”Pensionare” oficială din activitatea sportivă

Astăzi la ora 19.00, în parcarea hanului Camelot, voi începe alături de cîțiva prieteni ultima mea tură de ciclism “la vedere” și cu echipa.

Este un fel de retragere ”oficială” a mea din activitatea de ciclism de amator, cicloturism, ciclism pentru activități caritabile, după aproape 1400 de ture, peste 30.000 de km pedalați (doar cei contabilizați de Strava, pentru că generația noastră a pedalat și înainte de Strava), după ce am parcurs o înălțime de peste 200.000 de metri, în peste 1600 de ore petrecute călare.

Activities1,390
Distance31,387.0 km
Elev Gain203,563 m
Time1648h 10m

Din păcate, din pricina faptului că anul trecut în noiembrie am făcut o triplă disecție de aortă, după care am scăpat printr-o cascadă de minuni dumnezeiești, nu voi mai putea face curse mai lungi de 10 km maxim și acestea cu viteze de melc, chiar dacă intenționez să pedalez pînă voi muri.

De asemenea, nu mi voi putea tîrî prietenii la viteze de 12 km la oră, viteze potrivite pentru un cardiac cu tripla disecție de aortă. Nu voi mai putea face turele lungi pe care le-am făcut (200/300/400 de km în 24 de ore). Vezi AICI, AICI și AICI.

Voi mai pedala ocazional și singur sau cu fiul meu Noah sau cu alți prieteni care vor să pedaleze ca niște oameni ”normali” lîngă mine, adică cu o medie de viteză un pic mai mare decît mersul pe jos.

Am intenționat să fac acest lucru în 21 iunie, cea mai lungă zi a anului, dar s-a potrivit acum, cînd ne amintim de Pogromul de la Iași (am făcut multe tururi în memoria Pogromului și Holocaustului – Oradea – Auschwitz, Cluj – Auschwitz).

De asemenea, se potrivește cu începerea Turului Franței.

Vreau să facem un traseu de vreo 10-12 km împreună și să îmi iau rămas bun de la acest minunat sport de echipă. Am amintiri extraordinare din acești 11 ani de ciclism, cu multe peripeții, dar și multe realizări.

Turele caritabile Hospice Emanuel

Turele Caritabile pentru diferite cauze

Turele în memoriam Auschwitz,

Tură la Mauthausen

Tura in memoriam Anne Frank

Tura in memoriam Dietrich Bonhoeffer

Tura in memoriam Eva Moses Kor

Tura in memoriam Deportarea evreilor din Cluj,

Tura in memoriam Eva Heyman

Tura in memoriam Gino Bartali vezi și AICI

Turele de cicloturism și ucenicie,

Toate au fost amintiri extraordinare!

Fotografie din timpul Turului in memoriam Gino Bartali

Pentru mine a venit vremea ”pensionării”. Vă mulțumesc tuturor celor ce ați fost alături de mine nu numai în ture, dar și în această perioadă extrem de dificilă! Am simțit susținerea voastră, rugăciunile voastre.

Există o vreme pentru toate lucrurile, așa cum ne spune Eclesiast, există o vreme pentru adunatul pietrelor și o vreme pentru aruncatul pietrelor, o vreme pentru rupt și o alta pentru cusut, o vreme pentru îmbrățișări și o vreme a depărtării de îmbrățișări, o vreme pentru alergat și o vreme pentru stat.

Acum pentru mine s-a schimbat vremea și trebuie să stau o vreme la discuție cu prietenii mei să caut să îi conving pe ei, ca să mă pot convinge pe mine.

În foto jos este bicicleta pe care am făcut cei mai mulți km, aproape 20.000 de km, un Vitus cu echipare Campagnolo, 3 x 10. Acum este bicicletă de cameră pentru pedalat indoor. Și ea a fost pensionată.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biciclete, Fabrica de barbati, HOSPICE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ”Pensionare” oficială din activitatea sportivă

  1. Iosif zice:

    Frate (mai mare) Marius, mi-am dorit mult sa particip odată la circuitele organizate de dumneavoastră! Pentru asta mi-am și cumpărat bicicletă! Nu s-a întâmplat. Dar acest motiv a fost poarta pe care am intrat pe blog-ul dumneavoastră unde am găsit și iau încă învățături și… seriozitate duhovnicească! Vă mulțumesc pentru modelul ce sunteți! Sunteți un om prețios!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.