)
      – auzi interpretare: invata pe copil cum sa foloseasca banii cum sa faca bani si cand va imbatrani nu va duce lipsa de bani. 😦

      aceeasi hipnoza in masa!!!

     • eLioR. zice:

      Vasilis,
      din toata evanghelia pe care pastorul Chris o predica, tu te-ai oprit numai la prosperitate, si gata, restul nu mai conteaza, ba mai mult, e rea, din cauza ca spune si despre prosperitate. Nu-ti place tie prosperitatea. Si din cauza ca unii cad pe spate. Asa gandesti tu. Si multi altii.
      Cristos vrea sa fii sarac, sa fii bolnav? Stii sa-mi spui din ce cauza se imbolnavesc crestinii? E gresit a spune ca Dumnezeu nu vrea ca tu sa fii sarac si bolnav? Iar daca spune cineva asta, gata: predica evanghelia prosperitatii.
      Si nu vad ce e gresit in:
      „invata pe copil cum sa foloseasca banii cum sa faca bani si cand va imbatrani nu va duce lipsa de bani.”
      Ai o prejudecata cumva ca cei bogati nu vor fi mantuiti? Eu inteleg ca banii sunt ochiul dracului, si mai inteleg ca nu banii trebuie sa ne stapaneasca, ci noi pe ei, dar sa ai alergie cand un pastor vorbeste despre prosperitate, mi se pare cam aberant. Ti-ar mai place sa-ti vorbeasca despre saracie, chit ca nu ti-ar placea sa traiesti in ea, nu? Ori sa-ti spuna sa-ti vinzi toata averea si s-o dai saracilor. Iar nu ti-ar placea. Si uite asa crezi tu ca situatia de mijloc e cea corecta. Biblica. : ))
      Sa stii ca majoritatea celor carora le predica „prosperitatea” sunt mai mult saraci decat bogati. Ce vrea sa le spuna prin „evanghelia” prosperitatii e sa nu se ingrijoreze de ce vor manca, de ce vor imbraca, etc, pt ca de toate acestea se ingrijeste Dumnezeu, care le da pe de-asupra alor lui. Deci Dumnezeu nu te vrea sarac, sa duci lipsa de ele, ci ti le da.
      Acuma nu cred ca dupa ce-l asculta pe pastorul Chris, oamenii s-apuca sa ceara lui Dumnezeu palate si iahturi. Sa fim seriosi. : )) Strajerii invata ca Dumnezeu iti da atat cat ai nevoie, ca stie El de cat ai nevoie. Asa ca nu va mai imaginati aberatii.

     • Vasilis zice:

      Ce vrea sa le spuna prin “evanghelia” prosperitatii e sa nu se ingrijoreze de ce vor manca, de ce vor imbraca, etc, pt ca de toate acestea se ingrijeste Dumnezeu, care le da pe de-asupra alor lui. eLioR

      am ascultat mesajul de mai sus al pastorului Chris si nici vorba de ceea ce spui… sa nu se ingrijoreze etc.
      Accentul este: sa ai din belsug, sa fii bogat! Material bineinteles!
      A avea cele necesare e una si a te astepta sa ai tot ce-ti place e alta. Acei oameni nu sunt incurajati sa fie multumiti cu ce au, daca au ce manca si imbraca, si sa caute mai intai Imparatia lui Dumnezeu. Dimpotriva.
      Imi pare rau ca nu vezi diferenta.

     • Godhatesreligion zice:

      Desi nu am mult timp la dispozitie, am vrut totusi sa las un reply aici ca mi se pare strigator la cer! Nu am apucat sa citesc comentariile decat pana aici, si m-a socat naivitatea asta a unora.. Ce vreau sa zic de la bun inceput este ca nu sunt baptista sau penticostalo-carismatica, dar nici cesationista. Cred ca nu putem noi sa-L inchidem pe Dumnezeu intr-o cutie si sa zicem ca El nu mai face azi minuni sau ca nu mai exista vorbirea in limbi, pt ca asta nu corespunde cu experienta noastra. Da, cred ca El mai poate da si astazi oamenilor astfel de daruri, dar cu siguranta ca NU cred ca ceea ce se intampla in interiorul miscarii penticostale sau carismatice este de la Dumnezeu. Personal am umblat intr-o biserica penticostala inainte ca Dumnezeu sa-mi schimbe cu adevarat inima. Ma inselam singura si mi se parea de multe ori ‘faina’ spalarea asta pe creier, am avut experiente din astea mistice in care credeam ca Duhul Domnului este peste mine si plangeam si imi venea sa tremur. Acum ma gandesc cu groaza la ce duh era de fapt peste mine atunci. Stiu ce inseamna psihoza asta in masa, si cat de manipulatoare este muzica pt sufletul omului, iar daca mai este si cate un predicator din asta carismaniac care a terminat mai degraba psihologia decat teologia, pai e reteta perfecta de afectionare religioasa care te trimite direct in iad! De ce nu cred ca Dumnezeu este intre penticostalii si carismaticii astia vorbitori in limbi si prooroci sau ce or mai fi? Pt ca ma uit la viata si la roadele lor si e evident ca in viata personala nu seamana deloc cu Isus! Stiti ce faceam eu cu prietenele mele dupa ce in tabara penticostala mergea la cortul mare si tremuram pe acolo si plangeam (din fericire nu m-a aruncat nimeni pe spate!)? Mergeam si ne imbracam ca prostituatele ca apoi sa iesim ‘la agatat’ pe la baietii din alte orase! Iar apoi a doua zi o luam de la capat! Si astazi multi din fostii mei prieteni penticostali participa la tot felul de astfel de ‘intalniri cu Duhul Domnului’ si se ridica de pe genunchi la fel cum erau : lumesti, mandrii si superficiali. Pai cred ca e evident ca daca te umple cu adevarat Duhul Domnului care este sfant, El te face sfant si nu prost sau ca o leguma sa cazi pe jos si sa tremuri ca un posedat! Nu mi-e frica deloc sa spun ca toti oamenii astia, super starurile astea carismaniace care predica o evanghelie total straina sunt plini de puterea diavolului si a nu a Domnului! Trist este ca astazi oamenii sunt cautatori inraiti de experiente si trairi mistice si supranaturale, dar nu prea mai cauta nimeni in umilinta sa fie bland si smerit cu inima..
      Cat despre Iosif Ton, niciodata nu mi-a placut! Ultima predica de-a lui pe care am ascultat-o, cand a fost la noi in oras intr-o biserica, a fost atat de umanista si parca de-a dreptul catolica (in sensul rau al cuvantului), mesajul sau de EVANGHELIZARE a fost :FITI OAMENI BUNI! de parca ei chiar au o bunatatate intrinseca pe care trebuie doar sa o scoata la iveala. Mi-a venit sa vomit si am plecat inainte sa se termine! Asa ca pt mine nu e surprinzator ca a luat-o razna!

    • George zice:

     Vasilish
     Tu ai citit vre-odata Apocalipsa? Sa-ti dau in citat.
     „Cînd L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi -a pus mîna dreaptă peste mine, şi a zis: ,,Nu te teme! Eu sînt Cel dintîi şi Cel de pe urmă, ….”
     Proorocul Daniel a avut aceeasi experienta.

     Un lucru care mie imi ridica mari semne de intrebare la masifestarile astea ‘catismatice’ de la Beny Himm si probabil si pastorul Chris este faptul ca oamenii cat pe spate si nu cu fata la pamant.
     A cadea cu fata la pamant e un semn de umilinta.
     Parca pe indracitul din Gadara demoniii l-au facut sa cada pe spate, dar nu stiu exact s-ar putea sa gresesc.

   • catalin zice:

    elior, probabil ai vrea sa fii ca ei dar nu cred ca stii cum sunt ei cu adevarat. iti sugerez sa iti doresti sa fii ca Domnul Isus.

   • Marius David zice:

    păi nu e greu, eLioR, vino la felix în Decembrie!
    VEi fi ca ei.

    • eLioR. zice:

     : )) Nu imi plac conferintele si intalnirile extrabisericesti. Dvs mergeti? C-ati zis: vino la Felix, si nu du-te la Felix. : D

     Cand am zis c-as vrea sa fiu ca ei, am vrut sa spun c-as vrea sa fiu ca ei de inradacinati in scripturi, de evlaviosi, s-am credinta ca ei, etc., deci, Calin, ca si Isus. Cei pe care-i cunosc sunt oameni f faini. Asa cum zice si Pavel sa pasim pe urmele lui, ca el paseste pe urmele lui Cristos, care trebuie sa fie modelul nostru.

     • Marius David zice:

      Nu merg, numai că eu stau lîngă Felix, mă refeream la geografie.

     • eLioR. zice:

      Nici eu nu mi-s tare departe. In vreo 30 de min max ajung si eu, daca vreau. Deh, celalat capat de oras.

     • catalin zice:

      si unii dintre martorii lui iehova sunt foarte faini, asta ce inseamna….? Tu evaluezi omul dupa zambetul larg in intampinarea ta, si dupa aparenta politete cu care te abordeaza?

     • eLioR. zice:

      Nu. Dupa ceea ce fac si dupa ceea ce sunt. Adica dupa fapte si roade. Ding! Cunosc personal destui. Nu mai vorbesc ca cunosc f bine Biblia.

     • Deși n-am vrut să mă bag în peșteră, nu m-am putut abține de la un comment:
      Dumnezeu este mai interesat de bună-starea sufletească decât de cea materială. El nu dă nici doi bani pe luxul nostru.
      Oare lui Dumnezeu nu-i pasă de fericirea mea? Nu, Lui îi pasă în primul rând de sfințirea mea și nu de cât am eu și de cât de bine o duc. El iubește atât de mult Biserică încât o lasă să treacă prin suferință pentru a o curăți numai că noi considerăm suferința ceva rău, de la diavol.

     • benjib zice:

      „Oare lui Dumnezeu nu-i pasă de fericirea mea? Nu, Lui îi pasă în primul rând de sfințirea mea și nu de cât am eu și de cât de bine o duc.”

      AMEN TO THAT !

   • Highlander zice:

    In fata lui Dumnezeu cad, nu in fata acestui faclau, Chris Oly…whatever. Chiar nu e evident circul pe care il face acest om? „Atentie, toata lumea uitati-va la mine, fiti atent ce am sa fac…” un circ ratat si atat de ieftin al unui personaj ambiguu care se da un fel de Petru al zilelor noastre. Chiar ne-am pierdut cu totul mintea si discernamantul dat de Dumnezeu? Dumnezeu face minuni si da in fata lui cad sufletele si oamenii cu fata la pamant, dar in fata lui Dumnezeu, nu in fata unui circar ca acesta. Toata gloria si slava este si ramane a lui Dumnezeu, neimpartasita cu un circar penibil imbracat intr-un costum alb. Sa nu confundam puterea si minunile lui Dumnezeu (care exita si se manifesta) cu penibilitatea si dizgratia omului. Lucrarea Duhului Sfant nu anuleaza inteligenta si luciditatea cu care l-a inzestrat Dumnezeu pe om, din contra, acestea le restaureaza prima data, si apoi trupul. Trezirea spirituala sta in schimbarea mintii si a vietii unui om, si nu in conferinte si show-uri ieftine si penibile. Adevaratele treziri nu is cu costume albe si in conferinte televizate si alte asemenea circuri, adevarata trezire e cand un copil are un tata schimbat, cand o sotie are un sot schimbat, un om care toata viata a fost cel mai mare ticalos si betivan si si- a nenorocit familia, iar acum ii poarta spre cer ai Dumnezeu si isi manifesta dragostea fata de ei zilnic in detaliile vietii in familie si in societate. Acolo e trezirea, nu la circ, conferinte si ecrane.

   • gigi zice:

    bravo frate buna replica,sa ne vedem de viata noastra spirituala si apoi sa vb de convingerile spirituale ale altor persoane fie el si Iosif Ton cu ce crestem noi spiritual daca vb despre noua convingere a lui Iosif Ton.Acest mare om al lui Dzeu a facut multe pt crestinismul romanesc si merita tot respectul nostru daca am fost invatati sa respectam si nu sa criticam sau sa judecam ,numele Iosif Ton este un nume mare si trebuie tratat ca atare

  • Marius David zice:

   draga Vaisamar, aşa cum am spus, sînt bisericii din cultull penticostal care se delimitează de străjeri şi pe bună dreptate.
   voi reveni,

  • 2nita zice:

   Foarte original spus „lesinare” si „dezlesinare”… incredibil cum se poate interpreta lucrarea Duhului Sfant! Nenea acela din videoclip, va trebui sa aiba un o mare raspundere inaintea Domnului pt acele acte miraculoase facute la secunda. Se pare ca lucrurile au fost duse deja la extrema dementei. Este incredibil cata siretenie si tupeu (nu ca ar fi ceva nou), dar de fiecare data surprinzatoare metodele pe care cel rau le foloseste in numele Duhului Sfant. Problema nu ar fi vindecarile, ci starea de inconstienta patologica in care este adus un om, care mai apoi sa fie readus in simtiri , in conditiile in care a fost un om normal in faza initiala. Oare cata nebunie i-ar trebui cuiva sa se foloseasca de astfel de circarii doar ca sa demonstreze puterea Duhului Sfant. Cu adevarat traim zilele din urma. Ma tot intreb, doar lui Ilie i s-a revelat Domnul printr-un susur balnd?

 3. +1 la cea a zis Vaisamar. Necunoscând decât vag acțiunile „străjerilor”, eu aștept explicațiile în privința caracterului nefast al asocierii.
  Din păcate, cunosc (indirect) lideri ai acestei mișcări, în viața cărora nu se vede pretinsa sfințenie și umplere cu Duhul Sfânt. Nu vreau să judec pe cineva, dar, pentru mine, în momentul în care te comporți mizerabil cu semenii tăi (creștini sau necreștini), ba chiar îți terorizezi angajații, nu contează câte „minuni”, vindecări și alte cele faci în biserică sau la o conferință. Mă tem să nu ajungă și ei să întrebe „n-am scos noi draci în numele Tău?” și să li se răspundă „niciodată nu v-am cunoscut”.

  • Marius David zice:

   Florin, Cine sînt străjerii? Ai putea, jurnaliceşte vorbind, făcîndu-ţi meseria, să te întrebi puţin cine îi sînt liderii şi care le este lucrarea mai trecută şi recentă?
   TE vei dumiri.
   Din păcate poţi păşi în sfera penalului, nu numai a penibiliului, şi nu ştiu dacă vei dori să investighezi pînă acolo.

 4. Paul Cimpeanu zice:

  In legatura cu comparatia din videoclipul respectiv , in Miscarea strajerilor nu este vorba despre asa ceva. Asemanator cu ce se intampla in videoclipul respectiv se mai poate vedea doar la ” evanghelizarile” lui Beny Hinn, dupa mine un mare inselator de suflete.

  • Cristina L. zice:

   Sunt oameni care spun altceva despre aceasta miscare. Si nu din auzite, din vazute. 🙂

   • Marius David zice:

    da,? şi cam ce?
    că se vindecă duhurile de „impotenţă” (sic!), că „Dumnezeu nu vrea să fim neputincioşi… ”
    că se cheamă femeile sterpe în faţă şi sînt declarate fertile atunci în acel moment prin „puterea Duhului sfînt”,
    că se fac vindecări de hemoroizi în stilul „puneţi acum mîna unde vă doare… aşa… acum rugaţi-vă cu credinţă”
    sau că trebuie repetat de multe ori „sînge, sînge, sînge, sînge, sînge… „.

    • Cristina L. zice:

     🙂 Frate Marius, m-ati inteles gresit. Eu doar am luat atitudine la postul dlui Paul Cimpeanu. Din cate am inteles eu, in opinia dansului, Miscarea Strajerilor inseamna printre altele si trezire spirituala – afirmatie cu care nu am fost de-acord ( este mai degraba o „adormire spirituala” ).
     Lucrurile pe care le-ati enumerat sunt cele despre care vorbeam si eu. Si lista nu e completa.
     Daca am lasat cumva impresia ca agreez cu aceasta miscare, sper ca am risipit acum orice dubiu 🙂
     Fiti binecuvantata! 🙂

   • UndeSuntem-PacatSauCer zice:

    Maicuta draga, si eu am participat la o conferinta de a strajerilor in urma cu vre-o 3 ani pe cand nu stiam mare lucru despre ei… si pe parcursul conferintei aveam trista impresie ca nu fac altceva decat sa arate tuturor celor cu ochii deschisi ca sub mana acestei miscari nu se face voia Domnului ci doar voia lor. de ce spun asta ???? Pt ca pe tot parcursul conferintei vorbeau despre minuni , despre persoane pt care s-a tinut post si rugaciune si la care Domnul le-a raspuns ca le-a auzit rugaciunea…iar mai apoi , vazand ca minunile nu vin , ca Domnul nu este la lucru spuneau ca cei in cauza nu au fost credinciosi Domnului…
    M-a urmarit multa vreme imaginea unui cuplu (2 tineri) prezentat si pus in fata ca sa aduca marturie…care voiau sa aibe copii si nu puteau dar pentru care Strajerii s-au rugat si „au rezolvat” in fata Domnului insa copii nu au venit desi trecusera ceva spre 2 ani de cand tot se rugau dar mai ales s-a dat decizia ca Domnul a raspuns ca ea va ramanea insarcinata…
    Stiu ca unde Domnul isi pune mana se cunoaste dar acolo nu am vazut decat lipsa actiunii , lucrarii si implicarii Lui…ei nu vorbesc de starea indusa de fratele ce conducea conferinta care se comporta ca si la un ritual pagan.

    • elisa zice:

     Acum au fost la Brasov (Ton si Demeter), au tinut o adunare la carismatici, intr-o sala inchiriata;
     nu s-a mai vorbit de miracolul pe care il pot face ei;
     a doua zi urmau sa faca o intilnire la o sala, tot inchiriata, unde de aduna „alti carismatici” care au spart B.P.nr1, anul trecut.
     Ceea ce este nou, e faptul ca Domnul Ton a spus ca el si-a dat demisia de la baptisti casa mearga sa mintuiasca oile pierdute.
     O sora prietena a fost si mi-a relatat acest lucru, care e un neadevar.(demisia)

    • Cristina L. zice:

     Nu vă contrazic; fie m-ați înțeles dumneavoastră greșit, fie nu vă înțeleg eu pe dumneavoastră 🙂 Nu am afirmat nimic care să contrazică spusele dumeavoastră.

     • UndeSuntem-PacatSauCer zice:

      Da, eu am raspuns de fapt la mesajul „Sunt oameni care spun altceva despre aceasta miscare. Si nu din auzite, din vazute. :)”.
      Multe binecuvantari si veghere pe Cale.

  • florian zice:

   „Pastorul” Chris din videoclip este unul dintre mentorii Miscarii strajerilor. Daca cititi cu atentie crezul „pastorului” Chris si apoi urmariti mesaje de-ale fondatorilor „Miscarii strajerilor” veti descoperi imediat legatura. Din marturia (de pe blog) D. A. – Baile Felix: „Am primit aici o ungere proaspata. Cand s-a suflat peste mine am simtit puterea lui Dumnezeu peste mine si a trebuit sa stau pe scaun pentru ca tremuram intr-un mod necontrolat… La fel am simtit si in Africa de Sud… Este ceva NOU dar foarte bun. Aleluia!”
   Pstorul Chris se suspecteaza pe sine ca este „dumnezeu” si de aceea „nu se -mbolnaveste, nu moare, pentru ca „un dumnezeu” nu se-mbolnaveste si nu moare. .. Pastorul Chris afirma despre sine ca si el „cheama lucrurile care nu sunt”… Poate creeaza un univers nou! Or fr. Iosif Ton nu stie in ce a intrat, ceea ce s-ar putea rezolva printr-o delimitare a dumnealui de miscare, or, dumnealui n-a stiut niciodata ce crede. Cand afirma ca la trezirea de pe vremea lui Liviu Olah Duhul n-a lucrat plenar, dar ca la „strajeri” da, mi se pare ca nu mai sunt multe de spus.

   • gamalilel zice:

    Domnule Florin…citiţi cu atenţie pasajul următor şi vă rog să-mi spuneţi unde este ceva nebiblic în ce spun Străjerii?
    http://www.strajeri.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=56:promisiune-implinit&catid=36:asa-a-luat-fiinta-lucrarea-strajerilor&Itemid=55
    Ce vă face să credeţi că Străjerii sunt asociaţi cu pastorul Chris? Puteţi dovedi concret, sau doar insinuaţi şi face speculaţii şi supoziţii?

    • florian zice:

     Daca ati audiat mesajele liderilor strajerilor (pe blog, pe Alfa&Omega, pe DVD, etc) sau ati citit marturiile de pe blogul lor si n-ati vazut legatura, atunci va rog sa-i contactati direct si sa-i intrebati ce legatura este intre ei si pastorul Chris. Eu i-am intrebat si pentru mine lucrurile sunt clare. Respect dreptul fiecarei persoane sa-si aleaga confesiunea si biserica, dar nu respect impostura. Sper ca si dvs ganditi la fel

    • freedfromthelaw zice:

     uite gamaliel de ce zice bro Marius ca Strajerii s-au asociat cu ereticul Chris, sau cum zicea profa mea de franceza, „voila de vezi”:

     • Marius David zice:

      şcoală de vindecare? ??????
      unde s-a mai întîlnit aşa ceva?
      cît mai mult… cît mai mult la fraţii noştri … să lase ce au învăţat acolo.
      Ligia Seman: „să aduc acest foc femeilor din ţara mea?”. Lasă-l acolo, Ligia!
      Domnul Demeter spune că „păstoreşte o biserică”. tocmai ne luptăm la comunitate cu faptul că şi-a asumat de mai multe ori titlu de PASTOR, nefiind ordinat de nimeni, niciodată, nici măcar la apelul de seară.
      Cum poate o lucrare de trezire spirituală să fie întemeiată pe minciună?

     • Dyo zice:

      Exista scoli pentru de toate la noi, de la inchinare, misiune, vindecare, perspectiva asupra lumii(!), studiu biblic, rugaciune, mijlocire, eliberare, consiliere, de ucenicizare … numai scoala lui Isus, aceea de formare a caracterului crestin lipseste … e prea lunga si examenele de admitere prea complicate …
      … si nu se prea gasesc profesori …

     • stefan zice:

      Doamna din „minutul 7” al clipului declara in interviu ca este sotia unui pastor din capitala.
      Site-ul acestei biserici, la linkuri utile, face trimitere la Christ Embassy:

      http://www.bisericariulvietii.ro/lideri

      De remarcat este ca aceasta biserica carismatica citez:
      „Această Biserică nu caută să-L coboare pe Cristos la nivelul oamenilor, ci să-i înalţe pe oameni la nivelul lui Cristos”
      -conform Luca 18:14 , putin anagramat.

   • Marius David zice:

    asta mi-a plăcut… „Chris se suspectează pe sine că este Dumnezeu”… foarte bănuitor… 🙂

  • paul zice:

   foarte interesant ca un tanar predicator de la strajerii made in romania – claudius samartinean (nu a terminat la UE?!) il place pe predicatorul din clipul de mai sus
   (gasiti asta la el pe facebook) ..deci chiar daca nu fac asta..inca ..in romania…oare unde credeti ca se vor opri ?
   dar bineinteles ca trebuie sa vedem si partea plina a paharului…il apreciaza si pe trevin wax

  • Marius David zice:

   Draga Paul,
   fratele Ton nu este un naiv şi nici nu este nepriceput cu totul la informare, putea să îşi facă un pic tema de casă şi să vadă care sînt asocierile directe şi indirecte în care se aşează.

 5. Shadow zice:

  Intrebarea mea (una sau mai multe) este: de ce ‘trezire spirituala’ obligatoriu inseamna doar partea spectaculoasa a manifestarilor Duhului?
  De ce `trezire spirituala` nu inseamna si o dieta echilibrata asftfel incat pastorilor sa nu le cada burta peste curea?
  De ce `trezire spirituala` nu inseamna si munca inteligenta, si studiu aprofundat, si virtute si bun simt?
  De ce `trezire spirituala` nu inseamna si educatie etica si estetica?
  De ce `trezire spirituala` nu inseamna si voluntariat in diverse lucrari sociale?
  De ce `trezire spirituala` nu inseamna si pastori dedicati pastoririi, dedicati crediciosilor lor?

  Un raspuns este evident: e mai simplu de atras prostimea, e mai lipsit de riscuri (cine iti ca cere socotala pentru o vindecare `esuata` cand de vina pentru toate este …. Duhul?)
  Pentru celelalte lucruri de mai sus trebuie munca: adevarata munca.

  • Emi zice:

   Sunt de acord cu ce ai scris. Pentru foarte multi, trezirea inseamna ceva spectaculos, manifestari ale Duhului, vorbiri in limbi si din astea…
   Pentru mine, trezire inseamna atunci cand cei care se numesc crestini sau pocaiti incep sa se sfinteasca (nu numai punerea deoparte, pe care ne-o asumam din start), sunt integri in orice situatie, au bun simt, sunt buni cetateni ai tarii in care locuiesc, etc.
   Toate astea arata obligatoriu daca suntem sau nu crestini.
   Un crestin nu poate sa fie un hot, nesimtit, lenes, anarhist, etc. Nu poti sti ce este in sufletul unui om, dar daca vezi astfel de atitudini si manifestari, e clar ca ceva e foarte putred si inauntru.
   Sunt foarte multi care nu au nimic cu crestinismul, dar sunt oameni de caracter. Oare fiind crestini, nu ar trebui macar sa fim oameni de caracter?

  • maurina roris zice:

   Bine spus! Oare de ce fugim dupa spectacole precum lumea?

  • Marius David zice:

   dannyb, nu cred că ai folosit un limbaj potrivit pentru Iosif Ţon. Este un om în vîrstă. Să îi lăsăm măcar respectul pentru omul în vîrstă, dacă celelalte merite şi le toacă singur.

  • Samuel Benza zice:

   Ma tata, asa te vreau. Spune-o pe aia dreapta. Spune ca spui bine.
   Spune ca Duhul Sfant are de-a face cu bunul simt. Spune ca Duhul Sfant are de-a face cu seriozitatea in lucrare, nu cu aia de fatada la biserica si in rest nimic.

   Un mare adevar spunea fratele Lascau, este adevarat ca ne-o furat cineva zestrea, adica puterea Duhului Sfant si manisfestarea Lui, DAR lucrarea Duhului Sfant nu se rezuma la minuni, ci trece si la ucenicizare si munca asidua. Chris numai vorbeste despre ce ai de facut dupa ce ai fost vindecat.

   • Frate Samuel, iar „ma iau de tine” pe blog :)… nimeni nu sustine ca DS se rezuma doar la minuni–dar acolo se incepe cred; minunile atrag atentia f mult pt ca sunt rare si „spectaculoase”..

    Oricum, chiar stau si ma intreb: ce are o biserica atata de moarta (in general vb) de pierdut daca macar incearca? poate fii mai rau decat este acuma? n-as crede…. Dzeu sa ma ierte..dar tare m-am saturat de inchinarea la religiozitate care se practica cu atata „scumpatate”…..

  • Marius David zice:

   Shadow, nota 10 pentru acest comentariu!
   1. Chiar acum sînt în post că începuse şi mie să mi se reverse burta şi soiul ăsta de draci nu iese decît cu post şi rugăciune… Mi-am dat seama că nu mai pot predica despre post la 90 de kg.
   2. corect… etica muncii???? Aia nu este semn al Duhului? Cum îţi explici că cineva care are daruri senzaţionale practică evazhiunea fiscală?
   3. Corect? Duhului oare chiar îi plac maneloasele noastre măscări? Are puţină educaţie estetică şi cîntare de bun gust nu s-ar cere?
   4. Oare o mişcare de trezire spirituală terbuie să se desfăşoare la hotel de patru stele şi cu sponsorizări de mii de euro neapărat?
   5. Absolut corect!

 6. naomi zice:

  Teatru.
  La inceput am zis ca seamana cu cenaclele lui Adrian Paunescu ,dar mai la urma mi-am dat seama ca-i mult mai bun. 🙂 Asta-i anticrist curat.
  Sau se poate sa fie adevarat? Si Satan are putere. Wooow! 🙂

  Nu se poate ca Ton sa faca asa ceva, nu.

  • Marius David zice:

   îmi place.. cenaclele 🙂
   nu-i anticrist… anticristul va fi oricum, dar nupenibil, aştia sînt de rîs… anticristul va fi puternic şi de plîns, aştia sînt slabi la minte şi de toată panarama.

    • Marius David zice:

     tocmai, de aia mi-a plăcut forma de „cenacle”

     • A.Dama zice:

      Banuiesc ca Naomi nu stia…

      Sa pun, totusi, intrebarile mele:

      1. De ce alegem sa dam socoteala de nadejdea care este in altii? Ei vor sta inaintea Lui cu alegerile lor. Ii schimbam noi, daca ne pronuntam asupra actiunilor lor?

      2. De ce pastorii nu sunt sfatuiti sa ramana celibatari, cum zice Pavel? Atatea invataturi de-ale lui sunt absorbite in intregime, fara „umbra de indoiala”, inclusiv in ce le priveste pe femei, dar partea cu celibatul slujitorului apare chiar ca o contraindicatie…

      • Marius David zice:

       1. Draga A.Dama, miza acestei chestiuni este dincolo de o mărturisire de credinţă personală a unuia sau altuia. Pavel s-a pronunţat asupra unora. La fel a făcut Ioan. La fel şi Iacov. Apostolii ne dau un model de comunicare spre comunităţile pe care le păstorim în momentul în care învăţătura stricată penetrează comunităţile noastre.

       2. Apostolul nu-i „sfătuieşte” pe pastori să rămînă celibatari. Unde este această „zicere” a lui Pavel că eu nu am găsit-o. Nu sfătuieşte oare şi fete în acelaşi fel?
       Celibatul slujitoruliu este privită de Pavel ca o alegere personală şi rămîne o posibilitate de a lucra mai bine.
       chiar ieri m-am întîlnit cu un prieten:
       Ne este prieten comun, A.Dama,
       – Cum este însurat? Nu-i aşa că e frumos?
       – Frumos… dar foarte complicat..
       – Lucrurile complexe sînt frumoase
       – Da, şi invers, lucrurile frumoase sînt complexe.
       – Dar şi lucurile simple…

       şi aici a trebuit să ne despărţim.
       Eu fac foarte multe lucruri însurat.
       Imaginează-ţi cîte lucruri aş face neînsurat… Tocmai de aia m-a însurat Dumnezeu că nu are nevoie chiar de toată energia mea… un pic mai mult decît se produce la Porţile de Fier II.

  • Damaris zice:

   Daca „charismaticul” de Paunescu mai avea timp sa se pocaiasca…atunci vedea-ti voi „trezire”…tip cenaclu….cit despre subiect…..senilitatea e ireversibila!

 7. Claudiu zice:

  Am intrat pe site si am ascultat cateva „predici”. Aici ajungem cu literalismul nostru cand refuzam sa trecem informatia prin filtrul ratiunii. Strigam aleluia doar pentru ca nu lasam intrebarile sa patrunda in noi. Cuvinte despre indraciti, demonizati…. Unde vom ajunge? Cine spunea ca nu putem face calatorii in timp?
  Inaintam precum racul spre evul mediu si ne place sa strigam aleluia in intuneric.

 8. guitarschizofrenic zice:

  nu cred ca sunt in masura sa spun ceva despre organizatia lor dar… am intrat pe site ul lor si tre sa spun ca cel care a ales pozele de la nu stiu ce conferinta sa fie postate on line ar trebuii demis!!! nu isi indeplinesc rolul de reclama (pozitiva?) ci sunt mai degraba bune de un storyboard la un horror! (nu subiectii sunt de vina). in rest mi se pare mie sau doar young wanabee’s cu accent inglish (eu desi scriu nu am accent!) with no theological support? este doar o teorie, sa imi fie cu iertare. seamana din cate am vaz cu o alta grupare care era in voga printre tineri americanizati acum ceva ani, cand eram si eu tanar!

 9. Putinstiutoru' zice:

  Asteptam vesti despre Strajeri.

 10. FB zice:

  Nu a trecut o zi ,frate Marius de cand va zbatea-ti in; a fi sau a nu fi ironic,etc ,etc si astazi nu faceti decat sa le adunati pe toate cate le a-ti enumerat negativ si sa le asumati,stiu, nu stiu totul, sau toate ,dar nu ma astepta-m de la d-voastre la un asemenea titlu,zic si eu „cea fost scris ,a fost scris si asa va ramane pt eternitate ,vraiment pacat!

  • florian zice:

   Adeziunea fr Iosif Ton este un document public ce contine o „noua marturisire de credinta” a fratelui nostru. A fost publicat pentru a primi reactiile noastre pro sau contra. Care-i opinia dvs? Sau credeti ca un pastor nu trebuie sa se simta raspunzator fata de invatatura pe care o primeste turma lui?

   • elisa zice:

    Nu toti pot fi si scriitori….daca -i asa, recomanda-ne cartile tale….. 🙂
    oricum nu e un criteriu de sfintenie..
    pina nu ajungem ca un mielut,
    Domul nu se va uita la noi…..in primul rind mindria ne joaca feste,
    stind inaintea caderii.

   • catalin zice:

    gamaliel, florin nu va intalni aceeasi intrebare si la intrare in Cer. Si nici pe ton iosif nu il va intreba Domnul cate carti are scrise. Pui accentul pe ceva firesc, care ramane aici pe pamant. Cat din ceea ce a scris iosif ton, sunt propria lui munca sau inspiratie sau revelatie? doar dumnealui stie asta si Domnul. Dar ca unul care avea acces la literatura, si in vremea rea… s-a inspirat din plin, ca sa nu zic mai mult.

    • George zice:

     Cataline
     Ton spunea ceva de genul: „adevarul e ca un diamant cu mii de fete. Unui on Dumnezeu ii descopera o fata a adevarului, altuia ii descopara o alta fata.
     Cand cauti sa te inspiri din ceea ce oamenii lui Dumnezeu de-alungul secolelor au inteles despre Adevarul revelat al lui Dumnezeu, nu faci decat sa iti formezi o imagine de ansamblu asupra adevarului. Ca sa faci asta iti trebuie insa discermanant si intelepciune. A refuza sa te inspiri din ceea ce Dumnezeu a descoperit altor oameni ai lui Dumnezeu, pretinzand ca Dumnezeu sa iti descopere tie tot adevarul in mod personal este mandrie.
     Ton a spus-o cu gura lui ca el citeste foarte mult si se inspira din cartile pe care le citeste. Deci a-i pune lui Ton in carca pacatul plagiatului cand Ton cu gura lui a recunoscut ca se inspira din alte scrieri mi se pare lipsa de bun simt.
     Apropo: cati pastorasi din ziua de azi copiaza predici de pe internet si le expun in bisericile lor pretinzand ca sunt ale lor? O gramada. Unii chiar au tupeul sa faca asta la conferinte de tineret. Nu dau nume ca sa nu se interpreteze atac la persoana. Parca imi amintesc ca un mare evanghelist roman a fost acuzat de plagiat in teza lui de doctorat

  • Marius David zice:

   Să vedem, FB. să vedem!

 11. paul zice:

  ‘rau, rau zice cumparatorul (sau proclama – ca sa fim in ton cu strajerii) si plecand se fericeste’

  totusi sunt sigur ca fr. Marius apreciaza si partea plina a paharului strajerilor – toate surorile si mamaitele proclama baticul in portul lor

  • Marius David zice:

   Paul, ironia ta este deplasată. Acele surori sînt surorile noastre, nu merită ironia ta şi nici să fie înşelate de înşelători.

  • Marius David zice:

   ah, Paul, este şi bunica soţiei tale prinsă în ironia asta?

   • paul zice:

    na ca n-am putut sa ma stapanesc, nu m-ati inteles, nu la adresa surorilor eram ironic ci la adresa dumneavoastra..

    in fine, in ce le priveste pe surorile inselate..din pacate da..multe sunt inselate si imi pare rau pt ele ..dar cand asculti si marturii de-ale lor cu
    ‘stiam ca trebuie sa fie ceva mai mult decat citirea Bibliei si mersul la Biserica si rugaciunea’ ..te intrebi daca unele nu sunt inselate din toata inima lor si daca nu li se aplica mai bine pasajul acela din 1 Ioan – ‘ci au iesit ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri…’ si unele au iesit probabil cu tot cu baticul din dotare

    si aici as mai aduga o vorba de-a lui Paul Washer, dumnealui spunea despre fanii lui Joel Osteen ca nu sunt oameni naivi si inselati ci asta este judecata lui Dumnezeu asupra lor inca de pe-acum pt ca se iubesc pe sine mai mult decat pe El
    un fel de ‘i-a lasat in voia mintii lor blestemate…’

    asa ca intrebare: poate fi un mantuit aderent al strajerilor? si daca da, poate fi aderentul lor pentru toata viata? acesti predicatori de la strajeri sunt mantuiti?

 12. adrian zice:

  In ce consta aceasta Miscare a Strajerilor? Prima data am crezut ca este vorba despre reinfiintarea organizatiei interbelice.

 13. calin zice:

  Poate daca ati vazut sau ve-ti vedea filmul Joshua, productie 2001, cu Tony Goldwin si Murray Abraham, l-am intelege si pe fratele Ton.

 14. Pomisor zice:

  Sa nu ne grabim… In timp apar si aspectele mai putin vazute. Poate ca pastorul Iosif Ton s-a grabit in declaratia lui. Este destul de batran si in ultima perioada (2 luni) a mai dat semne clare de neatentie… 😦 . Eu unul m-as ruga pentru el ca ar avea nevoie…

  Apoi eu unul habar nu am cine sunt acei „Strajeri” insa acele proclamatii sunt de-a dreptul absurde…

 15. smith zice:

  Calin vorbesti de unul dintre cele mai eretice filme imbracate sub numele de „film crestin”?

 16. LaviniaM zice:

  Am fost la o astfel de intalnire la biserica Golgota Oradea, unde au fost invitati fr. Iosif Ton si grupul „Strajerii”. Nu s-a petrecut nimic anormal, totul a fost in limitele decentei si ale bunului simt, a fost o partasie profunda in rugaciune si cantare cu toti fratii din biserica, urmate de bine-cunoscuta predica despre bunatate a fr. Ton.
  Cred ca s-a iscat o confuzie; eu stiu ca grupul „Strajerii” sunt Asociatia Politistilor Crestini din Romania. Ulterior, am aflat ca exista si o alta miscare, numita de trezire spirituala, care ar fi preluat acelasi nume. La Golgota au fost prezenti politistii crestini si nu ceilalti, deci poate ar fi de folos o cercetare mai amanuntita a adevarului inainte de a da cu piatra…
  Nu stiu exact, doar zic…

 17. elisa zice:

  Da, Iosif Ton a facut marturisirea ca a colaborat pina intr-o anumita perioada, nu a spus ca si in 83 tot asta facea; exista dovezi;
  apoi se contrazice; mie mi-a fost pastor:
  rece si mindru, se lauda ca are 6 facultati;
  biata smerenie;
  pastorul meu spune ca si acum lucreaza sub acoperire, cautaind sa intimideze cind vinein Romania pe cei care doresc sa faca ceva bun in legatura cu fostii informatori.
  Trei persona prezente in biserica Betania la au marturisit ca , daca nu ar fi fost in acea zi de fata, nu ar fi crezut niciodata ca Ton poate face asa ceva;
  a ridicat pumnul si aratind spre un frate, a zis esti stapinit de demon, am venit aici ca sa iau apararea fratelui Poplaceanu prietenul meu; din cauza ta e bolnav.
  In loc sa spuna ca Domnul asa a hotarit, pentru ca a mintit ca nu a colaborat.
  La virsta lui a sunat teribil, a venit in Romania sa se faca de ris;
  asa se procedeaza cu un frate despre care nu stii nimic, decit ca a spus adevarul bisericii despre pacatele existente?
  A fost foarte „certaret” la amvon; am ramas perplexa.
  Apoi a oprit sa se ia Cina cu fratele indracit;
  si a pus biserica sa se roage pentru indracitul frate; dar nu a iesit niciun drac, pentru ca acela era chiar in el in acel moment.

  • adrian zice:

   aoleu, ma sperii! eu aveam alta imagine despre Iosif Ton.

  • mihu zice:

   mi-e greu sa cred asta! Si totusi nu neg ca ar fi posibil. Dar imi doresc sa nu fie ceva ce l-ar fi caracterizat pe fratele Ton.
   Apropo, sincer sunt, daca s-ar sti unele din pacatele mele pe blog aici… n-as mai intra pe net. (s-ar putea sa fie la fel si cu multi altii) Asa ca, haideti sa nu aruncam cu nori inca. Dumnezeu nu sta degeaba, si daca Ton Ii apartine, il va smeri de nu se vede, sau ceva asemanator.

   • Mihai zice:

    Se poate sa il smereasca nu zic, dar daca exista posibilitatea sa va inselati… la asta nu v-ati gandit… ce se va intampla daca se dovedeste ca miscarea aceasta este una adevarata? Oare nu ne va smeri Domnul pe noi care judecam? Este biblic ce facem noi oare sa judecam asa doar dupa un comunicat? Ce s-ar fi intamplat daca David ar fi trait pe vreamea aceasta si sa aflam toti ca a preacurvit si a si comis crima, si totusi a ramas singurul om dupa inima lui Dumnezeu… Mai ganditi-va daca este normal sa judecati in acest fel cand in tara noastra in loc sa ne uitam la cati oameni pier fara Dumnezeu si noi facem atata polemica in loc sa folosim timpul asta pentru a evangheliza sau sa creem relatii in care oameni sa vada cugetul nostru curat si viata noastra plina de sfintenie…

  • naomi zice:

   Elisa, Ton s-a facut de ras iar dv a-ti barfit …… 🙂

   • calin zice:

    a spune un adevar, probat si de altii nu este barfa. a spune lucruri neadevarate despre altii este minciuna.
    trebuie sa invatam sa iertam si sa iubim, altfel nu ne deosebim cu nimic de multime …

    • naomi zice:

     Calin, in Biblia mea scrie ca daca fratele meu a pacatuit sa ma duc si sa-i spun lui iar daca …. sti si tu mai departe. Am mai invata ca daca o persoana nu este de fata cand eu vorbesc rau despre el, eu barfesc.
     Daca am fi mai atenti cu ce ne iese din gura am fi mai iubitori si mai fericiti,
     Barfa „inegreste” persoana barfita, ma face pe mine asultatorul sa judec si sa-l dispretuiesc iar pe barfitor sa pacatuiasca.
     As spune multe ca ma roade rau, dar iesim din subiect …..

     • mihu zice:

      Calin, sunt de acord cu Naomi aici.
      Trebuie sa-ti dai seama ce inseamna barfa. Ar trebui sa-i dai si tu dreptate lui Naomi.
      Elisa, sincer sa fiu…ai barfit si ai barfit urat de tot. Nu ai dovezi, si nici nu trebuie sa ai dovezi ca ar fi adevarat ce ai spus. Daca e atat de grav ce se intampla cu Iosif Ton, eu cred ca ar trebui vorbit cu el personal, sau sa se faca un sfat de frati si sa-i ceara socoteala pentru motivele lui.

      De fapt, nici cu postarea despre Iosif Ton in public nu sunt de acord, pentru ca frate Marius puteati sa vorbiti cu el mai intai si sa-l cautati (Ca sigur il gasiti si prin Oradea) sa dezbateti problema. Nu ne facem noi de ras in felul acesta in fata lumii? Si daca fratele nostru Iosif cade, noi trebuie sa-l excludem si sa-l alungam? Nu cumva ar trebui sa ne aducem aminte ca Hristos si-a intins mana spre noi, pacatosii, decazutii in pacat si a murit pentru noi?
      Prea mult semanam cu unele culte care ii „ucid”/ataca imediat pe cei ce pleaca din mijlocul lor. (si e foarte posibil ca Ton sa faca ce-a facut avand un alt scop in minte, decat cel imaginat de dvs). Ia sa va uitati la unii ortodocsi cum il blameaza si-l injura pe Bodo acum. (intre noi sa nu fie asa, fratilor)

     • calin zice:

      de obicei adevarul doare. pentru ca el nu umbla ca baba oarba dand cu capu-n stalpi. din pacate are capul spart pentru ca dau altii in el.
      Nu pot sa spun pacatului decat pacat, minciunii minciuna, adevarului adevar si iubirii de frati decat iubire de frati.
      Si iarasi revenim la vesnica iertare si iubire. daca te opresti doar la a spune adevarul – cutarica a facut cutare, cutare- si mai uiti sa ierti si sa-l iubesti pentru ca este fratele nostru, daca este frate, sau este semenul nostru pe care trebuie sa-l iubim ca pe noi insine, atunci avem o problema.
      Dumnezeu a zis: omul a pacatuit, apoi ne-a iertat iubindu-ne cu moartea lui Hristos pe cruce. A-ti prins ideea.

     • naomi zice:

      Da Calin, asa trebuie sa spunem pacatului pacat, minciunii minciuna, adevarului adevar si iubirii de frati decat iubire de frati. Dar ce iubire este aceea imi vorbesc de rau iubitul? Asta este valabila dar nu in comentul Elisei.

      „Dumnezeu a zis: omul a pacatuit, apoi ne-a iertat iubindu-ne cu moartea lui Hristos pe cruce.” Noi nu suntem Dumnezeu si daca traim in dragoste stim ca dragostea acopere totul. Putem schimba ceva rau in bine trambintand raul de pe acoperisul casei?

      Calin mie mi -i este foarte clar ce e barfa.

     • Bianca zice:

      dar oare articolul de mai sus ce este? I s-a adus la cunoştinţă fratelui Ţon, personal, dezamăgirea pe care a produs-o? sau a fost turnată aici, direct, din preaplinul unei inimi….hmm, care ar da dar n-are ce mai mult, vorba poetului 🙂

   • xprts zice:

    naomi, fratele Ton nu s-a facut de ras… a avut un raspuns foarte intelept pentru fratele acela…. daca ar fi cineva din biserica Betania aici pentru a va explica mai exact ce s-a intamplat ar fi fost mai bine… fratele Todea a inceput sa gesticuleze in timpul predicii si a facut scandal mai apoi… el s-a facut de ras nu fratele Ton

    • naomi zice:

     @xprts
     Eu doar am citat-o pe Elisa, nu mi-as permite sa spun ceva ce nu stiu. Urasc barfa, desi ma incolteste oriunde ma duc, si incerc sa-i fac pe cat mai multi constienti de acest pacat care distruge atate asuflete. Domnul sa ne pazeasca pe toti copii Lui.

     • elisa zice:

      A pune un comentariu aici,desi altcineva a scris lucrul acela undeva,fara a arata acest lucru, incit oamenii cred ca e ideea ta?
      Atunci ai facut o pauza, credeam ca ti-a folosit, stind in tacere singura.
      Mi se pare mie, ori e numai rasbunare ca te-am facut atenta sa nu mai glumesti?
      Da, ai dreptate, nu il iubesc pe omul care strica Cuvintul.
      Domnul sa te lumineze.

     • naomi zice:

      Elisa nu vreau sa ma razbun si daca am gresit am facut-o din nestiinta- mi-a placut ceea ce am gasit si am vrut sa citeasca si alti, nici o clipa nu am vrut sa-mi insusesc nimic iar daca am facut-o, m-am pocait si am invatat ca trebuie sa pun ghilimele. Asa cum citam verbal pe cineva cate-o data, fara sa zicem pe cine citam, asa am crezut ca este posibil si in scris. Eu mi-am acceptat gresala si m-am pocait. Dv?

      Am acceptat si sfatul cu gluma, va multumesc pentru intenti si regret ca eu nu am fost inteleasa sau nu m-am facut inteleasa, dar nu-i nimic ….
      Ca nu iubiti pe cineva este iar un pacat, daca iubiti atat de mult Cuvantul stiti ca Domnul Isus ni-a cerut sa ne iubim vrasmasul si sa iertam … ia, spuneti-va dv de cate ori a spus sa iertam.

      PS Tot ce v-am spus este din dragoste pentru sora mea si am primit tot ce ati vrut sa-mi spuneti, tot de la sora mea.

    • elisa zice:

     inseamna ca cele trei persoane care mi-au marturisit ,fiind prezente acolo in 4 sept, si fiind farti si surori de fapt…au mintit?
     eu nu cred.
     Todea le-a spus toate pacatele existente in biserica, care se pot proba ,in unele situati, unde se poate si cu cu documente..nu are rost sa reluam aici toata problema, e prea mare si nespus de grea, din pricina ca sunt afectate multe persoane.
     A facut-o in adunare generala, cum sa mai fie iubit de cei care minuiesc banii bisericii si altele…
     Nu ne place cind ni se spune sa ne lasam de pacat.
     Sunt sigura ca Domnul va face ce stie ca e mai bine acolo.

    • elisa zice:

     draga XPRTS,
     una din cele trei persoane s-a dus la Ton la sfirsit si i-a spus ca nu asa se procedeaza , daca chiar acel om ar fi fost vinovat, ci cu duhul Blindetii, iar inainte te informezi despre ce e vorba; aici Ton tinea partea fratelui Poplaceanu(prietenul meu, spunea el, doar au fost amandoi informatori) si nu avusese nicio discutie cu Todea, niciodata;
     atunci Ton s-a dus in fata bisericii si a intrebat: am gresit cu ceva? nimeni nu raspuns .El si-a cerut iertare bisericii, nu fartelui Todea, pe care l-a pus intr-o situatie umilitioare si degradanta.
     Daca nici tu nu ai fost acolo, de unde stii?
     Sa lasam asta pentru cind va voii Domnul, incheind aici.
     Multa pace sa ne dea Domnul.

    • CRISTIAN zice:

     ma faci sa rad….desi ar trebui sa plang 😦 halal ajutor si-a chemat celebra, deja, Betania….in loc sa faca pasi spre reabilitarea nationala si nu numai, prin faptele asumate voluntar si afunda si mai mult in izolare si crispare…totul de vine inert, chiar mort-viu si Duhul….e demult plecat…IT n-a facut decat sa certifice ceea ce era extrem de clar si anume ca ne merge numele ca traim dar ca nu suntem decat piele si os (forma fara fond)…..da eram si eu pe-acolo…din nefericire…cea mai imbecila/trista/paguboasa si de neuitat Duminica de Cina din viata mea…nu foarte lunga, ce-i drept.

     • elisa zice:

      Corb la corb…
      Imi pare foarte rau pentru Mihai.
      Iar PB facea mai bine daca s-ar fi pocait;
      pe Domnul chemindu-l, nu omul-minune!
      Cunosc situatia cu amanuntime.
      Eu de mult as fi plecat din mijlocul lor;
      asa spune si Cuvintul.

   • catalin zice:

    Domnul Isus a barfit cand a spus ucenicilor adevarul despre farisei, naomi? Mereu aruncati ideea asta de barfa ca sa musamalizati mizeria.

    • naomi zice:

     Catalin, cum sa-ti spun eu?! Daca mizeria este acoperita nu pute, dar daca o imprasti si o duci pe tot locul cu tine, miroase groaznic. 🙂

     • mia zice:

      Naomi, mizeria acoperita pute mult mai urit decit cea lasata neacoperita, care se usuca si in timp dispare mirosul. Chiar ma lovesc acum de chestia asta in casa care am cumparat-o recent. Trust me, gunoiul acoperit mareste mirosul ingrozitor.

    • naomi zice:

     Ca sa te lamuresc cum este cu ceea ce a facut Domnul Isus, vreau sa sti ca Domnul le-a spus-o in fata si nu ca sa-i judece ci ca sa-i mantuiasca.

     • catalin zice:

      naomi, asta ar fi chiar umilitor, daca as ajunge sa ma lamuresti tu cum este cu ceea ce a facut Domnul Isus,(cu riscul de a suna mai putin modest). Daca te uiti in toate evangheliile vei gasi ceea ce ti-am spus mai sus. Dar ca sa nu te obosesti prea tare, (vezi Matei 16: 1-12), restul mai cauta.
      Iar in ce priveste, „mizeria acoperita”, cum sugerezi tu, ma determina sa apelez la latura ta feminina. Asta faci tu cu mizeria, in general, o acoperi?

     • naomi zice:

      Catalin
      Si umilinta este un dar dumnezeiesc, dar nu toti au nevoie de el. Uite si eu m-am umilit si nu ti-am reprosat ca mi-ai scris numele cu litera mica.
      Cuvantul este acelasi numai ca interpretarea difera de la om la om. Cat despre ceea ce le-a spus Domnul Isus, e prea simplu sa te invat eu, o femeie, mai studiaza ….. …. totusi Cuvantul te mai invata si codul bunelor maniere, ceea ce-ti lipseste.
      Mizeria altuia, despre aceasta mizerie vorbim.

  • eLioR. zice:

   Pai nu e de mirare ca azi oricine poate intra si sta in biserica. Pana si dracii. Ma rog, cei indraciti. Daca ar fi cu adevarat Dumnezeu in biserica, ar trebui sa cada jos, si duhul cel rau sa iasa din el. Dar noi ii asezam frumos in banca si le predicam.

  • Dyo zice:

   Parca numai cateva postari in urma recitati din Iosif Ton cu credinciosie … ce s-a intamplat intre timp, sora Elisa?

   • elisa zice:

    cred ca glumesti..eu recitam ce spune el?
    Niciodat, am aceasi parere din 1998;
    de atunci s-au aduagta rele ,din pacate, nimic bun.
    dovedeste asta te rog;
    ca sa nu ramina o minciuna;
    sunt ELI-SA nu ELI Z-A.
    nu ma schimb precum cameleonul, nu-mi sta in carracter.

  • xprts zice:

   Am fost si eu acolo in acea zi si fratele Ton nu a fost certaret… In prima serie de rugaciune, cel care vorbea a pus 3 frati sa se roage si fratele mihai todea a „intervenit” si el cu o rugaciune spunand ca in acea biserica nu este prezenta Domnului si se ruga impotriva fratelui Binu. Fratele acela provoaca dezbinare in biserica Betania din Sibiu… si fratele Iosif Ton a fost foarte intelept in ceea ce a spus…. probabil vei gasi inregistrarea(o parte din ea pentru ca mai apoi au fost oprite camerele pentru ca erau multi oameni care vizionau programul online) pe livestream.com/studiognosis, inregistrarea din dimineata zilei de 4 septembrie 2010(parca)… Nu ar trebui sa vorbesti din zvonuri

 18. elisa zice:

  „puterea Duhului Sfint i-a atins si ei nu se mai pt ridica de jos”
  Puterea Duhului te ridica de jos, si nu te „pune jos” ca pe un geamantan.
  „Duhul sfint” asta vrea, sa-si demonstreze puterea” tot asa inexact.
  Niciodata Duhul Sfint nu vina ca sa faca demonstratii, sa -si faca reclama.
  Dracul e in omul asta.
  Totala batjocura/

  • calin zice:

   daca iertam de 7 ori cate 7, oare de ce nu iubim de 7 ori cate 7?
   Cat despre manifestarea DS, nu suntem in masura sa spunem noi, oalele, ce culori sa ne dea olarul. Asa s-a spus si despre reformisti la inceput, apoi s-a spus despre baptisti, apoi despre penticostali. Orice miscare se naste din negarea sau neacceptarea alteia. cand DS a venit peste ucenici ca limbi de foc, ceilalti au crezut ca sunt beti.

   • florian zice:

    Pt. Calin:
    Or ma insel eu, or dvs vreti sa legitimati miscarea „Strajerii” cu niste fraze destul de vagi si generale, parca luate din vreun curs de istorie a trezirilor spirituale. Toate miscarile trebuie verificate utilizand acelasi standard: Cuvantul scris!
    Uitati-va la mesajele si marturiile de pe blogul lor si comparati cu „proclamatiile” pastorului „Chris”! Noul Testament n-a facut trimitere la „iubirea crestina”, de 7 X 7 pe zi, fata de invatatorii falsi. Or, in cazul de fata, eroare este evidenta, pentru cel care studiaza putin si vrea sa inteleaga.

    • gamaliel zice:

     Daca e de la Dumnnezeu aceasta miscare se legitimeaza singura…daca nu se distruge singura. Poate ar trebui sa fiti mai rezervat …sa nu va terziti ca luptati cu cine nu trebuie…domnule Florin.

     • florian zice:

      M-am documentat cu privire la „Strajeri, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza. Multumiri lui „freedfromthelaw” pt. link-ul care arata legatura intre Strajerii din Romania si pastorul Chris. Asa ca nu mai vorbim de presupuneri, de barfe sau fumigene.
      In adeziunea la „Strajeri” a fr. Iosif Ton, dumnealui afirma:
      ” Mișcarea ”Străjerii” are elemente noi, care nu erau prezente în trezirea inițiată de Duhul Sfânt prin Liviu Olah. Acum, darurile Duhului Sfânt sunt toate prezente și se manifestă cu libertate și cu putere.”
      Ar fi bine daca cineva i-ar da fr Ton sa asculte vreo predica de-a fr Olah, pe tema darurilor Duhului Sfant. Ar ramane cruciti atat dumnealui cat si toti cei ce vor sa legitimeze miscarea „Strajerii” cu trezirea de pe vreme lui Liviu Olah. Trezirea de pe vremea fr Liviu Olah avea o teologie clara. „Trezirea” de la „Strajeri”, cf declaratiei fr Iosif Ton, n-are inca teologia o teologie. Daca oamenii nu stiu ce cred, cum se poate vorbi despre trezire? E de rasul curcilor …

    • naomi zice:

     Este diferenta ca intre cer si pamant, frate Marius

 19. Andrei zice:

  Citesc „Dezamagire” pentru mine dezamagirea este de 2X pentru ce am vazut si citit,aici este un caz de doua extreme care duc amandoua la pierzare,adevarul este la mijloc pe care putin il gasesc pentru ca poarta este stramta si putini sunt cei care vor ajunge la ea.Prima categorie neaga lucrarea Duhului Sfant pentru ca asa au spus unii si altii si acestea inseamna orbire si privatiune de binecuvantarea Domnului,stau si ma mir ca-s unii doctori in teologie si mari profesori dar nu cred in lucrarea Duhului Sfant pt ca au invartit Biblia si au instrambat calea dupa ce credeau ei,inainte sa cunosca ce spune Dumnezeu sincer cu toate doctoratele nu stiu absolut nimic doar cred ca stiu.A doua extrema trece peste ce spune Biblia si introduc niste lucruri care nu au legatura nici cu Duhul Sfant nici cu Biblia acestia vor numa’ semne si minuni nici nu conteaza daca sunt Biblice ca „doar orice minune ii numa de sus” aceasta este o alta eroare din lipsa studierii Bibliei cu mintea si sufletul deschis pentru a descoperi adevarul Bibliei si nu a unei religi si denominatiuni.Asa ca pentru toti ;baptistii si penticostalii ruginiti le recomand ungerea Duhului Sfant iarasi pentru cei cu „ungeri speciale” le recomand diluantul Cuvantului ca sa se spele de „ungere” si sa primeasca ungerea cea Sfanta.

  Dumnezeu sa va bnecuvinteze!

  • catalin zice:

   andrei,
   ne sugerezi ca adevarul este la mijloc? Cu alte cuvinte sa nu fim nici reci, nici in clocot, ci la mijloc…. Adevarul nu este niciodata la mijloc. Ori este negru ori alb, niciodata gri. Mai reflecteaza la ceea ce ai spus. Si inca ceva, de unde stii ca amandoua extremele duc la pierzare? Ti-a spus tie Domnul? Hm

  • elisa zice:

   pt. anuntare pe mail

  • Dorin Miculescu zice:

   Draga Andrei daca adevarul tau e la mijloc, ce se intampla cand extremele penduleaza? Penduleaza si adevarul tau?
   Ioan 14: 6 „Eu sant CALEA, ADEVARUL si VIATA”

 20. noble zice:

  domnule Cruceru,

  ati reusit (contra)performanta de a nu spune mai nimic cu aceasta postare. evident, asteptam lamuriri 😉

 21. CRISTIAN zice:

  Well, tovarasi de blogareala, oare de ce nu ma mir?? dupa episodul Hermannstadt s-a lamurit apa de ulei 100%! Faza Strajerii nu e decat normalitate pseudo-trezareasca definita astfel: ne merge numele ca traim! VAI si IOI!

 22. dan zice:

  Stimate frate Marius C. sunt impresionat de cunostintele care le detineti.Stiu ca-l iubiti pe Isus.Harul venit de sus v-a creat oportunitati ca penelul d-vostra sa scrie cu iscusinta.
  Pt.o vreme ca aceasta ,D-zeu a ingatuit sa fiti si formator de opinie(o mare responsabilitate).Ma rog ca D-zeu sa nu ingaduie sa fiti influentat de oameni,apropiati sau cititori ai d-voastra,la denigrarea fratilor pt care a murit Hristos.
  Stiu ca sunteti parinte si asta va face sa intelegeti mult mai real inima unui tata.
  Am auzit ca afirmatiile fr.Ton sunt bine intemeiate.Va propun sa-i luati un interviu fr.I.Ton.Astfel o sa stopam orice comentarii nefolositoare,neziditoare in Imp.lui D-zeu
  Va multumesc.

  • Gheorghe Barna zice:

   cred cu tarie fr. Dan, ca aceasta este solutia biblica la toate aceste comentarii;’grija nespus de mare’ fata de fratele Ton,ascunde de fapt frica de adevarata trezire care ne va aduce la lumina pe toti.

   • Marius David zice:

    şi pînă acum ce-am fost? Ce-au fost cei bătuţi de jandarmi faţă de aceşti isterici care manipuleaztă oamenii punîndu-i să repete după ei,
    comparaţi viaţa lui Cornea Mihai cu acest circ jalnic

    acum începe trezirea????

    Doamne fereşte!
    Dacă acesta este creştinismul autentic, atunci îmi vine să mă întorc pe Dojo!

  • Inteleg ca Marius Cruceru este stimat si domn, iar Domnul D-zeu… (pe scurt, ca si asa e prea mult, multumesc ca ati scris totusi cu litera mare)

  • Marius David zice:

   Vă rugaţi lui D-zeu? Eu mă rog lui Dumnezeu? V-aş ruga să aveţi minimul respect de a scrie numele lui Dumnezeu întreg, chiar dacă pe celelalte le mai ciuntim
   Frate Dane, I.Ton nu va accepta un interviu şi vreun dialog cu mine din pricini pe care amîndoi le ştim foarte bine.

 23. elisa zice:

  Cristian,
  iti spune ceva LENTISTRIC?
  mie da. 🙂

 24. Pingback: Cruceru se Ia din nou de Ţon – bogujoy.com

 25. Dany Mathy zice:

  Fratii mei, eu zic sa nu va imbatati cu apa rece. Imi pare rau ca oameni de care Dumnezeu s-a folosit in mod deosebit, acum se inregimenteaza intr-o miscare ce turmenteaza o multime de oameni de buna credinta. Eu nu zic ca nu trebuie o miscare de trezire in Romania, insa o miscare fundamentata pe Scriptura, care sa indrepte mintea si inimile oamenilor catre Dumnezeu si nu catre cine stie ce inchipuiri, ritualuri, incantatii si alte lucruri de astea care ating doar firea. Si as vrea sa fiti foarte atenti la ce scrieti si cum scrieti, ca randurile de mai sus nu va onoreaza ca si crestini. Stiti ce spune Scriptura despre arhanghelul Mihail cand se certa cu diavolul pentru trupul lui Moise: Arhanghelul Mihail n-a indraznit sa spuna vorbe grele de ocara, ci a zis doar atat: Domnul sa te mustre. Noi nu trebuie sa folosim aceleasi cuvinte izvorate din acea „manie sfanta”, pe care multi le dau drumul cu gand sa apere „dreapta credinta”. Atentie deci: Vorbirea vostra sa fie cu har si dreasa cu sare. Sa ne rugam ca Domnul nostru Isus, prin Duhul Sfant sa-i lumineze pe acesti frati, si daca aceasta trezire este o lucrare buna s-o binecuvante, daca nu sa scoata la lumina tot ce este rau si neadevarat.

  • Marius David zice:

   DAny Mathy, te rogi tardiv, că Dumnezeu deja a scos putregaiul la iveală din această pseudo-trezire. Sîntem implicaţi la comunitate într-o discuţie cu domnul Demeter care face abuz de funcţie, de încredere, transferuri ilegale de clădiri şi alea alea…

   Nu înţeleg ce mai trebuie să scoată Dumnezeu la iveală…

   • Dany Mathy zice:

    Marius, voiam sa fiu doar impaciuitor, adik sa mai temperez un pic atmosfera. Eu cred ca Dumnezeu nu trebuie sa mai scoata nimic la iveala, totul este clar, si noi stim ca mantuirea vine in liniste si pace nu cu harmalaie. Cunoastem si pe Nelu Peia, si pe Titus care este pe langa noi…si pe altii mai bine ca pe ei. Am un colaborator a carui nume il pot destainui cand ne vom vedea, si e mare vindecator, insa el umbla pe la doctor cu spatele si alte junghiuri si asa pe ascuns ca sa nu-l afle fratii pe care-i zapaceste.
    Fratele meu, traim vremuri tulburi in care oamenii s-au saturat de viatza asta de credintza cu necazuri, cu lipsuri, cu infrangeri cu disciplinarea Domnului….ei vor sa aiba totul din belsug…si mai ales sanatatea si cele materiale….prosperitatea…ce te mai zapacesc ca stii tu mai bine toate astea…

  • catalin zice:

   Dany Mathy,
   daca spuneti frati, atunci nu uitati ca noi nu ne imbatam nicicum. Inteleg expresia, dar oare isi are locul in contextul crestin? Nu va imbatati cu apa rece, ci luati un coniac sau stiu eu ce. Cred ca ne-am obisnuit sa luam expresii lipsite de cenzura Sfintelor Scripturi. Sper sa nu va suparati.

 26. un crestin autentic zice:

  Domnule Cruceru,
  Ce prezinti in acest clip este total strain .Cunosc personal mai multi „strajeri”dar nici unul nu seamana in manifestari cu scenele tip Beni Hinn. E posibil ca in marea multime de aderenti ai miscarii sa fie si exagerari ale unora care provin din alt mediu crestin,si deci au o alta formatie religioasa; dar asta nu e regula ci exceptia.Miscarea asta e noua, asa ca probabil mai are unele finisari de facut,dar a o considera TOXICA, e prea mult.Probabil e toxica pentru cei ingusti si congelati in legile lor rigide.David zice de citeva ori:.Si asta este TOXIC,domnule Cruceru ?.(folosesc „domnule”,ca asa te-ai adresat fratelui Ton).

  • catalin zice:

   vorbesti ca un crestin mai putin autentic, si aproape lipsit de orice discernamant. La noi in Ro. inca nu sunt manifestarile gen beni hin, ptr ca strajerii stiu ca sunt respinse, si asteapta sa treaca timpul pana cand mai multi naivi ca tine vor putea inghiti lejer tot ce le vor da ei.

  • Marius David zice:

   draga Creştin autentic, şi noi ce sîntem, dacă tu eşti creştin autentic?

   Draga C.A. eu nu neg că sînt mulţi înşelaţi, tocmai de aceea este grav ce a făcut I.T. VA înşela pe mai mulţi.

   Finisări?Păi ce o trezire este o văruială prin casă care are nevoie de finisări?

   Ce zice David? Ca n-aţi apucat să spuneţi?

   Eu prefer să nu vă spun „domnule”.

 27. Dyo zice:

  Voi incepe prin a spune cat se poate de clar: nu sunt dezamagit! Oricat a fost adulat de multi, nu mi s-a parut ca Iosif Ton este un mare apologet al credintei baptiste; nu cred, din acelasi motiv, ca va straluci in calitate de apostol al carismaticilor.
  Ca unul care cunosc suficient de bine mediul carismatic, din proprie experienta, pot sa spun ca este suficient de pestrit pentru a nu se preta la generalizari. Exista devieri si excentricitati dar nu-mi ziceti ca nu gasim si printre baptisti din alea. Exista si credinciosi autentici, unii in care il vezi cu adevarat pe Cristos, cum am mai intalnit din cand in cand si printre baptisti. Cred ca ar trebuie sa avem un bob de rabdare ca Iosif Ton sa se explice, cum a promis, si sa vedem cu ce se mananca directia asta carismatica cu care s-a asociat … poate totusi nu darama oameni, nu tremura din incheieturi si nu miauna ca pisicile … Iosif Ton, acuzat – mai tineti minte? – de misticism odata … cred ca se potriveste unei astfel de miscari, prin excelenta mistice … teama mi-e insa ca pre multi ii va atrage dupa el …

  • Marius David zice:

   Punem pariu că I.T. va drege busuiocul după reacţiile astea?
   A aruncat piatra şi acum îşi face strategia de „redefiniri”. Vor urma chestiuni de genul „am fost înţeles greşit”, „n-am vrut să spun asta… „, „de fapt…. ” etc. Că acum începe să îşi dea seama şi dînsul în ce s-a băgat.
   În sfîrşit au ajuns şi alte informaţii la dînsul în afară de ce i s-a spus la Oradea, la biserica numarul 3.
   Punem pariu?

 28. Abel zice:

  Dragii mei frati din România. Astazi sînt trist si desigur Duhul Sfînt este întristat si El. Daca as fii în Orientul Biblic poate chiar mi-as rupe hainele si m-as îmbraca cu un sac de pînza. Sînt trist fiindca copiii lui Dumnezeu se bîrfesc si se cearta, se judeca. Dar cum puteti judeca ceea ce nu puteti întelege ? Eu nu cunosc Strejarii, însa stiu ca trezirile sînt întodeauna îstite cu polemica. Dumnezeu face o lucrare care depaseste mintea noastra pentru ca sa ne punem credinta excluzif pe el. Sa nu mai avem încredere în întelepciunea noastra. Cum s-ar putea explica altfel rusaliile ? Ce era de înteles cu mintea noastra ? Nu cunosc nici personal pe Iosif Ton. Insa stiu ce a facut pentru România si cîti au crezut prin el. Chiar daca ar fi vinovat, este rolul lui Dumnezeu sa-l judece nu al nostru. Nu am fost si noi iertati de pacatele noastre ? Ce ar fi sa mai fim judecati de o judecata populara, o inchizititie pentru greselile iertate ? Sîntem oameni, toti am gresit, si înca mai gresim.

  Acuma lasati grîul sa creasca, Dumnezeu va separa griul de iarba. Petreceti timpul rugîndu-va, privirea îndreptata spre Isus, nu înspre ce se întîmpla aici jos si Dumnezeu va întari ce-i a Lui, dar ce nu este va fi înlaturat. In rugaciune, la Isus nu este dezamagire.

  • catalin zice:

   abel, terminati odata cu chestiile acestea. Pentru discernamantul vostru, toata lumea este crestina, toti sunt sfinti, toti sunt buni, toti ar trebuie sa traiasca in unitate. Da-mi voie sa iti reamintesc un adevar: lumina si intunericul nu pot convietui, si mai mult decat atat, nu sunt frati, si nici nu trebuie sa fie uniti.

   • Agnusstick zice:

    Daca-l chema Cain, ar fi meritat din plin replica asta ostaseasca. Parca pluteste in aer comanda „Cu discernamant inainte, marsh!”, dupa care sa se inchida comentariile (fara a trece articolul pe privat, ar fi pacat).

    • Marius David zice:

     din păcate, Agnusstick, problema este un pic mai complexă de atît şi cu o istorie mai lungă.

     • Agnusstick zice:

      Categoric, dar pe mine mă fascinează ideea că şi un singur om care-l slăveşte pe Dumnezeu după o predică sau o vindecare a unui apostat este o victorie care merită celebrată, oricât de greşite ar fi strategia, tactica şi loviturile din lupta corp la corp. Chiar dacă greşesc, mă complac cu încăpăţânare în ideea că binele este bine, chiar dacă nu-l recunoaştem întotdeauna ca atare din cauza răului care pare să-l corodeze. (Urăsc chimia, dar mi-ar plăcea să ştiu mai multă.) Iar la vârsta mea am întâlnit mult prea des dovezi cum că mai binele poate fi duşmanul binelui.

  • Marius David zice:

   Draga Abel, ai citit Scripturile? Dacă da, atunci vei vedea că Apostolul Pavel ne dă un model de urmat în privinţa acestui fel de avertizări.
   Ba chiar şi „apostolul dragostei” devine nepoliticos şi dacă ar fi avut blog ar fi scris ceva de genul 2 Ioan 10.

 29. vio zice:

  Ori sunt eu lipsita de imaginatie, ori exista un alt Iosif Ton,ori „alarma” e falsa. Imi este imposibil sa leg imaginile de numele sus amintit.Va rog cercetati mai amanuntit NU POATE FI ADEVARAT.

 30. Pingback: Iosif Ţon s-a asociat cu carismaticii. Ce dacă? « ἐσμέν

 31. V Paul zice:

  Cum iti cistigi autoritatea de-a vorbi multimii in numele Domnului ? Pe ce dovezi ii acorzi autoritatea unei persoane care vrea sa te invete din Biblie ? Nu cred ca-i vorba de dragoste sau de ne-iertare ori judecata ! Uni accepta doar aspectul acesta ca ,”ne vorbeste din Biblie foarte bine” ( un orator desavirsit ) , alti vor si dovada transformari acelei persoane . Cred ca mesajul ajunge sa fie compromis chiar daca este dupa litera Scripturi atunci cind viata predicatorului nu corespunde cu predica .

 32. elisa zice:

  Draga Noemi,
  cred ca ceea ce se discuta la acest subiect intra la felul in care se degradeaza marturia noastra.
  Ai urmarit clipul? cum e batjocorit ceea ce avem noi mai scump?
  NUMELE DOMNULUI!
  Nu e vorba de ceva personal; asa ca, cred ca ai gresit.
  Daca am gresit eu, spunind adevarul,Domnul ma va certa si ma voi indrepta.
  Daca e asa, inseamna ca si fratele Marius a gresit facind postarea si tu ca ai comentat.
  . 🙂
  Domnul sa-ti dea rivna pentru adevar.Cit vorbim in
  adevar, pentru scoaterea raului afara, nu are cine sa ne batjocoreasca, decit Vrajmasul.

 33. maurina roris zice:

  „Caci se vor scula Cristosi mincinosi si proroci mincinosi. Ei vor face semne si minuni, ca sa insele, daca ar fi cu putinta si pe cei alesi. Paziti-va, iata ca vi le-am spus toate dinainte.” Marcu 13:22,23

 34. Dan Harabula zice:

  Felicitari Marius.
  Cred ca meriti un premiu pentru manipulare.
  Cred ca e cel mai dezamagitor articol pe care l-ai scris pana acum – asocieri emotionale, analiza 0, informatii trunchiate servite unor persoane despre subiecte in legatura cu care acestia fie nu au nici un fel de informatii, fie au doar prejudecati.

  • Marius David zice:

   Ok, Dane, mulţumesc pentru ironia ieftină.
   Ţin să te anunţ că blogul acesta este un JURNAL, da?
   este un jurnal personal public, da?
   în care eu, ca persoană îmi exprim din cînd în cînd sentimentele şi vorbesc gînduri sau gîndesc cu voce tare?
   Ai ceva împotrivă?
   Ţin să spun că nu fac jurnalism, nu fac presă, iar talentele de scriitor şi de analist mi le manifest în altă parte, de obicei în cărţiole pe care le scriu şi la cursurile pe care le predau.

   Asocieri emoţionale? Poţi să îmi spui cumva la ce te referi?
   Analiză 0? Stai că vine!
   Deocamdată am semnalat un FAPT. UN EVENIMENT.
   SEMNALAT, repet.
   informaţii trunchiate, dar bate, frate, internetul şi informează-te,
   eu nu sînt agenţie de ştiri, şi nici ghişeu, vorba lui Pleşu.

   PRejudecăţi? Cine nu ale are?

   Trezeşte-te, Dane, trăim în lumea reală şi ea funcţionează un pic diferit decît te-ai aştepta dumneata.

   • Dan Harabula zice:

    OK, scuze pentru impulsivitatea de moment. Astept analizele si o sa raspund atunci, un pic mai „la rece”.
    Asta pentru ca am ajuns sa cunosc cate ceva din toate categoriile aruncate in oala: miscarea charismatica, strajerii & ceva din miscarea evanghelica clasica.
    Astept pana atunci….

 35. Sorin Balogh zice:

  Se pare ca toata lumea o ia „razna” in zilele astea. A venit trezirea peste noi fratilor!
  p.s. Bodo este membru la biserica Raul Vietii, puternic afiliata la miscarea strajerilor.

  http://observator.a1.ro/monden/Bodo-s-a-facut-neoprotestant_24127.html

  Pentru mai multe detalii diseara la ora 17:00 pe postul Antena 1 – interviu cu fratele Bodo!

  • roris zice:

   Sorin, asta e trezire? Oamenii sar ca mingile si striga ‘Aleluia’ doar pt a crea atmosfera? Unde in Scriptura avem astfel de manifestari? De ce „trezirile noastre” cauta spectaculosul si nu Logosul? Scriptura ne spune ca D-zeu ese un D-zeul al oranduielii dar aceasta lipseste clar de la intalnirile acestui pastor Chris si de la intrunirile Strajerilor, cel putin cele postate pe internet. Nu vezi ca totul este asa de superficial? Dumnezeu nu este asa.

 36. Ionut-Andrei Purel zice:

  atata lipsa de discernamant teologic ca in proclamatiile strajerilor cu greu se mai intalneste.
  se potriveste foarte bine ceea ce a spus Luther despre Muntzer: „L-a inghitit pe Duhul Sfant cu tot cu pene.”

 37. Paul Dan zice:

  Daca se vrea adevarul… iata dovada ca este o relatie directa intre miscarea ” Strajerii” si pastorul apostat Chris. Acest video poarta numele „Miscarea Strajerilor in Africa 2010”

  http://www.youtube.com/watc?v=PPWHxI-8_uw

  . Pastorul Marius Cruceru a furnizat informatii corecte!!
  Pastor Paul Dan

 38. mariuspetric zice:

  Orice miscare spirituala trebuie sa treaca cateva teste: al Scripturii, al timpului si al roadelor.

 39. elisa zice:

  Citesc aici si ma rog pentru noi toti cari citim sau scriem.
  Citesc aici pentru ca :am incredere in omul lui Dumnezeu.
  Adevarul este deasupra a tot ce gindim unii sau altii,
  insa curajul nu il au oamenii lasi sau superficiali.
  Oameni mari au fost inselati in gindirea lor, dar au contribuit si cei care i-au adulat, indiferent de greseli, care uneori au fost marcante.
  Domnul sa va ajute frate Marius sa spuneti mai departe adevarului pe nume; orice ar fi si sa ne deschideti ochii pentru a vedea iselaciunile satanei.

 40. Darius Abrudan zice:

  Felicitari! Dumneavoastra,Titus Coltea si Daniel Branzei, sunteti preferatii mei.

 41. emsal zice:

  Despre Pastor Chris Oyakhilome, un Benny Hinn al Africii

  He looks like a matinee idol, dresses like a CEO and speaks with the diction of an airport announcer. And in the estimation of his numerous followers, Pastor Chris Oyakhilome preaches with power and is capable of providing deliverance from all human afflictions.

  Since hitting the limelight in the 1990s, the tele-genic Oyakhilome, founder of Christ Embassy, a Pentecostal ministry headquartered in Lagos, has become the face of celebrity Christianity in Nigeria. Simply put, Oyakhilome is glamour and gospel rolled into one. He moves around Lagos in a long convoy of posh automobiles, sirens blaring and shielded by a slew of security men. He also has an intriguing persona. On his birthday, his followers place congratulatory adverts in major newspapers, but none of these has ever revealed his age.

  If there are doubts about Oyakhilome’s age, there are none about his crowd-pulling power. Among Nigerian Pentecostal pastors, only very few draw bigger crowds than the Edo State-born preacher. His weekly services are said to draw an average of 30,000 faithful, more than some European soccer teams draw for their games. Many of his followers travel from far places, some of which already have satellite arms of the church, just to be in his presence. Oyakhilome’s open air crusades attract monstrous attendances.

  DE AICI
  http://www.yesumulungi.com/index.php/apostasy-watch/356-a-cursed-generation-of-nigerian-pastors-are-they-ripe-for-judgment.html

 42. Marius David zice:

  frate Paul Dan, n-am lăsat comentariul dvs. on line pentru că implică nume şi fapte dintr-o cu totul altă dispută, care nu este tocmai relevantă în acest context sau aşa mi se pare mie.

 43. zimerman zice:

  totusi, nu inteleg bine legatura dintre ‘strajeri’ si ‘chris’, si de ce iosif ton e asociat cu ‘chris’, numai din cauza ca o parte din ‘strajeri’ au mers sa il vada pe ‘chris’? ceea ce se petrece in jurul lui ‘chris’ e diferit de ceea ce se intampla la conferinta ‘strajerilor’. In ce consta totusi devierea lui iosif ton?

  • florian zice:

   pt. Zimerman:
   Nu trebuie reprosat ceva celor care s-au dus in Africa doar sa-l vada pe „pastorul”Chris. Problema este ca pe unii dintre ei, conform marturiilor lor, i-a apucat „tremuriciul” cand a suflat „pastorul” Chris peste ei. Intorsi in tara, incep si ei sa sufle peste altii, sa faca o scoala de vindecare ca a lui Chris (se cauta deja candidati pentru scoala) … Cu putin efort, puteti gasi toate aceste informatii pe internet.
   Fr Iosif Ton este liber sa se asocieze cu cine vrea, dar confesiunea din care dumnealui face parte nu impartaseste convingeri carismatice; acesta este crezul baptistilor de vreo 400 de ani. Eroarea comisa de dumnealui este cea de tradare a unei confesiuni, inainte de a le spune „La revedere”.

  • Marius David zice:

   păi cred că acum este lămurită legătura. VEzi celelalte comentarii.

 44. Astept o analiza a chestiunii, mi se pare interesant ce se intampla, chiar foarte.

 45. Frate Cruceru,
  Nu am intenția de a-l apăra pe fratele Țon. Dacă a fost colaborator, acest lucru e condamnabil. Pe de altă parte e …al dumneavoastră. Avem noi destule bătăi de cap cu ai noștri.
  Însă, cred că inteligența și spiritul dumneavoastră de profunzime pe care l-am admirat în câteva mesaje prezentate la Credo TV, nu trebuiau ignorate prin postarea unei analize sumare, chiar lipsită de onestitate intelectuală prin asocierea crudă cu imaginile video postate, care nu știu să aibă ceva de-a face cu mișcarea de care vorbeați.
  E adevărat că sunt pastor penticostal și că, în decursul ”vremurilor”, am fost recipienții unui tratament similar și că aceasta îmi dă o notă de subiectivism.
  Totuși, în virtutea virtuților pe care vi le-am admirat până acum, nu credeți că o analiză mai adâncă a fenomenului, v-ar putea da dumneavoastră o poziție mai obiectivă de a identifica real predispozițiile dar și potențialul unei asemenea treziri spirituale? Eu cred că poziția fratelui Țon, referitoare la implementarea unei direcții doctrinare pentru ”străjeri”, cunoscând că râvna are nevoie și de pricepere, mi se pare mult mai echilibrată decât atacul dumneavoastră destul de malițios care pare a avea, mai degrabă, a face cu plătirea unor polițe confesionale decât dorința de a apăra adevărul!
  Mă rog, eu nu intru în această dezbatere de partea sau împotriva unei persoane, ci în dorința de a fi corecți în evaluarea unei mișcări de trezire spirituale (ÎNCĂ NU FAC PARTE DIN EA).
  Vă mulțumesc pentru atenție.
  Multă binecuvântare dumneavoastră, familiei și lucrării!
  Cu respect,
  Cristian Ionescu

  • Dyo zice:

   Se pare ca exista o legatura intre Raul Vietii, pastorul Chris si Strajerii; daca e de bine sau de rau … judecati voi. Un exemplu:

   • Iustin zice:

    Multumesc pt. link… sunteti documentat si va admir…

   • Marius David zice:

    sînt curios ce crezi şi despre videoclipul cu ungerea îngropării, confuzia imenstă între îngroparea Domnului şi acea ungere şi circul făcut de Nelu Peia.

    • Dyo zice:

     Nu am putut urmari mai mult de cateva minute … timpul imi este mult prea pretios ca sa-l risipesc pe asa ceva. Pana la urma fiecare inchinator piere pe limba propriei sale mandrii …
     Astept sa-l vad si pe Iosif Ton facand asa ceva … brrr! … mai bine nu!

     • Marius David zice:

      promit să mediatizez prima vindecare „efectuată” „eficient” de Iosif Ton.
      oricum nu ştii ce ai pierdut, partea cu Leviţii, partea cu Israelul (oare ce ar spune un evreu autentic de circul ăsta)

    • Agnusstick zice:

     Hop şi eu, că tot l-ai întrebat pe Dyo: abstracţie făcând de confuzia ungerilor, mi s-a părut că discursul în format scris, fără atmosfera electroşocantă, poate fi considerat oarecum decent, acceptabil şi destul de „clasic”, oricum nu monstruos. Mă îndoiesc că nu s-ar găsi obiecţii teologice de calibru asemănător la multe dintre predicile prudente de zi cu zi, mai ales pe Evanghelia lui Ioan. Dar oamenii vor ca atmosfera şi simţirile (circul) să-i înalţe mai mult decât aceeaşi predică (pâinea), pe care în alte condiţii ar vedea-o anostă. Partea cu Hava Naghila şi Shalom chiar mi-a plăcut… ne-ar prinde bine să ne integrăm în Sion, steaguri avem deja (dar kibutz-urile sunt prea de stânga deocamdată).

     • Marius David zice:

      asta-i cea mai blîndă… stai că dispare şi asta de pe net.
      că pe restul… le-au retras. au fost vreo două înregistrări făcute de nişte discipoli mai indisciplinaţi… şi au fost sfătuiţi să îşi şteargă youtuburile.

      Asta este şi motivul pentru care nu găseşti faorte mult material video pe net despre străjeri.

     • Agnusstick zice:

      Străjerii ca străjerii şi ai noştri ca brazii, dar te-aş întreba mai multe despre fratele cuiva, Iosif Ţon. Poate că nu poţi răspunde, dar m-ar interesa să înţeleg dacă îl consideri nesincer, încă infiltrat, ramolit, rătăcit sau doar un păcătos iertat care n-a ştiut când să se retragă. Crezi că nu a avut viziunile despre care mărturiseşte? Dacă le-a avut, sunt o cursă pentru el prin care cad şi alţii? Nu crezi în nici o viziune, sau în mod cert viziunile apostaţilor sunt periculoase?

    • roris zice:

     Tot in acest clip se vorbeste despre „adaparea lui Isus” din noi. Intelege cineva ce insemana acest lucru? Eu nu am mai auzit asta pana acum.

   • benjibi zice:

    O altă legatură ar fi ca Biserica Râul Vieţii editează broşura „Rapsodia Realităţilor” de Pastor Chris si Pastor Anita Oyakhilome.
    http://www.bisericariulvietii.ro/studii-biblice/citeste-online-rapsodia-realitatilor-in-romana.html
    Nu stiu totusi daca Strajerii au legatura cu Râul Vieţii

  • Marius David zice:

   Stimate Cristian Ionescu,
   Va spun în primul rînd bun venit în acest spaţiu.
   1. analiza nu este sumară, cum aţi putea dvs. bănui. Stiu mai multe şi desrpe I.T. şi despre Străjerii, mai multe decît aţi putea anticipa sau bănui în această postare.
   2. acuzaţia de lipsă de onestitate intelectuală eu aş spune să o amînaţi un pic mai tîrziu, încă nu am terminat.
   3. După cum aţi văzut din videoclipurile postate în decursul comentariilor, repreztentanţi de frunte ai străjerilor au fost la şcoala de vindecare ca să transfere chestiunea în România. Mai prudent cu acuzaţiile în dreptul meu şi cred că dvs. sîjnteţi cel care trebuie să îşi facă temele de casă. Lucrez de prea multă vreme în acest spaţiu ca să nu îmi fac informarea de background cînd dau drumu la o asemenea chestiune.
   4. eu nu pot vorbi despre o trezire spirituală, ce doriţi să analizăm, o lobotomie colectivă? Cu pseudopastorul NElu Demeter avem probleme grave în comunitatea noastră. În primul rînd induce în oroare lumea cînd spune că este pastor. A recunoscut-o el însuşi: nu putea fi ordinat pentrucă este divorţat, dar apoi spune că păstoreşte o biserică şi se recomandă prin tîrg pastor. Avem probleme şi care duc spre dispute legale, dar nu este cazul să dezvolt aici.
   5. plătirea de poliţe confesionale… glumiţi, dragă frate.
   6. ţin să vă aduc la cunoştinţă că sînt pastori penticostali care se delimitează cu rîvnă de acesată mişcare, după ce au văzut-o acţionînd în bisericile lor.
   Probabil că ştiu mai multe decît dvs. Nu credeţi?

   Mă întreb de ce încheiaţi „cu respect”, dacă pe blogul dvs. puneţi apoi un atac „vitriolic” şi la fel de superficial, neinformat, precum mă acuzaţi pe mine că fac?

   cu regret,
   mc

 46. Doru Radu zice:

  Cred ca ar trebui luata-n considerare o chestie mai ampla. In ultimii ani, multi baptisti din America, inclusiv fosti profi la Dallas, si-au pus cenusa-n cap pt atitudinea fata de lucrarea D. Sfint. Tzon pare doar sa aduage la tendinta asta. Ca baptist din a-4-a generatie cred ca doctrina baptista romana (daca ex. asa ceva) ar trebui reformultata la pneumatologie si escatologie. Ridicarea miscarii penticostale si [apoi] carismatice ne-a luat off-guard… Nu situ cine-s Srtrajerii; par a fi ceva carismatici. Daca vaisamar e circumspect fata de excesele carismatice, ce sa zica baptistul [necesationist] de mine?
  Critic mult miscarea carismatica. Merita observate citeva lucruri:
  -prin locuri unde traditionalistii [inclusiv baptisti] n-au reusit, carismaticii [si Armata Salvarii] au facut-o. De ce? Exista totusi sete dupa Dumnezeu… iar oamenii prefera ceva entuziasm. Pretiozitatea rece, culta si seaca a baptistilor/prezbiterienilor nu satisface prin zonele acelea…
  -intr-un articol din CT se spune ca miscarea carismatica, ajunsa la maturitate, isi face curatenie in casa. Strajerii n-or fi ajuns acolo… Dar baptistii? Noi ce oferim?

  • mihai h zice:

   Doru, dezamagirea e ca Ton se asociaza cu miscarea asta .Ma astept ca sa se zica ca din cauza baptistilor ,el a luat asa o decizie, sau din cauza celor din Portland.
   Dar din platforma expusa de domnul Ton , reiese clar ca nu a cunoscut lucrarea
   din vremea lui Liviu Olah, cu toate ca el spunea ca a continuat-o.
   Imi pare rau ca pastori care au o teologie dreapta nu intervin si nu spun nimic
   in dreptul acestei ,, Amagiri” si multi vor fi dusi de acest val datorita tacerii lor

   • Doru Radu zice:

    Miai h.:
    @”Dar din platforma expusa de domnul Ton , reiese clar ca nu a cunoscut lucrarea
    din vremea lui Liviu Olah, cu toate ca el spunea ca a continuat-o.” – Nu spuneti asta…; s-ar putea ca dvs sa n-o fi cunoscut…. Cu tot respectul…
    Ce face Tson n-are legatura cu Portland…
    Mi se pare o tendinta. Cristian Ionescu, pastor penticostal, stie ce spune… si e foarte moderat!
    Pt Florian… si eu sunt baptist…. mai incap corectii la doctrina…

    • mihai h zice:

     Frate Doru, mi se pare ca aperi ceva care nu se mai poate apara , omul acesta , de mult timp predica o alta evanghelie.

     • elisa zice:

      Din care pricina a vrut sa-l inlature pe fr.Nelu Brisc; insa Dumnezeu n-a ingadiut!
      Din cit am citit si studiat acasa si in biserica, vizitind si alte confesiuni,din 1994 pina azi, dotrina baptista se conduce dupa Scriptura,
      altfel nu as fi ramas acolo.
      Nu am intilnit nimic care sa nu fie dupa Cuvint; nu interpune intre Hristos si noi nimc omenesc, nici vorbirea in limbi, nici Sabatul, nici manifestari omenesti pe care sa le numeasca Duh Sfint.
      Insa mindria care ne da tircoale, face ca sa credem ca „noi oamenii ” am ajuns „dumnezei”
      Vai noua; daca nu ne pocaim.

     • Agnusstick zice:

      Și pocăința trebuie să aibă o limită, anume cea de la care nu mai ai încredere în propriul discernământ şi în analizorul autonom de scripturicitate. Noroc că toată lumea care merită se oprește la timp (restul probabil se sinucid sau redevin atei).

    • Marius David zice:

     nu, Doru, pastorul Cristian Ionescu nu ştie ce spune, va descoperi după ce se informează un pic. S-a grăbit. Ştiu cum este. Mi s-a mai întîmplat şi mie.

     • Doru Radu zice:

      Mi s-a parut ca face aluziile la criticile noastre la adresa penticostalilor din istoria noastra postbelice. Restul chestiilor nu ma privesc..

  • florian zice:

   doctrina baptista e buna. Nu ea trebuie sa se schimbe, ci oamenii care n-o mai cred.

  • Marius David zice:

   Străjerii nu sînt nici măcar o mişcare carismatică, Doru Radu, cu greu pot fi încadraţi într-o mişcare alta decît cea de hipnoză colectivă.

   • Strajerul e strajer. Au ales acest nume, sa-l respecte. Daca nu, sa-i traga cineva de maneca si sa le sugereze sa-l schimbe, macar numele sa se potriveasca cu ceea ce fac. Strajerul vegheaza, nu doarme, e atent, pazeste cetatea si anunta pericolul, nu face spectacol in piata.

    In plus, strajerul e de obicei singur si nu ajungea oricine sa fie strajer si ca asa a preferat el, avand o viziune, ci era pus acolo fiindca era evaluat mai intai. O cetate nu-si permitea sa puna strajeri care stau mai mult pe jos, fiindca oamenii ei erau interesati de apararea cetatii si nu de a pune oameni pe zid de dragul aspectului exterior al cetatii.

    • freedfromthelaw zice:

     o alta problema pe care strajerii o au este ca nu isi fac treburile dupa modelul biblic nici macar cand vine vorba de locul unde isi pun la lucru „darurile” spectaculoase. De pilda, intalnirea de vindecare din 10-12 decembrie 2010 de la Baile Felix, zic ei pe website-ul lor, „are loc cu usile inchise”…pasamite nu cumva sa vina vreun necunoscut pe-acolo…ultimul pasaj de jos arata asta … http://www.strajeri.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=67:intalnirea-de-post-si-rugaciune-decembrie-2010&catid=35:activitati&Itemid=56
     pai bine, monser, tradare sa fie, da s-o stim si noi…
     aoleu, te pomenesti ca Biblia zice ca Domnul Isus a poruncit ca Evanghelia sa fie strigata de pe acoperisul caselor, si cand a fost vorba despre vindecari si alte lucrari deosebite, bag seama ca au fost facute in public, nu cu usile inchise….pe urma fac si strajerii un videoclip cu niste birmanezi care pleaca si aia inlacrimati si extaziati de „lesinaturile” lui Demeter si de „teologia baptisto-carismatica” a lui Ton sa le replice in tara lor…

     • eLioR. zice:

      Pai daca strigi de pe acoperisul caselor si faci vindecari si eliberari in public iar nu e bine, ca cica faci circ si show. N-ai auzit? Hotarati-va cum e bine! : ))

 47. Neinsemnatul zice:

  Nu va suparati, ati putea frate Marius, in calitate de moderator sa ii domoliti macar putin pornirile doamnei/domnisoarei Naomi ? Pe langa faptul ca, comentariile dansei sunt lipsite de consistenta obiectiva privind subiectul in cauza, isi permite pentru a doua oara sa-si expuna in public starea distractiva care o defineste in fata unei astfel de situatii adanci si grave. Sunt sigur ca sunt aici multi care acum ori plang, ori se roaga ori sunt profund intristati datorita starii in care se afla fratele Ton, de aceea cred de cuviinta ca ar fi intelept sa se impuna macar putin respect fata de componenta acestui blog si implicit – o mai mare responsabilitate in postarea comentariilor de orice fel in acest spatiu.

  Multumesc frumos,
  Neinsemnatul.

  • adrian zice:

   A te obisnui cu Naomi este una din probele de initiere pentru vizitatorii acestui blog. Cine trece proba cu consum nervos minim este declarat „admis”…
   Cred ca vrea sa mai destinda atmosfera, chit ca glumele dansei, in contextul acestei discutii, sunt la fel de utile ca lautarii la inmormantare.
   Cert e ca nu o face din rautate. Eu va inteleg foarte bine, pentru ca nici mie nu-mi place ca in toiul unei discutii foarte serioase cineva sa abordeze o atitudine de excursionist care canta cantece de drumetie in personalul de Slanic.
   Pe de alta parte, nu ne strica si putin exercitiu de toleranta.
   A vrut sa ne faca sa radem si nu i-a iesit. Nu cred ca trebuie banata pentru atata lucru. La gramatica a facut deja progrese, poate ca o sa invete si sa faca glume mai bune.

   • Neinsemnatul zice:

    Multumesc, domnule Adrian pentru sfaturi. Nu solicitam fratelui Marius ca Naomi sa fie banata, Doamne fereste. Solicitam doar o atentionare si o constientizare a responsabilitatii fiecarui cuvant care iese din gura noastra. Nimic mai mult. Citesc acest blog zilnic de peste un an de zile, deci cunosc si recunosc prezenta lui Naomi aici cu tot ce implica aceasta, doar ca nu ma consider indeajuns de capabil ca sa las anumite comentarii in acest spatiu de multe ori, de aceea „figura” mea nu va este cunoscuta. Azi l-am lasat datorita motivelor pe care deja le-am specificat mai sus.

    Va doresc numai bine si binecuvantari depline, Adrian.

  • Marius David zice:

   am şters comentariul cu pricina.
   au venit foarte multe comentarii în aceste zile şi la Alesd avem evanghelizare toată săptănmîna. Nu pot întotdeauna să ţin ritmul cu năvala de comentarii, abia acum sînt la făcut curăţenie.

 48. mititelu.geanina zice:

  frate stiu cum e sa fii tradatdar asteptati nitel sa vedeti ce se intampla,poate chiar l-a trimis Dl.la carismatici sunt si frati baptisti din toate cultele.

 49. adrian zice:

  Fruntea mea nu s-a descretit. Poate data viitoare.
  Cu stima,
  Adrian Morocanosu’

 50. roris zice:

  Ma intreb pentru cati oameni suntem pricina de poctinire, prin atitudinea nostra si vorbele pe care le aruncam. Chiar nu putem sa ne spalam rufele in familie, nu putem fara a ne jigni? Acum prin ceea ce scriem aici „ucidem” imaginea unor oameni in inimile celor din jur. „Sa nu ucizi”, dar exact asta se face aici. Oare pentru cati suntem dezamagire. Pe noi zicem ca ne-a dezamagit fratele Tzon acum, dar si noi il dezamagim pe Cel ce ne-a creat prin aceste cuvinte uneori chiar badarane, fara bun simt care nu sunt demne nici macar de un necrestin, cu atat mai mult de un Fiu Al Celui Preainalt. Fratele Tzon va da socoteala de ceea ce facem, iar noi vom da socoteala de fiecare cuvant pe care l-am scris.

  • Marius David zice:

   Roris, nu, nu putem să ne spălăm rufele în familie pentru că I.T. tocmai le-a scos în curte.
   REpet: I.T. a declansat acest scandal (ştiind foarte bine ce face, lumea cam uitase numele Iosif Ton şi ultima carte precum şi ultimele conferinţe nu au avut efectul scontat… şi nici audienţa prevăzută). Acum a reuşit, este în mijlocul discuţiei.

   Vă readuc aminte că n-am început eu şi nu am scos vreo discuţie pe privat din casă afară.

   • Cornel zice:

    Ce bine ai punctat…

   • Cornel zice:

    Nu cunosc „strajerii” dar aceasta invatatura prezentata aici face deja ravagii in bisericile din Romania. Am predicat in ultimile luni impotriva acestor „aberatii”. Pe unde am fost am intalnit o audienta „ametita” de trezirii de genul acesta. O trezire a „firi” fara sa fie afectat duhul/moralitatea/relatiile. O trezire ca dupa o betie: nu stim pe unde am fost (nu vrem sa stim), ce am facut, ce vrem sa facem, ce trebuie facut… dar suntem „treji/treziti” pentru a fi umpluti de duhuri care mai de care mai necurate. Din fericire cand ii provoci pe oamenii sa se reintoarca la Cuvant, la citit, la studiu, la meditatie asupra Cuvantului, la o „sete si foame dupa neprihanire” oamenii incep sa se „trezeasca” din aceasta nebuloasa si uni se intreaba: „Ce s-a intamplat cu noi?”
    Daca „trezire” inseamna ceea ce se vede in aceste video clipuri, atunci prefer sa dorm somnul adanc al celor ce vegheaza in Domnul avand candela Cuvantului aprinsa.
    Ceea ce ma bucura este ca sunt uni care se trezesc din „trezire” si incep sa umble pe picioarele lor spirituale aducand roade vrednice de pocainta lor.
    Sunt si eu ingrijorat de Tonul dat de Ton…

    • eLioR. zice:

     O trezire a “firi” fara sa fie afectat duhul/moralitatea/relatiile.

     Serios? Mai sus spuneti ca nu cunoasteti. Atunci de unde stiti ca e asa cum ati zis? Va zic eu ca nu e, si nu mai fabulati pe seama unor filmulete. Dvs predicati moralitatea in biserica? Sau va e frica c-o sa fiti dat jos daca faceti asta? Ce anume din invatatura strajerilor nu este ok? Veniti cu argumente. Ca nu va place „circul”, am inteles. Altceva?

    • Marius David zice:

     draga Cornel,
     după roadele lor îi veţi cuoaşte.

     Ce se alege acum de „focul de la Zalău”?

     • Cornel zice:

      Exact dupa roade si rasplata. Aici sau acolo?
      In functie de teologia noastra ne „trambitam” realizarile sau asteptam in tacere ca Cel ce vede in ascuns sa si rasplateasca.
      Am o mare problema cu oamenii care „se baga in seama”, indoaie felinarul ca sa cada si pe ei lumina si sa se vada mai mult din „el”, daca se poate toti sa ramana in intunerec doar el sa se vada.
      O stea neagra, care atrage toata lumina… o data vor avea parte de „multa foarte multa caldura”.
      Ma rog ca Domnul sa-i lumineze cu lumina de sus pe toti cei ce cu forta gravitationala de care dispun atrag „lumina” inspre ei.
      Apropo, fr. Liviu Olah ii numea „hoti de slava”, si Doamne multi au aparut pe piata bursiera de suflete in ultimi 30 de ani.
      Domnul sa iti dea intelepciune si putere de la Sursa.

     • Vasilis zice:

      „Ce se alege acum de “focul de la Zalău”? ”

      poate s-a mai domolit dar nu stiu sa fie acolo manifestari sau invataturi extreme. stiu ca Domnul le-a facut parte de o invatatura echilibrata si spirituala in ultimii ani prin care vad grija Lui fata de ei… prin Zac Poonen

   • roris zice:

    Va multumesc frate Marius ca mi-ati raspuns. Ingrijorarea/teama mea este ca suntem pricina de poctinire pt cei din jur, mai ales pt cei necrestini.
    Ca una care l-am avut ca si profesor, ma doare si ma uimesc la ceea ce aud. Inima mea plange pot sa zic „pt ratacirea” dumnealui? Plecata fiind departe de tara ani de zile abia acum am aflat ca fratele Tzon a colaborat cu securitatea; astazi vazand cateva clipuri de la Strajerii am descoperit acolo invataturi ce tin de escatologie, invataturi pe care fratele Tzon le combatea acum aprope 20 ani, iar acum le imbratiseaza. Oare de ce se ratacesc oamenii care odata au fost ancorati in Dumnezeu? Ce credeti?

 51. pety zice:

  Dragă Marius, l-ai contactat pe Iosif Ţon să-l întrebi despre articolul al cărui link l-ai pus în postare? O lămurire despre această asociere cu gruparea mai sus menţionată?

  Poate explicaţiile dumnealui vor face lumină în posibila mare de presupuneri pe care ţi le faci.

 52. elisa zice:

  Am o intrebare?
  daca in Biblie scrie ca la sfirsit va veni apostazia, de ce se vorbeste despre trezire spirituala?
  Trezire spirituala inseamna ceva care se petrece conform Cuvintului,
  o lucrare prin puterea lui Dumnezeu, nu a oamenilor,
  cum pot unii sa o numeasca astfel, vazind acele manfestari grotesti?
  Eu cred ca Dumnezeu nu se manifesta asa niciodata!

 53. pety zice:

  Invatatura lui Iosif Ton:

  http://av.infoo.tv/2010/29.08.2010%20-%20Duminica%20Dimineata.wmv
  [video src="http://av.infoo.tv/2010/18.11.2010%20-%20Iosif%20Ton.flv" /]

 54. hany zice:

  Dumnezeu sa aiba mila!!
  Apoc. 22:11

 55. adrian zice:

  Un lucru nu pricep (dupa ce am vizionat si eu diferitele materiale postate pe aici): de ce trezirile trebuie sa fie insotite obligatoriu de astfel de manifestari zgomotoase? Nu poti sa ai experiente spirituale si fara decibeli? De ce trebuie sa tipi, sa plangi, de ce atata emotie? Nu poti sa fii treaz pe Cale si fara sa simti astfel de trairi? De ce daca stai cuminte in banca, nu ridici maini (nu ca ar fi ceva rau), nu bati din palme (cine vrea, sa bata), de ce normalitatea „prea umana” nu ar putea gazdui puterea Duhului?
  Daca nu mi se infurnica pielea, daca nu mi se face parul maciuca inseamna ca nu am parte de trezire spirituala?
  In rest, fiecare sa mearga unde-i place…

  • Dyo zice:

   Pentru ca o trezire trebuie sa duduie, frate! Cand e liniste oamenii atipesc si apoi dorm de-a binelea; e nevoie de galagie cat mai multa ca sa stie tot romanu’ ca ne-am trezit si acum ne facem de cap …

  • eLioR. zice:

   Pt ca si cand s-a coborat Duhul Sfant peste apostoli au avut loc manifestari. Imagineaza-ti ce manifestari, de le-au zis ca-s oameni beti.

   • adrian zice:

    Cititi cu atentie motivul pentru care li se spunea sa sunt beti.
    Nu confundati entuziasmul primilor crestini cu tavalirile pe jos ale ultimilor crestini, vindecarile apostolilor cu vindecarile „moderne” la comanda, de parca Dumnezeu este un ospatar la care pastorul X striga: „Baiete, inca un rand!”
    De ce trebuie sa facem prestigitatii cu Biblia ca sa justificam tambalaul? Sau poate a fi crestini inseamna a friza in grup atmosfera de spital de boli nervoase?

    Nu spun ca manifestarile extraordinare nu pot insoti anumite experiente. Dar ele mi se par a fi doar un „bonus” si de fiecare data cand apar Domnul are in vedere nu spectacolul, ci restaurarea spirituala a celui care le primeste.

    Eu cred ca una dintre probele prin care trebuie sa treaca un crestin este si experimentarea linistii cu Domnul, a anonimatului, a conditiei pur umane, a starii de a fi un „nimeni” intr-o lume in care fiecare vrea sa fie „cineva”. Oamenii care fac ce am vazut ca fac in materialele video postate aici, sunt oameni care vor sa-si depaseasca artificial conditia umana, nu sa si-o asume integral dupa modelul Mantuitorului.
    Pentru mine credinta inseamna sa pot sa cred in Domnul IN CIUDA a ceea ce mi se intampla. Chiar daca El tace, sa cred inca. Chiar daca diagnosticul pe care-l astept poate fi fatal, sa cred inca. Chiar daca lumea e plina de tragism si copii nevinovati mor de foame, sa cred inca. Chiar daca cei buni pier si raii propasesc, sa cred inca. Chiar daca nu-mi este dat sa vad nici o manifestare supranaturala, sa cred inca. Si chiar daca, desi m-am rugat, totul se intampla invers, sa cred inca. Cred nu pentru ca simt niste fenomene extraordinare, cred IN CIUDA faptului ca nu simt nimic.
    Sa cred fara sa vad aici si acum, fara sa pipai, fara sa am vreun argument logic pertinent – asta mi se pare incercarea vietii mele de crestin.

    • Marius David zice:

     draga Adrian, mulţumesc încă o dată pentru luciditatea ta.

    • eLioR. zice:

     Daca tie ti se intampla fix pe dos de cum te rogi, daca tu personal n-ai experimentat, si daca tu crezi asa cum ai scris mai sus, si nu e rau cum crezi, dar nici f bine, nu inseamna ca Duhul Sfant nu se manifesta si in zilele noastre asa cum s-a manifestat pe vremea apostolilor.
     Uite care sunt semenele ce-i vor insoti pe cei care cred in Cristos:
     17. Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi;
     18. vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune mainile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosi.” (matei 18). Circ in toata regula. Si nu se face in ascuns asa cum nici Cristos n-a facut in ascuns. Si tot Cristos mai spune:
     12. Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal;
     13. si orice veti cere in Numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul. (ioan 14)
     Scuza-ma, dar eu vad semnele si munile ca fiind ceva f normal in viata unui crestin. Cand ele lipsesc cu desavarsie in majoritatea bisericilor, incep sa-mi pun niste semne de intrebare.
     Apoi cred ca nu intelegi unele manifestari, chiar daca este scris despre ele in Biblie, pt ca tu nu crezi ca asa opereaza Dumnezeu. Si eu cred multe. Toti credem una si alta, dar asta nu inseamna ca si este asa.
     Inca ceva: nu cunosti viata acestor oameni ca sa spui ca nu sunt de la Dumnezeu.

     • dori`s zice:

      iata in ce context au fost spuse aceste cuvinte:

      Marcu 16:15  Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
      16  Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit.

      deci mergeti si faceti misiune acolo unde ogorul nu a fost inca destelenit, unde impotrivirea va fi pana la moarte si Domnul promite ca va va ocroti.
      deasemeni nu-mi amintesc sa fi citit in Biblie ca Domnul sau apostolii organizau conferinte sau seri de vindecare. minunile si vindecarile nu reprezentau scopul in sine ci erau spontane si demonstrau mila Domnului pentru neputintele celor care veneau sa asculte Cuvantul cu sinceritate. sa nu uitam ca Domnul nu facea minuni la comanda :
      Matei 16:4  Un neam viclean şi prea curvar cere un semn; nu i se va da alt semn decât semnul proorocului Iona.” Apoi i-a lăsat şi a plecat.

      Luca 23:8  Irod, când a văzut pe Isus, s-a bucurat foarte mult; căci de mult dorea să-L vadă, din pricina celor auzite despre El; şi nădăjduia să-L vadă făcând vreo minune.
      9  I-a pus multe întrebări; dar Isus nu i-a răspuns nimic.

      sa nu uitam ca si bogatului care a ajuns in iad i s-a refuzat minunea de a fi inviat cineva care sa mearga la fratii lui. raspunsul a fost categoric: cine nu este transformat de Scriptura nu va fi transformat de minuni.
      parerea mea este ca oamenii sunt usor de inselat in ziua de azi datorita faptului ca nu citesc Biblia in intregime si in mod repetat. cine crede ca daca a citit o data Scriptura cap coada a facut performanta vietii lui se inseala amarnic. Din Biblie se emana un duh de intelepciune, un dar de a deosebi duhurile, pe care ma indoiesc ca-l putem obtine in alt fel.
      am avut fericirea sa intalnesc cativa oameni plini de Duhul Sfant. unul din ei este un frate batran din biserica noastra, are peste 80 de ani. de la el am invatat cum arata un om plin de Duhul lui Dumnezeu. este un frate plin de viata si la propriu si la figurat. desi avem multe de invatat de la el este foarte smerit. cand deschide gura este plin de un fel de intelepciune diferita de intelepciunea lumii chiar si cand da cele mai banale sfaturi. nu poti trece indiferent pe langa el, fie il iubesti din toata inima fie il urasti, in functie de duhul care te insufla. este singurul frate fata de care am simtit ca ar trebui sa ma descalt cand ma apropii de el.
      cand ai asemenea exemple cam greu sa mai fi inselat de alte duhuri. Domnu sa ne faca astfel de oameni plini de Duhul Sfant.

     • eLioR. zice:

      Dori draga, dar la conferintele lor merg oameni din toate confesiunile. Orice ai spune tu, Cristos a spus clar care vor fi semnele ce ii vor insoti pe cei care cred in el. Fie in locuri unde nu s-a auzit inca de Cristos, fie in biserici. La fel si Pavel spune ca vorbirea in limbi este un semn pt necredinciosi, iar proorociile pt credinciosi. Apostolii se intalneau zilnic, si luau cina zilnic, daca vrei sa stii. Erau botezati cu Duhul Sfant, vorbeau in limbi si prooroceau, si numai umbra lui Petru daca trecea peste bolnavi, se vindecau. Nu ma faci decat sa zambesc la argumentele tale vizavi de semne si minuni. Prin asta vrei sa spui ca biserica nu are nevoie de semene si minuni. Bravo! Fiecaruia i se (va) face dupa credinta.

     • dori`s zice:

      sora draga, ce nu inteleg eu la cei care pleaca din bisericile noastre cautand vindecari, semne si minuni este urmatorul lucru: de ce pun sub reflector numai aceste cateva versete, de cele mai multe ori scoase din context? dece nu scoat ei la rampa si versetele despre prigonirile, lipsurile si mai ales suferintele pana la martiraj indurate de cei mai credinciosi oameni? la urma urmei testul credintei este suferinta si nu minunile, asa scrie in Biblia mea

      1 Petru 1:7  pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este cercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,

      asa ca mai astept sa vedem ce intorsatura vor lua lucrurile. nu zic ca azi nu mai sunt semne si minuni,am vazut si am trait asa ceva, dar si acum ele sunt facute de Dumnezeu unde si cand vrea El nu la comanda noastra. ne-ar sta mai bine ceva mai multa smerenie poate ca s-ar inmulti si minunile autentice.
      multa pace si calauzire prin Duhul sfant va doresc!

     • eLioR. zice:

      Srajerii pe care ii cunosc au ramas in bisericile lor. Nu exista o biserca a strajerilor, ci doar conferinte. Lunare, din cate stiu eu. Nu sunt incurajati sa-si paraseasca biserica, ci dimpotriva, sa se roage pt trezirea ei. Deci vorbesti despre strajeri fara sa-i cunosti, doar pe seama acelui filmulet cu pastorul Chris.
      Ei vorbesc despre prigonirile care au loc in lume la momentul actual, le cunosc, dar spun si despre harul care ne este inca dat noua de-a ne inchina in libertate cui vrem.
      Se roaga pt vindecare si alte probleme, deci au cunostinta de ele si trec prin ele.
      Pe langa asta sunt implicati in diferite lucrari de intr-ajutorare si vestire a cuvantului. Nu stiu cati dintre noi fac asta…
      Dupa faptele si roadele lor ii veti cunoaste. Hai sa ne uitam la faptele si la roadele nostre intai. Si-apoi sa comentam negativ despre altii.

    • roris zice:

     Ce frumos si clar ai vorbit.

    • Shadow zice:

     100% subscriu la acest post, adrian

    • Am citit cu lacrimi. Incercarea credintei lucreaza rabdare, fiindca, dupa planul Cuiva, aceasta are o lucrare, pe care trebuie sa o termine pe deplin, ca sa fim intregi si sa nu ducem lipsa de nimic.

    • benjib zice:

     Interesant. De ceva vreme am si eu intr-un fel aceasta idee si ma bucur sa mi se confirme printr-un om pe care nu il cunosc. Cred ca minunil si manifestarile supranaturale sunt semne pentru cei cu o credinta slaba care au nevoie ca sa creada, pe cand lipsa minunilor sunt semn al celor cu o credinta tare care cred si daca nu vad si nu se insanatosesc si nu isi gasesc de lucru etc… Domnul in mila Lui ii atrage pe alesii lui in orice fel. De aia e suveran.
     Domnul sa ma lumineze!

     • Marius David zice:

      Stimata Esti7,
      1. nu dai o adresa de email validă, din cîte văd. Nu dau drumul de obicei la astfel de comentarii.
      2. discuţia nu sepoate purta la acest nivel, nu între noi.. un bărbat şi o doamnă.
      3. Da, oricît de ruşinoasă ar fi problema, recomand vizitarea medicului întîi.

      numai bine şi multă … lumină.

   • Radu zice:

    Nu stiu daca tot tu ai mai facut comentariul acesta mai devreme, insa nu intelegi de ce oamenii de la Cincizecime au crezut ca apostolii sunt beti. Nu din pricina manifestarilor lor, ci din pricina faptului ca printre iudeii prezenti acolo erau unii care nu vorbeau decat aramaica. Neintelegand ce vorbeau ucenicii (in limbi pamantesti!), au crezut ca din pricina alcoolului vorbea gura fara ei…

  • Marius David zice:

   draga Adrian, uită-te la comentariile lui Shadow, cred că a prins excelent aspectul.

 56. mihail zice:

  DESPRE FILMULET: INTREBATI UN PSIHIATRU!
  Despre Fr. Ton: E BATRAN, SI NU A FOST TANAR

 57. Pingback: Top Posts — WordPress.com

 58. john zice:

  Oameni nu vor inceta sa dezamageasca…
  Sa privim tinta doar la Domnul Isus!

 59. ioan zice:

  un om nu-l poti judeca doar printr-o actiune de moment , ci prin frumusetea unei vieti traite si impactului produs asupra unei generatii intr-un context diferit de zilele noastre .
  titlul articolului este …..dezamagitor.
  in rest numai de bine.

 60. Paul Dan zice:

  Ieri pastorul Ton a vorbit la Biserica Penticostala Apele Vii din Timisoara si i-a dus incet incet la sfirsitul predicii in erezia abominabila pe care el o predica, si in care individul Credincios este mireasa lui Christos. Personal contrazic vehement acest lucru, si in acord cu Scriptura, Biserica incorpore este mireasa lui Christos, si nu individul sau individa credincios/a. Predica e lunga, si trebuie rabdare deoarece mai sunt si alte erezii strecurate acolo.
  Iata link-ul predicii de ieri: PROGRAM APELE VII 29.08.2010 – Duminica Dimineata (Fr. Iosif Ton) [download aici]
  si link-ul unde se anunta programul pentru inca doua zile: http://apelevii.ro/eveniment/13/Seri+de+icircnvatatura+din+Biblie++Fr+Iosif+Ton .
  Pastor Paul Dan

 61. Marius David zice:

  Cristian Ionescu, n-aţi aşteptat răspunsul meu şi aţi postat pe blogul dvs. o chestie, ca să spun aşa… „vitriolică”. Hmm.

  • Atacurile legitime trebuie documentate întâi.
   Nu trecem la titluri și apoi la o scurgere de dovezi.
   Am comentat acest lucru în postările de care vorbeați.
   Cât despre vitriol, vedem și noi care pe care îl pârlește. Până ne-om trezi cu el în ochi. Acum după intervenția fratelui Negruț, totuși, care este poziția dvs. reală despre credința penticostală? Nu a ”străjerilor”. A noastră. Că până la urmă, cam acolo merge trenul. Ca să nu ziceți că sunt nedrept, vă spun părerea mea cu privire la credința baptistă. Excelentă în toate aspectele ei care afirmă. Incompletă în ceea ce contestă cu privire la lucrarea Duhului Sfânt. În rest, numai bine.

   • catalin zice:

    Incompleta din punctul de vedere al cui?

    • Florin N zice:

     Al Bibliei..Insa nu stiu daca este cazul/locul/timpul sa dezbatem aceasta problema.

    • Teo zice:

     Incompleta din punctul de vedere al Scripturii.
     Puneti mana pe Scriptura, si cititi. Daca Hristos este acelasi ieri si azi si in veci atunci de ce Hristosul nostru nu mai poate face aceleasi lucrari si azi care le-a facut ieri? Deci daca azi nu face ce a facut ieri, desigur nici maine nu le va mai face. Oare acesta este Hristosul Nostru?

     • SDM zice:

      Dacă aceasta vă este înţelegerea, ieşiţi pe scena, faceţi spectacole cu şerpi, Cobra, Crotan, etc, beţi ce a băut cântăreaţa tristă şi deprimată.
      Propuneţi desfinţarea facultăţilor de medicină, ardeţi tratatele de medicină, luaţi bisturiul din mâinile medicilor, spargeţi farmaciile, apoi duceţi-vă în spitalele de boli în faze terminale, şi puneţi-vă pe treabă, dacă acestea vă sunt puterile care le proclamaţi şi pretindeţi că le controlaţi.
      SDM

      • JTP zice:

       Cu toată stima frate SDM, urmărind argumentarea dumnitale, ar trebui să ne ardem Bibliile, să cerem demiterea predicatorilor, să renunțăm la școlile teologice și să citim doar blogurile care ne vorbesc adevărul pe care pretindeți că îl controlați.

     • Ciprian Simut zice:

      oare ce inseamna solul Satanei despre care vorbeste apostolul Pavel? s-a rugat de trei ori si Dumnezeu nu l-a vindecat.

      Luca era credincios si a vazut, probabil, multe la viata lui. poate ca a vazut si miracole. oricum, era doctor, si nu s-a lasat de meserie. nu l-a putut vindeca nici pe Pavel.

      nici macar Petru nu l-a vindecat pe Pavel (in ideea ca s-ar fi intalnit vreodata fatza catre fatza).

      ba chiar nici Pavel nu s-a vindecat pe sine insusi de boala ci s-a rugat Domnului.

      unde e discrepanta? nicaieri: Domnul imbolnaveste si vindeca pe cine vrea, cum vrea, cand vrea.

      • naomi zice:

       Domnul nu imbolnaveste pe nimeni 🙂

      • naomi zice:

       Domnul nu imbolnaveste pe nimeni, frate Simut

       • Ciprian Simut zice:

        diavolul imbolnaveste, nu?

        de acord, dar Iov s-a imbolnavit cu voia lui Dumnezeu. e o diferenta, dar e drept Dumnezeu? mai ales cu IOV?

        sa nu uitam ca Dumnezeu nu ii raspunde deloc intrebarii lui Iov!

        totusi Dumnezeu ne mustra in dragoste. oare mustrarea aceasta se refera doar la ganduri grele sau si la trup?

       • naomi zice:

        Da, diavolul
        Dumnezeu este drept in toate iar daca pe Iov l-a ingaduit prin suferinta este pentru ca, Dumnezeu a stiut ca va ramane statornic. La urma s-a dovedit asta rasplatindu-l indoit din tot ce pierduse.
        Iov credea ca il cunoaste pe Dumnezeu si neprimind raspun este puti bulversat si incepe sa se certe cu El.
        Mustrarea este generala pentru ca Dumnezeu ne vrea curati si intelepti si doar trecand prin incercari ne poate duce unde vrea – pe uni.

       • benjib zice:

        Ce a primit Iov a fost in primul rand pocainta. Oare nu e nevoie de multe suferinte ca sa intram in Regatul lui Dumnezeu ? Poate unii se pocaiesc cand o duc bine, poate altii se pocaiesc cand Dumnezeu le mai da cate o boala cate un somaj, pentru ca, Dumnezeu pe cine iubeste mustra. Si vita care este in el este curatata ca sa aduca si mai multa roada. Numai copiii din flori nu sunt certati de nimeni si sunt lasati de capul lor. Si mi-am mai adus aminte de ceva. ,Pe Iacov l-am iubit, iar pe Esau l-am urît.` Cum l-a iubit pe Iacov – la batut aproape in fiecare zi a vietii lui pana s-a pocait. Cum l-a urat pe Esau ? L-a lasat sa fie ce vrea el, si sa faca ce vrea si sa se imbogateasca si sa o duca bine.

       • Ciprian Simut zice:

        atunci ma astept sa fii fericit daca te va lovi Domnul cu o boala ca a lui Iov.
        sa presupunem ca tu ai fi Iov: ce ai face?

       • benjib zice:

        Hm…
        Cred ca Dumnezeu m-ar lovi cu ceva ce pot duce, cum l-a lovit si pe Iov. Si cred ca nu m-ar lovi doar de dragul loviturilor, cred ca m-ar si pocai acolo unde as avea nevoie. Si am nevoie in foarte multe privinte. De aceea cand o duc mai bine, nu stiu daca nu cumva e mai rau. Dar iti spun sigur ca fericit nu as fi. Totusi as spera ca mila Domnului sa ma ajute sa fie peste mine si suferinta sa nu treaca in zadar peste mine. Sa aduca un rod bun. Un prieten care suferea mi-a spus versetul asta: 2 Samuel 24:14
        David a răspuns lui Gad: ,,Sînt într’o mare strîmtoare! Oh! mai bine să cădem în mînile Domnului, căci îndurările Lui sînt nemărginite; dar să nu cad în mînile oamenilor!„
        Oricum tendinta mea (poate fireasca sau ca a celor ce veneau la Iordan sa fie botezati de Ioan) este sa fug de nuiaua Domnului sa incerc sa ma pocaiesc inainte ca Dumnezeu sa ma directioneze.

       • George zice:

        Beni Faragau isi intituleaza studiul lui pe cartea Iov: De la o religie la o relatie.
        Iov a trecut de la o RELIGIE-a cunoaste DESPRE Dumnezeu, la o RELATIE – a-l cunoaste PE Dumnezeu. Asta este esenta cartii Iov sau cel putin o fateta a adevarului pe care ea ni-l reveleaza.

       • Marius David zice:

        Elisa, îţi înţeleg dezamăgirea. Iosif Ton o fi făcut multe, o fi spus multe, dar nu te arunca spre afirmaţii cu implicaţii penale.
        Să nu confundăm patima cu pasiunea, dragostea de adevăr cu altceva.

       • dori`s zice:

        2 Samuel 12:15  Şi Natan a plecat acasă. Domnul a lovit copilul pe care-l născuse lui David nevasta lui Uirie, şi a fost greu bolnav.

     • anamaria zice:

      Problema in aceasta miscare nu sunt vindecarile….si eu cred ca Iisus vindeca si astazi cred in daruri…si sa zice ca trecxem peste dans in biserica pectacol(desi nu asa se manifesta Duhul Sfant)problema este ca in spate se afla o doctrina satanica…si asta nu duce la nimic bun. Sunt o multime de oameni? Poate…dar cantitate nu inseamna calitate. Multi din ei alearga dupa minuni mai mult decat dupa Domnul

   • Marius David zice:

    Stimate Cristian Ionescu,
    1. Ca vicepreşedinte la Comunitatea Bapstistă din zonă cred că sînt destul de documentat cu privire la fratele Nelu Demeter şi mişcarea din Felix. Avem probleme de ordinul penibilului care fac ca toată povestea asta cu trezirea să mi se pară o glumă proastă. Presupuneţi, vă rog, că uniii oameni s-ar putea să ştie mai multe decît doresc să spună în public.
    2. Ca unul care am lucrat în mod direct cu fratele Iosif Ton în chestiuni destul de complexe şi tehnice, daţi-mi voie să am în continuare rezervele mele. Presupuneţi, vă rog, că unii oameni chiar ştiu mai multe decît aţi putea bănui.
    3. Menţionez că acest conflict nu are nicio legătură cu cei de credinţă penticostală. Bunicul meu a fost penticostal. Aseară am stat de vorbă cu cineva din conducerea cultului din care faceţi parte şi există pastori penticostali care au discernămînt şi care sînt foarte rezeraţi faţă de PseudoEvanghelia Demeteriano-Peneiao-Popo-Ţonistă mai nou.
    4. Fata de dvs. ca pastor penticostal… ce poziţie am? Dragoste în Domnul, atît timp cît vestim aceeaşi Evanghelie, dar vă anunţ cu onor că domnul Ţon n-a trecut la cultul penticostal, ci la o grupare carismatică extremistă şi cu o teologie stricată, dar care lipseşte cu desăvîrşire.
    5. Repet.. aici discuţia nu este despre lucrarea Duhului Sfînt. Este vorba numai dacă aţi fi de acord ca pe la 80 de ani să fiţi vindecat de „duhul de impotenţă”. Dacă domnul Demeter mai trăieşte, lucru care s-ar putea să se întîmple, vindecîndu-se succesiv…. vă va vindeca cu siguranţă. unii susţin că a făcut-o. „Dumnezeu nu vrea să avem niciun mădular slab” (sic!)

    • FB zice:

     Frate Marius ,poate nici un atuu nu mi-ar ingadui sa va corectez conform la cate stiti sau dupa cum scrieti,un singur lucru care m-a indreptateste totusi s-a indrasnesc este varsta putin mai multa decat a d-voastre.Deci nu insist de loc pe tot subiectul acesta ,nici teologic ,nici doctrinal dar utilizarea de cuvinte precum ;vindecarii de hemoroizi cu punerea mainilor,vindecarii de ipotente pt „madulare” ajunse la 80 de ani,doctrine popo-toniste poate etc ,etc nu insist a culege tot ce nu se cade nici unui ortodox a le rosti,va rog abtineti-va in a continua sa le rostiti,stiu ca sunte-ti tare in dictionar si cuvintele va dau navala ,dar precum prorocul poate sa stapineasca duhul de prorocie s-ar cadea si d-voastre sa va stapaniti anumite expresii coloristice care nu va vor aduce decat dispret .Merci

     • Marius David zice:

      scumpe F.B. nu EU AM INVENTAT ACESTEA.

      Acest fel de „vindecări” s-au făcut la astfel de întîlniri. Eu doar am citat. Acolo unde scrie sic!, înseamnă „chiar aşa s-a spus”. Doctrina popo-tonisto-demetriana vine d ela cei trei bărbaţi, Popa, Demeter, Ton.

      Repet: aceste cuvinte au fost CITATE. Sarcasmul şi ironia mea sînt bazate pe aceste reproduceri.

      Să nu credeţi că am spus eu de vindecarea de „duhul de impotenţă”. Nu-mi trecuse gîndul aşa de jos.

   • George zice:

    Iti raspund eu daca vrei. Atat credinta baptista cat si cea penticostala sunt extreme. Baptistii nu cred deloc in darurile supranaturale sau poate cred dar nu le considera foarte importante. Mult mai important este Cuvantul scris. Penticostalii sunt in extrema cealalta. Ei pun mult prea mult accent pe darurile supranaturala ale Duhului Sfant si mult mai putin pe cuvantul scris.
    Ambele abordari sunt deficiente. Credinta baptista care elimina complet supranaturalul din viata crestina este o greseala majora. Viata crestina este ea insasi supranaturala. A-ti iubi prietenii este ceva natural dar a-ti iubi vrasmasii, pe cei care ti-au facut rau, pe cei care ti-au ucis intreaga familie ca sa dau si un exemplul practic al Sabrinei Wumbrand, asta e dumnezeiesc.
    Ori a nega supranaturalul din viata crestinului este gresit.
    Penticostalii privest Duhul Sfant ca pe o putere mult mai mult decat ca pe o persoana. Cand ai Duhul Sfant ai putere sa faci ….. Asta e o abordare gresita. A fi plin de Duhul Sfant, care este o persoana din Dumnezeiere, inseamna sa fii supus total Duhului Sfant, sa fii la dispozitia Lui si sa fii oricand gata sa faci orice iti va cere, chiar si daca ti-ar cere sa ‘il aduci pe Isac ca jertfa’. E o diferenta uriasa de abordare. Penticostalii insa pun accentul pe vorbirea in limbi si din pacata multi se bat cu pumnul in piept ca ei sunt plini de Duhul Sfant pentru ca odata in trecut ( cu 20 de ani in urma ) au vorbit in limbi.
    Ori Biblia ne porunceste sa fim plini de Duh in orice zi din viata noastra.
    Pentru mine dovada ca ucenicii au fost umpluti cu Duhul Sfant la Rusalii nu este vorbirea in limbi (asta e o dovada secundara) ci puterea pe care au primit-o ca sa fie martori pana la marginile pamantului. Exact asa cum a spus Isus pe munte inainte de a se inalta la cer. Pentru fricosul si lasul care s-a lepadat in fata unei slujnice ajunge sa fie martirizat pentru Hristos. Ori aceasta putere nu prea se vede in multi penticostali care se lauda ca au Duhul Sfant ca au vorbit oadata in limbi. Nu vreau sa ofensez pe nimeni dar asa vad eu realitatea

    • elisa zice:

     George faci afirmatii fara acoperire,
     baptistii cred ca Domnul face si azi minuni(de ex.vindecarea fr Cornel Pelease, despre care scria cindva fr Marius: de doua ori de cancer, paralizie totala si cecitate la numai 17 ani, timp de un an.
     Noi nu ne prea conducem dupa emotii sufletesti; duhul e una, sufletul e alta.
     La penti sufletul nu trieste cit este de fapt invocat Duhul.
     Sunt unii ponderati, insa Scriptura nu e pe primul loc.
     In Numele lui Isus nu se opereaza asupra bolnavului in mod instrumental;
     odta cu vindecarea trupeasca , intreaga fiinta a fostului suferind este incorporata in Isus Hristos.
     Rusaliile au fost o simngura data; viata noastra de vede in fiecare zi, daca e sau nu in Duhul Domnului, prin roade: ” dupa roade ii veti cunoaste”

   • Dorin Miculescu zice:

    Draga Cristian te rog sa-mi explici tu ce crezi prin lucrarea Duhului Sfant?

 62. Darius Abrudan zice:

  Adevarul este ca nu mai stim ce sa credem. Cred ca biserica Baptista este ultamul cult autentic, dupa aceea au aparut tot felu de curentati care numai ca Mantuitorul nu arata. Tot felul de show mani in frunte cu penticostalii. Niste sfatosi care iti zimbesc ironic daca te indoiesti ca ei vorbesc in limbi sau ca nu pot vindeca nustiu ce boli. Imi pare foarte rau ca BOR au deraiat asa de urat cu coruptia lor , cu moaste si alte chestii din astea. Nu mai merg cu placere la Adunare.Poate imi pierd credinta sau poate m-am saturat de sutele de pastori guralivi care nu au mare lucru de spus. Este nevoie de ceva nou. Incep sa sper la inoierea BOR. Ma rog pt ei.

 63. pety zice:

  Draga Marius,
  comentariile sunt atat de amestecate incat incep sa „cred” ca esista si „haosul sfant”.
  Poate te mai gandesti la pluginul pentru wordpress care pastreaza ordinea acestora, intensedebate.

  O simpla recomandare doar 🙂

 64. pety zice:

  Am sesizat o erezie marca Iosif Ton:
  „Te califici sa vi intre NOI [divinitatea] numai daca esti ca Noi. Daca te silesti sa iei poruncile Domnului Isus si sa le practici, te califici sa fi intre Noi, cu Noi”.

 65. Ninel Lazar zice:

  Draga frate Marius,
  Am marea rugaminte sa ingaduiti postarea urmatoare pe blogul dumneavoastra, pentru ca ajuta pe multi care nu au timp sa vizualizeze pe de-a-ntregul ultimul material video al lui Iosif Ton, in care se explica mai mult si mai clar in ce priveste „noua dansului” orientare, despre care in decursul materialului video de mai jos spune ca „este o miscare de trezire spirituala in special in bisericile baptiste” si ca dansul ramane „un teolog baptist, dar carismatic”.

  Asadar, aveti mai jos extrase din mesajul introductiv al dansului prezentata la Biserica Apele Vietii din Timisoara, din 18 Noiembrie 2010. Linkurile sunt mai jos, trebuie avut rabdare cu descarcarea, fisierul are vreo 300 MB.
  [video src="http://av.infoo.tv/2010/18.11.2010%20-%20Iosif%20Ton.flv" /]
  sau http://apelevii.ourhost.ro/show/10/ , ultima prezentare video.

  Asadar, pe scurt filmul declaratiilor dansului este urmatorul (tot ce este cu ghilimele sunt redate cuvintele dansului:
  -min. 26 – face prima referire la evenimente neobisnuite, respectiv vindecarea miraculoasa a fiicei dansului de o alergie la gluten;
  -min. 28 – facand referire la perioada de colaborare cu securitatea, Iosif Ton spune „in cei 10 ani de intuneric, am facut lucruri care nu trebuia sa le fac, lucruri care imi fac rusine, si e greu sa mi le reamintesc eu”;
  -min. 29:45 – „in 21 Ianuarie 1968, dupa obiceiul meu, chiar si in anii aceia, am pastrat obiceiul sa ma scol dimineata la 5 si de la 5 la 7 sa meditez (la Cuvantul lui Dumnezeu – se intelege din context). Si dintr-o data, in timpul acela, mi-a aparut in fata Domnul Iisus, real, real, si foarte interesant ca imediat I-am spus: „Doamne, Tu stii ca acum mi s-au rezolvat toate problemele intelectuale, acuma stii ca le inteleg pe toate, dar Doamne Isuse, pentru unul ca mine mai este iertare?” Foarte cald, cu o voce adanca, si blanda, si buna, mi-a spus: „Eu am murit pentru toate pacatele tale”. Si incet, a disparut. A fost real, am simtit realitatea acolo si vreau sa va spun ca daca n-ar fi fost aceea (ref la intamplare – n.m.), eu n-as fi putut sa ma mai ridic vreodata. A trebuit sa am direct de la El garantia aceasta ca toate pacatele mele au fost cuprinse in jertfa Lui pe cruce si ca El mi-a iertat toate pacatele mele”
  -min. 31 – “cateva zile mai tarziu, meditand la intamplarea (din 21.01.1968 – n.m.) …am luat cea mai importanta decizie in viata mea…”, si dansul fixeaza aici ideea ca la orice decizie ulterioara luata in viata, a facut ceea ce i-a spus Dumnezeu.
  -min. 33 – “iarasi, cateva zile mai tarziu, dupa aceea, stand inaintea Lui, am spus: “Acum ce urmeaza?” Si iarasi mi-a vorbit clar si mi-a spus: “Eu nu accept sa am copii in secret. Eu vreau ca tu sa faci public ca te-ai intors, sa te duci la Biserica Baptista din Iris, Cluj, unde ai fost candva membru, sa marturisesti public, si ei sa te ierte public si sa stai la masa Domnului, si abia atunci intoarcerea ta e completa” – in contextul intamplarilor anterioare, se intelege si aici ca si aceasta conversatie a fost una neobisnuita. Personal nu stiu daca marturisirea dansului la Iris din 1969 a avut loc (nu existam pe atunci), si daca da, daca atunci a mentionat toate aceste detalii;
  -min. 35 – vorbeste in contextul aprobarii cererii dansului pentru viza in Austria, de unde a ajuns apoi in Marea Britanie, unde a si ramas ulterior la studii; astfel, Iosif Ton spune: “atunci am auzit o voce audibila, din senin: “Aceasta e ca sa te duci sa studiezi intr-un seminar de mana intai in Anglia”. Acestea-s vorbele”. Dupa care face referire la “un lant de minuni” fara sa mai dea detalii.
  -min. 37 – vorbind despre cel care l-a invitat oficial sa vina in Anglia din Austria – “am constatat ca era credincios carismatic”
  -min. 39 – vorbind despre o intalnire de partasie cu frati din Anglia – “am simtit ca este un mediu sfant”; de altfel, expresia “am simtit” a fost repetata de foarte multe ori in legatura cu felul cum dansul a perceput ceea ce i se intampla; spun acest lucru pentru ca in mediile carismatice, “simtirea” aceasta este folosita adesea ca factorul care legitimeaza vorbirea oamenilor in legatura cu relatia lor cu Dumnezeu;
  -min. 40 – “dintr-o data, le-am marturisit pacatul meu pe care-l consideram cel mai greu – colaborarea cu securitatea – si le-am marturisit, m-am prabusit in genunchi, ei si-au pus mainile peste mine, si eu am inceput, am inceput sa vorbesc in limbi, am fost botezat cu Duhul Sfant. Nu sariti in sus? (catre adunare – n.m.) Sunteti penticostali, ar trebui sa ziceti “Aleluia, sunteti de-al nostru”. “A fost pentru mine o mare descatusare, a fost o mare eliberare, desigur a fost umplere” (sugerand umplerea cu Duhul Sfant – n.m.);
  -min. 42 – sugereaza o noua intalnire “audibila” cu Dumnezeu;
  -min. 42 – “eu am continuat catava vreme sa vorbesc in limbi, sa ma rog in limbi, dar uitandu-ma in urma si cautand sa explic lucrurile, eu nu neg ce s-a intamplat, ci pastrez ca o comoara ce s-a intamplat”;
  -min. 44:35 – face referire la Ps 119:148, dar confunda termenul “straji” din text cu “strajeri”, posibil sa fie doar o intamplare;
  -min. 45 – “tot ce am scris eu de-a lungul timpurilor, e scris dupa dictare” – sugerand ideea infailibilitatii scrierilor dansului, lucru cred foarte periculos;
  -min. 46 – “alteori simt ca Domnul e acolo, simt prezenta Lui reala”…”saptamana trecuta am avut o asemenea (simtire – n.m.)…a fost ca si o electrocutare”;
  -min. 46-47 – reia prezentarea relatiei dansului cu Domnul folosind alegoria mire-mireasa din Isaia 62:5, adaugand: “si El imi spune ca ma iubeste si eu ii fac declaratie de dragoste prin cuvinte din Cantarea Cantarilor”, si dansul elaboreaza in acest sens;
  -min. 47:48 – face referire la criticii dansului referitor la acuzatiile de misticism eroticizat din cartea sa “Umblarea cu Dumnezeu”; probabil ca se referea la fratele Timotei din Portland sau fratele Paul Dan din San Diego;
  -min. 48 – “El este Mirele meu, dupa Noul Testament” – evident o aplicatie gresita, mireasa fiind Biserica, nu o persoana, un individ;
  -min. 48-49 – sugereaza ideea ca numai invatatorii pot avea experiente speciale asemanatoare cu Dumnezeu, asa incat sa ii poata invata si pe altii;
  -min. 50 – “uneori, prezenta aceasta a Lui este atat de vie, incat ma ridic, si ma prostern, cat sunt de lung, pe covor, si stau asa in inchinare, ma inchin asa Lui, in adorare”;
  -min. 52 – explica felul cum intelege dansul botezul cu foc din Matei 3:11, facand din nou referire la o discutie “pe viu” cu Dumnezeu avuta in Anglia; apoi conchide ca botezul dansului cu foc a fost procesul de scriere a cartilor in perioada comunista imediat dupa intoarcerea din Anglia in tara;
  -min. 56 – “in Iunie 1976, dintr-o data, am avut o viziune cum se va prabusi comunismul dintr-o data”, dupa care face referire la faptul ca toti “proorocii” si expertii din acea vreme credeau ca prin comunism va veni sfarsitul lumii, citez, “numai Iosif Ton spunea ca comunismul se va prabusi brusc”;
  -min. 58 – “o alta viziune a fost ca se va destrama Uniunea Sovietica” si reitereaza ideea anterioara a unicitatii viziunii sale comparativ cu toti ceilalti experti biblici ai vremii;
  -min. 58:20 – “Dumnezeu de mai multe ori mi-a aratat de ce va intampla”, concluzionand “fratilor, acesta este darul profetiei”;
  -min. 58:50 – “Eu cred cu toata fiinta mea ca darurile miraculoase nu au incetat, cum zic unii, ele sunt active, si asta o spun de ani de zile, eu le cred pentru ca le traiesc”
  -min. 60 – “intr-o duminica, la sfarsitul lui Octombrie 1996, eram in amvon la Biserica mare Emanuel din Oradea, unde eram pastor, si Dumnezeu a inceput sa imi vorbeasca (face un gest de ridicare a privirii in sus, sugerand probabil ideea unei noi viziuni –n.m.), si pentru ca a vorbit mai mult, am luat hartie si am inceput sa scriu. “Iesi din Oradea si dedica-te cursurilor de viata spirituala si scrie-ti demisia din functia de pastor in aceasta seara”
  -min. 63 – “aceasta e marturia mea”; apoi justifica gestul de a veni in public cu “noua” orientare astfel: “ce m-a determinat sa fac public toate acestea? S-a intamplat minunea cu fiica noastra. Si minunea este ca s-a vindecat de o boala grea, pe care a primit-o la nasterea primului copil, alergie la gluten….a intrat intr-un grup carismatic si in grupul acela a inceput treptat-treptat sa inteleaga ca e posibila o vindecare”; apoi spune ca i-a dat telefon lui Demeter (unul din liderii miscarii Strajerilor – n.m.) si acesta a raspuns: “hai sa vedem ce probleme spirituale ai?” si le-a identificat si duhurile acelor probleme si a avut loc o eliberare si cand s-a terminat eliberarea, a venit vindecarea”.
  -min. 65 – “si s-a mai intamplat ceva, a mers in continuare la grupul acela, un grup de surori, si intr-o zi a fost botezata cu Duhul Sfant si a inceput sa vorbeasca in limbi. Ea nu stia ce s-a intamplat cu mine…si eu am spus: “si mie mi s-a intamplat”;
  -min. 66 – “am inteles ca aceasta (in context de intelege ca e vorba de miscarea strajerilor – n.m.) este o miscare de trezire spirituala in special in bisericile baptiste”, apoi ”si am inteles ca miscarea aceasta are nevoie de invatatura mai multa, de consolidare in Cuvant”.
  -min. 68 – “a venit vremea sa scot la iveala totul” – sigur ca orice credincios onest se poate gandi daca nu cumva mai sunt lucruri nescoase inca la iveala de dansul, dupa episodul cu dezvaluirile colaborarii cu Securitatea cand se cam apropiase “funia de par” si dupa acest episod;
  -min. 68 – “eu sunt in continuare un teolog baptist, dar carismatic”.

  Daca va rog acest lucru, este de dragul Evangheliei si al fratilor nostri, in special a celor din comunitatea baptista din Romania. Personal mi se pare atitudinea lui Iosif Ton jignitoare la adresa baptistilor carora le-a fost presedinte de Uniune si pare o lovitura sub centura la adresa lor, ca sa dezvaluie abia acum convingerile sale carismatice vechi si sa pretinda ca ramane un teolog baptist, sa pretinda a avea usile deschise in adunarile baptiste in contextul in care miscarea strajerilor le ataca in special pe acestea. Cunosc personal unii din liderii miscarii strajerilor, si asta nu pentru ca as avea ceva in comun cu dansii, ci pentru ca in trecut, multi dintre dansii au facut parte din adunari baptiste, inclusiv o adunare unde eu si familia am mers si am slujit. As putea oferi marturie despre unii de acolo, dar las pe Domnul sa imi faca dreptate pana la capat, intrucat la vremea respectiva am fost marginalizat pentru ca am luat pozitie impotriva unor lucruri care ar fi condus biserica respectiva in aceeasi zona de invatatura carismatica.

  Va rog sa aveti libertatea de a extrage din textul de mai sus ceea ce credeti ca depaseste limitele blogului dumneavoastra, ma puteti cita ca autor al selectiei de mai sus sau nu, faceti cum doriti, important este sa se traga semnalul de alarma necesar.

  Dumnezeu sa ne protejeze si sa trezeasca la realitate pe acesti oameni rataciti!

  Cu dragoste frateasca in Domnul Hristos,

  Ninel Lazar
  http://www.wdjd.ro

 66. elisa zice:

  Si fratele Paul din San-Diego da explicatii despre ereziile celui de : http://danpaul.blog.com/mai sus.

 67. elisa zice:

  Frate Marius, cred ca ati facut o greseala:
  ca nu l-ati lasat sa dea pe dinafara cu totul;
  ca sa nu mai poata retracta cele spuse.
  La afirmatiile cu mireasa din Cintarea Cintarilor,
  ati vazut cum a intros-o la fr Branzei?
  Acum o face din nou..mai bine zis o re-face.
  Pina la urma gravitatea consta in ducerea in ratacire
  a multora.

 68. Marius David zice:

  gradinaeden, nu ştii despre ce vorbeşti, ca atare ţi-am şters comentariul.

  Cum îţi permiţi să spui „baptiştii îi consideră… ” etc.
  Asemenea generalizări sînt adevărate toxine pentru un dialog civilizat.

 69. Un oarecare zice:

  Eu o sa merg la Felix dupa care o sa te caut pe tine Marius Cruceru. Am fost invitat acolo pe cheltuiala Strajerilor. Dupa aceea, pe cheltuiala mea o sa te caut sa vorbim.
  Primesti, ma gandesc, si pe cei care participa la adunarile Strajerilor.
  Oricum ar fi, pacat ca ai scris acest post. Puteai sa te rezumi la a te ruga pentru Iosif Ton.
  Sunt aici si oameni care cauta pe Dumnezeu. Nu ii ajuti cu astfel de articole.

  • Marius David zice:

   da, unde vrei tu! Este o ameninţare? 🙂
   Nu, scuze, de vreo doi ani nu mă mai rog pentru Iosif Ţon. Nici dînsul pentru mine, cred.
   Mă rog pentru alţii, mai ales pentru voi, care căutaţi lucrarea lui Dumnezeu într-un loc şi într-un mod greşit.

   • Agnusstick zice:

    Cine citeşte să înţeleagă… adică să-şi aducă aminte că sunt unii pentru care nu are rost să te mai rogi? Şi în celălalt sens, unii pentru care nu poţi să te mai rogi, dacă te-ai rugat vreodată? Noroc că sunt destui cei care se roagă pentru ambii, fără să mai despice firul în patru.

    • Marius David zice:

     draga Agnusstick, n-am facut decît să fiu onest, da, nu jmă mai rog… din două pricini, pe una ai intuit-o, apoi am alte subiecte mai fierbinţi de rugăciune şi lista mea este deja ocupată..
     sînt omul care atunci cînd cineva îmi spune … „văr rog să vă rugaţi şi pentru mine” spun uneori „nu, puteţi şi dvs. să vă rugaţi, sau … nu, nu mă rog niciodată pentru o fată sau pentru femeia altuia… dacă are bărbat pocăit, dacă nu.. încercaţi la soţia mea, se va ruga dînsa pentru dvs. sau … lista mea de rugăcune este plină, nu pot să mă rog pentru dvs. dar am o idee.. este fratele sau sora cutare, se vor ruga dînsşii pentru dvs. ”

     unii sînt şocaţi, dar înţeleg, viaţa mea de rugăcuniune suportă îmbunătăţiri, sigur… dar sînt.. începător şi abia prort poverile pe care trebuie să le port.

  • catalin zice:

   Un oarecare, stai linistit ca nu mergi pe cheltuiala lor, ci mergi pe cheltuiala sponsorilor lor, a acelor oameni care spera sincer sa fi intrat intr-un grup bun, bietii de ei. Oameni cu bani care, din nefericire au o singura mare problema: sunt naivi” , si investesc. (p.s. in cunostinta de cauza)

 70. Lilly zice:

  Daca ati fi crestini cu adevarat, nu ati indrazni sa ii judecati pe fratii vostri. Adevarata trezire o face numai Duhul Sfant, iar darurile Duhului Sfant sunt cele ce lipsesc, din pacate chiar si liderilor din biserici. Cine le are, crede in minuni, caci Cel ce este in noi, este mai tare decat duhul veacului. In loc sa staruim in „certuri de cuvinte” intre copiii lui Dumnezeu, mai bine am cere umplerea cu Duhul Sfant si ne-am indemna unii pe altii la post si rugaciune. Strangerea „Strajerilor”la care am participat m-a ridicat foarte mult spiritual si m-a transformat dintr-un crestin practicant caldicel, intr-unul plin de bucurie, in clocot pentru Isus. Multumesc lui Dumnezeu pt fratii care au initiat aceasta lucrare si in tara noastra si doresc sa „gustati” mai intai, caci sunt sigura ca cel ce se impotriveste acestei lucrari, va fugi de la voi si veti simti cu adevarat dulceata Duhului Sfant. Fiti binecuvantati cu totii!

 71. Cristian zice:

  Daca Iosif Ton s-a dus cu strajerii…si a iesit atata valva! Oare ce se va intampla cand i se mai alatura vreunul „mare si tare”:))) Banuiesc ca va asteptati la asta, nu?
  Ceva de genul: Draga, Watson oare cine va urma?”:)

  • Marius David zice:

   La cine te gîndeşti? Petrică Lascău? Deja şi-a dat adeziunea!

   • Ea să mă pestrec de bucurie aflând că unii mă văd „mare şi tare”. Adeziunea mea este pentru orice lucrare de înnoire spirituală pe care o face Dumnezeu între români. Trebuie să recunoaştem cu toţii că entropia spirituală a fiecăruia dintre noi a crescut simţitor. Avem nevoie de trezire. Nu mă mai cramponez de multă vreme de formele exterioare ale închinării altora, şi nici de modul în care oamenii îşi consumă bucuriile sau le contrafac. Va trebui să ieşim din acest infantilism al omului care are singur dreptate şi toţi ceilalţi sunt greşiţi. Este umilitor să citeşti dincolo de rândurile comentariilor în legătură cu acest subiect şi să vezi lipsa de maturitate în care ne găsim. Singur acest adevăr, ar trebui să ne facă să căutăm faţa Domnului şi să fim gata să-I acceptăm darul indiferent în ce ambalaj ni-l oferă.

    • pety zice:

     Singur acest adevăr, ar trebui să ne facă să căutăm faţa Domnului şi să fim gata să-I acceptăm darul indiferent în ce ambalaj ni-l oferă.

     [Sublinierea imi apartine.]
     Cred ca, in mod normal, ambalajul poarta marca producatorului. Dar sunt si produse contrafacute in ambalaje cu sigla unui producator de firma. Cred ca e bine sa verificam si produsul si ambalajul dupa sablonul unui control tehnic de calitate spiritual aflat in Scriptura.

     Intrebarea pe care as pune-o teologilor crestini, traitorilor crestini etc. este: „Cum se poate face diferenta intre fals si autentic?”

     Hristos ne spune sa ne ferim de cei care au facut minuni in Numele Sau, dar pe care El nu-i cunoaste.

     Domnule pastor Petru Lascau, daca ati renuntat la a face diferenta dintre „produs si ambalaj” (daca n-am inteles bine imi cer scuze/iertare), cum faceti diferenta, atunci cand doriti sa ascultati de indemnul lui Hristos si cum ma protejati pe mine, un neofit in detectarea falsului de autentic?

     • elisa zice:

      f@
      să căutăm faţa Domnului şi să fim gata să-I acceptăm darul indiferent în ce ambalaj ni-l oferă.

      Pai tocmai asta e problema; adica mai este inca una: nu mai stim care e fata Domnului!
      ne pacalesc prea repede cei care sunt special
      implicati in rasturnarea valorilor si care folosesc „pe cineva ” cu renume, ca sa fei credibil; numai ca cine l-a cunoscut mai bine stie tocmai asta, ca Nu e credibil.
      Si toata afacerea asta de a pune saminta de desbinare intre credinciosii de diferite confesiuni este pe plan mondial;
      aici se folosesc oameni cu „state vechi in desinformare si tradarea valorilor”

     • A.Dama zice:

      Pety,
      Pentru a deosebi bancnotele false de cele adevărate, există un aparat special.
      Pentru a deosebi o lucrare spirituală bună de una falsă, trebuie să existe o modalitate prin care să se facă această separare.
      Care să fie „aparatul” potrivit?
      Dacă cineva zice: Scriptura, automat se subînțelege: felul în care respectivul înțelege Scriptura.
      Dacă altcineva zice: un om cu darul deosebirii duhurilor poate spune dacă o lucrare e bună sau nu, atunci se va isca o colosală ceartă doctrinară – dacă mai există darul sau nu, dacă mai este manifest, cum se identifică o persoană care are acest dar etc.
      Un creștin călăuzit de Duhul va avea acces la adevărurile pe care Duhul i le descoperă!!!
      Nu ne putem lua după astfel de criterii? E periculos… Mulți pretind că sunt călăuziți, dar merg oriîncotro suflă vântul.
      Deci ce mai rămâne?
      Fiecare să se cerceteze. Când nu știi dacă o lucrare e bună sau nu, stai în fața Lui, cere-I Duhului călăuzire și nu lua nicio hotărâre, și nu denigra, și nu face niciun pas mai departe, până ce Duhul nu ți-a spus ce ai de făcut.
      Mai există călăuzire directă?


      • Marius David zice:

       există,da, A.DAma, exită posibilităţi de a testa trezirile adevărate.
       dacă Domnul ne ţine în viaţă … revin cu ceva informaţii pe tema asta. Sper să am timpul, dar poate că mi-o ia cineva îniainte, de ce nu?
       există bibliografie gîrlă..

     • pety zice:

      @Adama
      Nu m-ai convins, vreau argumente Scripturale. Cunosc oameni care spun ca au acces direct la Duhul, dar viata lor e imorala pe fata. Cum detectam „ingerul de lumina” care se da drept Duhul? Criteriul pe care l-ai enuntat este de-a dreptul periculos. Fiecare are adevarul sau. La un moment dat orice gand va fi luat drept „voce divina” sau „calauzire nemijlocita”. Mai stiu si oameni care traiesc dupa Cuvant, insa in viata lor este mandrie si lipsa de dragoste. Daca suntem crestini neoprotestanti si pentru noi calauza este Scriptura, atunci s-o folosim, nu?

      Eu vreau sa-mi spuna pastorul Lascau directiile, argumentele Scripturale. Nu astept din partea unui pastor pareri, ci argumente. Daca nu le poate da, sa se faca strungar, de exemplu.

      Ma ingrijoreaza lipsa de invatatura biblica la un pastor.

     • pety zice:

      Ceea ce am spus este valabil si pentru Marius Cruceru. Nu doar aruncam bomba, ci spunem si ce pozitie avem fata de cele semnalate si le argumentam Scriptural.

      Astept de la Marius articolul clarificator pe care l-a promis. Stiu ca articolul o sa apara, Marius fiind om de cuvant, insa vreau sa se stie astfel ca nu am preferinte pentru oameni, ci pentru adevarul manifestat in dragoste.

      • Marius David zice:

       la care articol te referi? Împotriva teologiei străjerilor, dar aceasta nu există…
       eu la alt şi altfel de articol mă gîndesc, este în draft, dar mîiine este DUMINICA PASTORILOR,
       prefer să petrec timpul în ucenicie cu un băiet, cam 8 ore într-o călătorie de plăcere. Muzicală mai ales,
       asa ca imi vezti scuza lipsa de pe bloage. 🙂

     • A.Dama zice:

      Pety, nu am încercat să te conving de ceva. Nu am răspuns „în locul”…
      Ți-am spus părerea mea. Argumentele scripturale vor fi OBLIGATORIU interpretarea cuiva sau a câtorva.
      Mă gândesc că, fiind o diferență de fus orar între România și SUA, va trebui să mai ai răbdare… Poate chiar ai putea merge pe blogul lui cu întrebările.
      Mai cred că poți face încurcături între „gânduri” și „vocea Duhului”, când nu te-ai învățat să le deosebești. După niscaiva practică…
      Eu trăiesc periculos. 🙂
      (Și când greșesc, îmi cer iertare. Sunt doar într-o alergare către desăvârșire, n-am ajuns acolo.)
      Dacă pastorii ar fi „infailibili”, atunci ar fi vai ș-amar. (Fără aluzii antropo(pseudo)nimice.)

     • pety zice:

      Draga Adama
      ai mare dreptate cu interpretarea, insa si aici sunt reguli.

      Multumesc pentru sfaturi, astept aici, unde s-a pezentat problema; „nu parasesc adunarea”, cum au unii de obicei. 🙂

      Indiferent ce ai spunm imi doresc in continuare pastori, nu diletanti (lupi in piei de oaie), ci oameni care se jertfesc pentru turma, dupa modelul lui Christos.

     • Marius David zice:

      referitor la relaţia produs-ambalaj,
      am o oarecarea jenă să mănînc supa dintr-un bideu, fie acela nou nouţ şi să îmi servesc friptura dintr-un făraş, fie acesta nou nouţ, îmi place soţia îmbrăcată, nu doar acoperită, că s-ar putea acoperi şi cu paie, nu?
      Iată că forma contează… cel puţin pentru bunul gust şi nu ştiu de ce, dar am impresia că bunul gust şi Duhul Sfînt fac aşa o pereche bună împreună…

     • A.Dama zice:

      Eu mă mir că încă vă mai gândiți la „bibliografie gârlă”, când știți că „slova omoară, iar Duhul dă viață”…

      • Marius David zice:

       da, şi ce curios, A.Dama… Duhul a găsit să se ascundă sub slovă… Avem un text inspirat de Duhul, care este interpretat prin Duhul, în comunitatea Duhului, de oamenii Duhului…
       ce minune!!!
       De asta iubesc filologia. Că ne luptăm cu slova ca să o dăm la o parte spre Duhul… cînd ne luptăm cu slova Cuvîntului.

    • catalin zice:

     Petru Lascau,
     Acest infantilism de care vorbiti dumneavoastra, imi pare ca se regaseste cel mai evident la gruparea la care aderati. Strajerii, prin insusi titlul pe care si l-au insusit, transmit tuturor, ca ei sunt „singurii”, care au dreptate, care inteleg inchinarea, care traduc trezirea spirituala ptr amarastenii de noi.
     Inca ceva, daca imi permiteti. Comentariile pe care le-ati citit, nu sunt o demonstrare de imaturitate a noastra a tuturor, cum rau ati interpretat, ci o profunda dezamagire, a faptului ca cel care era dintre noi, si care scria si predica subiecte de genul: „Viata spirituala”, sau Viata crestina, cel care parea echilibrat si cu discernamantul puternic, se aliniaza la un curent care apare de nicaieri si duce… somewhere nobody knows.

     • Dacă l-aţi crezut până acum, de ce nu-l mai credeţi acum? Pentru că nu cântă pe strunele noastre? Dar dacă are dreptate?

      • Marius David zice:

       frate Petrică,
       şi dacă nu aveţi dreptate?
       Nu mă îndoiesc de inima dvs. sinceră, tocmai de aceea sînt sigur că veţi regreta prea grăbitul entuziasm pentru acest măritiş contra legilor naturii…
       Iosif Ton, în disperarea de a-şi găsi un nou val, s-a suit pe … orice val. Acesta este un val care va trece aşa cum a început…
       sau .. vom asista la crearea unui nou cult. I.T. vorbeşte de cam 50.000 de „influenţaţi”. Raportul ar fi cam 10.000 de baptişti şi 40.000 de penticostali, dacă este să credem cifrele…
       să vedem, să vedem…

     • @Petru Lascau: „Si daca are dreptate?” Si daca nu are? Argumentam sau ce facem?

    • pety zice:

     Pastor Petru Lascau
     Nu ati raspuns la intrebarea mea, specifica. Inca astept raspunsul.

    • v.m. zice:

     amin frate Lascau:)

    • Marius David zice:

     Stimate frate Petrică Lascău,

     În primul rînd vă spun BUN VENIT aici.
     în al doilea rînd: îmi pare rău că nu ne-am văztut atunci cînd aţi trecut prin Oradea pe la Universitatea Emanuel. Eram plecat într-o misiune departe de Oradea, dar am auzit veşti bune.
     calificarea mea nu era ironică. Consider că sînteţi o voce reprezentativă pentru mediul pensticostal, cu atît mai mare este dezamăgirea, şi vă asigur că nu numai pentru baptişti, ci şi pentru unii dintre colegii dvs., pastori penticostali.

     Eu cred că v-aţi pripit. V-aţi grăbit. Nu sînt profet decît în sensul în care profeţesc Cuvîntul de la amvon, dar…
     Dacă Iosif Ton ramine cu străjerii pînă la finalul vieţii dîsnului, înseamnă că viaţa dînsului va fi extrem de scurtă.
     Dacă Domnul îi va mai da viaţă, lucru pe care îl doresc, ca să îi asigure retrospectiva, vom asista la o despărţire dezamăgitoare şi pentru unii şi pentru alţii.
     Cred, de asemenea, că v-aţi grăbit cuo clasare rapidă a dosarului Străjerii. Aveţi puţintică răbdare.

     Da, recunosc, acest fenomen este un fenomen de pendul faţă de amorţeala din bisericile noastre, lucru pe care şi dvs. îl reclamaţi.
     Acest fenomen ne prinde într-o stare de răceală spirituală pe fondul unei decăderi morale îngrijorătoare şi petnru penticostali şi pentru baptişti şi pe fondul unei ameţeli doctrinare atît la dvs. cît şi la noi.
     Aseară am vorbit cu unul dintre liderii penticostali. Sînt la fel de îngrijoraţi ca şi noi de capacitatea de înşelare a acestei mişcări şi de capacitatea de manipulare şi stricare pe care o are asemenea conjugare.

     Un ultim lucru: cel mai rău fapt ar fi ca aceste evenimente să pornească sfîntul război apologetic dintre penticostali şi baptişti. Este o falsă pistă pe care dracul vrea să ne trimită şi pe unii şi pe alţii. Părerea colegului dvs, la fel cum este şi părerea mea, este că ceea ce a făcut Iosit Ton va face deopotrivă rău şi mişcării baptiste şi celei penticostale.
     vreau să vă readuc aminte că Iosif Ton nu a trecut la penticostali, ci la o formă de carismatism dintre cele mai ieftine, cu evanghelia prosperităţii şi cu lozinci de genul „mîntuit total, vindecat total”.

     Ţin să menţioneză că bunicul din partea mamei a fost penticostal, un om pentru care mi-am păstrat o admiraţie deosebită.
     Ţin să precizez că am fost vindecat în mod miraculos de două, ba chiar de trei ori în viaţă.

     cu drag.
     mc

    • pety zice:

     La un articol care sa listeze criterii valide pentru a face deosebirea dintre fals si autentic. Nu ma refer la teologia „strajerilor”, ci la manifestarile darurilor Duhului pe care le trambiteaza.

     Iosif Ton spune ca fiica sa a fost vindecata de o alergie la gluten, dupa o discutie telefonica cu fratele Demeter. A fost eliberata de duhul care o tinea bolnava. Sotul ei care este medic a fost uimit. La fel si fratele Ton.

     Intrebarea mea directa este: „A fost vindecare prin Duhul Sfant, au ba?”

     • Marius David zice:

      draga Pety, poate că şi fratele DEmeter are carii dentare, mi se pare mai grav decît duhul alergiei la gluten, de ce nu invoca duhul care a vindecat-o pe Dora să-i umple spaţiile din gură.
      Are riduri de bătrîneţe? Sînt sigur? şi pot continua…
      Schimbarea dietei ajută…
      Tocmai am discutat în Portland cu cineva care şi-a schimbat dieta şi a gătit altfel, toţi cu alergie la gluten şi … s-au vindecat şi ei. Fac pîine acasă o fac cu altfel de făină.

     • freedfromthelaw zice:

      frate Marius, recent mi-a cazut in mana un tractat evanghelistic care m-a dus imediat cu gandul la vindecarile strajerilor astora si la cat ii poate ajuta in final dieta, glutenul, cornul, laptele etc – titlul tractatului e extrem de sugestiv; zice „stay fit, eat right, die anyway – the ultimate statistic: 100% people die”

     • Agnusstick zice:

      Marius, de mult mă ţin să te-ntreb: pe tine ce sau cine te-ar putea descuraja? Te-ai gândit? Mai ţine frâna de mână, sau trebuie să primească altul un dar mai puternic decât al tău?

     • Agnusstick zice:

      De la descurajat, nu ziceai că ai darul ăsta? Nu e singurul, dar ce anume te-ar descuraja să-l mai foloseşti, chiar fără a compensa cu încurajări în altă parte?

     • eLioR. zice:

      Se vede bine dle Cruceru ca habar nu aveti ce inseamna sa fii alergic. Nu cred c-ati ramas vreoata fara aer pt cateva secunde bune. Mi se intampla regulat la 1-2-3 zile, cu medicamente si bronhodilator. Sa faca bine si astmaticii sa tina dieta ca sa se vindece! Ce atata vaicareala? Eu am avut inceput de astm, si la o seara de rugaciune, unde erau destui strajeri, Dumnezeu m-a vindecat. Da am pus mana acolo unde am avut problema, fix asa cum ati descris dvs ca sunt indemnati sa faca, si-o fac degeaba, ziceti dvs, ei bine eu nu degeaba am facut-o. A trecut aproape 1 an de atunci, si slava Domnlui, sunt bine. Dumnezeu m-a vindecat.
      Ironiile dvs cu ridurile si cariile sunt tare ne la locul lor. Nu-si au rostul. Puteti spune pur si simplu ca nu credeti in vindecari, asa cum nu credeti nici in darul vorbirii in limbi, nici in proorocii, etc. Nu inteleg de unde asa dintr-o data simpatia pt penticostali, cand deosebirea dintre ei si carismatici constau in cateva manifestari. Acum sunt buni ca sa va aliati cu ei impotriva strajerilor. Pana acum vorbeau in limbi si prooroceau de la dracul, nu?

      • Marius David zice:

       ţin să vă RE-amintesc, că am mai afirmat asta. M-am vindecat în mod miraculos de două ori, poate chiar trei… dar pentru două am acte medicale în regulă de la spitale din ţară şi străinătate.
       dar nu fac caz de chestia asta, mi se pare NORMAL, cînd Domnul vrea asta.
       Dar NU ÎNTOTDEAUna, aşa cum susţin străjerii, nu întotdeauna şi pentru orice boală Domnul vrea asta, pentru că nu orice boală este legată de un duh rău.

   • George zice:

    Ce n-a reusit sa faca comunistii s-au apucat sa faca fratii nostri.
    Unul cu cartea ” Uriasi si pigmei” si altul cu miscarea asta a trupului… si simturilor…
    Satana nu doarme si are diferite ajutoare…
    Ceausescu poate sa se bucure ca a reusit sa aiba citiva devotati adepti printre care si „fratele” Ton

 72. Andrei zice:

  Timpul este atat de scurt,daca nu luptam impotriva imparatiei intunericului vad ca ne luptam si intepam unii pe altii.Cred ca rad si demonii de noi.
  Se pomeneste mult in cultul baptist de Liviu Olah si este asociat cu trezirea din Oradea de ce nu se spune ca era Botezat cu Duhul Sfant chiar el afirma si se gasesc in arhivele securitatii se pot cauta pe internet , in biserica baptista din Oradea,Duhul Sfant a facut trezirea pentru ca Liviu Olah a ascultat mai mult de Biblie decat de doctrina.

  „Tot sursa „BARBU” ne-a relatat că OLAH LIVIU la vîrsta de 6 ani cînd domicilia la Oradea a fost bolnav de meningită. Se ştie că această boală lasă urmări de debilitate mintală, fapt care la OLAH LIVIU se observă de mai multe ori.-

  Dr. ARCAN ILIE care îl cunoaşte pe OLAH LIVIU, acesta susţine că OLAH suferă de schizofrenie, susţinînd că face greşelile lui datorită unei dereglări psihice.-

  Sursa „DUŢESCU” ne-a relatat că OLAH LIVIU are învăţături care nu se încadrează în cultul baptist. Chiar el a auzit cînd OLAH a povestit lui TOSITIU că atunci cînd se roagă se pierde, cade într-un extar care denotă că are duhul sfînt pe care îl au penticostalii, se roagă 2-4 ore pe zi. Chiar şi socrul lui OLAH LIVIU, LUPESCU SIMION a relatat sursei noastre că nu ştie cei cu ginerele lui, …. ”

  http://dezvaluiri.wordpress.com/liviu-olah-dosar/

  Fara Botezul cu Duhul Sfant nu va fi o trezire niciodata.Il laudam pe Apostolul Pavel foarte mult dar 100% ca daca ar predica in zilele noastre multe culte neoprotestante l-ar cataloga eretic pentru ca nu se potriveste cu invataturile lor.Pentru cine ii curios sa vada care ii doctrina adevarata sa aleaga 5 persoane care nu au citit sau auzit de Biblie niciodata si sa le ofere Biblia pt cateva luni si o sa vada care este doctrina adevarata.

  Fiti binecuvantati!

  • guitarschizofrenic zice:

   @ Andrei. tre sa spun ca nu mi place com ul pe care l ati postat. sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu dumneavoastra. nu l am auzit vb pe Liviu Olah si nu cred ca postarea are legatura cu acest om. mai mult decat atat felul in care citati anumite surse cred ca nu si are rostul aici… dar asta e, daca nu cunoastem sau nu ne simtim, Dumnezeu cu mila.

   • Andrei zice:

    Draga guitarschizofrenic cred ca nu ai inteles ce am vrut sa spun,ce scrie despre Liviu Olah se gasesc in arhiva securitatii,care acum sunt postate pe net, nu le-am pus ca sa-mi bat joc,eu chiar am un mare respect pentru cel care a fost Liviu Olah.Daca nu crezi ca are legatura cu fr Olah poti sa te convingi singur .

    http://centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com/2007/12/08/fratele-olah-liviu-in-obiectivul-securitatii/

    • guitarschizofrenic zice:

     @Andrei. nu am scris ca va bateti joc, dar unu. Liviu Olah nu este subiectul postarii, doi. securitatea nu e o sursa credibila intentiile organizatiei fiind altele decat adevarul, trei. din citarile pe care le dati rezuta ca acest om era bolnav psihic (indirect, cu toate ca dumneavoastra nu credeti lucrul acesta), patru. nu cred ca este potrivita aducerea aminte a acestor lucruri aici si asocierea in vreun fel cu ce se intampla acum.

  • Cornel zice:

   Fr. Liviu Olah a fost botezat cu Duh Sfant!!!
   Dar nu dupa stilul carismatic ci dupa stilul Biblic.
   Botezul cu Duhul Sfant este o ungere speciala pentru o lucrare speciala.
   Si Domnul Isus a fost botezat cu Duhul Sfant, oare de ce? Nu avea El Duhul?
   Haideti sa ramanem Biblici… altfel ne ratacim pentru ca nu cunoastem Scripturile.

   • Marius David zice:

    Înjosirea pe care I.T. a practicat-o faţă de Liviu Olah şi lucrarea dînsului nu a început în 2010.
    Orădenii ştiu foarte clar depsre ce vorbesc.

    „L-am întrebat pe Liviu cîte cărţi a citit în ultimul timp… ” şi continua să îl umilească în public arătînd faptul că este rămas în urmă din punct de vedere intelectual. Prea multă rugăciune şi evanghelizare în dauna lecturii.

    • Menționăm că în renunțarea la oficierea botezului în rîul Crișul Repede un rol pozitiv l-a avut și pastorii – ȚON IOSIF din Ploiești și COVACI NICOLAE din Oradea, care în discuțiile purtate cu OLAH LIVIU – au subliniat faptul că realizarea „unei asemenea manifestații de proporții fără autorizarea organelor locale este nelegală și ca atare trebuie renunțat la ea”.

     De altfel, ȚON IOSIF în predica ținută în ziua de 27 iunie a.c. la biserica nr.2 Oradea, a scos în evidență în fața celor prezenți că bine a hotărît comitetul de conducere a comunității în ședința din 26 iunie a.c. de a renunța la acțiunea inițiată întrucît realizarea ei contravenea legilor statului, ceea ce nu este permis credincioșilor baptisti care sînt chemați să respecte legile țării. Într-o discuție purtată cu o sursă a unității noastre ȚON IOSIF a afirmat că OLAH LIVIU este un element fanatic, impulsiv care de multe ori comite acte necugetate și că nu vede realizarea dorinței de a deveni „conducătorul spiritual a comunității baptiste din R.S. România”.

     În prezent, OLAH LIVIU se află în municipiul Timi-[f.45] șoara, unde depune străduință pentru a obține funcția de pastor.

     ȘEFUL SECURITĂȚII

     Lt. Col. ȘEFUL SERVICIULUI

     Sima Traian lt. Col.

     Mihuța Nicolae

     (extras dintr-un document care se gaseste online pe centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com)

 73. Ciprian zice:

  Nu sunt un mare crestin si nici nu sunt atat de citit ca si voi, dar Biblia mea e la fel ca si a voastra si in Biblia mea scrie: „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi”. Asa ca, inainte de a improsca cu pietre sa ne uitam in dreptul nostru. Mai important decat a fi baptisti, penticostali etc. este sa fim asemenea Domnului Isus. Altfel suntem la fel ca celelalte religii pe care le blamam si ne mai si consideram superiori lor.
  Urat sa ne certam noi care ne spunem FRATI, si oare chiar e un motiv plauzibil? Din cauza acestor dispute mi-e rusine sa spun altora ca fac parte din cultul baptist. Sunt un crestin nascut din nou si atat.

  • Marius David zice:

   draga Ciprian, acel verset nu înseamnă să ne facem lobotomie şi să ne suspendăm raţiunea. Oricum povestea cu judecata este lungă.

  • catalin zice:

   ciprian, tu observi cum abordezi situatia? In primul rand ne spui ca nu esti un mare crestin, ceea ce lasa mult de interpretat. Apoi zici ca nici citit ca si noi nu esti. Dar nu te sfiesti sa ne daruiesti cateva sfaturi. Probabil din Biblia ta, doar acel verset il stii, ptr ca ai zis ca nu esti citit ca noi. Noi nu ne certam aici, ci stam de partea adevarului. Adevar pe care daca il spui, risti sa ti se urce toti in cap, cum este exemplul tau. Daca am fi toti ca tine, am deveni un fel de biserica ecumenica, in care regula de baza este: „nici o regula”. Si am trai vremurile cartii Judecatori. Incearca sa-ti indrepti coloana. Mult Har

   • ciprian zice:

    Intradevar sunt un mic crestin si cum am scris in incheiere, nascut din nou, si multumesc la Dumnezeu pentru asta. Vad mai sus ca sunt atacat dar aici nu e vorba de mine, sfaturile pe care le dau eu sunt de fapt date de Domnul Isus, eu doar le-am citat, cu ghilimele sau fara. Si domnului de mai sus ii mai spun un verset pe care-l stiu: „De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?” Eu nu ma urc in capul nimanui pur si simplu sunt dezamagit de intepaturile dintre noi care ne numim crestini. Cat despre coloana… sa lasam pe altii sa vorbeasca si sa nu fim farisei. Cand spuneam de om citit, ma refeream la Domnul Cruceru si la alti oameni care posteaza pe acest blog, Domnul Catalin a inteles gresit, nu ma refeream chiar la toti.
    Domnule Cruceru, povestea cu judecata nu e lunga deloc. Asa ne place noua sa complicam lucrurile simple care nu ne convin. Imi cer scuze ca-mi permit asta, poate sar calul si va rog sa ma scuzati dar eu citind un blog crestin astept sa ma zidesc nu sa vad vrajba. Ma intreb daca Domnul Isus e mandru de ceea ce scriu crestinii pe bloguri crestine. Din prisma asta am spus ca nu sunt un mare crestin pentru ca sufar la capitolul asta. Multi dintre noi ne consideram superiori cand de fapt ar trebui sa fim smeriti si sa nu cautam certuri de cuvinte. Sa precizez clar, nu sunt avocatul si nici fanul lui Iosif Ton, ma doare cand vad vrajba intre crestini, si atunci cand colegii mei nepocaiti ma cheama si-mi arata pe net cum se cearta „pocaitii’ intre ei si-mi rad in nas, atunci eu pun capul in pamant. Imi spun ca au citit cartea lui Ton si le-a placut foarte mult si apoi citesc despre el toate minunile de pe site-urile crestinilor si sunt dezamagiti. Imi cer scuze, nu sunt eu in masura sa va dau sfaturi ce sa scrieti, dar mi-am permis sa-mi spun oful. Daca gresesc eu sau altii, va veni o zi cand vom afla. Va doresc sincere binecuvantari intregii familii!!!

    • catalin zice:

     Ciprian, multumesc pentru sfatul pe care mi-l dai, nu era prea greu de intuit, ca asta va urma dupa primul sfat pe care l-ai adus. E ok. Intrebarea mea retorica, pentru tine este aceasta: „De unde stii ca nu mi-am scos barna din ochiul meu, ca sa pot vedea deslusit paiul din ochiul fratelui meu?” Mai gandeste-te putin.
     Am observat subtilitatea ta prin care incerci sa insinuezi ca eu nu sunt dintre cei „cititi”, ca ceilalti around. Si asta e ok, incerci sa ma jignesti intr-un mod diplomatic si ironic. Dar cum ramane cu fariseismul despre care vorbeai? Spui ca intr-adevar esti un mic crestin, spasit si umil, dar care musca subtil si inteapa cu subinteles? Mesajul tau are cel putin doua fete: umil si zeflemitor.
     Apropo, transmite prietenilor tai, sa incerce sa citeasca mai putin carti scrise de Iosif Ton, care poate devia de la adevar, si sa se focalizeze cat de mult pot ei pe Sfintele Scripturi, care niciodata nu deviaza de la adevar. Mult Har

  • Daca dupa acest fragment din Biblie va ghidati la modul absolut, cum spuneti, atunci cum ati ajuns la concluzia ca unii arunca pietre cu gramada fara se se uite in dreptul lor, sau ca unii se cearta? Va spun eu – judecand! Deci?

   Poate ca mai bine ar fi sa citim intreaga Biblie.

   Nu va cere nimeni sa spuneti ca sunteti baptist, dar, daca aceasta este realitatea, de ce s-o ascundeti?

   • ciprian zice:

    Ati inteles complet gresit, si inainte de a-mi raspunde va rog sa cititi bine si sa nu rastalmaciti ceea ce am scris. Am spus „sa ne uitam in dreptul nostru”, „sa fim crestini”, nu: sa va uitati in dreptul vostru, am spus ceea ce ar trebui sa fim cu totii, inclusiv eu. N-am dat lectii nimanui, am specificat ceea ce ne cere D-nul Isus si mai repet odata, aici nu e vorba de mine, am comentat postarea D-lui Cruceru. Eu nu ascund ca sunt baptist si de cand am facut botezul in apa niciodata nu mi-am ascuns apartenenta, dar prefer sa se vada in faptele mele, Si da, repet, atunci cand vad unii „frati” care-si spun baptisti sau penticostali dar ei urasc, jignesc si nu-i dau cinste lui D-zeu, atunci mi-e rusine sa spun ca sunt din acelas cult cu ei. De ce nu luam versetele ca atare si trebuie sa ne deranjeze ca le-a amintit x sau y. Este Cuvantul lui D-zeu.
    „Adu-le aminte de aceste lucruri, şi roagă-i fierbinte înaintea lui Dumnezeu, să se ferească de certurile de cuvinte, care nu duc la alt folos decât la pieirea celor ce le ascultă. ” 2 Timotei 2:14
    De asta ne facem NOI vinovati.

    • @”ati inteles complet gresit” – cat de sigur sunteti de aceasta afirmatie?

     @”D-nul Isus”, „D-zeu” – aveti o problema cu scrierea corecta? (am observat ca restul cuvintelor le scrieti cum se scriu, inclusiv unele mult mai lungi), fiindca, daca aveti, atunci sunteti rugat sa o rezolvati!

     @”si mai repet odata” – nu ati repetat odata, ca sa mai repetati odata, e prima oara…

     De fapt, ati sugerat ca unii improasca cu pietre, nu-i asa? Iar aceasta ati facut-o judecand. De fapt, e normal sa judecam. Cand, unde, cum – o intreaga dezbatere, dar in orice caz nu sunt de acord cu superficialitatea cu care ati abordat chestiunea (nu cred ca ati fi superficial, poate ca nu sunteti, ma refer la comentariul la care am raspuns prima data).

     De fapt, daca nu ar mai exista dispute, nu ar putea iesi la iveala cei buni. De fapt, disputele sunt chestiuni normale, naturale, problema este cine suntem noi. Duceti problema in spatiul reactiilor, neglijand aproape total sursa lor – inima omului. De fapt, Scriptura spune clar ca din inima omului ies furtisagurile, curviile si altele cu care nu vreau sa umplu spatiul aici.

     Deci, am avut doua probleme majore la reactia dvs – odata ca nu v-ati respectat logica, si apoi ca ati uitat de sursa, favorizand in mod exagerat rezultatul (ex: e cald afara, e lumina, e energie etc si nimic despre soare).

    • Daci zice:

     Intimplator am dat de acest blog si sunt foarte de acord cu Ciprian – nu va certati intre voi, ci iubiti-va unul pe altul – nu lasa-ti Satana sa bage disordia intre voi. Daca sunteti frati de credinta, iubiti-va semenii, nu uriti, nu va certati …. ca la gradinita… cine este fara de pacat, sa arunce primul piatra…

  • Teo zice:

   Cinste tie Ciprian. Ce bine ar fi daca fratii nu ar uita in primul rand ca sunt frati. In primul rand sa fim credinciosi Domnului Isus, credinciosi Cuvantului si nu intterpretarilor oamenilor ale Cuvantului, si sa recunoastem ca Dumnezeu iubeste mai mult ascultarea decat orice JERFA, iar la acest capitol toti am capitulat. DOAMNE ai mila de noi.

  • benjib zice:

   Oricum, acel verset nu spune : „Nu gandi, nu rationa si nu discerne”.

 74. funlw65 zice:

  „Or fr. Iosif Ton nu stie in ce a intrat, ceea ce s-ar putea rezolva printr-o delimitare a dumnealui de miscare, or, dumnealui n-a stiut niciodata ce crede. „

  Ori a mai primit 10 ani de misiune in alt „ogor”. Ca doar are pregatirea necesara, nu? Doar nu degeaba s-a investit atat in el.
  Daca ar crede macar o secunda ca ar „mai” putea fi mantuit, s-ar opri imediat. Dar nu crede. Oare ce ar putea fi asa de grav in proprii lui ochi?

  Vasi

 75. Pingback: Iosif Ţon contraatacă « ἐσμέν

  • Marius David zice:

   draga Dyo, asta nu este contraatac, este doar următoarea strachină în care trebuie călcat.
   Deocamdată la capitolul imagine şi reclamă stăm bine. Cînd se strică treaba, ca de obicei „fratele Ţon a primit o altă lumină… „.
   Cînd a devenit greu într-un loc şi uşor în altul, fratele Ţon primea o altă lumină..
   Ce s-a întîmplat cu Cursul de formare spirituală,
   cu biserica din Braşov,
   cu mişcarea din Bucureşti?
   istoria ne învaţă că oamenii nu învaţă nimic de la istorie.

   • Dyo zice:

    Nu stiu de ce, dar mie imi pare ca o face inadins, că intr-un anume fel plateste niste polite confesionale. Ii recunosc stilul apologetic, pe care il consider ca fiind deficitar la capitolul acuratete istorica; mi se implineste temerea ca el va deveni un stindard, un „strajer” eventual, al teologiei acestei miscari fara o coloana vertebrala scripturala solida … si pre multi va mai atrage dupa el …
    Mi-e teama ca o va legitima chiar cu reputatia sa, asa controversata cum este.

    • Marius David zice:

     am spus ce se va întîmpla, luna de miere va fi scurtă. Vei vedea!
     nici Străjeri ca Nelu Demeter, Ilie Popa şi Nelu Peia nu sînt născuţi ieri. Au şi dînşii nişte orgolii, nişte agende, nişte chestiuţe de apărat (pe unele trebuie să le dea înapoi de unde la-au „luat” ca să mă exprim eufemistic), reţele de sponsori de protejat, dar nu crezi că le vor pune în braţele Fratelui Mai Mare.
     Aşa cum spuneam, acum venirea lui Iosif Ton aici este mană cerească pentru Strajeri, din păcate sau din fericire… este un Cal Troian.
     Fratele le face un dar grecesc şi … vom vedea. Nu anticipez prea mult deşi mă ispiteşte satisfacţia pe care am avut-o adesea cînd apropiaţii mi-au şoptit „îmi pare rău.. ai avut dreptate. „

 76. Paul Dan zice:

  TREZIREA DIN ZILELE DIN URMA
  Ca sa intelegem cum arata trezirea din zilele din urma, trebuie sa ne uitam ce spune Noul Testament in privinta asta. In Evanghelii, Domnul Christos avertizeaza ca va fi o lucrare a inselaciunii fara precedent in timpul acesta. “Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, pînă acolo încît să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.” (Matei 24:24)
  Inselaciunea aceasta se dezvolta intru-n context in care faradelegea este ca un tsunami care a invadat si bisericiile. “Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.” (Matei 24:12)
  Privind mai departe la canonul Noului Testament, vedem ca dupa aparitia Bisericii pe pamant (Faptele Apostoliilor), prima epistola de zidirea bisericii este Romani. Aceasta epistola este un tratament comprehensiv a doctrinei mantuirii. Urmeaza celelalte epistole a apostolului Pavel, care trateaza aspecte ale vietii Bisericii. Dupa epistolele Paveliene, urmeaza asa zisele epistole generale, si anume: Iacov, Petru, Ioan, si Iuda. Ele contin, intr-o masura mai mare sau mai mica, avertizmente in potriva prorociilor falsi si invatatoriilor falsi, inclusive atentionari in potriva apostaziei. Este foarte posibil sa ne gasim ca Biserica a Domnului pe pamant intr-o faza finala care o descrie Iuda.

  Dupa Iuda, normal urmeaza Apocalipsa, cu judecatiile de rigoare, cu Anticrist, si asa mai departe. Trezirea care o propune Iuda, este apararea credintei, care a fost data sfintiilor odata pentru totdeauna. Credinta aici are sensul de doctrina in primul rind, dar si de credinta aplicata care inseamna o viata sfanta. Apararea credintei in acest context inseamna identificarea si condamnarea ereticiilor si a ereziilor lor. Sunt destui de multi intre comentatori care cer dragoste fata de apostati. Iuda nu spune asa ceva. MISCAREA “STRAJERII” ESTE O EXPLOZIE DE APOSTAZIE CARE TREBUIE STAVILITA. Nu toti de la “Strajerii” sunt apostati. O parte sunt pacaliti. Aceasta miscare este si un test pentru Evanghelicii Romani. Ma bucur, ca foarte multi credinciosi de rind trec examenul cu bine! Dar este trist, asa dupa cum observa Mihai H., ca pastorii Evanghelici nu dau o mana de ajutor pe acest blog, unde este o lupta acerba.
  Trebuie sa ne rugam serios si sa postim, ca Domnul sa dea izbanda. Victoria este mai mult decit o argumentatie corecta. Trezirea in zilele din urma inseamna sa poti sa vezi apostazia, sa o respingi in viata ta, sa ai curajul sa combati pe apostati, sa traiesti sfant, si sa te bucuri de paza Domnului.

  “Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpînire, mai înainte de toţi vecii, şi acum şi în veci. Amin” (Iuda 24-25)

  • Shadow zice:

   citez din Paul Dan: „Dar este trist, asa dupa cum observa Mihai H., ca pastorii Evanghelici nu dau o mana de ajutor pe acest blog, unde este o lupta acerba.”

   la ce te poti astepta de la o parte buna din actuala bransa de pastori, cand ei locuiesc la oras si pastoresc in cate 2-3 sate? cand se vad cu enoriasii de 1-2 ori pe saptamana, lasand biserica in grija nimanui, cand semnaza condica de prezenta la mai multe locuri de munca decat cei mai multi dintre enoriasi? Nu este clar? oile sunt de capul lor.

   Ma intreb insa cu privire la toti „trezitii’: de ce s-au „trezit” numai cand au dat de gustul ‘minunilor’ si al ‘darurilor’? Cine i-a oprit sa se exprime in bisericile de unde au plecat? Cine i-a oprit sa le ceara celor alesi in slujbe sa isi faca slujba? cine i-a oprit sa se roage si sa creada?

   Aici este amagirea pe care si Lot a platit-o din greu: campiile dinspre Sodoma si Gomora sunt intodeauna mai verzi.

  • Teo zice:

   Draga Paul,
   cu cateva minute in urma tocmai sfarseam de a-ti scrie un indemn, dar computerul s-a blocat si totul s-a pierdut. Totusi, te-ai incadrat intr-o lupta care nu-ti face cinste. Ai grija ai apucat-o pe un drum gresit. Ti-am mai spus acelasi lucru si dupa ce ai scris acea carte catastrofala impotriva Adventistilor, dar il loc sa ii lovestii pe ei in marile lor greseli ai negat Cuvantul.
   Aceasta este marea greseala a teologilor, sau departat de Cuvant si s-au legat de Teologiile facute de propriile lor maini. Ai grije tinerete ca viata zboara repede, iapr piatra care o azvarli azi se poate intoarce maine impotriva ta

 77. zamzam zice:

  Frate Marius ce a facut rau Iosif Ton?

  • Marius David zice:

   asta este întrebarea zilei, ZAmzam! Mă duc să mă culc!

   • Dyo zice:

    Sunt aproape trei sute de comentarii si … parca abia am inceput! Cât mai trebuie suferit pâna sa priceapa calul ceea ce şaua a înţeles de mult?
    Asta a fost buna ca incheiere a acestei zile. Cred ca o sa ma culc si eu …

    • zamzam zice:

     Dyo

     Esti sigur ca esti pe calea cea buna?

     • Dyo zice:

      No ofense, intrebarea ta m-a inviorat … tinand cont de incordarea dinn comentariile celorlalti.
      Daca te-am jignit, te rog sa ma ierti. Vreau sa ma duc la culcare impacat cu toata lumea …
      Pace?

    • zamzam zice:

     Dyo

     Nu sunt suparat. dar…………
     Credeti in puterea cuvintelor?
     In lupta spirituala?
     In punerea zidului de despartire.
     Ton e un simplu om cred ca a dovedid asta spre demagirea voastra.
     El va raspunde pentru faptele sale nu noi.
     Cine suntem noi sa judecam.
     Sunt baptist am loc in cer cumva.Pentru ca noi baptisti suntem recunoscuti pentru „obosirea bancii din biserica„ de aceea la aceea intrebare a mea vreau un raspuns normal.
     Strajerii nu sunt buni ca……..„„ fura-au masini rapide-o religie mincinoasa„ asta vreau sa vad si in special de la fratele Marius.

     Stati in lumina

 78. zamzam zice:

  Frate MARIUS

  Sunteti multumit de biserica in care pastoriti?

  Concret, ce nu e bine la acesti strajeri ei zic ca exista din vremea apostolilor,ca rolul lor este sa se roage ,in special pentru Israel.

  Adica in vreme ce condamni pe cineva ai si antidot nu?

  NOI baptisti stim de duhul sfant si atat,daca vb de duhul sfant repede suntem penticostali.

  Stati in Lumina

 79. zamzam zice:

  As vrea sa va stiu parerea despre Evrei Mesianici. adica . si de la capat

 80. Pingback: O primă observaţie (guest post – Otniel Vereş) | Marius Cruceru

 81. elisa zice:

  Draga Naomi,
  nu mai voiam sa-ti raspund, cind atitea idei se nasc pe-aici, unele de o importanta vitala.
  ps5-6
  Domnul uraste pe oamneii care varsa singe si insala
  Ps 31 -6
  Eu urasc pe cei care se lipesc de idoli deserti.
  Dar eu nu urasc, nu ma incarc cu asemenea pacate; desi chiar
  Domnul spune”cine nu uraste pe tatal sau,pe mama sa…
  Aici e vorba de cu totul altceva decit birfa.
  E vorba de mintuire; care se poate pierde daca erezia isi face cuib in
  mintea noastra.
  Nu cred ca mi-ai scris ca unei surori, pentru ca ai spus-o de 3 ori, odata mie, apoi lui Calin, parca si lui tzpx..????
  Deja regretam ca i-am scris fratelui Marius pe privat sa te recheme cind te-ai retras,
  imi parea rau ca te-ai simtit prost (m-am gindit)vazind ca ma tot ataci. 🙂
  Domnul fie cu tine; stiu ca nu cunosti lucrurile esentiale in legatura cu I.T> si altele de pe aici; dar nici pe mine. 🙂
  Nu eu trebuie sa-l iert pe Ton.

 82. Ioana zice:

  Marturisesc ca pentru cineva din afara, cum este cazul meu, aflandu-ma si in afara mediului baptist si in afara Romaniei, este destul de bulversanta lectura comentariilor (da, am citit tot, din dorinta de a intelege) si vizionarea materialelor oferite ca exemplu…

  • Marius David zice:

   Draga Ioana, după ziua de azi… (15 pagini de comentarii, sîmbătă şi azi.. ) nici eu nu mai înţeleg nimic şi mă aflu în mediul baptist şi în România.
   După ce am discutat cu cîţiva oameni la telefon, am impresia că nici eu nu mai înţeleg mare lucru…

   Stau şi mă gîndesc că au venit vremurile din urmă, precum îi spune Pavel lui Timotei.

  • Marius David zice:

   unul dintre cele mai penibile articole pe care le-am văztut de sub condeiul I.T.
   cînd este nervos, ca noi toţi cred, dînsul scrie prost, incoerent, face greşeli elementare de infomare.
   cesationist vine din latină şi nu din engleză, şi în engleză tot din latină vine… iar intrarea în limba română este probabil prin engleză.
   verbul este cesso, cessare, cessavi, cessatum.
   dar … acestea sînt detalii nesemnificative faţă de erorile de poziţionare în încercarea penibilă de a face o istoria ideilor pentru ochişori micuţi.
   La asemena articol nu se poate reacţiona.

 83. PetcuToday zice:

  hmmm … sincer nu stiu ce sa zic. Trebuie sa recunosc ca il admir pe Iosif Ton ca si persoana (si va rog frumos nu fiti ipocriti sa imi dati un raspuns de genul: „Admira-l pe Domnul Isus” etc.) . Il admir nu pentru ca stiu foarte multe despre el, ci pentru ca stiu ca ii echipeaza pe altii, si stiu ca e un om care cerceteaza foarte mult in ce priveste creationismul. De aceea imi e greu sa cred ca nu are argumente serioase de a se alatura Strajerilor. Recunosc insa ca sunt la fel de sceptic ca si dumneavoastra fr. Marius, desi in interiorul meu am incercat sa ii iau apararea pastorului Ton. Ma intreb insa cum ar fi sunat Biblia daca Pavel ar fi spus: „Fiti atenti ce voi face acum, fiti atenti la umbra mea.” Fiti atenti la iepurasul din palarie,de unde oare a aparut… sa fim seriosi. Si oare chiar e de la Duhul Sfant ca un om sa nu se mai ridice de jos? „Au simiti puterea Duhului Sfant” :|. Asta am vazut la Benny hinn, stiu ca David Willkerson il combatea. Si din punctul meu de vedere, nu cred ca e cineva contemporan care sa fi experimentat trezirea mai bin ca david. Nu stiu daca au fost foarte multe minuni la suprafata, dar stiu ca minuni au fost, au fost vindecati mii de drogati, numai daca cititi Crucea si Pumnalul ramanem cu gura cascata. Totusi sa il combata acest om, de care s-a folosit Dumnezeu, tocmai pe Benny hinn, cel care face vindecari?… Parerea mea e ca in clipurile de mai sus e acelasi caz. Concluzie: Sunt confuz cu privirea la imaginea fr. Iosif Ton.

 84. Paul Dan zice:

  „Shadow”, who are you?
  Chair asa, mi-a placut comentariul tau:

  „Ma intreb insa cu privire la toti “trezitii’: de ce s-au “trezit” numai cand au dat de gustul ‘minunilor’ si al ‘darurilor’? Cine i-a oprit sa se exprime in bisericile de unde au plecat? Cine i-a oprit sa le ceara celor alesi in slujbe sa isi faca slujba? cine i-a oprit sa se roage si sa creada?”

  Imi sustin teza ca trezirea in zilele din urma este sa vezi apostazia (cum spune apostolul Iuda) si sa fi suficient de doctrinar, si sfant, ca sa ii te poti opune. Declinul este asa de grav incit cei ce stau in picioare in ziua cea rea (Efeseni 6), sunt cei treziti. „Shadow” a spus acelasi lucru (intrun comentariu anterior) in termeni practici de viata etica personala.

  Ninel Lazar, multumim pentru munca extrem de laborioasa pe care ai facut-o, aducind dovezi zdrobitoare in ce priveste ereziile pastorului Ton.

  „Shadow” si Elisa sunt printre cei mai adinci in observatiile lor. Asta este un comentariu personal, spus in treacat. Ii rog sa ramana smeriti.

  Frate Marius, Domnul sa va tina in paza lui si in harul lui din abundenta, impreuna cu familia, lucrarea, si Universitatea Emanuel. Domnul sa va pastreze smerit deasemenea. You are even handed on your blog. Fenomenele de falsa trezire nasc fanatici.

  Pastor Paul Dan

 85. barthimeu zice:

  Lui Marius…dupa comentariul din 19 nov, ora 12:26 pm

  „V-aş ruga să aveţi minimul respect de a scrie numele lui Dumnezeu întreg, chiar dacă pe celelalte le mai ciuntim”

  Marius, foarte pe scurt… , si putin retroactiv (nu paralel cu prezenta postare)!
  De ce nu ai avut aceiasi vehementa si fata de dea, cind eu aminteam de….blasfemie n interventiile lui?

 86. Stimate frate Cruceru,
  aveți răspunsul meu la popaspentrusuflet
  Vă mulțumesc.

 87. roris zice:

  http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/celiac/
  Stimati colegi blogeristi, care-i parerea dumnevoastra despre vindecarea miraculoasa a Dorei Tzon. Am pus sus linkul pt cei care nu stiu ce este aceasta boala. Sa nu fiu inteleasa gresit, nu subscriu acestor vindecari miraculoase facute de pastorul Chris, apoi mi-e greu poate imposibil sa cred ca miscarea „stragerilor” este o trezire veritabila, Dumnezeu este unul al oranduielii si nu a haosului, dar atunci cum se explica aceasta vindecare a unei boli autoimune? Am aflat despre aceasta vindecare inca din Oct cand nu era nimic public. Cum poate d-l Demeter (om divortat si se pare fara o marturie prea buna) sa faca minuni? 1 Tim 3:1-10 Mi-e greu sa pun aceste fapte impreuna.

  • elisa zice:

   Minuni face si satana.
   Si inca multe, pentru cei care, si sunt multi cei care cred in altceva decit in Cuvint,
   care nu cereceteaza omul, daca e trimis de Dumnezeu,
   ci pur si simplu vrea vindecare,
   neintrebind daca si Domnul vrea acelas lucru, daca sunt pacate si trebuie marturisite si iertate; deci sa caute VOIA DOMNULUI,
   Insa cine „se lauda asa precum Ton” ca are o relatie personala cu Domnul, acela cere direct Domnului si El va face Voia Sa.
   Iar cine merge la oameni, trebuie caute sa fie omul lui Dumnezeu ascultator de El.

  • Marius David zice:

   părarea mea?
   eu m-am vindecat de trei ori, dacă număr bine de două boli despre care voi da detalii mai încolo. Miraculos, în ciudat medicilor (şi am certificate, acte în regulă) care spuneau că este fără scăpare… (medici de la Oradea, timişoara, bucureşti, Cluj, Debrecent, Budapesta, Chicago, New York).

  • un fost ploiestean zice:

   Atunci cand un credincios tolereaza un pacat in viata lui pentru o perioada mai lunga sau pur si simplu nu vrea sa renunte la el din diverse motive, Dumnezeu, in dragostea Lui, poate sa ingaduie o suferinta in viata credinciosului tocmai cu scopul de a-l corecta/disciplina. Daca credinciosul isi recunoaste pacatul si renunta la el Dumnezeu inlatura suferinta. Am citit maturia Dorei si exact asta mi se pare a fi cazul ei. Consilierea pe care Demeter i-a oferit-o telefonic a fost exact un moment de cercetare in care Dora si-a recunoscut un pacat pe care il tinea in viata ei de mai multa vreme, parca nu putea sa ierte pe cineva. Dupa ce s-a pocait de pacatul ei a fost vindecata. Eu nu consider insa ca vindecarea este datorata nu stiu carui dar de vindecator a lui Demeter ci pur si simplu faptului ca Dora a renuntat la pacatul din viata ei din cauza caruia Dumnezeu a ingaduit acea boala, tocmai cu scopul de corectie.
   Si aceasta abordare pe care am spus-o eu aici este biblica. De multe ori Isus Hristos inainte de a vindeca pe cineva a spus: Pacatele iti sunt iertate si apoi Ridica-te si umbla. Isus stia ce e in inima omului iar afirmatia „Pacatele iti sunt iertate” nu era nimic altceva decat raspunsul la rugaciunea nerostita cu buzele a celui bolnav.

 88. roris zice:

  Ma intreb oare cati ani vor trece pana ce pastorul Cris va ajunge ca si Benny Hinn, adica divortat(in primavara sotia lui a depus actele de divort) si anchetat de congresul american pt frauda, in cazului lui de guvernul sud african sau nigerian?

 89. nu stiu daca e neaparat o legatura intre Iosif Ton si strajerii… am auzit si eu ceva versiuni de genul acesta, dar invatatura sa imi pare putin mai indepartata de tot ce se intampla acum in aceasta miscare. repet, imi pare. stiu ca intr-un timp numele de Iosif Ton era folosit pentru a conferi incredere scepticilor care veneau la conferintele lor. Personal, cred ca lucrarea a avut un inceput frumos, sub forma conferintelor de post si rugaciune, si apoi a denaturat in `miscarea strajerilor` si toate celelalte … cat despre proclamatii si toate celelalte… nu au suport biblic, deci nu pot fi de-acord cu ele. Scoala de vindecare… hm… am vazut rezultatele ei …si nu pot sa spun decat Doamne, ai mila! poate ca undeva exista un sambure de adevar in toata povestea asta, dar… lucrurile au denaturat prea tare… cat despre Ton, eu una sper sa fie bine ancorat in cuvant si sa stie sa trieze ce este veritabil de exchibitionisme.

 90. Paul Dan zice:

  Draga Frate Marius,

  Am discutat cu un frate despre dezbaterea de pe blog-ul dvs, si el zicea ca pentru cei ce vor fi convinsi ca „Strajerii” sunt of falsa trezire, si cauta o viata deplina, sa li se ofere suport Biblic in aceasta privinta.
  Personal am si eu niste lucruri de spus in directia aceasta, si desigur dvs. si altii care sunt implicati in pastorire. Poate deschideti un nou subiect pe aceasta tema, dupa ce se trag concluziile aici.

  Pastor Paul Dan
  San Diego

 91. roris zice:

  articol de pe ‘strajerii’

  • Agnusstick zice:

   Nu văd în articol vreo susţinere care să legitimeze aberaţiile în numele umplerii cu Duhul. Poate că intenţia ar fi o unire a forţelor celor care pot face ca aberaţiile să dispară sau să se izoleze, ducând spre ceva care să fie şi scriptural şi „viu”. O canalizare a energiilor doar contra aberaţiilor este mai puţin constructivă decât cea în sprijinul a ceva corect şi legitim. Până când discuţia nu va ajunge la stabilirea unui consens faţă de ce este cu adevărat legitim, negarea negaţiei nu duce la ceva clar – în afară de conturarea şi mai evidentă a taberelor adverse. Dacă un astfel de consens e posibil ori ba, nu putem afla doar din istorie, ci şi cu bunăvoinţă şi încredere. De ce să existe numai prejudecăţi negative?

 92. michael zice:

  pana in urma cu o saptamana habar n`aveam cine sunt aceia „strajerii” (tocmai MIE mi s`a intamplat!) incerc acum sa ma documentez cat de cat. mai ales ca sunt unii care incearca sa`i picteze in cele mai sumbre culori. cand o masa isterizata se manifesta in acest mod ceva nu e in regula. cu „masa”, fireste! :))

 93. DnuohLLeh zice:

  De ce e nevoie totusi de minuni ? Nu cunosc Biblia probabil in asa detaliu precum cred ca o cunosc majoritatea comentatorilor de pe acest blog, dar ma intereseaza unde in istoria prezentata de Biblie au fost treziri mari ca urmare a minunilor. Inteleg turma, inteleg senzationalul, dar nu inteleg rezultatul. Credinta in opinia mea nu e zidita de minuni! Daca ar fi asa atunci apostolii si poporul ales n-ar fi trebuit sa aiba probleme de credinta. (Im)po(a)storul Chris ar trebui sa isi sfasie hainele si sa se acopere cu saci cu cenusa la orice tentativa de lauda la adresa sa, in loc sa abordeze publicul (parafrazat+ironic) „check out my skillz” uite ce pot face eu ………cu puterea lui Dumnezeu

 94. Nicu Oros zice:

  Ma abtin sa vb de STRAJERII….I. TON…..de M. Cruceru…dar stiu un lucru, confirmat de ceea ce am citit azi la timpul de partasia de dimineata EV MATEI 5:23-24. ITI ADUCI DARUL..dar .FRATELE TAU ARE CEVA CU TINE…mergi si rezolvi problema.
  Si apoi iti aduci darul.
  Problema e ca noi ne aducem „DARUL” si nu rezolvam problemele intre noi. Intre frati. Mai jalnic. Intre pastori. Se uita „enoriasi” la noi si raman uimiti. Noi care ar trebui sa impacam oameni Ii dezbinam. Ce sa zic…se uita cei din lume la noi si ne facem de rusine si facem de rusine Numele Domnului.
  Doamne iarta-ne…

  • freedfromthelaw zice:

   Nicu, daca esti cumva pastor (caci folosesti expresia „noi”), as indrazni sa imi fie un pic mila de turma ta.
   Cei ce ratacesc, o fac pentru ca nu cunosc Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. Daca te-ai fi informat, ai fi observat ca intre Marius Cruceru si Iosif Ton s-a incercat candva reconcilierea, numai ca e greu sa reconciliezi cand Iosif Ton a fost colaborator al securitatii, si a spus asta numai dupa ce a vazut ca la CNSAS se cauta prin dosare, dar si dupa ce, cum bine a cules Ninel Lazar vorbele lui Ton, dupa ce si-a batut joc in halul asta de baptisti, ascunzandu-le aproape 50 de ani convingerile lui carismatice (pe cand cu nerusinare s-a asezat ani de zile pe scaunul presedintelui Uniunii Baptiste), iar acum are tupeul sa doreasca sa ramana „teolog baptist, dar carismatic” … Si daca ai fi urmarit alocutiunea lui video, pe care pana si penticostalii de la Apele Vii au avut retineri sa o aplaude, ai fi constatat ca decizia lui de a-si urma chemarea carismatica nu are la baza foarte multa Scriptura, ci mai degraba experienta personala. Unde gasiti tu si altii ca tine in Biblie ca experientele personale valideaza autenticitatea credintei? Si ca veni vorba de atitudine si „procedura” de lucru, faci confuzii grave si aplicatii nepotrivite ale Scripturii, pentru un motiv foarte simplu: pasajul se aplica la un conflict intre frati, nu la un conflict intre un credincios si un eretic. Pentru a doua situatie, se poate urma pana si exemplul proorocului Ilie, cand a expus public in bataie de joc pe proorocii baalului. Fratele Cruceru nu a ajuns la acest nivel de abordare. Si dac-ar face-o, personal nu as avea ce sa ii reprosez, ar fi in limitele Scripturii.
   Celor care incearca legitimarea lui Iosif Ton si a strajerilor cu felurite argumente din Scriptura sau mai putin din Scriptura (unii indraznesc sa foloseasca pana si abordarea satanei cu intrebari de genul „oare ce ne-am face daca Ton are dreptate?”, de parca n-am avea Cuvantul Domnului), nu le ofer decat exemplul regelui Saul – si el proorocea la un moment dat (n-a incercat sa faca vindecari, dar cred ca i-ar fi fost la indemana), numai ca vreo cateva pagini de Scriptura mai tarziu a ajuns la ocultism si vrajitorie, si a sfarsit tragic sinucigandu-se. Mai sunt si alte exemple de prooroci falsi, dar nu le dau aici. Asa ca se prea poate ca un om sa para ca are un duh special, se poate si sa manifeste niste „daruri” speciale, doar ca atat duhul cat si darurile sa aiba alta origine. Vai de cel abandonat de Dumnezeu in voia mintii sale blestemate!

   • elisa zice:

    Omul a fost toata viata duplicitar; nu are rost sa te intrebi de ce?
    –asa s-a nascut, asta ii e menirea;
    –s-a ascuns 5o de ani ca sa i se vinda cartile;probabil ca , carismaticii erau mult mai putini, sau poate ca nu prea citesc ca baptistii.
    –deci darul Duhului Sfint l-a tinut ascuns?????
    –cum o fi asta cind Il ai deja?
    –toate is aiurea..cine citeste, il intelege deja;
    –mai degraba cred, cum zicea cineva, are o misiune,
    –cum pot adeptii New-Age sa-si asigure indeplinirea planurilor lor diabolice, decit cu securitatea; ori el e omul lor;
    insa nu toti sunt atat de naivi, ca sa-i mai acorde credit, cind
    „s-a facut ca face „!o marturisire cu securitatea, dar se contrazicea ca perioada, a fost mult mai lunga, de fapt se spune ca e activ si azi.

    • pety zice:

     –deci darul Duhului Sfint l-a tinut ascuns?????

     –cum o fi asta cind Il ai deja?

     GOOD QUESTION(S) !

     • Marius David zice:

      cum e oare să fii botezat cu Duhul de atîta vreme, să îl ţii ascuns bine şi în acelaşi timp să îi vinzi puţin pe fraţi … aşa în timpul liber.

     • Maria zice:

      Good q???

      Astea poarta numele de „good”, a improsca cu noroi cat te tine „tastatura” e bine???

      Atata inversunare in aceste postari, si frate Marius e ok?? Nici un pic de dragoste, mila – daca considerati ca fratele Ton e „pierdut” unde va este mila, rugaciunea pentru dansul, dragostea care sa castige…
      Atata „doctrine” peste „doctrine” si noroi peste noroi, chiar asta ne „hraneste”? Si daca da, nu este o problema la fel de mare ca cea de care este fratele Ton acuzat?
      Oh Doamne ai mila de noi!!!

      Stiu ca nu sunt „pastor” – titlu cu care multi se lauda pe aici aruncand vorbe pline de ranchiuna, nici profesor, nici doctor si poate nu o sa tina seama nimeni de comentariul mei dar stiu ca Domnul va tine seama de inima mea franta de durere cand vad cum va „mancati” unii pe altii!
      Frate Marius, va rog din inima sa stati inaintea Domnului si sa-l lasati pe El sa va arate cat de buna este atitudinea dumneavoastra! Cine sta in piciore sa ia seama la el insusi sa nu cad!

      • Marius David zice:

       stimată Maria,
       nu, Iosif Ton nu poate fi recuperat după părerea mea.
       Milă? Da, am dar mai multă milă am pentru cei care au fost şi sînt încă înşelaţi de dînsul.

       Da, am stat înaintea Domnului şi am primit o lucrare de descoperire: Lucrarea străjerilor este falsă şi Iosif Ton ese un profet mincinos.

       Mi-ar fi plăcut să am mai multă dragoste decît Apostolul Pavel, dar nu reuşesc, se pare că şi pe dînsul trebuie să îl luaţi la rost pentru vorbele pline de „ranchiună” aruncate spre unul şi altul care au venit cu o falsă Evanghelie.

       Datoria pastorului este să strige cînd vin lupii îmbrăcaţi în piele de oaie. Acum este un astfel de moment. Consider că îmi fac datoria.

     • Ciprian Simut zice:

      dar pentru cei care au suferit de pe urma dumnealui nu vorbeste nimeni? unde e mila fata de acestia?

    • freedfromthelaw zice:

     sincer nu vad motivele pentru care ar mai fi activ azi. pe cine sa toarne? si cine ar mai fi interesat de ce fac pocaitii in Romania asta in care domneste debandada? singurul motiv imaginabil pentru care ar putea fi mentinut activ este pentru „vanzarile anterioare”, vorba unora, adica pentru merite deosebite, ori, cine stie, pentru ca unii sa fie siguri ca omu’ nu se va trezi sa dea pe fata si alte nume, care, din varii motive, trebuie inca protejate…sincer, nu imi vine sa cred ideea asta de pe urma…

     • Maria zice:

      Nu crezi ca esti putin absurd>? In ziua de azi nu este nevoie de „informatori” ca doar se scrie totul pe blog-uri, care mai de care se grabeste sa scrie toata mizeria, este destul sa citeasca pe blog-uri si afla destul de multe, mai multe decat le trebuie!

     • Ciprian Simut zice:

      mereu vor fi informatori departe de blog-uri. activitatea de informare nu se face in loc deschis.

     • funlw65 zice:

      Va salut si va intreb:

      De ce va limitati analiza la un spatiu atat de restrans? Cand Domnul Isus vorbeste de vremurile din urma, nu se refera doar la „vremea” din Delta. Se refera la situatia globala. De ce nu puteti extrapola si sa va ganditi ca actiunile serviciilor secrete sunt coordonate global? De ce puneti la indoiala „utilitatea” informatiei cu privire la copiii lui Dumnezeu atata vreme cat Biserica constituie o piedica in calea lui Anticrist? Dar nu e vorba numai de informatie, ci si de redirectionare, reindoctrinare, pastorire sub atenta si continua „binecuvantare” a serviciilor secrete, ca atunci cand se vor institui legi proprice noii religii universale, sa se poata face trecerea cu usurinta, voiosie si entuzisasm „fratesc”. Aici se lucreaza intens si pe nebagare de seama. Asa ca ar trebui revizuite toate predicile si materialul scris al lui Ton. Si nu numai al lui – aveti grija, vegheati si …

      Vasi

      P.S. De ce aveti impresia ca actuala „democratie” este o stare de lucruri noua si neobisnuita pentru serviciile secrete? Va rog sa nu pierdeti din vedere ca reteaua informationala este reactivata si „frige” deja – au multe obiective de atins. Chiar nu observa nimeni ca statele occidentale democratice imprumuta tot mai mult din metodele si vasta „intelepciune” a sistemului comunist si limiteaza tot mai mult drepturile si libertatile prorpiilor popoare (si pentru asta inventeaza motive „temeinice”)? Suntem o comunitate formatoare de opinie, care militeaza pentru libertate, integritatea familiei, moralitate sociala si asa mai departe – chiar si numai astea si sunt suficiente pentru ca acea comunitate sa devina un „target”. Suficient de „logic”? Ei stiu din experienta ca pentru a avea succes impotriva unei Biserici trebuie neaparat scoasa de sub protectia lui Dumnezeu. Ghici cum.

    • Cristina L. zice:

     Cu câtă ușurința judecați atât de aspru un om(!) Este incredibil! Sunt curioasă cu ce drept faceți acest lucru…
     Și eu am fost (neplăcut) surprinsă de actul fratelui Iosif Țon, dar, mărturisesc, mai surprinsă am fost de răutatea care a curs prin comentariile ce au fost aduse pe marginea acestui subiect.

     Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. – 1 Corinteni 10:12
     Dumnezeu să aibă milă!

   • Teo zice:

    Draga „freedfromthelaw”, insati numele tau nu inseamna altceva decat „lawlessness”. Ca si cum Harul este o „faradelege”
    Nu esti eliberat de lege caci numai Legea ne poate fi un indreptar catre Hristos, ci esti eliberat doar de pacat (freedfronthesin). Schimba-ti numele daca esti un adevarat Crestin, si nu uita caci Hristos este Implinirea Legii. EL a spus am venit sa implinesc si nu sa stric, sau sa distrug. Noi in teologiile noastre omenesti, ne-am departat de Adevar ca sa ne sustinem teoriile noastre lipste de putere si adevar.
    Nu am scris aceste cuvinte spre a lua apararea fratelui Ton ci a va arata tuturor cat de mult v-ati departat de adevar si in loc sa incercati sa aratati oamenilor dragostea dintre frati voi nu faceti decat opusul. Ioan 13:35. „Prin aceasta vor cunoaste toti oameni ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii”
    Doamne ai mila de cei ce ne numim credinciosi si prin ura din comportamentul nostru demonstram exact opusul.
    Eu sunt tot un pastor baptist dar asta nu ma indeamna nicidecum sa iau piatra si sa arunc in fratele Ton, pentru ca el a inteles anumite lucruri poate diferit de felul in care eu le-as interpreta. Daca suntem frati trebuie sa invatam sa ne iubim iar daca nu o facem nu vom avea parte de Imparatia Atotputernicului Dumnezeu, care nu este altceva decat Dragoste. IOAN 3:16
    Ca sa il parafrazez pe nenea Richard (fratele Wurmbrand) totul nu este altceva decat Dragoste, si in Dragostea Lui Dumnezeu Tatal l-a dat pe Fiul, nu in ura si dorinta de razbunare. Ceea ce se face pe acest blog este o uraciune inaintea Tatalui.
    Iubiti-va si nu va mai impungeti ca niste oameni firesti, pentru ca timpurile care le vom trai in curand ne vor chema la unitate si fratietate nu la ura si despartire de partide.
    „Eu sunt a lui Apollo, eu sunt a lui Petru, eu sunt a lui Pavel ……” important sa fim ai lui Mesia Isus, Slavit si binecuvantat sa Ii fie Numele. El a spus: Ioan 15:10 „Daca paziti poruncile Mele veti ramanea in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in Dragostea Lui.” Oare poruncile Fiului se deosebesc de cele ale Tatalui? Aveti grije ce teologie propagati.

    Dragoste, dragoste, dragoste.

    • freedfromthelaw zice:

     nu faci impresia unui pastor baptist, ci mai degraba a unui militant adventist, dar asta e o alta discutie, ramane doar gustul amar ca voi adventistii (sau pro-adventistii) nu va puteti abtine sa stati in curtea voastra cand sunt probleme in alte culte…trebuie sa veniti si voi prin preajma, sa adulmecati, ca poate-poate va alegeti cu ceva….nu cunosti nici Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu….nici tu si nici pastorul penticostal Nicu Oros (care la fel si-a scuturat cizmele intr-o casa baptista unde bunul simt ar fi trebuit sa il indemne sa nu intre) nu vreti sa intelegeti ca aici nu e vorba despre un conflict intre doi frati, ci de un frate care prezinta pe un eretic care s-a asociat cu alti eretici. Unde vezi in Biblie vreun indemn la dragoste fata de lupii rapitori? Nu vreti sa il pastrati voi pe Ton sa mediteze si la voi de la 5 la 7 dimineata, dupa care sa va toarne si pe voi le securitate, iar pe noi sa ne lasati cu problemele noastre?

    • elisa zice:

     Teo,
     daca esti pastor si inveti enoriasii sa iubeasca pe cei care strica Cuvintul lui Dumnezeu; inseamna ca ii conduci spre iad, cu toata dragostea de eretici.
     O, bine ca nu esti pastorul meu, de ce nu invatati voi pastorii Cuvintul lui Dumnezeu?
     Cum e posibil sa va faceti slujba cu atita usuratate, e vorba de mintuirea oamenilor.Spui baptist? la care
     facultate ai invatat?Siguuuur nu la Emanuel.

     Florian, nu te mai chinui; te inteleg pentru ca si pe mine ma doare cind vad cit de gresiti sunt oamenii, dar
     nu vor, nu vor sa primeasca adevarul.

     • Teo zice:

      Draga Freedfrom thesin, caci from the law nu ai cum sa fi eliberat, caci Legea lui Dumnezeu nu face altceva decat intareste Harul
      Nu nicidecum nu sunt Adventist, nu am fost Adventist, si nu voi fi Adventist.
      Intr-adevar fie ca vrei sa accepti sau nu, sunt ordinat ca pastor Baptist de un sfert de secol, dar asta nu inseamna ca Doctrina scrisa de niste oameni are mai mare rasunet in mintea mea decat Cuvantul scris. Nu am invatat la Emmanuel pe vremea ce-mi luam Masteratul in Teologia Baptista Universitatea Emanuel nici nu exista nici macar in gandirea celui care a creat-o IOSIF TON nu Paul Negrutz cum multi credeti. Iosif Ton a fost omul cu relatii in Occident si cu putere financiara pentru a creea asa o imensa Universitate. De ce sa nu acceptam ca a facut si lucruri bune, sau de acestea nu va place sa vorbiti. Eu il cunosc pe Iosif Ton de aproximativ 40 de ani, iar pe vremea cand Romania baptista (ani 70) devenea Tonista pe mine aceste lucruri pur omenesti ma lasau rece, adica vreau sa o spun clar si despicat nu am fost niciodata un Tonist. Dar mi se pare extraordinar de aspru si de necrestin acum cand omul are o alta viziune despre anumite aspect ale Scripturilor sa il aruncati afara atat de usor cum arunci lăturile. Atunci cand Pastorul Pavel Nicolescu tragea semnalul de alarma in scrisoarea “Cine esti tu domnule Iosif Ton” mai toti din cultul baptist aveati nesabuinta sa il considerati pe Pavel Nicolescu un eretic descreirat mintal. Ma intreb acum cine sunt oare eretici si descreierati mintal. Dragii mei in mijlocul cultului Baptist am cam pierdut ceea ce se numeste Dragostea dintai, dragostea de fratii, o spun asta nu spre a il apara pe fratele Iosif dar ca un adevar general. Ne-am departat de adancimile Cuvantului, si ne-am umplut de doctrina oamenilor, intoarceti-va la Cuvant cat mai este inca timp, caci timpul s-a scurtat.
      Si acum sa iti raspund la scrisoare. Nu sunt eretic dar am dragoste de frati si dragoste de oameni. Ii conduc peoameni spre rai si nicidecum spre iad. Daca as fi fost Pastorul tau astazi ai fi fost un cu totul alt om, cu adevarat Nascut din Nou, fara a judeca si a trimite pe oameni in iad cu atata usurinta. Incearca sa ii trimeti spre rai cu bunatate si bunavointa. Cred ca ar fi trebuit pana acum sa intelegi ca Adevarul nu este scris de doctrina unui cult sau altul, Adevarul este CUVANTUL. El trebuie sa ne fie calauza, nu doctrina Ortodoxa. Baptista, Pentecostala sau fie ce o fi. Ne batem cu pumnul in piept ca suntem crestini, macar de am fi, dar din fapte si din ura nu se vede. Intorceti-va in CUVANT, iar Cuvantul este atat Vechiul Testament cat si Noul, de fapt ele nu pot sta in picioare unul fara de celalat.
      Cauta-l pe Dumnezeu cu adevarat si EL ti se va dezvalui in adevarata-i fata, care nu e nici Carismatic, nici Baptist, nici Pentecostal, nici Ortodox, Catolic sau Luteran, ci este Atotputernicul Creator al Universului, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Dumnezeul lui Israel.

    • funlw65 zice:

     Daca sunteti pastor, atunci printre altele, aveti si obligatia de a proteja turma pe care o pastoriti. Si asta nu se face cu naivitate. Pentru ca Dumnezeu va va cere socoteala pentru fiecare oita pierduta. Pastrati dragostea specifica unui copil al lui Dumnezeu dar cascati si ochii – mai ales ca e una din porunci.

     • Teo zice:

      Nu imi amintesc aceasta porunca in Scripturi. Daca esti asa ambil scrie-mi unde sta scris in
      Scriptura sa ne cascam ochii
      Multumesc

     • pety zice:

      Lectura placuta!

      Evrei 13:17 Ascultaţi de mai marii voştri, şi fiţi-le supuşi, căci ei priveghează asupra sufletelor voastre, ca unii cari au să dea socoteală de ele; pentruca să poată face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinînd, căci aşa ceva nu v’ar fi de niciun folos.

      Eze 3:17 „Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Cînd vei auzi un cuvînt, care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea!
      Eze 3:18 Cînd voi zice celui rău: „Vei muri negreşit!”, dacă nu-l vei înştiinţa, şi nu-i vei spune, ca să-l întorci dela calea lui cea rea şi să-i scapi viaţa, acel om rău va muri prin nelegiuirea lui, dar îi voi cere sîngele din mîna ta!
      Eze 3:19 Dar dacă vei înştiinţa pe cel rău, şi el tot nu se va întoarce dela răutatea lui şi dela calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dar tu îţi vei mîntui sufletul!
      Eze 3:20 Dacă un om neprihănit se va abate de la neprihănirea lui şi va face ce este rău, îi voi pune un laţ înainte, şi va muri. Dacă nu l-ai înştiinţat, va muri prin păcatul lui şi nu i se va mai pomeni neprihănirea, în care a trăit, dar îi voi cere sîngele din mîna ta!
      Eze 3:21 Dar dacă vei înştiinţa pe cel neprihănit să nu păcătuiască, şi nu va păcătui, va trăi, pentrucă a primit înştiinţarea, iar tu îţi vei mîntui sufletul!”

   • Marius David zice:

    Iosif Ton nu a fost niciodată preşedinte al cultului, nici în conducerea cultului.
    da, aşa cum s-a spus, am încercat o reconciliere. A fost imposibil.
    ultimul dialog direct a fost în legătura cu articoul pe care l-am scris despre tatăl meu, despre Dumnezeu numai de bine.
    Video-ul respectiv este una dintre cele mai dezastruoase dovezi asupra unui lucru pe care l-am afirmat încă din 1996, lucru pentru care am fost mustrat aspru de un coleg (pe meritate că eram un ţînc de 25 de ani ), dar atunci am afirmat că Iosif Ton nu este un teolog. Este cu totul atlceva, dar teolog nu este.
    repet: IOSIF TON NU ESTE UN TEOLOG.
    Dacă este nevoie mă explic, dar acum sînt sub cascada de comentarii şi am limită de la medic cu timpul de somn 🙂

 95. Vaisamar zice:

  Pentru persoanele care nu fac parte din Cultul Baptist ar fi fost utilă includerea în comunicatului Fr. Negruţ o trimitere la mărturisirea de credinţă baptistă şi eventual la articolele în care se precizează ce anume îl desparte pe Iosif Ţon de teologia baptistă, acum că s-a alăturat Străjerilor. În astfel de comunicate, e nevoie de citarea unor dovezi „chapter and verse”.
  .
  Şi uite-aşa, cititorii care nu pot comenta la postarea cu pricina, se aţin pe lângă altele din aceeaşi sferă. 🙂

  • freedfromthelaw zice:

   subscriu ideii, desi nu vedeti ca unii acrediteaza acum ideea ca pe vremea colaborarii cu securitatea era ateu, deci ar fi fost iresponsabil? dupa ce pe spusele lui la 17 ani era predicator la Speranta in Arad, apoi a avut 10 ani de asa de mare intuneric, incat de la 5 la 7 in fiecare dimineata medita la Cuvantul lui Dumnezeu (cu notite pe foi separate), dupa care bag de seama ca pe alte hartii, facea rapoarte catre baietii cu ochi albastri?….ma ingrozeste numai ideea acestei atitudini duplicitare … ma intreb cate biserici baptiste au in biblioteca pastorala marturisirea de credinta a cultului baptist (nici pe websiteul Uniunii nu e de gasit, de parc’ar fi secret de stat)… e problema si cu marturisirea asta, ca pe websiteul sau blogul Bisericii Baptiste Emanuel din Oradea e postata o marturisire, iar Uniunea are alta marturisire…daca o fi observat careva…ce vreau sa spun e ca la cata ignoranta fata de identitatea baptista este la nivelul pastorilor si a credinciosilor de rand, nici nu stiu daca o astfel de analiza pe puncte ar mai conta pentru unii din fanii lui Ton…un test in acest sens ar fi sa intrebati pe baptistii de rand daca adventistii sunt fratii nostri de credinta sau nu…veti ramane perplex la ce proportii se ridica ignoranta, si eu zic ca nu oamenii de rand sunt de vina…in fine, am divagat…sustin ideea, vaisamar (sugestiv username-ul – vai si-amar)

   • freedfromthelaw zice:

    Multumesc, macar „neoficial” se gaseste o marturisire de credinta baptista. Dupa continut, numarul de pagini si grija in organizare, versiunea neoficiala imi pare mai valabila.

  • Marius David zice:

   aceasta este o precizare urgentă,
   un comunicat care să arate punctul de vedere al conducerii cultului în ansamblul ei va veni în curînd, urmată, sper eu, de un referat doctrinar.

 96. Vaisamar zice:

  Mărturisirea de credinţă de aici e oficială? http://timisoaraevanghelica.wordpress.com/2009/01/14/marturisirea-de-credinta-a-cultului-crestin-baptist-din-romania/
  Am încercat să-mi dau seama care sunt articolele care îl pot incrimina pe Iosif Ţon, dar n-am reuşit. Mă poate lămuri cineva? Chestiunea mă interesează fiindcă e interesant de văzut cum evoluează dialogul teologic dintre membrii tetradei: baptişti – penticostali – Străjeri – Iosif Ţon.

  • Corneliu zice:

   Pt. Vaisamar, daca vrei Marturisirea de credinta a Cultului Crestin Baptist din România în format .doc o poti lua de aici http://cristianet.fr/diverse/Marturisirea_de_credinta.doc.

  • Marius David zice:

   draga Vaisamar, nu trage chestiunea pe linia baptisti-penticostali, nu acolo este miza.
   Încearcă cel puţin două chestiuni de la Străjeri:
   1. evanghelia prosperităţii.
   2. vindecarea totală ca semn al mîntuirii totale.
   3. fiecare boală este dată de un duh.
   etc.

  • Asta e o alta problema ca nu au nici un articol in marturisire sau in statul care sa justifice acuzatile lui Negrut cum ca Ton s-a indepartat de tot ce inseamna baptismul.

   P.S. sunt continuationist dar nu sunt deloc de acord cu Ton sau cu strajerii, dar nici afirmati gratuite ca cele ale lui Negrut nu le pot accepta. Cum spunea Spurgeon: „daca argumentul este mai slab, striga mai tare”, cam asta fac multi baptisti aici acuzand lucruri care nu le pot sustine cu acte concrete ci doar cu pareri.

   • freedfromthelaw zice:

    Madalin,
    Problema de fata, si implicit luarea de pozitie a fr. Negrut, implica doua fatete, si cred ca trebuie intelese bine.
    In primul rand, ca Ton a predicat impotriva carismatismului multa vreme, s-a declarat baptist si a sustinut invataturi care l-au delimitat doctrinar in zona baptista, iar acum prin faptul ca isi declara convingeri care sunt de fapt vechi, arata ca el in esenta nu a fost niciodata baptist, ci un fariseu care a pretins ca e baptist, a criticat pe carismatici, dar acum iata-l cu alte convingeri. De aceea cred ca fr. Negrut s-a exprimat ca Ton s-a dezis de credinta pe care a marturisit-o.
    Al doilea aspect este cel care vizeaza caracterul lui Ton, anume ca a mintit de-a lungul timpului o denominatie intreaga, ascunzandu-si experientele si convingerile timp de 50 de ani. Aflam in 2010 ca in perioada de „ateism”, perioada despre care a recunoscut tot recent ca a colaborat cu securitatea, aflam ca pe vremea aceea avea doua ore pe zi de meditatii biblice, dupa care turna pe frati la securitate, lucru care este extrem de grav, chiar grotesc si infricosator, pentru ca afirmatiile sale recente nu se mai aseamana cu cele din momentul interviului la BBC. Acestea sunt lucruri care il descalifica pe Ton sa mai fie considerat credincios (si baptist).
    Acuzatiile care i se aduc lui Ton au fost prezentate pe larg si cu dovezi uluitoare, cele mai multe pe vorbele lui Ton (vezi mai sus ca exista un extras al declaratiilor lui la Biserica Apele Vii din Timisoara). Fr. Negrut nu avea nevoie sa faca exegeza declaratiilor lui Ton, pentru simplul motiv ca lumea care il citeste pe net stie despre ce este vorba.
    Chestiunea in discutie nu este cesationismul sau continuationismul, si cred ca doar cel rau vrea sa ne duca intr-o astfel de discutie. Chestiunea este caracterul acestui om. Dupa cum poti citi mai sus, si fr. Cruceru este un continuationist (a fost vindecat de Domnul de doua ori, fara a face din asta dovada suprema ca e mantuit), dar este unul care se distinge de intelegerea carismatica a continuationismului. La urma urmei, doar unul din cei 10 leprosi s-a intors sa se inchine Vindecatorului lui, ceea ce sigur indica faptul ca harul comun se poate manifesta si asupra celor aflati in planul de mantuire al lui Dumnezeu, si asupra celor din afara planului, si manifestarea asta se poate face inclusiv prin vindecare, chiar miraculoasa; si totusi cei care nu-s in planul Lui, nu pot fi decat eventual vindecati de o boala sau alta, dar niciodata mantuiti.

   • Marius David zice:

    şi care sînt afirmaţiile gratuite. Acesta este un comunicat, nu un tratat de teologie.

   • George zice:

    Ginditi-va bine ce l-a determinat sa o faca(trecerea la Strajeri???)
    A fost pus la disciplina , sa stea pe ultima banca pt faptul ca a fost o IUDA (vinzator) Ei bine el nu este pomul care poate sa-l comande, numai elTon poate fi deasupra si nu poate sa recunosca pe altul in afara de Dumnezeu.
    Deci acum ca sa fie deasupra incepe sau adera la ceva nou, care sint directiile lor …ni le v-a spune…

 97. Nicu Oros zice:

  PTR. freedfromthelaw

  Mie imi este mila de tine.

  Da , sunt pastor si am relatat ceea ce am citit dimineata la timpul devotional Matei 5 23-26
  Citeste si apoi interpreteaza.

  Am zis eu ceva de I.Ton si M. Cruceru?
  NOI ar trebui sa fim toleranti cu ..ereticii?
  Tu spui ceva ce eu nu am spus.

  am adresa de e-mail
  nickoros73@yahoo.com
  te rog frumos sa imi scrii. vreau sa lamurim cateva aspecte.

  • freedfromthelaw zice:

   frate, degeaba te-ai simtit ofensat…n-am spus ca trebuie se fii tolerant cu ereticii, nici ca mi-ar fi mila de dumneata.
   pune pe cineva sa citeasca postarea dumitale in contextul a ceea ce se discuta pe subiectul asta, si daca e om normal la cap si nu intelege ca ai vrut sa spui ca ar fi trebuit procedat ca la un conflict intre frati de credinta, atunci inseamna ca sigur am obosit…ce am inteles eu este ca dumneata ai fi vrut ca fratele Cruceru si „fratele”Ton, sau altfel spus, pastorul Cruceru si „pastorul”Ton sa isi fi rezolvat problema in privat, intre 4 ochi, potrivit cu pasajul indicat de dumneata. Iar eu am semnalat ca ai facut o aplicatie eronata a textului, pentru ca aici nu avem de-a face cu un conflict intre doi frati, ci cu un frate care semnaleaza apostazia unui nene despre care chiar el ne da clare semnale ca de fapt problema dansului nu este recenta, ci dateaza din tinerete….si am adus niste argumente ca sa intelegeti ca nu e vorba despre o situatie la care sa i se aplice Matei 5.
   Eh, cred ca am fost cam aspru, cer iertare.

 98. uwe zice:

  Marius, din cele citite de mine, pot sa afirm ca nu recunosc stilul de exprimare caracteristic lui Iosif Ton. Pare mult mai putin elevat.

  In caz ca totusi, randurile alea ii apartin, am o problema simpla: RVE va continua sa puna pe post inregistrarile predicilor lui, cele care pana acum o saptamana erau considerate in regula? Cred ca intelegi problema de fond la care ma gandesc eu.

  • Marius David zice:

   textul este autentic, este stilul dînsului, numai că a fost nevos cînd scria.
   nu, RVE retrage, din cîte ştiu eu, seriile Iosif Ton.

   • uwe zice:

    Deci ce pana saptamana trecuta era hrana spirituala, pur si simplu s-a stricat. Zi-mi si tu mie…. unde incepe, si unde se termina valabilitatea fix acelorasi cuvinte? Sint niste inregistrari.

    • Marius David zice:

     pentru unii, cum sînt eu, spre exemplu… valabilitatea acestor cuvinte a fost aceeaşi şi în 95-96. Atunci, cînd am îndrăznit să afirm că Iosif Ton nu este un teolog, cel puţin nu unu articulat, ci un extrem de bun compilator, care citea o carte pe avion şi o preztenta la capelă într-o predică… am fost luat în şuturi (aveau dreptate… eram obraniic la cei25 de ani… ).

     Pentru mine… e la fel şi ca acum 5 ani cînd am aflat mai multe detalii din dosare.
     În privinţa altora?
     Fiecare este înşelat pe propriile sale cheltuieli.

     Azi mi-a telefonat un pastor din ţară şi mi-a spus: „Dragă frate, am simţit nevoia să mărturisesc ceva. … un păcat… SÎNT UN PROST! Eu chiar l-am crezut pe Iosif Ton.”
     I-am spus: „Eu nu, niciodată!”

     • pety zice:

      Excelent sintetizat: compilator de la a compila.

      COMPILÁ, compiléz, vb. I. Tranz. A aduna fapte sau păreri din operele diverșilor autori pentru a alcătui o lucrare nouă, fără o contribuție personală. – Din fr. compiler, lat. compilare.

      Am aceeasi „revelatie”.

     • uwe zice:

      Nu e vorba de ce cred eu, ca mie nu mi-a placut niciodata omul. Ideea e… Acum vreo 2 saptamani intr-o biserica din Oradea a fost prezentat ca fiind „cel mai”, reclama la un curs de viata spirituala, sau ce-o fi. Pentru oamenii astia, e tragic, pentru ca au facut ani de zile cultul personalitatii unui individ fals. Dar individul asta fals a spus la vremea lui niste adevaruri. Acuma… adevarurile alea inceteaza sa existe pentru ca le-a spus el?

      Pana la urma e o problema de fond. E prea plin de naivi, care nu mai trec prin nici un filtru, si iau de bun, daca cel care zice ceva are imagine pozitiva. Si e tragic cand se prabuseste. Nu pot sa nu ma gandesc la cei care s-au pocait in urma predicilor lu` Ton. Si la fel nu pot sa nu ma gandesc, oare cat de pocainta e aia.

      • Marius David zice:

       da, s-a făcut reclamă la RVE, care-i pointul?
       gîndeşte-te la Jimmy Swagard un pic.
       ce propui? Să-l ascultăm din nou senini?
       Pe unii i-a înşelat.
       N-am nicio bucurie că acum sînt iar „bufniţa care a prezis răul” şi iată că s-a împlinit.
       Aş fi preferat să nu am dreptate.
       Dacă crezi că „după război mulţi viteji se arată”… uită-te un pic pe Patratosu.

     • elisa zice:

      Cind am sistat pentru prima si ultima data la o coferinta de-a lui Iosif Ton, desi eram la inceput de drum, am simtit un „discomfort” in duhu-mi.
      A fost in zadar sa spun cuiva ceva, de felul in care pastorea sau se gudura pe linga bradul de Craciun asezat ” in cinstea Domnului, conform obiceiului pagin german”in fata adunarii..voind sa para un batrinel cald….era penibil..dar nimeni nu accepta , doar o sora de la alta biserica venita in vizita, a spus: nu te supara , nu-mi place vocea lui, e a unui om prefacut.

    • benjib zice:

     „pentru oamenii astia, e tragic, pentru ca au facut ani de zile cultul personalitatii unui individ fals. ”

     Cred ca si daca nu ar fi fals, cultul personalitatii ar fi tragic. Chiar duminica seara un predicator (nu pastor) dadea exemplu ca si fratele Ton spune… Din pacate omul acesta a fost luat punct de referinta in teologie de multi pastori si credinciosi (si eu cazusem in pacatul asta). Si sa fie totul in regula cu fratele Ton, tot nu ar fi in regula ca tara intreaga de baptisti sa argumenteze: asa scrie Ton, sau asa zice Ton. Si mai e unu la fel de citat (din punctul meu de vedere la fel de gresit ca Ton in ce priveste Harul ) dar, daca eu gresesc, oricum e gresit faptul ca e punct de referinta.

     • uwe zice:

      Exact. Oi fi eu pretentios, dar greselile astea sunt omniprezente. Iar eu am inceput sa plec din biserici in timpul predicilor.
      Mai nou mie mi-e teama sa merg la unele inmormantari. Efectiv mi-e frica sa fiu pe-acolo in timp ce-i aud pe unii vorbind.

 99. elisa zice:

  Nu se face o confuzie? parca era vorba de strajeri,adica carismatici,
  penticostalii nu se arunca pe jos,
  nu am vazut asta; si nici in limbi nu am auzit sa vorbeasca cit am fost acolo; adica spun ca vorbesc ..dar,,,

  • claurarau zice:

   inseamna ca nu ai vazut nimic elisa. sa vezi tu niste manifestari autentice de pendicostali, dar din alea ne cosmetizate, ca ai fugi pe usa afara cu 100Km/h.