Despre veghere şi spaima cipurilor – profeţie în şase puncte

Ce părere am despre Cipuri, despre paşapoartele biometrice, despre faptul că trăim Apocalipsa? Am fost întrebat destul de des despre aceste lucruri în zilele care au trecut.

Am evitat răspunsul cu încăpăţînare. Credeam că sperietura va trece curînd şi înspăimîntătorii de serviciu vor mai slăbi în entuziasm. Nici vorbă! O „anumită parte a presei” continuă să întreţină o stare de „atenţie”, ca să mă exprim eufemistic, asupra acestor „informaţii”, iar profeţii proaspăt ridicaţi în aceste zile croşetează scenarii foarte sumbre îndemnînd ba la marşuri de protest, ba la nesupunere civica, ba, în cel mai glorios caz, nici mai mult nici mai puţin decît la martiraj.

***

Sînt în situaţia în care trebuie să îmi refac paşaportul şi o voi face cu seninătate. De fruntea mea şi de mîna mea nu se va atinge nimeni. Asta ştiu sigur.

***

S-a întîmplat ca tocmai în aceste zile să predic din MAtei 24-25, mica apocalipsă după Matei.

Ce spune acolo Scriptura? După o ironie crudă asupra cărturarilor şi fariseilor, este anunţat sfîrşitul, care este penelat în culori de apus şi răsărit, după care urmează şapte tablouri care au menirea de a ne învăţa ce înseamnă starea de veghere.

Voi reveni în detaliu asupra acestor şapte tablouri, cu  răbdarea dumneavoastră şi permisiunea Domnului.

Le voi lua pe rînd într-o serie mai lungă pentru a mă pregăti în primul rînd pe mine însumi pentru venirea Fiului Omului.

***

Pînă atunci:

1. Diavolul este mult mai subtil şi mult mai inteligent pentru a se lăsa deconspirat într-un mod atît de grosier, prin bloguri şi viziuni cataclismatice răspîndite prin ziarele confesionale de mîna a treia. Ce mă surprinde acum este că în mod neaşteptat blogosfera ortodoxă este foarte inflamată, neprotestanţii fiind mai paşnici. Noi am gustat demult acest fel de prostii şi cred că ne-am potolit deja. Sper.

2. Acest fel de îsterizări publice nu au cu nimic a face cu spiritul Evangheliei. Evanghelia ne îndeamnă la veghere TOT timpul, în toată vremea, nu numai la anumite timpuri şi vremuri, aşteptînd şi grăbind venirea Sa. Mi se pare suspectă această „ieşire din hibernare” a spiritului tocmai acum şi în aşa fel. În urmă cu ceva ani Internetul însuşi era Diavolul împieliţat în biţi şi pixeli, pentru ca acum să fie folosit drept cal apocaliptic. Nu simţiţi ironia istoriei?

3. Paşapoartele acestea  seamănă foarte mult cu orice fel de card bancar. O isterie asemănătoare a fost şi la apariţia acestora. Acest fel de mişcări sufleteşti fac mai rău. Slăbesc vigilenţa asupra lucrurilor cu adevărat importante, mutîndu-ne atenţia cu o periodicitate menită să nesimţească şi să bătătorească conştiinţele spre tot felul de draci închipuiţi: computerul, telefoanele mobile, cardurile bancare, scanerele pentru produse, codurile de bare, laptele praf, transplanturile, transfuziile de sînge şi margarina. Deplasarea punctului focal de atenţie spre nimicuri pentru a pierde din vedere esenţialul este una dintre specializările primare ale Diavolului. Mie mi se pare că tocmai asta se întîmplă. Strigăm lupul cînd trece o javră amărîtă şi care chelălăie de foame şi frig, dar nu vom mai fi crezuţi atunci cînd se arată leul care răcneşte şi caută pe cine să înghită, şarpele cel vechi şi lupul care vine să rupă şi să prăpădească.

4. Da, este ceva diferit, sînt date care se pot lua, date despre persoană etc. Dar oricine vrea să afle informaţii despre noi poate afla informaţii mult mai importante şi într-un mod mult mai brutal decît astfel. Ce am de ascuns cu privire la distanţa dintre ochi, culoare, înălţime sau istoricul medical? Dar am de ascuns documente din computerele mele, pe care nu aş dori cu nici un chip să fie accesate de vreun hacker, tabele de membri cu informaţii confidenţiale de la biserică, documente de serviciu, planuri strategice, ba chiar pozele cu familia. Cu puţin efort oricine îmi poate accesa desktopul de la distanţă. Atît timp cît stau conectat la reţea sînt mult mai vulnerabil decît dacă aş purta un paşaport din acesta biometric la mine. Mărunţişul este exagerat, adevărata problemă este minimalizată, drăcesc obicei.

5. Cred că în astfel de vremuri trebuie mai mult ca oricînd, în loc să ne uităm în noapte, să ne uităm la Odaia Luminoasă a Mirelui, în loc să batem cîmpii după undelemn, să rămînem pe loc în aşteptarea Mirelui, în loc să ne căutăm prin buzunări după ce n-avem, să ne uităm la ce avem, Mirele Însuşi. PRoblema celor 5 fecioare proaste este că „n-au stat locului ca proastele”. Exact aşa trebuiau să stea, ca proasta-n tîrg, în loc să se agite ca deşteptele deşteptate prea tîrziu. Au încercat să-şi rezolve rapid şi urgent singure problema. Vegherea în cazul fecioarelor însemna tocmai relaxare, statul locului, lipsa de îngrijorare şi lăsarea în voia drumului şi alaiului. Cînd nu mai ai undelemn recunoşti lipsa şi te laşi dus, umilit şi pocăit să ceri nu undelemnul de la cele ce au undelemn, ci permisiunea de a merge împreună, neluminaţi fiind. Acum, în astfel de vremuri trebuie să trăim normal. Aceasta este cea mai mare încercare pentru orice credincios în vremuri anormale, să trăiască normal, trăgînd doar cu coada ochiului spre astfel de lucruri. Problema unor creştini este că nu ştiu să stea ca oile proaste în aşteptarea Păstorului. Calm, liniştit şi senin. Oaia care-şi caută singură staulul se rătăceşte.

6. Discursuri de genul: „Acum este vremea martirajului, refuzaţi paşapoartele” este rizibil, penibil şi nedemn de vreun predicator, fie acesta şi stradal. Prin astfel de contexte se ridiculizează ideea de martiraj şi se dă prea mare importanţă spirituală unei piese de plastic şi hîrtie. Va veni şi vrema martirajului, dar aceasta nu este acum şi nu în acest fel. Vom semăna cu adventiştii pomeniţi de Steinhardt în Jurnalul FEricirii, care se lăsau martirizaţi de ceilalţi cînd erau duşi cu forţa la duş Sîmbăta.

IAtă că mi-au ieşit numai şase puncte. Semn rău…

Să rămînem în drum, prostiţi de arătarea Mirelui, ca oile, la aşa înţelepciune să ne ajute Dumnezeu!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Comentarii, Gînduri, In-text-esant, Meditaţii, Periegeza, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

83 de răspunsuri la Despre veghere şi spaima cipurilor – profeţie în şase puncte

 1. emsal zice:

  Vă mulțumesc că mi-ați răspuns la unele nelămuriri. Oricum, în alte state europene sau în SUA nu s-au iscat controverse teologice după impunerea pașapoartelor biometrice. Sau, cel puțin, eu nu am auzit de ele…

  • Marius David zice:

   Emsal, diferenţa dintre noi şi ceilalţi este că noi sîntem mai isterici. Iar călugării scăpaţi de sub autoritatea duhovnicească, care au prins gustul de celebritate şi s-au transformat în profeţi legate de chestiuni pe care nu le pricep păcătuiesc prin faptul că i-a luat valul celebrităţii. Isteria este un păcat şi nu cunoaşte graniţă nici la poarta mănăstirii.

 2. Ionel Condor zice:

  Ce ma deranjeaza nu sunt pasapoartele biometrice ci graba noastra de a fi primii la tot felul de chestiuni neimportante: incercam sa fim primii la biometrice, incercam sa fim printre primii la inregistrarea traficului net si conv telef samd , dar cand e vorba de chestiuni muult mai importante e vai de capul nostru, suntem mereu ultimii sau pe la coada.
  Oricum cu manifestatiile astea gen „opriti biometricele, jos cipurile, inapoi la tablitza si ceaslov” mai mult ne facem de ras in ochii celor care au uitat demult orice radacina religioasa, sau nici nu au avut-o niciodata.

  • Marius David zice:

   draga Ionel, asta spuneam şi eu. Această chestiune este mai puţin importantă ca cele 22 de milioane de avorturi, o altă Românie avortată faţă de care nici unul dintre culte nu s-a exprimat aşa de virulent.
   Românii au un talent nativ în a se face de rîs. Să ne trăiască!

 3. Pingback: Cipurile şi groaza adusă de ele « Trezire Spirituală

 4. Irina zice:

  daca te referi la mesajul parintelui Iustin, eu nu-l gasesc deloc penibil.S-a vrut un avertisment, o incercare de trezire, ca multi sunt neveghetori.

  Ca unii au devenit isterici…asta arata cat de mult tinem la viata noastra, la confortul nostru, la caldurica noastra, nu la Hristos.Vremea martirajului e zilnic,dar cand am auzit lucrul asta spus tare si clar de acest mare parinte duhovnicesc a inceput agitatia- vai, ce?chiar cum?chiar eu?chiar azi?

  din punctul meu de vedere a fost mai mult decat un simplu mesaj despre pasapoarte .

  • Marius David zice:

   draga Irina, nu mesajul este penibil, dar unele indemnuri de genul celor la care am făcut aluzie devin ridicole. Părintele Iustin este om şi omul este supus greşelii. Prostia ne dă tîrcoale tuturor. Este universală. Uneori cedăm, alteori ne ţinem bine.
   Sigur, preţul de plătit pentru creştinism este zilnic, dar ăla nu este martiraj. Să fim serioşi. Nu vă jucaţi cu termenii pentru a salva o prostioară chiar dacă asta este spusă ritos şi cu convingere.
   Asta este spiritul protestant, Irina, aici ne despărţim. Noi nu-l credem nici pe Papa 🙂
   Ascultarea, smerenia, plecarea capului sînt valori creştineşti în măsura în care raţiunea ne rămîne trează. Raţiunea poate fi şi ea înşelată, tocmai de aceea sînt suspicios, prudent cu oricine. În primul rînd cu mine, apoi cu ceilalţi
   Şi C.S.Lewis şi Steinhardt spun prostii, numai Domnul e infailibil.
   Părintele Iustin a spus o prostie. Cel puţin una. DAcă ar avea simţul umorului şi ar avea curajul autoironiei asta l-ar ajuta enorm.
   Sper că nu ţi-am rănit prea tare evlavia pe care o ai faţă de călugări
   Doamne ajută!

 5. Marius, tu scrii:

  „Şi C.S.Lewis şi Steinhardt spun prostii, numai Domnul e infailibil.
  Părintele Iustin a spus o prostie. Cel puţin una.”

  Dar ce te faci dacă în comentariul tău confirmi regula? Ne întoarcem de unde am plecat? sau pi r pătrat te ocoleşte? Pe mine nu, dar am o companie selectă… 🙂

  Un prieten.

 6. Irina zice:

  depinde ce intelegi prin martiraj. Uneori martirajul poate fi si psihologic, nu e neaparat sa fim dati la lei, sau ceva de genul.
  Sunt de acord ca ratiunea poate fi inselata, de aceea iubesc ortodoxia, se bazeaza pe Duh, nu pe ratiune :).

  nu stiu daca as putea sa spun ca am evlavie fata de calugari :), dar fata de marii duhovnici, marii traitori, am un respect deosebit. Sunt oameni care au dovedit si dovedesc prin fapte, nu prin vorbe, ce inseamna Hristos pentru ei, nu ca mine, vorbe si iar vorbe :).Acesti oameni vorbesc in Duh- poate ca noi avem impresia ca zic ceva, dar ei spun ceva mai mult. Nu stiu cum sa-ti explic exact, dar e aceea mesajul parintelui Iustin nu mi se pare nici ridicol, si nici cu vreo prostie in el. Simt in el adevarata dragoste si durere pentru noi.

  cat despre spiritul protestant de care spuneai- daca nu il credeti nici pe Papa :), de ce ii credeti pe Sfintii Parinti care au stabilit canonul biblic? ca Hristos n-a coborat din cer cu Scriptura gata tiparita in forma actuala, numai buna de tiparit si de raspandit prin lume :).

 7. Irina zice:

  adica vroiam sa spun ca nu sunteti chiar asa suspiciosi pe cat vrei sa dai de inteles 😉

 8. viorica zice:

  La voi e frica cu cipul ,la noi e cu criza economica si noua ordine mondiala .Primesc zilnic mesaj de la crestini infricosati de cea ce o sa se intimple .Nu pot sta linistiti in Domnul .Chiar o sora a avut criza de inima si se roaga sa vina peste ea si familie un cutremur sa moara toti sa nu ajunga sa fie prigonita pentru religie .Ii este frica ca se leapada de Hristos daca va fi prigonita.Va dati seama unde o duce Diavolul? Pastori la tv predica sfirsitul care va fi in 21 Decembrie 2012.Au facut legatura cu pirapidele Maia din Mexic unde s-a gasit un calendar si acesta este numai pina in 2012 .Doamne, ai mila de noi si nu ne lasa pe mana Diavolului ,care baga lumea in sperieti.Multumim fr.Marius pentru acest articol va linisti pe multi din oile prostute .Sinteti singurul care ati raspuns in legatura cu problema de care e ingrijorati multi dintre crestini .
  Eu deja am cipul de 7 ani pe pasaport . Stiu in cine ma incred si ca Dumnezeul meu este viu .

 9. viorica zice:

  Un indemn de la fratele nostru Ap.Pavel ,1 Tesalonoceni 4;11 ;”Sa cautati sa traiti linistiti,sa va vedeti de treburi ,si sa lucrati cu mainile voastre,cum v-am sfatuit”.

 10. elisa zice:

  Noi am fost deja pecetluiti de Duhul lui Dumnezeu,care ne va pazi de ceasul incercarii care va veni peste lumea intreaga.
  Cei sfinti nu se vor inchina niciodata fiarei,cu pretul vietii,Domnul sa ne dea putere sa-L slujim,si sa-L asteptam,asa cum ne-a zis:veghind ca sa nu cadem!
  Este si asta o ispita ,sa fim inversunati tare impotriva cipului de pe pasaport,pe care Viorica il are de 7ani . 🙂
  Sa fim dar treji,ca-n timpul zilei!

 11. Marius David zice:

  Draga Rasvan, sigur, şi eu pot spune prostii, de aceea autoironia şi simţul umorului mă ajută, atunci cînd prietenii întîrzie.

  pentru asta ne-a aşezat Dumnezeu în Biserică, Biserica este şi un reductor de stupiditate printre altele. Atunci cînd ne haiducim şi o luăm de unii singuri ne prostim fără să ne dăm seama.

  Irina, sînt de acord, presiunea poate fi de multe feluri, dar nu este martiraj. Martirajul vine de la martyrew, adică mărturisire, este pozitiv, nu negativ, presupune o afirmare nu o negare. Presupune o agresiune, nu o regresiune, presupune proclamare, nu retragere şi mai presupune pierderea vieţii, nu a unei ţidule nenorocite.

  Spui că ordodoxia se bazează pe Duh, nu pe raţiune. Greşeşti amarnic, ordotoxă fiind. Spiritul Părinţilor este tocmai propensiuneapentru raţionalizarea credinţei. Chiar numele de ortodoxie presupune lucrul cu raţiunea, alegerea faţă de erezie, alegerea conştientă. Mistica are locul şi rolul ei, dar raţiunea a fost prietena Capadocienilor, a lui Atanasie cel Mare şi a lui Augustin deopotrivă.

  Dacă ar fi trăit azi, ar fi rîs cu poftă de baubaurile care ne sperie pe noi şi ne-ar fi chemat la pocăinţă şi la smerire.

  Am mai auzit eu chestia asta cu traducerea „în Duh” fără cunosştinţe de filologie minimale, mai mare prostii numai în antologiile de glume sinistre poţi citi. Te mişti pe un teren foarte fragil cînd te arunci „în Duhul” sacrificîndu-ţi mintea.

  Ţi-am răspuns deja de ce îi cred pe Părinţi pentru că sînt protestanţi în spirit, iar Atanasie cel Mare a fost baptist 🙂 La fel ca şi Augustin.

  Am mai scris despre asta pe Păttrăţosu.

 12. Marius David zice:

  Viorica, dragostea desăvîrşită biruieşte frica. Spiritul evanghlelic nu are cu nimic a face cu frica, teroarea asta de falşi balauri.
  Mulţi cristoşi falşi se vor arată şi multe calendare false vor inventa…
  Viorica, felicitări pentru atitudinea echilibrată.

  Excelent îndemnul biblic din TEsaloniceni

  Elisa, excelentă ideea să fim treji, avîndu-ne ungerea! El ne va păzi, dar noi să veghem, ca nişte fecioare înţelepte.

 13. Marius David zice:

  Draga Irina, uite cum arată cineva care nu ştie despre ce vorbeşte, dar vorbeşte „în Duhul”

  Păcat, Filoteu pare un tip dezgheţat, dar prost informat. Dacă tot vrei să te opui şi vrei să faci scandal, trebuie să te informezi corect şi să informezi corect mai departe.

  Vorba lui Petre Ţuţea, „aflarea în treabă la români…”

  http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/03/indemn-de-la-parintele-filotheu-fratilor-nu-va-fie-teama/

 14. Irina zice:

  baptist care s-a inchinat la icoane, etc? Daca Sfintii Parinti au fost „protestanti” in spirit, de ce n-au fost si faptele la fel?poate exista asa o diferenta intre cum e omul in duhul sau, si faptele sale?

  oricum, asta conteaza mai putin spre deloc, as spune, la subiectul de fata :).

  n-am inteles in ce privinta e parintele Filoteu prost informat. Bine, ar fi si greu sa-mi dau seama, fiindca nici eu nu stiu prea multe, deoarece la un moment dat a ajuns sa ma oboseasca subiectul asta, din punctul meu de vedere a fost prea galagios abordat.

  sa zicem ca pozitia mea referitoare la acest subiect coincide cu asta:

  http://viatalatara.wordpress.com/2009/01/18/singura-adevarata-lupta/

  ” Daca il avem pe Hristos salasluit in noi, ne mai putem teme de ceva? Ne mai putem teme de ceva? Nu vom sti singuri cand va veni momentul acela cand fiecare va fi pus in fata situatiei, sa se lepede sau sa nu se lepede de Hristos.

  Nu va sti fiecare ca va veni momentul acela? Adica tu sa pierzi Harul Sfantului Duh si sa nu stii sa l-ai pierdut? Daca punem asa problema, inseamna ca noi nu avem clar constiinta ce este viata crestina. Ca scopul nostru asta este: dobandirea Harului Sfantului Duh. Cine pune intrebari legate de problema asta, ar trebui sa se intrebe el pe el insusi mai intai: Ce este in inima mea? Am agonisit acolo Harul? Ca daca nu l-am agonisit, pot sa-mi pun eu mii de probleme si sa primesc mii de raspunsuri, ca atunci cand se va ivi situatia sa ma lepad de Hristos, tot mai voi lepada de El. Pot sa stiu bine ce trebuie facut. Pot sa stiu ca primirea buletinului inseamna lepadare de Hristos si tot il voi primi daca ma va parasi Harul Sfantului Duh. Deci problema mea asta este.”

 15. Alex zice:

  Draga Marius,
  Trebuie să recunosc că am râs pe cinste la citirea comentariilor de aici. Chiar că ne speriem de babauri şi balauri. Probabil că unii vor zice că sunt ţicnit şi nu văd pericolul. Dar subscriu la cuvintele tale că diavolul e „hoţ bătrân”, care ne ştie bine şi nu cu bazaconii de-astea vrea el să ne piardă, ci cu altele şi mai grave. Desigur că e şi într-asta o metodă de control şi manipulare, de atingere a libertăţii umane, dar marile răutăţi ale acestei lumi le facem singuri, atât de liberi şi neconstrânşi de nimeni. Exemplul cu milioanele de avorturi este elocvent! Şi nu e singurul.
  Excelent spus despre martiraj ca mărturisire, ca afirmare, ca proclamare. Şi de-o fi să fim martiri din pricină de…cipuri, asta ar fi ocazia vieţii noastre!
  PS. Ai mai zis tu Marius: ce ne facem că şi în SIM-ul mobilelor este cip!!! Hai să le aruncăm fraţilor!

 16. Ioa zice:

  Dacă ne-am uita la starea noastră de fapt, atunci am înţelege că sunt vremurile de pe urmă. Credinţa care este din ce în ce mai puţină, dragostea din ce în ce mai rece, familiile „creştine” destrămate, prezenţa la biserică doar pentru spectacol… acestea cred că sunt semnalele de alarmă pe care ar trebui să le auzim. Lucrurile care ar trebui să ne facă isterici.

 17. Ioa zice:

  Am observat şi că am început să folosim expresia „sunt vremurile de pe urmă” pentru a ne scuza starea de apatie. Păi, tocmai, dacă eşti conştient că sunt vremurile de pe urmă, fă ceva, ca să trăieşti cu foc pentru Domnul, în ciuda circumstanţelor.
  Domnul să ne ajute!

  • Marius David zice:

   da, sînt vremurile de pe urmă, tot timpul sînt vremurile de pe urmă pentru creştini, vremurile de pe urmă sînt de „pe urma înălţării Domnului”.
   Iar „dragostea celor mai mulţi se va răci” nu este o recoandare, este doar o constatare.
   aşa trebuie să o şi luăm

 18. evedyahu zice:

  Interesant. Si eu am predicat duminica trecuta (sunt inapoi in Korea) tot did Matei 24. Trebuie sa recunosc ca nu a fost un mesaj ‘expository’, doar am folosit acest text sa incerc sa clarific unele invataturi eronate cu privire la venirea Domnului (rapirea etc). Chestia cu cipurile este o alta invatatura care se pare ca trebuie abordata, in special in comunitatea romaneasca. Ma bucur ca ai abordat-o asa clar si convingator. E mare nevoie. Si eu am primit in ultimile zile tot felul de ‘forwards’ spre websites care erau despre chip-uri etc. Daca mai primesc unul o sa-l directionez pe cel care a trimis mesajul aici la tine!!!
  Blessings

  • Marius David zice:

   draga Evedule, spamează-mă, te rog cu unul dintre acele mesaje 🙂
   Evanghelia este boierească, relaxată, aristocratică, nu are nimic a face cu stuchitul în sîn şi cu încrucişarea degetelor cu toate ghinioanele acestea care ne vin de la călcatul pe capacul de canal.
   Aşa cum spuneam mai sus, oamenii se uită mai mult la tembelizor şi la profeţii care se lasă intervievaţi în faţa altarului în faţa căruia ar trebui să înghenuncheze şi să citească Scripturile,
   Vai de mama Hermenuticii noastre!

 19. Daniel Branzai zice:

  Eu, cand plec la Portland, ma bucur ori de cate ori semnele de pe drum imi confirma ca sunt din ce in ce mai aproape de destinatie.
  De ce ne-am isteriza? Nu stim drumul? Nu vrem sa ajungem acolo?

  • Marius David zice:

   draga frate Daniel, sigur, sîntem pe drum şi destinaţia este aproape, de ce să ne îngrozim de cele rele cînd ne putem uita ţintă la cel ce este Desăvîrşirea noastră?
   Să ne gîndim cu emoţie la destinaţie, nu la cîinii morţi cu maţele scoase şi împrăştiate pe şosea sau balega de cal care ne stropeşte parbrizele.

 20. Sorin zice:

  Am fost intrebat de doi tineri care nu frecventeaza biserica noastra, despre Cipul cu 666… mi-au spus ca sunt foarte ingroziti de ce vad la televizor… Le-am explicat ca Singurul care poate aduce pace in aceasta vreme este Isus… apoi le-am dat Noul Testament si s-au linistit 🙂
  Cred ca aceasta panica a cuprins si va cuprinde lumea intreaga, pentru ca Biblia vorbeste despre panica globala cand oamenii se vor ingrozi si vor fugi care pe unde sa scape de aceasta teama, probabil nu are de-a face cu acest subiect, dar Domnul ne spune ca este inceputul durerilor…
  Am citit recent despre asta si m-am apucat de ras cand am vazut cum pot gandi unii oameni care se pretind Mari. Zicea ca in aceste vremuri ar trebui sa ne refugiem pe la sate, sa ne apucam de agricultura ca daca vine ,,fiara,, sa avem ce manca fara sa fim nevoiti sa cumparam sau sa vindem. Sa tinem animale:vaci, porci, gaini, etc sa ne cumparam un teren si sa ne ocupam de agricultura sa nu depindem de altii…
  Deci, cam asta incearca omenirea sa ,,procure,, o solutie pentru a iesi din criza, cred ca mai mare prostie nu pot debita oamenii, si din pacate, teologi.

  Aprciez ce spune fr. Marius, cred ca noi trebuie sa traim normal ca pentru Domnul, fie ca traim, fie ca murim noi suntem ai Lui. Apoi, ca traim la bloc, la tara, in garsoniera sau la o casa mai mare, nu cred ca asta e important. Voi fiti gata, spunea Domnul Isus !
  Sorin

  • Marius David zice:

   Draga Sorin, asta este problema generaţiei noastre, ne hrănim mai mult cu sperieturile de la TV decît cu groaza care izvorăşte din citirea Bibliei. tinerii tăi să citească maimult biblia decît să se uite la televizor şi pe bloguri. Să citească încă o dată MAtei 24-25 şi mai puţin ce spune Filoteu.
   Nu-i rea ideea cu găinile, cu porcii nu prea sînt de acord, dar cu găinile … nu-i rea, nici cu agricultura.
   Asta spun oameni în epoca GPS-urilor, cînd şi bîrlogurile de urşi se detectează din satelit? Să fim serioşi. Prostia are multe forme. Cînd este însoţită de bărbi lungi pare şi mai caraghioasă.

 21. Marius, mulţumesc pentru răspuns, dar vreau să mai adaug ceva. Uite de ce mie mi-a plăcut mesajul arhimandritului şi toată vîlva asta: pentru că se simte un val public de revoltă sinceră, autentică, împotriva societăţii de consum care a luat-o la vale rău de tot. Vocile care amintesc de Cristos public sunt tot mai rare, şi sunt cu atît mai preţioase cu cît vin din partea unor oameni carismatici ortodocşi, de-ai majoritarilor. Apoi, cipurile şi ascultarea telefoanelor, interceptarea corespondenţei sunt exerciţiile care prevestesc atacul de final. Nu văd nimic rău în a atrage atenţia că aceste semne există. Pericolul este ca aceste mesaje curate, cu toată naivitatea şi parfumul de „altă epocă” pe care îl au, să nu fie deturnate într-un discurs naţionalist-şovin, confiscat de către politicieni sau aventurieri. S-a mai întîmplat!
  Iartă-mă că am scris atît de mult. Ţie nu-ţi aduce aminte ceea ce vezi astăzi de filmul lui Tarkovsky, „Andrei Rubliov”? Ţara asta e un cnezat violat de tătari… 🙂

  • Marius David zice:

   Sigur, Răzvan, dar este păcat să ne consumăm energiile pe false revoluţii. Vom avea nevoi de ele mai tîrzîiu. Asta am spus, ne uzăm şi ne nesimţim faţă de cauze mai importante .
   Sinceritatea nu ţine loc de adevăr. Sînt mulţi oameni sinceri, dar sincer înşelaţi.
   PRezentarea lui Cristos în mod fals, la fel, a lucrărilor Lui nu ne ţine de cald, chiar dacă este făcută cu îndrăzneală şi curaj.
   Şi martorii lui Iehova au avut curaj să facă puşcărie pentru credinţa lor, dar asta nu le transformă credinţa în dreptă credinţă.

 22. Irina zice:

  Sorin, normal ca unii dintre voi va amuzati cand parintii nostri duhovnici ne indeamna sa sa traim in simplitate, incercand sa fim autonomi, sa ne producem singuri cele necesare traiului.Va amuza fiindca voi visati ca o sa vina Isus, sa va „rapeasca” inaintea anilor de incercari,dar noi nu credem in aceasta invatatura falsa.Eu zic ca cel mai civilizat e sa se amuze fiecare de ce vede in ograda lui.Mesajul parintelui Iustin era adresat ortodocsilor, ma si mira ca a produs asa o agitatie intre neoprotestanti.

 23. elisa zice:

  Irina,
  Nu cred ca a produs agitatie parintele Iustin Parvu,
  omul a spus ceea ce a gandit,vrand sa-i ajute pe cei care nu cunosc prea multe din Scripturi,pentru ca nu citesc.

  Stim ca Domnul ne poate lua in orice clipa,fiul meu ortodox,avand si studii in acest domeniu,crede in rapire,cum de tu nu crezi?
  In tesaloniceni4 cu 17)se vorbeste despre asta,numai ca nu spune sa stam linistiti in asteptarea ei,dimpotriva,sa fim gasiti in vrednicie.
  Sa-i intrecem pe carturari si farisei si sa avem candelele pline,ceea ce inseamna nu putin lucru,in asteptarea Mirelui.De aceea trebuie sa fim treji tot timpul si sa ne rastignim firea pamanteasca.
  Fiecare din noi,poate pleca Acasa in orice clipa,sa traim intelept ca fiii luminii!
  In ce perioada va fi rapirea,Domnul stie,e bine ca nu stim,ca am face speculatii omenesti,datoria noastra nu e sa stim soroacele.

 24. Elisa, nici Petru Popovici nu crede în răpire şi a scris o carte pe tema asta, o carte de vis, spun eu… Pe mine m-a convins, pentru că argumentaţia a fost pe mintea mea. Ideea de bază de acolo este că unii americani sunt tentaţi să scape „mai ieftin” din încercările veacului din urmă. Eu „ţin” cu Irina! 🙂

 25. Ioana zice:

  Vreau sa multumesc autorului pentru cele scrise, cu care sunt de-acord poate in masura mai mare decat voi parea si care mi-au venit ca o mare incurajare, dar as dori, cu sfiala, sa fac cateva precizari.

  1. In primul rand cred ca nu exista diferente in ochii lui Dumnezeu intre confesiuni. Cred ca pe pasaportul nostru ceresc (daca imi permiteti gluma) nu va scrie „Xulescu – ortodox” sau „Xulescu – baptist”. Asta a-propos de cateva comentarii postate (imi pare rau ca nu mi-am luat timpul de a le citi pe toate).

  2. E drept, reactia publicului a fost din seria „Ziua indragostitilor” : intensitatea ei a iesit la iveala doar in urma acestor stimului dar pana la urma, zic eu, orice stimul e bun daca te mai scoate din hibernarea spirituala, din apatie si lene. Cunosc oameni care initial s-au pocait doar pentru ca le era teama sa nu se duca in iad, si ulterior au invatat sa aiba o relatie autentica si frumoasa cu Domnul, ajungand departe. Daca aceste pasapoarte biometrice ne mai scutura putin si daca aceasta teama produce o noua inflacarare -sau o noua nevoie de auto-cercetare pentru unii- atunci SA NE TOT TEMEM intr-un fel! Nu e nimic suspect in toate astea, singura suspiciune ar avea-o probabil ateii care ar crede ca suntem o adunatura de bigoti deliranti. Dar ei deja cred asta.

  3. Faptul ca mijloacele de identificare si legitimare evolueaza cred ca este tot o strategie a diavolului de a ne face sa ne obisnuim cu aceasta evolutie. Tocmai ca, atunci cand va veni vremea implanturilor cu cip, in ochii multora aceasta noua forma de banking sa reprezinte doar urmatorul pas, daca nu chair pasul final, spre un apogeu al „sigurantei individului” (am pus sintagma intre ghilimele, din motive evidente). E drept ca nu trebuie sa ne concentram toata atentia pe aceste detalii -este o capcana- dar nici sa ignoram complet ceea ce se petrece, punand lucrurile sub umbrela profetiei. Premisa de la care ati plecat Dvs este cea a pretribulationismului dar exista doua teorii cu privire la rapirea infatisata in cartea Apocalipsa: cea a pretribulationismului (rapirea vine inaintea necazului cel mare) si cea a posttribulationismului (rapirea vine DUPA necazul cel mare). Ambele au baza biblica si momentan nu putem sti 100% care este cea valabila, nu putem decat sa avem decat cel mult fiecare incredintarea noastra. In caz ca Dumnezeu va prefera sa isi cearna biserica si apoi sa o ridice spre a-L intampina in ceruri, atunci lucrurile capata cu totul si cu totul alta nuanta.

  4. E drept ca pericolul de a umbla pe strada noaptea in capitala Romaniei sau pericolul de a ti se fura bunurile in mijloacele de transport in comun, sau de a fi amenintat daca iei aparare unei persoane nevinovate sunt mult mai reale decat pericolul de a-ti innoi pasaportul. Dar va intreb, acest mic detaliu, un cip cu toate datele noastre personale, nu este cumva ca o flacara mica in contact cu oxigenul? Ea va creste progresiv si se va transforma intr-un incendiu. Dand libertate sistemului politic sa aiba atat ii vom da pana la urma libertatea de a reusi sa ne controleze poate mai putin pe noi, cei ce nu vom primi semnul, -noi vom fi prea ocupati sa fugim de persecutori, noi cei crestini ce vom fi rapiti DUPA sau noi cei care s-au pocait dupa rapire- poate mai mult pe ceilalti care ii vor apartine lui Antichrist. Da, acum niste cipuri biometrice nu fac rau nimanui. . .dar mai incolo?

  5. Cred ca trebuie sa traim normal intr-adevar, in aceste vremuri. Dar mai cred deasemenea ca stiri precum aceasta sunt aici sa ne mai dea ghionturi: in caz ca suntem prea obisnuiti cu aceasta ‘normalitate’ si prea adanciti in ea.

  6. Nu cred ca este vremea martirajului si in mod sigur nu cred ca ne dorim (cel putin nu constient) sa punem in joc reputatia Scripturii in ochii oamenilor. . .dar nici sa ne aratam nepasatori sau sa minimalizam importanta maruntisului chiar daca trebuie sa patram proportiile si sa ne concentram pe adevaratele probleme.

  Domnul Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de care avem nevoie sa stim ce sa facem in aceste vremuri. Si fie ca tot mai multi oameni sa fie atinsi de Evanghelie.

  • Marius David zice:

   Ioana, foarte interesant lungul tau comentariu. Uite un semn al venirii Domnului, a crescut ticalosirea, nu mai poti umbla noaptea linistit, s-a inrait lumea, asta este pentru mine mai semnificativ decit cipul.
   Da, este bun un semnal de alarma, dar sa nu strigam „Lupul” cind trece vreo pisica in calduri pe acoperis. Cam asta era ideea.

 26. elisa zice:

  Fratele Petru Popovici,avem cartea,a scris ca biserica nu va fi rapita inainte de necazul cel mare,argumentand cu multe argumente biblice.

 27. Ionel Condor zice:

  Aia cu „refugiatul la tzara” e cea mai tare, macar am consuma produse romanesti si cica ar scadea euro…

  La toate ne pricepem, dar cand e vorba de ascultare si de o viata care sa grabeasca efectiv venirea Lui aici multi ne cam pierdem …

  Ce-mi pasa mie de cipu’ lor, de pasaportul biometric, de noua ordine mondiala cand stiu bine la ce sunt indemnat si anume la o:
  „… purtare sfântă şi evlavioasă,aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu” ,
  dar asta e asa de greu, asa ca mai bine
  iau atitudine, ma mobilizez, fac miting, scriu depese, imi dau trupul sa fie ars, ma resemnez ca voi fi rapit samd …

  • Marius David zice:

   Ionel, pentru imine o astfel de viata ar fi cea mai usoara cale, ar fi un vis, dar ar fi si lepadarea crucii pe care Dumnezeu mi-a dat-o.
   Lucrurile sint mult mai simple decit par.
   Ce crezi ca cei din creieru muntilor care n-au auzit de bloguri si de tembelizoare pasapoarte si cipuri nu vor avea bunul simt sa refuze numarul dracului?
   oricine il va cunoaste pe Cristos va re-cunoaste si pe dracu

 28. Sorin zice:

  Irina, nu acuz afirmatiile acelui ,,parinte,, probabil nu ,,poate mai mult,, si nu cred ca trebuie sa asteptam de la cineva mai mult decat i s-a dat…
  Eu m-am amuzat de speculatiile copilaresti pe care le fac unii, nu am spus ca este ortodox sau catolic, ori baptist… am zis doar ca unii sunt teologi. Apoi vreau sa iti zic teologie gresita este nu numai la ortodocsi, ci si multe cercuri protestante, din pacate!
  Eu cred in Cuvantul care il scoate in evidenta pe Isus Hristos mort si inviat! Cred ca este singurul argument pentru stabilitatea si mentinerea credintei autentice in aceste vremuri ale sfarsitului. Nu cred ca trebuie sa il scoatem in evidenta pe cutare sau cutare parinte duhovnic si mai stiu eu cum se numeste, nici macar traditia nu are un factor de transformare a omenirii, asa cum se pretinde, ci doar Domnul Isus. Noi pe El il asteptam si in El ne incredem, apoi, ca va veni mai devreme, ca va fi venirea Lui mai tarzie, nu e treaba noastra, este sa fim cu el, rapiti sau nu, doar sa fim cu El, ca asta conteaza. Asa ca te intreb: Il iubesti pe Isus ? Augustin spunea: Iubeste-L pe Isus si fa ce vrei!
  Asta iti recomanda protestantii 🙂

 29. Irina zice:

  nu stiu in ce sens aia cu refugiatul la tara e „cea mai tare”, dar daca te uiti in jur, in special in marile orase, o atitudine normala pentru un om care vrea sa-si protejeze cat de cat copiii ar fi sa se mute la tara, fiindca acolo sunt mai putine ispite din partea lumii.In plus la tara poti oferi copiilor, dar si familiei in general, ocupatii constructive, practice si profitabile.Ca sa nu mai zic de liniste, care e mult mai propice apropierii de Dzeu decat agitatia orasului.

  Iar o purtare sfanta si evlavioasa nu exclude implicarea in viata sociala si politica, din contra, uneori.

 30. Irina zice:

  Sorin, ce intelegi prin teologie gresita?din punct de vedere ortodox parintele Iustin n-a spus nimic gresit teologic. Si ca tot vorbind de teologi, Sfintii Parinti spun ca „teolog este cel care se roaga si cel ce se roaga este teolog”.Iar parintele Iustin este un mare rugator :)(si nu numai 🙂 )

  cat despre restul…conceptiile noastre despre credinta, Hristos, traditie, etc. difera foarte tare, nu cred ca are rost sa aprofundam 🙂

 31. Irina zice:

  Rasvan, multumesc :).

  Eu nu stiu foarte multe despre aceasta teorie a „rapirii”, am citit cate ceva la parintele Serafim Rose.Biserica Ortodoxa considera invatatura despre rapire si mileniu ca fiind erezie, socotind ca a doua venire a lui Hristos va fi vizibila pentru toata omenirea, si va fi precedata de inselarile lui Antihrist. Singura pregatire de folos pentru astfel de vremuri e pocainta, viata duhovniceasca reala, si vegherea.
  De fapt asta ne si indeamna parintele Iustin, sa fim veghetori, sa nu ne lasam inrobiti de comoditati, consumism, etc..

 32. rapas zice:

  @ emsal: in tarile europene, tari catolice, nu s-au iscat astfel de controverse datorita faptului ca ei sunt mult mai deschisi stiintei, uitand de dreapta credinta.

 33. Sorin zice:

  Irina, am o intrebare!
  Vorbesti frumos despre altii, incerci sa iti aperi cu ferocitate religia, dar despre relatia ta personala cu Hristos ne poti vorbi ?
  Cum spunea Marius, noi oamenii gresim de cele mai multe ori, asa ca indiferent ce hram poarta unul sau altul toti suntem pacatosi si nu cred ca avem cu ce ne lauda, adica cu ai nostri, ci cu Domnul nostru, Iisus Hristos (am scris cu doi i ca sa nu fie problema de traditie 🙂 )
  Fii pe pace Irina !

 34. Alexandru zice:

  Fara Cristos biserica locala este un magazin alimentar, de unde fiecare alege ceea ce doreste pentru sufletul si viata sa. Cristos nu este echivalentul unei religii consumeriste, ci El este un Dumnezeu care ne-a creat si asezat in acest Univers pentru a-L cunoaste pe El si a trai alaturi de El zi de zi.

 35. Irina zice:

  Sorin, ce ai vrea sa stii? 🙂 (aoleu, asa am dat impresia, de ferocitate? :))

 36. Florin Lăiu zice:

  Felicitări, domnule (frate) MC !
  Povestea cu cipurile am auzit-o şi eu de 20-30 de ani, când nu ştiam cum arată un card bancar sau un PC. Am auzit că au existat asemenea agitaţii şi pe vremea când s-au întors buletinele de identitate. Am întâlnit pe vremea aceea un om care zicea că noi, credincioşii, trebuie să fim foarte atenţi că putem primi „semnul fiarei” chiar când controlorul CFR de perforează biletul…
  Mai circula pe atunci şi o legendă urbană trimisă în plic de români din America, în care se vorbea despre un computer general, supranumit Fiara, în care se vor introduce datele personale ale fiecărui individ de sub cer…
  În fine, acum câţiva ani, aceste poveşti conspiranoice, despre „chip-ul” Fiarei, pe care le-au pus în circulaţie nişte fundamentalişti din State, le-am regăsit într-o broşură românească venită zice-se de la Mt Athos. Aşadar şi dreptmăritorii se inflamaseră între timp.
  În ce mă priveşte, indiferent cine ar susţine un asemenea scenariu şi cu ce fel de argumente, mie mi se pare idiot. Celor care se sperie de cip, le spun că eu mă voi duce primul să-mi pună cip-ul. Nu am nimic de ascuns.
  Cel mai rău efect al scenariului cu cipul 666 este că Îi face lui Dumnezeu o imagine scandaloasă. Dacă în Apocalipsă Dumnezeu a avertizat că aceia care acceptă „semnul Fiarei” etc. vor fi pedepsiţi în lumea aceasta cu cele mai grozave plăgi care au fost vreodată, în afară de fapul că vor pierde orice şansă de a vedea raiul, înseamnă că, indiferent ce ar însemna acel semn, trebuie să se refere la ceva extrem de important, şi anume ceva impus de Dumnezeu şi descoperit limpede în Scriptură, ceva cu greutate moral-spirituală, şi nu o bagatelă !
  Toate cele bune ! M-am bucurat de descrierea pe care domnul Cristian Bădiliţă v-a făcut-o în presă.

  • Marius David zice:

   Florin Laiu, bine ati venit in acest spatiu. M/am uitat peste blogul dvs. mai ales pentru analiza NTR.
   Ma bucur ca ati ocolit cuvintul „prost”, pentru ca ni se spune sa nu ii facem prosti pe apropiaii nostri, dar m-as feri si de termenul idiot 🙂
   Descrierea din presa este nemeritata. Cristi a facut-o cu mare prietenie.

 37. viorica zice:

  „Dar voi prea iubitilor,ziditi-va sufleteste pe credinta voastra ,rugati-va prin Duhul Sfint ,tineti-va in dragostea lui Dumnezeu si asteptati indurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica iuda 20;21.
  Dumnezeu promite celui ce va birui;
  Va manca din pomul vietii….Apoc.2;7
  Nu va fi vatamat ….Apoc..2;11
  Ii voi da sa manince din mana ascunsa… Apoc. 2 verset 17
  Ii voi da stapinire peste Neamuri… Apoc. 2 ,verset 26
  Ii voi da luceafarul de dimineata…Apoc.2,28
  Va fi imbracat cu haine albe…Apoc.3,5
  I voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie….Apoc.3.21 .
  Cine ne poate desparti de dragostea lui Dumnezeu?

 38. Sorin zice:

  As dori sa ne spui ce inseamna pentru tine Hristos ? Cine este El pentru viata ta, familia ta etc ? Acest Iisus te-a salvat de la pierzare ? Crezi ca mantuirea vine prin credinta in El si atat ? Sau mai trebuie si faptele…sau…traditia ?
  Deci, daca ai aceste convigeri in viata ta, atunci cred ca Acelasi Hristos ne-a unit si inseamna ca avem cea mai mare binecuvantare din aceasta lume, MANTUIREA.
  Asta as fi dorit sa te intreb, nu sa dau cu piatra, o fac cu siguranta altii, si o fac bine, adica dau bine cu piatra in noi cand ne expunem convingerea simpla in Hristos fara traditie.
  Deci exista in acceptiunea ortodoxa doua izvoare: Izvorul Sfintei Scripturi si 2 Izvorul Sfintei Traditii. Cred ca se jongleaza dintr-o parte in alta dupa cum da bine la popor. Hai sa nu jonglam cu traditia, ci in simplitate sa venim la Domnul cu pacatele noastre, sa ne pocaim de trecutul nostru si sa ii incredintam viitorul nostru Domnului care e in control.
  Cred ca nu te superi pe mine 🙂 Nu vreau sa te faci baptista :), ci doresc sa ai o relatie persoanal cu Domnul Iisus acolo in biserica ta ! 🙂 Noapte buna !

  • Marius David zice:

   Sorin, totul este ok cit nu abordezi un ton de superioritate fata de Irina, un ton didactic/didacticist. Aici sintem toti egali si nu am gasit mintuirea niciunul dintre noi pentru ca am fi avut vreun merit personal. Incurajez discutiile intre voi, dar cu toata politetea. Succes!
   si fara suparari!

 39. Sorin zice:

  Mesajul anterior era pentru Irina !:)

 40. Irina zice:

  Sorin, da, am o relatie personala cu Hristos asa cum o intelegem noi ortodocsii. 🙂

 41. Marius David zice:

  draga Irina, inteleg ce spui in comentariile tale de mai sus, asta nu inseamna ca sint si de acord, dar inteleg ce spui,
  Despre Parinti, care sint acele fapte ale lor si credinte ale lor care crezi ca sint la asa de mare distanta de ale noastre, ale baptistilor?

 42. Irina,

  “teolog este cel care se roaga si cel ce se roaga este teolog”

  Şi musulmanii, budiştii, chiar sataniştii se roagă, aceasta nu înseamnă că poţi pune numele lor împreună cu cuvântul „teolog”.

  • Marius David zice:

   draga Fir de iarbă,
   şi musulmanii au teologii lor,
   şi musulmanii se roagă.
   problema nu este legată de definiţia teologului, rugăciunii şi teologiei, ci de identitatea adevăratului Dumnezeu.
   şi, dacă am ajuns aici, iată ne complicăm şi mai mult, pentru că fiecare crede că Dumnezeul său este adevărat.

 43. gaby zice:

  Am primit recent pe email un articol foarte interesant despre criza actuala. Ti-l trimit atasat, cred ca o sa-ti placa. Poate ca deja stii despre lucrurile astea.

  Criza Economica !

  „Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona” (A. Einstein)

  Criza financiară a fost declanşată la ordin
  January 6th, 2009 Anti-motto:

  „Owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable.
  The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks which will have to be nationalized and State will have to take the road which will eventually lead to communism.” [Karl Marx, 1867]

  Criza financiară a fost declanşată la ordin . . .

  Noua Ordine Mondială se pare că se ţine tare. Cea mai sigură şi rapidă cale de a o instaura este o criză financiară. Sună familiar? Congresmanul American Ron Paul dezvăluie planul „Elitei” de a provoca o criză economică globală.
  Ron Paul, congessman şi candidat la preşedenţia SUA, a avertizat încă din 2007 ca în curând dolarul nu va mai valora nimic, lucru ce va duce la prăbuşirea economiei mondiale, accelerarea inflaţiei şi creşterea preţului petrolului.
  În cadrul unei emisiuni moderată de cunoscutul jurnalist de investigatii Alex Jones, Ron Paul a declarat:
  „Odată ce şi-au dat seama că poporul American a realizat jocul înşelător pe care îl fac, cei care conduc sistemul bancar şi monetar nu au cum să fie prea încântaţi. Dacă Bush este suficient de absurd încât să declanşeze un atac asupra Iranului, aceasta AR putea genera o asemenea criză încât barilul de petrol să ajungă la 200 de USD.”
  „Dacă vor continua să aplice aceleaşi politici, dolarul va ajunge la zero, vom avea o creştere accelerată a inflaţiei şi toate bancnotele practic se vor autodistruge, valorând exact cât hârtia pe care sunt tipărite.”
  „Pasul următor în această criză va if ca elitele să pozeze în salvatori, oferind populaţiei, chipurile pentru a-I proteja siguranţa, soluţii care de fapt o vor înrobi şi mai tare, adică control, forţe de poliţie mai numeroase etc. Acelaşi lucru s-a petrecut şi la ultima criză economică din anii ’20. Populaţia a intrat în panică, în loc să îşi dea seama că Federal Reserve este responsabilă de crearea unei himere.”
  Aceste declaraţii zguduitoare au fost trecute sub tăcere de mass-media, aşa cum era de aşteptat..

  Americanii sunt înglodaţi în datorii: 10.000 de miliarde de dolari

  La New York exista un contor electronic care îi avertizează pe americani asupra gradului de îndatorare al ţării lor. Datoria naţională SUA a depasit în octombrie 2008, 10..000 de miliarde de dolari.
  Datoria naţională reprezintă suma de bani pe care un stat (adică cetăţenii lui) o datorează faţă de creditorii săi (care pot if persoane private, companii sau bănci – de exemplu Banca Mondială).

  Noua Ordine Mondială

  Conducătorii lumii încearcă să convingă întreaga umanitate că singura soluţie în stabilirea şi menţinerea „păcii mondiale” este crearea Noii Ordini Mondiale, prin unificarea tuturor superputerilor lumii. În realitate, Noua Ordine Mondială înseamnă planuri masive de reducere a populaţiei, sfârşitul democraţiei şi distrugerea suveranităţii naţiunilor.
  Dacă aceste schimbări AR if anunţate deschis, AR genera aproape sigur proteste masive şi violenţe la scară mondială. De aceea, planurile conducătorilor din umbră sunt păstrate secrete şi implementate gradat. Populaţia este masiv dezinformată prin mass-media.
  Utilizarea puternicelor grupuri de presiune şi a avantajelor financiare pentru coruperea politicienilor, folosirea unei reţele de activişti poziţionaţi strategic şi utilizarea mijloacelor de informare corporatiste pentru muşamalizarea adevărului şi răspândirea propagandei, dovedesc că pregătirile pentru întreaga operaţiune au necesitat mult timp şi planificare.
  Lipsa opoziţiei substanţiale în interiorul sistemului dovedeşte prezenţa unei reţele de colaboratori benevoli care au infiltrat sistemul şi prestează „munca murdară” pentru aşa-zisa Elită mondială. Deseori este greu de crezut că elitele au reuşit să-şi extindă puterea peste atât de multe posturi de control, peste spectrul combinat al economicului, politicului şi vieţii sociale.
  Aici îşi au originile scepticismul şi sintagma „teoria” conspiraţiei. Din nefericire, faptul că toate schimbările se îndreaptă într-o singură direcţie exclude posibilitatea unei coincidenţe. Oportunismul şi conformismul sunt larg răspândite într-o societate care continuă să se elibereze de orice restricţie, inclusiv de valorile morale.
  Noua Ordine Mondială nu mai este astăzi un concept vag formulat. În plină criză economică, Noua Ordine Mondială devine sub ochii noştri o realitate care, treptat, prinde contur.

  Criza financiară vine din marile centre comerciale – New York, Londra, Paris, Tokyo, Hong Kong

  Potrivit studiului „Global Cities Index”, realizat de cercetătorii de la compania americană de consultanţă în management A.T. Kearney împreună cu Foreign Policy şi The Chicago Council of Global Affairs, în cele cinci orase puternic globalizate s-a înregistrat cea mai mare perturbare a indicilor bursieri.
  „În prezent, succesele şi eşecurile globalizării sunt percepute cel mai acut la nivelul marilor metropole”, se arată în studiul A.T. Kearney.
  Oraşele care figurează în topul globalizării sunt şi cele mai afectate din punct de vedere al falimentelor şi al şomajului din industria financiară.
  În marile centre urbane se află epicentrul crizei actuale. În faza a doua a crizei, pe măsură ce aceasta se extinde către industrii, criza va atinge şi marile centre industriale.

  Fondul Monetar: „Vreţi bani? Vom tipări mai mulţi bani!”

  În curând, Fondul Monetar Internaţional ar putea ajunge la fundul sacului de bani, în condiţiile în care numarul ţărilor care solicită fonduri de ajutor este tot mai mare.
  Astfel de cereri vin din toate colţurile lumii, de la Europa de Est până la America Latina, Africa şi Asia.
  Brad Setser, expert la faimoasa organizaţie francmasonică Council for Foreign Relations (CFR) declara că nevoia de finanţare externă a tuturor ţărilor vizate de FMI ajunge la 500-600 de miliarde de dolari, şi atenţionează că „suma ar scufunda complet Fondul Monetar”.
  Pentru a obţine lichidităţi, Fondul poate emite obligaţiuni în nume propriu, pe pieţele financiare. Institutia nu a apelat însă niciodată la această opţiune. A preferat să solicite depozite din partea celor 185 de state membre.
  Opţiunea de forţă majoră este de a tipări bani, prin emisiuni tip Special Drawing Rights, instrument financiar preferat şi deja folosit de FMI şi de Banca Mondială. Asta nu e altceva decât o invitaţie „fără perdea” pentru ca inflaţia să crească şi mai mult. În curând, nicio monedă financiară nu va mai valora nimic, fie ca se numeste dolar, euro sau yen.

  Dictatura financiară, soluţia-miracol a grupului Bilderberg pentru rezolvarea crizei actuale

  „Crizele economice au fost şi vor fi deseori provocate cu abilitate chiar de noi cu scopul de a retrage (pentru noi – n. red.) bani din circulaţie”.. Acesta este un citat din al XX-lea protocol secret francmasonic.
  Primul-ministru al Marii Britanii, preşedintele Frantei şi înalţi oficiali internaţionali cer instaurarea unei dictaturi financiare pentru a rezolva actuala criză economică. De data aceasta, şi cei mai sceptici vor trebui să recunoască evidenţa: actuala criză financiară este folosită de cei care urmaresc să conduca această planetă, pentru a instaura Noua Ordine Mondială.
  Soluţia de creare a unei autorităţi financiar-bancare unice, la care s-a ajuns chipurile după mai multe întâlniri ale liderilor mondiali, a fost de fapt decisă la întâlnirea Bilderberg din iunie 2008.
  Scenariul prin care s-a ajuns aici nu este nici pe departe unul nou: el a mai fost utilizat în 1815, în 1907, în 1929, în 1944 şi în 1971 sub acelaşi pretext: asigurarea stabilităţii şi creşterii economice. De fiecare dată a urmat însă o nouă criza, şi mai amplă, şi mai gravă, care a mărit tot mai mult puterea guvernului financiar din umbră..

  9 iunie 2008 – Preşedintele Băncii Federale din New York , cere implementarea unui organism unic de control al băncilor de pe întreaga planetă

  La întâlnirea Bilderberg de anul acesta au participat foarte multe persoane cheie din sistemul bancar şi financiar: Timothy Geithner (preşedintele Băncii Federale din New York ), Ben Bernanke (preşedintele Federal Reserve), Henry Paulson (Secretarul Trezoreriei SUA), Jean-Claude Trichet (preşedintele Băncii Centrale Europene), Robert Zoellick (preşedintele Băncii Mondiale).
  Unii autori care au avut curajul să facă dezvăluiri despre conspiraţia mondială au avertizat atunci (în iunie 2008) că scopul întâlnirii Bilderberg de anul acesta este discutarea modalităţii de implementare a guvernului unic mondial utilizând o criză financiară.
  Nici nu se încheiase bine întâlnirea Bilderberg (desfăşurată la Washington între 5 şi 8 iunie 2008) ca Timothy Geithner se plângea în Financial Times de gravele probleme financiare create de actualul sistem. „Vina o poartă existenţa băncilor centrale, iar problema se va rezolva doar prin instaurarea unui unic organism, care să controleze întregul sistem bancar.”
  Sistemul băncilor centrale sau nationale a fost însă creat tot de cei care acum vor (numai aparent) să îl distrugă (dar în realitate, vor sa îl extindă). Prima din aceasta serie a fost Federal Reserve din SUA.
  Orice bancă centrală are puterea de a emite bani pentru o întreagă naţiune şi, prin acest mecanism, controlează rata dobânzilor, rezervele de monedă şi stabileşte, retragând sau lansând bani lichizi pe piaţă, valoarea monedei nationale. O bancă centrală poate da bani cu împrumut guvernului, însă evident că face aceasta în schimbul unei dobânzi.
  Atunci când dă cu împrumut dolarii produşi astfel, Federal Reserve cere o dobândă, care intră in buzunarul celor care o conduc, şi determină o creştere a cantităţii de bani pe care aceştia o pot apoi din nou împrumuta. E un cerc vicios fără sfârşit, iar la ora actuală nu există niciun alt mecanism mai ingenios şi mai diabolic de îmbogăţire. În lăcomia şi inconştienţa lor, cei care l-au creat îşi doresc acum sa îl extindă la nivel planetar..

  25 septembrie – Jeffrey Garten, membru CFR, cere crearea Autorităţii Monetare Globale (Global Monetary Authority, GMA)

  Jeffrey Garten, membru CFR (Council of Foreign Relations) a participat şi el la întâlnirea Bilderberg şi îşi aduce aportul la punerea în aplicare a celor decise de acest guvern mondial din umbră. Într-un articol din Financial Times având ca titlu „Avem nevoie de o nouă Autoritate Monetară Globală” (We need a new Global Monetary Authority) anunţă că omenirea se confruntă cu o criză globală, care cere soluţii globale.
  Iată ce scrie el în Financial Times: „Chiar dacă operaţiunea de pompare masivă de fonduri din partea statului are succes, ea va trebui să fie urmată de o soluţie pe termen lung: instaurarea unei Autorităţi Globale Monetare. Washingtonul recunoaşte că această criză a devenit globală.
  Băncile centrale au început deja să realizeze acţiuni sincronizate de injectare de fonduri în pieţele de capital. Aceasta ar trebui să ducă la un răspuns internaţional coerent (adică toată lumea să faca la fel), menit nu doar să stingă focarele create, ci şi să reconstruiască şi să menţină pieţele de capital pe termen lung.
  Propusa Autoritate Monetară Globală (GMA) va superviza la sânge activităţile autorităţilor naţionale, mai acerb decât FMI-ul, şi va controla implementarea unor reglementări globale. Va acţiona ca o Curte de judecată a falimentelor pentru companiile globale de o anumita mărime. Cele mai mari companii financiare globale vor trebui să se înregistreze la GMA şi vor fi obligate să se supună monitorizării acestuia..
  Comitetul de conducere al GMA va include bancheri din SUA, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Japonia , China , Arabia Saudită şi Brazilia. Va fi finanţat prin contribuţii obligatorii de fiecare ţara care se va angaja la aceasta şi de prime de tip asigurare plătite de companiile financiare globale, publice sau private.”
  Ceea ce Jeffrey Garten descrie în articolul său este de fapt o dictatură financiară globală. Şi nu este doar o teorie, ci un plan care începe să fie pus în aplicare.

  13 octombrie – Gordon Brown, primul ministru al Marii Britanii cere „o nouă arhitectură financiară mondială pentru o eră globală”

  „Uneori este nevoie de o criză, pentru ca oamenii să accepte, că ceea ce era de mult evident şi ar fi trebuit făcut încă de mulţi ani, nu mai poate fi amânat acum,” spune Gordon Brown într-un discurs. „Trebuie să creăm o nouă arhitectură financiară internaţionala pentru o eră globală. Trebuie să avem un nou sistem Bretton Woods, să construim o nouă arhitectură financiară internaţională pentru anii ce vor urma.”
  Acordul Bretton Woods a fost adoptat în iulie 1944 pentru a reconstrui sistemul economic internaţional după al Doilea Război Mondial. El stabilea un cadru de administrare monetară, dictând regulile pentru schimburile comerciale şi financiare între ţările industrializate. Aşa au fost create Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, ca organisme menite „să garanteze stabilitatea financiară şi creşterea economică la nivel internaţional” (adică exact acelaşi pretext care este servit şi astazi – şi iată unde am ajuns).

  15 octombrie – Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei cere un „guvern financiar mondial”

  Nicolas Sarkozy este un alt personaj cheie în acest joc. Instaurat în fruntea Franţei cu sprijinul masoneriei şi al CIA-ului (în spatele său se află Alain Bauer, fost Mare Maestru al Marelui Orient al Franţei şi agent CIA), Sarkozy conduce acum grupul liderilor europeni. Deloc întâmplator, Franţa se află acum la preşedenţia Comisiei Europene, exact în perioada deznodământului actualei crize financiare. Nici nu se putea om mai potrivit pentru a aduce ţările Europei la linia trasată de grupul Bilderberg.
  La ultima întâlnire care a avut loc pe 15 octombrie la Bruxelles cu liderii ţărilor membre UE, Nicolas Sarkozy a vorbit de un guvern financiar mondial: „propun ca, la finalul acestui Consiliu, să venim cu un mesaj unitar. În acest spirit am propus un summit internaţional până la finalul acestui an, de preferinţă la New York, acolo unde a început totul, pentru refondarea sistemului financiar internaţional.
  Doresc ca, în ceea ce priveşte acest subiect, noi, europenii, să fim deplin uniţi. Criza actuală este criza prea-multului. Trebuie să refondam sistemul, iar această refundamentare trebuie să fie globală. Nicio institutie financiară nu trebuie să scape reglementarii şi supravegherii.”
  Principalul consilier economic al preşedintelui Sarkozy, François Perol, a explicat presei că „pentru a răspunde crizei financiare trebuie să lucrăm în trei direcţii.. Acest nou acord va implica în primul rând un sistem de reglementare financiară bazat pe controlul tuturor agenţilor financiari, a fondurilor de protecţie împotriva riscurilor (hedge fonds), a agenţiilor de rating şi a băncilor”. Acelaşi lucru îl spunea şi Jeffrey Garten!
  Al doilea punct propus de Franţa este „crearea unui guvern economic [cu adevărat] mondial, care să nu fie redus la G8, pentru că din acesta nu fac parte două dintre ţările cele mai populate din lume, China şi India, şi nici Brazilia, Mexic sau vreo ţară africană.” Pâna aici nicio noutate.
  Şi al treilea punct: „Instituirea unui sistem de cooperare monetară între marile state, pentru că unul dintre motivele actualei crize îl constituie dereglările monetare din anii ’90 şi de la începutul anilor 2000, care au determinat Statele Unite, China şi Europa, fiecare pentru sine, să elaboreze o politică diferită”. Adică toată lumea să „joace” după regulile lor. Fără excepţii.

  Concluzia ?

  Concluzia acestei mascarade? În urma summitului de la Bruxelles, liderii UE au făcut presiuni asupra Washington-ului pentru ca acesta să reformeze rapid şi în profunzime sistemul financiar actual.. Iar Washington-ul a fost extrem de mulţumit să subscrie planului care fusese lansat chiar de el, ca instrument docil al Bilderberg.

  Istoria se repetă sub acelaşi slogan: „Ordo ab chao” (la ordine prin haos)

  Toate cele de mai sus nu sunt altceva decât repetarea pas cu pas a unei vechi strategii, care a mai fost utilizată de câteva ori de-a lungul istoriei, cu aceleaşi consecinţe dezastruoase pentru omenire. De fiecare dată scenariul a fost identic: s-a creat o situaţie de criză, s-a oferit o soluţie (chipurile pentru a menţine stabilitatea) şi apoi au fost implementate măsuri care au creat un şi mai mare control din partea aşa-zisei elite mondiale.
  Conspiraţioniştii numesc această strategie „dialectica hegeliana a tezei, antitezei şi sintezei”. Masonii o numesc „Ordo ab chao” (la ordine prin haos sau mai bine spus la Noua Ordine Mondială prin haos). Au instaurat-o chiar ca deviză a celui mai înalt grad din Ritul Scoţian, gradul 33.

  Puţină istorie ne face mai deştepţi: Rothschild, Morgan, Rockefeller

  În 1815, Nathan Rothschild a preluat controlul asupra economiei europene, provocând o cădere a bursei din Londra. În acel moment, Europa era sătula de război, iar viitorul întregului continent depindea de deznodământul bataliei de la Waterloo .
  Dacă armata lui Napoleon ieşea victorioasă, Imperiul francez urma să deţină puterea asupra Europei. Dacă, din contră, câştiga armata coalitiei anglo-pruso-olandeze, condusă de ducele de Wellington , ajungea Anglia într-o pozitie de putere. Oricum Rothschild nu avea nimic de pierdut, întrucât finanţase ambele tabere. După cum se ştie, bătălia de la Waterloo a avut ca rezultat înfrângerea lui Napoleon.
  Cel care a finanţat reconstrucţia Europei şi stabilizarea sistemului economic după războaiele napoleoniene a fost Rothschild. Fondurile din care el a împrumutat naţiunilor Europei, îndatorându-le, au provenit dintr-o înşelăciune celebră.. Utilizând reţeaua sa de spioni, Nathan Rothschild a aflat înaintea celorlalţi englezi care era rezultatul importantei bătălii de la Waterloo .
  Le-a transmis agenţilor săi de la bursă să vândă puternic acţiuni, lucru care i-a determinat pe ceilalţi să creadă că el ştie ceva şi că ducele de Wellington a pierdut bătălia de la Waterloo . Toată lumea a intrat în panică, grăbindu-se să scape de acţiunile britanice „fără valoare”, pentru a-şi salva măcar o parte din averi.
  După câteva ore, bursa din Londra se prăbuşise total. Când a sosit ştirea oficială că Wellington câştigase de fapt bătălia de la Waterloo , era deja prea târziu. Rothschild cumpărase cea mai mare parte din piaţă pe o sumă de nimic. În câteva secunde, acţiunile britanice au crescut peste valoarea lor iniţială şi iată cum peste noapte, averea deja fabuloasă a lui Rothschild s-a multiplicat de 20 de ori.
  Din aceşti bani, clanul Rothschild a dat apoi împrumuturi (evident cu dobânzile de rigoare) ţărilor europene, atât de dornice să se refacă după lunga perioadă de război (finanţat tot de Rothschild) şi să ajungă la. stabilitate economică.
  Tot stabilitatea economică a fost invocata şi pentru a justifica crearea Federal Reserve. Prima bancă supranaţională din lume a apărut în urma unei false crize financiare, declanşate de un alt membru al elitei, bancherul J. P. Morgan. În 1907, J. P. Morgan a început să răspândească zvonul că băncile au dificultăţi şi nu vor mai putea face rambursări..
  Ca şi în exemplul anterior cu Nathan Rothschild, acest zvon a căpătat credibilitate pentru că venea de la o persoană despre care se presupunea că ştie ce spune. S-a creat panică, toată lumea s-a înghesuit să îşi retragă depozitele din bănci, lucru ce a dus la falimente în lanţ (aproape 5400 de bănci au dispărut atunci).
  Apoi Congresul american a demarat o anchetă pentru a stabili care este cauza acestui dezastru şi cum poate fi el evitat. Comisia însărcinată cu această misiune era condusa de senatorul Nelson Aldrich. Acesta era liderul partidei republicane din Senat, dar şi trezorier al lojii masonice din Rhode Island şi omul bancherilor (de altfel avea să devina membru al clanului Rockeffeler, fiica sa Abby Greene Aldrich căsătorindu-se cu John D. Rockefeller Jr.). Aldrich a propus ca soluţie „salvatoare” crearea unei Bănci Centrale care să vegheze pentru ca dezastrul din 1907 să nu se mai repete niciodată. Istoria a arătat că el s-a mai repetat de atunci de mai multe ori.
  În 1910, Federal Reserve Act a fost semnat iniţial, nu de legislatorii americani aşa cum era firesc, ci de bancheri, în cadrul unei întâlniri secrete, organizate în casa lui J.P. Morgan din Jekyll Island.. Apoi documentul i-a fost dat lui Aldrich care l-a prezentat Congresului. Iniţial nu a avut sorţi de izbândă, dar în 1913, când Woodrow Wilson a devenit preşedinte al SUA, a fost aprobat.
  În schimbul susţinerii financiare şi politice în alegeri, Wilson le promisese bancherilor că, odată ajuns preşedinte, va aproba fără să clipească constituirea Federal Reserve. Cu două zile înainte de Craciun, când o mare parte din membrii Congresului american nu erau prezenţi, Federal Reserve Act a fost transformat în lege, fiind aprobat de Congres şi de preşedintele SUA.
  După mulţi ani, Woodrow Wilson scria cu regret:
  „Naţiunea americană este controlată de sistemul de credit. Sistemul de credit este unul privat, creşterea naţiunii şi toate activităţile noastre sunt în mâinile a doar câţiva oameni, care nu fac altceva decât să controleze şi să distrugă libertatea economică. Am ajuns să fim una din cele mai prost guvernate, cele mai complet controlate şi mai dominate guverne din lumea civilizată. Nu avem un guvern cu opinie liberă, mânat de propriile convingeri, ci un guvern aservit opiniei şi supus presiunilor unui mic grup de oameni care îl controlează..”
  Senatorul Louis McFadden spunea în 1932 în Congresul american:
  „Prin constituirea Federal Reserve a fost construit un sistem bancar mondial. Un superstat, controlat de bancherii internationali care acţionează împreună pentru a transforma lumea în sclavul lor. Federal Reserve a uzurpat guvernul.”
  Publicului i s-a spus atunci că Federal Reserve este soluţia ideală şi unică pentru a menţine stabilitatea economică (sună cunoscut, nu-i aşa?). Străzile şi ziarele erau pline de afişe în care americanilor li se arăta cum inflatia, şomajul şi criza economică sunt de acum de domeniul trecutului, datorită apariţiei Federal Reserve. A urmat însă marea criza economică din 1929 (The great depression), care a predat SUA cu totul în mâinile bancherilor.
  În 1944 a fost implementat sistemului Bretton Woods pentru a restabili economia după al Doilea Război Mondial (o altă criză generată cu finanţarea aceloraşi bancheri). Cu acest prilej au apărut alte instituţii financiare de genul Federal Reserve, dar pe scară mai extinsă: Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.
  Federal Reserve a oprit în 1971 convertibilitatea dolarului în aur, producând o nouă criză pe piaţă, care a transformat dolarul american în principala monedă de schimb (mai ales pentru comerţul cu petrol) a planetei. De fiecare dată s-a invocat nevoia de stabilitate economică.
  Lista utilizării acestui scenariu este lungă şi se încheie (sperăm) cu actuala criză financiară, orchestrată de aceeaşi bancheri din umbră prin intermediul organizaţiilor lor: Federal Reserve, Banca Mondială, FMI şi băncile centrale (naţionale) ale celor mai mari puteri ale lumii.
  Aplicând cu scrupulozitate scenariul cunoscut, acestea au creat acum panica necesară acceptării unei noi autorităţi financiare, unice la nivel mondial, conduse de acelasi grup restrâns care vrea să domine întreaga planetă.
  Final
  Poate că toate aceste detalii financiare vă obosesc. Din pacate, guvernul mondial ne-a obisnuit să lăsăm chestiunile economice şi financiare, atât de complicate, pe seama „experţilor” (care sunt instruiţi să gândească şi să acţioneze numai în interesul „elitei” mondiale, fiind nişte instrumente ale guvernului din umbră).
  Pentru cei pe care detaliile îi ostenesc (şi mai ales pentru a-i convinge de importanţa acestora) merită să citiţi cu atenţie următoarea poveste care rezumă ce este greşit cu actuala criză financiară, cum a fost ea creată de guvernul din umbră, şi cum singurii care au de pierdut de pe urma ei nu sunt nici institutiile financiare aflate în aşa-zis faliment, nici Banca Mondială, nici preşedinţii şi miniştrii care fac jocurile lor, ci fiecare dintre noi.
  Într-un sătuc de câmpie, a venit un investitor însoţit de secretarul lui. A bătut la prima poartă întâlnită în cale şi i-a spus proprietarului: „Uite, eu sunt colecţionar de broscuţe. Daca îmi aduci o broscuţă, am să îţi dau pe ea 10 euro..” Ţăranul a fugit repede la balta din spatele casei şi a luat o broscuţă. I-a dat-o investitorului şi a primit cei 10 euro. Apoi le-a povestit vecinilor ce afacere bună a făcut el. A doua zi, fiecare ţăran s-a dus la investitor cu câte o broscuţă, pe care a vândut-o cu 10 euro.
  După câteva zile, investitorul le-a spus sătenilor: „Văd ca afacerea merge. De azi, pentru fiecare broscuţă am să vă plătesc câte 20 de euro.”
  Ţăranii, bucuroşi nevoie mare, au dat fuga la baltă, au cules câte broscuţe au putut, şi i le-au predat investitorului, primind fiecare câte 20 de euro pe bucată. După alte câteva zile, acesta s-a întors acasă la el şi l-a lasat pe secretarul său să mai adune broscuţe încă două săptămâni.
  Înainte de a pleca, le-a spus: „Dragii mei, sunt nevoit să mă întorc urgent la mine acasă ca să mă ocup de afaceri. Vă promit însă că la întoarcere, am să cumpar de la voi broscuţele cu 60 de euro bucata”. Şi a plecat, în uralele sătenilor..
  A doua zi, secretarul investitorului i-a adunat pe săteni şi le-a ţinut următorul discurs: „Fraţilor, m-am gândit la o afacere pentru voi. Şeful meu se va întoarce peste două săptămâni si vă va plati câte 60 pe euro de broscuţă. Dacă vreţi, eu vă pot vinde înapoi broscutele pe care mi le-ati dat, pentru 35 de euro bucata, iar voi le veţi vinde cu 60 şi veţi câştiga astfel câte 25 de euro. Profitul vostru va fi frumusel şi fără niciun efort. Ce spuneţi?”
  Sătenii s-au adunat la sfat şi au decis că o aşa afacere nu mai prind ei curând. Au pus mână de la mână, s-au împrumutat care pe unde a putut şi au cumparat broscuţele înapoi cu 35 de euro bucata.. Secretarul investitorului a luat banii şi s-a făcut nevăzut. Iar sătenii au rămas cu broscuţele, cu banii daţi şi cu datorii la creditori.

  David Rockefeller recunoaşte că face parte din conspiraţia care a pus la cale globalizarea

  David Rockefeller a condus multă vreme Banca Chase Manhattan, este membru al societăţii secrete Illuminati şi al „Aristocraţiei Negre” planetare. Împreuna cu Zbigniew Brzezinski, a pus bazele Comisiei Trilaterale şi este unul din cei mai importanţi reprezentanţi ai aşa-zisei „Elite mondiale” care a pus la cale planurile globalizării mondiale.
  În octombrie 2002, David Rockeffeler şi-a publicat Memoriile, în care povesteşte, printre altele, cum a activat în serviciile secrete militare în timpul celui de-al doilea război mondial, dezvoltându-şi „abilitatea de a construi o reţea de surse de informare şi de influenţă.”
  Însă pasajul cel mai interesant din aceste Memorii se găseşte la pagina 405. Rockefeller admite aici că face parte dintr-o conspiraţie secretă internaţională, care are ca scop globalizarea.
  „Timp de mai bine de un secol, extremişti ideologici aparţinând întregului spectru politic s-au folosit de ocazia unor incidente mediatizate pentru a ataca familia Rockefeller şi a pretinde că aceasta are o exagerată influenţă asupra institutiilor politice şi economice americane.
  Unii dintre ei cred chiar că facem parte dintr-o conspiraţie secretă care lucrează împotriva intereselor Americii. Ne caracterizează pe mine şi familia mea ca fiind „internaţionalişti” care conspiră la crearea unei structuri politice şi economice unice globale, o nouă lume, dacă vreţi. Dacă aceasta este acuzaţia, pledez VINOVAT şi sunt mândru de asta.”

 44. sorin zice:

  Irina, ma bucur ca ai o relatie personala cu Domnul Iisus Hristos, mergi inainte cu El, asa cred si eu ca in Nimeni Altul nu este mantuirea decat in Hristos…Apoi…izvoarele de care am vorbit sau mai bine zis izvorul traditiei, ramane doar ca informatie si nu decisiva pentru noi. Ramane ceea ce spunea Luther: Sola Scriputura!

  Fr. Maruis, nu sunt superior Irinei, nu am nimic deosebit, suntem egali, pacatosi care avem nevoi de aceeasi cruce a Domnului Isus. Nu as avea nici un motiv sa ma consider mai tare, mai bun ca as fi ipocrit.

 45. Ioana zice:

  Multumesc pentru raspuns si pentru ca v-ati facut timp sa-l cititi.

 46. Barna Gheorghe zice:

  haideti , sa ne gandim , tot mai mult , la: „Cine sunt aceia care zboara ca niste nori, ca niste porumbei spre porumbarul lor?”…..Nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie în tara ta, nici de pustiire si prapad în tinutul tau, ci vei numi zidurile tale „Mântuire”, si portile tale „Lauda”.”
  asta inseamna trezire spirituala , si intelegerea ,vremurilor fara prea multa stradanie omeneasca.

 47. Marius David zice:

  Da, interesant, Patrix, o bună sinteză!

 48. Cristi zice:

  Citiţi vă rog şi „Povestea omului deosebit”
  http://ferestreinpridvor.blogspot.com/

 49. Cristi zice:

  Domnule Cruceru,

  Mă bucur că v-am putut fi de folos.Nu chiar toţi ortodocşii sunt „cipuiţi”. Câţiva doar, mai slabi de înger, sunt…ciupiţi sau înc(h)ipuiţi.

 50. Marius David zice:

  Draga Cristi, mulţumesc pentru folos…
  despre cipuire şi chipuire… da, o temă interesantă de gîndit… peste tot avem oameni închipuiţi a fi ceea ce nu sînt, ferească Dumnezeu!

 51. Pingback: Mult zgomot pentru un cip « Clujul Evanghelic

 52. daniela zice:

  Dragii mei ma bucur ca se dezbate o asa mare si grava problema .Ne asteapat multe <>din partea celui rau dar trebuie sa ne rugam caci spunea un preot acum este acea pilda cu alegerea graului de neghina.Of , ce sa mai vorbim de cip ,donule Cristi , nu e ceva care sa fie tratat asa ca orice eveniment . Problema e mult mai grava decat si-o imagineaza chiar si sfantul SINOD care nu fac altceva decat sa incurajeze legea necuratului. Intr-o carte a unor sfinti scrie asa:Si va umbla adevaratul crestin sute de km pentru a gasi un preot intelept si acela izolat va fi pentru ca va fi prigonit de mari fete bisericesti care si-au pierdut harul ,Dumnezeu s-a indepartat de ei .Ei nu mai pot fi pastorii lui Iisus daca si-au vandut sufletul celui necurat. UN LUCRU IMPORTANT ESTE ACELA CA DUPA IMPLANT NICI O FIINTA OMENEASCA CE A PRIMIT CIPUL NU VA MAI PUTEA FACE SEMNUL CRUCII (este vorba de semnul pus pe mana sau frunte)Evreii vor conduce lumea si tot ei pregatesc impreuna cu masonii acel CARD care citit invers ,vezi ce inseamna -DRAC(oare este vreo coincidenta?)Este totusi o cale de a scapa caci aceste insemanrii vor fi OBIGATORII acum ne ,,ACOMODAM.. , acea scapare este izolarea caci neinsemnatii vor fi si ei prigoniti .Iata ce scrie un fost mason ,,Cumpatati aur si argint ,faceti mici mestesugarii :,agricultura ,tesaturi ,fierarit ,crestere de animale,(atentie: sa nu ai multe animale!),albinarit, tinichigerie si tamplarie. .Acestia trebuie sa fie uniti ca fratii si sa se ajute intre ei izolati de lumea urbana caci aici nu se mai poate trai. Si as spune mai multe dar voi reveni mai tariu .Pana atunci dragi credinciosi cu iubite de DUMNEZEU sa ne rugam caci sigur EL va avea grija sa nu pierim .DOAMNE-AJUTA!

 53. daniela zice:

  Sunt ortodoxa,dar ce conteaza acum religia cand este vorva de crestini.Indiferent de cult religios nu avem decat un tel sa-l slujim pe DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU IISUS HRISTOS si Harul lui peste noi toti SA FIE!!!!!11

 54. elisa zice:

  Dar fostii informatori exista inca?. 🙂
  Masonii raman pe viata,dar ceilalti? . 😦

  • Marius David zice:

   Elisa, nu există nici „fost informator”… Îţi vine în minte vreun pastor care să fi colaborat şi care să se fi pocăit public şi să fie în viaţă? Asta m-a întrebat un prieten ieri sau alaltăieri!
   Nu mi-a venit nimic în minte. Ortodocşii îl au pe Corneanu. Dar noi? Pe cine?
   Să fim serioşi!
   Mă duc să mă prefac că mor vreo patru ore: să dorm! Somn greu tuturor! Este cel mai bun! Somnul uşor este o blestemăţie! Vom avea somn uşor la bătrîneţe din pricini pe care prietenii mei medici le ştiu foarte bine 🙂

 55. neamtzu' zice:

  Frate Marius, am reusit sa citesc aproape tot materialul de mai sus si aproape am adormit (am lacrimi de somn). Vreau sa va intreb de ce ati ocolit o opinie referitoare la cartea fr. Popovici referitoare la rapirea dupa necaz?! Nimeni nu a vorbit (sau cel putin nu am citit eu) despre faptul ca noi suntem sau nu prinsi in pecetluirea anticristului?! Pana la urma discutia se sfarseste daca noi plecam inainte si se complica daca plecam dupa… Credeti ca semnul fiarei nu va avea de-a face cu tehnologia? Eu nu cred ca semnul e buletinul biometric (sau pasaportul), RFiD-ul conceput de fr. Sanders sau cardul de credit, totusi, cred ca ele ne conduc intr-acolo. M-am intrebat, si nu am avut raspuns, de ce nu se predica in bisericile noastre impotriva imprumuturilor la banca, impotriva obiceiului de a-ti face datorii pe zeci de ani…, ar fi biblic, nu? Noi scapam de datorii cand vine Domnul si iehovistii ne iau casele?! Ceva e putred in societatea consumerista… tradeaza lipsa credintei, a dragostei, a apropierii sincere si personale de Cristos.
  As scrie mai mult, dar si timpul dvs. e pretios!!!

  • Marius David zice:

   Neamtzule, am ocolit acea carte pentru că nu mi se pare relevantă pentru această discuţie.
   Eu am predicat împotriva împrumutiurior de la bancă. Eu însumi nu am împrumutatţi bani din bancă.
   Nu am împrumtuat din pricini care ţin de Proverbe nu din cele care ţin de Apocalipsa şi nici din pricină de scenarită.
   Şi timpul tău este preţios! Mulţumesc că ne-ai economisit timpul amîndurora.

 56. Samuel zice:

  Asa cum am citit aici si pe alte forum-uri, inteleg ca lumea este in mare parte de acord cu ideea ca toate lucrurile aceste cu pasaportul,buletinul si altele pregatesc ultimele momente inainte de intrarea in scena a lui Antihrist- ce ma face sa spun asta ; globalizarea si ecumenismul .
  Vreau sa va las aici adresa unde puteti vedea scrisoarea liderilor musulmani adresata crestinilor pentru o pace globala http://www.yale.edu/faith/acw/acw.htm .Tot aici puteti gasi numele celor mai mari lideri crestini care au fost de acord cu aceasta scrisoare si au semnat-o ; de exemplu Rick Warren ,Bill Hybles,John Stott,Timothy George si multi alti.
  Toate astea vorbesc d ela sine ca se pregateste terenul pentru o religie unica mondiala antihristica ; ca pana la urma pe noi nu ne va intreba nimeni daca suntem sau nu de acord cu lucrul acesta de care am vorbit mai sus.Problema care este la noi neoprotestantii este ca lucrurile acestea uita sa se discute in adunarile noastre,pentru ca sustinem fara doar si poate ca numai evrei vor trece prin ele ca Biserica va fi rapita. Poveste asta „ca este pentru evrei” se pare ca doar evrei l-au rastignit pe Domnul Isus Hristos.
  Ultima carte a bibliei este graitoare pentru noi toti si vedem in ea ,cine sunt aceia care vor intra in Templul lui Dumnezeu, care vor fi in cortul lui Dumnezeu si aceia care Domnul Isus va fi PASTORUL lor.
  Personal cred,ca Biserica trebuie sa se intoarca la inceputurile ei si asa va sfarsi Biserica cum a inceput; sa nu uitam cum a inceput Biserica cu martirul Stefan din Fapte cap 7. Va doresc citirea Cuvantului lui Dumnezeu cu ochii unsi cu doctorie pentru ochi, ca sa puteti vedea adevarul , adica Domnul Isus .

 57. Samuel zice:

  Am citit si eu in mare parte tote mesajele de aici si raspunsurile lui Marius evident. A pus cineva problema asta cu informatorii fosti si actuali (eu ii numesc masoni), ca de acolo isi au si bani si sponsorizarile si linia pe care ei vor sa duca pe toti,se vede clar ca peste tot se predica aceeas linie.
  Am ascultat si eu predica lui Daniel Branzei si el pastor ca si dvs. Predica se numeste „castelul lebedelor sau lebada din stanca”( o gasiti pe http://www.predic.ro). Spunea Daniel Branzei ca masoni stiu ca a venit vremea cand s-a copt mondialismul si acuma scot la iveala lucrurile astea ca sa distruga credinta crestina . „Este de datoria pastorilor sa vie sa spuna lucrurile acestea sa nu le credeti”(vezi predica ). Ce ne puteti spune de lucruiele astea ;este cam multa tacere in adunarile noastre. Se pare ca se potriveste zica romaneasca „cine cumpara lautarii ,comanda si muzica”( cine accepta banii lor ;ei le comanda si linia )
  In lume se pregateste ceva. Aceasta lucrare de ratacire ca sa creada o minciuna,o lucrare de ratacire bine pusa la punct de veacuri, sta gata sa ajunga la coacere si sa umple Pamantul.
  Pentru toti,va invit sa ascultati acest deosebit mesaj “castelul Lebedelor”-Daniel Branzei.
  2 Corinteni 13:8 Căci n-avem nici o putere împotriva adevărului ci pentru adevăr.
  Nu putem face nimic impotriva adevarului ci sa ne dam de partea adevarului a Domnului Isus

  • Marius David zice:

   draga SAmuel…
   1. cu masoneria m-ai prins pe picior greşit.. Nu ştiu, nu mă intereseaza, cred ca sint niste tipi cam tristi, care se joaca de-a conspiratiile.
   2. nu sufar de scenarita.
   3. am alte subiecte de predica decit masoneria si filmul 2012. Am auzic ca de curind la Iasi a venit un fost prieten care a predicat tot felul de escatologii din atea de National Geographic şi de Discovery.
   Sarmanii oameni se ratacesc pentru ca nu cunosc Scripturile.
   Scripturile ne dau bun simt si masura de care vorbea Steinhardt. Dreapta cumpanire.
   Tocmai asta mi se pare ca liseste la asemenea elucubratii.
   chiar azi am studiat cu studentii 1 Timotei primul capitol. Citeste acolo… Feriti-vă de basme şi înşiruiri de neamuri…

 58. Florin Lăiu zice:

  @ Marius David, din februarie 5, 2009 la 11:27 pm

  Dragă frate,
  Am recitit comentariul meu şi replica dvs. abia astăzi, după aproape doi ani şi recunosc că exprimarea mea a fost cel puţin ambiguă şi neintenţionat ofensivă, atunci când am scris că „…..indiferent cine ar susţine un asemenea scenariu şi cu ce fel de argumente, mie mi se pare idiot.”
  Intenţia mea a fost să scriu: „…indiferent cine ar susţine un asemenea scenariu şi cu ce fel de argumente, mie mi se pare idiot [ACEST SCENARIU]”. Cei care mă cunosc, ştiu că nu etichetez persoane în felul acesta. Nu ar fi fost nici măcar ceva de efect literar. Dar cu referire la scenariul biometric aplicat la Apocalipsa 13-16, nu ezit nici acum să repet că este un scenariu idiot. Mă bucur că nu-l acceptaţi. Ceea ce nu înseamnă că susţinătorii acestui scenariu ar fi idioţi. Faptul că un om poate face o prostie sau o nebunie, nu-l caracterizează neapărat ca prost sau ca nebun. Şi aceasta, indiferent de exegeza la Matei 5.

  Am folosit într-adevăr, adjectivul „idiot” (în loc de „prost”), dar nu substantivul

 59. Pingback: Profeţie despre cipuri, positive thinking, « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.