sushi

Ştiu concursurile acelea… care vă este mîncarea preferată, floarea preferată….. sau interviurile stupide de tipul: scriitorul preferat? ţara preferată?

Ca să ne scutim de astfel de întrebări unii pe alţii… deconspir: mîncarea preferată? dimineaţa, la prînz şi seara, în loc de felul I, II şi în loc de desert? SUSHI!

Tot felul de sushi! Din păcate în Oradea nu există un loc în care să se poată mînca sushi adevărat şi cumsecade. Numai fake-uri. Clujul este cea mai apropiată locaţie pentru astfel de distracţii.

Dacă lucrurile stau aşa, atunci fac acasă. L-am molipsit şi pe fiul meu şi facem împreună cel mai bun sushi din tot cartierul.

Dacă doriţi o idee pentru cei care aveţi oroare de carnea crudă, atunci se poate lua somon afumat sau … iată aici o altă idee:

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Meşteşugăreşti, utile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la sushi

  1. angelaioana zice:

    ce surpriza, sa gasesc retete culinare pe blogul dumneavoastra ! 🙂
    credeam ca sunt singura pe blogul careia apar si retete si lucruri care hranesc sufletul…
    voi incerca reteta cu siguranta !

  2. Katia zice:

    Faceti sushi acasa si doar fotografiile sunt luate de gata? Sau asta e solutia pentru a nu pofti la cel mai bun sushi din cartier. O sa planga pestele ala viu din el, va spun!

  3. Daniela zice:

    Nici eu nu fac sushi cu peste crud, cred ca din cauza prejudecatilor. Dar nu-l pot compara cu al vostru, asa ca … cel mai bun sushi … Aaaa, poate fi al meu cel mai bun din cartier pentru ca stam in cartiere diferite:)).

  4. Adi zice:

    puteti sa imi dati reteta dvs pt sushi (cea cu somon afumat)? as dori sa incerc sa fac acasa! cine stie, poate o sa imi placa?!

    este o prima data pentru orice!

    • Marius David zice:

      da, simplu,

      se iau foile alea verzi din alge prăjite
      Se întind,
      se pune deasupra pe o linie somon afumat (13 lei 150 g)
      scump, dom le, scump!
      apoi un castravete pe lung, tăiat în patru, se foloseşte numai a patra parte
      orez pe toată suprafaţa
      se pujen deasupra sos de soia
      ghimbir murat neapărat, are o culoare roz, plăcută,
      apoi puţin sos de wasabi, apoi surimi, se rulează şi se taie aşa cum se vede.

      sosul de soia se amestecă din nou separta cu ceva wasabi,
      se înmoaie acolo bucăţile şi se mănîncă cu poftă.

      Done!

  5. Liana zice:

    Se găsesc foi de alge în supermarketurile enumerate mai sus?

  6. Pingback: 2 – boabe mari de cacao, semințe de susan, ghimbir, lut, lămîie și măsline. | Marius Cruceru

  7. voicu bojan zice:

    m-ai spart, Marius. acum, la ceasul nalucirilor? pai, se poate? mor dupa sushi…

  8. Pingback: 1 – ultima zi: “Mamă, cu bătaie de călcîie și onor raportez: pierdut și declar nule 16 kg! Definitiv!” și încheierea cu Sushi de casă | Marius Cruceru

  9. Pingback: Sushi … și? | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.