Încălzirea globală … a creierelor

Aşa cum era de aşteptat, toată lumea s-a înscris disciplinat la rînd ca să îşi dea cu părerea cu privire la Japonia şi cutremure. A venit azi şi rîndul ecologiştilor responsabili cu vegherea la încălzirea globală ….. et homo ecologi(sti)cus dixit: încălzirea globală a provocat toată povestea asta din Japonia.

Nimic mai clar. Nu ştiu alţii cum sînt, dar la orele de geografie noi am învăţat altceva despre felul în care este aşezată Japonia, cum că ar fi aşezată într-o zonă seismică şi că frecarea plăcilor tectonice, activitatea vulcanilor au legătură cu căldura, dar cu o altfel de căldură, care vine din altă parte şi nu de la eşapamentele maşinilor sau din burţile vacilor şi oilor.

Povestea asta seamănă prea mult cu această satiră. Dacă verzii interpretează totul prin lentila lor hermenutică, mă gîndesc acum la declaraţiile pe care le vor da asociaţiile feministe despre cutremurul din Japonia.

sursa big picture

vei mai multe imagini AICI.

Parcă aud:

în imaginile care au urmat cutremurului presa a discriminat femeile. Au apărut femei purtate de bărbaţi în braţe sau în cîrcă, ceea ce arată o gravă abatere de la egalitarismul de dorit în lumea în care trăim. Rugăm agenţiile de presă şi imagine să revină asupra setului de imagini spre a publica şi imagini în care femeile îi poartă în cîrcă pe bărbaţi.

Înţeleg eu că acest şir de evenimente ne pot tulbura şi miroase a lămpi supraîncălzite împrejurul nostru, cu toate acestea, aşa cum spuneam, să învăţăm de la poporul lovit de nenorocire calmul şi alungarea isteriilor în favoarea raţiunii şi, de ce nu, a cunoaşterii. Minime cunoştinţe de geografie de clasa a VII-a i-ar scuti pe activişti de penibilul unor asemenea declaraţii. Ştiinţa este rece! Să apelăm la ea cînd ne supraîncălzim!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Încălzirea globală … a creierelor

 1. naomi zice:

  Adevarul este ca Dumnezeu a mai dat un bobarnac Pamantului sa ne trezim, sa ne amintim ca avem un Creator care ne iubeste. – parerea unei femei – 🙂

 2. Agnusstick zice:

  Pe de altă parte, ecologiştii cam au dreptate în privinţa centralelor atomoelectrice. Dacă nici măcar japonezii nu au reuşit să le facă suficient de sigure pentru a rezista la un cutremur de 9 grade, nu ştiu cine poate. Dar a contrui o centrală atomică lângă Tokyo şi a te vedea în situaţia de a fi transformat o imensă metropolă într-un loc nelocuibil… Unde poţi muta de azi pe mâine zeci de milioane de oameni? E mult mai rău decât Hiroshima şi Nagasaki la un loc.

 3. Paul Dan zice:

  Invit cititorii sa citeasca si postarea aceasta: http://ioan8.wordpress.com/. Este un Manifest pentru Pocainta care ne priveste pe toti in contextul grav in care se afla intreaga umanitate.

  Pastor Paul Dan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.