Spuneţi copiilor repede şi fără anestezie… NU EXISTĂ MOŞ! (R)

Spuneţi copiilor repede şi fără anestezie: MOŞ CRĂCIUN NU EXISTĂ!!!

Slavă Domnului!!!!

Izvăviţi-i de simpatica minciună. Vor creşte mari şi îşi vor aduce aminte barba neagră şi aspră a tatălui, vecinului sau unchiului în spatele bărbii de vată înşirată şi vor crede că există o vîrstă a micilor şi simpaticilor minciuni de care ne lepădăm atunci cînd creştem şi descoperim lucrurile aşa cum sînt.

Spuneţi-le copiilor că nu există Bau-Bau!

Slavă Domnului!

Nu-i speriaţi pentru a vă oferi mai multă comoditate din pricina spaimelor lor. Vor sta cuminţi mînaţi de o groază la care vor privi cu dispreţ cînd vor descoperi lucrurile aşa cum sînt.

Izbăviţi-i şi de Moş Neculaie, izvăviţi-i de personajele care vin să pună lucruri în papuci, urcă pe balcoane noaptea şi coboară pe hornuri. Sînt prea aproape şi prea prezente pentru a fi credibile.

Dacă le păstraţi baubaul şi moşii, cum îi veţi convinge că Dumnezeul căruia se roagă la capul patului să-i păzească de baubau şi să-l ajute pe moş să care cadourile…. cum îi veţi convinge că Dumnezeu nu-şi leapădă hainele şi barba la fel ca unchiul, vărul sau vecinul.

Nu le încurcaţi copiilor mintea între drac şi bauba-ul de sub pat. Dumnezeu şi celălalt sînt prezenţi de-adevăratelea, dar s-ar putea ca perpetuînd mica minciuna cu baubaul şi moşul, prin contaminare copiii să ne crească în papucii umpluţi cu ciocoalată şi, la vîrsta îndepărtării de moşi, la vîrsta în care vor avea curajul să se uite sub pat… unde nu este baubaul, ci numai revistele porno ale fraţilor mai mari… cînd vor ajunge la vîrsta cunoaşterii celei amare, să îl asimileze şi pe celălalt cu negrul spaimelor de-sub-paturi, iar pe Dumnezeu cu un bărbos simpatic, dar pierdut în copilărie, cocoţat în icoane chicioase, fără putere, care-şi trage seva doar din învîrtelile părinţilor…

Pînă la urmă moşul există doar pentru că doi părinţi mincinoşi se scoală mai devreme să pună cumpărăturile sub brad şi să umple bocancii cu dulciuri… aşa că Dumnezeu există atîta vreme cît doi părinţi obosiţi se vor scula mai devreme ca să ne facă norocul şi „binecuvîntările”.

Continuaţi să le spuneţi că există Dumnezeu şi „diabol”. Dumnezeu există! Slavă Lui în locurile prea înalte! Există şi diavol.. ducă-s-ar pe pustii cel fără de nume, mustra-l-ar Însuşi Dumnezeu!

PS.

dar… dar nu le luaţi copiilor poveştile, citiţi-le Biblia adevărului şi apoi citiţi-le poveşti cu zîne şi feţi frumoşi, cai zburători, pămînturi de sus şi de jos, inorogi şi mîrţoage care mănîncă jăratic… Astea nu-s minciuni! Serios!

(Postare reluată din 24 dec. 2010)

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, Gînduri, Meditaţii, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Spuneţi copiilor repede şi fără anestezie… NU EXISTĂ MOŞ! (R)

  1. naomi zice:

    M-ati dat gata cu ultima fraza. Va contraziceti, nu-i mintiti dar de fapt puteti sa-i mintiti, asta am inteles eu din aceasta postare. 🙂

  2. A.Dama zice:

    Marius, ai slăbit! Sper că întru sănătate!…
    Să vă fie liniștea netulburată! Plânsul Copilului nu se mai aude, se-aude numai sfârâitul arderilor de mulțumire, pe care le oficiază glorios!
    Sărbători împăcate și binecuvântate!

    • Marius David zice:

      Mulţumesc, A.Dama, cîntarul meu nu arată ceea ce ai văzut tu… (cînd vei fi văzut oare? Sper că nu te-am ratat prin oraş… că nu m-am vindecat la ochi, numai mi s-au stricat ochelarii) 🙂
      da, am slăbit un pic din cauza postului pe care l-am luat, postul ortodox de carne, atît cît am putut ţine. Face bine, dar acum mi-am luat revanşa…

      Mulţumesc pentru toate cuvintele frumoase din acest an!

  3. Pingback: Tweets that mention Spuneţi copiilor repede şi fără anestezie… NU EXISTĂ MOŞ! | Marius Cruceru -- Topsy.com

  4. Un pacatos zice:

    Ati uitat sa-l mentionati pe diavol ca Ucigă-l toaca.
    :))))))

  5. vasile nita zice:

    le-am zis de cand erau mici,incet incet le-am zis ca nu mai exista nici bradul,si i-am invitat sa viziteze brazii de-afara. Acum ca sunt un pic mai mari incep sa-mi multumeasca…

  6. Beni zice:

    Ce ochi mari a facut educatoarea fetitei mele de 3 ani cand a contrazis-o si i-a spus ca Mos Craciun e un nenea deghizat…

      • Eram copil, iar ai mei parinti nu-L cunosteau pe Domnul pe vremea cand, la tara la bunici, prietenul meu, crescut in familie crestina, mi-a dat de veste ca nu exista Mos Craciun, insa eu copil ascultator am dat crezare mamei care imi spunea ca exista. A trecut apoi ceva vreme pana sa-mi dau seama ca prietenul meu avea dreptate.
        Ca si crestini, cred ca avem datoria sa spunem copiilor nostri adevarul.

    • Edgar zice:

      O vecina s-a indignat ca baietii mei i-au spus fetitei sale ca Mos Craciun nu exista. „De ce le spui astfel de lucruri copiilor tai? Le strici copilaria.”. Sigur 🙂

  7. STEFAN T. zice:

    O postare care trebuie sa fie un must read pentru intoxicarea cu mosul care am avuto de vreo 2 luni incoace!!!Mai ales cand mosul se pomenteste la programul copiilor in biserica,eu zic ca e destul de tragic.

    Thank you frate Marius.

  8. Cantemir zice:

    Mai bine sa le spunem cat mai au de trait:

    Speranta de viata la (bloggerii) romani

  9. Sami Cociorvan zice:

    Foarte bine ati scris…ce mult ma bucur ca ai mei parinti, pe cand eram prunc nu m-au mintit astfel! Tatal Cel de Sus sa-i blagosloveasca pe toti parintii care nu spus astfel de minciuni alor lor copii!!

  10. Pingback: Câţi ani ai, moşule? : AlexB.me

  11. Pingback: ”Crede și nu cerceta!” – ”Biblia-mi spune așa!” | Marius Cruceru

  12. Dica zice:

    De citit la ședința cu părinții de către fiecare diriginte al fiecărei clase de școală primară.

  13. Pingback: Moș Gerilă cu băț | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.