Boc cel mic „este… maaare, domle!”

S-au făcut foarte multe bancuri pe seama domnului Boc. Multe, dar nu atît de multe ca despre domnul Geoană. Am avut ocazia să fac cunoştinţă la Cluj cu nişte foşti studenţi de-ai dînsului. Se pare că pe atît de obositor cît este „pe sticlă” pe atît de fascinant este ca profesor. Numai laude am auzit! Eu unul închid radioul imediat ce începe să facă declaraţii la viteza a patra retorică.

Fiecare dintre noi avem feţe care nu se descoperă la faţa publicului, nu-i aşa?

Ei, ce m-a surprins pe mine zilele acestea este faptul că, deşi PNL şi PSD aruncau ameninţător cu amendamentele în sus, peste 2000 după unele numărători paralele, bugetul a trecut mai rapid decît ne aşteptam şi felul în care au fost respinse amendamentele celor două partide de opoziţie a indicat o nouă victorie a celui ironizat atît de mult din cauza înălţimii sale. (Compătimesc cu dînsul, pentru că şi eu am 1,68 şi o soţie mai înaltă! 🙂 )

Ce înseamnă acest lucru?

Poate că s-au trezit şi politicienii noştri din visurile de campanie şi şi-au dat seama că nu au ce face decît să voteze un buget de austeritate. Retorica populistă a PSD-ului a devenit penibilă.

Poate că sînt deja plictişi de dezbateri?

Poate că se uită peste gard la fondurile europene care nu vin, dacă nouă nu ne vine mintea la cap să punem rînduială în ţară?

Trebuie să admit că mă aşteptam la lupte mai mari, mai încrîncenate, dar se pare că luptele s-au mutat în curtea propriilor partide.

Cum va executa guvernul acest buget? Ei, aici să vedem dacă rezistă pînă la capăt guvernul Boc. După părerea mea mai are fix 8 luni de zile.

Pînă atunci… domnul Geoană şi domnul Antonescu s-au făcut mici, mici de tot, mai ales în ochii celor din propriul partid şi prin pierderea acestor mici bătălii bugetare. Dezordinea şi neascultarea domnesc în locul disciplinei de fier în PSD. PNLiştii îşi ridiculizează liderul pe la colţuri, în emailuri, prin cafenele.

Păcat! Regret că nu avem o opoziţie serioasă! Atît domnul Băsescu cît şi domnul Boc ar fi meritat o opoziţie crîncenă şi solidă ca să meargă bine ţara.

Pînă atunci … în crîşmele din România se va auzi

„Bre, e maaare, domle, dacă a reuşit el să treacă bugetu…. „

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Boc cel mic „este… maaare, domle!”

 1. Ce sa insemne oare ca si eu am o sotie mai inalta decat mine? hai sa constituim asociatia sotilor cu sotii inalte 🙂 .Pot spune cum odinioara spunea fr.Wurbrand: ” eu am o icoana in casa, o icoana vie, pe Sabina, ea inca nu are, dar mai are timp, am abia 86 de ani”, asa ca inclusiv din acest punct de vedere e mai inalta decat mine, pot spune si eu.
  Cat despre Boc si opozitie, mai ca nu as zice sa le fie de bine si unora si altora, ca doar s-au pus pe infulecat. E drept ca unii infuleca din portia din ce in ce mai slabanoaga la care cu neobrazare s-au asezat miseleste in timp ce marea masa a populatie o duce din ce in ce mai greu si din ce in ce mai multi raman fara locuri de munca, fara bani de rate, etc. iar ceilalti s-au pus si ei pe infulecat, se infuleca intre ei.Din multe aspecte suntem lasi si fara discernamant in ce priveste propria noastra tarisoara, in care Domnul ne-a asezat, pentru care in afara ca trebuie sa ne rugam, avem si datoria sa ne implicam, pana la pacat binenteles.Dar e mai comod sa stam pe la colturi, sa barfim ba opozitia, ba puterea, sa criticam ba pe unu ca nu da cu capu, ba pe celalat ca nu shuteaza mai puternic, in loc sa intram pe teren.Societatea civila e aproape inexistenta, din cand in cand dintre „boschetii” intelectualitatii se mai nazare cate o voce anemica ce urla ragusit precum lupu’ la luna, in loc ca acesta categorie sa fie un factor de echilibru in societate, un partener pentru managementul unei administratii care se doreste efiecienta, cu un rol bine definit intr-o democratie participativa.Unde societate civila, ca la noi cum se contituie o asociatie, o federatie, o uniune se pun ai nostri impotriva la ai lor, si ai lor ii bat pe ai nostri,si se rup ba in doua ba in trei, in functie de cati candidatie la conducerea suprema sunt, si uite asa se duc nazuintele celor care in mod real si normal ar trebui sa se simta aparati, protejati si reprezentati. Unele(a se citi majoritatea) dintre asa zisele organizatii ale societatii civile stau bine merci pe tushe, au cate 7 membri ca asta le impune statutul, si aia in-activi, daca-i intrebi de cotizatie, nici nu stiu cu ce se mananca, dar au in schimb un presedinte executiv, unul de onoare, si presedinte comitetului director, care au facut din aceasta functie o profesie si nu se vor dusi de vreo 20 de ani, adica de cand s-au constituit.Toate aceste lucruri ne influenteaza viata, si nu doar traiul ci viata spirituala, pentru ca in fiecare zi trece o zi si in fiecare zi mor(fizic si spiritual) oameni pentru care noi ai fi putut face ceva daca ne-am implica intr-o forma de organizare, democratica si legala binenteles.
  Poate ca v-am plictist cu aceasta apologhie, dar fratii mei, atata timp cat nu ne implicam, cat timp toata lumea sta in casa in fotoliu la privind la stiri, cand cei alesi voteaza legi de care Domnului nostru ii e scarba. Cat timp pe scena politica se intampla atatea lucruri pentru care ne doare sufletul pentru ca deciziile lor vor face ca din ce in ce mai multi oameni, semeni de ai nostri, rudenii, vecini, prieteni vor ajunge in fundul iadului, oare nu e timpul sa ne ridicam la „lupta” ??? Cel mai important sa ne rugam, dar si sa ne implicam, David nu s-a rezumat la ceea ce i-a spus tatal sau sa faca, ci a intrat in zona de risc.Nu ajunge sa stam inchisi in Biserici si sa strigam catre Domnul ca tara aceasta sa se trezeasca, trebuie ca fiecare dintre noi sa fim parte activa in aceasta trezire.Doamne patrunde prin Duhul Tau cel Sfant in fiintele noastre sa intelegem care este voia Ta cu viata noastra,amin.

 2. Am scris un comentariu mai devreme dar nu stiu din ce cauze nu apare in lista, poate ca ne saboteaza cineva, in fine 🙂
  In primul rand vreau sa spun ca si sotia mea este mai inalta decat mine, dar spun si eu in parte precum fr.Wurbrand, „am o icoana vie in casa, ea inca nu are, dar am abia 86 de ani, asa ca mai e timp sa aiba si ea”, cu alte cuvinte e mai inalta decat mine in doua privinte.Domnul sa binecuvanteze toate sotiile mai inalte decat sotii lor si toti sotii mai mici decat sotiile lor si vice-versa.
  Dar ca sa ma refer la cele discutate in material si disputate in parlament in ultimele zile, fara sa barfim, nu de alta, dar n-as vrea sa ma gasesc in ipostaza barfitorului ce se aseamana, spunea cineva, cu un pantof vechi la care nu-i sta limba niciodata la locul ei.
  Putem observa cu ochiul liber,ca alta varianta nu avem mai la indemana, ca e pe cale sa inceapa marea infulecare, unii cred ca deja si-ai facut calcule si stiu pe unde isi vor petrece vacantele parlamentare si care vor fi rudele care le vor spala fata mereu nepatata de neobrazarea declaratiei de avere.Cei mai jmecheri ce au stiut si riscat sa scuture cu abilitate buzunarele de la izmenele bugetului public in campania prelungita, vor infuleca cu nesat nesimtit de pofticios din felia ciolanoasa a unui bujet slabanogit de crizati si criza. Unii dintre ei, desi din aceasi haita, dar care n-au fost in pozitii cheie, au lipit abtzibildul partidului pe pungile burdusite cu brichete colorate, pixuri,niscai zahar si faina alba pentru coliva de la pravalia burghezului, impartite „sarantocilor si taranoilor” . Acesti „sarmani” care fac eforturi sa se mentina in marea masa a aparatului si masinariei de partid, care nu precupetesc nici un efort pentru a tine „plebea” intr-un prag limita, tocmai pentru ai manevra si cumpara din 4 in 4 ani, ei ” sarmanii aplaudaci”, vor jumuli cate un oscior ce cade de la masa stapanilor, ba ca sef la agentia ce urmeaza sa se infiinteze in cadrul agentiei pentru urmarirea beneficiilor si beneficiarilor trambitzatelor fonduri structurale, ba ca simplu angajat insarcinat cu urmarirea celor ce-i urmaresc pe primii, de fapt cam astea vor fi singurele posturi deblocate sau redenumite in sistemul bugetar.Dar mai avem o categorie, cei ramasi pe din afara, adica altii,restul, de ex. „mai Viorica, ciuruitzii”,etc. , ei, cei care au avut nesansa sa nimereasca cu capul gol direct in zidul nemilos si rece al opozitiei, astia, treziti din buimaceala si euforia castigarii alegerilor pierdute, au inceput sa se infulece intre ei, indifferent daca sunt din primi cazuti sau transa a doua.
  E de rasu-plansu, desi nu am avut nici pofta si nici timpul necesar sa diger declaratiile politice nici ale celor de la putere nici ale celor din opozitie cu privire la bugetul pe acest an, pot spune ca in superficialitatea mea, ma pronunt intr-un dez-acord total fata de modul in care se manifesta intreaga clasa politica.
  Nu vreau si nici nu imi permit o radigrafie a sistemelor de valori politice din Romania, doctrine, programe, proiecte, declaratii politice si politici publice, dar imi pot da seama fara tagada, ca nu mergem intr-o directie care sa aduca propasire nici materiala nici spirituala a locuitorilor tarii noastre, pentru si impreuna cu care ma declar in mare majoritate consternat.
  Dincolo de faptul ca de fiecare data cand avem ocazia, facem terapie de grup, ne plangem unul pe umarul celuilalt, sunt lucruri si stari care le putem identifica ca fiind cauze fundamentale in mersul acestei tari, ce pare din ce in ce mai afectata de boli si infectii cangrenoase ale sistemului politic de care nu mai vrem, nu stim, sau nu dorim sa ne vindecam.
  Vorbim de innoire,discutii interminabile despre prospetimea clasei politice,sedinte peste sedinte, communicate de presa, conferinte si congrese, programe de restructurare si reorganizare a partidului, rezultatele sunt aceleasi.
  In lipsa unei societati civile bine conturate, sanatoase, care sa influnteze politicile atat la nivelul programului politic de partid aflat in cursa politica, dar mai ales guvernamental si alte institutii de rang ale statului si pana la nivel de politici in administratia publica de comuna, cei aflati la carma si cu fraie de putere in sfera politica si de stat conduc tara dupa bunul plac si de cele mai multe ori fara discermanat pentru baza societatii in centrul careia se afla OMUL.
  Societatea civila se afla intr-o stare pe care mi-e greu sa o definesc, tocmai pentru ca datorita implicatiilor anemice, rezulatele sunt ineficiente si de cele mai multe ori nu pot fi cuantificate.
  Una dintre repercurisunile inverse care se rasfrang asupra societatii in ansambul pe acet fond este faptul ca politicienii si decidentii care poseda anumite pozitii nu raspund in fata nimanui si fata de nimeni pentru erorile si managementul defectuos, ceea ce le da o imunitate nelegitima dar benefica pentru oligarhiile care i-au propulsat.
  Noi, cei care stam pe margine, ne rezumam in cea mai mare parte la simple supozitii, critici sterile care nu au nici o finalitate reala si concreta, in loc sa iesim din anonimat, sa ne mobilizam pentru a mobiliza, atat in favoarea noastra ca indivizi cat si pentru comunitate in general, dar cu atat mai mult pentru a ne constitui ca un partener de incredere pentru managementul comunitatii careia ne adresam.
  Organizatiile societati civile sunt divizate, ineficiente si fara raspundere, pe fondul dorintei din ce in ce mai accentuate a populatiei de a se spijini pe centrale organizate cu piloni puternici in societatea civila, paradoxal, ne manifestam cu o atitudine de reflux fata de ideea de coalizare pentru obiective care nu pot fi atinse individual si imediat.
  Actuala clasa a intelectualilor care s-au constituit in diferite forme de asociere asa size representative, isi risipesc resursele in lupte intestine din interiorul propuriilor organizatii, iar altele, au fost constituite de anumite persoane, cu scopul clar dar netransparent, pentru a beneficia de finantare indifferent de sursa, bugete locale pana la fondurile structurale.
  O alta categorie sunt sindicatele care se zbat pentru popularitate iar liderii acestora, asezati in fruntea acestor organizatii de 20 de ani, au facut din aceste functii o profesie, stiut fiind si faptul ca impart beneficiile un patrimoniu sindical impresionant care apartine intregii societatii care cu voie de nevoie era inregimentata sindical, dar pe care l-au revendicat fara contestatari.Sindicatele au fost in multe cazuri, rampe de lansare pentru anumiti lideri care au avut unic obiectiv accederea in structurile politice si parlamentare.
  Cred ca am scris sufficient, desi ar mai fi multe de spus cu privire la subiectele politice si societatea civila, desi tema subiectului era bugetul, si unii decidenti politici, am dorit sa scot in evidenta aspecte care denota in fapt ca mare parte din vina pentru multe aspecte care nu ne convin si deranjaza, consta in implicare deficitara sau mai exact neimplicarea multor persoane cu potential in luarea deciziilor, desi avem aceasta posibilitate, multi citim acest material . E mai usor sa strigi de pe banca la cei care dau cu capul sau fenteaza pe teren, mai dificil e sa fii in lupta.
  David a primit o sarcina relativ usoara de la tatal sau,a ajuns la tabara s-a pus pe facut poze cu celularul fratilor sai si a revenit la harpa si oitele lui, nuuuuu!! el a ales sa intre in zona de risc, a gasit o oportunitate si nu a epuizat-o inutil, a adus izbanda poporului sau si a spalat rusinea de pe obrazul lor din fata filistenilor.
  Noi ne rugam pentru cei care ne conduc, ne rugam pentru trezire, si bine facem, trebuie sa continuam pana ne va asculta Domnul, cu mai multa pasiune, dar oare e sufficient???!!! Preferam cei mai multi dintre noi, sa stam in fotoliu la televizor cand alesii nostri decid prin legi si conduita sa de-a liber desfraului si urgiei.Cand se discuta de legea prostitutie si liberalizarea consumului de droguri ar fi trebuit sa ne adunam cu miile in fata parlamentului pentru a protesta,pentru a ne ruga in fata presedintiei, in fata guvernului, cati am fost din sute de mii de crestini???!!! NICIUNUL.Despre legea privind homosexuali, liberalizarea avortului si altele, unde am fost fratilor???????!!!!!!

  Dragul meu frate, vei afla cum s-a executat acest buget, ai putina rabdare, asta nu te va ajuta la nimik, vei afla si cate mil de euro am ratat in acest an din fondurile strcuturale la care contribuim din greu, noi, cei care ne incapatanam sa ne trezim la 7 in fiecare dimineata si muncim pe branci sa ne platim impozitele, vei afla si despre alte lupte din partid si din afara lor, dar vei mai afla ca indifferent daca Basescu si Boc ar avea opozitie serioasa ori una pogarjita, tara tot nu va merge bine.Fara Dumnezeu nu va merge bine, e chiar atat de dificil sa intelegem oare?!

 3. am facut o treaba de pomina, mi-au aparut ambele comentarii, ce ma fac acum?! va rog sa analizati si sa taiati ce nu va convine si e in plus, dincolo de asta, va cer iertare !Multumesc !
  Ps. oricum nu stiu cati se incumeta sa le citeasca, se pare ca am avut timp astazi de am trancanit atata, asa ca nu stiu cati vor observa ca e vorba de acelasi comentariu pus in haine diferite.

 4. integru zice:

  Man, da stiu ca unii sufera de „scriitita”! Radacina se traduce prin frustrare. Numai asa se poate explica faptul ca un comentariu sa depaseasca articolul… Mai nenea autorule de comentarii, chiar credeai ca cineva va citi tot carnatul ala? poate doar Marius Cruceru, ca noi astia mai necititi nu ne incumetam! 😀

  Indraznesc sa ii contrazic pe cei din baruri, draga Marius: Boc cel mic… a demonstrat ca este mic! Din pacate, as zice… Modul cum a trecut bugetul o demonstreaza, decredibilizandu-l. De asemenea masurile de pana acum.

  • Moromete zice:

   Omule, chiar Marius spunea acum cateva zile ca nu se poate progres fara frustrare. Nu exista pas inainte fara frustrare. Si zicala este evreiasca, astia care iau Nebeluri, asa ca astia stiu ce zic.

  • Marius David zice:

   Integrule, în comparație cu ultimele afirmații ale cuplului Geoană, Boc devine strălucitor.
   nu știu dacă ai sesizat ironia din articolașul meu…. tocmai asta este problema mea. Peisajul este jalnic, opoziția face ca un guvern articulat patologic și cu mari probleme de nume și persoane …să pare excelent.

   Vă puteți imagina România cu o prima dooamnă care face afirmațiile pe care le-ați văzut azi prin presă.
   Vorba lui Antonescu, doamna Băsescu a mai meritat un mandat.

   • integru zice:

    de acord. totusi, ma intreb ce o fi fost in capul presedintelui de l-a carat pe ala peste tot… la o adica are si el oameni de imagine, care ar fi putut sa anticipeze, mai ales in momente delicate ca acelea…

    si, ca sa inchei, din pacate, nu am avut o alta optiune in afara de Basescu.

  • @integru..
   O fi tradus si altii frustrare sau ce o fi, nu cred ca e atat de important, e un comentariu pe care l-am facut si gata, chiar daca nu are prea mult de a face cu subiectul in mod specific, la modul general am incercat sa fac o cursa partiala a unor aspecte ce consider ca intr-o oarecare masura influneteaza si aracterizeaza societatea(parere personala).Inainte de a eticheta ca frustrati pe unii sau pe altii, intreaba-te daca nu cumva esti si tu printre ei, recunosc ca ma simt pacalit si inselat de acest stat si reprezentantii sai politici, dar incerc sa tratez cat pot, incerca si tu.Unul ca fr, M.C, si altii ca el, care isi dedica mare parte din timp si resurse, contribuind pentru largirea imparatiei lui Dumnezeu,cu unul in plus insemna cu unul in minus pentru imparatia intunericului fac parte din cei care se silesc sa vindece ce se mai poate, hai sa incercam si noi.Nu au ei nevoie de avocat sa spun asta, nici nu vreau sa ma dau delfin in galeata cu asa ceva, dar ironia ta necesita o calificare pe care imi doresc sa o fi inteles. Iti doresc fericirea de a gasi un nou inceput.

 5. Zamfir zice:

  Nu vă râdeţi, bă! Că şi Fănică şel Baban era mic! Peste 2-300 de ani, ce chin pe bieţii elevi să înveţe despre Boc cel Mare şi faptele lui de vitejie.

 6. elisa zice:

  Integru9???????)
  am vazut si citit . 🙂
  unele si mai mari pe aici…

  Va rog a va ruga pentru Matia un bebelus cu tumora maligna mandibulara…si pentru parintii lui,Domnul sa faca Voia Sa..numai El stie ce e mai bine..

 7. integru zice:

  Well, eu ma refer la o situatie care sa indice cat de cat „win-win”. Nu e chiar cea mai potrivita modalitate de a te descarca, iar daca frizeaza ridicolul sau patologicul… 🙂

  Totusi, daca vi se pare ok, ma declar de acord cu dumneavoastra… Ba mai si pregatesc niste comentarii prefabricate, putin mai lungi si mai impregnate de frustrare decat cele de mai sus, pentru a acompania viitoarele articole! 😛

 8. Draga Marius, nu cred ca fost victoria lui Boc. Era previzibil ca bugetul sa fie votat. Oricum, nu va fi respectat. Interesul era sa vina banii de afara. Atat. Iar PSD-ul a spus-o pe fata. Cand e vorba de ciolan molfait in liniste, se face pace. Numai liberalii si-au permis pozitia contra, pentru ca au o istorie mai dreapta decat cea FSN-ista.
  O sa tinem minte anii 2009 si 2010 ca fiint o calamitate politica. Acum e abia inceputul. Si nu cred ca guvernarea asta are a trece de 2010. Ar insemna sinucidere.

 9. cristescu zice:

  Cred ca articolul de mai sus ne ajuta sa intelegem de ce e bine ca pastorii, teologii, cei care se ocupa in special cu Teo-logisirea sa nu se preocupe asa de mult cu „cele de jos”. Mi se pare si normal – atunci cand traiesti in „sfere inalte” e foarte greu sa intelegi mizeria din politica si sa ai impresia ca politica e fecioara. Sper ca nu urmeaza articole despre cat de priceputa e doamna Udrea si cat moral e d-l Oprea.
  P.S. Probabil fr. Marius nu cunoaste multe despre propunerile guvernului Boc – fara microintreprinderi, CAS la drepturi de autor si conventii civile sau ultimele nazbatii din domeniul legislatiei muncii. Toate astea in ultima saptamana…

  • Marius David zice:

   draga Cristescu,
   teologhisirea presupune si coborirea la cele de jos.
   nu nu am impresia ca politica este fata mare. N-a fost niciodata!
   Daca urmaresti articolele mai vechi, te veoi convinge că nu sint chiar atit de naiv.
   n-am spus nimic altceva decit ca domnul Boc, in ciuda tuturor previziunilor a trecut bugetul.
   daca citesti corect textul meu, observi tocmai ironia … daca intr-o asemenea situatie domnul Boc este un invingator, ce mici trebuie sa fie invinsii sai!
   Ai vazut ultima traznaie a doamnei Mihaela? Tipii astia chiar cred chestiunea cu flacara violet!
   Ei, intr-o aseemenea conjnctura si prin comparatie, doamna Udrea este decenta in declaratii.

   Am inceput sa cred ca domnul Geoana isi legitimeaza existenta numai ca sa il faca pe Basescu sa arate bine, iar pe domnul Boc sa il faca sa arate inalt.
   🙂

 10. cristescu zice:

  O fi dom’ Boc bun profesor, poate chiar si primar (dupa Funar), dar eu cred ca domnul Boc e la fel de mare ca domnul Geoana, fara Mihaela.

  • Marius David zice:

   Măcar Boc nu s-a făcut din orange violet. PSDeii acum s-au făcut violeţi la venele din jurul gîtului de cît se ţin să nu buşnească în rîs… de fiecare dată cînd îl văd pe domnu Geoană.

   Bine că flacăra nu doare! Învingem împreună!

 11. Calin zice:

  Io zic ca Boc are o mare calitate: a inteles sa fie premier de sacrificiu de aia a luat si multe masuri antipopulare, dar esentialmente necesare.

  Pe de alta parte, incercati sa va puneti in papucii lui, iar papucii lui tre sa alerge in momentul asta dupa incasari pt bugetul de stat. Numai la incasarile de TVA daca vorbim, e JALE, pt ca firmele nu incaseaza de la clienti si nu pot plati la stat. Eu ridic palaria in fata guernului BOC, pt ca au dat o lege ff buna la sfirsitul anului 2009, prin care ai dreptul la o esalonare de TVA. Daca nu era legea asta, cred ca inchideam firma luna viitoare. Si mai cred ca in situatia asta sunt zeci de mii de firme din tara asta.

  Marius, aici am gasit o mica explicatie de ce nu avem opozitie:
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/882677/SENATUL-EVZ-Bilant-2009-III/

  • Marius David zice:

   Da, şi asta este o calitate, să înţelegi cît este ceasul!

  • Ioan Popa Baciu zice:

   @Calin
   Da,Boc a inteles ca in aceasta perioada va fi dificil pentru majoritatea populatiei, ce putea sa faca saracu’ decat sa se puna la adapost atat el cat si partidul in frunte cu tov.Basescu de efectele crizei.Da, ai dreptate ca trebuie sa alerge dupa incasari,dar asta o face intotdeauna statul, se va zbate sa-mi ia din ce in ce maimult iar eu sa dau din ce in ce mai putin, asta e competitia.Daca tu ca patron de firma ai ajuns sa spui ce mare bine ti-a facut boc cu esalonarea TVA pe care oricum va trebuie sa-l platesti,atunci nu mai stiu ce sa spun, in mare parte tarile din UE au redus presiunea fiscala de pe firme in asemenea perioade pe cand noi cautam impozite in plus de pus in carca lor, vezi imp pe hot-dog, imp forfetar, etc. firmele nu-si incaseaza clientii, oare nu asta e unul dintre capitolele deficitare ale guvernului fata de acordul cu FMI, arieratele statului fata de firme, care la randul lor deschid un lant care afecteaza o masa mare a populatiei?!Subventiile(care sunt bani europeni) nu se platesc la timp, s-au dat cateva avansuri, pentru ca guvernul mai are de carpit unele gauri cu bani respectivi.Au inchis o gramada de firme, eu sunt pe puctul de declansa procedura la una dintre ale mele, si asta pt ca nu mai reusesc sa fac fata cheltuielilor, sa nu vorbim de cele care nu pot plati imp forfetar, in loc sa-i lase in pace sa incaseze ceva de la acele firme(peste 100.000 de firme), nu incaseaza nimic pt ca si-au suspendat activitatea, de unde sa mai suporti inca o plata din buzunarul propriu din moment ce buzunarul firmei e gol.

 12. Pingback: Tiger Woods, Budism şi Creştinism, domnul Boc cel Mare, « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.