Cînd va fi România cu adevărat liberă şi democratică? versiunea mea

Zilele trecute Remus Cernea a făcut o declaraţie care m-a făcut să mă îndoiesc fie de capacitatea dînsului de a crea un discurs coerent în sine, analizabil logic, fie de bunele sale intenţii…

România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee pentru că atunci oamenii înseamnă că vor alege un preşedinte trecând peste prejudecăţile lor”.  Remus Cernea

Ca răspuns la declaraţiile sale cred că avem fiecare dintre noi dreptul să vizităm tărîmul visului sau coşmarului (după caz) şi să ne imaginăm patria cu adevărat (ce-o fi însemnînd asta?) liberă (ce-o fi însemnînd asta?) şi democratică (depinde ce înţelegem fiecare prin asta)

România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte un bărbat blond cu ochi albaştri, baptist, sub 40 de ani, chiriaş, cu ochelari, eventual un strabism puternic, cu cioc a la Constantinescu, fără maşină personală, slovac, cu nume maghiar, tată a mai mult de 5 copii, dintre care unul cu sindromul down, căsătorit cu o bulgăroaică din mediul penticostal, pentru că atunci oamenii înseamnă că vor alege un preşedinte trecând peste prejudecăţile lor”.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, Perplexităţi, zîmbetu din colţu gurii și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

57 de răspunsuri la Cînd va fi România cu adevărat liberă şi democratică? versiunea mea

 1. Marius Bota zice:

  De la domnul Cernea ma astept la declaratii de genul acesta, dar parca aveam ceva mai mari asteptari de la domnul Ponta, care l-a numit consilier pe probleme de… chiar nu stiu pe ce probleme ar putea sa consilieze Cernea, poporul roman

  • Pai e obligatoriu. Si Obama a facut asa. Si altii care au ajuns la putere. E trendul mondial si e important sa pui astfel de oameni in pozitii cheie, care sa promoveze homosexualitate si, ulterior, pedofilia.

   • Marius David zice:

    „Deci … de ce presupuneţi că am o relaţie cu o fiinţă umană? Aş putea avea o relaţie cu o uşă, cu o lustră, cu un bidon sau cu o vieţuitoare multipedă.
    Deja în întrebarea dvs. sînt anumite presupoziţii…. „

    • Mihai-Sorin zice:

     @ „Deci … de ce presupuneţi că am o relaţie cu o fiinţă umană? ”
     unul dintre cele mai aberante lucruri de care am aflat a fost casatoria unui japonez (cu circa 1-2 ani in urma) cu un personaj feminin din desene animate din cate imi amintesc stirea cred ca fusese si un preot la oficierea acestei casatorii.

   • Mihai-Sorin zice:

    @”care sa promoveze homosexualitate si, ulterior, pedofilia.”
    conform noului cod penal violul unui minor este pedepsit mai putin decat violul unui adult de unde reiese ca este mai putin vinovat primul fata de al doilea.
    aberant si totusi adevarat

 2. Mihu zice:

  Imi place varianta cu presedintele Baptist. Aproape ca detaliile ma fac sa cred ca este un crestin cu integritate, cu valorile familiei in gandire.
  Daca avem consilieri ca Cernea, … suntem deja pe punctul mort.

  • vio zice:

   d-l Cernea vrea sa spuna ca fuge de responsabiltati (asta a declarat dansul), atunci ce cauta un irsponsabil in viata publica?

  • eminescinescu zice:

   Pe bune că sunteți de toată jena. Ce faceți voi și ce vă spune Biblia ?! – nu mai tot judecați aiurea oamenii după aparențe și după un interviu de 2 minute unde. Îmi dați impresia ca sunteți uneori niște patetici care vă credeți superiori față de cei care nu cred același lucru ca și voi, este chiar foarte trist !

   • marinelblaj zice:

    Pe bune? Ah, probabil că e mai bine judecarea după ce ne mai „frigem” o dată… „Nu judecaţi” nu e totuna cu „nu condamnaţi”, după cum nici cu „nu gândiţi”… 😉

    • În felul cum s-a scris mai sus se poate deduce o formă de ”condamnare” la adresa lui Remus Cernea. Cum am mai spus, nu poți să scrii așa ceva în urma vizionării unui clip de 2 minute. Remus Cernea a avut dreptate ce a spus în acel clip că este de preferabilă întrebarea ” sunteți într-o relație ?” – decât ” aveți prietenă ?”. Și ideea că ”este iresponsabil” – denotă mai degrabă o formă de imaturitate față de persoana care o menționat-o, decât o fuga față de responsabilități a lui Remus Cernea. A avea un copil nu e o joacă și nu te poți juca cu așa ceva. E nevoie de plănuire, de schimbări la nivelul profesional și multe altele. Mai degrabă exista o formă de imaturitate față de persoanele tinere care se căsătoresc pe la 20 – 21 de ani și nu trece 1 an de la căsnicie, că și apare un membru nou în acea familie.

     • marinelblaj zice:

      Dar sunt unii care nu comentează aici doar în baza acestui filmuleţ! Unii îi cunosc evoluţia de ceva vreme!
      „O formă” de condamnare e o formulare ce duce mai degrabă la felul perceperii părerilor despre el…

      • eminescinescu zice:

       Totuși, să fim obiectivi, cele menționate mai sus, au fost în baza acestui filmuleț și cred că, puțini sunt aceia care i-au urmărit îndeaproape cariera. Ce nu înțeleg este, abordarea acesta de, nici nu știu ce nivel intelectual, poate de clasa 0 ( că tot e la modă ) și anume : ”… care sa promoveze homosexualitate si, ulterior, pedofilia.”. De aici pot trage concluzia, cât de puțin sunt unii oameni documentați pe aceasta temă și anume sexualitatea altora, este pe bune trist.

       • Marius David zice:

        despr ce carieră este vorba?Cariera de permanent invitat în emisiuni, de guraliv? Am scris un articolaş despre vîrsta intrării în politică. 50 de ani este o vîrstă optimă.

      • Marius David zice:

       am precizat că îl urmăresc deja din campania prezidenţială… sînt cîteva săptămîni de atunci, nu?

    • eminescinescu zice:

     Și se pare, dacă spui unele adevăruri mai usturătoare, ajungi să îți fie comentariile, moderate ba chiar mai mult, blocate. Unde este libertatea de exprimare ?!

   • Marius David zice:

    „patetici”, calc din engleză…sună prost în context.

 3. Claudiu Lupu zice:

  Poate sa fie si pastor? 😀

 4. Nusa zice:

  Ati uitat de conturi.conturi bancare: cite sa aiba …………sau nu.

 5. naomi zice:

  Daca tot avem voie sa ne lasam imaginatia sa zburde sa va spun si eu cum imi imaginez eu un presedinte care ar merita tara asta: Unul burtos cu o musteata invartita la colturii iar atunci cand zambeste sa-i straluceasca indiscret un dinte de aur. Sa nu aiba nici o apartenenta religioasa sau politica iar contul bancar 0,01 lei, centi etc. Sa fie tatic a multoor copilasi; asta neaparat, pentru ca sa aiba cui sa faca averii. .. (macar pe asta nu ne-ar mai fi ciuda ca ne fura 🙂 ) Unul care sa treaca tara la monarhie si care sa capatuiasca pentru totdeauna tot ce este bun si frumos in tara asta si sa ne vanda ….. nu conteaza cui, sa ne vanda.
  Traeasca regle, manca’ti’as. 🙂

 6. perseus zice:

  Eu totusi l-as prefera pe Cernea. De ce? Pentru ca prefer libertatea, sa pot alege eu ce vreau, fara sa fiu marginalizat din cauza asta.

  • supervarza zice:

   Si eu tot la fel: NU-L VREAU punct De ce? Pt ca imi place sa fie libertate cu oameni normali.

   Era un tinerel venit de curand in state. Ca un baiat de cartier dornic de freedom a inceput sa conduca pe freeway fara sa mai tina cont de speed limit. La un moment dat, cum era de asteptat, il opreste politia.Oarecum suparat ca si aici politistii sunt la datorie ii tipa politistului in nas: free country. Politistul enervat pentru indrazneala lui i-a tras un sut in fund cu varful bocancului si uite asa i-a iesit baiatului toata prostia din cap.
   morala? Poti sa o tragi tu personal.(daca mai esti un om normal)

   • perseus zice:

    Libertatea mea se sfarseste acolo unde invadeaza libertatea ta. In cazul propus de RC libertatea noastra nu ar fi invadata niciunde. Nu se incalca nicio lege. Analogiile sunt bune, dar acum nu si-au avut rostul.

  • Nimeni nu poate alege ce vrea si atat. Intotdeauna exista o limita sau un cadru… undeva. Sa nu fim utopici.

 7. DacianGoicovici zice:

  Vad ca tot mai multe postari pe teme politice.
  That does it for me. Nu mai dau pe aici.

 8. durandorina zice:

  pe fratele baptist cu ochi albastrii l-as vota si eu :)))

 9. elisa zice:

  raminem cu culoarea ochilor;
  mie imi plac ochii verzi. 🙂
  da-l gasesc eu pe acel pastor cu ochii verzi si cu inima de foc. 😉
  caruia sa-i fie drag a sta la oi.

 10. Mihai-Sorin zice:

  Motto:
  „Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, si va cauta Fata Mea si se va abate de la caile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta pacatul, si îi voi tamadui tara”. (2 Cronici 7:14)”

  Lucrurile sunt simple si clare ca lumina zilei..
  Tara e bonava? Desigur! Asta inseamna ca are nevoie de vindecare.
  E cuvantul din 2 CRonici 7:14 adevarat? Cu certitudine!
  Rezulta faptul ca poporul peste care e chemat NUmele Domnului :
  1) Nu s-a smerit,
  2) nu s-a rugat,
  3) nu a cautat Fata Domnului si
  4) nu s-a abatut de la caile lui rele
  sau poate a implinit doar una, doua sau trei din cele patru conditii necesare pentru vindecarea tarii
  ori poate aceste patru lucruri s-au implinit procentual la un nivel mic si nu la nivelul intregului popor

  Romania va fi cu adevarat libera cand liderii baptisti si penticostali si crestini dupa Evanghelie se vor uni in jurul unui program national care sa cuprinda trei sectiuni:

  -unitate in jurul impliniri Cronici 7 :14
  -unitate in jurul unui partid formati din oameni inoiti nascuti din nou
  -unitate in jurul unui presedinte crestin

  O tara vindecata este o tara bogata dar nu in mod neaparat necesar o tara bogata este si vindecata – Cartea Leviticul vorbeste clar despre o tara bogata, in care curge lapte si miere, dar spurcata prin stricaciunea locuitorilor ei.

  Romania potrivit resurselor spirituale, umane, materiale, geologice, geografice, culturale, chiar si sociale are toate sansele sa devina o tara vindecata si bogata daca se implinesc anume conditii si daca se realizeaza un program national pentru aceasta.

  La fel cum in perioada lui Solomon Israelul a cunoscut cea mai infloritoare perioada tot astfel Romania cu comunintatea sa neoprotestanta intoarsa la Domnul (potrivit 2 Cronici 7:14) si cu un presedinte crestin are sanse sa ajunga in cea mai infloritoare perioada din istoria sa.

 11. $@m! Cociorvan zice:

  Varinta mea are mici modificări: 🙂
  „România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte un bărbat blond cu ochi albaştri, penticostal, sub 40 de ani, chiriaş, cu ochelari, eventual un strabism puternic, cu cioc a la Constantinescu, fără maşină personală, slovac, cu nume maghiar, tată a mai mult de 5 copii, dintre care unul cu sindromul down, căsătorit cu o bulgăroaică din mediul baptist, pentru că atunci oamenii înseamnă că vor alege un preşedinte trecând peste prejudecăţile lor”.

  Depinde de imaginaţia fiecăruia, dar eu spunb că il putem întrece uşor pe Remus Cernea! 🙂

 12. adrian zice:

  e clar discriminare cu ochii exclusiv albastri: eu zic ca presedintele sa aiba un ochi albastru si altul caprui. Iar prim-ministru sa aiba musai un ochi verde si unul negru. Astfel toata lumea va fi multumita.

  • supervarza zice:

   Ha ha?!.’;:”

  • Marius David zice:

   preşedinte saşiu am avut, prim ministru saşiu am avut. Nu ţine, mai rămîne să încercăm ce spueneam mai înainte lui Perseus. Dregători fameni.

  • Claudiu Lupu zice:

   Aşa! Bine ai zis! Aşa-i trebe lu’ Cernea ăsta. Ce credea el că se pune cu noi la imaginaţie? Hmmm… 🙂

   • adrian zice:

    deja in afirmatia dvs. sunt anumite presupozitii, una dintre ele fiind aceea ca domnul Cernea are, cu adevarat, imaginatie. Consider astfel de afirmatii total nefondate si calomniatoare. Domnul Cernea nu a avut, nu are si nu va avea niciodata ceva numit „imaginatie”. Domnul Cernea a declarat ca are bunuri spirituale, are si o relatie cu o fiinta de sex feminin apartinatoare a speciei Homo Sapiens Sapiens, dar nu este corect sa se deduca de aici ca ar avea si imaginatie.

 13. Cip zice:

  Scrutinul este în mod fundamental discriminatoriu, pentru că alegi pe cineva din mai multe variante posibile. Eu, deși sunt ateu și suport drepturile homosexualilor, femeilor și minorităților, n-aș alege o femeie romă, lesbiană, atee și incompetentă.

 14. Marius David zice:

  Iulian, ţi-am moderat comentariul despre Remus Cernea. Să discutăm fără invective, etichetări. Prefer argumentele. Ironiile nu sînt excluse, dar las-o baltă cu etichetările animaliere.
  aviz amatorilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.