Donez proiect de casă – o reinterpretare a unei case tradiționale românești

A FOST. A fost parte din visurile noastre, dar deocamdată această casă este irealizabilă în acestă formă și în acest stadiu al vieții noastre. Noi trebuie să ne micșorăm și mai mult spațiul, pentru că cea mai mare parte a vieții noastre deja s-a dus. Visăm la tot felul de case, la tot felul de idei … dar Dumnezeu m-a cadorisit cu realism. Așa că ne-am apucat de casă, dar o casă pe care să o terminăm totuși …  O casă mult mai mică și cu totul altfel concepută.

Am schimbat proiectul din mai multe motive, după ce l-am dus pe acesta pînă aproape de capăt. Este plătit, este luat în evidență la Ordinul Arhitecților din România. Dacă este cineva interesat, după o discuție pe care o vom avea în privat, va fi pus în legătură cu arhitectul, care va oferi toate detaliile de transfer. Proiectul este achitat, nu vă costă absolut nimic concepția arhitecturală. Tot ce trebuie să faceți este să luați legătura cu un inginer de structură și cu un diriginte de șantier pentru a face pașii următori.

Preferăm să îl donăm unei familii tinere care este îndrăgostită de reinterpretarea arhitecturii rurale. Proiectul ar merge undeva într-o zonă limitrofă orașelor mari, într-o curte ceva mai mare de 700 de m2, orientarea solară fiind în crucea Sf. Andrei cu nordul spre colțul din dreapta sus al proiectului, în 45 grade.

Totul a pornit de aici, de la reinterpretarea acestei case.

A rezultat asta:

Ne-am bucura să facă cineva această casă. Este loc în ea pentru o familie cu 2-3 sau chiar 5 copii, dar se poate reduce toată activitatea numai la parter, odată cu îmbătrînirea. Așa a și fost gîndită, o casă armonică, care să poată găzdui grupuri de discuții, seminarii, grupuri de rugăciune, părtășie, hobby, dar care să devină apoi spațiu intim.

Partea de sus poate fi folosită pentru găzduirea musafirilor, pentru copiii veniți în vizită, pentru nepoți.

Casa are carport, nu garaj, pentru că am observat că mai toți cunoscuții noștri nu țin mașinile în garaj, ci tot felul de adunături …

Mai multe detalii în privat!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Anunturi, CASA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Donez proiect de casă – o reinterpretare a unei case tradiționale românești

  1. BenO zice:

    Excelent, bun arhitect

    • Marius David zice:

      da, așa este! Deja avem 5 familii interesate, ne rugăm bunului Dumnezeu să ajungă la cei care vor putea duce acest proiect pînă la capăt în condițiile cele mai bune.

  2. Pingback: https://mariuscruceru.ro/2018/05/14/donez-proiect-de-casa-o-reinterpretare-a-unei-case-traditionale-romanesti/ – „Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

  3. Pingback: Cîte ceva despre casa tradițională românească | Marius Cruceru

  4. Cristea zice:

    Buna ziua, nu stiu daca mai este valabila oferta Dvs. dar eu sunt interesata de acest proiect.
    In curand voi incepe constructia unei case , la tara , traditionala si rustica, grandomania si opulenta nu mi-au fost niciodata prietene!

  5. Moroe Ovidiu zice:

    Buna seara, referitor la donarea proiectului, posibil sa nu mai fie de actualitate, in cazul in care printr-o minune inca mai este valabil, noi am achizitionat in martie inainte de pandemie un teren cu o casa la munte in Fundata, Brasov. Pot sa va trimit mai multe poze, daca imi comunicati o adresa de e-mail. Multumesc. Ovidiu Moroe, ovidiu@elegantcatering.ro, 0729002525

  6. Elena zice:

    Domane Ajuta !
    Ne interesaza acest plan daca mai este inca posibil .
    Multumim!

  7. Elena zice:

    Doamne Ajuta !
    Ne interesaza acest plan daca mai este inca posibil .
    Multumim!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.