Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
Iubitorii de cafea ar trebui să-i mulţumească lui Murad al IV-lea că a interzis cafeaua şi cafenele în Istanbul pentru că altfel n-ar mai fi emigrat patronii de cafenele în Italia, iar mai apoi în restul ţărilor europene pentru a face comerţ cu iubitul aliment. Eu unul, o urăsc la gust 🙂
Am scris aici despre istoria cafelei: http://beniamincruceru.wordpress.com/2010/10/12/pentru-toti-iubitorii-de-cafea-urasc-cafeaua/
da, mulţumim! 🙂
O cantată dedicată cafelei, ascultata i cafeneaua lui Patratosu’ 🙂
am pus-o bînd cafea.
Asta am invatat si noi in conservatorul de muzica din perioada comunista.
Intr-adevar J S Bach a compus şi 3 cantate laice: „Cantata cafelei” alcatuită din 10 părţi, „Cantata ţărănească” compusă din 22 de părţi şi „Alegera lui Hercule”compusă din 13 părţi. Total 45 de părţi. În rest a mai compus nişte muzică destinată cultului: 248 de cantate numerotate, 13 nenumerotate de către exegeţi, şi încă 20 aflate în anexele catalogului BWW. Total 1437 de părţi instrumentale ,vocale şi corale !!! Mai departe judecaţi voi ! Ceea ce ar fi interesant de remarcat şi comentat ar fi faptul că J S Bach, slujbaşul bisericii Sf Toma credincios evanghelic, la un moment dat a compus monumental Missa in si (Missa este expresia muzicală tipică catolicismului, la fel cum liturghia este tipică cultului ortodox).
Extraordinar!!!!!
şi mai trebuie să numărăm încă pe atîtea pierdute!
E gresit sa iubesti cafeaua ca si crestin? 🙂
Ca cafeaua nu-i…. ţigara!
Nimic mai adevarat ! Italienii sunt „doctori” in fabricarea cafelei.
Va recomand cu multa caldura tuturor celor care apreciati aromele unei cafele de calitate sa introduce-ti in meniul vostru zilnic 2-3 cesti de „FITNESS-COFFE ” , fie in varianta „FITNESS-ANTIOXIDANT-COFFEE” fie sortimentul „FITNESS-SENSUAL-COFFEE” .
Pe langa faptul ca nu veti fi dezamagiti veti constata faptul ca aveti ocazia sa beneficiati de multe avantaje legate de starea voastra de sanatate.
Tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati http://www.fitnesscoffee.ro si veti gasi acolo raspunsuri la multe din intrebarile pe care poate nici nu v-i le-ati pus pana acum , descoperind si cum o puteti procura.
Nu-mi multumiti ! Nu-i deloc meritul meu .
am mai vazut pagina pe care ai pus-o.. si stiam lucrurile acestea despre caffea , insa mi-a fost teama sa promovez asa ceva pentru ca anumititii Fratii si Surorii gasesc pricina de poticnire!