Comando pentru Dana (Boala Lyme)

Dacă va fi fost bun la ceva blogul acesta a fost în primul rînd pentru oameni precum Matia, Silvian şi alţii. Multe s-au întîmplat pe aici, dar cele mai bune lucruri vor fi fost acestea, faptul că acest spaţiu a devenit o simplă conductă prin care s-au scurs rugăciuni şi resurse dinspre oameni spre alţi oameni.

Silvian a reuşit, cu ajutorul lui Dumnezeu, dar şi cu ajutorul vostru, Matia a reuşit, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu ajutorul vostru… Acum este din nou la operaţie în Statele Unite.

Acum sîntem într-o situaţie foarte delicată şi ca biserică, dar şi ca familie. Vă mai amintiţi de Dana Achim? Am ezitat să pun istoria ei pe blog pentru a nu fi acuzat de discriminare faţă de alţi enoriaşi, pastor fiind. Îmi asum acest risc, ca unul care am fost încurajat şi susţinut de familia Achim prin rugăciune şi nu numai tocmai în munca de pastor. Au fost zile în care am vrut să renunţ la pastorală în Biserica din Aleşd şi tocmai rugăciunile, sms-urile şi cuvintele de bine venite de la ei şi alţi cîţiva m-au încurajat să continui.

Dana se ruga tot timpul pentru bolnavi, era prima care îi vizita. Acum biserica se roagă pentru ea şi ea este cea vizitată.

De mai bine de trei ani suferă de o boală cumplită. Nimeni nu a găsit diagnosticul pînă acum, dar Dumnezeu lucrează în multe feluri şi în multe chipuri. Uneori chiar şi prin bloguri.

Pe o ureche mi-a intrat povestea lui Silvian, pe cealaltă mi-a intrat povestea Danei. S-au întîlnit în creierul meu şi, spaţiul fiind destul de mic, s-au făcut imediat legăturile: s-ar putea ca şi Dana să fie bolnavă de Lyme. Nimeni nu o credea. A fost trimisă inclusiv la psihiatru, i s-au dat analgezice şi medicamente pentru liniştirea psihicului… Nu le-a luat. A intuit că este altceva.

Săptămîna trecută, după ce a fost la acelaşi medic de la care a primit Silvian tratamentul, s-au confirmat toată bănuielile noastre: Dana poartă pe picioare Lyme şi a ajuns într-un stadiu destul de grav.

Cum arată Lyme? Vezi şi AICI.

Citiţi la aceste link-uri povestea lui Silvian:

Ce mai face Silvian?

Silvian – update

Povestea mea Lyme 1 … “La început am fost … eu normalul”

Povestea mea Lyme 2 … “Plîngeam cu toţii…”

Povestea mea Lyme 3: “Ghetsimani… tumora”

Povestea mea Lyme 4: “Calvarul învierii …”

Ca şi pentru Silvian, este nevoie în primul rînd de foarte multă rugăciune, dar şi de fonduri pentru tratament.

Silvian este bărbat şi tratamentul era să-l dea gata. Dana este foarte foarte slăbită şi există temeri că nu va rezista tratamentului extrem de dur. Aceasta este prima pricină de rugăciune.

Acum trebuie început tratamentul cu imunoglobulină. Primele doze costă în jur de 2500 roni (aproape 900 de dolari, circa 650 de euro), după care, dacă trupul va fi pregătit să reziste ataculului cu antibiotice puternice, urmează o perioadă lungă de tratamente scumpe. Aceasta este numai prima fază a tratamentului care se poate întinde chiar şi pînă la 10.000 de dolari sau 7000 de euro.

Nu ştiu de ce face Dumnezeu lucruri de acest fel. N-am răspunsuri de scos din pălărie, dar ştiu un lucru, că acum este vremea ca cei care au fost susţinuţi în rugăciune de această familie cu opt copii, să-şi întoarcă altcumva binefacerea. Familia Achim ne-au fost suporteri în lucrare şi rugăciune, au purtat pe genunchi zeci de nume de misionari şi lucrători, i-au primit în casă şi i-au găzduit pe studenţi. Fratele Ghiţă i-a purtat în misiune ca şofer şi i-a ucenicit prin Albania, Bulgaria, Republica Moldova, Turcia. În tot acest timp, cît el era plecat, Dana stătea cu cei 8 copii acasă. Prin familia lor au trecut fete fără părinţi, care şi-au găsit sfat şi îndreptare.

Biserica noastră ştia ce bolnavi are din rugăciunile Danei. Acum îi simţim lipsa. Abia poate să stea în picioare.

Cred că o putem ajuta cumva pe această femeie de numai 40 de ani, dacă Domnul va voi, să îşi vadă prima nepoţică peste trei luni. Ghiţă şi Dana vor deveni cei mai tineri bunici pe care i-am cunoscut pînă acum. Onisim şi Abigail (fata cea mai mare) le vor dărui o nepoţică, cu bunăvoinţa lui Dumnezeu.

Deocamdată ne rugăm ca Dumnezeu să îi ajute să treacă peste aceste încercări cu bine şi să o vedem pe Dana din nou lîngă copiii ei, cu putere să îşi ţină nepoţica la prima băiţă.

Vineri este zi de post specială pentru ea.

În Dumninica din 19 iunie vom avea o colectă specială la Biserica din Aleşd pentru familia Achim.

Pentru aceia dintre dumneavoastră, din ţară sau din diaspora, care doriţi să ajutaţi, aici sînt conturile:

Conturile sînt la Banca Transilvania, Titular Achim Gheorghe,

cont in LEI

RO53BTRL00501201E07392XX

cont in EUR

RO28BTRL00504201E07392XX

cont in USD
RO77BTRL00502201E07392XX
pentru ultimele două
cod SWIFT: BTRLRO22BHA

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Întrebările lui Ghiţă, Biserica Baptista, Oameni, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

45 de răspunsuri la Comando pentru Dana (Boala Lyme)

 1. Nicu Oros zice:

  Domnul sa se indure de sora Dana. Dumnezeu sa poarte de grija (si prin noi) de aceasta familie.

 2. PaulO zice:

  Ne rugam! Parca nu e drept…

 3. Marinel zice:

  Cum să nu te rogi pentru aşa o situaţie? Vă amintiţi?

  „Visează deci, să pot păstra nădejdi care nu pier
  Şi lacrimi varsă ca să pot durerea să o port
  Să-mi porţi durerea de-a nu şti ce-nseamnă viitor
  Căci nu în vise am răspuns, ci-n mâna de Olar…

  Doamne, eu ţinta n-o cunosc
  Dar toate Tu le ştii!”

  Aşa am trecut eu prin încercări, aşa va trece şi sora Dana! Am această încredinţare!

 4. laurian emanuel s zice:

  Din relatare,inteleg ca sora noastra are un cont de rugaciuni deschis cu mult inainte…Propun ca toti cei ce acceseaza acest post,sa ne unim in rugaciune si sa mijlocim pentru ea !Chiar de azi,chiar de acum,dun acest moment !…Sunt incredintat ca vom vedea cu totii roadele investitiei noastre !

 5. elisa zice:

  Nu poate Dumnezeu sa o vindece?
  Ba da!
  Nimic nu e prea greu pentru un Dumnezeu atit de mare;
  care vrea sa indraznim sa-i cerem lucruri mari;
  cu toata increderea.
  Pentru bunatatea si credinciosia Sa ,prin care vrea sa mingaie pe copiii LUI;
  poate face TOTUL pentru minunata sora Dana si pentru copiii ei.

 6. elisa zice:

  Matia a trecut azi prin operatia de reconstructie a mandibulei;
  a iesit din operatie la 21.30 ora Romaniei;
  si este bine cu ajutorul Domnului.
  Este cu tatal sau in America, care tatic trebuie sa-l ingrijeasca zi si noapte.
  Rugati-va pentru el, sa-i dea Domnul putere;
  pentru ca e nevoie de o ingrijre minutioasa, atit ziua cit si noaptea;
  in terapia postoperatorie;
  ca Matia a nu-si smulga tuburile de drenaj si alimentatie.
  E totusi atit de micut: 1an ai 9 luni.

 7. Claudia N. zice:

  O sora din biserica din care fac parte sufera de boala asta: Lyme. Este paralizata de 4 ani si ceva , nu-si poate misca decat ochii, nu poate vorbi. De vreo 2 ani daca nu ma insel i s-a pus in final diagnosticul corect. Nu va puteti imagina prin ce a trecuta familia asta. Pe ea a tratat-o o doctorita pocaita din Targu Mures care se ocupa de bolnavi ce sufera de lyme. Daca ajuta cu ceva va pot pune in legatura cu familia aceasta sau sa luati legatura cu doctorita din Targu Mures.

  • Marius David zice:

   Da, neapărat vă rog să îimi daţi numărul de telefon al doamnei respective ca să îi putem pune în legătură pe cei din familia Achim cu dînsa.

  • 2nan zice:

   @ Claudia N. mai 18, 2011 la 2:27 pm

   Claudia N.

   la Târgu Mureş există 3 doctoriţe celebre pentru că se ocupă de lyme. Una dintre ele este, cum zici, pocăită. Cred că te referi la dr-iţa Simionescu Daniela Şumandea?

   Ar fi de folos să postezi aici numele şi un telefon (măcar de la clinica de boli indfecţioase) sau o adresă de email de contact.

   Mulţumesc!

   Silvian Guranda

   • Claudia N. zice:

    Da, este vorba de doctorita Sumandea Daniela. La o cautare rapida pe internet am gasit-o la Spitalul Judetean Mures, sectia boli infectioase ( http://www.spitaljudeteanmures.ro/index-1__21.html) . Am un numar de telefon de-al dansei de la familia in cauza amintita mai sus, dar nu stiu daca este un numar de telefon personal sau de servici. Nu l-as posta fara acordul dansei.

 8. elisa zice:

  Frate Marius,
  nu credeti ca ar fi bine sa facem un lant de rugaciune pentru sora Dana?
  Cred , si stiu, ca Domnul poate face minuni;
  cred in raspunsul Lui la rugaciune.

  • Pomisor zice:

   Doamna Elisa, se pare ca aceasta cauza nu prea mai poate fi accesata in acel spatiu de ieri seara (17.05, ~18) cel putin de mine… Personal as verifica terenul… sa vad de ce…
   (Ma rog printre putinele cauze in care m-am implicat mai activ.)

   • elisa zice:

    Pomisor,
    nu am inteles ce doresti sa spui.
    Eu spun clar si raspicat: Marit si Slavit sa fie Domnul;
    care poate Totul !
    Credinta sa avem, cit un bob de mustar.
    Pentru familia sorei Dana, pentru dragostea ei fata de Biserica lui Hristos, pentru bunatatea cu care s-a ingrijit de altii;
    cit si prin Marea Bunatate a lui Dumnezeu;
    cerem Domnului sa o faca bine!

  • Marius David zice:

   ba da, să ne rugăm, nu cred că sînt în stare să organizez un asemenea lanţ virtual
   la noi în biserică ne rugă oricum

 9. vio zice:

  Sa ne rugam, maine la ora 10 trebuie sa fie la Cluj,
  E un drum foarte greu de suportat pentru sora Dana.

 10. Marina zice:

  Domnul să se îndure de sora Dana, sunt convinsă că banii necesari pentru tratament vor veni, doar să reziste la acest tratament, despre care am înţeles că este dur.

  În legătură cu căpuşele, aş dori să precizez ceva, în caz că ar fi de ajutor: acum ceva timp am fost cu mama la iarbă verde. Când am venit acasă şi ne-am dezbrăcat, am vazut un punct negru destul de măricel pe piciorul ei şi, când m-am uitat atent am vazut ceva de mărimea unei buburuze, puţin verzui la culoare. Am vrut să i-o scot, dar am observat că nu vrea să iasă afară din piele, şi cu piciorusele tot intra în piele continuu, parcă înota. Nu am forţat nota şi ne-am dus la Urgenţă. Acolo medicul i-a pus acetonă pe căpuşă, a lăsat-o să amorţească şi doar după aceea a scos-o cu o pensestă. Tot medicul acela i-a spus că e căpuşă, iar dacă nu e scoasă afară intră sub piele şi de acolo în corp şi poate produce o boală gravă.

  Sfatul lui a fost ca atunci când mergem la iarbă verde să avem întotdauna cu noi o sticluţă de acetonă, sau benzină, să ne verificăm mereu unii pe alţii pe piele şi, dacă vedem ceva de genul acelei insecte să o anesteziem cu acetonă, să lăsăm câteva minute până nu mai mişcă deloc şi abia apoi să o scoatem afară cu penseta. S-ar putea că nu simpla muşcătură a căpuşei să producă boala Lyme, ci faptul că intră total în corp, ca apoi să distrugă încet dar sigur sistemul nervos. Însă nu sunt sigură. Cred că medicii care au întâlnit cazuri asemănătoare ar putea şti mai multe despre asta.

  • caroline zice:

   In Romania nu cred ca se fac tratamente eficiente pentru aceasta boala.
   Am o cunostinta care a facut tratamentul la Spitalul de Boli Infectioase din Targu -Mures si nu a dat rezultate.
   O cunostinta a colegei mele s-a tratat de aceasta boala in Ungaria la Dr. Bela Boszik.
   Domnul sa o intareasca pe sora Dana.

  • Claudia N. zice:

   Daca esti muscat de capusa cel mai indicat este sa mergi la medic si sa iti faci un test de borelia. Un tratament cu antibiotice rezolva problema daca este depistata chiar la inceput. Se mai numeste si boala cu 1000 de fete pentru ca nu se manifesta la fel la toata lumea si este destul de greu de depistat fara un test.

  • Marius David zice:

   da, bun sfat, mulţumim!

  • 2nan zice:

   @ Marina mai 19, 2011 la 8:58 am

   Marina

   citeşte te rog aici că NU trebuie folosit nici spirtul, nici acetona, nici uleiul sau benzina etc. la scoaterea căpuşelor.

   Iată aici cum se scoate şi cum NU se scoate o căpuşă (6 video).

   Mulţumesc!

   Silvian Guranda

  • Dan Pocol zice:

   Hi Marina .

   Locuiesc intr-o zona afectata de multi ani de invazia de capuse, aici populatia este educata cum sa se comporte in cazul muscaturii de capusa si un lucru este clar, in nici un caz sa pui pe ea : acetona, alcool, otet sau alte chimicale ( nu stiu de unde debiteaza doctorul de la urgenta asa ceva ). Se scoate simplu cu penseta si se poate trimite la laborator, daca vine de la laborator stirea ca ar fi fost infestata poti sa mergi la doctor si sa te consulti, daca nu .. ai scapat.

   • Marius David zice:

    Corect, daţi atenţie la ce spune Silvian pe lyme.ro.
    Nu vă apucaţide scos căpuşele „după ureche”. Substanţele respective le determionă să vomite în voi tot conţinutul invectat. Scuze de imagine, dar poate că foloseşte cuiva.

 11. elisa zice:

  Marina,
  capusa care da boala este ff mica, ca marime, spunea cineva care a avut boala;
  nu e capusa obisnuita, cum am vazut la tara pe animale, care primavara sunt in numar f mare .

 12. Pingback: Update Dana Achim (Boala Lyme) | Marius Cruceru

 13. Teodor zice:

  Suferinţă-ngăduită…

  Suferinţă-ngăduită ,
  mi-este greu să te primesc
  Şi mă-ntreb ca orişicare
  Cu ce scop venit-ai oare?
  Eşti tu doar o încercare,
  poate mică ,poate mare,
  A credinţei mele-n Domnul?
  Sau eşti poate o mustrare,
  o pedeapsă spre-ndreptare
  Pentru slaba mea credinţă
  pentru multa-mi neascultare?

  Dar, nu cumva tu eşti un mijloc,
  ca prin rana ce mă doare,
  Domnul să-Şi arate slava
  şi puterea Lui cea mare?
  De-a aduce mângâiere,
  pace şi încurajare
  La atâtea inimi care
  încă nu-I cunosc iubirea
  Şi-s cuprinşi de disperare?

  Suferinţă nedorită,
  de la Domnul dacă vii,
  Eu mă rog să am putere
  ca înţelegându-ţi rostul
  Să te port cu bucurie,
  cu încredere deplină,
  Că lucrezi spre al meu bine
  şi spre-al celor necăjiţi.
  Iar de vei rămâne-o vreme,
  să mă însoţeşti pe drum,
  Mai cu drag şi har pe Domnul
  să-L slujesc decât acum.
  Şi de câte ori durerea
  mă va apăsa din greu
  Şi vor curge lacrimi multe
  Eu să pot privi la Isus,
  care-a suferit pe cruce
  Şi-a murit şi-n locul meu.

  Suferinţă trecătoare ,
  cum e viaţa pe pământ
  Dacă azi cu-amare lacrimi
  mi-e obrazul meu brăzdat,
  Domnul Isus le va şterge
  după cum El a promis,
  Căci ştiu că vine-o zi cu soare
  care nu e trecătoare,
  Ci va fi aşa în veci.

  Şi nu va mai fi nici moarte,
  boli, necazuri şi durere,
  Nici păcate nici ispite ,
  Răutăţi, minciuni, himere,
  Ci doar pace , bucurie
  şi o sfântă părtăşie.

  Suferinţă neaşteptată,
  ai venit aşa de-odată
  şi aşa vei şi pleca…
  Însă cât mai stai la mine ,
  voi preface a ta durere
  În adâncă cercetare,
  pocăinţă şi-nchinare
  înaintea Tatălui.
  Iar din lacrimile mele
  scurse-n timp de rugăciune,
  Să răsară o putere,
  dragoste şi mângâiere,
  pentru cei descurajaţi
  Ca să poată şi ei spune:
  că azi „se întorc din lume”
  ca să fie vindecaţi.

  Aşadar, iubit prieten,
  care suferi mai din greu,
  Nu privi doar la necazuri
  ci mai mult la Dumnezeu.
  Că nu-i rană să nu poată
  Medicul cel bun lega,
  Iar, de-o-ngăduie o vreme,
  este tot spre slava Sa
  Şi spre mântuirea ta.

  de Groza Teodor
  25 martie 2004
  Vişeu de Sus

  Scrisa in vremuri de suferinta si grea incercare…
  Domnul a avut mila de mine.
  Ma rog sa aiba si de sora Dana si de toti cei aflati in situatii asemanatoare.

 14. horvathliviu zice:

  Din pacate avem de-a face cu doctori care nu sunt sensibilizati decat de bani, sau cu doctori prosti. Rar gaseseti un doctor fara arginti si priceput. Din pacate, odata cu exodul doctorilor buni, va creste si nenorocirile in domeniul medical.

 15. Pingback: Noutăţi despre Dana (Boala Lyme) | Marius Cruceru

 16. eu zice:

  parca sunt copiii din Sunetul muzicii

 17. Pingback: “În mustrarea şi învăţătura Domnului” – despre binecuvîntare de copil şi pedagogia noutetică | Marius Cruceru

 18. tibi zice:

  nu stiu cati pot intelege drama familiei ACHIM.este in ocean si noi incercem sa-i aruncam ceva (colacul de salvare).Pt.sora dana singurul colac de salvare este la DUMNEZEU.DOMNUL sa-l intareasca pe fratele ACHIM si sa binecuvanteze intreaga familie;pe fiecare copil in parte,inclusiv pe nepotica.sunt gata sa particip alaturi de voi la tot ce propuneti;rugaciuni ,post,doar sa ne informati.am trecut prin ceva asemanator , si foarte multi frati si surori si biserici sau rugat si pentru fiul nostru ALEX.am trait o minune.DOAMNE , TE rugam frumos ;fa o minune in familia ACHIM.amin.

 19. Pingback: “În mustrarea şi învăţătura Domnului” – despre binecuvîntare de copil şi pedagogia nomotetică versus paideutica noutetică | Marius Cruceru

 20. Marius David zice:

  Reblogged this on La patratosu and commented:

  Ştiu că Ionescu este mult mai cunoscut. Dana are 8 copii. Este atinsă de aceeaşi boală, la care rezistă eroic şi cu greu. Acum este vineri, ne-am rugat pentru ea, dar este descurajant cînd boala dărîmă tot ce s-a construit în aceste luni. Nu uitaţi şi de ajutorul financiar!!! Guvernul va sări în ajutorul actorului, nu şi în ajutorul acestei mame. În ajutorul ei va trebui să venim noi.

 21. Pingback: Ziua a patra: “hrana solidă se bea, apa se mestecă” | Marius Cruceru

 22. marian zice:

  mai este valabil anuntul, conturile mai sunt actuale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.