De-a v-aţi ascunselea după lemn

Ce-i moartea? Un joc! Un joc de-a v-aţi ascunselea! Iubiţii ni se ascund pentru o vreme după lemn, lemnul sicriului, ca să ni se arate mai frumoşi după clipa atît de scurtă a anilor ce vor să vină.

sursa foto Adi Dume (a nu se folosi fotografia fără acordul fotografului)

Aseară am partipat la două priveghiuri. Doar la început, al priveghiul familiei Ile, apoi la priveghiul familiei Vila. A fost una dintre cele mai demne, serioase, ferite de excese seri de priveghi. Am admirat încrederea şi credinţa părinţilor, tristeţea demnă, pacea serioasă, cu toată tînjirea după reîntîlnire, cu toată greutatea despărţirii.

Astăzi, la ora 13 va fi înmormîntarea lui Dani şi a mamei lui, la Aleşd, capela orăşenească, în rit ortodox. La ora 14.00 va fi înmormîntarea Alexandrei, la Biserica Baptistă din Tinăud.

„Ce tineri! Aveau toată viaţa înainte”

s-a spus ieri.

„Dar AU TOATĂ VIAŢA înainte, abia acum au Viaţa. Ei trăiesc de-adevăratelea, noi murim în fiecare zi cîte puţin, ei au trecut în adevărata viaţă. Noi mîine vom muri şi mai mult. Pentru noi vin ani, luni, săptămîni şi zile. Pentru ei nu mai există timp. Pentru noi a venit, iată, seara, ei trăiesc tot timpul în plină zi. Pe noi ne bate luna şi soarele, arşiţa şi frigul, pe ei îi luminează Faţa lui Dumnezeu şi arşiţa nu-i mai bate, noi avem lacrimi, lor le şterge Dumnezeu însuşi lacrimile din ochi (Apocalipsa cap. 7)”

Alexandra şi Dani n-au murit, s-au mutat numai. Au trecut din curgere în veşnicie, dar…. se joacă puţin de-a v-aţi ascunselea după ….. LEMN, lemnul sicriului de această dată. Se ascund, cum s-au ascuns aseară în spatele plăcilor mustind încă de sevă din copacii tăiaţi de curînd, dar se ascund numai pentru o vreme. Şi unuia şi altuia aseară le erau pitite trupurile în satin şi scîndură, în trunchi şi dantelă, dar, cînd … se vor feri de după lemn şi piatră … după ce ne vom fi ascuns şi noi pentru o vreme, atunci cînd mormintele se vor deschide şi lemnul va crăpa….

Hristos a înviat!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, lacrima din colțul ochiului, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la De-a v-aţi ascunselea după lemn

 1. MARCU DOINA-TATIANA zice:

  CE FRUMOS VA FI ÎN CER
  UNDE VREAU SĂ AJUNG ȘI EU
  UNDE NU MAI SÎNT DURERI
  CI ETERNE MÎNGÎIERI.

 2. Paul Pantea zice:

  Pesemne ca ideea, dl Cruceru, e din „De-a v-ati ascuns” de Tudor Arghezi. Dumnezeu sa mangaie si sa binecuvinteze familiile indurerate.

 3. Sebastian zice:

  😦 … pe el il stiam din vedere, coleg cu mine la FSE Oradea, cu un an mai mare.
  Maranatha!

 4. credinciosu zice:

  Foarte frumoase cuvintele scrise mai sus, frate Marius.
  Ma rog ca Dumnezeu sa mangaie familiile indoliate si sa ne ajute pe noi toti sa privim (inspre) si sa tanjim (dupa) dupa lucrurile lumii ce o sa vie.
  Maranatha!!!

 5. MARCU DOINA-TATIANA zice:

  O ,sfînt locaș,al meu sălaș
  La țărmul tău mă aflu eu
  Privesc nainte peste mări
  Oraș frumos zăresc în zări
  Cu străzi de aur ce nu pier
  E ȚARA MEA,SPRE CARE MERG.

 6. Andrei C. zice:

  Putem fi SIGURI că sunt luminați de fața lui Dumnezeu, că abia acum gustă din adevărata viață, că trăiesc în plină zi, că Dumnezeu le șterge lacrimile din ochi, etc?

  • Stefi zice:

   Au fost predestinati

  • Marius David zice:

   De ce nu?
   Totul este cum priveşti viaţa de dincolo?
   Dacă acolo nu este TIMP, atunci problema este rezolvată.
   DAcă priveşti veşnicia avînd succesiune temporală, evenimente în serie, în consecvenţă, atunci treburile se încurcă foarte tare.
   Dacă eliminăm TIMPUL, aici este problema noastră, nu, atunci lumea cerească trăieşte în acelaşi timp trecutul prezentul şi viitorul pe care noi îl aşteptăm să vină.

 7. Stefan t zice:

  Asa este toti vom trece pe acolo. Unii mai devreme altii mai tarziu. Macar cei ramasi sa invete sa pretuiasca viata prin calea Domnului si sa nu o risipeasca,pt ca e scurta fff scurta.

 8. viorica zice:

  La revedere ne-om vom vedea
  La revedere ne-om saluta
  La revedere pe viitor
  Sa ne vedem cu toti -n cer!
  Ne vom vedea ,acolo unde nu-i durere
  Ne vom vedea acolo dincolo de stele
  Ne vom vedea in dimineta fara nori…..

 9. Natanael zice:

  Pace.am si eu o intrebare…ce-i ce mor se intalnesc cu Dumnezeu?sau il vad pe Dumnezeu cat inca noi mai suntem pe pamant si nu s-a implinit numarul neamurilor?si…unde stau ei in acest timp,pana in ziua cand va fi rapirea…
  multumesc…

  multa pace.

 10. Pingback: Sîmbătă, 19 februarie, seară specială de tineret la Aleşd: “Să ne amintim de Dumnezeul lui Dani şi Alexandra” | Marius Cruceru

 11. Nicoleta zice:

  de alta parte,stim k tote lucrurile lucreaza impreuna spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu,si anume .spre binele celorce sant chemati dupa planul sau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.