Good Job, Steve! Steve Jobs a făcut ceea ce mulţi lideri spirituali n-ar plănui vreodată – o demisie strălucitoare

Mai bun este sfîrşitul unui lucru decît începutul lui. Steve Jobs a intrat pe scena istoriei pe uşa din dos şi iese, cu ajutorul unui cancer pancreatic, pe uşa din faţă, dar nu oricum, ci absolut glorios.

sursa gandul.info

Cu mulţi bani în mîini, cu multă influenţă, cu o istorie care a marcat lumea afacerilor mondiale, cu un nume bătut pentru totdeauna în istoria computerelor, Steve Jobs ar fi avut toate motivele să stea agăţat de scaun în continuare. N-a făcut-o! A realizat ceea ce puţini pastori realizează, puţini lideri spirituali sînt gata să conceapă despre sine: că nu mai pot îndeplini sarcinile de servici, că nu mai sînt eficienţi, că nu mai pot presta autoritate.

Lozinci de genul „un pastor nu iese niciodată la pensie” sau „bătrînii (şi senili?) sînt întotdeauna buni” i-au încurajat pe mulţi să stea în locul care le-a fost tron de glorie o vreme, dar devenit acum tron de saltimbanc şi clown. Am asistat de cîteva ori la scene absolut penibile în care oameni care au fost cîndva glorii ale amvoanelor, ale tribunelor, s-au făcut de rîs prin faptul că n-au ştiut să mai citească oamenii, vremurile, dar cel mai important, pe ei înşişi.

Steve Jobs şi-a încheiat cariera glorios. Nu ştiu cum îşi va încheia viaţa. Am reţinut cu mult timp în urmă un discurs al său. Se arată un om care gîndeşte şi în ciuda orientărilor politice, religioase, ideologice am avut întotdeauna simpatie pentru cei care gîndesc.

Sper ca Steve Jobs să îşi încheie bine şi viaţa şi în timpul care i-a rămas de trăit şi cugetat să se uite şi prin ferestrele veşniciei.

Sper din toată inima, chiar dacă acolo nu vom fi avut nevoie de computere, sper din toată inima ca Dumnezeu să îşi umple cerul cu asemenea oameni. Să ne rugăm pentru mîntuirea lui Steve Jobs!

Good job, Steve!!!

Un Apple User!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Oameni, Pătrăţoşenii, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Good Job, Steve! Steve Jobs a făcut ceea ce mulţi lideri spirituali n-ar plănui vreodată – o demisie strălucitoare

 1. Excelent articolul!

  Iata ce face un blogger special: capacitatea de a patrunde lucrurile esntiale si conexiunile incredibile si de impact!

  Felicitari inca o data!!!

  • Marius David zice:

   mulţumesc, nu trebuie.
   Era doar un gînd şi o cerere de rugăciune pentru, aşa cum aţi auzit, un budist … chiar şi păcătos pe deasupra, un om genial, cu moartea asupra-i, ca orice om.

 2. storyteller zice:

  Frate Marius, excelenta postare ! Si video-ul deasemenea !

 3. Bogdan Burghelea zice:

  Un admirabil discurs al unui agnostic. Nothing less, nothing more.

  • Marius David zice:

   Exact. Un agnostic. Atunci de ce crezi că am cerut să ne rugăm pentru el?
   dar un agnostic de foarte mult bun simţ.
   În general îmi place să învăţ şi de la budişti, şi de la agnostici,, chiar şi de la atei… de aceea mă bucur că DEa cotrobăie din nou pe aici.
   Nu-i expediez cu dispreţ decît pe farisei, pe nebuni şi pe proşti.

   • Bogdan Burghelea zice:

    Nici nu trebuie expediaţi sau dispreţuiţi, doar că ideile lor trebuie receptate cu o anumită prudenţă. Steve Jobs este un personaj dotat cu carismă – fără îndoială – dar carsima lui nu-i validează (toate) ideile.

    • Marius David zice:

     Nu, n-am susţinut vreun minut asta.
     Cercetaţi toate lucrurile.. şi pe toţi oamenii şi luaţi ce este bun.
     Chiar şi pe Lenin şi pe Marx i-am citit la vremea lor. Nietzche şi Freud, de asemenea, Steve Jobs este odihnă şi tratament.

   • elisa zice:

    Cine-i nebun si cine prost..daca nu avem voie sa spunem asta nimanui…citeodata asa-ti vine …..pe de-a dreptul , sa o faci.
    Gresim atunci?

 4. gc zice:

  budhist veritabil,tatal unui copil pe care nu la recunoscut multa vreme, se retrage pentruca este foarte grav bolnav. Acesta este exemplu pentru generatia de azi? Traieste cum vrei, daca faci computere esti pus ca model!

 5. Pingback: Who is “Cook”-ing now at Apple ? « memories told…

 6. Sunt de acord cu tine Marius. Si eu am o mare admiratie si pentru Andre Agassi si ma rog pt el, desi din cite imi dau seama e muuuult mai aproape de Dumnezeu in sensul in care noi il intelegem si suntem de acord.

  uita te ce a lasat omul in urma lui, si n ai cum sa nu l iubesti:

  http://www.agassiprep.org/

  • Marius David zice:

   right!!

   cine va fi sare şi lumină pentru ei, dacă noi îi judecăm. în acest fel?
   Măcar oamenii aceştia au făcut ceva pentru omenire. Cunosc o grămăzime de creştini leneşi, care nu fac mare lucru nici măcar pentru copiii lor.

 7. amarijuwe zice:

  Aia cu „chind” m-ia placut. A-m rhis. cu pofta.

 8. Claudia N. zice:

  O chestie facuta de cantaretii din North Point Community Church ( biserica lui Andy Stanley) ce l-a uimit si pe Steve Jobs: IBand :)))

 9. Marius David zice:

  Chiar nu merită omul acesta o rugăciune?

  • Marinel zice:

   Orice om merită o rugăciune, frate Marius. Cu atât mai mult oameni ca Steve Jobs, care n-a făcut, ca mulţi alţii, doar umbră pământului! Iar dacă a avut multe păcate, cum le enumeră cineva mai sus, cu atât mai mult merită!

  • Adrian.S. zice:

   Ba merita.Nu am fi avut multe daca nu era el.A facut o gramada de pacate dar a facut si fapte bune.

 10. bizzzzman zice:

  Mai, dar ce a facut neica asta? Cu ce mi-a facut mie viata mai buna? Cu IPAD-u’? Asta inseamna „dupa un crestin” fapte bune? Ce sa invat de la el? Ca a fost un obsedat de tehnologie sau ca in acelasi timp, desi plin de bani, a fost un om extrem de reticent la actiuni caritabile? Va asteptati la efecte benefice, d.p.d.v. uman de la progresul tehnologic? Priviti ceva mai atent. Ceea ce se dorea a fi o apropiere prin mijloace de comunicare mai rapide si lejere este de fapt mai ineficient in a construi relatii interumane decat sezatoarea taraneasca. A comunica fara sa te privesti in ochi e dezastru.
  Cand aud vorbe de genul: „Nu am fi avut multe, daca nu era el!” ma apuca groaza. Multe ce? Care anume sunt „lucrurile bune”, fara de care (offf) atat de greu ne-ar fi fost? Si daca nu era ereticul asta, oare nu avea Satana de unde sa aleaga un altul?
  Bai fratilor … crestini suntem sau ce? Avem minte sau care-i treaba?
  Cu privire la rugaciune, asta intr-adevar este cel mai bun lucru care se poate face pentru acest ratacit. Ba chiar mai mult. Poate ceva pastori ar trebui sa se apropie zilele astea de el, sa-i puna in fata viata si moartea.

  • Marius David zice:

   bateţi cîmpii, domnule… şi fără graţie.
   În primul rînd este vorba de o fiinţă umană şi una care gîndeşte destul de complex spre deosebir ede alţii pentru care s-au făcut filmele cu cowboy, cei cu pălărie albă sînt personajele bune…
   este simplu să deduceţi cine sînt cei cu pălăriile negre.

   Succesuri la vizionat

 11. Alex zice:

  Ideea din titlu ar trebui să ne dea mult de gândit! E mare lucru să ştii să te retragi de pe ….”scenă”, atunci când trebuie.

 12. Cred ca este evident…demisia lui a venit tocmai pentru ca nu este ,,lider spiritual”…ci om !

 13. Pingback: Dacă Steve Jobs ar fi fost pastor … | Marius Cruceru

 14. Marinel zice:

  A murit Steve Jobs! 😦
  Pentru cei care îl contestă pe Steve Jobs, un motiv de satisfacţie: a mai murit un păcătos (unde o fi satisfacţia?…)
  Pentru cei care au înţeles geniul lui şi drama lui spirituală, un motiv de regret: a murit şi nu ştim în ce stare spirituală a murit.
  Pentru toţi, fie contestatari, fie oameni care l-au apreciat: MEMENTO MORI!

 15. Pingback: Trăieşte-ţi fiecare zi precum ultima, într-o “bună” zi sigur vei avea dreptate – Steve Jobs | Marius Cruceru

 16. Pingback: Despre Steven Jobs…. din România, la un an după moartea sa (2011 – 2012) « Platforma Radar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.