Trei recenzii la „Înconjurînd Muntele Fericirilor” (UPDATE – 4 recenzii)

Semnalez trei recenzii la a doua ediție a comentariului meu la Predica de pe Munte. Cartea, publicată inițial de Editura Risoprint, este reluată de Editura Ratio et Revelatio.

Alexander Baumgarten scrie despre Podul de Piatră AICI. Îi mulțumesc lui Alex pentru prietenia sa, pentru observațiile de o ironie și de un simț al detaliului pe care o carte despre ironie le merita din plin 🙂 .

883761_500604630047809_18254353_o

Scriitorul Dorin Mureșan a publicat în urmă cu cîteva zile această recenzie. Îi sînt recunoscător pentru generozitate. Știu că are condeiul foarte ascuțit și, dacă ar fi dorit, ar fi găsit mai multe lucruri pe care să le amendeze cel puțin la stil și scriitură.

A treia recenzie este a lui Adrian Iosif, unul dintre cei mai citiți oameni pe care i-am cunoscut. Și el face excese de blîndețe. Îi mulțumesc și lui pentru efortul lecturii sale laice, așa cum îi place să o numească, deși eu cred că se pricepe la teologie mai mult decît pretinde. Este un fel de smerenie augustiniană față de limba greacă.

Lectură plăcută! (deocamdată mă refer la recenzii). Cartea se poate comanda de aici.

UPDATE – iată, și Alex Bizău a citit cartea. Dacă este înțeles textul meu și de programatori, de hardiști, de ingineri … atunci mi-am atins scopul: vulgarizarea teologiei în sensul cel mai pur și propriu al cuvîntului.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Cartile, Periegeza, Predica de pe Munte, Recenzii-critică, serile Iris, theologia in nuce. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Trei recenzii la „Înconjurînd Muntele Fericirilor” (UPDATE – 4 recenzii)

  1. Pingback: “Înconjurînd Muntele Fericirilor” se poate comanda de oriunde | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.