Fratele nostru mai mare, pastorul Ioan (Nelu) Maior, a plecat ACASĂ

Dragii noștri prieteni și frați, vă scriu cu inima frîntă de durere. Cumnatul meu mai mare, pastorul Nelu Maior, a plecat la Domnul în această după-amiază. A fost o lovitură de toiag drept în moalele capului pentru toți.

Căsătorit cu sora mai mare a soției mele, Gabriela, ne-a fost frate mai mare și sfătuitor, fiind cel mai în vîrstă dintre cumnați. Ne-a sfătuit în privința căsătoriei, ne-a stat alături la nuntă, ne-a fost sfătuitor în lucrare.

Om drept, aspru, cu principii ferme, om al luminii, neclintit în deciziile drepte, s-a mutat în Oltenia cu toată familia în 1991 și acolo și-a pus viața pe Altarul lui Dumenzeu. A fost ordinat pastor la Potcoava, dar apoi a fost folosit de Dumnezeu la Bircii, la Slatina, la Floru, Icoana și, prin mila și harul lui Dumnezeu, la Scornicești, unde s-a construit Centrul Creștin, o mică comunitate care s-a dezvoltat mai întîi în visurile sale.

Astăzi inima lui, care a bătut pentru Oltenia, s-a oprit. A rămas Gabriela singură cu Ana-Ruth, Ioana-Cristina și Iosua Ben Ioan.

Rugați-vă pentru mîngîierea familiei și pentru ca cel rău să nu cîștige acum, cînd unul dintre stîlpii lucrării din acea zonă a țării privește Oltenia de sus.

Rugați-vă pentru orfani și văduve.

Priveghiul va avea loc mîine seară, Duminică, începînd cu orele 17.00, la Centrul Creștin Scornicești. Înmormîntarea va avea loc luni, începînd cu orele 12.00 în aceeași locație.

La revedere, Nelu!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Biserica Baptista, exerciții de admirație, Fabrica de barbati, Scrisori către Dumnezeu, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

46 de răspunsuri la Fratele nostru mai mare, pastorul Ioan (Nelu) Maior, a plecat ACASĂ

 1. faithman zice:

  „Piere cel neprihanit…se duc oamenii de bine” (Isaia 57:1).
  M-am intrebat, impreuna cu cei care l-au cunoscut si iubit pe Nelu de ce este asa si Domnul ne-a dat raspunsul: plecarea acestora acasa este semnul ca se inmulteste faradelegea!
  Fratele si prietenul meu Nelu Maior intra in pace in groapa lui, dar toti cei care de-a lungul slujirii au semanat in inima lui seminte de amaraciune si multa durere nu vor avea niciodata parte de pacea vesnica pe care Domnul i-a dat-o preaiubitului sau.
  Dumnezeu sa mangaie familia intristata. Toti fratii si prietenii din Salasu de Sus, Hunedoara impreuna cu pastorul lor sunt alaturi de familia Maior purtandu-i in gand si rugaciune pana cand vom avea din nou bucuria sa slujim impreuna !

 2. lacrad zice:

  Ooo ce Tristețe este in inima mea !
  Omenirea a pierdut un om bun, un om de valoare imensa .

 3. Nicu Oros zice:

  nu imi vine sa cred . am ramas fara cuvinte. Dar stiu ca Dumnezeu este in control!!!! va avea mare rasplata fr Maior.
  Domnul sa mangaie familia.

 4. Emi T. zice:

  Parintele mangaierilor sa se indure de aceasta familie speciala! Sunt doar 2 saptamani de cand am slujit impreuna in Oltenia. Am plecat de acolo ca intotdeauna imbarbatat de inima consacrata Domnului intr-o slujire cu lepadare de sine si multa suferinta a dansului. Fr. Nelu este un erou al credintei pentru mine. Si-a crescut copiii atat de frumos si lucrarea i-a fost atat de duhovniceasca. Ne-a incurajat intr-un mod extraordinar in incercarea prin care am trecut noi in ultimele luni. Sunt convins ca Domnul l-a pastrat in lucrare in aceste luni si pentru mine. Poate intr-o zi voi publica email-urile sale catre mine din aceasta toamna. Adevarate epistole! Intotdeauna m-a incurajat sa croiesc carari drepte!!! Sa mijlocim pentru mangaierea celor ramasi si care ne sunt asa de dragi!

 5. Daniel Barnut zice:

  Când am citi aceasta veste năucitoare mi-am adus aminte de cuvântul profetului Mica 7:1-2 „Vai de mine! Căci parcă sunt la strângerea poamelor și la strângerea bobițelor după culesul strugurilor…..S-a dus omul de bine din țară.”
  Suntem ca familie și Biserică lângă sora Gabriela, Ana Ruth, Ioana Cristina și Iosua Ben Ioan.
  Cu profundă durere dar cu certitudinea revederi ACASĂ.
  Familia Bărnuț – Reșița

 6. „Da, bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei cu inima curată!
  Totuși…” ( Ps.73:1 )
  Totuși, Doamne, de ce fratele Nelu Maior? Este exact ceea ce am simțit atunci când am auzit vestea. Totuși!?! Nu îl înțelegem pe Dumnezeu de ce a îngăduit asta, deși știm că El este întotdeauna drept.
  Suntem alături de familia Maior și Cruceru și de toți apropiații familiei.
  Biserica Creștină Baptistă „Maranata” Hunedoara va sta mâine în rugăciune de mijlocire alături de familia îndoliată.
  Mult har!

 7. ambasadorul zice:

  „Da, bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei cu inima curată! Totuși…” ( Ps.73:1 )
  Acesta a fost sentimentul pe care l-am trăit la vestea plecării dintre noi a fratelui Nelu Maior. Un adevărat prieten și frate de nădejde. Un om al Scripturilor. Predicator integru. Un om care doar prin prezența sa și zâmbetul oferit era în stare să-ți ridice orice povară ai fi avut.
  Biserica Baptistă „Maranata” Hunedoara este alături de familia Maior.
  Mult har!

 8. SDM zice:

  Am aflat și noi. Gândul ne-a zburat la Ana-Ruth la miniconcertul ei de la noi, apoi la Nelu pe care l-am cunoscut la Scornicești. În general astfel de momente sunt interpretate ca rele, dar nu știm cum interpretează Dumnezeu. Nu am siguranța că este cel mai potrivit verset acum ce spune Iov 2:10: ,,Ce ! primim de la Dumnezeu binele, și să nu primim și răul ?” Ne plecăm înaintea Lui chiar și acum când veștile ne aruncă în sentimente neașteptate.
  Domnul să fie cu voi cei ce sunteți foarte aproape, în aceste momente grele.
  SDM

 9. ADINA FARAGAU NASAUDEANU zice:

  DE CE EL???UNEORI AVEM INTREBARI LA CARE AICI PE PAMANT NU VOM AVEA RASPUNS.INSA PENTRU NOI VIATA NU SE TERMINA AICI:GABRIELA,ANA-RUTH,CRISTIA SI IOSUA AVETI UN MOTIV IN PLUS SA LUPTATI PENTRU CER .TATAL VOSTRU VA ASTEAPTA.SINCERE CONDOLEANTE DIN PARTEA FAMILIEI NASAUDEANU ADINA SI DANIEL.VA PURTAM IN RUGACIUNE.

 10. Florin Negrut zice:

  Cand se duc oamenii evlaviosi, cei ramasi au motive sa fie intristati, iar pentru Domnul este o ocazie buna ca El sa intervina.
  Am lucrat putin timp cu fr Nelu in comisia pastorala a Uniunii, suficient insa sa-mi dau seama ca am in fata mea un om a carui inima era predata Domnului.
  Domnul sa mangaie familia si pe toti cei intristati!
  Domnul sa ridice un alt lucrator vrednic in locul fratelui Nelu!

 11. Daniel Ardelean zice:

  Domnul sa binecuvânteze familia Maior cu multă pace si liniște sufleteasca!! O familie dedicată lucrării si in clocot pentru lucrarea Lui! Dumnezeu sa va umple acest gol cu dragostea si puterea Lui!

  -Daniel & Cornelia Ardelean

 12. Traian zice:

  Domnul sa mangae pe cei indurerati si asa greu incercati, El care este Dumnezeul oricarei mangaeri si Tatal orfanilor si aparatorul vaduvelor.
  Cu profunda consideratie,
  Traian

 13. pelease corneliu zice:

  Vestea plecarii in vesnicie a fratelui Nelu Maior a cazut ca un traznet si peste noi,cei din Biserica Crestina Baptista Sfanta Treime din Pitesti,biserica in care venea deseori cu atata drag si unde se bucura de aprecierea fratietatii.Astazi Dumnezeu a hotarat sa cheme acasa unul dintre cei mai destoinici oameni pe care i-am cunoscut.De azi,biserica baptista in general, va fi cu mult mai saraca, Intr-o vreme ca aceasta in care faradelegea se inmulteste tot mai mult inclusiv la amvoanele bisericilor ,a plecat un om pentru care Evanghelia cu principiile si valorile ei au fost sensul si scopul vietii.M-am bucurat de prietenia lui mai bine de 20 de ani.In tot acest timp l-am cunoscut ca un om iubitor de Dumnezeu,un om al caii drepte,un om a carui familie este o adevarata carte de vizita, un tata intelept care si-a format copiii pentru viata in cel mai minunat mod cu putinta. N-a avut doctorate dar a avut caracter, n-a avut bogatii dar a avut inima,, n-a avut o parohie mare dar a avut o ravna si o daruire mare. Luandu-l dintre noi,cred ca Dumnezeu ne provoaca la o si mai intensa rugaciune ca amvoanele bisericilor baptiste sa fie slujite de oameni care sa dovedeasca integritate ,daruire si iubire de oameni.Despre el nu putem spune decat : Ferice ! Ca familie si ca biserica suntem cu toata inima alturi de Gabriela si cei trei ingerasi ai lor Ana Rut ,Ioana Cristina si Iosua Ben Ioan.. Dumnezeu sa va binecuaniteze. .

  • Nelu Aliman zice:

   Dragii mei

   Și eu sunt copleșit de vestea plecării fratelui Nelu Maior în veșnicie. Un mare caracter, un mare Om. Dedic versurile de mai jos familiei îndoliate și Lucrătorilor care își văd de Lucrare cu pasiune și credincioșie.

   GÂND MISTUITOR

   Trecut-au anii rând pe rând.
   Se duc în caldă amintire.
   Dar azi mă mistuie un gând :
   Trăit-am anii rând pe rând
   Cu pocăință și sfințire ?

   Am dus cu grijă crucea-n spate ?
   Am fost folositor credinței ?
   Am fost o mărturie în cetate ?
   Sau alergând după dreptate
   Am ocolit chemarea suferinței ?

   Am binecuvântat dușmanii
   Ce mă urau necontenit ?
   Le-am arătat ce-nseamnă anii
   Trăiți cu Domnu’n umbra Pâinii
   Care se frânge negreșit ?

   Am ridicat în juru-mi caractere ?
   Mi-a fost trăirea un model ?
   Trăit-am oare cu putere
   Cuvântul care-nseamnă Înviere
   Așa cum L-a trăit și El ?

   Văzutu-s-a în mine bucuria
   Trăirii în Hristos, mereu ?
   Sau s-a văzut euforia
   Când jubila în inimă mândria
   Când duhu-mi era-nfrânt de “eu” ?

   Mă cercetez acum și-aici, atent
   Căci anii-mi zboară-n spre trecut.
   Curând pe-aici voi fi absent
   Dar fi-voi în măriri prezent
   Cu-Acel ce anii-am petrecut !

   Cu lacrimi,
   Nelu Aliman, Arad

 14. Emil zice:

  Doresc ca Dumnezeu sa mangaie, sa imbarbateze famila indurerata in aceste momente si pe dumneavoastra de asemenea!!!

 15. ciuculescu zice:

  aaaaaaaaaaaa. dureros pentru familia sa pe care o cunosc. cerul s-a mai imbogatit cu inca un inger,familia a pierdut pe cineva drag, comunitatea crestina a pierdut un frate drag. DOMNUL SA MANGAIE FAMILIA

 16. Gabriel Jurca zice:

  Imi pare foarte rau sa vad aceasta veste trista, pentru ca am avut ocazia sa-l cunosc personal pe fatele Pastor Nelu Maior; chiar cu doua luni in urma am participat impreuna la o conferinta cu pastorii si am avut ocazia sa vorbim.este si pentru mine un adevarat shoc. Sincere regrete si mangaieri pentru familia care a ramas in urma si toti cei care l-am iubit. Nu va vom uita niciodata frate Nelu.

 17. Teofil Florin zice:

  “Piere cel neprihanit…se duc oamenii de bine” (Isaia 57:1).
  Multa mangaiere pentru toti cei dragi!
  Teo

  • Viorel Candrianu zice:

   Multa mingiiere pentru familia indoliata si nadejdea revederii pe plaiurile vesniciei.
   Am ramas fara un prieten drag si om de incurajare la vreme grea !
   Viorel Candrianu

 18. Vasil Gabrian zice:

  Am fost coleg cu Nelu doi ani, la liceu, in Oradea. Am petrecut multe ore impreuna cantand si discutand din Scripturi. M-a invitat in biserica din Fancica, in familia lui, ce timp binecuvantat! Apoi drumurile ni s-au despartit, dar mai comunicam prin intermediul internetului. Din nou, Scriptura se implineste, cu parca o mai mare gravitate: anii nostri se duc ca un sunet. Domnul sa dea mangaierea Lui familiei si fratietatii pe care a slujit-o!

 19. Nu l-am cunoscut pe fr. Nelu, dar ca parte a aceluiași Trup, azi am fost in rugăciune cu adunarea alături de sora Gabriela și copii. Domnul, Cel care este Dumnezeul oricăror mângâieri să îi țină în mâna Lui puternică în aceste momente.
  Cristi Hinda, Bănia CS

 20. domnul sa va mangaie in aceste momente grele ,suntem alaturi de voi ,va sprijinim in rugaciune… FAM.Munteanu.

 21. Sinel si Cami Roman zice:

  Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om care mi-a influentat mult viata, lucrind mult impreuna oriunde era nevoie.Mai tirziu avea sa ma ajute mult in casatoria mea cu Cami , iar in momentele grele ale vietii mele am gasit sprijin in casa lui, in familia lui.Domnul Isus sa va intareasca mult sora Gabriela si pe copii.Chiar daca suntem la departare sa stiti ca suntem cu duhul uniti si avem credinta ca intr-o buna zi vom sta la masa cu fratele nostru Nelu in ceruri asa cum o faceam in casa dumneavoastra.Azi am fost tristi si ne-a durut mult vestea primita, dar stiu un singur lucru:Dumnezeu a mai dus un sfint linga El.La revedere frate Nelu.Din Madrid Sinel si Cami Roman suntem alaturi de dumneavoastra scumpa familia in aceasta grea incercare.

 22. andyschoger zice:

  Fratele Traian Dorz spunea:

  Când auzi-veți c-am murit
  Nu vă-ntristați prea tare,
  Cine-a cântat și-a suferit
  Pentru Isus cel răstignit
  Acela-n veci nu moare.

  Chiar de s-a stins ce-i trecător,
  S-a stins doar chipul firii,
  Dar ce-am avut nemuritor
  Rămâne-n veci strălucitor
  Prin Soarele iubirii.

  Nu-mi scrieți deci pe crucea mea
  A morții nici o dată.
  Nu moare dragostea
  Și ea, nemuritoare-mi va ținea
  Ființa neuitată.

  Când auzi-veți c-am murit
  Nu credeți astă știre
  Mântuitorul meu Slăvit
  Și moartea mea a nimicit,
  Eu merg în nemurire.

  Voi țineți sfântul legământ
  Și lupta voastră bună
  Căci la sfârșitul nostru sfânt
  Noi nu ne ducem spre mormânt
  Ci trecem spre Cunună.

 23. Liliana Jurca zice:

  Am ramas profund socat de vestea plecarii premature acasa la Stapanul universului ,a slujitorului credincios exemplar,Nelu Maior.Impreuna cu Biserica Speranta din Otelu Rosu ,suntem alaturi de familia greu incercata in urma plecarii a aceluia care a fost un sot bun,tata iubitor si consacrat slujor al Domnului Isus ,rugandu-ne ca Dumnezeul Indurarilor sa-si reverse binecuvantate mangaieri peste familia greu incercata. Va iubim cu dragostea Domnului Isus, Pastor Nelu Jurca

 24. Reblogged this on Petrica Moisuc and commented:
  Marius, Domnul sa va mangaie cum numai EL stie sa o faca.

 25. Alina Pipolo zice:

  Dumnezeul Paci sa fie alaturi de Dumneavoastrs si familia in aceste momente grele. 1Tesaloniceni1:3.

 26. Ghita Susman zice:

  L-am cunoscut in liceu pe Nelu. Fiind in clasa a noua iar el in anii mai mari zimbetul si prietenia lui mi-au fost o incurajare. Desi dupa liceu viata ne-a dus pe carari diferite mi-a ramas mereu in inima. Si el si tatal meu au avut un loc deosebit in inima pentru Scornicesti. Acum amadoi se bucura impreuna de odihna pregatita de Tatal din ceruri pentru cei ce L-au iubit si L-au slujit.

  Sincere condoleante familiei. Dumnezeu sa va mangiie!

 27. Crîșmariu T. Cătălin zice:

  Aspru cu cei mândri, drept cu cei în nevoie de îndreptare, luminos pentru cei cu mintea întunecată și tandru cu cei doborâți. Când l-am cunoscut vorbea în mare parte cu ochii pironiți în sus, de parcă vorbea cu Dumnezeu sau poate vocea divină îl înștiințase că se apropie clipa. Mare om, mare caracter! ,,Vino în ajutor, Doamne, căci se duc oamenii evlavioşi, pier credincioşii dintre fiii oamenilor.” (Psalmi 12:1)

 28. Nelu Rosu zice:

  Condoleante familiei indoliate.
  Pe Nelu am avut bucuria sa-l cunosc inca din 1983 la facultate la Iasi. De pe atunci mi-a fost un prieten si chiar un mentor deosebit. Duminica dimineata evocandu-l pe Nelu ne-am rugat cu Biserica din Corbu,Constanta ca Dumnezeu sa mangaie familia,biserica si sa-i binecuvinteze truda si evlavia sa neobosita cu rod imbelsugat.
  In memoria scumpului meu prieten si coleg:

  Cand mormantul

  Cand mormantul fi-va-nvelitoare
  Peste trupul despartit de duh,
  Atunci eu voi fi trecut de Soare,
  Ca un fulger zburand prin vazduh.

  Cand cu flori fi-va umplut mormantul
  De la toti cei dragi de pe pamant,
  Atunci voi primi in Ceruri sceptrul
  De-a domni in veci cu Cel Preasfant.

  Cand o cruce va-nsemna mormantul
  Templului ce-asteapta invierea,
  Atunci Domnul isi va cinsti robul
  Ce-a vestit la oameni mantuirea.

  Cand trupul va parasi mormantul
  La trambita anuntand rapirea,
  Atunci, inviat, lasand pamantul,
  Vom trai in Ceruri nemurirea

  Nelu Rosu

 29. Ne-am intristat si noi la vestea plecarii in vesnicie a prietenului si fratelui nostru Nelu Maior. Suntem insa recunoscatori Domnului Isus ca ne-a oferit harul sa ne cunoastem cu el pe pamant, sa avem clipe minunate si amintiri unice in repetate rinduri in cursul anilor de slujire. Ne mingiiem insa crezind cuvintele Mantuitorului nostru in Ioan 14:1-3.
  Redau mai jos cuvintele de incurajare scrise de Nelu in urma cu aproape doi ani cand mama a plecat la Domnul. Mesajul lui complect a fost o reala incurajare pentru familia noastra in acea vreme de intristare.

  „…le doresc urmasilor si celor ce au ramas in cursa spre patria si caminul ceresc, masiva binecuvantare cereasca din partea Celui pururi viu.

  Ferice de acum incolo de mortii care mor in Domnul, este cuvantul adevarat si vrednic de primit asa cum e scris…”

  Gabriela, Ana-Ruth, Ioana Cristina si Iosua Ben Ioan, Dumnezeu sa va ocroteasca pana in ziua revederii cu Nelu.

  Cu dragoste,
  Fam. Sami si Laura Prelipceanu

 30. Nelu a fost omul prin care l-am cunoscut pe Domnul!
  Un mare om!
  Domnul să o mângâie pe Gabi și pe copii!

 31. Sorin Ticusan zice:

  sunt si acum socat si lipsit de cuvinte de cind am primit vestea de la Iancu Avram,coleg cu noi la MWB….condoleante…nu pot sa exprim ce simt….sa va dea Dumnezeu puterea sa invingeti aceasta grea durere…..El sa mingaie sufletele indurerate de plecarea lui Nelu!

 32. SANDA BUBUI zice:

  Am ramas socata de acesta veste,Nelu este verisorul meu ,nu am avut ocazia sa ne vedem de foarte multi ani dar a fost un exemplu ìn jurul lui.A fost un om temator de Dumnezeu, un om minunat,nu am cuvinte sa-mi exprim durerea si tristetea din inima,DUMNEZEU SA MANGAIE COPII SI SOTIA LUI GABRIELA,.!DRAGUL MEU VERISOR NELU,NU AM AVUT OCAZIA SA NE PUTEM REVEDEA PE ACEST PAMANT DAR SPER SA NE BUTEM REVEDEA ìN TARA ETERNA SI SA NE BUCURAM O VESNICIE,NU ìTI SPUN ADIO CI DOAR LA REVEDERE!

 33. Pingback: Nevoie de rugăciune și anunț priveghi și înmormîntare – Gheorghe Ștefănescu | Marius Cruceru

 34. Pingback: “Cît de puțin vorbim și cîte lucruri puțin importante!” | Marius Cruceru

 35. Pingback: Astăzi Dumnezeu m-a lăsat și mai sărac (nenea Florea) | Marius Cruceru

 36. Pingback: Sîmbătă … începe | Marius Cruceru

 37. Pingback: Am facut un post de blog și … a fost bine! Evaluare la un an: scrisul este altfel, oamenii sînt altfel, probabil eu sînt altfel! | Marius Cruceru

 38. Pingback: Scrisoare de Crăciun pentru văduve (în loc de pastorală) – Deus Nobiscum! | Marius Cruceru

 39. Pingback: SCRISOARE de CRACIUN pentru VADUVE | Pastor Ciprian Barsan

 40. Pingback: Scrisoare de Crăciun pentru văduve (în loc de pastorală) – Deus Nobiscum! – update PS | Biserica Penticostală Maranata

 41. Pingback: Scrisoare de Crăciun pentru văduve (în loc de pastorală) – Deus Nobiscum! | Biserica Penticostală Maranata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.