Chitaristul Cristian Gramesc

Foarte talentat, promițător. Descendent tot din școala Babii. Sper să îl avem curînd la Oradea.

Cristian Grămesc este un tânăr chitarist român născut la Timişoara, in anul 1989. Începe studiile muzicale la numai 7 ani, iar chitara clasică, la 11. Primul său profesor de chitară a fost Daniel Dragomirescu, elev, la rîndul său, al domnului Mihai Babii, la Liceul de Artă ‘Ciprian Porumbescu’ din Suceava.

A avut marea onoare de a studia sub îndrumarea maestrului Marco Diaz ­Tamayo la renumita universitate de arte ‘Mozarteum’ în Salzburg, Austria.

Cu puţin timp în urmă ­a absolvit studiile şi, concomitent cu activitatea sa concertistică, este profesor la Landesmusikschule Ostermiething din regiunea Oberösterreich.

A concertat atât solo cât şi în diferite ansambluri camerale în România dar şi în străinătate în ţări ca Austria, Slovacia, Germania, Italia si Spania. A participat la diferite cursuri de măiestrie ale unor chitaristi de marcă precum Alexis Mouzourakis, Susana Prieto, Flavio Sala, Aniello Desiderio, Roman Viazovskiy si Carlo Marchione.

Este un chitarist foarte tehnic și, dincolo de interpretarea bine articulată, reuşeşte să pună în valoare latura cea mai expresivă a lucrărilor pe care le interpretează, abordând totodată un repertoriu variat si bine definit.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Chitara, Muzica, Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Chitaristul Cristian Gramesc

 1. ioancatalin zice:

  Se pare ca este sucevean, intr-o familie cu aplecare spre muzica, mama si frati de ai lui.

  Dintr-un ziar online….

  CONCERT DE FLAUT LA SALA BĂEŞU. Sala „Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de artă Ion Irimescu a găzduit un concert de flaut organizat de Fundaţia Culturală „Ion Irimescu” şi Fundaţia Cristos pentru România din Suceava. Concertul a avut un caracter umanitar, fiind dedicat copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din Fălticeni. Programul a constat într-un recital de flaut susţinut de Daborah Gramesc -elevă a Liceului de Artă din Suceava, Cristian Grămesc-student în Austria la Salzburg, Gabriel Grămesc -student masterand la Academia de muzică din Cluj şi mama acestora Estera Grămesc. Fundaţia Cristos pentru România sprijină de foarte mulţi ani copiii şi tinerii instituţionalizaţi prin ajutoare constând în medicamente, cărţi pentru şcoală, excursii, tabere şi orgaqnizarea de activităţi culturale.
  _______________________________________________________________

 2. corina caba zice:

  Este varul meu si sunt mandra de el. Din partea mamei Estera, (sora cu mama mea) provine dintr-o familie in care muzica este luata foarte in serios, si care a dat mai multi muzicieni de valoare, dar mai ales a dat oameni care il iau in serios pe Dumnezeu!

 3. corina caba zice:

  Nu este sucevean, este timisorean, dar parintii lui s-au mutat la Suceava cand era mic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.