Cum trebuie să facem sport corect? via Sveltness

Am văzut ieri cîte ceva depsre efectul Yo-Yo. Să vedem acum soluția:

Într-un program de slăbire nu este suficient să arzi grăsimi odată cu practicarea exerciţiilor fizice. Dacă nu se recurge la tehnici speciale de creştere cu timpul a metabolismului bazal prin metode sportive, se ajunge inevitabil după câteva săptămâni sau luni de zile la o stagnare foarte greu de depăşit. Din acest motiv au fost concepute antrenamentele numite de tip „interval training”, care presupun ruperi de ritm respectiv valuri repetate de intensitate mare a efortului până aproape de limita maximă.

Aceste antrenamente sunt mai scurte (total 45 minute) şi mai intense. Chiar dacă în timpul acestor antrenamente se ard foarte puţine grăsimi, arderea grăsimilor se intensifică după terminarea antrenamentului. Ceea ce se obţine în plus este o intensificare de durată a nivelului metabolismului bazal muscular, ceea ce asigură o ardere permanentă de calorii chiar şi în perioadele de repaos fizic. Prin practicarea corectă a acestui tip de antrenamente, în combinaţie cu cele de cardio, se asigură cu mult succes depăşirea momentului de stagnare, sau mai bine spus lipsa apariţiei semnelor de stagnare. Intensificarea globală a metabolismului uşurează enorm lupta condusă împotriva excesului de greutate. Cel mai important rezultat al acestui tip de antrenamente constă în maximizarea arderilor de grăsime de la celălalt tip de antrenament şi anume anduranţă. Practicând în mod sistematic şedinţe de tip interval training se obţine cu timpul o creştere semnificativă a cantităţii de grăsimi arse cu ocazia celuilalt tip de antrenament, cardio. Conducerea corectă a antrenamentelor de tip interval training este complexă şi reprezintă o provocare pentru instructorul sportiv.

citește mai departe AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cum trebuie să facem sport corect? via Sveltness

  1. Luca zice:

    Si reusiti sa faceti sport in aceasta perioada?

    • Marius David zice:

      da, și încă cum. Am mers ieri cu bicicleta, am străbătut tot orașul și aplicația Iphone, că pentru asta este foarte bun Iphone, nu ca telefon, mi-a spus că am ars 565 de calorii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.