Michael Jackson şi Radu Mazăre, aurul de 24 de K, Ceauşescu textier, disimularea în arhitectura neoprotestantă

A-dama a scris un excelent articol despre diferenţele dintre M.J. şi R.M., referindu-se în special la modalitatea în care fiecare dintre aceştia şi-au explicat gestul. A spune că Mazăre aduce vreun omagiu vreunei persoane de onoare sau că se retrage pentru reculegere este la fel cu numele dat vinului pe care M.J. l-a dat micuţilor pe care îi invita în patul său: Jesus Juice. Tipul care a amestecat Plaiboiul , cu imaginea de ganster, cu James Bondul, cu focurile de revolver trase la întîmplare, şi acum imaginea de ofiţer nazist este reprezentat de toate cele trei imagini.

Radu Mazăre, la modul în care s-a compromis pînă acum spurcă tot ce atinge. Ofiţerul german s-ar face ventilator în mormînt de atîta întors.

Pe aceeaşi temă şi în legătură cu păţania apare un articol în Evenimentul Zilei, vom citi cu nesaţ poveştile acestor oameni de onoare, cu adevărat onoare… pe cale de dispariţie … şi onoarea şi ei.

Tot în zona dictatorilor… Ceauşescu era un român perfect. Nu numai pentru că numele i se termina în „escu”, ci pentru că avea impresia că se pricepea la toate. IAtă un articol despre această tragi-comică faţetă a culturii muzicale de pe la noi.

Din aceeaşi epocă… pregătesc un articol legat cumva de articolul lui Augustin Ioan despre specializarea neoprotestanţilor în disimulare arhitectonică. Este în preparaţii şi documentare… Acesta este un lucru pe care l-a uitat sau despre care n-a ştiut respectatul teoretician arhitect, că neoprotestanţii n-au construit ce au vrut şi cum le-a căzut bine în perioada comunistă, ci cum au putut şi cum au primit aprobările. IStoria bisericii din Iaşi de pe Sărăriei este fascinantă la acest capitol. Poate că analiza dînsului ar trebui periodizată şi analizate separat situaţiile: pînă în 48, din 48 în 89, din 90 în anii 2000 şi acum, cînd avîntul construcţiilor a scăzut şi lumea se îndreaptă spre alt gen de construcţii.

Poate că ar fi interesant să vedem ce se întîmplă şi în perioada crizei, arhitectura de criză..

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Analize, dulce Românie, Linkomandări, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.